Melyik a legjobb motorolaj?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy csak a tesco-s olaj teszi tönkre?Vagy ha esetleg Lukoil kuton veszek egy nem olyan hangzatos nevet,attól is féljek?
Egyátalán nem értem miben különbözik ezektõl a tesco?
Én szélvédõmosót is vettem már,nem mart meg semmit.Amúgy meg tele van a tesco mol-os cuccokkal.Persze ha molos cimke van rajta,akkor majdnem ugyanannyiba kerül mint a kuton.Tesco-s cimkével jóval olcsóbb.
Borg úr belinkelt egy megan-t mint bizonyítékot,hogy a tesco-s olaj mit mûvel.Számtalan autónak szorul meg a fõtengelye,törik el a hajtókarja hiper szuper olaj mellett is.-mire bizonyíték ez?
A megane tuti és az olaj szar?Lehet fordítva is .Jópár alkatrész hibája okozhat ilyet,pláne egy francia kocsiban.
Az én kocsim meg hibátlanul üzemel vele.Sõt az ivecóm is természetesen arra figyelek,hogy a viszkozitás,és a teljesítményszint passzoljon.
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Ez egy kereskedelmi lánc,ami a gyártóktól nagy mennyiségben elõre leszerzõdve saját csomagolásban veszi az árukat,nevetségesen olcsón,igen nagy mennyiségben.Az olajat olajcégtõl veszi,nem tudom melyiktõl.A benzínt állitólag az essó-tól.Olcsón veszi,és olcsóbban adja mintha a gyártó cég saját márkája lenne,mert a reklámköltségek nem épülnek be az árba,és egy hipermarket olcsóbban üzemel,mint egy Shop-persze forgalomra lebontva.
A tesco-ban is van 500/liter,és 1500/liter-es olaj is,de ha a teljesítményszintet és viszkozitást nézed olcsóbb,mint a benzinkúton.
Tesco-s árban sHell olajat-ja!
Sg teljesítményszintü árán kapsz Sj-t a tesco-ban.Persze aki a márkanévbõl ítéli meg hogy melyik mit tud,azzal hiába próbálok megértetni bármit ebbõl az egészbõl.
volt aki úgy járt a tescos szélvédõ mosóval hogy megmarta a az ablaktörlõlapátokat és a festéket se kímélte
amúgy a tescos titkok címû könyvet olvastad, szerintem nem
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
A lényeg a motorolajoknál.
Biztos sok tapasztalatod van az olajok terén,én meg egy hülye vagyok hogy azt veszem.Meg fognak szorulni siklócsapágyaim a rossz kenés miatt,de mikor.Amióta olvastam írásod roppantul izgulok,hogy mekkorát hibáztam az olajválasztásnál.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
és van az ásványi
Trabant-ba meg Wartburgba + semikkép se tegyetek olajat, mert már elég szennyezett a levegõ így is inkább vegytek 4ütemû autó
a 2ütemû motorokat+autókat a méh telepen a helyük
szarrá szennyezték velük már úgy is az egész földet az elmúlt 100év alatt<#ejnye1>#ejnye1><#szomoru1>#szomoru1><#sir>#sir>
szakértõk is ezt javasolják
ezt a motorolajat ajánlották már sok helyen a pl. e30.hu
5# "Nekem miért a Castrolt ajánlották mi lehet az oka?"
16# "Rákerestem google-ban a Castrolra és erre akadtam"
érdekes
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Fülüke: Ha már fekete, az régen rossz...
semmi másra.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Ha kicsit gondolkodsz beláthatod, hogy egyazon alkatrészre nem fog 10 gyár ráállni. 1 max 2 gyár gyárt mindent, max feliratozza a gyárnak az autó márkanevével, vagy sajátmárkásan zacsiban adja el. Max a zacsisoknál fennáll a lehetõsége, hogy a gyengébb minõségre sikeredetteket szórja ki arrafelé.
Olajból sincs 20 gyártó. Pl a GM, Castrol, Honda motorolaj állítólag egy és ugyanaz belülrõl. Egy dologra kell csak vigyázni, hogy biztos forrásból legyen bontatlan flakonban az olaj, mert a szõkítés, higítás igenis létezõ veszély. Pontosan a Castrol Magnatec-nél volt annó botrány ebbõl, pedig igen népszerû, és jó olaj volt (talán pont emiatt kezdték hamisítani). Persze bizonyítani semmit se lehet.
Egyébként MO éghajlatára, egy átlagos motorba 10W-40 kell. Se több, se kevesebb. Télre lehet hígabbat tenni, hogy hidegen könnyebben kenje indításkor a motort, pl 5W-40, 5W-50. Ha a 10W-40-et már csipegeti a motor nagy fordulaton, akkor lehet rakni 10W-60-at pl.
szal aki tudja az vegye meg a kocsijába való gyári olajat,mert nem mindig a legjobbal megy jobban,viszont a gyári olajnál ne adjon lejjebb
Volt.
A tulaj verte a mellét, hogy milyen óccsón cserélt benne olajat házilag mindig (tesco 15W-40). Aztán 1-2 hónapra rá autópályán egyszercsak lekókadt, és lett egy szép 3mm-es görbület a fõtengelyében, amitõl persze a hajtókarcsapágyakat, csapszegeket, hajtókarokat, fõtengelycsapágyakat, mindent szétvert. 1db motor kuka.
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
mennyit kapsz mindezért? 😉
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Aki szereti szórni a lóvét 'kedvencére" az vehet agyonreklámozott drága olajat,de még a tesco-stól sem lessz semmi baja,ha a két elõbbi dolognak megfelel.
Gyertya topicot is nyithatunk,de ott sem a márkanév az elsõdleges,hanem a hõérték.
Egy szar hasonlat az olajra /bocsi/:'ihatsz kékkútit,vagy evian-t igazából nem különbség,viszont ha egyik sincs hamar szomjanhalsz"
Így vagyok az olajokkal is!
100% jó minõség és nem károsítja az érrendszert
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Véletlenül sem akarom leszólni az Opelt, mert tökéletes autó, csak szerintem nem hajtod annyira, hogy a legolcsóbb olaj ne feleljen meg.
A motor komoly igénybevételénél, illetve sportos hangolású autóknál van szükség spéci olajokra szerintem, de hangsúlyozom, hogy nem vagyok szakértõ.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Természetesen a Seléniának is többféle motorolaja van, kifejezetten olasz autókhoz fejlesztik õket, de ugyanúgy létezik utcai használatra való autókhoz is Selénia motorolaj, mint versenyautóhoz. A márka ezesetben nem sokat jelent, az a kérdés, hogy az adott típus "mit tud".
Szerintem jó lesz hozzá az az olaj, egyik ismerõsöm is ezt a fajtát használja a Toyota Corollájához.
(iet lehet venni az Opel Szervizekben.. 😊