Vodafone internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
Üdv.
Vodás netem van, és szeretnék megszabadulni tõle. Valaki lécci árulja el, hogy kinek kell e-mailt írni és kb mit, ahhoz, hogy kötbér nélkül megszabaduljak tõlük.
Üdv-András
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
Vodás netem van, és szeretnék megszabadulni tõle. Valaki lécci árulja el, hogy kinek kell e-mailt írni és kb mit, ahhoz, hogy kötbér nélkül megszabaduljak tõlük.
itBox24: http://itb24.net/ez-a-vodafone
IT café: http://itcafe.hu/hir/mobilinternet_vodafone_internet_szabadon_3g_lassitas.html
MiKVANNAK: http://mikvannak.hu/?p=259
TSABEEKA: http://tsabeeka.wamma.hu/2008/11/29/mobilnet-ne-kosd-2-evre/
AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB
"T. Fenyvesi Balázs, levelezési csoportvezetõ!
Az önök által a részemre küldött *** hivatkozási számú levélre a következõket válaszolom:
Érdeklõdnék, hogy az internet tarifacsomag korlátozását milyen indokokkal alkalmazza a Vodafone az elõfizetõivel szemben – így velem szemben is –, mivel erre a 2003. évi C. – az elektronikus hírközlésrõl szóló – törvény az alábbi esetekben ad lehetõséget:
„A szolgáltatás korlátozása
137. § (1) Az elõfizetõi szolgáltatás igénybevételének korlátozására, így különösen az elõfizetõ által indított vagy az elõfizetõnél végzõdtetett (az elõfizetõ hozzáférési pontjára irányuló) forgalom korlátozására, az elõfizetõi szolgáltatás minõségi vagy más jellemzõinek csökkentésére a szolgáltató az elõfizetõ egyidejû értesítésével a következõ esetekben jogosult:
a) az elõfizetõ akadályozza vagy veszélyezteti a szolgáltató hálózatának rendeltetésszerû mûködését, így különösen, ha az elõfizetõ az elõfizetõi hozzáférési ponthoz megfelelõség-tanúsítással nem rendelkezõ végberendezést vagy nem megfelelõ interfésszel rendelkezõ végberendezést csatlakoztatott;
b) a támogatott egyetemes szolgáltatást igénybe vevõ elõfizetõ az elõfizetõi szolgáltatást a szolgáltató hozzájárulása nélkül harmadik személy részére továbbértékesíti, vagy azt hálózati szolgáltatás céljára használja;
c) az elõfizetõnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt – de legalább 30 napos – határidõ elteltét követõen is esedékes díjtartozása van, és az elõfizetõ a díjtartozás megfizetésének biztosítása céljából a szolgáltatónak nem adott az általános szerzõdési feltételekben meghatározott vagyoni biztosítékot.”
Mivel ezek egyike sem vonatkozik rám, nem tiszta számomra, miért nem tudom a szolgáltatásukat a július 9-i idõpont elõtti színvonalon használni.
Azon indokaik, mely szerint:
„A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erõforrásokra épül. Ezeknek az erõforrásoknak a túlzott igénybe vétele, akár egy Elõfizetõ részérõl is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erõforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.”
Valamint:
„Azon ügyfeleink esetében szeretnénk intézkedésünkkel a sávszélességet csökkenteni, akik az általuk bonyolított kirívóan magas adatforgalommal az átlagos felhasználói szokásoktól eltérnek (HSDPA ügyfeleink 5%-a), és ezzel ügyfeleink legnagyobb részének (HSDPA ügyfeleink 95%-a) letöltési sebességét korlátozzák, és rontják az Internetezés felhasználói élményét.”
úgy tûnik, szöges ellentétben állnak az NHH álláspontjával, miszerint
„A Hatóság álláspontja ezzel ellentétben az, hogy egy adott sávszélesség mellett korlátlan hozzáférés állandó használata rendeltetésszerû mûködtetés, ezért az elõfizetõ állandó 24 órás használata nem veszélyeztetheti a Szolgáltató hálózatának biztonságát. A Szolgáltatónak úgy kell megterveznie hálózatát, hogy a szerzõdésnek megfelelõ állandó használat ne jelentsen veszélyt más elõfizetõkre nézve.”
/Idézet az NHHH Piacszabályozás Felügyeleti Igazgatóság HS-17229-8/2008 iktatószámú határozatából./
Kiemelten jelöltem azt a részt, mely szerintem a leglényegesebb: az általam (2008. február végén) aláírt szerzõdésre is vonatkozik, melyben nem volt említve korlátozás, mely csak 2008. november 23-a óta érvényes. Ennek az egyoldalú módosításnak az indokára is kíváncsi lennék, mivel nem tudok olyan változásról, mely a törvény szerint indokolttá tette volna a módosítást.
„Az elõfizetõi szerzõdés módosítása
132. § (1) Az egyedi elõfizetõi szerzõdés módosítására az elõfizetõi szerzõdés megkötésének szabályai vonatkoznak. Az általános szerzõdési feltételek lehetõvé tehetik az egyedi elõfizetõi szerzõdés (2) bekezdés szerinti módosítását.
(2) A szolgáltató az elõfizetõi szerzõdést csak az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan módosítani:
a) az egyedi elõfizetõi szerzõdésben vagy általános szerzõdési feltételekben foglalt feltételek bekövetkezése esetén azzal, hogy – amennyiben jogszabály vagy elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másként nem rendelkezik – a módosítás nem eredményezheti a szerzõdés feltételeinek lényeges módosítását;
b) jogszabályváltozás vagy hatósági döntés indokolja; vagy
c) a körülményekben bekövetkezett lényeges változás indokolja.”
Érdeklõdnék, hogy milyen lényeges változás történt 2008. július 9-e óta, amely indokolttá tette a szerzõdés egyoldalú módosítását és korlátozás bevezetését?
Az én meglátásom szerint mindössze annyi történt, hogy a Vodafone a korlátlan mobil Internet felhasználói igényeket hazánkban nem mérte fel kellõ pontossággal – ezen tényrõl Török Péter, a Vodafone szélessávért felelõs csoportvezetõje is beszámolt a HírTv Panaszkönyv c. adásában, persze ezt pozitívumként beállított verzióban – és így egy alultervezett hálózattal vágott bele olyan reklámkampányba, melynek sikere esetén nem volt képes teljesíteni az ígéreteit, és ezt most az elõfizetõi kárára próbálja rendezni.
Amennyiben tévednék kérem indokolják meg a döntésüket úgy, hogy az jogilag is helytálló legyen.
Kérem, válaszukkal mihamarabb szíveskedjenek megkeresni a *** elektronikus, vagy a *** levelezési címen.
Az önök által felajánlott kompenzációt továbbra is méltatlannak tartom, és válaszuk után döntöm el, milyen további lépéseket teszek az ügyben.
Kíváncsian várom a sablonlevelüket<#buck>#buck>

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Tisztelt xxx Úr!
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Munkatársunk a mai napon megpróbálta felvenni Önnel a kapcsolatot a 20 xxx xxxx-es hívószámon, azonban nem járt sikerrel.
Mindenekelõtt szeretnénk megköszönni, hogy mobil Internet szolgáltatójaként a Vodafone-t választotta!
A korlátlan Internet csomagunk forgalom lassításáról 2008. október 24-én, két országos napilapban közleményt adott ki cégünk, mely tartalmazta az Általános Szerzõdési Feltételek 9.4.1.1 pontjának módosítását. Az Általános Szerzõdési Feltételek ide vonatkozó részét Internetes oldalunkon, az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.
http://www.vodafone.hu/egyeni/postpaid/segithetunk/ugyfelszolgalat/alt_szerz_fel_hu.html
Azon ügyfeleink esetében szeretnénk intézkedésünkkel a sávszélességet csökkenteni, akik az általuk bonyolított kirívóan magas adatforgalommal az átlagos felhasználói szokásoktól eltérnek (HSDPA ügyfeleink 5%-a), és ezzel ügyfeleink legnagyobb részének (HSDPA ügyfeleink 95%-a) letöltési sebességét korlátozzák, és rontják az Internetezés felhasználói élményét. A lassítás mértéke természetesen nem lesz alacsonyabb az Általános Szerzõdési Feltételek 3. számú mellékletében célértékként szereplõ, 150 Kbit/másodperc letöltési sebességnél.
A forgalom 5GB, illetve 10GB adatforgalom feletti, valamint csúcsidõn belüli és csúcsidõn kívüli lassítását ügyfeleink internetezési szokásait figyelembe véve alakítottuk ki. A lassítás a számlázási ciklus lezártával automatikusan megszûnik. A havi 5GB adatmennyiség hozzávetõlegesen megegyezik akár 100.000 weboldal megtekintésével vagy akár 10.000 átlagos méretû e-mail küldésével vagy fogadásával.
A forgalomlassítással párhuzamosan az eddigi fájlcserélõ alkalmazásokra vonatkozó tilalmat megszüntettük. Összességében a letölthetõ adatmennyiség továbbra is korlátlan, szolgáltatásunk bármikor kiválóan használható böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre. A megváltozott feltételeket figyelembe véve, korlátlan Internet ajánlatunk továbbra is kiemelkedõ és versenyképes a mobilszolgáltatók között.
A fent leírt forgalomlassítástól nem tudunk eltekinteni.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy egyedi elbírálás alapján engedélyezésre került a 70 xxx xxxx-es hívószámú internet elõfizetés díjmentes szerzõdésbontása.
Amennyiben élni kíván ezzel a lehetõséggel, a szerzõdésbontáshoz kérjük, 14 napon belül szíveskedjék eljuttatni kérelmét a 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. levelezési címre vagy a 1 288 3393-as faxszámra!
Kérelmén szíveskedjék feltüntetni a szerzõdésbontás tényét, hívószámát és ügyfélbiztonsági kódját, dátumot valamint saját kezû aláírását!
Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy válaszunkkal segítségére lehettünk!
Tisztelettel:
xxx xxx
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
Az alábbi linken keresztül értékelni tudja ügyintézõnket és válaszunk minõségét. Véleménye fontos számunkra, ezért kérjük, segítse munkánkat a kérdõív kitöltésével! https://surveys.vodafone.com/ultimatesurvey/Surveys/TakeSurvey.aspx?surveyid=5071
--------------
Megjegyzés: Az Ön által küldött levél szövegének másolatát az elozmenyek.htm csatolt fájlban találja!
Kérvényeztem a felmondást, jött egy levél,hogy engedik és 14napon belül ha nem gondolom meg magamat,akkor vigyem be valamelyik üzletbe a kártyát és a modemet(nekem a modemet is vissza kérték).
De a 14 nap alatt is ment a net, nem szüntették meg.Én az utolsó napon vittem vissza,addig használtam,meg közben vettem T-set
gery! neked hogy volt a vodás end? nekem küldték mail-ben, hogy engedély megadva, 31-én feladtam ajánlva a felmondást, de a net azóta is megy. se kártya kilövés, se sms, se mail, semmi. nálad ez hogy ment?
Szóval a körmendi Vodafone-os viszonteladók tehetnek egy szívességet😊
Azért a felmondó nyilatkozatot nagy nehezen megcsinálták.........
Más--nekem még mindig 200Kbit/s. a max..../voda/
///// Asus G751 \\\\\\\\\\
"Hmm, ez jó hír, így talán kevesebb lesz az ügyfélpanasz, ha tényleg így van. De sajna lehet, hogy ez nem feature, hanem bug, vagyis nem mûködik jól a lassítás néhány helyen."
Pontosabb infó napokon belül!
Fogalmad sincs mihez szólsz hozzá.....
AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB
Van egy ilyen táblázat náluk is, ez csak a p2pre vonatkozik,de azért jó tudni ha át akartok jönni.
Én úgyan jópár gigát leszedtem már, egyenlõre nincs korlátozás.

amúgy, eldöntöttem, hogy többet nem szólok semmit, mert most éppen megint 1,5 megás lett a net. nem értem én ezt az egészet. mindegy, abban bízok, hogy, ha már én rághatom a körmöm, mert türelmetlenül felmondtam, legalább neked jó lesz lassan.
De a tuti,hogy a Te prividre elküldöm a mai-címemet!----Kiváncsivá tettél,mert én már annyi trükkel próbálkoztam....