Repülőnap

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HöfEE
A rafele állat volt, de én azért még megemlíteném a freccie tricolore srácokat, mert igencsak látványos bemutatót nyomtak le, bár füstbõl csomagolhattak volna egy kicsit kevesebbet is 😄

Kár hogy eurofighter nem volt, megnézném élõben mit tud egy olyan gép. Senki nem említette de azért a hollad f-16 os sem volt semmi azért de a rafale tényleg nagyot repült.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Molnibalage
Nem repült.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Willenbrock
A SZU-27-es eljött,repült is? Sajnos idén nem jött össze az eljutás :/

én is kint voltam, hatalmas hangulat volt. Én a C27-nek örültem a legjobban... talán nem is a manõverek miatt, hanem amit leszállás után a pilóták csináltak 😊

nekem a Mi24 is marhára tetszett (imádom a helikoptereket), de a Grippenek meg a Rafale és az F18 is nagyon tetszett!

Elõször voltam repülõnapon, de ha tudok megjelenek a következõn is. Nagy élmény volt!

vasarnapi jelentes:
minden nagoyn fasza volt 2 momentumot emelnek ki a c17 globemaster? egyszeruen HATALMAS kecses gyonyuru es mondtam mar, hogy hatalmas?

a masik: rafale - uristen mekkora repulest cisnalt, vitte a vasarnapot szerintem, f16 f18 is jok voltak de a rafale mutatta be a legdinamikusabb ereszdel a hajamat!! szuper bemutato volt. hurrá

anti hero

Kommentátor kirááááály volt!
"-Készítsék a gépeket: egy touch and go következik. A pilóta érinti a kifutót, és újra felszáll!
-Hát reméljük nem ez következik, mert behúzott futóval közeledik!"

Sajnos nem sikerült menjek a repülõnapra pedig nagyon szerettem volna, ezért megkérném akik voltak és csináltak képeket tegyenek fel minnél többet. Köszi

A kommentátor egy katasztrófa. Ha lóversenyt közvetítene a lovat öszvérnek vagy szamárnak mondaná. Ilyen felkészületlenül odaülni egy pilóta mellé...
Szegény nem tudom, hogy bírja a sok sületlenséget hallgatni?
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

F E R I
Néha a mellkasomban éreztem az erejét😊, vmi leírhatatlan erõt és dominanciát sugárzott, egyértelmûen a nap repülése volt számomra, meg a C27J, azzal a testtel amit véghez vitt, brutális!

Csirkemell nélkül nincs élet!

Molnibalage
Ja. Eszméletlen prgoramot repült. Mi lesz, ha megkapja az újabb hajtómûveket, amit asszem darabonként 1,5 tonnával többet tolnak... <#zavart1><#vigyor1>

F E R I
Azt mondjátok meg nekem, miért van annak überhatalmas hírértéke, hogy izraeli gépek érkeztek Mo-ra. Még csak nem is repültek, ki voltak állítva (hozzáteszem gyönyörû gépek), de egybõl sugallni kell, hogy itt vmi nem kóser... Nem hogy örülnének basszus, hogy egyre színesebb a paletta, több gépet meg lehet tekinteni, kész vicc...

Mellesleg a Rafale az vmi nagyon emlékezeteset repült, bánhatja, aki nem látta 😊

Csirkemell nélkül nincs élet!

Casillas
eh, nyilván pont idén nem tudtunk kimenni <#szomoru1>
köszi a beszámolót 😊

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Molnibalage
No, rövid (?) összefoglaló tõlem.

Mivel nincs új bejegyzés ide kommentelek. Elõször a negatív tapasztalatok. (Ebbõl lesz kevesebb.)

- Lehetõségünk volt ingyen bemenni, kaptunk ingyen jegyet. Apró hiányosság, hogy a szervezõk jóvoltávból ezekhez sajnos nem tudtunk hozzájutni, csak küldözgettek ide oda. Inkább vettünk jegyet, csak legyünk már bent.. (Valakinek azért sikerült.)

- Iszonyatosan sok helyen lehetett a helyszínen jegyet venni, nagyon sok a feleselges kapacitás e téren. Ellenben a karszag ragaszgatást nagyon kevés ember végezte. A 2. számú kapu kész katasztrófa volt, mert normális sor nem alakulhatott ki. Kész káosz. Ellenben a 3. számú kapunál a kb. 150 méter hosszú sor (kaptól a ragasztásig) kb. 10 perc alatt lement, mert a kellõen szûk “folyosón” tisztességesen sorba álltak az emberek és nem tülekedtek. Ettõl függetlenül nem értem, hogy miért nem lehetet volna x2-szer több karszalag ragasztó. A fizetõkapukból is sok van az autópályákon szerte a nagyvilágban.

- Sajnos sem Rafale sem Mirage F1 nem volt statikuson, pedig így volt feltüntetve. 😞

- A két bemondó sajnos még mindig sokszor mond butaságot. Eseményeket és tényeket is többször összekevertek. Persze ez nem valószínû, hogy az áltag látogatót zavarja.

- A norbis “produkciónál” azért sokan fordultak hátra és mormoltak el egy csendes káromkodást…

Ezzel kb. vége is a rossz tapasztalatoknak!

Akkor jöjjön az ami tetszett. 😊

- A szervezõk nagyon jól lekezelték a kezdeti rossz idõt.

- Igyekeztek a legütõsebbeket felküldeni és ragaszkodni az eredeti ütemtervhez. Sajnos pont a svájci Hornet húza a rövidet – bár a magas hegyek között jobban szokva lehet az ilyan pocsék körülményekhez – és nem mutathatta be teljes tudást. Azért így is mutatott egy új elemet. Nagy állásszögú manõver, de nem egyenesen, egy teljes kört lenyomott. Ilyet még egyetlen géptõl sem láttam eddig repnapon!

- A Rafale valami iszonyat brutált repült szerintem. Folyamatosan gyártotta a fordulókat, orsókat és egyikbõl ment a másikba akár emelkedés közben is. Még a mostani hajtómûvekkel is iszonytos tolerõ van a masinában a gép tömegéhez képest, de az új hajtómûvekkel valami elképesztõ lesz. Aerodinamikailag igazi meseterdarabnak tûnik.

- A show végén levõ MiG vs. Gripen fogócska nagyon jó volt. Nem kicsit, NAGYON! Csak nem hallgattak Zord javaslátára? 😊

Ilyet tényleg nem igazán láthat az ember! A low levet strike szimulálás sem volt rossz sõt, egyenesen meg is mutatta, hogy miért fontos ez ma is ez a képesség. Tudtuk hogy jön, de mégis szinte csak akkor láttuk meg a gépet, mikor már a fejünk felett voltak. Az inracsapdákkal sem spóroltak.

Picit talán lehetett volna látványosabb felpattanó manõver, de ez csak a szokásos kukacoskodás tõlem. 😊

A végén a 4+2 MiG+Griff kötelék is szép volt. Nem demóval, de szerintem szépen búcsúzott a MiG.

Véleményem szerint több ilyen demonstráció kellene, akár nyílt és nyilvános éleslövészettel is, nyílt nap jelleggel.

A Mirage F1 repülése érdekes volt, mert nem láttam, hogy akár egyszer is fáklyát kapcsolt volna. Csak nem spórolnak ott is az üzemidõvel?

A spanyol Hornet sokkal jobban repült, mint legutóbb.

A dán Falcon sem volt olyan szürke a holland demóval összevetve, kifejezetten üdítõ volt a produkciója. Sajnos a pilóta peches volt, a jobb oldali Smokewinder felszállás után szinte azonnal megadta magát. 😞

A C-27 demó is nagyon ott volt a szeren.

Valaki felvette esetleg a Rafale demót vagy a magyar gépek erõdemonstrációját a végén? Nekem sajnos akkor már lemerültek az elemeim és amúgy sem ütõs cuccom volt finoman szólva. Ha valakinek ezek megvannak – fõleg az utóbbi – akkor fel kellene tolni a netre, hogy lássa a nagyvilág is, hogy mi volt itten!

Alapvetõen azt kell hogy mondjam, hogy 2003 óta messze a legjobb repnapot látthattuk itthon! Minden gép és kötelék kitett magért, ahogy szervezõk is pár gikszertõl eltekintve, de ez belefér így visszanézve!

(2005-ben nem voltam, akkor Zeltwegben voltam. Azóta áhítozom olyna F-18 demóra, amit ott láttam a svájci géptõl.)

be is halt a közvetítés pár órája

jah :s

DummyBoy
Nem hiszem el, akad az online közvetítés mint az atom 😞

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Ki mivel jön? 😊 Vonat, külön vagy "élményvonat" vagy kocsival? 😊 Mi már egészen biztosan a külön vonattal, amin Farkas Berci tart majd elõadást. 😊
Akik nem tudnak eljönni se maradnak ki semmibõl, mert lesz élõ, online közvetítés is: élõ, online közvetítés - katt!
Ez viszont nagyon jó ötlet. 😊 Ennek nagyon örültem, mert nem egy ismerõsömnek kell kihagynia...😊
Molnibalage
És az F-15 és az F-16I sem. A Rafale-t leszámítva igazából semmi új nem lesz. 😞

ah, na végre! kössz!

-tRs-Landor

TG Gida
Pont a Szu-27-es nem repül.

Isten áldja a pogányokat!

jah látom ugyanaz, mindegy most már biztos hogy ez lesz 😊

Lehet hogy változni fog még a program, mivel "tervezett" és még a végén repül az F15-ös is dinamikust. De szerintem a többi miatt is érdemes eljönni. Engem a kötelékek érdekelnek a legjobban. Nézegettem róluk képeket is és annyira lenyûgözõek, meg aztán az a legnehezebb mûvelet is a pilótáknak, ha jól tudom.
Molnibalage
Kemény Hornet demót eddig egyet láttam életemben. 2005 Zeltweg. A svájci pilóta eszméletlen jól tolta. Minden tisztelttel, de mellette a spanyol Hornet demóján kis híján elaludtam.

Az viszont akkor fura, hogy az IAF gépek akkor mégis kint lesznek statikuson Kecsón? Régen arról volt szó, hogy Pápáról repülnek dinamikust.

A programban csak a statikus részen szerepel, így gondolom nem fog repülni, csak jön megy. Idén sajnos nem tudok menni, esküvõre kell menni😊.Így viszont kevésbé sajnálom, hogy nem tudok, menni, hogy nem repül a 2 favorit gép. Bár a Rafale-ra és az F-18-ra kíváncsi lennék.

Molnibalage
Nem lesz F-15 demó? 😞

Hát akkor megint jóformán csak egy gép miatt érdemes kiemenni, a Rafale miatt. Az még nem volt itt. Pedig az F-15 igen ritkán repül sajnos...

Azért a 27-es és az F-15-ös igazán repülhetett volna dinamikusat, ha már eljöttek. Jó, hogy itt lesznek meg minden, de így,... kicsit csalódtam. 2005-ben repült a 15-ös, azóta is emlegetem. No meg a 27-es, sokan kíváncsiak lettek volna, milyen látni a levegõbe....ez van

hát ez nemigazán..
na mind1, azért köszi :]

-tRs-Landor

A honlapon találtam tervezett programot. Gondolom ez lesz. 😊 Már csak 3 nap a maival! 😊)
valaki talált részletes programfüzet a rendezvényrõl?!

-tRs-Landor

Most néztem a repnap honlapján, hogy lesznek különvonatok és lesz rajta/rajtuk elõadás is, Farkas Bercivel is lehet találkozni. 😊 Õ idén jubilál.
jaja, azt én is láttam, ticketpron is hirdették, mondjuk õk árulják a jegyeket is a repnapra! legbol-kapott-hirek
áhh ez mekkora már<#vigyor><#nevetes1><#vigyor><#nevetes1>
Ejtõernyõs célbaugró verseny
Üdv. Én azt szeretném kérdezni hogy 7-8-án a repnapkor is lehet venni jegyeket és úgy nem drágább vagy elõre megkell venni, romániából mennék de valószinüleg csak az utolsó nap dõl el hogy valóban sikerül mennem vagy nem ezért csak ha már ott vagyok akkor tudnám megvenni a jegyeket. Érdekelne még hogy milyen lehetõségek vannak a szállásra, tábor kemping, szálloda és mi mennyibe kerül, kempingezésért, parkolóért is fizetni kell? Ha tudtok ezekben az infókban segiteni az nagyón jó lenne. Köszi.

A tervek szerint a repülõtér közelében, a repülõnapi 2-es kapu közelében kialakításra kerül egy úgynevezett "Nomád tábor" - sztem ott táborozz!
ismerõseim is odamennek...állítólag jó
nekem meg olyan kérdésem lenne, h kempingelhetek a reptér mellett Pénteken a repnap elõtt?<#vigyor3>

Sziasztok.
Hogy vannak kialakítva a parkolók?Ott vannak a repülõtér közelében?
Romániából jövünk,és tudnom kéne.Vajon lesz valahol egy útmutató?
Én is így hallottam. Én még a török légierõ "Türk Yildizlari" kötelékére leszek kíváncsi F-5A Freedom Fighterrel jönnek. <#vigyor><#vigyor><#vigyor>
Patrouille Suisse kötelék annyira jól néz ki! 2008ban nem tudtak eljönni, lehet, hogy rosszul emlékszem, de az egyik pilótának eltört a lába, de idén már jönnek! Ha nem is az Alpokban felülrõl, de Kecskeméten alulról remélem lesz sok - sok ilyen jó kép róluk. 😊 Addigis elégedjünk meg ezekkel: 😄
Nemzetközi repülõnap Patrouille Suisse
fann: Ha eddig nem fogytál le, akkor majd most...
mogyi33: A red bull air race-t én is nagyon sajnálom, már tuti, hogy elmarad és annyira dühítõ... Így akár a kecskeméti repülõnap is elmaradhatna, de idén biztos nem fog. Remélem jövõre se, és azután se...
Casillas
nem, mert az nem Pesten van, és így nem fognak lázadozni az ott lakók hogy brühühü zavarja a fülücskéjüket a zaj <#falbav>

Vivimos por ti, vence por nosotros.

azt hallottátok h elmarad a red bull air race??!! remélem h a kecskemétire nem találnak ki semmit sem.....
jó persze h a show miatt mennek az emberek, de sztem semmi gond nincs az ilyen programmal!!!! ha nem érdekel akkor nyilán kihagyod, én sem fogok beállni ugrabugrálni, de ötletnek nem rossz! bár aki majd kibírja olyan melegben ezt, azért az nem semmi<#alien>

Törölt felhasználó
Én csak egy kérdésre adtam választ ha nem látnád.
Az pedíg, hogy hol akarnak rekordot dönteni az az õ dolguk. Legfejebb nem mész oda ahol tornázni akarnak. Én sem fogok odamenni, sõt messze el is kerülöm majd õket 😊