6068
-
uwu #3628 Valamiért az a gomb amivel csinálni lehet (jobb felső választások gomb), nálad most szürke, biztos azért mert nemrég használtad, azt amúgy sem igazán éri meg nyomkodni.
Én se vagyok biztos ebben a dologban, mert több mint 1 hónapja nem játszottam vele, mindenesetre hornblower-re ne figyelj mert össze-visza beszél, ezt még én is ki tudtam szúrni.
-
hornblower #3627 De ki lehet rúgni a minisztereket, ott a fire gomb (a körben egy láb). Ha nincs kormányváltáas, akkor fejlődnek a miniszterek. tehát érdemes a stabilitásra törekedni. 4 évente kapsz kör utáni jelentést a fejlődésről. Fletó ezért is pont rossz példa részedről:) -
#3626 Fletót nem lehet kirúgni valahogy?
Vagy fejleszteni?
-
rexsimus #3625 Ez gép válogatja, mert pl.:nálam egyszer fagyott ki, és szerencsére másodjára simán engedte a mozzanatot. -
#3624 Hogy all a patch es hibajavitasok teren jelenleg a ETW ?
Mert nem igazan szeretnem addig megvennies jatszani vele, amig annyian panaszkodnak ra mint a kezdetekben, mivel szeretnem nem elrontani a jatekelmenyt a sok hiba okozta bossszankodassal. -
rexsimus #3623 Nincs magyarosítás -
SZU #3622 Miért ne állhatnál? Mekkora seregeid és flottád van? Illetve hány provinciád?
Gondolom max. 2 fullos sereged van plafonon és egy csoffadt kis flotta. Ez biztosan ott van a grafikonon, ahol lent látható is. -
#3621 adhatna* -
#3620 Sziasztok!
Nincs az ETW-re magyarítás?Régóta keresgélem, ha valaki tud akkoradhatnak linket.
Köszi, SMk* -
#3619 Szerintetek ez BUG? RTI4-es küldetésnél...
Ennyire rosszul nem állhatok :-)
-
Metontour #3618 A bombázó hajót és a rakéta hajót a szárazföld lövetésére használták. Erre jó példa az angolok 1807-es dániai kiruccanása -
ugribugri #3617 amire eddig rájöttem, AI-vel szemben a lényeg, hogy egyszerre több hajó lő egyet, akkor a több hajó nyer bármennyire is erős az egy.
pl: rat-ekkel sorban mész majd az ellenség előtt kanyar a kanyar belő ívén levő egy hajóra több hajód is lőhet, míg ő csak egy hajóra egyszer ad le sortüzet addig te az ő hajójára 2vagy 3 sortüzet is. Ehhez azért kell tudni manőverezni. ez alakzatban nem annyira egyszerű.
vagy gályákkal: a gályákaz egymás mellé rendezet vonalban előre. Nem kell törődni egy hajóval sem aki oldalba támad, a gályákból van elég. (egy second rate árából egy tucatot lehet fenn tartani) a láényeg a legerősebb hajót támadd, ha 6-8 gálya lő egyszerre vége...
-
feez #3616 A bomb-ketch és a rocketship is támogató hajó. Az erősebb sorhajó vonal mögül érdemes velük bombázni az ellent. Asszem mindkettőnek nagyobb a lőtávolsága is mint a normál ágyúknak. A carronade fregatt az, amelyiknek kevés ágyúja van ugyan, de ami van az mind hatalmas űrméretű és közelre nagyon halálos. Admirálist másik hajóra átraknom még nem sikerült.
Ennél több leírást kapsz magából a játékból, csak olvasd végig az egységekről az infókat! -
horthy #3615 Én moment a Porosz flottával vagyok , és pl nemtudom eldönteni hogy a 24 ágyus fregatt jobb-e mit a 32 ágyus hajó ( elfelejtettem a nevét ) ? Pl a nehéz ágyus Bombázó Ketch-ben is csalodtam pedig állitolag rettegett hajó volt a maga korában de ezzel még szemből nem sikerült eltalálnom semmit . A rakétás hajó se a pontosságáról hires nem vagyok tőle se elragadtatva . Olvastam hogy van különbség az ágyuk ürméretében is van amelyik 44 ágyus hajo ( fifth rate )csak 12 fontos ágyukkal van felszerelve a 24 ágyus fregatt meg 24 fontos ágyukkal is fel van szerelve . A másik kérdésem tapasztalt flotta admirális át lehet-e rakni másik hajóra mondjuk egy jobbra pl sorhajora ? -
feez #3614 HULL STRENGHT: a hajótest ereje - briteknek kissé erősebb (a francia hajók meg gyorsabbak)
FIREPOWER: a hajó tűzereje - úgy vettem észre, a gép ide beleszámolja a hajó mozgékonyságát is, tehát nem kizárólag az ágyúk számától függ
Flotta összeállításához nincs külön recept, az alkalmazni kívánt taktika dönti el mi a jó. De inkább gyakoribb az, hogy abból főzünk ami van. -
ugribugri #3613 igen ez igaz a rate-nél. de az ágyúk száma nem mindig perdöntő. Én nyomtam már le 60 ágyús hajót 4 db 3 ágyús light gályával.
a gályák nagyon sérülékenyek, de olcsók és sokat lehet belőlük csinálni. a lényeg, hogy közelről lőjenek. Mivel evezővel működnek így széltöl független viszonylag ágyúszegény oldalról lehet velük támadni.
nem jobbak, de néha jobban lehet őket használni -
SZU #3612 Általánosságban elmondható, hogy a second rate jobb mint a 3 rate és így tovább? Tehát a first rate jobb a second ratenál? -
ugribugri #3611 szerintem nem igazán következetesek a megadott pontszámok. Mármint csak akkor, ha auto csatát játszol. Én próbáltam sok hajót, de az 1 HMS victory és a 3 first rate az lenyomott mindent amit találtam. kikötés nélkül. Azaz elindultam Albionból... és körbe jártam a világot, oszt minden ellenséges hajónak, hajóhadnak nekimentem, és csak ujra angliában javítottam.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy mire lett HMS victory-m, addigra szinte nem volt nagy hajós nemzet. -
#3610 Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!!! -
#3609 Srácok az miért van, hogy betölti a csatát a hangokat hallom az egységeket vakon tudok kattintgatni is viszont a töltőképernyőt látom csak?Nem jön fel maga a csata ott marad a töltő képernyő pedig a csík végig ment^^ -
horthy #3608 Volna egy kérdésem ami nem teljesen tiszta elöttem !
Nézegettem a hadihajokat van melletük egy Hull Damage pontszám érték és egy Firepower pontszám érték . Ez pontosan mit jelent ha mondjuk 280 a tüzerő értékpont akkor a hull damage értékből 280 pontot vesz el amikor találatot viszek be egy ellenséges hajóba ? Meg megfigyeltem hogy néhány nagyobb hadihajonak dupla annyi ágyú mellet is kissebb , pl: fele a tüzerő pontszáma mint egy kissebb méretű mondjuk gözhajonak . Milyen tulajdonságok alapján épitsem ki a flottám ? Milyen hajóparaméter adatok alapján mit vegyek figyelembe amikor hajokat gyártok és tudni akarom mire képesek a csatában ? -
sakkay #3607 Sajnálattal közlöm veled ,hogy előbb utóbb vége a játékodnak ha a vezér elhalálozik ki fog fagyni... mondjuk ha fiatal a vezéred előbb is végezhetsz, de ha öreg... -
Berv #3606 Hi, cipő ugyanaz, könyvtári verzióm volt, játékmenet megállt 1748-ban, előre nem lehetett menni, beszürkült az "End Turn" gomb. Próbáltam sokmindent a továbblépésre, de semmi. Megvettem Thaiföldről, ebay-n, kérve az eladót, h. aktiválja feladás előtt, nem tette meg a fattyúja
Pénzem ugyan visszakaptam, csak a tiszta verzió telepítés előtt lekaptam a játékot, amit azóta sem tettem vissza. Így a csata kérdésre nem tudom a választ, sorry.
M2TW-re telepített Third Age: Total War-ral játszom azóta, bár azzal sem túl sokat sajnos -
SZU #3605 Nálam most jött össze az első programhalál széria.
Könyvtári verzióval játszottam eddig.
Előkészítettem egy kb. 20 éves haditervet a hollandusok kiütésére. Miszerint szét vannak szóródva több kontinensre és erős a flottájuk. Minden külső koloniáit elcseréltem európai területeimre. Mit nekem Svédország, Norvégia, Dánia, és még 2-3 ősnémet terület.
Most előállt a tökéletes blitzkrieg lehetősége. Millitary access van közöttünk, felhúztam 4 fullos sereget és a fontosabb városai mellett tanyáznak. Minden határvárosomban maxoltam a falat és erősebb védelmet halmoztam fel. Nagynehezen felhúztam a flotta fejlesztéseket és van most 9 second rate és egy 3th rate admiralos flottám.
No! Save és leverem a retekbe! Erre az egyik seregemet ha mozgatni akarom kifagy. Nagynehezen rájöttem (kb. 5 újratöltéssel), hogy csak a tiszt bugos. Ha a tiszten kívül csak a sereget mozgatom akkor nem fagy le. Akkor menjen a csata!
3 fullos holland sereg 2 fullos porosz seregem ellen. A csata első 10-20 perce után kifagy. Mindig! Grr!
Egyébként keresztkérdés! Régen a TWben simán tudott egyszerre 3-4 sereg is harcolni, és a többi bejött utánpótlásként, ha haltak ki az egységek. Itt nincs is opció, hogy a többi sereget a gép, vagy én vezéreljem és egyszerre csak 2 sereg van a csatában.
Elég röhejes, hogy egy nyerő pozíciót kell feladnom azért, mert az utánpótlásomat egyesével lehenteli a gép, mert a térkép túlfeléről jönnek olyan ütemben, ahogy én vesztem a seregemet... -
Berv #3604 Gratula -
Berv #3603 Én is csatlakozom, a gránátosok a legjobb egység a játékban, hihetetlen mészárlásra, és demoralizálásra képesek. -
feez #3602 A kereskedő helyekre kell velük beállni, de minél többel és minél többre. (Brazília, Elefántcsontpart, Madagaszkár partjai, Kelet-India) Brazíliában cukrot, El.cs. parton és Madagaszkár környékén elefántcsontot, Kelet-Indiánál fűszereket lehet haza szállítani. Ha megnyitottál egy kereskedelmi utat, azt meg is kell védeni az ellenséges népek és a kalózok támadásaitól (ilyenkor villog a kalóz zászló), különben neked kevesebb, neki több zsetonja lesz. Ha te kalózkodsz értelemszerűen fordítva. Ha kurzorral rámész a ker. útra, megmutatja kinek mennyi a profitja rajta. A legfontosabb: nézd meg mennyi a bevételed minden pénzügyi lépésed után!! -
feez #3601 A gránátosok multiplayerben a legnagyobb ászok!!
Ha az ellenfelednek ügyesen másra tereled a figyelmét, ezek elszórják a gránátokat és kiirtanak mindenkit a közelükben! -
rexsimus #3600 olvass vissza le van írva a kereskedő hajók használata nem is egyszer
milyen ágyúkra gondoltál? hol? értelem szerűen az ellenség megölése vagy rongálás vele a cél. -
#3599 Volt,hogy a gránátosaim öltek annyit,mint a többi egység összesen,nagyon jók,csak kevesen vannak. -
SZU #3598 Látom hasonlóan vélekedünk! =) -
#3597 Sziasztok! Segítsetek:)
A trade shipeket hogyan tudom használni?
Ha egy kereskedő utvonalra beviszem a hadihajókat akkor nyerek valamennyi pénzt? Akkor lesz halálfejes lobogó?
Sok minden nem tiszta még nekem...
Az ágyúkat hogy érdemes használni?
thx -
uwu #3596 Nem értem miért nem szeretitek a gránátosokat.
Nekem 3 is szokott lenni egy seregben, ők a legnagyobb mészárosok a játékban.
Ember ellen biztos nehéz lenne használni, de a gép szerencsére tök hülye.
Ha kialakul valahol egy kis csetepaté, oldalról oda kell szaladni az ellenséghez, és 2-3 dobs után már végük is van, akár mi az. -
#3595 Azért most nem lehet panasz a gép erejére úgy érzem... Nem hagyja rádőlni az embereire a házat, és hátba támadni sem egykönnyű... Nálam lett tekintélye azt hiszem :-) -
#3594 Az RTI 4. (talán utolsó) küldetésénél megjelentek a kereskedő hajók, előtte viszont nem voltak. -
ugribugri #3593 van a RTI-ben is nekem a kedvencem főleg azért, mert már az elején használhatom a vadászokat -
SZU #3592 A sima ágyúval messziről mehet a golyóbis, ha meg védekezni kell és már közel az ellenség, akkor a srapnel. Ha jól csinálod, akkor nem is nagyon kell őket átnyergelni.
A közelharc addig jó, amíg a) az ellenfélnek kisebbek a közelharci értékei, illetve bajonet fejlesztései, b) nem túlerő ellen harcolsz. Ha ezek már fenn állnak, akkor érdemesebb a tüzérek körül bevédekezni. Onnan is nyomhatják a ranking fire-t és akkor már 2 üteg 6 csőből nyomva a srapnelt konkrét seregrészleteket zavarhat le a pástról!
A 2 lovasnál mindig jobb a 3. Hidd el, az a plussz egy gyalogos kisebb előny, kivéve ha rossz terepviszony van, illetve erőd támadás.
Ami nekem nem világos, az a gyémánt illetve ék formáció a lovasoknál. Egyáltalán nem tűnik ütőképesebbnek a roham, mint nélkülük.
Kicsit sajnálom, hogy a fílinges bajonet feltűzés opció a legelső ring bajonet fejlesztés után eltűnik.
Pedig ilyen kiba hosszú bajonetekkel pontatlanabbul kéne lőniük, ezért nem is állandó jelleggel kéne a bajonetnek fent lennie.
Trükközni lehetne azzal, hogy amíg messziről megy a dara, addig nem rakatjuk fel, amikor meg jön a közelharc, akkor "Szuronyt szegezz!" felkiáltással rohamozhatnánk! =D Ezzel szemben automatikusan fent van örökre a szurony, a plug bajonet fejlesztés elévülésével. -
#3591 A sereg összetétele mindig attól függ, hogy kivel játszol. Más a briteknél és a franciáknál, más a poroszoknál és a spanyoloknál, más a svédeknél és teljesen más a Habsburgoknál (a szláv és keleti népeknél meg pláne!). A hollandokat 1x próbáltam, de baromi unalmasak voltak, így hagytam őket a fenébe. (Megj. a spanyolok sem egy Showder Klub ...) -
hornblower #3590 Nekem inkább ez vált be:
Lehet, hogy a srapnel darál, de ritkán lehet mesterfokon annyira megközelíteni az ellenséget, hogy A9 közel menj eléggé B) lenyergeld az ágyúkat C) kinyírd az ellenséget
egyszerűbb a közelharc, főleg a gördülő sortűz után, amikor soronként (by rank) lőnek a fiúk, gyakorlatilag folyamatos a tűz. Ez egy angol találmány, a Sharpe-sorozatban, ha olvasta valaki, sok leírást talál róla.
2 vagy három lovas, sztem mindegy, de két lovas és egy gyalogos többet ér, ezért nem favorizálom.
a gránátosok jók, de nem szoktam második vonalba rakni őket. A gránát túlontúl kiszámíthatatlan. A mesterlövészeket (zöldkabátos gyalogság) jobban ki tudom használni.
Az elszakadósdi (skirmish) tényleg elég ostobán működik olykor. Tegnap beleakadtam valami ruszki mobilizált csürhébe, kaszákkal támadták Pétervár fegyveres polgárait, akik puskájuk ellenére folyton közelharcba akartak bonyolódni a muzsikokkal.
-
hornblower #3589 Szerintem a RtI-ben nincs ilyen lehetőség, mert az tutorial jellegű tanpálya