3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
merida111222333 #2802 Jazz77: Na milyen a sebesség, és hány gigánál jársz?
king88: 24-órás a lassítás?
-
king88 #2801 Én is kaptam ilyen levelet (internet szabadon-ba vagyok) , de most korlátoztak le pedig csak 6gb- nál vok tehát ez is vmi átverés. De már csak 1 hét és jön az új net :D -
#2800 dobj egy mailt, adatlapon megtalálod a címemet :) -
Jazz77 #2799 Lehet engem édekelne ;) -
Jazz77 #2798 3 perc múlva kiderül :) -
merida111222333 #2797 Szerintem ez csak a régi Internet szabadon, és az Internet fix csomagokra vonatkozik. -
merida111222333 #2796 Nem e-mailt kaptam, hanem postán keresztül levelet. -
speeki89 #2795 Nekem internet extra van havi 12 gigával. Remélem nekem is emelik 15re. Bár én email-t nem kaptam, igaz nem is emlékszek hogy megadtam-e email címet nekik... vagy sem.. na m1 lehet dobok egy email-t ügyfélszolgálatnak.. vagy ha esetleg van itt akinek szintén internet extra van és kapott mail-t akk az írhatna! -
#2794 továbbra is megválnék papíron korlátlan t-mobilos mobilnetemtől
Nem azért mert szarnak érzem, hanem mert nincs szükségem rá :) -
joco18 #2793 Hát ilyen levelet én is kaptam de szerintem rám nem vonatkozik mert basic csomagom van azt meg 4giga után fékezik.Szigorúan! -
merida111222333 #2792 Kaptam tegnap egy levelet a Vodától, miszerint 15 gigabyte-ra emelik március 1-től a korlátozás nélkül letölthető adatmennyiséget., illetve 15 giga felett is csak csúcsidőbe lassít le. Viszont a mellékelet ÁSZF-be (!) találtam egy-két érdekes mondatot.
9.4.1.1 Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagokra vonatkozó speciális rendelkezések[b/]
A Szolgáltató Internet szolgáltatása a felhasználók által megosztottan használt hálózati erőforrások
felhasználására, azaz osztott erőforrásokra épül. A felhasználók egymás adatátviteli sebességét is
befolyásolhatják, ezáltal ezeknek az erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele, akár egy Előfizető
részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást (negatív felhasználói tapasztalatot)
válthat ki, ez a mobilinternet szolgáltatások alapvető jellemzője. A hálózati erőforrások fentiek
szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét és ezzel a szolgáltatás minőségét. A fentiek
figyelembe vételével a hálózat rendeltetésszerű működésének biztosítása és az átlagos
ügyfélélmény javítása érdekében az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott
hálózathasználati irányelvekkel összhangban (megtekinthető a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html
internetes oldalon) a Szolgáltató fenntartja magának a jogot a letölthetı adatmennyiség korlátozása
nélkül az adatsebesség lassítására az alábbiak szerint:
a) [b]A Vodafone Internet Fix illetve a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagok Előfizetője
vonatkozásában, az adott számlázási ciklusban 5 GB adatforgalom elérésétől, Szolgáltató
rugalmasan, a hálózat aktuális leterheltségétől függően lassíthatja az adatsebességet. A
számlázási ciklus lezárulásakor a sebesség lassítása megszűnik. Ezen tarifák
vonatkozásában ezen túlmenően a lenti b) pontban meghatározott Dinamikus
szolgáltatásminőség- szabályozás is alkalmazandó.
b) Az ÁSZF 1. számú mellékletének 3. pontjában meghatározott vezeték nélküli Internet
tarifacsomagok és opciók vonatkozásában az Előfizető túlzott mértékő hálózathasználata esetén Szolgáltató Dinamikus szolgáltatásminőség-szabályozást – a továbbiakban: QoS-t -
alkalmazhat a normál felhasználók védelmében. [b]Szolgáltató túlzott mértékű
hálózathasználatnak tekinti, ha az Előfizető az adott számlázási ciklusban 15 GB-tól több
adatot forgalmaz (Túlforgalmazó Előfizető).[b/] A QoS a 3GPP TS 23.107 számú
szabványának és az ETSI TS 123 107 V.9.0.0. szabványának megfelelıen kerül
alkalmazásra. (a hivatkozott szabványok leírása elérhető az alábbi internetes honlapokon:
www.etsi.org, illetve www.3GPP.org) A Túlforgalmazó Elıfizető a hálózati erőforrások
kiosztásánál alacsonyabb prioritási szintre kerül, mint a többi Előfizető, és a hálózat
túlterheltségekor a többi Előfizető nagyobb valószínőséggel fér hozzá a hálózati
erőforrásokhoz, mint a Túlforgalmazó Előfizető. Ennek következtében a 15 GB
adatforgalmat el nem érő Elıfizető a hálózat túlterheltsége idején azonos körülmények
esetén nagyobb sebességgel képes adatkommunikációt folytatni, mint a Túlforgalmazó
Előfizető. [b]Normál terhelésű hálózat esetén a Túlforgalmazó Előfizető nincs hátrányosan
megkülönböztetve a többi Előfizetőtől, ugyanolyan adatsebességre képes, mint a normál
felhasználók. Az alacsonyabb QoS prioritási szintbe sorolást a Szolgáltató a Túlforgalmazó
Előfizetővel szemben legfeljebb a 15GB adatforgalom elérésekor az aktuális és az azt
követő számlázási ciklusban alkalmazhatja.[b/]
Szolgáltató az ÁSZF 3. számú mellékletében meghatározott garantált le- és feltöltési sebességet
bármely korlátozás esetén biztosítja.
Vélemény? -
Régi vodanetes #2791 Ja és a hűség júniusban lejár. Beköttetem a kábelest. -
Régi vodanetes #2790 Miért adod el az E220-at? Sokkal jobb, mint az ilyen-olyan vacak stickek. Én már több, mint két és fél éve ezt használom és tökéletesen működik (többször volt frissitve). -
merida111222333 #2789 Vodafonnál ezerszer jobb, az biztos. -
#2788 aki nem agyba főbe tölti a BluRay filmeket, annak korlátlan :)
Próbáltam már, egy hétig csak az alapokat csináltam, plusz két-három sorozatrészt töltöttem le, és a 10 gigát alig értem el...
Szóval alap felhasználás mellett valóban korlátlan, ha meg bluray kell, akkor be kell köttetni a kábelnetet :D :)
szerk: btw, ettől függetlenül igazad van. De lássuk be, még mindig jobb mint az ovodafon -
merida111222333 #2787 De akkor csak nem korlátlan. -
#2786 volt egy időszak amikor lehetett korlátlanra előfizetni, nekem is olyan csomag van, annyiban "korlátozott", hogy az egy heti adatforgalomnak 20 giga alatt kell maradni -
merida111222333 #2785 A T-mobile mióta korlátlan? -
king88 #2784 amúgy nem érdekel valakit e220-as szappan modem??? 3000-ért -
king88 #2783 Juj még egy mobilinternet még ingyen se áááááááááá. Anno a voda is korlátlan volt -
king88 #2782 T-home ADSL lesz :D -
#2781 Épp el akarok adni egy korlátlan T-s mobilnetet, érdekel? :D -
#2780 És merre tovább? -
king88 #2779 már csak 22 nap és lejár a hűség :D szép nap lesz -
#2778 Mert ők mindenben az elsők akarnak lenni, a 3gnél is így volt és a korlátlan csomagnál is,míg a többi szolgáltató kivárt.
De lehet,hogy akarnak bővíteni is...ha elterjed -
merida111222333 #2777 Ezt a modemet még nem is láttam. De nem értem mi a logika ebben hogy ha egyszer 6 giga után lekorlátoz (legalábbis nekem, mert még mindig Internet szabadon díjcsomagom van)akkor miért épít ki ilyen hálózatot. Mert gondolom nem kevés pénzbe kerül egy ilyen rendszer beüzemeltetése, és azt is gondolom hogy idővel egyre nagyobb lefedettsége lesz, tehát további költségek várhatóak. Vagy akkor legalább emelné meg a letölthető adatmennyiséget, ha már ilyen "szuper" hálózata lesz. -
#2776 Van hozzá modem,de ilyen korlátok mellett nem hiszem,hogy sokan fogják használni.
K4505ös
link -
merida111222333 #2775 Azért hogy minél hamarabb elérd a korlátozást, de arról egy szó sem esik, hogy modem is lenne hozzá...
"Előfizetőink igénye mind adatmennyiség, mind letöltési sebesség tekintetében folyamatosan nő, ennek kielégítését segíti a forradalmi 21 megabites mobil sávszélesség bevezetése."
No comment... -
#2774 Na, csodafon megcsinálta a 21mbitet budapest korzóján, csak tudnám minek?
cikk -
merida111222333 #2773 Elég nagy káosz lehet a voda adatbázisában, ha nem tudják megmondani hogy mikor van számlazárás... -
klm222 #2772 Előre is elnézést, hogy hosszú lett!
Egy 5GB-os internetes opciót kértem, a Vitamax kártyámhoz. (Van 30 napod arra, hogy elhasználd az adott adatmennyiséget.)
2009.12.23. volt az aktiválás dátuma.
Mivel a végén jártam a "ciklusnak", ezért érdeklődtem az ügyfélszolgálaton (jan. 22.), hogy is állok a lejárattal. Nagy nehezen kiderült, hogy még az adott időszakot használom, de ha nem töltöm fel a kártyám, akkor meg fog szakadni a szolgáltatás, s csak a feltöltés után aktiválódik újra.
16 óra 4 perckor feltöltöttem a kártyám, hogy ne szakadjon meg a net egy pillanatra sem.
Majd este kíváncsiságból küldtem, egy sms-t a 171-re, hogy megtudjam, mekkora is az adatforgalmam.
Nagy meglepetésemre, egy olyan sms jött, mely szerint 2010.01.21-es zárással az adatforgalmam 233 MB !!!
Vagyis egy hónap alatt forgalmaztam ezt a bődületes mennyiséget.
Ez persze baromság, mert -saját tipp szerint is- több gigányi adat volt a forgalmam!
Eljövén a szombat, újfent felhívám a kedvenc szolgáltatóm, hogy akkor "ez mi ez"
Kiderült, ill. nem derült ki, mert a kedves hölgy azt sem tudta megmondani, hogy egyáltalán melyik időszakot használom éppen abban a pillanatban! (Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy a Pannon-t, vagy a Té-t hívjam? Ők esetleg megmondják?)
Majd visszahívnak - mondá a hölgy.
Elragadott a kíváncsiság heve, és -nem sajnálván 45 Ft-ot- ismét "adatforgalomkérő" sms-t eresztettem az éterbe.
Ekkor valami 2260 MB-ról érkezett értesítés.
Újra próbálkoztam, hogy ugyan derítsék már ki, hogy ez mely időszak forgalma, és hogy jött ki!?
De NEM TUDTÁK még mindig megmondani, hogy abban a pillanatban, mely időszak ketyeg.
És eljövén a vasárnap:
171 - sms - válasz: 3853 MB forgalom!!!
(Ami azért érdekes, mert péntektől, minden csatlakozásomkor felírtam, az adott csatlakozás alatti forgalmam. És a szombaton kapott (2260), valamint a vasárnap kapott (3853) infó közötti különbség fedte is azt az adatmennyiséget, amit szombaton, kb. déltől forgalmaztam!
Ekkor újabb telefon: Csak annyit kérdeztem, hogy mikor kezdődött az ÚJ időszak???
Megelepetésemre választ is kaptam: Szombaton reggel 8.15-kor indult az új csomag!
De: Minden egyes beszélgetés alkalmával felhívták a figyelmem arra, hogy az sms-ek "CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK"!!!
Amikor értetlenkedtem, hogy egy sms, ami úgy fejeződik be: " Az Ön által forgalmazott, utoljára feldolgozott adat dátuma: xxxx xx xx", és te az adatkérést az x nap utáni napon tetted, akkor az sms, miért nem a valós adatokat tartalmazza???
Hiszen akkor (az x+1. napon), az x napon lezárt adatmennyiséged MÁR NEM VÁLTOZHAT!!! (bocsi, ha komplikált)
Változatlanul azt mantrázták, hogy az sms-ek "csak tájékoztató jellegűek".
Megkerestem:
Vodafone ÁSZF (idézet):
"...9.4.1. Vezeték nélküli internet szolgáltatás...
...Az adatforgalmuk mennyiségéről az Előre Fizető Előfizetők a 171-es számra küldött SMS-ben, míg
az Utólag Fizető Előfizetők a 1751-es szám felhívásával vagy a 1751-es számra küldött SMS-ben
kérhetnek tájékoztatást..."
Valamint, 1. melléklet:
"... Elszámolás...
...171-es (GPRS WAP és GPRS Internet adatforgalomról információkérés) számra küldött sms-ek díja: bruttó 45 Ft..."
Ezeknél sehol nem látom, hogy a szóban forgó sms, nem fogja a valóságot fedni, hanem CSAK "tájékoztató jellegű"!
Tehát: Miért is fizet bárki egy olyan szolgáltatásért, mely -a voda szerint is- egyáltalán nem a valóságot tükrözi???
Ezeken túl érdekesnek találom, hogy: Ha egy adott pillanatban telefonálok és arról érdeklődöm, hogy egy aktív szolgáltatás, amit számláznak is, az ugyan mikor kezdődött??? És erre nem tudnak válaszolni?
Ja:
És nem... nem a 45 Ft-ok fájnak konkrétan...
-
ricsa008 #2771 ezekről a netbookok ról mit lehet tudni? -
#2770 Voda oldaláról Win 7-re vonatkozóan:
" A Vodafone-tól vásárolt USB stick (K3520, K3565, K3710, K3765), adat kártya (E630, E870), illetve USB modem (E220, E272) Windows 7 operációs rendszer mellett is használható. A következő hibajelenségek fordulhatnak elő:
* csak olyan számítógépre telepítse az eszközt amin egyéb HSDPA eszköz illesztő programjai nem találhatóak, illetve az eszköz installálása előtt az egyéb HSDPA eszközöket csatoló programjait távolítsa el a gépről
* az eszköz első csatalakozásakor az automatikus installáció indulása körülbelül egy percet vesz igénybe (kérjük, hogy ez alatt ne húzza ki az eszközt a gépből, várja meg az automatikus installálás kezdetét
* az eszköz installálása után ki kell húzni az eszközt a számítógépből és néhány másodperc elteltével visszadugni
* 'sleep' illetve 'standby' módból visszatérve hibás hibaüzenet jelenhet meg. A hibaüzenetet figyelmen kívül lehet hagyni."
És itt van a frissítések: E220
Ha rám halgatsz, Ne Win 7 alatt végezd el a frissítéseket! Inkább haver vagy más XP-t futtató rendszeren csináld! A leírás elején írja is ezt... -
#2769 Próbád másik USB-be is, esetleg bedugva hagyod, és úgy újraindítod a gépet. Ha semmi, akkor a Vodafone oldalán fentvan a firmware, és szoftver, amivel tökéletesen megy Windows 7-en is. Ott lesz a leírás is, hogy hogyan kell frissíteni ha nemtudod. Utána már jólesz. Anyám gépén is Win 7-van, az onnan leszedett frissítésekkel, és tökéletesen működik... -
king88 #2768 Szasztok!!
Az lenne a problémám hogy felraktam a windows 7-et de a modememet e220 csak cd ként ismeri fel. Hiába telepítem nem ismeri be hogy modem ezért nem tudom használni. Tudnátok segíteni hogy mit tegyek vele?? A vodafone oldaláról fent van a legfrissebb driver. Nektek megy win7-en?? -
merida111222333 #2767 Na közbe rájöttem, mi volt a baj. Én most 5 giga felett járok, de még nem értem el a 6 gigát, tehát csúcsidőbe van korlát, csúcsidőn kívül még fullon megy 6 gigáig. Ugye csúcsidő minden hétköznap 18:00-23:00-ig van, hétvégén meg úgy vettem észre hogy 12:00-23:00-ig. Na most úgy jártam hogy pénteken, kb. 4 körül csatlakoztam és este 6-kor visszavette a sebességet 64 kbit/s-ra. Annyit kellett csinálni hogy bontani kellett a kapcsolatot és utána újracsatlakozni, utána már ment 150 kbit/s-al. Érdekes eddig ilyen sose volt. De ha már eleve csúcsidőbe csatlakozok akkor egyből megvan a 150 kbit/s. -
merida111222333 #2766 Na úgy látszik helyrejött, mármint az előírt minimum megvan:
Nem tudom mi volt vele, lehet valami karbantartás, vagy hasonló. Mindegy, már ennek is örülök, mert aki a kicsit nem becsüli... -
merida111222333 #2765 Íme a korlátozott sebességem:
Ehhez nincs mit hozzáfűzni... Valaki légyszíves nézze már meg aki le van korlátozva hogy milyen a sebesség. (persze ha van egyáltalán valaki aki még szenved ezzel a szarral) -
king88 #2764 Hát igen ez tényleg nagy dolog xDDDDD -
#2763 Úristen. Az utolsó hozzászólás tavaly érkezett. hahahhahahahhahahaa