6068
  • Prince23
    új vga driver
  • SZU
    Az erődnek más funkciója nincs a védelmén kívül? Mondjuk ha kereskedelmi útvonal mellé építem + pénz, vagy boldogság?
  • Kange
    ezért kezdtem úgy az egészet, hogy majd a Skynet elver Titeket... :D

De a játékoktól nem várjuk az el, hogy valódi MI irányítsa a dolgokat, de lehetne komolyabb, azaz még pár script-et belerakhattak volna a fejlesztők, pl.: túlerő ellen nem támad be vacak seregével, visszavonul akkor hazafelé megy és így tovább.
    Kedvencem, építettem az országhatáron levő útra egy max erődöt majd bele fullos sereg. Ez a béna gép folyamatosan támadta sokkal gyengébb sereggel, már egyenesen zavart az egész.
  • Rolika16
    Kedves Total War játékosok
    Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
    1.lépés Belépsz a steam-be
    2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
    3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
    4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
    Minden új tagot nagy örömmel látunk!jkl
  • SZU
    Szóval a lényeg az, hogy ettől még nem lesz AI ez sem, meg a sakkozó gép sem.

Majd amikor mutatnak nekem egy olyan sakkozó gépet, akit még egy gyerek is elver, ha rossz napja van és tanul a hibáiból, kétszer ugyanazt a trükköt nem kajálja meg. Sok-sok játék után el tud verni egy sakk szakköröst, majd pár év tanulás után egy nagymestert megszorít, majd hisztizve lefagy, NA akkor azt mondom hű ez egy AI!
  • SZU
    Jó igen persze, de ha elvileg a sakkban a létező összes lépés variációját letárolták a létező összes nagy játékból, akkor ugyanezt ebben a játékban irdatlan számokban lehet kifejezni, de az elve ugyanaz.

Ha erre lenne megfelelő kapacitású gép, akkor realtimeban tudná összehasonlítani a csata jelenlegi állását a csillió elmentett változattal. És nyílván akkor a tapasztalat, csillag, morál, lőszer, szélirány, időjárás és fűnövekedést is össze tudja hasonlítani, ha szükséges. =D
  • sakkay
    Ízlés szerint. Én úgy csinálom ha jó az alkalom rövid, de nagy terület foglalásokat próbálok csinálni. De nem terjeszkedek mindenáron.
  • sakkay
    Csak... A morál bár kiszámítható, ne mindig ugyanaz,és amit mondtál feltételezi- ugyanazon terep, ugyanaz a hadsereg mindkét részről, vezérek, és a veteránság + időjárás. És ez egy csata, egy térképszelvényen..ja és csak a TW. keretein belül.
  • uwu
    Hát ja, 3-4 tartománnyal is el lehet szórakozni, nyomkodni a köröket, csak abba mi a játék?
    Persze úgy is simán meglehet a győzelem még a 200. kör előtt, hogy kifejlődés után állsz neki hódítani.
    Én nem szeretem magam ilyesmivel szopatni. Minél nagyobb vagy annál könnyebb a játék, ezért elkezdek hódítani az első körben, és nem is hagyom abba a játék végéig. A fejlesztés is gyorsabb, a pénz is több, a sereg is nagyobb, tehát nincs hátránya. Ha emberek ellen kéne játszani a begubózós félős módszer halálos ítélet lenne, mivel ez egy stratégiai játék akkor jó, ha a leghatékonyabb módszert választod.
    Szerintem sokkal jobb egy nagy erős birodalommal játszani, amivel azt csinálsz amit jólesik, mint nyomorogni 3-4 tarományban.
  • sakkay
    Elvileg így van.
  • SZU
    Bár ha úgy nézed, hogy a sakkban sem gondolkodik MI!
    Csak a már felvitt 10.000.000 lejátszott játszmából kiválasztja a jelen álláshoz legközelebb állókat és a győztes lépését meglépi.

Ezzel az erővel multi csatákból felvinnénk 10.000.000-t és az AInak csak hasonlóan kellene mozgatni a seregeket, mint az azonos terepen, hasonló, vagy egyforma seregű győztes tette. Persze mondjuk félpercenként újra felmérnve az adatbázist... =)
  • sakkay
    Ja bocs, nem akartam arrogáns lenni,visszaolvastam.
  • sakkay
    Nem hiszem ,hogy érted. A gépi gondolkodásban nincs meg pont az alkalmazkodás és a szabad, új ötlet ezért sokkal rosszabbul szerepelnek az ilyen tw jellegű feladatoknál. Ma még NINCS MI. És még mindig nincs új gondolat sem. Tehát minél élethűbb egy stratégia annál nehezebb a programozók dolga, mert nem lehet minden történésre választ írni csak a sakkban. Érthető okokból.
  • a.carkey
    A lényeg, hogy legyen egy olyan területrész (3-4 terület), amit ha bevédtél, akkor körönként egy fullos sereget ki tud majd magából ontani (ugye 6-7 egység/régió is kijön körönként), ha esetleg kéne. Ha ez megvan, tk. nyertél.
  • Bucser
    "Még a sakkban is csak pár éve tudják megszorongatni a legjobbakat"

Különleges személyre (ellenfélre) szabott felkészítés után csak!! A gépet be kellett tanítani. Ha mással játszott volna újra kellett volna tanítani.
  • Kange
    Azért a sakk (mellesleg jól megfogtad a lényeget) nem túl jó példa játékokhoz... noha roppant egyszerű alapokon nyugszik, mégis eléggé nehéz és összetett, annál egy-egy játék sokkal egyszerűbb! :)
  • Djuree
    érdekes.
    elkezdtem a road to independence-t. a 2. részben nem lehet washington gyurkát bevinni semmi városba a főtelepülésen kívül, mert lefagy a gém, kidob az asztalra:S
    aztán a gép. támadta az egyik városom, brutál túlerővel, loadolgattam hátha megverem a kis seregemmel, erre a 3. loadolásnál meg sem támadott, hanem elment másfelé, pedig esélyem sem volt:S
    vagy annyira okos a gép, hogy tudja, hogy ha elvesztem a csatát úgyis loadolok, és inkább elment másfelé?:D:D
  • uwu
    Rögtön az első körben célszerű nekiállni, és haladni szépen sorba, nem érdemes leállni a hódítással.
  • uwu
    Fontos a gyors hódítás.
    Minél több tartományod van annál könnyebb.
    Én az elején mindíg sereget gyártok.
  • uwu
    LOL
    Nem hiszem, hogy bárkinek igénye lenne arra, hogy lépésről lépésre megmond neki, mit csináljon.
    Persze így is lehet, de azért egy kicsit túlzás tanácsnak, jó hogy nem csináltál neki menetrendet.
    Esetleg előírhatnád, hogy melyik körben mit kell vásárolni.
  • sakkay
    pár éve a Lékó mérkőzésén még az utolsó lépéseknél is vesztesre hozta ki a gép, és amikor nyert Péter a humán, a progi szó szerint nem kapott szikrát.
  • sakkay
    Ez távolról sem olyan egyértelmű. Még a sakkban is csak pár éve tudják megszorongatni a legjobbakat (de már nem is egyszer le lett verve a gép bár folyamatosan javítják,) és a sakk hihetetlenül egyszerű alapokon nyugszik. A helyzet az hogy minél inkább szimulálja egy stratégia a valóságot annál jobban nincsen sehol a gép, ez van ..még most..
  • Amergin
    Két fontos dolog kimaradt:
    9. Csak kereskedelmi flottákat gyárts, azokat viszont folyamatosan. Behozzák az árukat. Legyél ott mindenütt!
    Értelemszerű, hogy ezek után kerüld el a háborút a tengeri szállítási útvonalaidat veszélyeztetni képes hatalmakkal (GB, F, SP, Portugálok,
    Marocco)
    10. Bár a Poroszokkal és ráadásul az elején még nem annyira fontos, de mivel később úgyis meg kell lépni átválthatsz már a legelején köztársaságra.
  • Amergin
    Mivel mostmár, hogy tudod, hogy mi fog történni azt javaslom, hogy:
    1. köss szövetséget minden kis néppel, aki hajlik erre
    2. köss szövetséget (+kereskedj) és törekedj a jó kapcsolatokra Svédországgal
    3. Közben készülj a háborúra a litvánokkal és igen, a litvánok csatlós államait rohand le azonnal, amint azok hadat üzennek neked.
    4. törekedj kicsi de ütőképes hadsereg összehozására már az elejétől (fegyvernemek közti arány nagyon fontos)
    5. minden erőforrást a katonai fejlesztésekbe és a szárazföldi hadsereg építésébe fektess.
    6. Ha leépíted a hadsereged teljesen, attól a gép általában vérszemet kap szóval ne tegyél ilyet: max az amúgy is nélkülözhető/elavult egységeket számold fel, de a hadsereged gerincét ne. Folyomány--->
    7. Nagyobb eséllyel éred el, hogy a természetes ellenségeid (ausztria és a litvánok) még előtte egymásnak esnek és akkor neked SOKKAL könnyebb dolgod lesz bármelyik ellen.
    8. Kerüld el a kétfrontos háborút. Próbálj békét kötni valamelyik támadóddal, hogy a másikra koncentrálhass! Általában várdd meg hogy a többiek robbantsanak ki háborút, mert így az ő szövetségesei nem mind fognak csatlakozni, míg a tieid inkább megteszik ezt, mert a gép kevésbé hajlamos cserben hagyni, ha te vagy a megtámadott. Esetleg eléred, hogy a támadód az egész világgal hadban álljon! Osztrákokkal kvázi sikerült ilyet csinálnom a Litvánok ellen....
    Kb ennyi.
  • horthy
    A poroszokkal hogy édemes hadjáratot kezdeni ? Csak két régioból áll felszámoltam a hadsereget csak egy minimálisat tartottam meg hogy maximális pénzem legyen a fejlesztéshez , és erre 1705-ben nekemestek a lengyelek és a dánok meg még valami északi nép is . Azonal támadjak 1700-ban svábiára ? Ki mit javasol ? Hogy taktikázzak ? Milyen fejlesztésre gyurjak elsőnek ?
  • Kange
    nah látod, ezek azok a dolgok, amikhez nem kell Skynet, hiszen egyszerű script-elésről van szó... de vannak nagyon ügyes emberek, akik meg tudják (és meg is fogják!) oldani ezt...

ott van az a rengeteg mod, amik mind javítanak az AI viselkedésén és a külföldi fórumok szerint sokkal jobbak, mint a gyáriak...
  • Amergin
    Egyébként az idegesít, hogy ha nem akarod lejátszani a csatát, mert nincs időd/kedved, hanem az autokalkulációt választod és nyersz, akkor a gép hajlamos a legextrémebb hülye módon "visszavonulni" gyakran kifejezetten a birodalmad szíve felé véve az irányt és nem hazafelé...
    A nagyobb hadseregei nem semmisülnek meg csak 1-2 pofon után és elég idegesítő üldözni a saját területemen, holott állandóan legyőzöm mégse lehet rávenni, hogy hazafelé meneküljön. Pedig a Rome total warban ezt már egész tűrhetően meg tudták oldani...
  • Amergin
    Egyébként azt nem értem, hogy hogy a csudába nem lehet leprogramozni, hogy a gép minimum 2x-es erőfölénnyel támadjon és törekedjen erre? Amíg ezt nem éri el addig csak "jelképes" vagy "elterelő" támadásokat indítson zavarkeltés céljából? Vagy hogy keresse meg a gyenge pontot és lehetőleg ott támadjon?
    Rögtön nehezebb lenne. Olyan bonyolult ezt megcsinálni?
  • Kange
    Én csak poénnak szántam, de az az igazság, hogy már most volna olyan (programozott) MI, ami le tudna simán verni játékokban, csak akkor elvenné a géped erőforrásait... :)
    És a lényeg nem azon van, hogy okosabb avagy sem, hanem azon, hogy gyorsabb! :)
  • sakkay
    A 27 éves, egyetemi diplomás öcsém szerint is. Hát nem tudom, de ő a terminátoron nőtt fel.
  • Kange
    jajj dehogynem! A Skynet majd lenyom Titeket!
  • sakkay
    JA.Talán. Nemtom' melyiknek örülnék jobban....
  • Djuree
    sosem lesz olyan okos mint egy ember, majd egyszer meg fogja közelíteni, de el nem fogja érni sosem.
  • sakkay
    Szeva most tesztelem a darth modot 300-400 fős egységek agresszív ai és reálisabb csaták.. de még csak tegnap kezdtem. esetleg annyit ,hogy én mindig vh-vh nyomom,és csináltam pár teszt csatát.Vh beállításnál egy 300 fős angol line inf. fossá lőte az én ugyanolyan egységemet és csak amikor felraktam KILENCES szintűre akkor volt némi esélye. Viszont beállítottam két tükör hadsereget és 1500 fő veszteséggel győztem. Ő vesztett 4500 főt. Nekem nem voltak veteránjaim, és ugyanannyian voltunk, szóval azért nem olyan okos még.
  • Amergin
    Nah eljutottam oda, hogy az alap játék már hardon nem kihívás még a peccs után sem. Valami mod kell sajnos. Mégis melyiket próbáljam ki?
    Jelöltek:
    -A Proper Empire
    -Imperial Splendour
    -DarthMod Empire
    -The Rights of Man
    Tapasztalata van valakinek a fenti modokkal?
    Pld: stabilitás? nehézség? történelmi hűség?
    Vagy van olyan mod amit nem soroltam fel de nagyon jó?
    Eddig csak a brit, francia, spanyol protektorátusokat meghagyó minimod van fent.
  • rexsimus
    Mert eddig nem volt a cdprojek-tnél a jog.
  • grebber
    Mert eddig olyan rohadt sok Total War game jelent meg magyarul.
    Annyit halottam hogy a Rome Total Wart magyarul fogják kiadni (el is távolittatták sok helyről a magyarítást hozzá)
  • Berv
    hi,
    Vettem egy thai verziót, direkt kértem arcot, h. aktiválja mielőtt elküldi. Már akkor gyanús volt, mikor kibontottam és csak cd-kulcs volt, "új" steam account nem ..
    Persze nem aktiválta a farok
    De a pénzem már visszaadta, úgyhogy van egy használhatatlan ETW példányom.
  • ugribugri
    kérdezd meg a könyvtárost:) nekem is kilépett a kölcsönzött verzió... aztán inkább megvettem, oszt most amerikai lobogó leng a brit szigetek felett:D
  • boing
    Császtok!

Vki tud vmit arról, h a road to independencebe miért lép ki azután a csata után ahol bostonnál kell az angolok ellen harcolni ez a harmadik kiskampány.