Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Majd ez is jobb lesz egy-két patch után...a Medi2 sokkal gyengébb. Jóval ostobább a csata téren és stratégiai térképen is. Diplomácia nincsen, és sokéig nagyon bugos is volt. Ezen felül NULLA újdonság volt benne

Na és csak az 1.3-as javítással lett belõle élvezhetõ játék...talán az Emnpire-nél is várni kéne...

Érdekes, anno ugyan ez volt a Medi2nél is.....szar...nem jó...nem tetszik maradok a Rome-nál.

Most meg mi jó lett egybõl...de érdekes

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Szerintem a Medi2 sokkal jobb mint egy a kiforratlan és elég vérszegény cucc. Én is leszedtem már, és visszaraktam a Medieval 2-õt.

Mellesleg amit írsz a nyílzáporról nem forul már elõ 1.3-as verziónál és very hard csatanehézségen.

A Medi2-ben sok mindent elszartak...ha már nyílzápor, siralmas volt amit lövöm mindennel az ellen, az meg birka mód áll és vár...és addig lõhetem míg tart a nyíl-ágyúnál lõszer...

Itt ha párszor beletrafálok ágyúval az ellenségbe egybõl mozogni kezd

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

SötétBarom
EZ mondjuk nyilvánvaló, hogy ebben a korban ezzel a harcmodorral sokra nem ment vele a baka, hogy már az x+1-edik ütközetben vett részt.. Odavezényelték vonalba, és pusztán a vakszerencsén múlt, hogy kiszedték-e vagy nem. Míg a középkorban a csatában edzõdött két és félméteres viking nyilván sokkal jobban tudott érvényesülni mint Józsi, aki még a kardot se bírta el és lapjával ütötte az ellent. Viszont ott meg az volt elbaszva, hogy sokkal jobban bírták a nyílzáport is, ami annyira már nem reális (hacsak nem volt ilyen jános vitéz féle helikopter skilljük..)

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Jobb a veterán egység most mondom...a moráljuk sokkal jobb. De pl. a defense nem lehet sokkal jobb...attól hogy veterán nem lesz golyóállóbb...vagy lesz lézerpuskája.

SötétBarom
Háááth.. Nekem volt olyan csatám, ahol a 3-4 csíkos line infantry (5 egység) kb 30-40% veszteséggel ledarált 7-8 ellenséges line infantryt..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Nem volt annyira rossz helyzet, a bal szárnyon voltak,és az ellenség középen támadott, szóval csak néztem,hogy ott fut két szinte teljes egység...

A korábbi részekben egy veterán katona kimagaslóan jobb volt egy újoncnál, és ha belegondolsz, ez reális is. Ilyen itt nincs.

Jelen körülmények között esély nincs olyan fílingre, mint amit a 300 címû filmnek azzal a jelenetével tudnék reprezentálni, mikor a spártaiak "megbeszélték" a honfitársaikkal, hogy kinek, mi a mestersége.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Biztos rossz helyzetbe kerültek, de ez az eset azért jelzi, hogy egy veterán katona nem annyira jó, mint amit én elvárnék tõle.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Persze, hogy jobbak egy hangyafasznyit a veteránok, egyébként jobban is lõnek egy kicsit, de a különbség jelentéktelen.

Ez változó. Volt olyan,hogy az újonnan kiképzett Line Infrantyk a csata végéig kiállták az ellenség tûzét,míg a veteránok(akikkel elfoglaltam Ausztriát,Lengyelo.-t,Poroszországot,és a Török Bir. nagy részét) elfutottak az elején. Fordítva is volt,ofkorsz, de én nem tapasztaltam olyan nagy különbséget mint az elõzõ részekben.

No hát ez kapásból nem így van. Nagy különbség van egy elit és egy újonc csapat között. Például a sokkal jobb morál, egy újonc csapat el fut egy kis kartácstól, egy veterán nem

C:\Users\a neved\AppData\Roaming\The Creative Assembly
De rejtett, úgy hogy kapcsold be, hogy lásd azokat is!

Más is tapasztalt olyat a TW Online - quick battle módban, hogy gyõztes állásnál egyszerûen kilép az ellenfél? Gondolom szándékosan. Így a rendszer nem regisztrálja a megnyert ütközetet.
Úgy tûnik sokan nem bírják elviselni a vereséget...
Ha figyelnél arra amit írok számodra is nyilvánvaló lenne, hogy semmi bajom az új stratégiai térképpel, az a része nagyon jó lett.
Szeretem mikor én vagyok a legerõsebb, nem zavar, ha alázósan kell agyonverni a népeket.
Egyébként 1780-ra szerintem nálam is rég köztársaság lesz, meg jólét.
A bevételem nem tudom fejbõl, de sok, csak irtózatosan sok katonám van, ezek fenntartási költsége viszi el a nagyobbik részét.

Nekem csak a csaták nem tetszenek, többszörösen el van cseszve.
A sebességen kívül is van jó pár dolog ami nem tetszik.
Elsõsorban az a rengeteg bug....
De nem tetszik az sem, hogy egy elit csapat alig jobb egy zöldfülûnél, és a tábornoknak is mindegy hány csillagja van, elig van köztük különbség.
Szóval nem lehet elit hadsereget csinálni, egy tök új sereg ugyan oylan mint egy olyan mint amelyik 30 éve harcol folyamatosan.

Bocs, de más kor, más stílus ez nem a középkor és nem az ókor.

Na és ,mire mész hogy mindent kifejlesztettél? 10 éven belül fel lázad a fél birodalmad...juhú...

Én 1780-ra meghódítottam egész indiát, és fél Észak-Amerikát. Még nincs minden kifejlesztve, de 2 millió a vagyonom, körönként 70 ezer folyik be, az adók szinte minimumon vannak, a nép mindenütt boldog, és köztársaság van

Több katonám és hadihajóm van mint a többi országnak összesen...épp ezért csak 70 ezer a bevétel, fele ekkora sereg is elég lenne, és még növelhetném az adókat jócskán. Vagyis lehetne a körönkénti bevételem olyan 150 ezer

Egyébként nekem mindegy, de ahogy te csinálod úgy megölöd a játék élményt. Ennyi erõvel már bele lehetne írni valami csalást és jaj de jó 1701-re enyém a világ.

A csaták meg nem unalmasak...legalábbis én nem unatkoztam.

A csata nálam is ugyan olyan mint bárki másnál, nem tehetek róla, hogy unalmasra csinálták.
Az egységek lassan vánszorognak, mivel még a térkép is rohadt nagy, sok idõt vesz igénybe a menetelés. Hiába az idõgyorsítás, szánalmas a tempó, kéne egy 10x-es idõ, akkor játszható lenne.

Ha annyira jók a gyartmatok, az én taktikám meg szar, ahkor...
Miért is van az, hogy én majdnem végikfejlõdtem a technológiai fát, ti meg nem?
Miért is van az, hogy van 5 hadseregem, meg verhetetlen flottám, nektek meg nincs?
És persze 70 tartomány, mindez 1735-ben.

Ez egyébként átlagban csak körönként 1 tartomány meghódítását jelenti, nem 5-öt!

Mindeíg veryhard/veryhard-on játszok shogun óta<#crazya>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Hát bocs, de szerintem elég hülyén csinálod minek Európát elfoglalni 1735-re? Ebben a korban a gyarmatok lényegesek...

A csaták meg nem olyan unalmasak.

Kicsit ésszel kell játszani, nem úgy hogy mindent eldoglalok és jaj de unalmas...

adios
Nem muszáj úgy játszani, hogy körönként 3-4-vel foglalod el a területeket.Próbáld ki úgy is h kereskedsz,építed a diplomáciai kapcsolatokat és úgy fejlõdsz,bekapcsolod a gyarmatokat a világkereskedelembe stb.Hidd el sokkal élvezetesebb lesz úgy a játék 😉

Srácok kellene egy kis segítség! Most raktam fel a Vistát, itt a steam nem a c-re került, de gondolom a mentéseket a c-re rakja... DE hova? Keresõvel sem találom ...

SZIA. MEGKÉRDEZHETEM A NEHÉZSÉGI SZINTEDET? NEM KÖTEKEDÉS, CSAK ÉRDEKELNE.

Mivel az Empire hosszútávon......+Medevial-t meguntam,ugy döntöttem h felrakom a Total realism 6.5 Rome gold patch-el! csak ajánlani tudom
(Itt még a vezérek tudnak...)

Üdvözlet!

Nagy területtel gyorsan lehet fejlõdni.

Itt is fontos a gyors terjeszkedés, mint az elõzõ részekben, de a csaták, unalmasak, és hosszúak, azt hiszem én befejeztem ezzel a játékkal, visszarakom a mediewalt.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

szia,

jeletkeztem és csatlakoztam a Hungarian Total war-hoz a Steam-en. Viszont: hogyan talállak meg benneteket a multi játéknódban? Egyszerû a kérdés és a válasz is biztos az...
Thx
A 'megjelenés' egy szó, zsenikém.

rtfmZoli
Tegnap olyan csatát játszottam, hogy ihaj:
Osztrákokkal vagyok, és az utolsó porosz város mellett állomásozok egy településen egy leharcolt sereggel(2*2 ágyú, 5 infantry(fele létszámmal), 4 lovas egység)
Erre betámad egy ágyúval, de a közelben van serege, ami bekapcsolódik a csatába(8 fullos line infantry, 2-3 lovas egység)
A seregek erõviszonyai:enyém:25%--ellenség 75%
A Csata lefolyása: a 35-ös lovasommal lekaszabolom az ágyúját, miközben a balra tõlem a hátam mögül jön az erõsítése(az ágyúkkal támadom õket) A lovasai rohamoznak, a gyalogságommal az oldalukba és a hátukba kerülök, az ellenséges tábornok meghal,a lovasság megsemmisül(kivéve egyet, amelyik körbekerült, és a másik oldalt támadott) saját oldalról 1 gyalogság elmenekült
Ezután pedig az ellenséges gyalogság beakadt a kerítésbe, és csak az egyik mozdult, de az is percenként lépkedett felém.
Ezt kihasználva az ágyúkkal kartácstüzet vezényletem, és így 5-7-esével hullott a gyalogság. Ez a helyzet a csata végéig folytatódott, mikorra már 65-35% lett az erõviszonyok aránya az én javamra.
Az A.I. hülyesége nélkül egyértelmûen vesztettem volna a csatát.

Sok igen jó újítás van a játékban, de kicsit olyan érzésem van, mintha direkt csak 95 százalékosra csinálták volna, hogy legyen mivel pepecselni a moddereknek.
Az a baj, hogy motorikusan sem érzem százasnak.

DE azé nagyon jó.
Akkor ne tedd.😊
Most mit akarsz , még az esélyest is 'ly'nal irta..😊
Nem szoktam mások helyesírását fikázni de a tiéd borzasztó...

Ha a sega átadja nekik a forgalmazás jogát Magyarországon, de nem valószínû, sajnos, bár arra is várni kellene!

Magyar meg jelenés nagyon is esélyes! Mivel akik edig forditoták a Total War részeket csatlakoztak a CD Projekt-hez akik a magyarul meg jelenõ játékokat forgalmazák.
Magyar megjelenés esélytelen, magyarítás tutira lesz, eddig is voltak a Total Warhoz!

HoReSz1975
magyarítás lesz a játékhoz, esetleg magyar megjelenés <#confused>

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

Ok. Köszi.

Nekem most nem fagy soha, semennyire...le is kopogom

mindenképpen amelyik frissebb
Hali. Halott esetleg valaki , hogy mikor lesz az elsõ igazi patch nem pedig csak fagyás elhárítás? Milyen a darth mod valaki írhatna róla. Ok már olvastam egy két dolgot, de stabil?!

nem tudom
de válaszoltam😊
R3TR0
Csa

Warez kérdés lehet egy??

Ha igen válaszoltok ha nm nm

Tehát a RAzor1911 vagy a Prophet verzio a jobb??

Kedves Total War játékosok

Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!

Minden új tagot nagy örömmel látunk!
ennyit errõl!

Üdvözlet!

szvsz jobb lenne ha végre egy jobb ai-t csinálnának.
Új gyarmati települést létre lehet hozni? Ha igen akkor hogyan?

iSS!

bardocz
Most vívtam csatát olaszokkal,felállt egymás mellé 6db line infantrym,mögöttük 3 gránátos,és két puskáslovas egység.Elindultak az olaszok,egyszerre kb 3 egység lõtt rá az elsõ alakulatukra,nem is maradt belõle semmi,a saját veszteségem alig volt csak a 2 lovas egységbõl volt kb,mert azokkal támadtam az olasz lovasokat,és közbe lõtték a saját egységeim is,meg egy grátánots egység,akikkel a gránátok miatt elõrerohantam,egység fele eltûnt,de õk nagyobb kárt okoztak.
Dragooon
az lenne a legjobb<#smile>

ROMA AETERNA, HEJJ

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Igen errõl beszélek a kor egyik legvéresebb csatája, de hol van" a 90%-os veszteségtõl. És valljuk be nem egyszer vannak olyan csatáink amikor pár száz lézengõ dönt a csatában a végére, egyszerûen nem reális. Azért mert kevés az adott ember egy csatában..

Minden ki van fejlesztve még sincs

Meg lehet nézni diplomacy-ban a pontszámokat amiket a gép kiszámol, hogy mennyire "bírják" a te népedet. A legtöbb pontot az vonja le ebbõl ha a környékükön terjeszkedsz. Persze attól még maradhat szövetségesed, mert nem támad ha nem mer 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD