Vodafone internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egy megoldás van amit én is használok! 4Gb-használom asztán ujracsatlakozás után irány a torrent 24óra után bontják a vonalat de addig nem korlátoznak,igy kb 13-16 filmet töltök az adatforgalmam 60gb körül van még nem szoltak hogy ne csináljam!:)

Most látom, hogy feltöltõkártyás vagy. Azt is be kell állítani, kérdezni fogja.
A telepités így ment végig? SIM kártya nélkül, csak ha kéri, akkor tedd bele. Olyan USB portot használj, amit másra nem. Tálca jobb sarka, kis piros kocka: innen nyisd meg, de ne menj fel a netre, amíg nem írtad be ezeket. Hálózatkezelés, Új, Egyedi. APN internet.vodafone.net, DNS1 80.244.97.30, DNS2 80.244.96.1. Hálózati preferencia: 3G kizárólag. Eszközkezelés: látja a sticek? (Zöld kocka). Használat: 5000 MB. Ha ez mind rendben van, akkor nézd meg a Startmenû/Csatlakozás látja-e az eszközt? Vezérlõpult: Telefon és modem. Ha minden rendben van, akkor lépj ki belõle és vedd le. Újrainditás, stick a portra, kis piros kocka: Csatlakozás.- Hz mozognak a nyilak, akkor inditsd a böngészõt. Ha befejezted a netezést, akkor kis piros kocka: Bontás, aztán Kilépés.
Fabio Capello
evvan... eddig féláron volt, jobban is szerettem :D

szerk: persze életképes kölcsönadásról is lehet szó, alkuképes vagyok, ha korrekt az ajánlat, pár ezrest bevállalok a havidíjból ha kell. A lényeg az, hogy ne fizessek a semmiért 11 rugót egy hónapra.

Havi 11 rugó? Nem sok az egy pöppet?
Fabio Capello
A t-s netem továbbra is átadó, ha van érdeklõdõ.

8 gigás csomag+korlátlan opció, havi 11k (10k 8 gigás + 1k korlátlan, ez lemondható, a csomag viszont nem változtatható).

2011 február 14-ig van rajta hûségidõ, az átírás költségét (6k) én állom.

3G hálózatot lát? Próbálj ki másik USB portot is, valamint ha van lehetõséged próbáld ki másik gépen, így kiderülne hogy nálad van-e a hiba. Elsõre ennyi jutott eszembe.

Sziasztok

Most vettem Vodafone Vitamax feltöltõkártyás netet K3565 USB stickkel, hálózatot látja, sms megy, viszont netre nem hajlandó felmenni (ras 628 üzenettel száll el). Ötlet?

Valóban teljesen új csomagok vannak. Valamint új dolog az is hogy a csomagban foglalt adatmennyiség felett nem 64/16 kbit/s-ra lassít le hanem 128/128-ra.
Fabio Capello
8 gigás korlátlan t-s mobilnet valakinek? :D

Igen Basic csomagom van.De tegnap néztem a vodafone oldalán ezek a csomagok már nem kaphatók.Van helyettük Internet Easy meg Internet Nonstop csomag.
Ja, neked 4 gigás Basic csomagod van, ha jól látom.
Milyen csomagban vagy, és hány giga után mérted ezt a csodálatos sebességet?

Betartják a lassítást!De hát aki a kicsit nem becsüli.....<#vigyor>
Petka
Nem vagyok naív. Telekommunikációs ágban dolgozom. Az, hogy a rézkábelek minõsége csapnivaló, az egy dolog. Ettõl függetlenül bizonyos körzetekben mégis kiépíthetõ akár, 20-22mbites ADSL kapcsolat. Általában ezektõl függ az IPTV létesíthetõség is. Torrentet pedig már ismerjük. Jobb helyeken ennél nagyobb sebességekkel is lehet töltögetni! Seed-függõ dolog.

Ugyan már.

Petka
Torrentrõl például jöhet neki annyival

A hangsúly nem azon volt, hogy 15 megabites ADSL! mobilnetre elég lenne egy folyamatos 1 megabites, de akkor legyen mindig 1 megabit/sec nem csak 5 gigáig...
Csak77: Ugye azt figyelted, hogy ADSL-rõl beszéltem a lenti példámban?

Csak mellékesen megjegyze, hogy jelenleg 80megabit/sec-es T-home optikai netem vanamihez képest a 15 megás ADSL is lassú, nemhogy a 150k-s korlátozott mobilnet:-)
Nagyon kevés helyrõl fognak neked 15megabit/sec jönni a cuccok, kedves barátom!

"Számomra az a korlátlan, ha a 15 megabites ADSL-re elõfizetek és egész hónapban 15megabit/sec-el jönnek a cuccok"

Szerinted nekem nem ez lenne korlátlan? Azért írtam hogy papíron korlátlan.
Így is felfoghatjuk... Számomra az a korlátlan, ha a 15 megabites ADSL-re elõfizetek és egész hónapban 15megabit/sec-el jönnek a cuccok, nem pedig az, hogy a 30 napból 25-ben 150kbit/seccel mint a csodafonnál:-)

Akinek ez jó, az használja egészséggel. Én inkább skippelem a továbbiakban.
A Basic, Medium, Extra csomagok nem korlátlanok, tehát a 4, 8, 12 gigabyte elérése után a szolgáltató szívességet tesz azzal hogy továbbra is szolgáltatja a netet, de nem is lenne kötelezõ. De az Internet Szabadon díjcsomagnál más a helyzet, mert ez a csomag papíron még mindig korlátlan, és az elõírt minimum letöltési sebesség 150 kbit/s, ez alá nem lassíthat.
150 Kbit/másodperc??? Akkor elmagyaráznád kérlek, Internet Basic , Internet Medium és Internet Extra esetében mik ez a mondat?
"Csomagban foglalt belföldi adatmennyiség X GB, e fölött a le-/feltöltési sebesség 64/16 kbit/s számlazárásig."

Nekem úgy tûnik, hogy a 64kbit/s nem egyenlõ 150 kbit/s-el!!! a 150kbit/sec a lassítás elõtti adatforgalomra vonatkozik!!! Amirõl én beszélek az meg a lassítás utáni!!!! A priorizálás miatt lassítás után ha sok kisfogyasztó user netezik, akkor a "túlforgalmazó" usernek k nincs garantált minimum a QOS miatt. Ha van kapacitás, akkor jó neked, ha nncs, akkor k*va szar, mert mások kapják meg a sebességet
"Szolgáltató az ÁSZF 3. számú mellékletében meghatározott garantált le- és feltöltési sebességet bármely korlátozás esetén biztosítja."

"3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc"

Ez a minimum.
A kedves ügyfélszolgálatos még a levélrõl sem tudott, hogy egyáltalán ilyeneket kiküldtek... Kb félórányi várakozás után mondta, hogy megtalálta... Ezután kezdte el értelmezni a szövegét....

Érdekes.... Mindenesetre nem sok jót sejttet
5 GB adatforgalom elérésétõl, Szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális leterheltségétõl függõen lassíthatja az adatsebességet - AHOGY EDDIG IS TETTE... eléred az 5GB-t és lelassít. Ezután ha a 15 GB-t is eléred (olyan lassúsággal kb folyamatos kétheti letöltés után) akkor életbelép a priorizálás is! tehát a 128kbit/s neted nem fix 128kbit/s-el jön, hanem rugalmasan változik a korlátozás miatt max marad a 128kbit/s ez lehet a max, de ez csökkenhet is rugalmasan... Azaz 1-128kbit/s közt lesz a neted.... AZAZ MÉGLASSAB IS LEHET AZ EDDIGI LASSÍTÁSNÁL!!! Gondolom ezért lehet kötbérmentesen felmondani... Ugyanios csak akkor kötelességük ezt a lehetõséget felajánlani, ha az elõfizetõt hátrányosan érinti a változás
"5 giga után belassít ahogy eddig tette és 15 giga után a lassítás után brutálisabban belassít a priorizálás miatt."

Ezt a mondatot nem értem...
Én is kaptam a lent említett 15GB adatforgalommal kapcsolatban levelet a vodafone-tól (Internet szabadon csomagban vagyok). A második oldalon az "a)" pontban továbbra is említi, hogy
"a) A Vodafone Internet Fix illetve a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagok Elõfizetõje vonatkozásában, az adott számlázási ciklusban 5 GB adatforgalom elérésétõl, Szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális leterheltségétõl függõen lassíthatja az adatsebességet. A számlázási ciklus lezárulásakor a sebesség lassítása megszûnik. Ezen tarifák vonatkozásában ezen túlmenõen a lenti b) pontban meghatározott Dinamikus szolgáltatásminõség- szabályozás is alkalmazandó."

A "b)" pontban pedig részletezi, hogy 15 gb után priorizál.

Vagyis 5 giga után belassít ahogy eddig tette és 15 giga után a lassítás után brutálisabban belassít a priorizálás miatt.

Ezt próbáltam értelmeztetni a kedves ügyfélszolgálatossal is, akinek elég nehezen ment a dolog.

Ezután említettem neki, hogy ez a 15 gigás dolog a levél szerint "Hatályos 2010.03.01-tõl" és én a régi lassú netet tapasztalom, semmi változás nem történt. Erre a kedves ügyfélszolgálatos: Hát majd 13-a után, mert akkor van a számlázási ciklusom és azután oldják fel a korlátot. DE MONDOM AKKOR AZ MI A LEVÉLBEN, HOGY "Hatályos 2010.03.01-tõl"... Hát azt nem tudja, csak annyit tud, hogy 13-án oldódik fel újra az 5 gigás korlát...

Ezután kérdeztem, hogy mi a helyzet akkor, hogy ha ez nekem nem tetszik és szeretném felmondani az internet szabadon elõfizetést? válasz: kb 60ezer huf kötbér, mert két év hûséget kötöttem és még kb 14 hónap van vissza.... MIVAN???? Erre mondtam neki, hogy legyen szíves a levél alján értelmezzük már azt a mondatot, hogy "amennyiben ÁSZF jelen levelében közölt módosítást nem fogadja el, úgy a levelünk kézhezvételét követõ 15 napon belül, további jogkövetkezmények nélkül felmondhatja mobilinternet elõfizetését" - Várakozás kb 20 percen keresztül... Eredmény: TÉNYLEG FELMONDHATJA KÖTBÉRMENTESEN...

Ezután mondtam neki, hogy a levél kelte Feb. 19. és a 15 nap március 6.-án telik le. Ha Feb. 13.-án az új számlázási ciklustól kezdve próbálhatom ki a szolgáltatást, akkor már nem mondhatom fel csak kötbér ellenében az elõfizetést ugyebár. kérdés: jobb helyeken kipróbálok egy szolgáltatást és utána eldöntöm, hogy kell-e vagy sem. Gyakorlatilag úgy kell döntenem elõre, hogy felmondom-e vagy sem, hogy ki sem próbálhatom? Ügyfélszolgálatos: Kis türelmét... 10 perc mulva a válasz: sajnos igen.

Hát szerzõdést bontottam...
24 órás jah :(

Jazz77: Na milyen a sebesség, és hány gigánál jársz?
king88: 24-órás a lassítás?
Én is kaptam ilyen levelet (internet szabadon-ba vagyok) , de most korlátoztak le pedig csak 6gb- nál vok tehát ez is vmi átverés. De már csak 1 hét és jön az új net :D

Fabio Capello
dobj egy mailt, adatlapon megtalálod a címemet :)

Lehet engem édekelne ;)
3 perc múlva kiderül :)
Szerintem ez csak a régi Internet szabadon, és az Internet fix csomagokra vonatkozik.
Nem e-mailt kaptam, hanem postán keresztül levelet.
Nekem internet extra van havi 12 gigával. Remélem nekem is emelik 15re. Bár én email-t nem kaptam, igaz nem is emlékszek hogy megadtam-e email címet nekik... vagy sem.. na m1 lehet dobok egy email-t ügyfélszolgálatnak.. vagy ha esetleg van itt akinek szintén internet extra van és kapott mail-t akk az írhatna!
Fabio Capello
továbbra is megválnék papíron korlátlan t-mobilos mobilnetemtõl

Nem azért mert szarnak érzem, hanem mert nincs szükségem rá :)

Hát ilyen levelet én is kaptam de szerintem rám nem vonatkozik mert basic csomagom van azt meg 4giga után fékezik.Szigorúan!
Kaptam tegnap egy levelet a Vodától, miszerint 15 gigabyte-ra emelik március 1-tõl a korlátozás nélkül letölthetõ adatmennyiséget., illetve 15 giga felett is csak csúcsidõbe lassít le. Viszont a mellékelet ÁSZF-be (!) találtam egy-két érdekes mondatot.

9.4.1.1 [b]Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagokra vonatkozó speciális rendelkezések

A Szolgáltató Internet szolgáltatása a felhasználók által megosztottan használt hálózati erõforrások
felhasználására, azaz osztott erõforrásokra épül. A felhasználók egymás adatátviteli sebességét is
befolyásolhatják, ezáltal ezeknek az erõforrásoknak a túlzott igénybe vétele, akár egy Elõfizetõ
részérõl is, minden más felhasználó számára negatív hatást (negatív felhasználói tapasztalatot)
válthat ki, ez a mobilinternet szolgáltatások alapvetõ jellemzõje. A hálózati erõforrások fentiek
szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét és ezzel a szolgáltatás minõségét. A fentiek
figyelembe vételével a hálózat rendeltetésszerû mûködésének biztosítása és az átlagos
ügyfélélmény javítása érdekében az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott
hálózathasználati irányelvekkel összhangban (megtekinthetõ a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html
internetes oldalon) a Szolgáltató fenntartja magának a jogot a letölthetı adatmennyiség korlátozása
nélkül az adatsebesség lassítására az alábbiak szerint:

a) A Vodafone Internet Fix illetve a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagok Elõfizetõje
vonatkozásában, az adott számlázási ciklusban 5 GB adatforgalom elérésétõl, Szolgáltató
rugalmasan, a hálózat aktuális leterheltségétõl függõen lassíthatja az adatsebességet. A
számlázási ciklus lezárulásakor a sebesség lassítása megszûnik. Ezen tarifák
vonatkozásában ezen túlmenõen a lenti b) pontban meghatározott Dinamikus
szolgáltatásminõség- szabályozás is alkalmazandó.

b) Az ÁSZF 1. számú mellékletének 3. pontjában meghatározott vezeték nélküli Internet
tarifacsomagok és opciók vonatkozásában az Elõfizetõ túlzott mértékõ hálózathasználata esetén Szolgáltató Dinamikus szolgáltatásminõség-szabályozást – a továbbiakban: QoS-t -
alkalmazhat a normál felhasználók védelmében. [b]Szolgáltató túlzott mértékû
hálózathasználatnak tekinti, ha az Elõfizetõ az adott számlázási ciklusban 15 GB-tól több
adatot forgalmaz (Túlforgalmazó Elõfizetõ). A QoS a 3GPP TS 23.107 számú
szabványának és az ETSI TS 123 107 V.9.0.0. szabványának megfelelıen kerül
alkalmazásra. (a hivatkozott szabványok leírása elérhetõ az alábbi internetes honlapokon:
www.etsi.org, illetve www.3GPP.org) A Túlforgalmazó Elıfizetõ a hálózati erõforrások
kiosztásánál alacsonyabb prioritási szintre kerül, mint a többi Elõfizetõ, és a hálózat
túlterheltségekor a többi Elõfizetõ nagyobb valószínõséggel fér hozzá a hálózati
erõforrásokhoz, mint a Túlforgalmazó Elõfizetõ. Ennek következtében a 15 GB
adatforgalmat el nem érõ Elıfizetõ a hálózat túlterheltsége idején azonos körülmények
esetén nagyobb sebességgel képes adatkommunikációt folytatni, mint a Túlforgalmazó
Elõfizetõ. [b]Normál terhelésû hálózat esetén a Túlforgalmazó Elõfizetõ nincs hátrányosan
megkülönböztetve a többi Elõfizetõtõl, ugyanolyan adatsebességre képes, mint a normál
felhasználók. Az alacsonyabb QoS prioritási szintbe sorolást a Szolgáltató a Túlforgalmazó
Elõfizetõvel szemben legfeljebb a 15GB adatforgalom elérésekor az aktuális és az azt
követõ számlázási ciklusban alkalmazhatja.

Szolgáltató az ÁSZF 3. számú mellékletében meghatározott garantált le- és feltöltési sebességet
bármely korlátozás esetén biztosítja.

Vélemény?
Ja és a hûség júniusban lejár. Beköttetem a kábelest.
Miért adod el az E220-at? Sokkal jobb, mint az ilyen-olyan vacak stickek. Én már több, mint két és fél éve ezt használom és tökéletesen mûködik (többször volt frissitve).
Vodafonnál ezerszer jobb, az biztos.
Fabio Capello
aki nem agyba fõbe tölti a BluRay filmeket, annak korlátlan :)

Próbáltam már, egy hétig csak az alapokat csináltam, plusz két-három sorozatrészt töltöttem le, és a 10 gigát alig értem el...

Szóval alap felhasználás mellett valóban korlátlan, ha meg bluray kell, akkor be kell köttetni a kábelnetet :D :)

szerk: btw, ettõl függetlenül igazad van. De lássuk be, még mindig jobb mint az ovodafon

De akkor csak nem korlátlan.
Fabio Capello
volt egy idõszak amikor lehetett korlátlanra elõfizetni, nekem is olyan csomag van, annyiban "korlátozott", hogy az egy heti adatforgalomnak 20 giga alatt kell maradni

A T-mobile mióta korlátlan?
amúgy nem érdekel valakit e220-as szappan modem??? 3000-ért

Juj még egy mobilinternet még ingyen se áááááááááá. Anno a voda is korlátlan volt