6068
  • bardocz
    Attól függ milyen az az 1900 indiai:D

Engem ma az olasz dragonyosok úgy ostromoltak,hogy a várhoz gyalog sétáltak el,és a lovaik ott álltak a generaljuk mellett Szóval teljesen gecibuta volt.
  • TDantes
    1900 indiai 600 dragonyossal szemben...nos, van esély a győzelemre?

Kicsit meglepett a gép...azt hiszem ezt a csatát nem lehet megnyerni
  • bardocz
    És semmilyen területemet nem cseréltem még el.Főleg,amikor olyat akarnak adni,ahol az adóbevétel kb egyenlő a nullával Velencéért.Poroszokat meg spanyolokat ezért támadtam meg.És ezért fogom az oroszokat is.Csak előbb a törökök nyugodjanak le,és ne lázongjanak,annyira vicces,amikor 3 egység pikeman-t kell legyőznöm,mint moldáv felkelők.Még két területüket elfoglalom,és Isztambul határán vagyok,és akkor már meglesz minden kötelező terület,kezdhetek terjeszkedni nyugatra is,mindenképp úgy akarom,hogy a franciáktól először Elzászlothraingiát veszem el x)
  • McCartman
    ez megnyugtató.:)
    Idoközben a hollandok fejajánlottak egy icipici szigetet a Karib-térségben (Curacao) Hannoverért cserébe.. hát nem édes?:)
    vélemény?
  • Cowek
    Lehet hogy a quicksave miatt fagy ki?
    tesztelem...
  • TDantes
    Nem , a szövetségesek kitartanak az ember mellet.
  • McCartman
    jojez az arnyek is nekem , majd messzirol nézem.:)
    Most kezdtem egy ujat a poroszokkal. Mig nem épülnek fel a városfalak , megprobalom lerohani a környező 'kicsiket'.
    A sógorok a fix bajonett techért szövetségre léptek velem , ugyh remélem egy idejig békén hagynak. (várható , mint a medieval2ben , hogy a szövetséges is simán hátbaszurjon amint adodik egy megfelelo alkalma?)
    Lengyelektől megszereztem a korridort + Krakkót , aztán békeajánlat.
    Saxony , Hannover bedarálva , most jönne Westphalia , Wurtemberg , Bavaria .. de kezdek kifulladni.:) A lengyelek meg nagyon lázadoznak..:S
  • a.carkey
    Sorozatosan fagy. Nyugi, az eredetieknél, legújabb ill. előtte való patchel 10/9x vág ki desktopra hibával.
  • a.carkey
    9800 gtx+/1GB, IC2D E8500, 4GB RAM
  • a.carkey
    Gyengék? :D Remélem nem komolyan mondod.
  • Madi92
    Hali
    Lenne egy nagyon gondom... Mikor Grand campainget szeretnék játszani, akkor "hibát észlel és leáll". Viszont mikor a amcsi hadjáratot kezdem az megy rendesen! Illetve a toutorial is megy. Csak ez nem... Ez mitől lehet vajh?
  • Cowek
    Szomorú... már nem csak a hajó csaták után lép ki... de nem mindig.. véletlenszerű :-(
    És ezért pénzt adtam ki
  • rexsimus
    Hali, a játékban a mentéseket hol tudom törölni, mert nem találom sehol, és a felesleges kampányok csak zavarnak?
  • Rolika16
    Rengeteg embernek csinál ilyet...
  • Kange
    hát szebbek lesznek az árnyékok... :) nekem minden be van kapcsolva, a különbséget nem tudom, így kezdtem a dolgot... :)

nekem még sajnos a vsync-t is be kell kapcsolnom... :(
  • Cowek
    Hajó csata után szabálytalan művelettel kilép mindig... másnál is csinál ilyet? Nekem eredetei a program és frissült magától...
  • bardocz
    Amúgy az össz bevételem 30k,és ebből minden körben marad pár százLehet nagy a seregem?:D
  • bardocz
    Gránátosok rohadt jók,volt,hogy egy 60-as egységhez odaküldtem őket,és első kör után marad kb 10,vagy valami ilyesmi,és már menekültek is.
  • ugribugri
    Tegnap kifuttattam az Angolokat a technológiával. Azok a zöldkabátosok elég dúrvák. talán még a gránátosoknál is nagyobb pusztítást végeznek. 120m-ről...
  • ugribugri
    Ha valaki nem szeretne bejlódni az államforma váltással...
    A Franciákkal az első körben lebontottam kocsmát, templomot, és iskolát építettem nem fejlesztettem semmit, csak a gyarmatokat és elküldtem a kereskedőhajókat. az iskola felépülés után 2 körrel már belázadtak. A teljes sereget az ország keleti részére vittem mert onnan már támad valami piros zászlós kis ország. Mivel párizsban nincs sereg, már fel is lázadtak. a felkelők mellé álltam és mar a 6. kör táján ott a trikolor, egy iskolát lebontottam, és maxon adózik mindenki. Ez a kezdetekkor nem rossz:)
  • Maulwurf
    crackot sikerült leszednem a játékhoz de serialt sehogy sem találok
    nem tudnátok egyet adni?
    előre is köszönöm.
  • McCartman
    nemnem , az SSAO ambient shadow , v-sync és hardware shadows nincs bekapcsolva. (mondjuk utobbi kettőt nem probaltam ki mennyit fognának rajta, hardware shaodows mire jo?:)
    OPrendszer (32es) XP SP3.
  • Kange
    jah és milyen oprendszer?
  • Kange
    az nagyon frankó eredmény! Főleg ha az enyémmel hasonlítjuk össze... :S

és a checkbox-ok hogy állnak? minden be van x-elve?
  • McCartman
    Én is feltettem , rögtön inditottam egy 2 v 2es csatát (AIval).
    Én a poroszokkal , mellettem az angolok , ellenünk pedig Ausztria és az egyik indiai frakció azt hiszem.
    Na , ott micsoda tüzijáték volt..:) csak kapkodtam a fejem.
    És a hardver is egész jól bírta , pedig korántsem egy mai csúcskonfig.
    1024*960ban futtatom , minden ultrán a Particle Effects (ez mi lehet?:)) kivételével (high) , 4xAA , 16x AF.
    A masinában egy 3,2re huzott c2d (E6750) , 4 giga RAM , 88GT 512es.
  • uwu
    azok gyengék
  • Kange
    jaja, kicsit brutálisabb lett... lehet korhatárosnak kéne így lenni... :)
  • Slewy
    akkor lehet, felrakom a smoke-ot is :D
    Ez a blood nem rossz :D:D
    kemény amikor az ágyúgolyó elkaszálja a sorokat :D
  • Kange
    én is csak a látvány dolgokat raktam fel, hogy még látványosabb legyen...

majd másodszorra rakom fel a darth modot...

SZU: az én konfigomon, 1280*720-ban, 4x AA, 16x AF mellett (minden a legmagasabban) az első nagyon nagy csatámig tudtam akadás nélkül játszani, de onnantól visszavettem 2xAA és 8xAF-re(és még így is a 2000 kontra 3000 katonánál a sok hulla miatt már belassult)... Feltéve a két mod-ot (Smoke és Blood) nem vettem észre lassulást...
  • Slewy
    szóval azt mondjátok ezt a Darth mod jó????
    Mind1, most már végigviszem egyer teljesen, addig nem modolok
  • Slewy
    Én csak a vér peccset tettem fel, nálam az semmit nem lassított.

Ha a carkey igazat beszél az minimum 4 magos proci, és egy 4870, ha az alatt van a konfigja, akkor nem igaz :D
  • SZU
    S mindez milyen konfigon volt?
  • smusher
    Uninstall, gép kikapcs, pofa befog.
  • a.carkey
    Bocs, 30 fps, nem 20.
  • a.carkey
    Amúgy feltettem ezt a füst és tűz modot. Ultran használva max. nagyságú egységekkel teszteltem.

9 Habsburg Line Infantry (200 fő), 1 tábornok és 10 különböző ágyú (mortartól rocketig) ellen indítottam brit (tehát a legjobban kidolgozott skinü) gyalogságokat (guardtól a rangerig), és volt 3 üteg ágyúm is egy sima csatában. Nos, bírta a hardware és marha jól néz ki. :)
    Külön öröm, hogy nem állt meg a játék ebben az iszonyatos füstben nem esett 20 frame alá csak egyszer, amikor az ő 10 ütege plusz az enyémek is egyszerre lőttek, és a gyalogságok egymás közelébe értek. :D
  • a.carkey
    Ha lovas népet akarsz, akkor Svédország. Iszonyat jók!
  • uwu
    A szárnyas huszárokat várom nagyon, nem találtam ennél keményebb lovast eddig, azt hiszem a lengyelek lesznek a kedvenc népem.
  • uwu
    Ezt elkúrtam.
    Vége lett a játéknak. Véletlenül rövid kampányt indítottam, 1706-ban vége lett.
    Nem érdekel egyébként, nyomom tovább.

Az mindenesetre kiderült, hogy majdnem ugyanolyan jó a gyors terjeszkedős taktika mint eddig.
    Itt a terjeszkedés korlátja nem az, hogy mennyit lépnek az egységeid, hanem az tart vissza, hogy mennyi katonát tudsz venni.
    A meghódított területek pár kör alatt használhatóak lesznek, így csak az első 6 kör pénzhiányos, később érik be a hódítás gyümölcse, de megéri nyomulni mivel minél gyorsabb a hódítás, később annál nagyobb mértékű a gazdasági növekedés, csak katona legyen elég...
  • Cowek
    Újabb patch, de nekem akkor is kiakad egy egy harc után amikor az összegzés jelenik meg... hamar meg fogom unni ha egy órás harcokat meg kell ismételnem :-(
  • CamelX
    Kipróbáltam a Darth Modot és bár még nem sok időm volt tesztelni, eddig csak pozitív benyomást keltett. A csaták sokkal inkább a tűzharcra mennek ki, a diplomácia pedig mintha jobb lenne. Az AI is sokkal ügyesebb, nem ücsörög otthon a várában. Csatába még akadnak hiányosságok az ellenfél AI-jában, de talán az is jobb lett valamivel. Mindenesetre várvédelemben hatalmas előny vééégre a lőtávolság növelése + az ágyúk pontossága (ez mind2 félre igaz), így sokkal élvezetesebb, még az amúgy totál elbaszarintott eredeti várvédelmi rendszer. Most mikor Courland megtámadott a Kelet Porosz váramban, több mint fél órát izzadtam vele, de rohadt élvezetes volt, folyamatos lövések hada!