3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • merida111222333
    lassan már csak ketten tartjuk a frontot ezen a fórumon
  • merida111222333
    Köszönöm a kimerítő választ, így már tiszta hogy miről van szó
    Én nem szoktam lövöldözős játékokkal játszani, A FlatOut2-t is csak kíváncsiságból próbáltam ki, de nincs vele semmi baj. Nem volt se hirtelen falnak ütközés, se hirtelen előzés. Max olyat láttam hogy az előttem vagy mellettem haladó autó mozgása egy kicsit darabos néha, de ez még egyáltalán nem zavaró.
  • asiagyuri
    ja, és játék függő, hogy mivel tucc online jáccani magas ping-nél. lövöldözős játékoknál nagyon is fontos az alacsony ping.
  • asiagyuri
    Hát én a swat4-el jáccanék, és ott a maximális megengedett ping az 200ms. Azon felül,meg nemlehet jól jáccani,mert késik minden. lövés, meg hibázhacc sokat, mellé lősz, lelövöd a társad véletlen, meg a kép ugrál (laggolásnak hívják) stb. és 200-on felül vagyok, akkor 2 perc és megszakítja a kapcsolatot a szerverrel,mert ugye így nemlehet pontosan jáccani. szal komolyabb játék e téren. De van egy Land Of The Dead nevezetű játék, ami csak ilyen feszültég levezető lövöldözős, és mindegy a késés, azon tudok jáccani anélkül hogy ledobjon. de asse fut jól, mert elég sürün laggol :( . és ott azvan, hogy én azt látom hogy megyek egyenesen a folyósón, azt falba akattam hirtelen a semmiből, mert nagy a válasz idő. FlatOut 2-nél amivel jáccol, akkor ottse lényeg anyira a válaszidő, de biztos volt olyan hogy hirtelen a semmiből mellédkerült egy autó, vagy hirtelen nekimentél a falnak... az a nagy pingtől van :) .ha volt ilyen .ha nemvolt, akkor még jó a ping értéked ahoz a játékhoz.

még anyit, hogy pl. 500ms-os ping, az fél másodperces késés. pl. ha lövöldözősbe jáccol ilyen pingel, előtted van egy ember, és pont lelövöd (azaz te azt látod hogy telibe kaptad), aztán azt látod hogy mégse halt meg,mert mire elért a lövésed a szerverre, addigra elment a célkeresztedből. a lövés a szerverre csak fél másodpercel később ér el, hogy te most löttél. szóval a pingtől függ, hogy menyire jáccol pontosan. magas pingel,meg nemhogy nemvagy olyan pontos, de értelmetlen a játék,mivel úgyse úgy működik a játék ahogy te írányítod.

nemtom menyire volt érthető, de remélem érted miért fontos a ping.
  • merida111222333
    Azt akartam már megkérdezni, hogy semilyen játékkal nem tudsz online játszani, vagy csak bizonyos játékokkal. Mert én tegnapelőtt próbáltam online a Flatout 2-t és az szépen ment. Vagy az is számít hogy milyen játékkal játszol? Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz...
  • asiagyuri
    Egyszer ilyen a ping:

Pár percel később:
  • vohanyi
    Sorry!
  • merida111222333
    ilyen letöltési sebességet ebbe a fórumba ne nagyon mutogass, mert sírva fakadok
  • vohanyi
    Nálam jót mér...:
  • asiagyuri
    valami nem stimmel a speedtestel, vagy a voda-val:
  • asiagyuri
    áhhh. akartam csinálni most speed tesztet, a pingem 80-90 között, a letöltés teszt,meg a feltöltés else indul. :S
  • asiagyuri
    egyébként ja. nekem is össze visza mér. 12 gigánál tartottam, és 150kb/s-el töltött le fire foxal, a speddtest meg 200-250 kbit/s-t mutatott. a pingem is valamikor 87, azt meg 300. szerintem a voda rendszerével van a baj. azé szar a ping. hogylehet hogy 12 gigánál, és csúcsidőbe 150-170 kb/s-el töltök le.
  • merida111222333
    de amúgy hülyeségeket mér mert az előbb szedtem le 20 megát és 200 kb/s-mal jött...
  • merida111222333
  • vohanyi
    Nyíregyházi szerverrel?
  • merida111222333
    tét perc múlva:
  • merida111222333
    Et nevezem én feltöltési sebességnek:

• vohanyi
    Eszközkezelő!
  • Ryleh
    hello

feltettem az uj firmware-t,utana a VMC litet...le is fut mind2,de:
    -a VMc frissites utan,miutan kiirja hogy ok,finish,,nem jelenik meg a
    - 7.pont azaz "Várd meg, míg a Vodafone Mobile Connect Lite alkalmazás feltelepül.",,,hanem semmi sem tortenik....A kek allapotjelzo sav,stb,,nem indul el,,,10-15 perceket varok,feladatkezeloben sem latom hogy menne.

mi lehet a gond?
  • merida111222333
    Én se láttam még 350-nél többet sose. Na jó egyszer volt kb 10 másodpercen keresztül 380 kb/s
  • asiagyuri
    hát felfele nekem nemtölt többel kb. 350kbit/s-nél. lefele meg van hogy 3mbit/s-el tölt, ha nemvagyok lekorlátozva, hálózat terheltségtől függően.
  • king88
    Valakinek az e220-as modemmel tőlt 360-nál többel?? Mert én Budapesten lakok van fent 7,2-es frissítés de 360-al tölt max ha nemvagyok lekorlátozva.
  • vohanyi
    Valami tömörítést használsz,az "csapja be" a speedtestet!!!
    Tölts fel v.mit,hogy akkor mennyi?NetMeter állandóan mutatja a le/fel sebességet....!
  • t0mmy #2059

3 teszt egyásután!
  • asiagyuri
    ja, és miközbe ezeket a méréseket csináltam, és ilyen a pingem, ezalatt épp töltöttem le rapidról. lehet bekéne nyomni egy 32 kbps-es webrádiót, mikor jáccani akarok, hogy kisebb legyen a pingem. majd kipróbálom :) .
  • asiagyuri
    a ping szerintem a feltöltési sebességtől is függ. de máshol nemtudom kipróbálni. egy helyen használom a netet. bontani meg nem akarok :) . akartam, hogy T-hez mennyek, de ott megszűnt a korlátlan opció (per-pill).

Érdekes, szokott ilyen is lenni:

• t0mmy #2056
    lehet hogy rosszul emlékszem, ezért bocs! (csinálok ma pár mérést...)

Szerintem a ping meg nem csak modem függő... Próbáld ki több helyen hátha változik!
    Vagy ÁSZF átnyálazása, hátha erre hivatkozva bontható...
  • vohanyi
    Nekem is E220 volt,130-140-es pinggel több,mint egy évig!Utána E272-vel ugyanennyi!Januárban bontottam velük,szerintem most hálózathiba!!
  • asiagyuri
    ja énis ezt montam. Tomi meg aszonta hogy a gyári vodafonos modemet használja, amit adnak. az meg az E220-as. --- ezt a firmwaret-t már feltettem. de ugyan olyan mint az előzővel. melyik modem jó, aminél sokat javul a ping?
  • vohanyi
    E220 lefrissebb firmware 11.117.10.00.00.B268.exe
  • vohanyi
    Félreérthettétek egymást!E220 le/fel max.:7.2/380Kbit/s.!
  • asiagyuri
    E220-as modemet, milyen firmware-ra frissítettél, hogy ekkora a feltöltés, és a ping meg ilyen alacsony? megadod a linket? kösz
  • merida111222333
    természetesen nem, még az 5-öt se :D
  • t0mmy #2049
    frissített fw...
  • vohanyi
    Javaslom,Speedtest mérésnél a Nyíregyházi szervert használjátok,pontosabban mér!
    Vodától mentem a T.M.-hez,ezért ennyi!

• asiagyuri
    na végre előkerültél merida :D . a sebessségből ítélve, te nemérted el a 10 gigát még ugye?
  • merida111222333
    öt perc múlva:

a sebesség egy kicsit megugrott :D
  • merida111222333
    a ping nekem is magas még éjfélkor is:
  • asiagyuri
    nem keverem. ha mégis, akkor lécci mond el, hogy hogyan keverem, és mit azok közül, amit leírtam:) . köszi
  • Fabio Capello
    300kbit-et mér a speedtest.

erre :) nem keverd a mértékegységeket :D