71
-
#71 na jó, de akkor miért gondolok, hogy a nők stresszelnek más nők miatt? :) -
#70 "tehát ha azt kiirom, ghogy ez egy nudista közösségi oldal, akkor mindkei lehet meztelen?"
Mivel elvileg figyelmezteted a látogatót a tartalomra elvileg igen.
"te meg szoktál gay oldalakat, hogy stresszelj azon hogy a többiek felszerelése, testalkata milyen a tiédhez képest?"
1. Nem. 2. Ha egy ilyesmi oldal közelébe kerülök, nem stresszelek, mert egyrészt nem látogatom másrészt van annyi józan eszem, hogy ezt ignoráljam.
"utolsó kérdéredre azt mondanám, ezt nem nekünk kell eldönteni"
De azért mint az eset elszenvedőinek (anorexiás fiatalok, alakjukkal - ok nélkül - elégedetlen feleségek és anyák), lehet némi beleszólásunk. Nemde? -
#69 tehát ha azt kiirom, ghogy ez egy nudista közösségi oldal, akkor mindkei lehet meztelen?
utolsó kérdéredre azt mondanám, ezt nem nekünk kell eldönteni
te meg szoktál gay oldalakat, hogy stresszelj azon hogy a többiek felszerelése, testalkata milyen a tiédhez képest? -
#68 "olyan ez mint a nudistastrand"
...a főtéren. Egy nudistastrandra is kiírják: "Nudistastrand". Egy szexoldalra kiírják: "Ez egy szexoldal, blablabla".
Egy közösségi oldalnál is valamilyen formában szabályozva lenne az egész - már amennyire szabályozható.
"Minden gondolkozás kérdése amit nem a tanárok tanítanak meg."
A tanárnak nem is ez az elsődleges dolga. Azt már a szülőnek kellett volna megadnia, a tanár maximum kiegészít/korrigál.
"A meztelen képek pedig szintén elég durvák, de ha megnézed hogy kiket alkalmaznak a modellcégek, akkor a legtöbb 16 körül lesz."
És ez jó nekünk? Jó az, ha az idősebb korosztályt stresszelik azzal, hogy hú, neked így kell kinézned, ez a menő, a trendi? Jó az, ha fiatal lányokat használnak ki? -
sathinel #67 oktatási rendszerről annyit hogy az egyik iskolában megakartak buktatni, a másikban országos 3. lettem műszakirajzból. akkor most a tanár vagy én vagyok hülye?
Az nem trend mikor a gyereknek nem az a lényeg hogy hasonlítsanak a másikra, hanem ami egyéniségüknek, személyiségüknek jellemző, és tetszik, azt veszik. Mindíg kész vagyok mikor valakinek az a fontos hogy ugyanolyan legyen mint xy. Persze ha otthon azt látja hogy a szülőknek nem mindegy hogy mennyire trendik, akkor a gyerek is eltanulja. De ahol nem ilyenek a szülők ott nem lessz szellemileg debil a gyerek. A meztelen képek pedig szintén elég durvák, de ha megnézed hogy kiket alkalmaznak a modellcégek, akkor a legtöbb 16 körül lessz. És ha otthon azt hallja, hogy mindenféleképp dgazdagnak, sikerhajhásznak kell lenni, és nem kitűnő tanuló, de jól néz ki akkor megvan mit csináljon. Minden gondolkozás kérdése amit nem a tanárok tanítanak meg.
A professzor még tudott oktatni) de manapság? -
#66 ejnye, pálinmkéval kinálni egy gyereket legalább olyan veszélyes (ha nem vezsélyesebb) mint mondjuk ribiskép a privin :)
élete folyamán sokkal nagyobb eséllyel lesz dohányos vagy alkesz, mintsem hogy gyermekkorában megerőszakolja egy idegen -
#65 "A legtöbb dolgot úgy magyarázod meg mint egy politikus. Most direkt kötözködsz vagy tényleg nem érted amit mondanak?"
1. Nem vagyok politikus, sem ügyvéd.
2. Értem amit mondanak és ennek adok ellenvéleményt. Ez a kulturált vita alapja.
"Ezek az emberek tudnak valami teljesen triviális érthető dologról úgy beszélni, hogy sok embernek ezek után nem lessz véleménye mer azt sem tudja miről van szó."
Akkor nézzük is, miről van szó:
1. A cikk szerint egyre több "perverz" jelenik meg a közösségi portálokon, amelyek veszélyeztet(het)ik a közösségi portálok fiatal tagjait
2. A cikkhez rendelt topikban nagyobbrészt arról van szó, hogy kinek a felelőssége az, hogy 10-14 éves kiscsajok "merész" képeket tesznek ki magukról (amikkel saját magukat is veszélybe sodorhatják). Többnyire felvetettük a szülők felelősségét, a gyerkőcökét, a médiáét, a társadalomét, és hogy szükséges-e ezen hatások ellen törvényeket alkalmazni.
"És az gáz mikor normákat állítassz fel. és egyenruha, stb. Mik vagyunk mi? birkák?"
Társadalomban élünk, mely társadalomnak akarva-akaratlanul normái vannak.
Azért vannak a normák, hogy ne legyen fejetlenség, túléljük bizonyos hatásokat, előrehaladjunk, védjük a saját és embertársaink életét.
Nem említettem sehol "egyenruhát" (lásd: "Nem a bugyirózsaszín itt a lényeg. Nem a hosszú haj/szakadt farmer. Hanem alapvetően a társadalmi normához való minimális alkalmazkodás."). Nem tartottam a fórumozók közül senkit birkának. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a trendek túlzott, ész nélküli hajszolása birka, megvezetett tömeget eredményez.
"Az életemből: tanárok 90%-a nem tanított, csak te hülyegyerek nem tudsz te semmit szisztémával szopat. a maradék 10 % talán normális."
Hopp, az oktatási rendszer egy elszenvedője. Felírjunk valamit ellene?
Egy kis pálinkát? -
#64 olyan ez mint a nudistastrand
emberek elmennek a nudiostastarndra, meztelenkednek (látszik mindenük! - itt a fiúk nem kasztráltak, mégsem lesz a gyereknek maradandó károsodása, pedig látott mellett, sőt péniszt is, igaz, kart is meg lábat is), jól érzik magukat, de esetleg számodra egy meztelen nő látványa erotikus, és vágyat ébreszt, pedig ő nem ebből a célból meztelen -
braeburn #63 Ez az egész baromság is csak arról szól, hogy felkeltse az érdeklődést és valamiképpen több idiótát toborozzon a GUI-k elé. Ha kikapcsolod a gépet és enberek közé kerülsz, már egészen más kép fogad. A netet látva kész őrület a világ. Úgy tűnhet elsőre, hogy mindenki szexőrült, tekintet nélkül korra és nemre, de ez valójában nincs így. Levezetni a feszültségeket és a rejtett frusztrációkat. Erre kiválóan alkalmas az internet kínálta forma. Amit mi magyarok még hosszú ideig használni fogunk valami össznépi szabadságélmény közös átélése miatt. De csak azok, akik megtehetik, hogy számítógép előtt ülve filózgassanak a méregdrága internetszolgáltatások előtt. Kiszámolta már valaki, hogy mennyi a valós aránya a társadalom létszámát tekintetbe véve ezeknek az általatok tárgyalt eseteknek? Néhány tízezerre tehető mindössze és nyilvánvalóan nem ez a meghatározó többség, a világ egyetlen részében sem. Van ilyen. Még mindíg jobb, ha a perverzitás bármely formája a képernyők elé vonzza az érintetteket, mintha minden utcasarkon állatokkal találkoznánk. Egyébként is: nem kell Katát táncba vinni, ha maga nem akarja. Ki kényszerít kit bárminek a használatára? :) -
sathinel #62 látom mindent meg tudsz magyarázni) de aki nem elrejtőzik,hanem perverz oldalt, stb rak fel az biztos hogy nem bújkál, és vadászik.
A legtöbb dolgot úgy magyarázod meg mint egy politikus. Most direkt kötözködsz vagy tényleg nem érted amit mondanak? vagy ügyvéd, vagy politikus vagy szerintem és ez a fogalmazásodból jól látszik. Ezek az emberek tudnak valami teljesen triviális érthető dologról úgy beszélni, hogy sok embernek ezek után nem lessz véleménye mer azt sem tudja miről van szó.
Az életemből: tanárok 90%-a nem tanított, csak te hülyegyerek nem tudsz te semmit szisztémával szopat. a maradék 10 % talán normális. És az gáz mikor normákat állítassz fel. és egyenruha, stb. Mik vagyunk mi? birkák? vagy úgy gondolkozol mint mások vagy nem vagy ember? hol bontakozik ki a személyiség? ja az nem kell mert fogyasztói társadalom úgy jó ha idiótákkal van teli. -
#61 "a gyerek nem öltözik ribancnek, te látod annak
ergo mindeki úgy éljen, hogy neked kényelmes legyen"
Ha a társadalom (a többség) elvárása az, hogy ha nem vagy kurtizán, akkor ne nézz ki annak, akkor ezt a minimális alkalmazkodást meg lehet tenni.
Nem a bugyirózsaszín itt a lényeg. Nem a hosszú haj/szakadt farmer.
Hanem alapvetően a társadalmi normához való minimális alkalmazkodás.
"a szülő felelőssége a gyerek, nem a társadalomé"
A rendőr (a társadalom megbízottja,tagja) megbüntet téged (mint egyént), ha túl gyorsan hajtasz. A te és embertársaid (társadalom) védelmében.
Most helyettesítsük be ezt a szülő-gyermek-társadalom háromszögre.
A tanár (a társadalom megbízottja,tagja) megbünteti a csemetédet (mint egyént), ha nem készült fel az órára (mert a gyerkőc ezzel csak magának, és másoknak okoz kárt). A te (a szülő) felelősséged is , hogy a gyerkőc megtanulja a leckét, de egyben a társadalom (a tanár, stb...) felelőssége is. -
#60 "szabályozhatom egy iróasztal mögül, nagy okosan törvénnyel"
A törvény hülye. Igen, nem mehetsz gépjárművel 150 km/h-ás sebességgel lakott területen belül - még ha a reflexeid engednék még akkor se. Mert elég egy óvatlan pillanat, vagy egy hülye, érzékeit túlbecsülő kókler - és máris ott a baj.
Azért vannak (lennének) a korhatárok (bármennyire is alacsonyak/magasak), a különböző szabályozások, hogy az esetleges hülyéktől, hibáktól megóvjuk magunkat (mert bár hülye, de ő is a társadalmunk "építőköve", és szeretnénk ha ő is fizetné az adót, mert akkor abból fedezhetjük az utak karbantartását, stb...). Nem mondhatjuk azt, hogy aki hülye vagy hibázott, vagy nem jól nevelték, azt kirakjuk a Taigetosz hegyére és lelökjük onnan, mert ez nem jó megoldás.
Akinek meg jó a reflexe, az meg megszegi a törvényt. Aztán vagy bejön, vagy elkapják, vagy nem jön be. -
#59 nem értek veled egyet
a szülő felelőssége a gyerek, nem a társadalomé
te fogsz beleszólni, hogy más gyereke, milyen ruhát vehet fel? vagy alakítasz egy bizottságot, hogy a bugyirózsaszin tilos, mert neked arra feláll?
a gyerek nem öltözik ribancnek, te látod annak
ergo mindeki úgy éljen, hogy neked kényelmes legyen -
#58 "nem szoktam naponta órákat zsörtölődni" no ez nagyon ott volt -
#57 :)
olvastam éppen eleget, köszi
az a véleményem erről, hogy ad1. foglalkozni kel a gyerekkel, ha már van, ugye, ad2. nem kell a gyereknek mindent megvenni
normális szülő normális gyereke nem fog 10 évesen hisztizni az üzletben
nem normálisanak meg 16 évesen is el kezd bőgni, mert nem tetszik a Maserati szine
én mondogathatom a gyerekével keveset foglalkozó szülőnek, hogy ez így nem jó, de semmi hatása nem lesz, szabályozhatom egy iróasztal mögül, nagy okosan törvénnyel (ugye azokat is meberek találják ki, soxor úgy hogy lövésük nincs a témához - a hülye politikust nem kell bemutatnom - ezzel meg azt érem el, hogy a normálisak szívnak
egyébként is annyira képlékeny, hogy mi normális, mi nem
tegnap szakadt gatya, ma hosszú haj
1. katonaként
2. így van, előfordulhat. azonban te felőtt vagy, ő meg gyerek, nem biztos hogy teljesen felfogja mit is csinál, a te szemszögedből
nem hiszem, hogy meglett férfiemberek figyelmét akarja ezzel felkelteni, magyarul, nem mész fel a privi.hu-ra 12 éves kiscsajok képeit nézegetni, aztán kiakadni, mekkora ribik, mert ugye, nem azok
3. USA, én eddig úgy tudtam USA-ban minden pedofilia ami 21 év alatti
akkor ezek szerint rosszul -
#56 "a gyerekek utánoznak
és ne a médiát, meg akármicsodát okoljuk már"
Tehát ne a médiát okoljuk azért, mert etikátlan eszközöket használ termékeik hirdetésére? Á, akkor hibáztassuk a gyereket, mert kis butuska elhiszi.
Vagy hibáztassuk a munkahelyén güriző szülőt, mert bár próbál foglalkozni a gyerekkel, a legjobb iskolába járatja, de nem tud folyamatosan ott lenni mellette.
"ha egy 12 éves kiscsaj kurvának öltözik, és ezt kiteszi netre, az az ő meg a szülei dolga"
Meg a szolgáltatóé (akinek nem érdeke, hogy mindenféle jogi bonyodalmakba keveredjen). Ezért a képeket törli.
Meg a felhasználóké (lásd itt, ezen a fórumon is vannak szabályok - a Moderátor figyelmébe topik ezért is jött létre).
Még rosszabb esetben a rendőrségé.
"van neki apja anyja, nevelje, védje meg, de nehogy már én szabjam meg, hogy kell nevelni más gyerekét."
Azért vannak társadalmi normák, szabályok, törvények.
Ha a gyerek egy boltból lop, a boltos nem a szülőhöz fog elmenni panaszkodni, hanem a gyereket kapja el, őt vonja felelősségre.
Ha a tanár csínytevésen (puskázáson) kapja a nebulót, akkor a gyereket dorgálja meg.
Társadalmi felelősségről hallottál már?
"másrészről azt meg utálom, hogy a gyerekekre hivatkozva (nem tudom feltűnt-e de pl. USA a gyerekeit védi Irakban) akarnak mindenfélét letömni a torkomon"
Ezt is a média terjeszti - ne a médiát hibáztassuk, magunkat! ;) -
#55 Igazad van valóban nem a TV műsorok és a reklámok tehetnek erről elsősorban hanem a szülők akik nem nyújtanak támogatást a gyereknek. A média ezt kihasználja ami érthető hiszen könnyű pénz.
Nem akarom megszabni ki ,hogy nevelje a gyerekét csak leírtam a véleményemet ettől függetlenül nem szoktam naponta órákat zsörtölődni ezen és nem akarom megváltoztatni őket vagy a szüleiket és nem akarom megváltani a világot sem mert ahogy írtad nem vagyok Jézus. Ha az lennék akkor se biztos ,hogy tennék bármit is mert lehet jobban átlátnám a dolgot és arra a következtetésre jutnék jól van ez így ahogy van majd megoldják az emberek. -
#54 amikor fiatal voltam, már akkor is voltak olyan osztálytársnőim 8.-ban akik kurvának öltöztek (a 80-as évek közepén) akkor milyen "legyél ribanc" reklámok mentek?
ergo semmi nem változik
utolsó bekezdés: noigen, a szülők
de az a pláne, hogy a 80-as években szinte tökugyanezek a problémák voltak mint ma (olvastam éppen elég gyermekpszichológiával, gyermekneveléssel kapcsolatos könyvet, folyóiratot már 12-14 évesen is, szüleim legnagyobb boldogságára :)))
-
#53 a gyerekek utánoznak
és ne a médiát, meg akármicsodát okoljuk már
mindig van valami bűnbak, mindig mások a hibásak, soha sem önmagunk
ez tipikusan magyar mentalitás
ha egy 12 éves kiscsaj kurvának öltözik, és ezt kiteszi netre, az az ő meg a szülei dolga, nem nekem kell huhogni, meg erénycsőszködni, meg megbotránkozni, és ennek apropóján TV műsorokat szapulni
továbbmegyek: mi közöd hozzá, hogy öltözik? te gyerekedet, vagy te vagy a gyermekek megmentője? szal nem értem, öltözzön úgy, van neki apja anyja, nevelje, védje meg, de nehogy már én szabjam meg, hogy kell nevelni más gyerekét.
persze most majd azt mondo, ez a leszarok mindent se jó, nem jó, de nem is vagyok Jézus, hogy felelősséget viseljek mindenkiért
másrészről azt meg utálom, hogy a gyerekekre hivatkozva (nem tudom feltűnt-e de pl. USA a gyerekeit védi Irakban) akarnak mindenfélét letömni a torkomon -
#52 ja igen, és feleleges a vitapartneredet illetni mindenféle jelzőkkel, így térve el a tárgytól -
#51 "egy 5 éves nem akar szexelni, de még egy 10 éves sem"
Tök mindegy, hogy akar, vagy nem akar.
Ha a médiából, az Adam II, sathinel, vagy eto demerzel által leírt jelenségek és a valóság között nem tud különbséget tenni (vagy "trendinek" tapasztalja a reklámok, filmek, stb által mutatott "művilágot"), akkor már régen rossz.
Hallottál már a nagging factorról, a gyerekek vásárlóerejéről? Láttál már hipermarketben egy adott játékért/édességért hisztérikusan toporzékoló kisgyereket? A gyerekek igen megvezethetőek - így a szexualitás terén is (trendi úgy kinézni, úgy viselkedni, mint ******, a médiasztár). Ez pedig veszélyes.
És ez nem maradiság, tessék elolvasni néhány gyermekpszichológiával foglalkozó könyvet
"mi az hogy túl korán? hány éves a túl korán? USA-ban 21 év, ugye
de ölni már szabad 17-től"
1. Ölni nem szabad. Bűncselekmény.
A háború és az önvédelem pedig más dolog (bár az előbbi sem egy jó dolog).
2. A szex esetében ott a probléma, hogy már 10-14 éves kislányok olyan képeket tesznek fel magukról, melyek általában férfimagazinok címlaplányairól láthatunk; olyan kijelentéseket hallhatunk/olvashatunk melyek egy sarki kurtizán szokott ajánlgatni. És ezt mind az Interneten, publikusan.
Mert amíg a barátok/barátnők között megy poén szintjén még hagyján, de publicitást nyerve már azért túlzás.
3. Az Egyesült Államokban nem 22 év a "beleegyezés". 14-18 év között van - ez államonként változik. Az alkoholfogyasztás korhatára 21 év. A házasodás korhatára sincs 21 év felett. A nagykorúság se. -
#50 tehetsz, tudsz
nem tehetel, tudol
hogy a gyereked nem tud 4 évesen különbésget tenni a valóság és az illúzió között, az nem sértés, hanem tényleg nem tud. és nem azért mert fogyatékos, hanem mert ez a normális -
#49 te senm akartál igazán -
#48 Már bocs de én nem vagyok maradi csak nem értem miért kell úgy kinéznie egy 9-12 évesnek mint egy kurvának csak azért mert ezt látja a TV-ben nem hiszem ,hogy magától jut eszébe miniszoknyát venni aztán meg úgy viselkedni mintha ő lenne a világ közepe mert menő cuccai vannak.
Azt se mondtam ne legyenek reklámok de manapság olyan agymosó szintűek már nem azt sugallják ,hogy az adott termék jó hanem azt ,hogy lúzer vagy ha nem használod. És ez nagy hatással van a tizenévesekre mert divatból magukra kényszerítik azt is amit lehet normlális körülmények közt nem csinálnának ,meghajlanak a "menő" társaik nyomására és majmolják őket elveszítve ezzel egyéniségüket. Mert amikor három 14 éves plázaribanc sétál előttem csak onnan tudom ,hogy nem klónok ,hogy a magasságuk különbözik de a szerelés meg a viselkedés stimmel.
Nem kell csadort hordani és nem állítom ,hogy a szex rossz előbb utóbb minden gyereket érdekelni kezdi csak az a baj ,hogy a legtöbb esetben nincs szülői háttér aki kellő alkalommal felvilágosíthatná. -
eto demerzel #47 mike hogy erthetobb legyek. mind1 mit mondasz ram, nm erdekel, de ha gyerekre mondol valamit jol gondold meg. es nm csak az en gyerekerol van szo, hanem arrol hogy lehet hogy az akitt epp gunyolsz szelemileg fogyatekos. te erre aztan nm tudol gondolni. mert teged a szuklatokoruseg kotelez. 2 szemmel atnezni a kulcslyukon. az igen. -
eto demerzel #46 na mert te tudtal... az enyem nm tud es ha nm tetszik tehetel 1 pici sziveseget de azt nagyon. hamarosan es is neked allok. amugy maradisag teren te sem vagy jobb a deak ne vasznanal. nez magadbe utanna meg 1x es csak utanna valaszoljal. bar szerintem a te csaldfad ott er veget ahol az enyem elkezdodik (darwin szerint), a beszolasok utan. -
#45 Én 10 évesen már akartam... :D -
#44 illetve 4-5 évesen még nem tud különbséget tenni valóság és képzelt világok között -
#43 dübörög a maradiság gőzhengere
-
#42 mi az hogy túl korán? hány éves a túl korán? USA-ban 21 év, ugye
de ölni már szabad 17-től
mit csinál a Bush kormányzat? a szex rossz, maszturbálás rossz, önmegtartóztatás jó
erre akartam rávilágítani
a 13-14 évesek meg nem aszexuálisak, ha tetszik neked ha nem, régen sem voltak azok
-
#41 vezessük máér be a csadort meg az erényrerndőrséget, igaz-e
neked nem kéne 12 éves kiscsajokat nézegetni -
#40 miért kell extrém marhaságokat felhozni?
egy 5 éves nem akar szexelni, de még egy 10 éves sem
egyébként is fel van fújva a pedofil téma (akár a terroprista) ugyanis ha az 5 éves gyerekedet valaki megerőszakolja, akkor az te leszel jó eséllyel, nem pedig egy idegen, ugyanis az ilyesmi döntő többsége családon belóül történik, ajánlanám figyelmedbe a statisztikákat (akár az amerikait)
az egész hisztivel csak azt érjük el, hogy a gyerekek rettegnek mindenféle idegentől, ha egy autó befordul az utcába, a gyerek szalad be a házba, aztán csodálkoznak miért van ennyi idegbeteg felnőtt aki mindenre lő ami mozog -
eto demerzel #39 nekem van egy 4 eves kisfiam. sakaig a CN neztuk de miutan elkezdet olyan furcsa dolgokat mondani (polo: mumusok, szelemek, stb.) mi soha nm mondtunk neki ilyesmit, meg hogy felrobban, megoli, stb, atmentunk a minimax-ra. ott a mese meg okes. viszont ami zavar az a reklam. mar o is jon hogy neki kell kisauto,traktor, repulo, fegyver, atombomba. a problema nm a vagyaival van hanem avval hogy ezek vagyak hanem mestergesen vannak bele ultetve. sajna semmi nevelot nm talalok ezekben a jatekokban. othon lemondtam 1 tonna zsukarol mert a gyerek oda jott es nezte azt ahogy FPS, MMORPG vagy RPG jatszom. ezekbol meg a gyerek azt szuri le hogy ugy nez ki a valosag. es ugy kell elni, viselked. -
sathinel #38 A multkori reklámokról szóló cikkben nem értették sokan hogy miért gáz a reklám spam. Hát ezért!
Aztán a kislányod jön hogy ostyapenkó kurva akar lenni(South park). És aki a reklámok melett voltak pont olyasmit mondtak hogy a reklámmal tudsz hozzájutni az információhoz.:DDDDD Szép debil társadalmat építünk.
Csak nem értem hogy ennek megint mi köze azokhoz akik nyiltan felvállalják hogy perverzek. Azok nem bújkálnak, és nem árulnak zsákbamacskát. Nem is megtéveszt hisz direkt perverz oldalt csinál. Amit Faustus-nak is próbáltam elmondani, hogy aki gázos az megpróbál valsz a gyerekek közelébe jutni ha már pedofil és veszélyes is. És ezt nem nyiltan fogja megtenni. -
#37 Ezzel egyetértek. Kapcsold be a Jetixet és nézz meg egy két rajzfilmet főleg azokat a kémribancokat.
A szülők nem törődnek a gyerekükkel hanem leültetik a TV elé és a média kimossa az agyukat. A gyerekek hajlamosak a rajzfilmfigurákat utánozni és rosszab esetben ha nincs szülői háttér akár példaképüknek tekinteni. Mivel a média célja az ,hogy jól tejelő vásárlót neveljen a gyerekből ezek a figurák folyton azt sugallják a gyereknek ,hogy "olyan menő akarsz lenni mint én akkor vedd meg az új sminkkézsletet és légy te a legmenőbb lány a suliban"
Persze a gyerek addig nyavajog anyucinak és apucinak amíg meg nem veszik neki ,hogy elhalgattassák és a kislány úgy kisminkeli magát ,hogy még egy prosti is megirigyelné. Aztán ezeknek a gyerekeknek is lesz gyerekük és azok lehet még rosszabbak lesznek.
Azok akik ezeket a termékeket és rajzfilmeket gyártják pedig szarnak az egészre mert megkapják a pénzüket. -
eto demerzel #36 nm ok a hibasak. nm teljesen. nezetek meg azokat a Barbi babakat amivel jatszanak. nos onnan jon az egesz. ki gyartja ezeket. hat a felnottek. a perverz felnotek. a barbi babak ugy neznek ki mintha eppen valamenyik koplalo taborbol szabadultak volna. mi neveljuk bele akarva-akaratlanul azt hogyan kell oltozni, viselkedni. nezetek meg a minimax-on karacsony kornyeken a reklamokat. kis taska tele kence-ficevel. nagy taska meg tobb kencevel. es ezt 5 eves kislanyoknak. akkor ki a perverz??? -
#35 Nem érted.
Mike azon üzenetére válaszoltam, melyben azt próbálja taglalni, hogy a szexualitás egy eredendő bűn, baj, rossz nyavalya ("a szex rossz").
A szex a szaporodás része, a felnőtt társadalom velejárója, amibe a túl korán, éretlen gyerkőc jobb, ha nem kerül a sűrűjébe (ebből következőleg az értelmes felnőtt ember megvédi, felvilágosítja, neveli, oktatja saját csemetéjét), hanem csak később érettebb fejjel.
"De ez meg nem fog így feljelentkezni."
Miért ne? Az Internet látszólagos anonimitást ad.
Bárki kiadhatja magát 11, 12, 13, 14 évesnek. -
sathinel #34 "a szex rossz"
Ha lesz egy 5 éves kislányod, ugye odaadod egy nemi erőszakot elkövető pedofilnak?
Nem? Mert megvédenéd a saját gyermekedet? Nem érzel egy kis ellentmondást az egészben?
?? itt nem arról van szó hogy perverzek, pedofilok szerveznek valamit, hanem hogy vannak akik felrakják magukat ami másoknak nem tetszik. Hány olyan pedofilról halottatok aki bevallja hogy az? ha felrakja a perverz a képeit, olyan honlapot készít, akkor látod mit akar. Az a veszélyes aki 12 éves kislánynak kisrácnak adja ki magát, és így keres valakit. De ez meg nem fog így feljelentkezni. A szöveged elég félreérthető.
-
neoG #33 3,14-csáját.ez jó.ezt elteszem -
#32 Akkor én itt szeretném kifejezni azon megrökönyödésemet, hogy amit a mai kislányok -mert azok- művelnek az döbbenet.
12 éves kis pisisek olyan cuccokban járnak úgy !KIFESTVE!, leszolizva, köröm kifestve, hogy hirtelen azt sem tudod most mit látsz.
Kérem a szülőket -ha egyáltalán jár ide olyan-, hogy ne engedje meg már a lányának, hogy sarkinak nézzem. Thx.
Vissza kellene már találni az igazi erkölcshöz, egy 10-12, de még a 14 se tegye már ki a fél 3,14-csáját, mert csúnya vége lesz.
Nem egy ilyen félbemaradt szülőtől hallottam már, hogy "jaj hát, a gyereknek ez tetszik, a gyerek divatos akar lenni".
Lófaxt! Legyen kihívó majd akkor, ha legalább már a gimikapun betalál.