118
  • BiroAndras
    " a lenytek nm az hogy melyik a jobb hanem miert van az hogy tok ingyen kapok 1 olyan progit ami ugyant tudja mit a fizetos tarsa."

Nem tudja ugyanazt. Hányszor kell még elmagyarázni, hogy Vista nem egyenlő XP+Aero.
    Van egy jó nagy csomó más fícsör is benne, csak azok nem olyan látványosak (hacsak nem használja is az ember, mert akkor bizony érződik).
  • Penge4
    "Latod, ebbol is latszik hogy nem ertesz hozza..."

Visszatérve a 4 giga ramra: http://lacy.hu/index.php?lap=vista&ez=39
  • Penge4
    ÉS más videókártyáknál miért nem áll fenn a probléma Vista alatt 2-től több ramnál?
    Ennyi infóból nem tudod eldönteni, hogy a Microsoft hibázott valamit, vagy az értintett gyártók a drivereikben.
  • formatuq
    Latod, ebbol is latszik hogy nem ertesz hozza...

"..you need to bear in mind ATI card users are having this issue as well. And this issue doesn't appear to be limited to nforce users either. Do some googling. This is definitely an issue of 2+ sticks of memory meets vista meets fairly high performance video cards, those are the ONLY three things we all share..."

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=25381

• floatr
    Nagyjából teszek arra h ki kicsodát mire kötelez, és mit integrál a saját -- ismétlem -- DOBOZOS termékébe. Csak és kizárólag annyi h működik-e amivel eladják, illetve ha problémáim vannak vele hogyan orvosolják, vagy hogyan tudok én egymagam segíteni a dolgon. Namost ha arra gondolsz hogy akinek valami nem jön be az vegyen mást hozzá, akkor rohadtul rossz úton jársz, mert éppen ezzel .asztak oda a windowsnak h elkezdtek mindent integrálni bele, és kapcsolt áru formájában a szádba tolják; természetesen az integrált cucc árát az OS árába integrálják. Namost mi is van akkor, ha pár dolog nem frankó az egészből: pénzt dobtál ki az ablakon. Mert mondjuk állatira nem használod az intézőt, mert használhatatlan, és van más (igaz shareware, újabb pár ezres -- jogszerűen), vagy nem használod a képbaszkurálót, mert használhatatlan, és veszel másikat (mondjuk ez is shareware, megint pár ezres), hasonlóképpen a médialejátszóval, böngészővel, task manager, shell, na meg az ablakkezelő is, amit -- ha gáz van -- nem is olyan egyszerű lecserélni. Ígyhát mégegyszer: ha nem tetszik a csomag egy darabja, amit az arcodba toltak viszonylag drágán, akkor szívás van, mert javarészt ezzel adták el neked, átlagfelhasználónak. Tetszik? Nem tetszik? Mert ha nem, akkor az egész termék nem tetszik. És ez nagyon nem az OS által nyújtott funkcionalitás, hanem csupán a körítés.

És mégegyszer mondom: nem keverném bele ebbe az egészbe a Linuxot, mert erről szól.
  • sathinel
    a linux-os how-to oldalakon álltalában elég jól szádbarágják mit írj be a konzolba.

Ez pl akkor nehéz ha valakinek a copy paste nehezére esik.

és nem kötözködésképp, de az OTP akkor miért így keres munkatársat?:
    Adatbázis kezelő

Feladatkör:
    * Informatikai rendszerek, szerverek adminisztrációja operációs rendszerek valamint adatbázis szinteken
    * Rendszerek biztonságának fenntartása (felhasználói jogok, biztonsági patch-ek, stb.) Elemzi az operációs rendszerbe és az adatbázisba való bejelentkezéseket.
    * Disaster Recovery és Business Continuity szabályzatok dokumentálása, tesztelése és gyakorlatba ültetése.
    * Dokumentálja a rendszerek installálását, karban tartását és a biztonsági ellenőrzését.

Követelmények:
    * Felsőfokú végzettség, IT szakterület előnyt jelent.
    * Legalább 3 év tapasztalat Oracle adatbázis kezelésben
    * Oracle Database 10G, 9i, Real Application Cluster, Oracle Application Server 10G alapos ismerete
    * Minimum 2 év tapasztalat Linux, Unix operációs rendszerek kezelésében
    * Microsoft SQL Server, Windows 2000 Server kezelésének ismerete előnyt jelent.
    * Ügyfél orientáció
    * Csapatmunka
    * Angol nyelv ismerete

A minimum 2 év tapasztalat azért kell hogy menőzzenek hogy király linux arcok? vagy munka miatt kell tuniuk??? Amit látsz a fiókokban az lehet hogy win....
  • Penge4
    Javítás:
    "Nem választhatok más ablakkezelőt/képnézegetőt/bármit, ha a default nem tetszik, mert ezeket integrálták, és ennyi."

Na már itt is jó irányba haladunk, a végén még ezért is meg fogja őket büntetni az EU és kötelezi, hogy Windowsra is tehessenek az emberek KDE-t vagy Gnome-ot, ha úgy tartja kedvük, mert a szabad választás joga...
  • Penge4
    Nem választhatok más ablakkezelőt/képnézegetőt/bármit, ha a default nem tetszik, mert ezeket integrálták, és ennyi.

"Mester, köszönöm a felvilágosítást, most már tudom, hogy a NASDAQ, Myspace, OTP és hasonló volumenű cégek IT-sai hülyék. El kéne küldeni őket egy linux-továbbképzésre, ugye?"

Annyi igazság van benne, hogy a Windows otthoni felhasználóinak 90%-a nagyon kezdő, ezért ilyen felhasználóbarát a rendszer. A Linuxos kollégák meg gondolom úgy kezdték, hogy 4 évesen már kernelt fordítottak és nem egérrel katintottak a Start menüre meg "felfedezték" mit nyújt a "számítógép". Ha megláttak volna egy parancssort, valószínűleg elriasztotta volna őket. De a Linuxosos többsége a felületből itél. A Windows is közel olyan részletesen konfigolható, testreszabható, aki már ért hozzá. A Linux kapott az alap feladatokra egy GUI-t, ennyi.
    Egy power user meg maximum akkor fog áttérni Linuxra a jól megszokott rendszeréről, ha olyan beállítottságú. Aki már eljutott egy bizonyos szintig és nem omlik össze nála a rendszer, tehát nincs vele semmilyen problémája, az nem fogja egy új rendszerrel a 0-ról kezdeni. Az meg hogy kinek melyik a jobb, az megint szubjektív.
  • Zoleeca
    "Szóval akkor most mit is akartál megcáfolni?"

"Persze ez csak a saját tapasztalatom :)"

Szóval semmit :P
  • Zoleeca
    Hmm...ezt én is tudtam. De elhiheted nekem, hogy egy progi (RAMdrive) felrakásával olyan szép kékhalált produkált a gépem hogy csak na. Sőt továbbmegyek, úgy tönkrevágta a rendszert hogy semmit nem tudtam kezdeni vele. Újrahúztam ghost-tal és kész. Azóta sem dobott még kékhalált.

Persze az is lehet hogy szar a gép és csak ez a progi hozta ki belőle a dolgot, nem tudom. De az biztos, hogy előtte nem volt jellemző rá az ilyesmi és azóta sem.

Na most akkor mi van? :)
  • Sanyix
    Nemhiszem, sztem bármelyik xp-s gépbe betennék egy ilyen olvashatatlan lemezt, simán ki tudnám akasztani, mert bugos a rendszer.
  • kjasfhasdfasd

"...DE nem azt mondom, hogy tökéletes, de az Apple az OSX tökéletesítésén már jópá éve dolgozik és egyre gyorsabb és jobb oprendszerd anak ki. PL.: az osx.3 egy g3 400mhz-s gépen lasabb mint azon a gépen egy 10.4 mivel egyretökéletesebb és jobb az oprendszer kódja. " abzu
  • mrzool
    "azt meg kell érteni, hogy a Windows, alapvetően a "hülyeusernek" készült"

Mester, köszönöm a felvilágosítást, most már tudom, hogy a NASDAQ, Myspace, OTP és hasonló volumenű cégek IT-sai hülyék. El kéne küldeni őket egy linux-továbbképzésre, ugye?
  • Dany007
    Über brutál ez a Beryl :) Már láttam több összehasonlító videót, meg persze vistát is élőben, és a Beryl azért oda()asz!Sajna már nincs linuxom fenn így nemtom kipróbálni :( Amúgy ha tényleg olyan jól testreszabható, akkor tényleg jó lehet munkára is, sőt talán még segíthet is!Főleg a 3Ds multidesktop cucc.Csak az a gond, hogy az össze progit amit használok nehéz lenne megoldni linuxon =/ Hiába vok informatikus linuxról nemsok szó esett.Így elég nagy gondot okozott a jómúltkor még a vga driver telepítése is :S na mind1 Beryl Ownz... :)
  • floatr
    A probléma abban van h maga a Microsoft is úgy alakítja a Vista imidzsét, hogy az OS mint termék tartalmazza az ilyen-olyan feladatokat ellátó integrált alkalmazásokat is, és azok is Vista részei. Ha ezek szarok, pazarolják az erőforrásokat, hibákat tartalmaznak, adatokat veszítenek, fagynak, akkor a konzekvencia az h szar maga az egész termék, mert szar cuccokat integráltak egybe. Namost nem lehet egyértelműen azt mondani h az ablakkezelője szar valamiért, mert az is a Vista. Nem lehet azt mondani h a képnézegetője/editora/bármilye szar, mert az is maga a Vista. Nem választhatok más ablakkezelőt/képnézegetőt/bármit, ha a default nem tetszik, mert ezeket integrálták, és ennyi. Fizettél érte, ezt kapod.
    Magyarán ha egy-két dolog gáz, akkor az egész az. Igaz: hekkelhetsz össze más dolgokat, de nem az volt a dobozban, márpedig az MS, partnerei, és kliensei szemében a dobozos termék az egy egész.

Namost emiatt nem értem hogy jön a képbe bármilyen Linux disztribúció, mert az maga egy nagy lego.

A kékhalál meg kernelszintű alkalmazáshiba. Ez lehet hibás hardver miatt, okozhatja driver, sőt okozhatja bármilyen kernel komponens, ha el van csesszerintve a hibakezelése.
  • sathinel
    Ha dolgoztatok már beryl-el és jól személyreszabva, akkor nem mondjátok hogy hülyeség. Nagyon jól használható munka közben. Az hogy mennyire csicsás effekteket raksz egy ablak eltüntetésére, előhozására, stb meg rajtad múlik. Hardware igénye meg..
    ati mobility radeon 9600 pro 128mb laptopon kicsit gyors, és használható.
  • eto demerzel
    mint mar asok is mondtak. a lenytek nm az hogy melyik a jobb hanem miert van az hogy tok ingyen kapok 1 olyan progit ami ugyant tudja mit a fizetos tarsa. plusz kevesebbel is beeri. nos erre kerek valaszt. balmer nm csak a ms-nel van. ilyen muki van a apple-nel, sot a linux-os tarsadalomban is biztosan akad, de nm az eloterben ugralnak. kar azon vitazni hogy vista vagy xp vagy barmi mas. mindeki hasznaljon olyan op amit kar. es NE probalja meggyozni a tobbieket hogy neki van CSAK igaza. a tobbiek meg ahogy ti mondjatok LAMAk mert nm OS X, VISTA, LINUX, XP vagy WIN 9X futat. sajna ti csak saljat tapastalatot mutatok be. de mi lenne ha ahelyett hogy egymast macskolnatok, goldoljatok arra hogy ugyan arra a gepre xp-t es vistat telepiteni majd kb 1 heti teszteles utan megnezni hogy all. kozben merni a ram, roforasok hasznalatat. valaki irta hogy a zsukak eroforas igenyloek. ajanlom neki hogy tegye fel az adobe-t inditson el 3 alkalmazast PS, IN es IL. toltson be kepet, vektoros grafikat stb es meglatjuk hogyan megy a gep.
  • sathinel
    ha figyeled mit írtam nem azt mondom hogy jobb, hanem ingyen tudja ezt. És az nem vígasztal hogy egy fizetős is tudja ezt. A fizetős legyen több mint az ingyenes, főleg ha sok pénzt kér érte. Hardware igényről nem is beszélve.

"pedig hol van még akkora kompatibilitása, mint a Windowsnak"
    A kompatibilitásról: használtok linux-ot? van source abból fordíts, és minden distróra felmegy. Csodálkozom hogy ezt minden cikknél elkell mondani ahol ilyen téma lefmerül. ennyi új felhasználó van vagy nem olvassák el a commenteket?
  • A1274815
    "Ez megint vicces.... Talán a fujitsu-siemensed van? :))))
    Vagy akkor mire alapozod?"

Nem egyáltalán nincs laptopom, viszont jó sok ismerősömnek van, és nem Fujitsu-Siemens, hanem ASUS, Acer, IBM és egy csomószor szoktak zaklatni, hogy már megint kék-halál volt és nézzem meg mitől, általában videókártya driver a bűnős, de volt már nem is egyszer a LAN illetve a hangkártya driver is az.
  • A1274815
    "Nem mondom hogy még sohasem dobott kékhalált, de azokat valószínűleg én váltottam ki bizonyos programokkal. Persze ez csak a saját tapasztalatom :)"

LOL!
    Kékhalált hibás driverek és/vagy hardwere elemek válthatnak ki. Szóval akkor most mit is akartál megcáfolni?
  • opeca
    "nekem az összes linux/unix/stb vs. Windows vitából az szűrődik le, hogy a windows-t fejlesztő programozók sokkal szarabbak mint azok akik a másik kategóriába esnek."

Aki ilyet állít, az egy szakmai lámer, ne is figyelj rá.
  • Zoleeca
    Én is pont így gondolom, ezért írtam ezt:

"nekem az összes linux/unix/stb vs. Windows vitából az szűrődik le, hogy a windows-t fejlesztő programozók sokkal szarabbak mint azok akik a másik kategóriába esnek."

De pont azért kérdeztem mert számomra is furcsa lenne ha ez lenne a helyzet :)
  • opeca
    "-az egyik fele az aki kva jól tud programozni (ők csinálják a Linuxot meg a "jó" oprendszereket)
    -a másik fele aki alig-alig (ők meg az Win-eket)"

Ez azért így, ebben a formában, oltári nagy hülyeség.
    Azon programozók, akik a Windowst készítik, azok is nagyon tudnak - tudhatnak annyira, mint akik a Linuxokat fejlesztik -, de azt meg kell érteni, hogy a Windows, alapvetően a "hülyeusernek" készült, míg a Linux, a professzionális felhasználóknak.

A Windowst nem akarják tökéletesre fejleszteni, a Windosból pénzt akarnak csinálni, és arra, ez a szint bőven elég.

Továbbá a Linuxot sem kell agyondicsérni, mert abban is kezdenek elszaporodni a bugok, pedig hol van még akkora kompatibilitása, mint a Windowsnak(?) - függetlenül attól, hogy a Windows monopólhelyzetben van.
  • Zoleeca
    Nekem az van és egyáltalán nem tűnik instabillnak, pedig a lehető leg olcsóbb laptopot vettem meg és több mint féléve használom, és ezalatt egyáltalán nem ébredeztek bennem olyan gondolatok, hogy instabill lenne. Ja és XP-vel használom. Nem mondom hogy még sohasem dobott kékhalált, de azokat valószínűleg én váltottam ki bizonyos programokkal. Persze ez csak a saját tapasztalatom :)
  • Penge4
    Abba inkább ne menjünk bele melyik a "jobb", mert ilyen téren nincs olyan, hogy jobb, teljesen szubjektív. Az Aero-t vezérlő motor is képes ilyen effektek megvalósítására. Pár napig el lehet vele szórakozni, de utána a munkára kéne koncentrálni, nem az ugráló ablakokra. De mint mondtam szubjektív. A multidesktop nem rossz. Meg nem lenne rossz a Beryl, ha Windowsra is portolnák.
  • sathinel
    ) mikor ez ingyenes akkor kicsit elcsodálkozik az ember.
    És lehet hogy nagyok lesznek az elvárások fizetős oprendszerrel szemben? Lehet csak ennyiről van szó?
  • braeburn
    Linux párti lévén akár kéjeleghetnék, hogy komoly baj van a Microsoft háza táján, de sosem láttam ennyire rettenetnek a különbséget. Kinek mi tetszik és mit használ, az egyszerű szabadságjog. Mint felhasználó, sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok és a kikefélt biznisz szúrja el ezt az egész mindenséget, ami akár jó is lehetett volna. A Microsoft átlépte a Rubicont és ha az lesz a sorsa, mint Caesarnak, hát nem mernék megesküdni rá, hogy a következmények nem lesznek-e hasonlóak.
  • Penge4
    Rosszul fejeztem ki magam. Az egész kernel ki van cserélve. A Vista már a Server 2003 kerneljének a továbbfejlesztése.
    Én úgy értelmeztem, hogy olyan még mindig van, hogy egy olvashatatlan lemezt amíg olvasni próbál, addig nem tudsz mit csinálni és ha kattintasz, akkor homokóra, ha meg nem akarod megvárni a végét, akkor kénytelen vagy az explorer.exe-t bezárni, majd újraindítani.

De a te problémád elég egyedi.
  • Sanyix
    "Na ilyen Vistán biztos nincs már (én XP-n se találkoztam vele), ha csak abból indulok ki, hogy mennyire védett a kernel és az egész rendszer, ahhoz, hogy bármilyen folyamat ekkora befolyással legyen rá."

Nem más folyamat okozza ezt, hanem maga a kernel. Magától meg nem hiszem hogy megvédi magát :)
  • var
    hát a hülye emberekből sok van :D de pont belőletek él meg akiben több van mint pl én...na így jártatok
  • Penge4
    "Kiprobaltam, akkor verzett az orrom ugy megvertem magamat idegbol, mas nem volt keznel"

Tényleg jogosítványhoz kéne kötni a gépek használatát. Ilyen erőműved van és nem tudod megbecsülni, kihasználni, hanem helyette itt sajnáltatod magad.
    A negyedik ram árát pszichiáterre kellett volna költened.

"de amikor meglatom a Display driver nvlddmkm stopped responding, but has succesfully recovered eddig a billy-t akartam pofon vagni, most majd beugrik a te neved is..."

Csak nyugodtan, de talán ha észreveszed, hogy a Vistás Nvidia drivernél nincs tray ikon sem, valamint eléggé le van butítva a kezelőfelülete is az XP-shez képest, akkor átvillan az agyadon, hogy talán nem a Vista hibája, hanem még nem teljesen kompatbilis, összecsaptak valamit, hogy a játékosok valamennyire tudjanak játszani, de még az sem tökéletes.
    Megnyugtatásképp egy ilyen üzenetet XP-n kék halál formájában élsz meg, szóval inkább örülnél neki, hogy ilyen téren is fejlődött a Vista.
  • szacsi
    en csak azzal tudom ezt bizonyitani, hogy a laptopomon mac os x fut es bar kevesebb alkalmazas van ra, de erdekes modom sosem omlik ossze, nem fagy meg es hasonlok.
    persze nyilvan hulye vagyok es nemtudom kezelni az xp-t.
  • formatuq
    Nagyon sok erdekes velemeny olvastam itt, teljesen mas szemszogbol vilagitottatok meg dolgokat.

Nekem vista van fent de igazabol csak egy dolgog miatt, mert ha XP van fent akkor valami bug van a halo kartya drivert, a chipset, es a cpu kozott, mert negativ! pingem van bizonyos szerverekre.
    Ez egy koztudott problema 2 vagy tobb processzoros kornyezetben, nvidia chipsetel es XP vel. Nalam mindnen feltetel teljesult.
    AMD van cpu driver, en meg le tudom venni a cpu affinitast 1-re, es akkor minden jo. LOL?! Nesze neked 4 mag!

Vista baratam rettentoen jol muzsikal, lebutitom, eltuntetem a csicsakat, igaz kicsit tobbet eszik mint az XP, de legalabb megy rendesen a quad core.
    De hogy itt se oruljon az ember, itt meg a VGA-val baszakodik. "Display driver nvlddmkm stopped responding, but has succesfully recovered"

Nem szeretnek sem bunko, sem egyszeru lenni, de ilyenkor mindig bele vernek a billy vagy akarki fejebe aki engedi hogy valaki elkoltson ennyi pent egy gepre, es egy OS-nek nevezett szarra es aztan

meg se mukodik!!!!

Hogy miert nem hasznalok linux-t, mac-t? Mert nem ertek hozza. Es az app sem mennek rajtuk.

leirom a configom:
    QX6700 2.6 @ 3.2
    3gb ram (+1gb a dobozban mert 4gb eseten 64bit-es OS kene, es mivel mar kiprobaltam, a dedalon-pipolfen tarsasagaban. Szoval a penz ul a szekrenyben, RAM formajaban, es minden nap kevesebbet er,

thx billy.
    IN9-32 MAX
    8800GTX
    (700W tap, 22" moncsi, 1.4TB HDD ezeket meg se emlitem mar...)

EN koltottem ra (sw,hw), es meg se megy. hogy 64bit-es a cpu, miert ne hasznaljuk? nem, ez meg korai, tudod, "driver"!
    (Kiprobaltam, akkor verzett az orrom ugy megvertem magamat idegbol, mas nem volt keznel)

PENGE4 irta a #18 hozzaszolasban:

"Igazad van, ha én veszek egy kocsit, akkor nehogy már én keresgéljek benzinkutat, meg kocsimosót, hozzák utánam wazze!"

Ezt leszamitva, kozel egyet is ertek veled, de amikor meglatom a Display driver nvlddmkm stopped responding, but has succesfully recovered eddig a billy-t akartam pofon vagni, most majd beugrik a te neved is...

Valasz pedig nincs se ms se nvidia forumokon.

használok, karbantartok linuxot, használok XP-t, használok vistát notebookon, ami nem erőgép, 64bites vistával játszom. mindegyik tökéletesen működik, de bizony kell hozzá szakértelem. a kedves hozzánemértő vevő vegyen pc-t szakembertől, szaküzletben támogatással, és ha nem működik a hardver a driverek miatt, akkor a gépet törje szét a szagember fején.

mindent leszámítva én sokkal jobban szeretek vistát használni mint xp-t. szükség volt rá, de még sokat kell csiszolgatni, hogy az átlagjúzer is elégedett lehessen.

nem brutál felhasználáshoz elég az 1GB 32 bites vistához!!! jó a memória kezelése
  • Su0my
    Én spec szeretném megköszönni az összes windows fikázó nevében, elég korrekt hozzászólásaid vannak!

Örülök, ha valakinek rendesen megy a Pista, ettől függetlenül, senki ne mondja nekem, hogy a driverek azért nem jönnek SEHONNAN SEM, mert most hűdenemszeretjük a Vistát, kit érdekel, hogy el tudnék adni egy csomó új terméket... Ha 1-2 ilyen gyártó lenne, esetleg kisebbek, az tök oké. De: intel, nV, etc ETC ETC... Na mindegy. Én maradok XPnél. Ezután meg úgyis macbookom lesz, szóval én nem is hányok ide több idegesítő hsz-t (talán xD)
  • Penge4
    "ha Media Centernek akarod használni a gépet nincs más alternatíva."

XP-re is van Media Center, ellentétben több olyan feature-rel, ami csak Vistán van és csak ott lehetséges.

"Fontos szabály csak azt a verziót szabad feltenni. amire szükség van. Az Ultimate egy borzalom!"

Nálam az van és semmi bajom vele. Home Premiummal kapcsolatban hallottam rengeteg panaszt, meg állítólag nincs benne gpedit.msc, az viszont ha igaz, akkor nagyon gáz.

"Nem túlzom el, nem gui fagyásról van szó, hanem hogy megtilt minden lemezhozzáférést a rendszer magának is."

Na ilyen Vistán biztos nincs már (én XP-n se találkoztam vele), ha csak abból indulok ki, hogy mennyire védett a kernel és az egész rendszer, ahhoz, hogy bármilyen folyamat ekkora befolyással legyen rá.
  • Su0my
    Egyszerű rá venni őket: kell írni egy normális OS-t, amire lehet normális drivereket írni ;)
  • Sanyix
    ""még leállítani sem lehet a rendszert, mert ahhoz is lemezhozzáférés kell, és ilyenkor jönn a reset."

Ennyire azért nem kéne túlozni. A probléma valóban adott sajnos, de egy explorer processz kilövés majd újraindítás tökéletesen megoldja a problémát."

Nem túlzom el, nem gui fagyásról van szó, hanem hogy megtilt minden lemezhozzáférést a rendszer magának is. Ha nem volt előhozva a feladatkezelő, akkor ilyenkor egy szép ablakkeret jelenik meg, fehér tartalommal, mert ehhez is hozzá kell férnie a lemezhez, amit meg nem tud, és emiatt ez a folyamat is befagy ott helyben.
  • Imi1
    Védeném azért a Vista-t. Lehet tényleg erőforrásigényes, de 1GB ram-al és egy kis core2-vel elmegy lazán. Igaz ha visszateszed az XP-t elcsodálkozol milyen gyors.

Amiért védeni kell: Szélesvásznú kijelzőre optimalizálták, gyönyörű az egész kinézet és ha Media Centernek akarod használni a gépet nincs más alternatíva.

A biztonsági funkcióitól én is frászt kapok! Fontos szabály csak azt a verziót szabad feltenni. amire szükség van. Az Ultimate egy borzalom!

Amúgy ha 2GB ram-ot használok akkor miután feltöltötte, eszméletlenül gyors. Mondjuk még az én E4300-asomon is.
  • Sanyix
    Nem. Minden program csak 1szer írta ezt. Nem mondanám elárasztásnak. Akkor tehát ebben ugyanolyan szar lesz mint volt. Kár.