97
  • Idum
    Sziasztok!

Szeretnék nektek egy újonnan nyílt fórumot bemutatni! wowforum.forumx.hu a címe. Remélem így majd többen látogatják! Azt is megköszönném, ha csak rákattintotok, és regisztráltok.

Köszönöm!

Jó szórakozást!
  • Indigo
    Ez csak részben hit kérdése, te barom. (Barmokat amúgy sem lehet hittéríteni, mert nincs meg hozzá a szükséges minimális értelmi szintjük sem. Innentől kezdve minek akarná bárki is téríteni azt a mocskos féreg fajtádat?)
    Most kit is támadtam betegesen, és hogyan? Csupán néhány butaságra hívtam fel a figyelmet, amit a magadfajta pancserek szoktak szajkózni a wow kapcsán...
    Amúgy meg a helyzet az, hogy ha annyira leszarnál, akkor nem válaszolnál a posztjaimra sem. Dehát neked muszály mindenkiben az ördögöt látnod, aki a szellemi leépülésedet elősegítő wow helyett inkább megiszik két üveg sört... És szó sem volt "hullarészegreivás"-ról, szó sem volt "húszkilóméteresfutás"-ról, de a krónikus üldözési mániádból kifolyólag már megint démonizálsz és megint csak végletekben tudsz gondolkodni... Szánalmas vagy.
  • Komolytalan
    Váljék egészségedre. Egyébként nem kéne magad egészséges embernek nevezned, mikor betegesen támadsz mindenkit, aki arról ír hogy nem a wow az ördög, meg nem kéne démonizálni. Most őszintén szólva, ki nem szarja le hogy te hogy élsz? Megmondtuk - én legalábbis megmondtam - hogy ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz. Neked többet ér a sörözés mint a wow? Menjél sörözni. Neked többet ér a kocsmában hulla részegre innod naponta magad mint a wow? Menjél, igyad magad hulla részegre. Neked többet ér naponta 20 km-et futni mint helyette wowozni? Menjél baze, fussál. Ki nem szarja le? Csak ne akarjál megtéríteni, mert a hitgyüliseket - a fajtádat - utálom.
  • Indigo
    "Aztán ha jön a végelszámolás majd meglátjuk melyikőtök volt életében magasabb a boldogságfaktor szummája."

o.O van ilyen mérőszám? Akkor majd ha meghalok, rádöbbenek, milyen szar is volt az életem, mert egészségesen éltem? A másik meg hadd cigizzen, kólázzon, zabálja a chipset meg a zsíros fánkot, kurvázzon, vovozzon, 40 éves korától látogassa a kórházakat, 50 éves korában kapja meg az első szívinfarktusát, 60 évesen pedig pusztuljon el agyvérzésben... Hajrá! Meglátjuk kinek lesz magasabb a "boldogságfaktor szummája".
  • Indigo
    "a WoW rengeteg embernek jelent közösséget, barátokat, kapcsolatokat... a játékélményen felül. Úgyhogy csak sajnálni tudom a wowot fikázókat."

A szokásos "közösség, barátok, bla-bla-bla" duma... :) Sajnálni nem kell a fikázókat, valószínűleg a nem-vovozók nem verik magukat a földhöz unalmukban, van nekik családi és társadalmi életük... Igaz, ez "csak real-life", dehát nem lehet mindenki ork vagy elf... :)
  • Indigo
    "Egy családapa meg ha ki akar kapcsolódni inkább otthon wowozzon mint üljön a kocsmába :)"

Inkább vovozzon? Én inkább kimegyek a Nagyerdőre haverokkal és barátnőkkel, és megiszunk egy-két üveg hideg sört miközben jókat dumálgatunk... Ezt semmilyen játékért nem cserélném el! Ez az igazi élmény, ami nem csak a következő login-ig tölti fel az embert boldogsághormonokkal, hanem élete végéig elkísérik az emlékek.

(Komolytalan: igazad van, öreg... A vov egy napra 133 HUF-ba kerül, míg két üveg jobb minőségű sör kb. 400 HUF-ba... Mivel 133 < 400, te nyertél... A vov jobban megéri, hát inkább vovozzál...... :))))) [Már bocs, de te szoktad erőltetni ezeket az ostoba összehasonlításokat... ])
  • Indigo
    "Tudni illik sokszor csak belépek és nem csinálok semmi mást csak chatelek. Kínaikkal, horvátokkal, szerbekkel, argentínokkal olaszokkal és ennyi."

Erre jó pl az msn, vagy egyéb chat-programok... Nem kérnek érte havidíjat sem :) Ráadásul nem csak kockavovosokkal lehet lol nyelven kommunikálni rajtuk keresztül :)

"Sose kötött le az npc-k scripttelt futkározása a csicsás háttér előtt..."

Miért, a vovban nincsenek scriptelt npc-k csicsás háttér előtt? Ne ferdítsél már...

"és hol van itt a többi játékos? Max ha felmész egy szerverre, ahol együtt gyakhattok, roppant kreatív."

Így van, fel kell menni egy szerverre, ahol együtt gyakhatnak az emberek. Ácsi! Csak nem ugyanígy van ez a vovban is? Nahát, milyen érdekes hasonlóság...

"A II-világháborús témától pedig már hányok."

Neked a pap, másnak a papné... Van aki a fantasy-től hányja el magát...

Ha pedig a primitív hozzászólások dühítenek, akkor légyszives ne írsogálj össze mindenféle ostoba elméletet a vovot fikázó emberekről, mert annak semmi értelme nincs... Hacsaknem ezek az légbőlkapott magyarázatok megnyugtatják a lelkedet...
  • Komolytalan
    "Örültél-e már valaminek abban a 18-20 kemény évben amióta élsz? :
    -- az inkább 29 ."
    Legalább ne vágj fel rá, ha 10-el kevesebbnek tűnsz a gondolkodásod alapján. 18-20 évesekre jellemző ez a "szar a világ üssük pofán" gondolkodásmód. 30 évesen az ember inkább a "tudom hogy szar a világ, de nem tehetek semmit" szinten szokott járni.

"Vagy tényleg minden szar?
    --Nem. De szerinted ha a Cola, Cigi, Wow jó akkor neked vagy súlyos meszesedésed lehet a vastagbeledben vagy egyszerűen dinka vagy már bocsi."
    Szerintem arra akart célozni, hogy őt nem zavarja ha te fűrészpor ízű korpás kenyeret eszel, meg valóban finom, de kilónként 4ezer forintos bioszőlőt, és napi 28 órát dolgozol mindezért (esetleg dolgoztatod a lányokat, vagy sikkasztod az állam pénzért, tökmind1), mert ő másik utat választott. A másik út neve pedig az, hogy próbálja jól érezni magát, és ami nem közvetlen életveszély azt leszarja. Vagyis iszik colát, wowozik, meg talán rá is gyújt egyszer-egyszer. Aztán ha jön a végelszámolás majd meglátjuk melyikőtök volt életében magasabb a boldogságfaktor szummája.
  • Oblivion 5
    van, alap:)
  • kobozo
    van benutató videója az újj kiegészítőnek?
  • Gilfenor
    én utálom a mangás szarokat
  • aradi13
    ezt nem rád értettem balee66 :)
  • aradi13
    hát ez 1 hülye Emo-s :D már bocsi. De nem igaz? :P:P
  • balee66
    "Az első olyan játék, ami a annyira le tudja kötni az embert..."

Szép hsz, de ilyet ne írjunk, mert nem igaz. Elhiszem, hogy neked ez az első ilyen játék, meg a többi 6-8 millió embernek (szvsz ez a szám jóval kevesebb...), de ez úgy hangzik, mintha egy alkesz azt mondaná, hogy "a pálesz az egyetlen dolog amitől az ember jól érzi magát". Ez a te saját véleményed. Remélem érted mire gondolok.

----------------------------
    Nekem a MU Online nevű ingyenes MMORPG grafiakailag jobban tetszik. Enyhén mangás beütésű, de csak nagyon enyhén, aki nem kedveli a mangás dolgokat, annak is tetszhet.
  • Oblivion 5
    Bakker ez a 80lvl igazán nem kéne, cséne inkább AV, BG új pálya stb. akinek megvannak/ megakarja szerezni a tier cuccokat az semmit sem fog érni hát kur__jó lesz.
    Gép+Pc forever!

• Gabesssz
    Örültél-e már valaminek abban a 18-20 kemény évben amióta élsz? :
    -- az inkább 29 .
    Vagy tényleg minden szar?
    --Nem. De szerinted ha a Cola, Cigi, Wow jó akkor neked vagy súlyos meszesedésed lehet a vastagbeledben vagy egyszerűen dinka vagy már bocsi.

Esetleg értelmes hozzászólásod is lenne vagy csak a kötözködés ? Mert én a véleményemet írtam le és hasonlatokat mutattam fel azzal kapcsolatban hogy ha valami nemjó az nemaztjelenti hogy nem propagálják mert az egyéni érdekek úgy kivánják..
    Ellenben te ? a koromad fikázod és 3 szóból általánosítasz ..
    Ha van értelmes hozzászolásod és gondolatod azt meghalgatom szívessen.De ha ennyire vagy képes akkor Pszt.
    Nézzünk már kicsita tényekkel szembe hogy miért csinálták a WoWot . azért hogy a sok szamarat odaültessék az egész rendszere arra épül hogy függőséget okozzon hisz pont ez benne a lényeg ettől dagad a Blizzard zsebe .. Persze biztos van akinek elég 1 óra naponta. és utána nemérez rá késztetést hogy továbbtolja tovább fejlődjön.. Akkor a szerencséssek 5 %-ba tartozik kb. Ha aztmondja hogy nem akkor meg az önámitók 50 %-ba..
    És ha már 1 valaki is átgondolja ezt volt értelme itt írogatnom..

• sermonizer
    Örültél-e már valaminek abban a 18-20 kemény évben amióta élsz?
    Vagy tényleg minden szar?

• Gabesssz
    Bah mégegy butaság hogy az embereket károsítsa szellemileg a Blizzard.. ha tehetnék az egész világot a wow elé ültetnék hogy dagadjon a zsebük.. disgusting.
    Persze nemkell csodálkozni olyan ratyi világban élünk hogy a cigit sem tiltják be meg a colát se vonják ki a forgalomból miért éppen ezzel törödne valaki.. önpúsztitás rulez..
    Cigi a szájba cola az asztalon hambi a zsebben és lehet naphosszat wowozni...

Persze tudom semmi közöm hozzá.
  • aradi13
    Biztos nem lesz rossz....
  • Komolytalan
    ...És persze ha a world top10hez napi 4-5 óra is elég, akkor a fél HC, illetve casual játékhoz ennek töredéke is okés. Fél HChoz már kell némi szervezettség, heti 3x3 óra, casual meg akkor ül le a wow elé amikor akar.
  • Komolytalan
    "Az első olyan játék, ami a annyira le tudja kötni az embert, hogy az embernek a játékon kívül a világon semmit nincs kedve csinálni, vagy nem csinál szívesen." - Inkább arról van szó, hogy a wow az egyetlen jó játék, ami hosszú is. Sajnálom akinek olyan sz.r az élete, hogy a wow számára mindennél jobb legyen. Ez azonban nem a wow hibája, hanem az ő wow-ot megelőző életének a hibája. Mivel wow előtt 3 hónapig lekötötte ez a játék, 2 hétig az, fél évig amaz. Max mikor nem volt semmi sem, akkor élt rendes életet. A normális embereknek viszont a wow ugyanaz, mint régen az egyéb játékok voltak: a szórakozás egy formája, semmi több. Nem életcél, nem megváltás.
  • Komolytalan
    ""napi 4-5 óra ha tehetséges is vagy az world top 10hez is elég"
    Természetesen.Ha nagyon tehetséges vagy akkor meg heti fél óra is igaZ?"
    Annyi nem, de ha megnézel top 10 guildeket (boss killek szerinti rangsor nyilván), akkor nagyrészük heti 5-6 napot raidel, általában 4 órás 1 raid (20-24-ig, max hétvégén 20-01-ig). Persze frei tomi 2 tudja hogy ez nem is így van, mert neki vannak beépített emberei Nihilumtól Curseig mindenhol. Én azért nem süllyedek le a szintjére - ami a te szintedtől csak mákszemmel magasabb -, remélem nem baj.
  • Soundmaker
    "Nem akarsz majd annyit enni, mozogni, barátnőzni, tanulni, dolgozni, strandra, moziba, egyéb szórakozóhelyre menni. A sorsod nincs megírva. Választhatsz.. Már vagy eljött az időd, vagy hamarosan eljön az időd."

Így van választhatsz... a normálisabja meg tudja húzni a határt a magánélet és a virtuális élet között... A nem-normálisbja a kiragadott részlet első mondatában leírtaknak megfelelően fog cselekdni... a választás az övék...
  • Norbry
    gabeone: te neked ezért fizett a Blizzard, vagy egy gyenge pillanatodban irtad?
    Bazze kis költő/iró ^^
    Amugy teljesen igaz amit irtál :D
  • gabeone
    A wow..

Az első olyan játék, ami a annyira le tudja kötni az embert, hogy az embernek a játékon kívül a világon semmit nincs kedve csinálni, vagy nem csinál szívesen. Óriási hangulata, gyakorlatilag egy új élete van. Azerothban újjászületsz. Fejlődsz, képességeket és mesterségeket tanulsz. Barokra és ellenségekre teszel szert, szövetségeket alakítasz ki, csapat szinten félisteneket ölsz. Ahhoz, hogy barátságokat meg tudj tartani, lépést tudja tartani más, nálad jobb játékosokkal, neked is sokat kell játszanod. Pénzre van szükséged, vagy csak pénzt akarsz keresni? Kereskedned, gyűjtögetned kell. A játékban mikor újjászületsz eldöntheted, hogy fél vagy teljes életet próbálsz élni. Azzal, hogy kapcsolatot tartasz a barátokkal, kereskedsz vagy épp gyűjtögetsz rengeteg idő telik telik. Játszani, háborúzni akarsz? Elengedhetetlen kelléke a felkészültség. Lehet vele csak úgy játszani, de vigyázz. A játék mindenkire hatással van. Egyszerűen nem akarod majd abbahagyni, mert annyira jó benne játszani. Nem akarsz majd annyit enni, mozogni, barátnőzni, tanulni, dolgozni, strandra, moziba, egyéb szórakozóhelyre menni. A sorsod nincs megírva. Választhatsz.. Már vagy eljött az időd, vagy hamarosan eljön az időd.
  • Soundmaker
    izé megszólítás: Kedves ki vagyok 7!
    (laptop billentyű nem akarja az igazat)
  • Soundmaker
    Kedves ki vagyok 17!

Én kérdést tettem fel.. nem szót forgattam ki... Légyszíves és ne általánosíts hanem válaszolj a kérdésre ne pedig csúsztass...

A pitiáner szintezést meg a mércét hagyjuk már... megint vetítesz és próbálsz összemosni egy társadalmi réteget egy másikkal.. a kettőnek köze nincs egymáshoz... hasonlíthattuk volna a wowot pl.: bandzsí jumpinghoz is, az is pénzbe kerül és káros lehet az egészségedre, vagy mondjuk a tévénézéshez is, mert abban is veszélyek rejlenek (pl.: Barátok közt kockulás).. izé na szóval izlések és pofonok...

Még1x ne vetíts, ne általánosíts... és ne szajkózz közhelyeket...

Ha neked nem teszik a wow /ez van/ akkor IJ... elmondtad a véleményed.. tudomásul vettük...

Mi megyünk tovább kockulni, értelmetlenül elpazarolni az időnket, tönkretenni családunkat, stb... Te is csináld azokat a dolgokat amik értelmetlenek mások számára.. mi nem fogunk bántani ezért...

Üdvözlettel: Soundmaker
  • who am I 7
    "napi 4-5 óra ha tehetséges is vagy az world top 10hez is elég"

Természetesen.Ha nagyon tehetséges vagy akkor meg heti fél óra is igaZ? Gondolom, ilyen ügyesen meg tudnád magyarázni azt is, h igen.Egy wowos napi maximum fél órát játszik egyhéten 1x és hát szinte semminek a rovására sem megy.gratula.
    Egyben azért igazat adok. SOKKAL JOBB MINT RÉSZEGEN A KOCSMÁBA ÜLNI.Ennek azért örülök, h az ilyen alja emberekkel hasonlítjátok magatokat össze :D Gratula Part 2 Szal wowosaknál ez a mérce
    (juj most lesüllyedtem 1 szösszenet erejéig komolytalan szintjére, pitsába )
  • who am I 7
    "ehhe... ezek szerint aki wowozik az nem beszámítható? Nem megbízható... elborult agyú idióta?"

Most én is süllyedjek le a pitiáner szókiforgató szintre?Mind1.Igazad van (Y)
  • Komolytalan
    Ne vetítsünk már kérem - napi 4-5 óra ha tehetséges is vagy az world top 10hez is elég, egyátalán nem kell ennyi az aktív játékhoz. Ez nem a need for speed hogy kijön és 2 nap alatt végigjátssza az ember, mert már fél éve várt rá. Ott lesz holnap jövő héten is, ott volt 2 hónapja is, nem megy 3 nap alatt a kukába. Heti 3-4 alkalom (ebből mondjuk 1-2 hétvégén), alkalmanként 2-3 óra bőven elég az aktív játékhoz. Ezzel pár hónap alatt 70-es karit nevelhet az ember, és 70-en eljárhat egy casual guilddel raidelni. Heti 10-12 órát meg TV előtt is elül az emberek nagy része. És ettől még simán beszámíthatóként kezelik őket. Mondom én, előítélet, frei tomi effekt...
  • Soundmaker
    "Csak azt mondtam, h ennyi minden mellett, ha aktív wowozó akkor nem kellene készpénznek venni amit ír"

ehhe... ezek szerint aki wowozik az nem beszámítható? Nem megbízható... elborult agyú idióta?

Újabban diszkriminálni kell azokat akik a szórakozás egy más vállfaját űzik?
    Na nekem ezzel van gondom... mert a wowot lehet úgy csinálni hogy ne menjen a környezet javára... De hozzá kell tenni minden oldalon vannak elborult agyú emberek... (kínai csákó 3 napi folyamatos wow után halt meg mert nem aludt), de ugyanez igaz minden más játékra is ... (mondjuk az FPS buzik közül hány fogott fegyvert és mészárolt le osztályokat, embereket különböző iskolákban. Arról nem is beszélve hogy egy-egy mészárlást FPS játékokkal terveztek meg.)

Ahogy előttem mondták a mértékletesség a cél. Aki nem tudja tartani az magára vessen, de a WoW rengeteg embernek jelent közösséget, barátokat, kapcsolatokat... a játékélményen felül. Úgyhogy csak sajnálni tudom a wowot fikázókat.

Egy példa nemrégiben voltam klántalálkozón, ahol az életben is találkozhattam a játékos társakkal. Iszonyatosan jó parti lett a vége.. Nagyon sok barátság született, és pl.: a hugom összejött az egyik guild taggal.

Akár tetszik egyeseknek akár nem a wownak közösségformáló szerepe is van. Csak azok pocskondiáznak rá, akik nem látják át a lényegét, szociológiailag nem tartoztak wowos közösségbe, vagy egyszerűen csak fogalmuk sincs a dologról.

Az hogy valaki kipróbálta és játszott vele mondjuk 20 szintig és nem tetszett neki.. Hát erre annyit tudok mondani, hogy szólózva, egyedül télleg uncsi a játék eleje, de a lvl 70-en vagy 60-tól elérhető tartalom és guildban való játék élesen elüt "a sima questeős, hentelős unalmas" tartalomtól...
  • who am I 7
    ÁÁÁHHH, semmi féle frei tomi"effekt nincs elrejtve :P Csak azt mondtam, h ennyi minden mellett, ha aktív wowozó akkor nem kellene készpénznek venni amit ír.Nagyjából.Persze, ha mondjuk vki nem dolgozik egész nap, és játszik 4-5 órát család + egyéb normális dolgok mellett az úgy ok...de mondjuk az átlagemberes 8órás meló után még 4-5 óra wow...az elég karcos, családdal.Viszont ezek alapján 1 héten párszor 1-2 óra, az úgy ok, de mondjuk azt nem mondanám aktiv wowozásnak....Na mind1.Én is valószinű nemsokára újra picit"függő" leszek, ha kijön a hellgate XD de azért probálom majd kordában tartani napi 2-3 óra szinten
  • Komolytalan
    Alapjáték végét agyoncsapta, hogy már MC is 40 főt igényelt, és ott volt még 3 másik 40 fős insta... Ezt valóban kevesen tudták vállalni, meg 40 ember koordinációja már munka, az igények egyeztetése közel lehetetlen, ezért is változtattak rajta. A heroic 5 fős insták, Kara(10 fős content) abszolút sikertörténet (vagyis nagyon szeretik a játékosok, sokan járnak oda), Zul'Aman szintén 10 fős, most jön köv patchhel, az új kiegészítőbe (Northrend) még több herioc és 10 fős tartalmat terveznek. Vagyis tanultak a hibából - aki kockulni akar azok számára ott lesz a 25 fős tartalom, a kisebb (baráti) guildek számára meg lesz 10 fős tartalom éppen elég.
  • Hoz_Hun
    Hát az biztos, hogy itt nálunk ez elég hülyén van belőve. Szerintem a Japánok is többet szórakoznak mint mi.
    Anyagilag meg igazad van. Lássuk be; a wow valóban nem vágja földhöz az embert. Főleg ha összehasonlítjuk, hogy mondjuk egy dohányos mennyit tapsol el egy hónapban. Érdekes módon a legtrébb családoknak is telik rá (ők inkább nem esznek). Na meg a feles is le-le gurul sok helyen, ahol jobb dologra is elfolyhatna.
    Ha valaki tudja mit csinál (és nem csak azt hiszi, hogy tudja) akkor oké. Anno én a wow-ra azért haragudtam meg, mert magas szinten igen csak megkövetelte a khm... "társadalmi életet". Azaz ha kicsit is vinni akartam valamire kockulnom kellett. Ahol 40-60 főre duzzad egy klán, ott óhatatlanul problémák adódnak és az egyéni érdekek, mint az időbeosztás háttérbe szorul.
    Gondolom ebben az új kiegben azért is vezették be a kisseb instákat, hogy az "Lone Wolf" stílusú emberkék, akik nem szeretik a tömeget is boldoguljanak. Na mindegy, végül is nem szoktam vissza rá (Guild Wars nagyon bejött ;))
  • Komolytalan
    A kiegyensúlyozott, boldog élet titka az, hogy csak annyit dolgozz, hogy megélj, és legyen pénzed a megmaradt idődet tartalmasan eltölteni. Vagyis kevés idő elég pénz azért megoldható. Kevés időn segít a távmunka, elég pénzen meg az alacsony költségű szórakozás. A wownak mint hobbynak extrém-alacsony a költsége, ha mondjuk (amatőr) autóversenyzéssel, búvárkodással, modellezéssel, stb állítjuk szembe. Ha mellé választ az ember mondjuk még egy túrázás meg egy bélyeggyűjtés hobbyt, amik szintén az alacsonyabb költségvetéshez tartoznak, akkor valszínűleg keveset kell keresnie, hogy ezeket finanszírozni tudja. Persze most nem Magyarországról beszélek, mert az itteni bérek úgy vannak belőve, hogy szórakozás 0, csak munka meg alvás, de hát nem csak Magyarországból áll a világ, meg aki van olyan helyzetben az megmondhatja, hogy ha elvégzem ugyanazt a munkát mint német kollégám esetleg jobb minőségben, akkor kérem ugyanazt a pénzt is, vagy lehet mást keresni helyettem.
  • sermonizer
    Picit lehet tévedtem amikor aktív wow-ozást írtam Hoz_Hun.
    Tény az, hogy rég nem voltam MC-ben. Anno amikor a guildünk rendszeresen járta a helyet mindig előre kellett feljelentkezni az adot napokra hírdetett mc raidekre. Asszonnyal ledumáltam, hogy azon az estén szeretnék mással foglalkozni.Teljesen rendben volt, rossz szót nem szólt. A köztes napokon ha volt időm és a kölkök már aludtak beléptem egy-két órára kicsit farmolni vagy lenyomni néhány questet, esetleg egy kisebb instát. Asszony közben megnézte az aktuális sorozatai aktuális részét...Ez igy van most is, csak ugye Kara az aktuális nagy hely, nem MC, de ez lényegtelen is..
    Lehet, hogy ez nem aktív wowozásnak minősül...bocsánat a fogalom zavarért....
  • Hoz_Hun
    Ez pontossan így igaz ahogy mondod. Ezért is írtam, hogy ha ilyen munkarendben dolgozik akkor jó neki. De szerintem a családosok közül, viszonylag kevessen vannak ilyen kedvező időbeosztásban. A munka időrendje, meg nem feltétlenül függ össze a szorgalommal. Mégha valaki tanult ember is azért többségében le kell dolgoznia az idejét a pénzéért. A "kevés idő"/"sok pénz" azért elég ritka, szorgalom ide vagy oda.
  • Komolytalan
    Jó, azért életvitel és életvitel között van különbség. Pl van aki napi 3 órát ingázik a munkahelyére, ahol 8 órát dolgozik (így össz 11 óra), meg van aki 6 órát dolgozik otthon. A különbözet (napi 5 óra) bőven elég ahhoz, hogy egy magyar top guildben benne legyél, vagyis nemhogy aktív, de kocka legyél úgy, hogy semmivel se fordítottál kevesebb időt a családodra, egyéb szórakozásokra, mint a másik nem wow-os, "rendes" ember. Ez a dolog működik, world top-10-ben is vannak ilyen beállítottásgú emberkékből álló guildek. Persze a "rendes" ember ha belegondol, hogy húbaz, ha én 11 óra napi munka mellett még 3 órát raidelnék is, akkor nem is maradna időm a családra, akkor az ő szemszögéből a wowos csak nolifer kocka lehet. Pedig lehet hogy csak szorgalmasabb volt mikor annak kellett lennie (pl suliban), és ennek eredményeképpen a jobb állása több időt enged neki szórakozásra.
  • Hoz_Hun
    Szerintem azzal van baj, hogy azt írtad aktívan wow-ozol. Ha wow-ozol akkor tudhatod, mit jelent aktívan wow-ozni, és kizárt, hogy az nem megy a család rovására. Nekem csak egy gyerekem van meg feleség, de hosszan nem sikerült aktívan wow-oznom. Egyszerűen nem ment. Mondjuk meló ötig. Utána te nem tudom mit csinálsz, de én nem estem neki mikor hazaértem, mert ha a gyerek nyolckor fexik, akkor vagy játszok és nem találkozok vele, vagy nem játszok, hanem család. Akkor viszont csak késő eset jut hozzá az ember mikor mondjuk az asszonypajtás olvas. Ez azért nem megy minden eset mert vannak szegénynek igényei (bár nekem is, de nem tudom ki hogy van ezzel). Ergo marad még az éjfél vagy az az utáni játék ami azért állóképességet követel hosszútávon és mondjuk egy MC raid 40 fővel sem biztos hogy összejön éjjel egykor.
    Ugye érted mire gondolok. Hobbi az egy dolog, de napi két-három óra wow esetében távolról sem aktív wow-ozás. Ha viszont tényleg aktívan wow-ozol, akkor kurvára nem foglalkozol a családdal, vagy csak amolyan "hétvégi" apuka vagy.
    A másik, hogy olyan a melóhelyed, hogy napközben tolod "munkaidőben", meg a klánod is ilyen. Akkor meg jó neked, de ezt kevesen tehetik ám meg.
  • Acheron
    "És hülyével vitatkozni hülyeség, mert ő csak hülyeségről fog vitázni, ott meg megver a rutinjával :)" hehe ez tetszik