93
-
davos80 #13 vistareklám -
BlackRose #12 Nem a stabilitásal van gond, a Vista elég stabil (nekem bár nem volt vele stabilitási gondom), a fő probléma, hogy semmi komolyabb előnyt nem jelent, de 3x több erőforrást zabál. A másik probléma a UI inkonzistens, a harmadik, pedig (OK ezt lehet kikapcsolni a registry-ben, de mégis), hogy félhölyének nézi az embert, ami persze az átlag consumer userek esetében nem vitatott, de azért nem éppen mindenki hülye. A negyedik probléma, ami idővel elveszik pedig egynéhány kompatibilitási gond, ami egy home usert nem annyira érint, de egy vállalati rendszerben elég komoly gondot jelenthet. Az ötödik probléma, a Microsoft elfelejtette, hogy a webalkalmazások időszakában ezekre a dolgokra kellett volna összpontosítani, az OS ezen e téren semmi előnyt nem jelent az XP-hez képest. A hatodik... 77 verzió tényleg felesleges, elég lett volna egy Home és egy Pro mint az XP-ből. -
barii #11 amúgy nekem valahogy vista tovább birja a géemen mint az xp -
barii #10 általános iskolában volt egyx osztálytársam aki a pókbol felelt biológia órán. Felállt, és háromféleképpen mondta el, hogy a póknak 8 lába van.
többet nem is mondott a pókrol
Mitha ezt a cikket már 3-4x olvastam volna itt az sg-n máshogy megfogalmazva -
#9 Én is ezen szerencsés emberek közé tartozom! ;-) -
Polllen #8 Ez a csunya vista annyira instabil, hogy március óta nincs vele gondom, minden hardverem müködik és jelenleg minden játékom úgy fut mint xp alatt egy x1600proval (na jó, lehet 5 fpssel lassabb a szemét, utoljára 7.6-s catalyst-tal teszteltem)
Sok dolgot raktam már fel rá és szedtem is le, tesztelés gyanánt és most gyorsabb, mint telepítés után...(xpnél sajnos ez nem így volt, hosszú éveken át - lehet másnál nem)
Lehet csak én vagyok ilyen szerencsés, de tökéletesen meg vagyok elégedve a vistával, jobban bejön mint az xp, amit ettől függetlenül még mindig jó operációsnak tartok (most már csak max havonta 1x használom)
Sum: Lehet, hogy sok baja van másnak a vistával(sok ismerösöm használja már és eddig senki sem panaszkodott), én azon szerencsések közé tartozom, akiknél tökéletesen megy minden és nem is várok tőle többet...
(van aki 1700+s athlonnal nyűvi a basicet vmi ősöreg alaplappal és ott sincs gond)
Uh nem értem miért kontrázik rá mindenki, bár tény, hogy egyszerre nagyot váltani költséges és kényelmetlen lehet, meg hogy a nagy cégek sp1-t kötelezően kivárják, de sztem tény, hogy több sárt kap a vista, mint amire rászolgált... -
#7 Talán mert,- tény, hogy minden új rendszer kijövetelekor ment a fikázás,- egyet felejtettek el az emberek.
Hogy mivel 5 éves rendszer az XP és ezen 5 év alatt bizony hihetetlen mértékben megugrott az (főként háztartásokban) internetelőfizetés. Még az ezredforduló környékén leginkább valóban csak a powerusereknek és a tehetősebb embereknek volt bekötve otthonra a net.
Ebből következik, hogy rengeteg "beszabadult" 10 éves hülyegyerek fikázza le a Vistát különböző cikkekből "ollózott" szakszavakkal, mindenféle tapasztalat nélkül, valószínűleg még feltelepíteni sem tudja magától, de a fórumon már veri a nyálát, hogy ő Linuxon kernelt fordít (ezzel a megjegyzéssel egyrészt bizonyítja, hogy van tapasztalata, másrészt egymás ellen fordítja a két tábort), de a Vista szar.
Amint megfigyelhették páran már az SP2-t sem sokan tették fel és a legfőbb indok a "fórumokon azt írták, hogy szar és instabil" volt. Ezen gondolkozzon el mindenki.
-
BlackRose #6 Az MS alkalmazottainak 20% indiai, de ők adják a produktív munka 80 sőt lehet 90%. Kína pedig nem az MS-el kapcsolatban jött ide, hanem általában, mert ezek a problémák nem csak a Microsoftnál találhatók hanem általában a nyugati nagycégeknél. -
googlekereso #5 A Ms megvan Kína nélkül, mert ők indiaiakat foglalkoztatnak (a Ms alkalmazottainak 80%!!!! indiai) :D -
BlackRose #4 A Vistával alapvetően az a gond, hogy az MS történelmében az első olyan termék amely roszabb mint az elődje. A kérdés, hogy miért... szerintem azért mert ez az első olyan OS amelyet nem a poweruserek és a szakértők formáltak, hanem a nagyon széles consumer piac. Na most mi is ezzel a baj... az, hogy a széles consumereknek 80% nem is tudja mire van szüksége, a Microsoft pedig ezeknek az embereknek az "igényei" szerint formálta az OS-t. A userek nélkül nem lehet jó terméket készíteni, de nem az átlagusereket kell kérdezni főleg nem a consumer réteget, hanem a tapasztalt powerusereket. A másik probléma a technikai kivitelezés, vagyis a Microsoftnál is komoly gyökereket eresztett a "szocializmus", ahogyan valaki jól mondta a közelmúltban a nyugat a "can't do nation" lett, mindennek az ára az egekbe szökött, a minőség csak papíron létezik és Kína nélkül nem tudnánk megélni...
http://www.msnbc.msn.com/id/20303002/site/newsweek/
a Microsoftnál is mind minden nyugati nagycégnél, senki semmit nem dolgozik, és semmiért sincs felelős, mert a kollektívizmus oda vezet... nem az érdekel, hogy ki hibája, hanem hogy mi a hiba, hogy a jövőben ne kövessük el (élőször is a hibáért valaki felelős, ha pedig nem akkor miért ne "követnénk" el a jövőben mégegyszer azt a hibát is és még számtalan másikat is?) -
#3 Vicces, hogy ez milyen fontos - a többi oprendszer is ebbe bukott bele,
a tanulság : az oprendszer inkább marketing mint minőség kérdése. -
wanek #2 Attól nem lesz stabilabb egy oprendszer, hogy olcsóbban lehet megvenni. Driver sem lesz több emiatt. -
LADA Kalina #1 erre csak azt tudom mondani: WEHEHE