3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • sumdudum
    BPNOYA: nézd át a szerződésben a felmondási feltételeket, elvileg a szerződés kötéstől számítva van 2 hét felmondási idő amikor mindenféle büntetés nélkül felmondhatod a szerződést. Az a 2 év bizony nagyon hosszú idő ezzel a sz*r lassú nettel ekkora áron, nem jó látni, hogy ennek az aljas cégnek még mindig sikerül bepalizni embereket. Sajnos én az első 2 héten nem is használtam a netet, így rendesen be**optam.
  • Petka
    Antenna nélkül mi a helyzet? Novatel modemeket nem ismerem. Bár, ha ez is valami stick, akkor megpróbálnám router nélkül is a tesztet, mert én nem zárnám ki azt se, hogy ott lesz a probléma!
  • asiagyuri
    Egyébként a Voda hálózata elég szar a korlát óta. Értem ezalatt azt hogy, pl. Quake 3 Arena-ban játszom, 120ms a ping, utána kb. 2-3mp-ig felugrik 999-re (megáll az egész kép), aztán vissza 120-ra. És ez ismétlődik 10mp-enként egyfolytába sajnos. Valószínű azért szar az egyik, és jó a másik mérésed, mert ingadozik így az egész hálózat, és mikor jót mért, éppen akkor elkaptad a pillanatot mikor hibátlan volt. Nemlehet ezellen tenni, a hálózat a fos.
  • asiagyuri
  • asiagyuri
    Én anno mikor még tényleg korlátlan volt a Voda net, akkor játszottam elég sokat online a swat 4-el, és 160ms volt a pingem fixen, és nem laggolt. Most mióta bevezették a korlátot, elvan baszva a ping is, mert össze vissza ugrál, egyszer 100ms, utána felugrik hirtelen 500ms-ra kb. Szóval nemlehet már használni játékra.

Pannon nettel mennyi volt a pinged a játékba, és milyen modemmel???
  • apetir
    Szia Petka.

Azt gondolom hogy nem jó, esetleg ötlet hogy mitől? Térerőre gondoltam. A modem egy Novatel X950D egy 3G routerben, külső antennával ami 10 m-es kis veszteségű koaxszal csatlakozik.

Ti használjátok játékra a voda netet? TDU-zni probáltam, de ezzel sajna nem megy, a Pannon nettel anno ment, pedig rosszabb volt a térerő, de hát most a Pannon csomagja nagyon gatya (korlátozásra gondolok).

Hoppá! Jelenlegi teszt:

Ezt nem értem... Most mitől jó?

Üdv: Peti
  • asiagyuri
    Huawei e220-as modemmel.
  • asiagyuri
    Nekem:

• Petka
    Az a 7%-os packet loss nem túl jó!
  • apetir
    Sziasztok. Érdekelne hogy nektek milyen az eredménye a pingtest.net-en elvégzett tesztnek? Nekem ez jött ki sajna. Játékra használhatatlan, ami a Pannonnal ment. Térerőm 10-es skálán 4-es volt.
  • king88
    nekem is előfordult már 1-2 nap csúszás
  • speeki89
    Nekem is volt 1-2 nap csuszás 6odika helyett azt hiszem 8-án állt vissza...
  • asiagyuri
    Egyébként Ti vissza kaptátok a sebességet? Mert nekem 14.-én már full-al kéne menni, és már 15.-e van délután, és még mindíg korlát van!
  • asiagyuri
    Szivesen, énis örülök.
  • bpnoya
    Köszi szépen 2706-os hozzászóló, azóta kitűnően működik a net, nem kapcsol szét!:-) Királyság, annyira örülök!
    Szép estét!
  • merida111222333
    A netnek tökéletesen kell menni frissítés nélkül is.
  • asiagyuri
    A gépnek (opredszernek)nemkell frissítés. Legalábbis nekem teljesen a legelejétől mióta feltettem az XP-t azóta kivan kapcsolva, és simán működik. Egyébként a frissítéssel meg az abaj, hogy leszedi pl. a Service Pack 3-at, ami kb. 350 mega, és az SP3 is tönkre vághtja a rendszert, ezt olvastam sok helyen, meg énis tapasztaltam. Sima sp2, és frissítés kikapcs. és úgy a fasza. Ne menjen feleslegesen el a gigáid.

"itt meg csak 5 GB a max. letöltés" -> igazság szerint 5 gigáig megy full sebességel a neted, és ezen túl lelassítanak min. 64 kbit/s-re (8 kb/s) letöltési sebességre. Ez nagyon kevés, de legalább nemkell tartanod attól hogy túlléped, és kijön 50 ezres számla, hanem csak nagyon lelassítanak azt kész.

DNS, és APN beállítás:

Egyéni APN beállításokat pipáld ki majd...

APN: standardnet.vodafone.net
    DNS1: 80.244.97.30
    DNS2: 80.244.96.1
    -a többi helyet üresen hagyni-

Utána a hálózati preferenciát állísd "kizárólad 3G-re"
  • bpnoya
    Sziasztok!
    Lehetséges, hogy tényleg a gépemmel lesz baj, mivel sok ideje nem volt frissítve (nem volt netem). Majd újra fogom telepíteni, és meglátom, hogy milyen lesz utána a net. Amikor először csatlakoztattam a modemet a nethez, akkor automatikusan telepítette magát. Hozzáteszem, hogy elég jó összetételű gépem van, kb. 1 éves, külön lettek belevéve az összetevők, tehát nem ilyen nagykereskedők hiper-szuper gépét vettem meg, nevetséges áron. Amúgy tegnap utána olvastam különböző fórumokban ezekről a mobil internetekről. Siralmasak voltak a hozzászólások, sokan nincsenek megelégedve a szolgáltatással. Mondjuk szerintem ez nemcsak a szolgáltató hibája, csak egyszerűen annyi a gond, hogy elég új még ez a rendszer és nem lett kellőképpen kiépítve. Én is sajnálom, hogy 2 éves hűségnyilatkozattal belevágtam ebbe, mert a régi router-ről működő t-home-os netemmel semmi gond nem volt, vígan tölthettem le napokon keresztül, nem szakadozott a kapcsolat, itt meg csak 5 GB a max. letöltés. Mondjuk ez az én hibám, hogy nem néztem utána, hogy is működik valójában ez az új internet, de mostmár ez van, ezt kell szeretni. Ami még elszomorító, hogyha állítólag fel akarom bontani a szerződést akkor valami 200.000 Ft-ot kell fizetni. Nem biztos, hogy ez igaz, de ha igen, akkor az nagyon durva. Ja, meg olvastam egy emberke hozzászólását, aki túl lépte egy gigával a max. letöltést és ezért kiküldtek neki egy 33.000 Ft-os csekket… Szóval nevetséges.
    Nah, akkor mindenesetre a hétvégén újra telepítem a gépet és meglátom, hogy viselkedik utána a net.

Még egy olyan kérdés, hogy milyen adatokat kell beírni az elsődleges és másodlagos DNS-be illetve APN-be? Mert nekem küldtek a vodafonetól ilyen beállítással kapcsolatos adatokat, de azzal sem működött a netem.
    Bocsánat, a sok kérdésért! :-P
    További Szép napot Mindenkinek!
    Bpnoya
  • bpnoya
    Nagyon szépen KÖSZÖNÖM hogy válaszoltatok!
    Este írok, hogy mire sikerült jutnom. Közbe a vodafone is válaszolt nekem egy 2 oldalas levélbe.
    Remélem sikerülni fog a dolog, mert így elég sz*** netezni!
    Üdvözlettel:
    bpnoya
  • Régi vodanetes
    bpnoja: hogyan telepitetted fel a modemet? Nem mindegy. Először nézd át a géped vírus- és kémprogram irtóval, aztán tölts le és telepits valami jobb tűzfalat. Ez nagyon fontos, mert az USB modem közvetlenül kapcsolódik a netre. Töröld le mindenhonnan és próbáld meg újratelepiteni. Aztán írd be azt, Egyedi APN, DNS1, DN2 értékek (2681-es válasz). És 3G kizárólag. A legfontosabb: mindig lépj ki szabályosan. Nekem két és fél éve van Vodás mobilinternetem, most is a régi E220-ast használom, semmi gondom vele. A legfontosabb: belső házfalnál NINCS térerő, az előlapi USB portok közül valamelyiket használd. De azt a kiválasztottat kizárólag erre.
  • Régi vodanetes
    bpnoja: hogyan telepitetted fel a modemet? Nem mindegy. Először nézd át a géped vírus- és kémprogram irtóval, aztán tölts le és telepits valami jobb tűzfalat. Ez nagyon fontos, mert az USB modem közvetlenül kapcsolódik a netre. Töröld le mindenhonnan és próbáld meg újratelepiteni. Aztán írd be azt, Egyedi APN, DNS1, DN2 értékek (2681-es válasz). És 3G kizárólag. A legfontosabb: mindig lépj ki szabályosan. Nekem két és fél éve van Vodás mobilinternetem, most is a régi E220-ast használom, semmi gondom vele. A legfontosabb: belső házfalnál NINCS térerő, az előlapi USB portok közül valamelyiket használd. De azt az kiválasztottat kizárólag erre.
  • speeki89
    Nekem jelenleg már 2éve 3méteressel kábellel van összekötve a modem a géppel és nem tapasztaltam ilyet.

Amiket én eltudok képzelni talán az az pl hogy rossz a modemed esetleg, esetleg vírusos a géped vagy a rendszerrel van valami probléma gondolom windows-t használsz, annál bármi előfordulhat..

Első körben én áttenném egy másik gépbe a modemet és megnézéném hogy ott normálisan van-e net, így kiderül h a modemben vane hiba vagy a gépednél lesz a gond..
  • merida111222333
    Meggyőztél.
  • asiagyuri
    Ok. Csak ezis lehet egy hiba forrás. Mivan ha kizárólag 3G-re van állítva a VMC-je? Akkor nemvált GPRS-re. És így nemtud mit tenni a VMC, csak megszakad. Megvárjuk az infót, hogy mi a helyzet evvel kapcs.-ba.
  • merida111222333
    Szerintem a HSDPA/3G jelerősség miatt nem szakadhat meg a kapcsolat, mert max. átvált GPRS hálózatra. Nekem általában csak 2 pálcika szokott lenni a jelerősség, és semmi gondom nincs vele így se, szóval szerintem gyenge HSDPA jelerősség miatt nem szabad megszakadnia a kapcsolatnak.
  • asiagyuri
    Térerőd mekkora? Esetleg szerezz be egy 1 méteres USB hosszabítót, és próbáld meg az ablakba tenni, lógatni (megjegyzés: nekem 3 méteres USB hosszabító kábellel folyton ledobott netről! Azt semmiképp se tegyél rá! 1 méteres tuti jó lesz). 3G lefedettség hiányára gyanakodok, vagy számítógép <-> modem közti kommunikáció hibára így első körben. Esetleg adó torony hiba is lehet, ami kijavítanak pár napon belül. ezeket próbáld meg, aztán ha ez se jó, kigondolunk még valamit, mert van hiba forrás lehetőség.

Ha a 3G/HSDPA térerőd nem gyenge, akkor a lefedettség hiányát kizárhatjuk.
  • bpnoya
    Sziasztok!
    Én itt még tök új vagyok.
    Lenne egy számomra nagyon fontos kérdésem felétek. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy Ti erre mit mondotok, mert ahogy olvastam, van ám itt sok okos emberke. :-)
    Nah szóval tegnap kötöttem szerződést ezzel a Vodafone Internet Medium-mal. Annyira örültem neki, hogy ilyen szupi netem lesz. Amúgy előre mondom, hogy pesti vagyok. Szóval hazahoztam ezt a kis pirinyó modemet, minden tök jól ment, míg folyamatosan 2-3 percenként le nem dobott a netről. És folyton kiírja a következő hibakódokat: RAT 619 és 633. Szóval a netezés az vmi borzalmas,(most is csodálom, hogy tudok netezni így az éjszaka közepén, igaz már 3x-4x ledobott)szóval már mindennel megpróbálkoztam, amit leírtak, de ez a probléma folyton ismétlődik. És hát kit ne zavarna ez a dolog?
    Tudtok esetleg segíteni nekem ebbe az ügybe? Igaz, már írtam a Vodafonenak, de azért a Ti véleményetekre is kiváncsi vagyok.
    Előre is köszönöm a válaszotokat! :-)
    bpnoya
  • merida111222333
    Ha aug 17-e után vetted az előfizetést akkor kaptál +2 gigát ajándékba. Ha nem akkor nem tudom mi van.
  • Jason24
    Volt mostanában sávszélesítés a vodánál? Megosztottam haverral a 2gb-os netem aminek már rég túlléptem a korlátát, és még mindíg jól megy mind a 2 laptopon a net sőt megy a wow is! Más valakinél hasonló dolog?
  • speeki89
    Én is csinálhatnám úgy hogy annyi időre legyen elég simán de nincs kedvem baszódni utána lassú nettel..Inkább nem töltök semmit..

De így már simán megértelek h nem mindegy!

• merida111222333
    6 giga kb 10-12 napra elég nekem, úgyhogy nagyon nem mindegy hogy utána mennyire lassítanak.
  • speeki89
    hát.. ha nálad az jó hogy egy olyan oldalt ahol viszonylag több kép van azt 10-20mp-ig tölti akkor egyetértek hogy jo böngészésre..(engem kifejezetten irritál) forumozásra biztos hogy alkalmas.. ha netrádiót hallgatok akkor épp közben pókerezni nem tudok de böngészni sem.. és általában ha gépnél vagyok és rádiót hallgatok akkor nem csak rádiót hallgatok...tegyük hozzá hogy amiket általában szoktam hallgatni nem 128kb/s-os rádiók...

mivel kapok az előző hűségem miatt félévig 3000ft havidíj kedvezményt így a 2éves átlag az 5250 Ft. itt el lehet gondolkozni hogy mi éri meg jobban hogy a 12giga 5250 Ft-ért vagypedig 6ezerért a 6giga.. nekem már ez a szerencsétlen 150kb/sec is totál lassu.. 12gigát inkább beosztom normálisan ami napi 400mb-ot jelent..

de ha te ezt a 6 vagy 12gigát ellövöd egy nap alatt vagy fél hónap alatt akkor megértem hogy van miért aggódni ezen a korlátozós témán..
  • merida111222333
    Szerintem meg marhára nem mindegy hogy korlátozás után 150 kb/s-ra vagy 64 kb/s-ra vagy korlátozva. 128 kb/s-os netrádió simán megy korlátozással is. Meg a böngészés is elég jó. Állítsd már át a modemet GPRS hálóra és próbálj meg netezni... Mert a 8 kb/s kb GPRS sebesség.
  • speeki89
    szted a 150kbit/s elég valamire? nem. netrádió? felejtős. videók nézegetés? felejtős. böngészni talán lehet vele, meg online pókerhez elég. inkább figyelek arra hogy 12gigát ne lépjem túl és ami azt illeti a netezési szokásaim alapján elég is lesz ez.(nyilván változna a szokásom ha ezt feltolnák 120gigáig... ) lényeg a lényeg hogy ez marhára nem szempont, csak gondold végig..

De azért köszi! hogy írtad, mondjuk én már tudtam róla... :)
  • asiagyuri
    Annyit tudni kell, hogy ha 12 GB-ra fizetsz elő, akkor azon felül 64 kbit le, 16 kbit fel (8 kb/s le, 2 kb/s fel) lesz a korlátozás. De ha 6 GB-osba vagy akkor azon felül min. 150 kbit (18.75 kb/s) lesz a letöltésed. Ezeket is figyelembe kell venni mert átbaszós a csomagjuk, direkt ígyvannak kialakítva.
  • RGSX
    Ha nincs választási lehetőség, akkor ez van, és a tisztelt szolgáltatok ezt tudják, és ki is használják. Jelen esetben az ajánlat teljesen korrektnek tűnik. Az enyém is az volt 2 ével ezelőtt…… Ha nem változnak a nettezési szokásaid, akkor 12 GB OK, és reméld hogy nem jön újabb ÁSZF módosítás. Azért lehet, hogy érdemes előfizetned legalább két országos napilapra is.
  • speeki89
    Én maradtam a vodánál újabb két évre.. Más lehetőségem nincs ez az oka. És nyilván aláírtam még két évet mert nem mindegy hogy első fél évben 3e Ft-ért majd utána másfél évig 6e Ft-ért kapom a 12gigát vagy pedig 6ért hűség nélkül a 6gigát...
  • RGSX
    Sziasztok. Látom a topic most már kezd egy picit elapósodni, mindenki ott hagyta ezt a innovatív szolgáltatott v nemsokára lejár a szerződése. Pedig még van pár előfizető a Vodkafonnál akit még szop@tn@k. Konkrétan nekem is 2010 februárjában fog lejárni a KORLÁTLAN előfizetésem. Sajnálom, hogy egy tv-s műsoron meg egy kötbér nélküli szerződésbontás lehetőségén kívül mást nem sikerült elérni. Ez Magyarország ma! Ja bocsi, volt egy 10 000 000 bírság is. Megmosolyogtatott. Én azért elkezdem ezt a kálváriát előröl megint, küldök leveleket az aktuális helyekre, és fel vagyok rá készülve, hogy CTRL+C CTRL+V válaszokat fogok kapni. Nem baj. Türelem. Az elejétől elolvastam a topicot, és szórakoztató volt végignézni hogyan vált át a szerelem türelemmé, majd a végén jött a hazudozás, gyűlölet és utána már az egyetlen megoldás a szakítás. Bocs hogy ilyen költői voltam.
  • Régi vodanetes
    Hát az ember fia mindig tanul valamit, ezt nem is tudtam.
  • asiagyuri
    Az lehet, de itt a képtömörítésről volt szó. Az internet.vodafone.net beállítással tömörítí a képet. Standardnet.vod............ -el nem.