28
  • trencsa
    #28
    Hát öcsém ne haragudjatok akik helyeslik hogy betiltsák de ez egy oltári nagy baromság amit ti írtatok!Kezdjük ott hogy hogy ilyen lesz a kölyök ,jó van valami abba hogy ha csak ezt látja akkor hülye lesz de istenem minek van a szülő akkor? a 18 év feletiek pedig aki játszik vele és elkövet valamit ,aztán arra fogja hogy "óóóh a játék miat volt" ez csak egy takaró hogy enyhítség a büntetését.akiben meg megvan a hajlam annak meg tök mingegy hogy nyomja e vagy sem.apropó valaki írta hogy ezáltal elveszítjük az ítélőképeségünket?EZ EGY JÁTÉK és ha valaki ilyen hülye hogy egy játék manipulálja a cselekményeit akkor elég annak a híradót is néznie és már megy is nyakonszórni valakit!Sokak vannak akik nem hajlamosak gyilkolni viszont az e fajta játék szórakoztató és kész.ez olyan mint a horrorfilm valaki nem lesz gyilkos azért mert megnézni vagy tévednék?aki meg mégis az meg egy .....!vannak akik nézik ,akik játszanának inkább, és vannak akik megvalósítják, de ez utóbiak vagy uninteligensek vagy a hajlam.Szerintem mindenki maga döntse el hogy ki akarja e próbálni.akinek tetszik az nyomja ,akinek meg nem az meg minek foglalkozik vele? mindenki törődjön a maga dolgával mert a mai világban nincs összetartás!(sajnos)röviden ennyi reméle nem sértettem meg senkit , de ez az igazság akár tetszik akár nem.
  • Project Zero
    #27
    Ennek a game-nak van egy kis horroros beütése, ami kurva jó, de a grafikája szerintem(még a második generációs játékokhoz képest is) egy szar. Már bocsánat, de nekem az a benyomásom, hogy a készítők csak úgy összecsapták. Nézzen ki valahogy, aztán piacra vele...
  • SzocsA
    #26
    ezért vannak korhatáros gamek! csak csak csak mégis eljutnak hozzályuk
  • rigidus
    #25
    > Az meg egy totális faszság amit itt az előbb írt valaki, hogy 100 éve az emberekből sokkot váltott ki a gyilkosság stb.

    Civilizalt emberekre asszocialtam nem tanulatlan bantukra, vagy egyeb kisletszamu etnikai csoportokra. Az elozo evszazad elejen kezdett korvonalazodni egy kulturalis fejlodes. Az emberek tanultak, olvastak, beszelgettek, kavehazba jartak es kepesek voltak ertelmes temakrol ertelmes vitakat - elhamarkodott megallapitasok nelkul - muvelt emberhez illo szohasznalat mellet folytatni.

    Ma viszont a tarsadalmi hanyatlas prognosztizalt es mindenki halali nyugiban turi. Terjed a drog, az alkoholizmus, a brutalitas, a penzfobia. Ez a deviancia mara mar elert egy olyan kritikus tomeget, hogy a devians tobbseg elkezdi vonzani a felnovo generaciokat is es egyfajta "felnotte valas" szimbolumava valik a devians viselkedes. Ezt a kulturat sugalja a media is. Tanitjak, hogy hogyan torodj bele a kaoszba es hogyan elj benne, monika show, big brother, kamuterroristak+"legyozhetetlen" amerikai kemenygyerekek, meg sorolhatnak. Meg az is meg van engedve, hogy megzenesitsek a kaoszt es az abba valo beletorodest (pl.: 50cent, eminem, stb.)

    100 evvel ezelott ilyen tudatos nepbutitasra nem volt pelda.
  • Oblivion 5
    #24
    jaj... ez nagyon gáz az aki magát kinyirja egy játék után az már a játék elött is nem volt 100%-as.
    Ráadásul ez nem is durva, ennyit elről. Vannak ennél 1000x ilyesztőbb játékok, de ez pfff...
  • belo4
    #23
    Azért nem tünt neked brutálisnak mert nem vitted végig a játékot.Én viszont átvittem és azt kell mondanom:DURVA
  • archkoven
    #22
    Én annak idején elkezdtem a manhunt első részét, de annyira unalmasnak találtam, hogy abbahagytam. Nekem egyébként nem tűnt különösebben brutálisnak, gta-ban sokkal nagyobbakat lehetett öldösni:)

    Az meg egy totális faszság amit itt az előbb írt valaki, hogy 100 éve az emberekből sokkot váltott ki a gyilkosság stb. Ma véleményem szerint a valódi (tehát nem filmen történő) gyilkosság ma sokkal jobban megviseli az embert mint évszázadokkal ez előtt. Elég csak megnézni, hogy a világ mely részein történik a legtöbb gyilkosság: afrika és a közelkelet és úgy általában az elmaradott országokban. Ők garantáltan nem tévéből és videojátékokból tanulták az erőszakot, miként a cigányok sem azért agresszívebbek az embernél mert többet nézik a tv-t. Nekik ez a "kultúrájuk".
  • rigidus
    #21
    > Semmi sem változott, csak most a híreknek köszönhetően, a világ minden tájáról megkapod azonnal, hogy hány embert öltek meg.

    Ezt Mo-on hallottam eloszor. Ott alitolag siman meg is kajaljak az emberek. Itt meg a borukon tapasztaljak nap mint nap, hogy meg itt ebben a pici varosban is az utobbi 15-20 evben 40-50-szeresere novekedtek a buncselekmenyek. Majd ti is elkezdtek ketelkedni ebben a magyarazatban ha minden 3 honapban a hazatok elott bebasznak egy felteglat a kocsitok szelvedojen, vagy szamolgatjatok a koszorukat a varosban mikor mentek reggel meloba. A helyi ujsagot napi gyakorisaggal latom, ritka, hogy nem valamilyen ember ellen elkovetett buncselekmeny van a cimoldalon. (nemi eroszak, gyilkossag, keseles, torott sorosuveg az arcba) Ha hetvegen ejszaka kocsmaba bemessz es nincsen uvegpohar ne csodalkozz. Nem veletlenul.

    Az iskolakban a 8-16 ev kozotti fiatalok egyre kezelhetetlenebbek. Egyre tobb a tanarok, osztalytarsak elleni buncslekmeny. Orszagszerte evente tobbezer esetben tortenik ilyen jellegu tamadas, 5-10%-a halallal vegzodik.

    Kb. ket evvel ezelott ket 14-16 kozotti srac osszeveszett es tuzet nyitott egymasra a hazam elott parkoloban. Elfogyott a loszer, osszeverekedtek, kibekultek, majd elmentek haza.

    > Egy kicsit el vagy tévedve.

    Nos en inkabb azt gondolom, hogy te vagy eltevedve.

    > A Manhunt betiltása felesleges, csak reklámot csinál neki.

    A cel nem az, hogy veletlenul se tudja barki feltelepiteni, hanem az, hogy minimalisra redukaljak a felhasznaloinak a szamat. Ha hagyjak, hogy a boltokba keruljon, akkor a kiado elhet a marketing lehetosegeivel is, TV, radio, utcai reklamok es akar szerezhet maganak mittomen 50000 felhasznalot is, varezzal egyutt pedig kb tizszereset (felmillio). Ha viszont betiltjak, akkor 0 darabot tud ertekesiteni, nyilvanos helyeken nem kerulhet fel - tehat ohne netcafek, ahol jelentos a potencialis jatekosok szama. Az osszes marketing ami erheti az a szajrol-szajra terjedo promocios lehetoseg - ami baromi messze van a nagy tomegmediak hatekonysagatol. Igy nagyjabol a 10%-hoz jut el, mint egyebkent, ami kb. annyi amennyit a kiado ertekesitett volna.
  • mad mind
    #20
    Már mér ne jelenne meg? Csak Angliában tiltották be. Elég, ha csak egy országban megjelenik, már meg is rendelheted onnan. A tiltogatósdi csak reklámnak jó.
  • Riddick
    #19
    A Manhunt egy nagyon szuper játék!! Hihetetlen jó hangulata van,és persze brutális,de egy uj horror film is az. Egyszerűen fel dob ,és meg nyugtat. Remélem egyszer kiadják X360-ra is!
  • Stryker
    #18
    Egyszerű azért lesz népszerű a betiltással,mert az emberek nem szeretik az olyan dolgot,hogy valamit nem kaphatnak meg és azért is megszerzik a játékot xD
  • Gee the CM
    #17
    Rockstar még mindig a régi, nem enged az elnyomásnak. És ez így is van rendjén.
  • zola2000
    #16
    De ha meg sem jelenik, akkor minek csinált reklámot?
  • fourgee
    #15
    "Helyeslem a betiltást! Az emberek alapvetően hülyék, tehát korlátozni kell őket. Lehet, hogy a világ a durvulás felé halad, de ezt segítsük is elő? Minél gyorsabban a pusztulás irányába, mert úgyis mindegy? Aki játszik egy ilyen játékkal és még élvezi is..."

    1x egy csapat cigány rám támadt, amikor bicikliztem. A szerencsére gyorsan mentem, így az ijedtségen kívül más nem történt. Itthon GTA-ztam egyet, kinyírtam benne egy csomó embert, aztán lenyugodtam, mert igen csak felb@szták az agyamat. Akkor most emberileg ki van alacsonyabban, ők vagy én? 1x sem ütöttem meg még senkit. De pl. egy 5 fős nem az idén nyáron barnult csapat az egyik nyugati városunkban terrorizálja az embereket, június 25-én vagy 26-án úgy összevertek egy 21 éves fiút, hogy el kellett távolítani a lépét. Ők valószínűleg nem GTA-znak, hanem lopnak, meg magyarokat támadnak meg. Hát jobban örülnék, ha otthon ülnének és a Manhunt 2-vel játszanának...

    (a fő különbség az, hogyha ezek a játékok be lennének tiltva, akkor sem követnék el erőszakos cselekményeket senki ellen sem...)
  • mad mind
    #14
    Egy kicsit el vagy tévedve. A viktoriánus Angliában a hasfelmetsző csak azért keltett félelmet, mert brutálisan ölt. Gyilkosságok naponta előfordultak, akár pár schillingért is. Ugyanez volt a világ sok részén, pl. Japánban kifejezetten ajánlották az 1800-as évek elején, hogy nehogy kitedd a lábad éjszaka, mert lazán leölhet pár rabló.
    Semmi sem változott, csak most a híreknek köszönhetően, a világ minden tájáról megkapod azonnal, hogy hány embert öltek meg.
    A Manhunt betiltása felesleges, csak reklámot csinál neki. Ha csak adtak volna neki egy 18-as karikát a világ fele nem is tudna róla.
  • juharfalvi
    #13
    Helyeslem a betiltást! Az emberek alapvetően hülyék, tehát korlátozni kell őket. Lehet, hogy a világ a durvulás felé halad, de ezt segítsük is elő? Minél gyorsabban a pusztulás irányába, mert úgyis mindegy? Aki játszik egy ilyen játékkal és még élvezi is...
  • fade2black
    #12
    azé 10enéveseknél kicsit másképp is lehet.... kamehame mozdony elött meg levágott új... csak pár apró eset a közelmultbol
  • menetrend
    #11
    Nevelés. Ha meg valaki képes embert ölni az akkor is megtenné ha semmi ilyen manhunt meg egyebek nem lennének a környéken. Aki meg nem fogja fel a következményt meg hogy ez mit jelen annak mondhatsz akármit. Értelmes ember nem öl mert fel képes fogni hogy ez nem favorizálandó dolog. Ha nem lenne ilyen játék akkor is szürke lenne a hétköznap. Előbb utóbb úgy is hozzászoknának és ugyanúgy ásítanának rajta az emberek. Hallottam olyan kölökről akinek a szülei a egy lazább játékot se engednek amin akárcsak egy csepp erőszak is van. Hát szegényke elég gnóm. Az én gyerekeimnek nem ezt szánom. Játszon GTA al élvezze hisz azé van játék. De megtanítom neki hogy Real Life ezt ne csinálja és megértetem vele hogy mért ne. Ennyi. Csak az emberek hülyék és nem mindenki fogja fel hogy ez célravezetőbb mint tiltogatni....
  • rigidus
    #10
    100 evvel ezelott a gyilkossag fogalma is gyakorlatilag sokkot valtott ki az emberekben. Az a baj, hogy ma mar eljutottunk odaig - elsosorban a televizionak, mozinak koszonhetoen - hogy hetkoznapos elmennye valt az eroszak, gyilkossag, rablas, szadizmus (horror), haboru es az emberek tulnyomo resze mondhatni asit rajta.

    A baj itt kezdodik, mert az allando mesterseges eroszak jelenlete kikapcsolja az emberekben a valos deviancia, tarsadalmi hanyatlas erzekeleset. En speciel Angliaban elek egy kisvarosban ahol gyilkossag minden 2-3 heten van. Hetvegenkent rendszeresen elszabadul a pokol, de mi meg szerencsesek vagyunk mert mas varosokban ennel sokkal rosszabb a helyzet. Itt mindossze 100.000 ember el itt es nem valt ki kulonosebb megdobbenest bennuk egy utca vegen tortent eroszak, gyilkossag, egyeb. (Tegnap pl. egy lany akarta megolni az apjat, de a lany halt meg mert a batyja kozben hazaert. Az emberek szinte szoba sem hozzak. Nem ujdonsag.)

    Ezekre a jatekokra a gyerekek a legfogekonyabbak es ha ok eleve egy olyan mesterseges kornyezetben nonek fel ahol egy gyilkossag nem jar kovetkezmenyekkel (valodi halal, buntetes) akkor a valo eletben sem ismernek fel korlatokat, kulonosen ha drog es alkohol is szerepet jatszik.

    Magyarorszag etekintetben meg szerencsere gyerekcipoben jar, de jo iranyba halad, hogy ott is kialakuljon az a hidegveru szurke hetkoznap mint ami itt uralkodik.

    Szoval egyaltalan nem lep meg a dontes, varhato volt es messze helyeslem.
  • Stryker
    #9
    Ez van majdnem minden Rockstar gaménál valamelyiket csak betiltják valahol,szerintem ezek a tiltások inkább még jobban reklámoza a játékot xD
  • Hellion
    #8
    "Ilyen játékokra valóban semmi szükség sincs. Bár én végigjátszottam a Manhunt-ot..."

    Na várjunk egy kicsit. Te játszottál (játszhatsz) vele, de mások ne játszhassanak vele? (Mégha el is multak 18(esetleg bőven)) Hogyis van ez?! Kell az a játék. Nem magam miatt, hanem mert ilyennek is "kell" lennie. :)

  • opeca
    #7
    Ilyen játékokra valóban semmi szükség sincs.
    Bár én végigjátszottam a Manhunt-ot, de soha, semmilyen maradandó élményt nem hagyott bennem.

    Tényleg csak a szadizmusról szól, semmi másról.
  • zola2000
    #6
    Nem lesz mert az AO, és a konzolgyártók nem engedik.
  • Adam II
    #5
    Majd biztos plussz pénzért lesz uncut edition.
  • zola2000
    #4
    Különben hallottátok, hogy a manhunt miatt a take2 beijedt, és már a legdurvább jeleneteket kivágták a gta4ből is. Szóval van ennek a botránynak több jó hatása is.
  • zola2000
    #3
    Na igen, de amíg AO kategóriában van, addig sem a sony, sem a nintendo nem tűri meg a szoftverválasztékban. Mondjuk, szerintem az lenne a legjobb, ha meg sem jelenne ilyen sehol, ezekután mature kategóriában sem.
  • Requiem88
    #2
    bezony, tipikus "tiltott gyümölcs" szindróma :) minél jobban tiltják annál jobban akarom :D
  • MhyCroft
    #1
    Nah, húúúú

    1. Külföldről megrendeli csomagküldőn keresztül.Franciák,Norvégoktól vagy, megveszi egy internetes portalon! Letölti és mailben kap serial-t hozzá aztán csókólom!!!!:)
    2. Mostmár az is akkar vele játszani aki amugy a demot se rakta volna fel mert ez egy jó reklám. Tiltott így majd több embernek kell.
    3. Warez(bár sajnos itt nem kapnak pénzt a fejlesztők).