3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
king88 #2842 Hali!!
Anélkül h bemennék a szolgáltatóhoz vhogy letudom mondani a netet?? -
speeki89 #2841 Sokak nem voltak tisztában azzal szvsz, hogy mit jelent a p2p. Másik visszatartó erő a túlszámlázás volt még.. -
#2840 MI az, hogy nem tudtak sokan:D legelőszőr a vodafone vezette be a korlátlant (csak a p2p-t nem engedte) ftp-ről annyit töltöttél amennyit akartál. Volt, hogy egyik hónapba 200+ gb letöltésem volt -
speeki89 #2839 Azt sem hiszem el, hogy régen is olyan sokan tudtak volna erről hogy az 5gigás csomagjuk korlátlan valóban:) De várjuk a 4g-t talán 2012re érzünk is belőle valamit h létezik;) -
#2838 Amikor korlátlan volt a voda. orba szájba töltöttem (nem csak én) sokan itt a forumon és (majdnem) mindig hozta a max sebességet.(pár alkalom volt mikor nem)
MInd1 hagyjuk a témát. Talán egyszer tényleg korlátlan lesz a "KORLÁTLAN" mobil internet... Talán a 4g-vel ami majd 100MB-et tud. Addig
szenvedhetünk.. -
speeki89 #2837 Megint nem gondolod át amit írsz. Ha 1-3 MBit-re korlázonák a sebességet, akkor szerinted mit érnének el? Azt hogy mindenki orrbaszájba nyomná a torrentet havonta több 100GB-os adatforgalmat bonyolítva..
Nem tudom, nem ismerem a rendszer kapacitását bár hallottam róla hogy pesten 14MBit-el kísérleteznek vagy már van is.. De mindig azt szajkózzák hogy egy adott területre jutó túl sok letöltés egy időben szétbassza a hálozatot, ergo ha mki torrentezne senkinek nem bírnák garantálni ott a sebességet.
Ennyire naív nem lehetsz főleg nem a vodával szemben. Leszarja kb hogy a felhasználók mit akarnak.. meg mi lenne nekik a jó. Ez van ezt kell szeretni.. Sokan használják? Igen. Fizetnek érte? Igen. Itt megáll a téma..
És abba bele kell törődni hogy nem arra találták ki elsősorban ezt a netezési formát hogy te mindig HD minőségű videót nézzél meg filmeket töltsél akár le..
Pontosan tudom mire elég az 5GB mert én is kertes házban lakom és itt nincs más net. Szerencsére azóta már váltottam díjcsomagot és a 2éves átlaghavidíjam 5250 Ft és 12GB-ot forgalmazhatok. Ennyi-vel naponta kb 400MB-ot tölthetek, ebbe nálam belefér a böngészés, youtube, online rádió amikor akarom.. Tehát itt én nem értem a Te sebesség csökkentős meg forgalmi keret csökkentős írásod. Ja és mikor meglett a netem akkor nálunk kb olyan 2Mbit/sec volt mostanra már 3-3,2 Mbit a maxom.
Persze értem én a Te oldalad is, meg nem felhasználók ellen akarok beszélni, nyilván én is díjaznám ha a havi keret nem ekkora lenne hanem pl 50Giga..
Viszont azt is értsd meg hogyha van ez a korlát és utána semmit nem tudsz csinálni azzal a fos sebességgel akkor igenis vissza KELL fognod magad... Nem 1hét alatt elcseszni HD videókra a GB-okat..
-
#2836 Jah és még azon gondolkoztam, hogy kéne indítani egy petíciót, hogy a minimális (vagyis a korlátozott sebesség) legyen legrosszabb esetben is 1mb/s. Nem tudom, hogy a szolgáltatok felfigyelnének rá és azt se tudom, hányan írnák alá.. de az biztos ha sok helyen látnák és mindenki tudna a petícióról akkor alá írnák a mobil internettel rendelkezők minimum 70-80%
És talán a szolgáltató lépne vmit. -
#2835 Biztos nem. De ennyi erőből miért nem hagyják, hogy korlátlanul mindenki annyit netezzen amennyit akar?
Arra fogják, hogy lassítja mások sebességét ha vki tölt.. Most őszintén, ennyire érdekli őket, hogy más nem tud rendesen netezni.. mintha érdekelné nem? Ha érdekelné őket, hogy normális sebesség mellet netezenek az emberek, akkor nem nyomorult 128kb/s-re korlátoznák a sebességet, hanem mondjuk 1-2 vagy épp 3 mb/s-re. Azzal már kényelmesen lehetne netezni..
Most akkor vajon érdekeli ki milyen sebességgel netez, mert szerintem így egyáltalán nem. 128kb/s-el meg akarsz nézni egy youtube videót kell vagy 5-10 percet várni, hogy betöltödjön és az még nem is hd volt. Egy HD videó isten tudja mennyi idő alatt töltené be. Egyre nagyobb sávszél kell a normális netezéshet mert egyre "bővül" az internet és a magyar mobil net szolgáltatók mit csinálnak? Egyre kevesebb GB és egyre kisebb sebesség...Most én épp egy 19 éves tanuló vagyok. Szerinted nekem mennyire elég 5 gb? kb 1 hét. Igen szoktam letölteni a tanuláshoz anyagokat aztán mikor kapom a korlátot azzal kitörölhetem a seggem (szó szerint). Van mikor msn-en se kapom meg az üzeneteket, mert épp le vagyok korlátozva és a nyomorult net nem küldi el amit kéne. Amúgy nem vodás vagyok, hanem t-mobile, de ott ugyan ez lesz május 1-től a helyzet csak épp 7 gb-os csomagom lesz. Kábelről meg álmodhatok mivel kertes házba élünk és sajnos nem olyan az anyagi helyzet, hogy elköltözzünk.. -
speeki89 #2834 Őszintén, szerinted ezt hányan csinálják országszerte? 10-en? 20-an? Biztos vagyok benne, hogy nem többen.
Szerinted földhözvágja ez őket?:) -
És ez megéri nekik...? XD -
mijo81 #2832 egy megoldás van amit én is használok! 4Gb-használom asztán ujracsatlakozás után irány a torrent 24óra után bontják a vonalat de addig nem korlátoznak,igy kb 13-16 filmet töltök az adatforgalmam 60gb körül van még nem szoltak hogy ne csináljam!:)
-
Régi vodanetes #2831 Most látom, hogy feltöltőkártyás vagy. Azt is be kell állítani, kérdezni fogja. -
Régi vodanetes #2830 A telepités így ment végig? SIM kártya nélkül, csak ha kéri, akkor tedd bele. Olyan USB portot használj, amit másra nem. Tálca jobb sarka, kis piros kocka: innen nyisd meg, de ne menj fel a netre, amíg nem írtad be ezeket. Hálózatkezelés, Új, Egyedi. APN internet.vodafone.net, DNS1 80.244.97.30, DNS2 80.244.96.1. Hálózati preferencia: 3G kizárólag. Eszközkezelés: látja a sticek? (Zöld kocka). Használat: 5000 MB. Ha ez mind rendben van, akkor nézd meg a Startmenű/Csatlakozás látja-e az eszközt? Vezérlőpult: Telefon és modem. Ha minden rendben van, akkor lépj ki belőle és vedd le. Újrainditás, stick a portra, kis piros kocka: Csatlakozás.- Hz mozognak a nyilak, akkor inditsd a böngészőt. Ha befejezted a netezést, akkor kis piros kocka: Bontás, aztán Kilépés. -
#2829 evvan... eddig féláron volt, jobban is szerettem :D
szerk: persze életképes kölcsönadásról is lehet szó, alkuképes vagyok, ha korrekt az ajánlat, pár ezrest bevállalok a havidíjból ha kell. A lényeg az, hogy ne fizessek a semmiért 11 rugót egy hónapra.
[Szegedre kellett, de mivel hazaköltöztem Pestre, nincs rá szükség, mert itthon van rendesen net.] -
merida111222333 #2828 Havi 11 rugó? Nem sok az egy pöppet? -
#2827 A t-s netem továbbra is átadó, ha van érdeklődő.
8 gigás csomag+korlátlan opció, havi 11k (10k 8 gigás + 1k korlátlan, ez lemondható, a csomag viszont nem változtatható).
2011 február 14-ig van rajta hűségidő, az átírás költségét (6k) én állom. -
merida111222333 #2826 3G hálózatot lát? Próbálj ki másik USB portot is, valamint ha van lehetőséged próbáld ki másik gépen, így kiderülne hogy nálad van-e a hiba. Elsőre ennyi jutott eszembe.
-
ZoliJ #2825 Sziasztok
Most vettem Vodafone Vitamax feltöltőkártyás netet K3565 USB stickkel, hálózatot látja, sms megy, viszont netre nem hajlandó felmenni (ras 628 üzenettel száll el). Ötlet? -
merida111222333 #2824 Valóban teljesen új csomagok vannak. Valamint új dolog az is hogy a csomagban foglalt adatmennyiség felett nem 64/16 kbit/s-ra lassít le hanem 128/128-ra. -
#2823 8 gigás korlátlan t-s mobilnet valakinek? :D -
joco18 #2822 Igen Basic csomagom van.De tegnap néztem a vodafone oldalán ezek a csomagok már nem kaphatók.Van helyettük Internet Easy meg Internet Nonstop csomag. -
merida111222333 #2821 Ja, neked 4 gigás Basic csomagod van, ha jól látom. -
merida111222333 #2820 Milyen csomagban vagy, és hány giga után mérted ezt a csodálatos sebességet? -
joco18 #2819 [IMG][/IMG]
Betartják a lassítást!De hát aki a kicsit nem becsüli..... -
#2818 Nem vagyok naív. Telekommunikációs ágban dolgozom. Az, hogy a rézkábelek minősége csapnivaló, az egy dolog. Ettől függetlenül bizonyos körzetekben mégis kiépíthető akár, 20-22mbites ADSL kapcsolat. Általában ezektől függ az IPTV létesíthetőség is. Torrentet pedig már ismerjük. Jobb helyeken ennél nagyobb sebességekkel is lehet töltögetni! Seed-függő dolog. -
Csak77 #2817 Ugyan már. -
#2816 Torrentről például jöhet neki annyival -
bbence2 #2815 A hangsúly nem azon volt, hogy 15 megabites ADSL! mobilnetre elég lenne egy folyamatos 1 megabites, de akkor legyen mindig 1 megabit/sec nem csak 5 gigáig... -
bbence2 #2814 Csak77: Ugye azt figyelted, hogy ADSL-ről beszéltem a lenti példámban?
Csak mellékesen megjegyze, hogy jelenleg 80megabit/sec-es T-home optikai netem vanamihez képest a 15 megás ADSL is lassú, nemhogy a 150k-s korlátozott mobilnet:-)
-
Csak77 #2813 Nagyon kevés helyről fognak neked 15megabit/sec jönni a cuccok, kedves barátom! -
merida111222333 #2812 "Számomra az a korlátlan, ha a 15 megabites ADSL-re előfizetek és egész hónapban 15megabit/sec-el jönnek a cuccok"
Szerinted nekem nem ez lenne korlátlan? Azért írtam hogy papíron korlátlan. -
bbence2 #2811 Így is felfoghatjuk... Számomra az a korlátlan, ha a 15 megabites ADSL-re előfizetek és egész hónapban 15megabit/sec-el jönnek a cuccok, nem pedig az, hogy a 30 napból 25-ben 150kbit/seccel mint a csodafonnál:-)
Akinek ez jó, az használja egészséggel. Én inkább skippelem a továbbiakban. -
merida111222333 #2810 A Basic, Medium, Extra csomagok nem korlátlanok, tehát a 4, 8, 12 gigabyte elérése után a szolgáltató szívességet tesz azzal hogy továbbra is szolgáltatja a netet, de nem is lenne kötelező. De az Internet Szabadon díjcsomagnál más a helyzet, mert ez a csomag papíron még mindig korlátlan, és az előírt minimum letöltési sebesség 150 kbit/s, ez alá nem lassíthat. -
bbence2 #2809 150 Kbit/másodperc??? Akkor elmagyaráznád kérlek, Internet Basic , Internet Medium és Internet Extra esetében mik ez a mondat?
"Csomagban foglalt belföldi adatmennyiség X GB, e fölött a le-/feltöltési sebesség 64/16 kbit/s számlazárásig."
Nekem úgy tűnik, hogy a 64kbit/s nem egyenlő 150 kbit/s-el!!! a 150kbit/sec a lassítás előtti adatforgalomra vonatkozik!!! Amiről én beszélek az meg a lassítás utáni!!!! A priorizálás miatt lassítás után ha sok kisfogyasztó user netezik, akkor a "túlforgalmazó" usernek k nincs garantált minimum a QOS miatt. Ha van kapacitás, akkor jó neked, ha nncs, akkor k*va szar, mert mások kapják meg a sebességet -
merida111222333 #2808 "Szolgáltató az ÁSZF 3. számú mellékletében meghatározott garantált le- és feltöltési sebességet bármely korlátozás esetén biztosítja."
"3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc"
Ez a minimum. -
bbence2 #2807 A kedves ügyfélszolgálatos még a levélről sem tudott, hogy egyáltalán ilyeneket kiküldtek... Kb félórányi várakozás után mondta, hogy megtalálta... Ezután kezdte el értelmezni a szövegét....
Érdekes.... Mindenesetre nem sok jót sejttet -
bbence2 #2806 5 GB adatforgalom elérésétől, Szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális leterheltségétől függően lassíthatja az adatsebességet - AHOGY EDDIG IS TETTE... eléred az 5GB-t és lelassít. Ezután ha a 15 GB-t is eléred (olyan lassúsággal kb folyamatos kétheti letöltés után) akkor életbelép a priorizálás is! tehát a 128kbit/s neted nem fix 128kbit/s-el jön, hanem rugalmasan változik a korlátozás miatt max marad a 128kbit/s ez lehet a max, de ez csökkenhet is rugalmasan... Azaz 1-128kbit/s közt lesz a neted.... AZAZ MÉGLASSAB IS LEHET AZ EDDIGI LASSÍTÁSNÁL!!! Gondolom ezért lehet kötbérmentesen felmondani... Ugyanios csak akkor kötelességük ezt a lehetőséget felajánlani, ha az előfizetőt hátrányosan érinti a változás -
merida111222333 #2805 "5 giga után belassít ahogy eddig tette és 15 giga után a lassítás után brutálisabban belassít a priorizálás miatt."
Ezt a mondatot nem értem...
-
bbence2 #2804 Én is kaptam a lent említett 15GB adatforgalommal kapcsolatban levelet a vodafone-tól (Internet szabadon csomagban vagyok). A második oldalon az "a)" pontban továbbra is említi, hogy
"a) A Vodafone Internet Fix illetve a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagok Előfizetője vonatkozásában, az adott számlázási ciklusban 5 GB adatforgalom elérésétől, Szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális leterheltségétől függően lassíthatja az adatsebességet. A számlázási ciklus lezárulásakor a sebesség lassítása megszűnik. Ezen tarifák vonatkozásában ezen túlmenően a lenti b) pontban meghatározott Dinamikus szolgáltatásminőség- szabályozás is alkalmazandó."
A "b)" pontban pedig részletezi, hogy 15 gb után priorizál.
Vagyis 5 giga után belassít ahogy eddig tette és 15 giga után a lassítás után brutálisabban belassít a priorizálás miatt.
Ezt próbáltam értelmeztetni a kedves ügyfélszolgálatossal is, akinek elég nehezen ment a dolog.
Ezután említettem neki, hogy ez a 15 gigás dolog a levél szerint "Hatályos 2010.03.01-től" és én a régi lassú netet tapasztalom, semmi változás nem történt. Erre a kedves ügyfélszolgálatos: Hát majd 13-a után, mert akkor van a számlázási ciklusom és azután oldják fel a korlátot. DE MONDOM AKKOR AZ MI A LEVÉLBEN, HOGY "Hatályos 2010.03.01-től"... Hát azt nem tudja, csak annyit tud, hogy 13-án oldódik fel újra az 5 gigás korlát...
Ezután kérdeztem, hogy mi a helyzet akkor, hogy ha ez nekem nem tetszik és szeretném felmondani az internet szabadon előfizetést? válasz: kb 60ezer huf kötbér, mert két év hűséget kötöttem és még kb 14 hónap van vissza.... MIVAN???? Erre mondtam neki, hogy legyen szíves a levél alján értelmezzük már azt a mondatot, hogy "amennyiben ÁSZF jelen levelében közölt módosítást nem fogadja el, úgy a levelünk kézhezvételét követő 15 napon belül, további jogkövetkezmények nélkül felmondhatja mobilinternet előfizetését" - Várakozás kb 20 percen keresztül... Eredmény: TÉNYLEG FELMONDHATJA KÖTBÉRMENTESEN...
Ezután mondtam neki, hogy a levél kelte Feb. 19. és a 15 nap március 6.-án telik le. Ha Feb. 13.-án az új számlázási ciklustól kezdve próbálhatom ki a szolgáltatást, akkor már nem mondhatom fel csak kötbér ellenében az előfizetést ugyebár. kérdés: jobb helyeken kipróbálok egy szolgáltatást és utána eldöntöm, hogy kell-e vagy sem. Gyakorlatilag úgy kell döntenem előre, hogy felmondom-e vagy sem, hogy ki sem próbálhatom? Ügyfélszolgálatos: Kis türelmét... 10 perc mulva a válasz: sajnos igen.
Hát szerződést bontottam... -
king88 #2803 24 órás jah :(