101
Márka + típus!
  • yositosi
    CASTROL EDGE MOTOROLAJOK

A Castrol Edge motorolajcsalád kiváló fizikai és kémiai tulajdonságosakkal rendelkező, a legújabb ACEA és API teljesítményszintű termékekből áll, amelyek a legszigorúbb autógyári követelményeket is teljesítik.
  • mámászítá
    Super Tronic
    Teljesen szintetikus csúcsteljesítményű motorolaj
    Tulajdonságai és előnyei:

* A legújabb technológiájú, magas teljesítményszintű, teljesen szintetikus, könnyű futású motorolaj.
    * Teljesen szintetikus csúcsteljesítményű motorolaj a gyártók által engedélyezett hosszított, vagy flexibilis olajcsereperiódus lehetőségével.
    * Az extrém alacsony hideg állapoti viszkozitás garantálja a magas üzemanyag megtakarítást.
    * Biztonságos magas hőmérsékleti viszkozitás a kiváló kopásvédelemért.
    * Nagy biztonsággal elégíti ki a hosszított olajcsereperiódusú vagy a csekély olajtöltetű motorok kenési igényeit
    * 4 ütemű benzin/diesel(turbó és direkt befecskendezéses ) motorok számára került kifejlesztésre

• icepick16
    Én eddig Magnatec-et használtam, de a legutolsó cserénél, már Edge-t raktam bele. Nem vagyok egy rutinos vezető, de még így is érződik a különbség. Sokkal finomabban jár a motor mint eddig. Én teljesen meg vagyok most elégedve vele.
    Amit használok: Edge 5W-30 (VW polo 1,6 96)
  • hellobello
    A Castrol a legmegfelelőbb gyártó ha motorolajról van szó.
    Szerintem nincs is nála megbízhatóbb gyártó a piacon.
  • kicsikacsa23
    Jól van már, én csak a véleményemet írtam le!
  • vadvagyok
    Felkérhetnének reklámarcnak kacsa:D Hát érdemben nem tudok hozzászólni, de pont azért néztem be, hogy tudtok-e segíteni, látom nem vagyok egyedül a problémámmal. Első auto-s vagyok, mit használjak? Nem csak motorolaj érdekel!!
  • otottadam
    Ha engem kérdeztek: Castrol! Évek óta használom és eddig semmi gond nem volt vele. Az új Edge sorozattal van valakinek közelebbi kapcsolata?
    Jobb valamivel?
  • kicsikacsa23
    Nemcsak a legjobb teljesítményt, de a legjobb a motornak is! lagalábbis ez a tapasztalat. foglalkozunk gépekkel, és a castrolosokkal soha nem volt baj, míg totalosokkal folyamatosan (ez a másik, amit használunk). Na meg nem fagy be télen, ami igencsak jó tud lenni... Persze lehet máshoz más jó.
  • icepick16
    Én a Q8-ra és a Castrolra szavaznék. Állítólag ezek hozzák ki a legnagyobb teljesítményt a gépből.
  • SHADOWEYES7
    szerintem erről az olajról nem igen hallottatok,de én ezt használom amezőgazdasági gépeimbe!!bár személy autóba is használható,és kedvező árú!!!

[NEM REKLÁMNAK SZÁNTA]
  • pszihopata
    Hamár így vágod a kérdést,megkérdezném hogy mi van a praktikeres,obi-s,brico store-os,cora-s,lidl-s olajokkal azok is kinyírják az autómat?
    Vagy csak a tesco-s olaj teszi tönkre?Vagy ha esetleg Lukoil kuton veszek egy nem olyan hangzatos nevet,attól is féljek?

Egyátalán nem értem miben különbözik ezektől a tesco?

Én szélvédőmosót is vettem már,nem mart meg semmit.Amúgy meg tele van a tesco mol-os cuccokkal.Persze ha molos cimke van rajta,akkor majdnem ugyanannyiba kerül mint a kuton.Tesco-s cimkével jóval olcsóbb.

Borg úr belinkelt egy megan-t mint bizonyítékot,hogy a tesco-s olaj mit művel.Számtalan autónak szorul meg a főtengelye,törik el a hajtókarja hiper szuper olaj mellett is.-mire bizonyíték ez?
    A megane tuti és az olaj szar?Lehet fordítva is .Jópár alkatrész hibája okozhat ilyet,pláne egy francia kocsiban.

Az én kocsim meg hibátlanul üzemel vele.Sőt az ivecóm is természetesen arra figyelek,hogy a viszkozitás,és a teljesítményszint passzoljon.

• pszihopata
    Szerinted a tesco gyárt olajat?Vagy tejszínhabot,esetleg kutyatápot?

Ez egy kereskedelmi lánc,ami a gyártóktól nagy mennyiségben előre leszerződve saját csomagolásban veszi az árukat,nevetségesen olcsón,igen nagy mennyiségben.Az olajat olajcégtől veszi,nem tudom melyiktől.A benzínt állitólag az essó-tól.Olcsón veszi,és olcsóbban adja mintha a gyártó cég saját márkája lenne,mert a reklámköltségek nem épülnek be az árba,és egy hipermarket olcsóbban üzemel,mint egy Shop-persze forgalomra lebontva.

A tesco-ban is van 500/liter,és 1500/liter-es olaj is,de ha a teljesítményszintet és viszkozitást nézed olcsóbb,mint a benzinkúton.

Tesco-s árban sHell olajat-ja!
    Sg teljesítményszintü árán kapsz Sj-t a tesco-ban.Persze aki a márkanévből ítéli meg hogy melyik mit tud,azzal hiába próbálok megértetni bármit ebből az egészből.
  • MaSzKa
    én szerencsére tesco olaj árba szoktam venni aral vagy shell vagy mol motorolajat

volt aki úgy járt a tescos szélvédő mosóval hogy megmarta a az ablaktörlőlapátokat és a festéket se kímélte

amúgy a tescos titkok című könyvet olvastad, szerintem nem
  • pszihopata
    'A téveszmét, hogy motorunk csak az X vagy az Y márkájú motorolajat szereti - gyorsan felejtsük el."

A lényeg a motorolajoknál.
  • pszihopata
    Ez az a kocsi.
  • pszihopata
    Én 12 éve vettem az akkor 15 éves 2000-es mazdámat,akkor 350000 volt benne,most 600000 van.A legolcsóbb olajat használtam mindíg,6 éve tesco-s olajon kívül mást nem látott.A főtengelycsapágyak gyáriak benne,finom hangja van a motornak,hibátlanul működik.Trélert is sokszor húztam vele,többször a svájci alpokban.10000-ként cserélek olajat.

Biztos sok tapasztalatod van az olajok terén,én meg egy hülye vagyok hogy azt veszem.Meg fognak szorulni siklócsapágyaim a rossz kenés miatt,de mikor.Amióta olvastam írásod roppantul izgulok,hogy mekkorát hibáztam az olajválasztásnál.

• MaSzKa
    az a legjobb ahhoz az tutti
  • SHADOWEYES7
    G Astrám van ,gyári olajat használok csak bele!!
  • MaSzKa
    Egyéként aki olyan hűlye hogy Carex+Tesco olajat vesz az megérdemli!
  • MaSzKa
    ja és vannak félszintetikus és szintetikus motorolajak is ezeket még véletlenül se keverjétek össze a másikkkal
    és van az ásványi
  • MaSzKa
    francia autokba meg mindenképp a Tesco gazdaságos és társai motorolajat javaslom

Trabant-ba meg Wartburgba + semikkép se tegyetek olajat, mert már elég szennyezett a levegő így is inkább vegytek 4ütemű autó
    a 2ütemű motorokat+autókat a méh telepen a helyük

szarrá szennyezték velük már úgy is az egész földet az elmúlt 100év alatt
  • MaSzKa
    Opel-ba meg mivel általában hidrotőkés motor van ezért a gyári OPEL olajat ajánlom mindenképp

szakértők is ezt javasolják
  • MaSzKa
    jah meh ugyen nem véletlenűl van a versenyBMW-ken a Castrol felirat
  • MaSzKa
    Castrol GTX3-at javaslom minden régi BMW-s tulajnak minimum akinek legalább 6 henger van a gépébe

ezt a motorolajat ajánlották már sok helyen a pl. e30.hu
  • Borg
    Talán mert az egész motor a zsiráfon lóg? :D
  • ReTeK
    1# "és ehhez a Castrol EDGE-t ajánlották"
    5# "Nekem miért a Castrolt ajánlották mi lehet az oka?"
    16# "Rákerestem google-ban a Castrolra és erre akadtam"

érdekes
  • fifi
    hát blokkbontás előtt nem árt lebontani...
  • Dodo55
    És a légszűrő az miért van úgy összenyekkenve? :D
  • bigfoot
    a félre értés elkerülése érdekében én is arra értettem hogy nem ajánlatos autóba olyat önteni
  • Vlala #32
    Nono! Régi autóba jó az. Ladám jobban szerette, mint a Castrolt, az túl vékony volt neki.

Fülüke: Ha már fekete, az régen rossz...
  • fifi
    a tesco olaj egy dologra jó: a fa kerítést lekenni vele, hogy ne rohadjon el...
    semmi másra.
  • hungaro
    akkor csak volt renault megán 1,4 I.-es
  • SHADOWEYES7
    Agip-ot ne vegyetek,az tuti fáradtolajból van kiszűrve,és dusítva igazi ásványolajjal!!
  • Taranov
    Azért azt nem hiszem, hogy a fekete lenne a jó :D
  • Fülüke
    Az, amelyik olyan fekete és folyik.
  • Borg
    Gyári olaj, ne vicceljünk már. Kb annyi alapja van, mint mindenből gyári alkatrészt venni.
    Ha kicsit gondolkodsz beláthatod, hogy egyazon alkatrészre nem fog 10 gyár ráállni. 1 max 2 gyár gyárt mindent, max feliratozza a gyárnak az autó márkanevével, vagy sajátmárkásan zacsiban adja el. Max a zacsisoknál fennáll a lehetősége, hogy a gyengébb minőségre sikeredetteket szórja ki arrafelé.

Olajból sincs 20 gyártó. Pl a GM, Castrol, Honda motorolaj állítólag egy és ugyanaz belülről. Egy dologra kell csak vigyázni, hogy biztos forrásból legyen bontatlan flakonban az olaj, mert a szőkítés, higítás igenis létező veszély. Pontosan a Castrol Magnatec-nél volt annó botrány ebből, pedig igen népszerű, és jó olaj volt (talán pont emiatt kezdték hamisítani). Persze bizonyítani semmit se lehet.

Egyébként MO éghajlatára, egy átlagos motorba 10W-40 kell. Se több, se kevesebb. Télre lehet hígabbat tenni, hogy hidegen könnyebben kenje indításkor a motort, pl 5W-40, 5W-50. Ha a 10W-40-et már csipegeti a motor nagy fordulaton, akkor lehet rakni 10W-60-at pl.
  • bigfoot
    hát igen,szegény kocsi:(
  • bigfoot
    én a kocsimba minden cuccot márka boltban vásárolok,legyen szó olajról féktárcsáról stb. és minden gyári,semmi utángyártottat
    szal aki tudja az vegye meg a kocsijába való gyári olajat,mert nem mindig a legjobbal megy jobban,viszont a gyári olajnál ne adjon lejjebb
  • Borg
    Ez egy 1.4-es Megane I.

Volt.
    A tulaj verte a mellét, hogy milyen óccsón cserélt benne olajat házilag mindig (tesco 15W-40). Aztán 1-2 hónapra rá autópályán egyszercsak lekókadt, és lett egy szép 3mm-es görbület a főtengelyében, amitől persze a hajtókarcsapágyakat, csapszegeket, hajtókarokat, főtengelycsapágyakat, mindent szétvert. 1db motor kuka.
  • gz8
    Nem vagy genyó...