3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
merida111222333 #2762
csak úgy... -
merida111222333 #2761 Nem kell azon állítgatni semmit, anélkül is tökéletesen megy.
-
Régi vodanetes #2760 Nekem 7.2 mbittel megy, de Budapesten. Nézd meg a beállításokat, Egyedi APN-nel, DNS1, DNS2, 3G kizárólag. Ha ezek nincsenek beállítva, akkor csak alapon (GPRS) megy, az pedig nagyon lassú. Október 14-nél vannak a beállítás értékek. -
apetir #2759 Merida ezt a letöltési sebességet hogy csináltad?
Nekem a voda nem nagyon megy 1,5 mbit fölé letöltésben.
Pannon meg T-Mobil az meg duplája, 3x-osa, Kecskeméten. -
merida111222333 #2758 Nekem eddig mindig pontosak voltak, 26-án már full sebesség volt mindig. -
#2757 Nálam volt. 14.-e helyett, 1-2 nap csúszás volt. Változó. Volt hogy 2 nap után jött vissza, és volt hogy másnap nap közepén bontás után. -
merida111222333 #2756 Na magához tért
-
merida111222333 #2755 25-én van számlazárásom. Ehhez képest még mindig le vagyok korlátozva:
Olvastam lejjebb hogy másnak is volt már csúszás, kíváncsi vagyok mikor adják vissza a sebességet. -
Régi vodanetes #2754 No comment:
http://index.hu/tech/2009/11/19/hazugsag_a_korlatlan_mobilinternet/ -
speeki89 #2753 Üdv,régebben olvasgattam a témáról, és ezt találtam:
"Net megosztás recept USB-HSDPA modemmel több gépre.
Hozzávalók:
Mobilnet előfizetés (én voda korlátlant használok de a beállítás szolgáltatófüggetlen)
USB modem
Host gép (én erre egy ősrégi dell laptopot fogtam be, de már épül a server, alap felállásban érdemes arra a gépre dugni a modemet ami a legtöbbet van bekapcsolva)
DSL Router
Kliens gépek (izlés szerinti mennyiségben)
Azok a gépek legyenek csatlakoztatva a routerhez amelyeken szeretnénk netet. A DHCP legyen bekapcsolva a routeren, a kiosztási tartomány pedig el kell tolni de ha valami oknál fogva, fix IP-kel üzemeltetjük, akkor a 192.168.0.1 legyen szabad! (figyelem a routerek előszeretettel osztják ezt az IP-t maguknak!)
A Host gépen miután a modemet telepítettük, és meggyőződtünk arról hogy megy, a szolgáltató programjában (pl vodafone VNC) tiltsuk le az automatikus indulást (úgyis ócskák és csak bekavarnak). Ha szeretnénk hogy a gép boot után autómatikusan felmásszon a netre, használjuk a (nemröhög!) cFos connect progit Kattints ide
Mostmár hogy megy a net és a szolgáltató progiját is kilőttük lépjünk be a host gép (xp-s gépről írom) controlpanel / network connections / VNC light (más szolgáltatónál a szolgáltató dasbord program neve) felett jobb gomb / properties / advanced / osszuk meg a hálózatnak a netet (figyeljünk hogy arra a hálózati eszközre osszuk ami a routerre csatlakozik)
Ezzel a host gépen végeztünk is...
A főzőcske ezzel még azért nem ér véget mert a kliens gépeket is konfigurálni kell (mindegyiket).
Kliens gépen (xp-s gépről írom) controlpanel / network connections / az a hálózati eszköz ami a routerhez csatlakozik / jobb gomb properties / general / TCPIP / properties / adjunk IP-t a router tartományából (minden gépnél mást) katt a subnet mask mezőbe (magától kitölti) ezután default gateway és adjuk meg a 192.168.0.1 IP-t ezután alul prefered DNS server IP 192.168.0.1 OK és készen vagyunk (esetleg egy reset a rend kedvéért)
"
Még nem volt rá alkalmam hogy teszteljem,de remélem menni fog! -
kvsbogre #2752 Sziasztok!
Remélem nem rossz helyre írok. Koliban vagyok és most már haveromnak is lett laptopja, így szeretném megosztani a mobilnetet, ez egy vodafone mobilnet, huawei E220 usbs modem van. Egyik gépen Vista van, másikon win7.Próbáltam úgy megosztani hogy összekötöttem a két laptopot utp kábellel amelyikben az usb modem van annak ip cime 192.168.0.1,maszk 255.255.255.0, másik gépen ip cím 192.168.0.2,maszk 255.255.255.0 , és átjáró a 192.168.0.1.A vmclite beállításnál bekapcsoltam h megoszthatom másokkal az internetet. És sajnos mégsem lett net a másik gépen. Próbáltam adhoc kapcsolattal létrehoztam egy halozat1et amelyikben van az usbs modem, wep titkosítás 5 betűs jelszó, csatlakoztam erre,másik gépen ugyanígy létrehoz csatlakozik és net megint nincs rajta, pedig engedélyeztem a megosztást más felhasználóknak az internetet. A segítséget előre is köszönöm.
Üdv -
#2751 Arra is hivatkozhatsz,hogy nem vagy megelégedve ezzel a korlátozással. Én is erre hivatkoztam még anno és felbontották :) még pénzt is kaptam vissza xDD ( Az utolsó hónapot vissza adták) :D -
merida111222333 #2750 Olvass vissza 2-3 oldalt, le van írva részletesen, más is bontotta kötbér fizetése nélkül nemrégen ugyanezt a csomagot, ha neki sikerült, neked miért ne sikerülne?
Te 2008 augusztus 8-a előtt kötöttél,így tuti hogy elengedik a kötbért. Olvass vissza egy kicsit, le van írva minden. -
badamr #2749 Igen? És hogy? Mire hivatkozva? -
Csak77 #2748 Ugyan már! -
merida111222333 #2747 A mai napig fel lehet bontani ingyen. :) -
Csak77 #2746 Sehogy. 1.5 éve volt már. -
badamr #2745 Sziasztok!
Internet Szabadon előfizetésem van 2008.06.23-án kötöttem és szeretném felbontani. Van rá lehetőség, hogy felbontsam kötbér fizetés nélkül? -
king88 #2744 Köszi, akkor még a napokba fel is rakom :D -
greco #2743 Igen, megy rendesen. -
king88 #2742 Win 7-en próbálta valaki a vodanetet?? -
apetir #2741 Én sem értem mi köze ennek a Vodafone internethez... -
Csak77 #2740 Már megint a lopott interneteddel jössz? Nem értem, hogy nem sül le a pofádról a bőr. Komolyan mondom. -
#2739 Ugyanez az ingyen wifi-n:
-
#2738 Most lett újra húzva a gép,SP2-re,SP3-at kihagyom,kíváncsiságból kipróbáltam IE-vel:flash playert rárakta magának->pingtest-rendben.
Ezenkívűl még a NetFramework3 van a gépen.
IE-vel:
-
king88 #2737 Nem tölt ez le semmit,de mind1 fogjuk rá hogy még béta :D -
#2736 Ha jól emlékszem a szövegre klikk,és letölti a neki megfelelőt. -
#2735 Pedig a szöveg a kép alján is javat hiányol!!!
"Pingtest net uses Java for packet loss testing, and you moght be prompted to approve our applet after starting a test"
"Pingtest net arra használja Javát, hogy csomagvesztést tesztel, és te ... hogy hagyd jóvá a beágyazott java-alkalmazásunkat miután elindítottál egy tesztet."
Hiányzik a "Java Plug-in"-a böngészőből! -
merida111222333 #2734 Amúgy nekem is pont ugyanez a probléma van. Nem hiszem hogy a Java miatt nem jó. -
king88 #2733 Próbáltam firefoxal is meg Iexplorerrel és mind ezt írja ki. Javából meg a legfrissebb van fent :D -
#2732 jaj... . Nekem a JAVA firefox-al működik. Opera-val, meg mint ha nemis lenne telepítve. Ezért írtam próbálja meg, hátha felvan neki telepítve, csak nemtud róla, mert a szar oprea ezt írja ki. -
#2731 Tehát-"Egyesült Magyar Kábeltelevízió"-magyarul Digi-net:
Lásd ITT !
ill.,ITT IS !
-
#2730 pl. itt van ez a wifi-hálózat,ami elvileg nincs itt,mivel itt nincs DIGI kábel/net!!!Pedig ez az övék!!!!Akinek ez bejön,az jelezze priviben,vagy mailen,hiszen free,egy kis okossággal lehet fellépni a 11Mbps-es hálózatra,gyakorlatban 6/5Mbit/s a le/fel!--ingyen!
-
#2729 Annál is kiírja,ha nincs 'java' telepítve....! -
#2728 Firefox-al próbáld. Opera szar! -
#2727 Figyelmeztet is Téged,hogy a 'java'-t telepítsd fel! -
king88 #2726 -
king88 #2725 Nekem ez a pingtest nem akar működni.
-
king88 #2724 Nekem havi 11-14GB jön össze. A korlátos időszak előtt meg 30-40GB volt -
apetir #2723 Sziasztok.
A modem egy Novatel Wireless Merlin X950D (HSUPA), Expresscard34 csatolóval.
Notim sajna nincs, magában nem tudom próbálni a modemet. Antenna nélkül nem talált 3G hálózatot, de ez még tavasszal volt mikor kölcsön notival próbáltam.
Pannonnal is ugyanez a ping volt, 70-120 ig változó. Amúgy a voda nekem mostanában stabil 80 körüli. De a Packet Loss, amit ezidáig nem is nagyon néztem, az van mikor 13% :S. Azt olvastam hogy ez jelent gondot a netes multi játékoknál. Csomagvesztés ellen mit lehet tenni?
Amúgy COD4-eztem (80-120 ping, szervertől függ) én is egy ideig, még vodával, most TDU-t próbálgatom.
Mondjuk én még az 5G csomagot használom, most akarok előfizusra váltani.
Akkor lehet rosszab lesz a helyzet?
Még egy kérdés. Mekkora forgalmat szoktatok összehozni havonta? Mi 3-an 5 GB-ot 3 hét alatt, de visszafogjuk magunkat.
Üdv:Peti