Mégsem olyan gyors a szélessáv
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Aztán meg nem érdemes a netszolgáltatónak szólni, hanem a hálózati szolgáltatónak kell, ami sima adsl esetén a trékom."
Általában ilyenkor szépen megmondják, hogy nem tudnak segíteni, mert nem velük vagy szerzõdésben, jártam így. Amúgy teljesen jogosan mondják...
Ez nem nálunk van.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
A sebesség Mbit/sec aminek 1/8-ad része a MByte. <#wow3>#wow3>
Nem tudom, de ahhoz a TV sarcot is fizetni kellene nekem pedig nincsen TV-m. (nem is lesz)
A 21CN project keretében a BT az utcai cabinetekig kiviszi az optikai végpontot és onnan már a rövidebb rézkábel távolsággal ADSL2+ eszközökkel el lehet érni egy 15-24 Mbps közötti sebességet a cabinet távolságának függvényében. De lehetnek még változások, évek óta bírálják a 21CN projectet hogy jobbra kéne megépíteni de egyelõre a BT kitart a kezdeti 2005-ös elképzelései mellett.
Gondolom nálad és a lakókörnyezetedben azért lehetnek olyan kicsi sebességek mert nagyon távol lehet a telefonközpont. Kábeles szolgáltató milyen alternatívát nyújt a környéken? Mert ha az ADSL technológiai korlátok miatt nem pálya, akkor érdemes más technológiát kipróbálni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Felmondtam a BT-vel a netszolgaltatast es kerestem egy pici ceget ahol harmad annyi penzert kaptam egy 8Mb/s elofizetest. Egyebkent itt jon a kepbe, hogy a cikk is ferdit, mert ugyan a reklamokban nincsen feltuntetve a kapcsolat vonalfuggosege, de amikor kivalasztod, hogy megrendeled a vonalat, az elso lepes, hogy beutod a telefonszamodat es lemeri a vonal tenyleges sebesseget. Ez minden szolgaltatonal igy van. Na, lenyeg, hogy ahogyan szolgaltatot valtottam, a szakadozas+napokig tarto netszunetek veget ertek. Ez kb masfel eve volt, azota megbizhatatlansagi problemaim nem voltak vele.
Az erdekesseg most jon, bovitettek a varosban az exchange-t, egy napig nem volt net, de ezt nem is emlitem mint problemat, mert jo cel erdekeben tortent, meg ertesitettek is boven elore. Ezutan kb. harom honapig ugy mukodott ahogyan azt elvartam volna, majd egy napon ugy dontott a BT (akiknek a vezetekes telefonjara tovabbra is szol az elofizetesem), hogy ezt megfelezi teljesen indokolatlanul.
Raadaskent annyit, hogy ez egy uzleti negyed, ahol a lakasok es az uzletek is egyszerre epultek, egyidoben lett bevezetve a telefon es egyetlen kivetellel mindenkinek 512-es vonala van. A kivetel pedig en vagyok, nekem a fele.
A vonalbekotesrol meg annyit, hogy harom evvel ezelott tortent, ket honapot vartam mire aktivaltak a telefonvonalat, pedig a vezetek bent volt a lakasban a kezdetek ota (fiatal haz) es korabban volt is hasznalva.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Stabilan jönnek a cuccok külföldi/magyar oldalakról stabil ~540kbyte mennyiséggel, csak a serverek szabnak néha határt.
Asszem, ha vkiben nem csalódtam, akkor az a kábelszolgáltatóm.
Nekem moszkva felé jobb kapcsolat jött ki mint Bp-fele :)
Amúgy Chellon vagyok 5Mb/768k-val. Azt nem mondanám, h 100%ig elégedett vagyok, néha hétvégén leesik 1Mb alá a net, és elfelejtik közölni, hog karbantartanak. De volt olyan is, hogy bár a net browserbõl leesett 1Mb alá, azért a P2P ment fullon :D (külön teszteltem nem vok lüke)
Ezzel együtt a upc még mindig a legjobb megoldás. a TréOnlájnnál mindenesetre tuti h jobb.
Régebben ha átléptem a korlátot (30Gb) lekorlátoztak 10%-ra, de ezzel sincs baj, még ez is korrekt volt. Most nincs korlátozás, pedig döngetek lefele sok DVD-t :D szal nekem megérte az emelés, még ha idõnként le is esik a speed...
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
UPC-nél voltam 4 évig és visszasírom de itt nem lehet beköttetni....
Köszönöm Trékomnak hogy ennyire hülyének néz hogy nem veszem úgysem észre. És köszönöm a kedves ügyfélszolgálatosoknak is akik kapásból azzal kezdik hogy hülye vagyok és nem értek a géphez ez csak az miatt van.......
mellékesen : UPC 10 megás vonalon letöltésem sebessége ingadozott de nem minimál sebességen hanem 1200-1400k közt töltöttem. A felsõ határon ingadozni nem gáz de nehogy már tizedével menjen a net és még õk ugatnak le hogy idióta vagyok.
Nekem már nagyon a könyökömön jön ki, hogy az UPC eldönti helyettem, hogy milyen jellegû forgalomnál hajlandó a max. sávszélességet adni. P2P-nél például csak ritkán.
Már nagyon közel vagyok ahhoz, hogy lefelé váltsak. Az 5M/768kb-nál jobb átlagot most sem érek el, azt a minimum 25 ezret meg másra is el tudom költeni.
mivel szerencsére megfelelõen közel lakom a "dobozhoz" :D ezért 20Mbitet stabilan kapok le és 1,3Mbit-et fel.
kb 2 hetet töltöttem azzal, hogy körbejártam, melyik szolgáltató milyen, mit írnak róluk forumokon stb.
a cikk teljesen igaz, átverik az embereket korlátokkal és direkt sávcsökkentésekkel. (magyarorszagon is) de, aki nem veszi a fáradtságot, hogy utánajárjon...
a legjobb amit nemrég olvastam, Virgin Broadband reklám volt, havi kb 5000Huf 8Mbit le és 1Gb (!) limit persze utóbbi mikrobetükkel a lapalján... :D
Egyébként meg a csellóról meg annyit, hogy rohadtul nem dönthet az ember, mert pl buda nagy részén sehol sincs cseló(meg még a fél országban), mert balfaszok, bár priorizált forgalom amúgy sem kellene, ami mellesleg annak a bizonyítéka, hogy a nagy sávszéltartalékuk amit néha hangoztattak, nem létezik.
Erre varjatok gombot :D
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
A másik + a feltöltési sebbessség.hiába van 24 mbites neted ha csak 512kb val tucc feltölteni
A tréonlájnak sajnos sok helyen monopoliuma van szal nem enged be más szolgáltatot
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
Speedtest round-up on UK broadband providers
Ezek az értékek jobban mutatják a gyakorlati sebességeket. Pl. a Be nevû szolgáltató csak akár 24 Mbps-es csomagot kínál, a mérési átlag náluk a legmagasabb 7.5 Mbps közeli. Ami a gyakorlatban azt jelenti hogy kell ennél gyorsabb és lassabb sebességû usernek is lennie hogy kijöjjön ez az átlag. Persze a Be sokkal kevesebb helyen kínálja a szolgáltatását, a nagyvárosok centrumaiban, ahol sûrûbben telepítettek a telefonközpontok így náluk jobb is a helyzet azokhoz képest akik ország szerte nagyobb lefedettségben vannak jelen. Pl. a BT userek átlaga 2 Mbps, pedig ott is akár 8 Mbps-es csomagokat kínálnak.
Évek óta ment az IT lapokban köztük itt az SG-n is amikor a külföldrõl szóló hírek születtek hogy X országban Y szolgáltató már 8 vagy 24 Mbps-et kínál. Persze a hozzá nem értõ user ámúlt-bámult és ok nélkül anyázot, hogy de bezzeg nálunk de szar világ van, külföldön meg 8-24x gyorsabban neteznek mindenhol. Aki már akkor is tudta dörgést az meg beírta hogy fenéket annyival gyorsabb, ezek csak elméleti értékek, a gyakorlat ettõl igen távol van. Persze most hogy 1-2 év fáziskéséssel hozzánk is elértek az akár 8 meg 24 mbps típusú csomagok és nem hozzák az elméleti értékeket, most már elsõ kézbõl meg lehet tapasztalni milyenek is a külföldrõl beimportált PR/marketing sebesség értékek.
de szerencsére "megusztam", részben
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
- Ez egy kicsit olyan, mintha megkerdeznenk ozv. Kiss Etelkat az aramszolgaltatasrol, hogy mennyiben ter el a hullamalak a szinuszjeltol, es hogy mennyire tartja az 50 Hz-et.
- A best effort az mar csak egy ilyen csunya vilag. Ott van a szerzodesben, hogy mennyi a garantalt, azt garantaljak. A tobbi meg vagy van, vagy nincs. Akinek ez nem ott a berelt vonal.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
thx:p
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
Hát aki Trécom-ot választotta az meg is érdemli, nálam is megy a 10mbit/s a chello alatt állandóan.
Starcraft + Diablo III - esemve
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/