Az Acer vezetője is támadta a Vistát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
1,mi a pöcsömért kell neki neki olyan kurva sok hely.
2,mi a pöcsért kell neki olyan sok memória.
Mert elárulom neked, hogyha a vista helyigénye mondjuk 2-3 gb lenne, és a normál memória mérete 512mb (tehát ez lenne az ajánlott és nem a minimum konfig) akkor a kritikák 80%-a egyszerüen nem létezne.
Lehet ezt magyarázni meg minden, de ma már 2007 van és az emberek sokat okosodtak. Látják az xp-t látják hogy mindenre jó. Látják a linuxot és látják hogy sokmindenre tizedannyi igénnyel ugyanolyan jó megoldás születik. ÉS nem utolsó sorban látják a pénztárcájukat is.
Egy ilyen világban kijönni egy ilyen igényü vistával azért elég necces volt az ms részérõl szerintem. ÉS mondom azt hogy egyébként az ms-t favorizálom sok téren, de linuxot is mindennap használok és látom az elõnyét meg a hátrányát mindkét rendszernek.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Priolitásos IO: az IO mûveletek priolitást kapnak így az alacsonyabb IO mûveletek csak akkor hajtódnak végre, ha nincs magasabb priolitásó IO mûvelet ugyan arra az eszközre, így nem lassít a háttérben futó víruskeresõ, stb.
Superfetch segítségével a Vista megtanulja, hogy milyen nap milyen programok milyen napszakban használsz a leggyakrabban és azokat szépen a háttérben alacson IO-priolitással elõtölti. Továbbá ez remek kiegészítést ad az új virtuális memória kezléshez, hogy melyik alkalmazásnak mely lapját dobhatja ki. Így a programok és a rendszer is gyorsabban indulhat. Továbbá ezzel a memória optimálisabb kihasználására van lehetõség.
ReadyBoot: statisztikát készít a rendszer töltésrõl, így lehetõség nyílik a továbbbi optimalizációra, azaz a rendszer segítségével gyorsabban fog betöltõdni.
Bõvebben és további információt megtalálod a winportal.net-en. Jó olvasást és keresést.
Nos ez egy oltári nagy tévedés. Mindkét helyen nagyon jó programozók vannak.
Egy program jósága 99%-ban nem a programozókon múlik. Hanem azon hogy kik és hogyan tervezték meg a programot. A programozó csak ül és irja a kódot a neki megadott paramétereknek megfelelõen.
Hogy a nagyközönségnek is érthetõ legyen, ha egy kömüvesnek azt mondják hogy épits füszálból hidat és megcsinálja majd az elsõ autó alatt összeszakad a hid, akkor az nem azt jelenti hogy de sz@r volt a kömüves mert a másik kömüves téglából meg betonból stabil hidat épitett, hanem azt hogy a hidtervezõ meg aki ezt kitalálta alárirta stb volt nagyon béna. A kömüves csak azt csinálta amit neki mondtak ezért fizettek neki. Sõt adott esetben lehet ohgy nagyobb teljesitmény volt ez mint a másiknak téglából.
Vista kb. hasonló eset. Nem azon múlik a hanszálhatósága hogy az ms programozó nem ért hozzá, mert az ms programozói igenis ott vannak a toppon, hanem azon hogyha hülye feladatot kap akkor arra hülye megoldás születik, de attól még szakmailag lehet kiváló.
Az aerot bele se vegyed, mert nem tartozik a lényeges újítások közé. Azt el lehet érni egy DesktopX-szel is vagy bármi mással. A readyboost-tal meg csak anynit érsz el h annyi idõ alatt töltõdik be mint most az Xp.
Olyanokat fogalmazzatok meg ami érdemi elõrelépés a vistában!
És bocs ha a grafikai felületet nem tartom annak. Ellenben egy új régóta beígért filerendszert annak tartottam volna..
A fentiek kozul hanyat tudnal ugy megfogalmazni, hogy egy utcarol beesett leendo laptop hasznalo is ertse hogy miert kell az neki. DX10 es Aero az tul egyszeru, ne ezekkel kezd. :-)
Inkább "sokkal gyorsabbak", pontosabban az ugyan olyan márkájú asztali gép, ami konfigban az adott konfigú laptop közelében van gyorsabb. A laptopk másra vannak tervezve: hordozhatóság, ami maga után vonja a kisebb fogyasztást, lasabb winyókat, stb.
Egyrészt a WinXP-nek a virtuális memória kezelése teljesen eltér a 95-étõl, továbbá a Win200-éhez képest is javítottak rajta. Ha már itt tartunk ez a kezelés most itt egy statisztikailag megtámogatott kezelést kapott, de az alap elve nem változott. Most a rendszer tudja egyszerûen, hogy milyen programokhoz tartozó lapot ne dobjon ki, továbbá a lapokhoz is rendelhetõ priolitások, stb. A Virtuális könyvtár az nem symlink, hanem a lementett keresés, amit real-time állít össze a rendszer, amint belépsz egy könyvtárba. Symlink és hard link már a legelsõ NTFS-ben benne volt. Látom a többi újításhoz semmit sem tudtál hozzá szólni.
Akkor tehát belátod, hogy még is hozott egy csomó újítást magával a Vista, melyeket jelenleg nem érhetsz el XP, sõt javarészüket máshol sem.
Én is használom mindenre és egyáltalán nem lassabb, mint a másik partíción lévõ xp.
Ja és nálam nem az ultimate verzió van fent.
http://www.winportal.net
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
moonman
"Nem kell 2 giga memória a gépbe a Vista miatt...
Nálam még mindig 768 mega van és jól mûködik. Esetleg akik 2 gigát írnak egyáltalán próbálták már a Vista-t?
Ja és még egy Celeron a 2.4 Ghz-es proci van benne, amúgy 4 éves gép."
Hát persze, hogy jól mûködik.De kérdezem én mire használod?
Hugomnak is elfut az Xp 64Mb rammal, meg 333cerkán. De ha menyomja a Strat menüt akkor számolhat amíg megjelenik 😄 ( kb )
Annyi embert láttam már aki azt írja hogy 512 rammal is jól megy a Vista meg ilyenek. Én azoktól azt kérdezném, hogy õk ugyan próbálták már ugyanezt egy "csúcsgépen" ???
Eddig 2,8as Prescottom volt 512DDR 400assal.
3 hónapja ,a 2GB ramommal ( ami ugye tök fölösleg ) meg a 3Ghz-es c2d-vel ( ami szintén...) meglepõdtem mennyivel gyorsabb lett az Xp is !Ugyanis a bejelentkezés utáni rendszer felállás, ami a teljes alap autorunokat tartalmazza, plusz a nod32, 3 hálózatba való csatlakozás, az egyik egy USB-s wifis hálókártya aminek saját kis progija is elindul auto-n. + a tûzfal + az msn. Talán ennyi ami alapól elindul. Kb egyetlen pislogás alatt!És most nem túlzok.egybõl rámehetek a firefoxra, azonnal el fog indulni, a töltési idõ annyira kicsit hogy elhanyagolhato. Photshop CS2 betöltõ script 5 másodperc alatt fut le és töltõdik be a progi.
Úgyhogy mondhat bárki bármit, egyértelmû, az hogy kinek mi a gyors az relatív!!!Nekem ez számít gyorsnak. Lehet hogy 786megával is gyors, a te tapasztalataidhoz képest.
Nem érdemes ezen vitázni.
Blackmail the Universe
" "nehogymár õ keresgéljen utánna drivereket!Hát hol élünk?Ez röhej."
Igazad van, ha én veszek egy kocsit, akkor nehogy már én keresgéljek benzinkutat, meg kocsimosót, hozzák utánam wazze! "
Ha nem tudsz hasonlatot írni akkor inkább ne is írj ! A benzin meg a koscimosó totál más mint a Számgép meg a driver. MIvel a gép árammal megy xD a kocsi meg benzinnel tehát kajak nem illik ide. Arra gondoltam hogyha egy cég kiad egy hardvert, akkor adjon hozzá olyan drivert ami elfut azon az oprendszeren amihez készítették az ad ott hardvert. Érted ? Ha veszel egy Vista kompatibilis Webcamet akkor nehogymár neked kelljen googleezni hogy drivert találj és használni tudd egyálltalán!Ha meg nem csináltak drivert akkor írják rá hogy win98,me,Xp de azt ne hogy Vista ! Sz.tem tök logikus ha megveszek valamit elvárom hogy a leírtak alapján mûködjön. Ha veszel egy DvD lejátszót nem kezdesz el egybõl update után kutatni! Pedig azoknak a szoftvere is frissíthetõ! MIlyen lenne ha nem tudnál DvD-t nézni??Mert mondjuk az xy típusu lemezt nem olvassa be? Micsinálnál ? Mennél googlebe updatet keresni ? Nem lennél te is dühös ? Valailyen szinten az informatika is ilyen.Egy terméket veszel meg, amit a leírás alapján üzembe helyezel stb. Áh ez nonsens...
Másik:
" "nemazért vettem drága pénzért a memókat, hogy a felét arra használjam, hogy az op rendszerem futtassam rajta...Elvégre az "csak" egy operációs rendszer."
Neked (már ne sértõdj meg), de a földmûvelõs "múltadból" rögzõdtek ilyen hülyeségek beléd, -csak mert a szántó, vetõ Józsi bácsitól hallottam ilyesmi beszólásokat, hogy "Nehogy már ilyen szar földön koptassam el az ásót." - vagy csak szimplán valami IQ harcos írta valamelyik fórumon és szentírásnak vetted az efféle nézetet?
1: A Windows nem csak egy oprendszer, hanem jóval több annál. Csak(!) oprendszer a DOS volt."
Kezdjük a fogalmazási problémáknál.Ha teccik ha nem a windowst a mai napig úgy árulják mint operációs rendszer.Ezzel nem tucc mit csinálni. Nem játékprogram, nem tervezõ program, nem szövegszerkesztõ.Persze mindent próbálnak belezsúfolni,de az elsõdleges feladata az lenne, hogy operációs rendszer legyen!
Csak, hogy tisztázzuk mekkora baromságokat is írsz :
"Adalékként idézzük az ISO nemzetközi szabványosítási szervezet definícióját, mely szerint az operációs rendszer
„Olyan programrendszer, amely a számítógépes rendszerben a programok végrehajtását vezérli: így például ütemezi a programok végrehajtását, elosztja az erõforrásokat, biztosítja a felhasználó és a számítógépes rendszer közötti kommunikációt.”
Ha nem hinnéd el olvass utánna: http://hu.wikipedia.org/wiki/Oper%C3%A1ci%C3%B3s_rendszer
És ha neked az iso szabványos megfogalmazása se hiteles akkor kösd fel magad 😊
Ebbõl egyértelmûen kiderül hogy mi is az oprendszer és hogy mi a feladata.
Többek közt, hogy elossza az erõforrásokat, nem pedig felhasználja saját maga futtatására !!!
"2: Azért veszed drága pénzért a memóriákat, hogy áram alatt használatban legyenek és 10%-uk legyen kihasználva, vagy azért, hogy ha már kiadtál érte annyi pénzt, akkor gyorsabb is legyen a géped?"
Megint fogalmazási problémáid vannak.
Azért veszem a 2GB memóriát hogy például ha egy Photoshopban dolgozok 3-400megás képekkel, akkor gond nélkül tudjak bármit csinálni vele! ( csak mert grafikus vok) . Vagy ha kijön a Crysis aminek és ez megint csak hivatalos adat 1GB memó az ajánlott Vista alatt 1,5Gb ezt így külön kiemelték!!!Tehát nem a gépemnek kell gyorsabban futni és nem is az oprendszernek, hanem a programoknak amikkel dolgozok vagy foglalkozok! Érted? Az oprendszer feladata ( fent leírtakon kívül ) hogy biztosítson egy futtatható környezetet a programoknak.És nem az hogy no1 helyezést érjen el a designban. Azt meg hogy neked 176MB eszik a Vista azt nem hiszem el. Küldj róla screent. Nekem az Xp többet eszik 😊
Tudod az a helyzet, hogy aki csak netezésre képnézegetésre, filmnézésre MSN-re meg mp3 hallgatásra használja a gépet annak tényleg fölösleges a 2GB memória, és neki tökéletessen jó a csillivilli Vista is.
1. A vista szep es latvanyos, aero felulet es ranezesre felhasznalobaratabb(ezt ugy ertem szebb es jobban tetszik annak, aki nem ert hozza vagy nem szokta meg xp-t vagy linuxot)
2.Az xp a vistahoz kepest egyszeru(ezt szoktuk meg), de sokan vannak akik pl. az xp talcat klasszikus nezetben hasznaljak es xpben is kikapcsolnak egy csomo plusz simitast, becsusztatasokat es ilyeneket. Azoknak teljesen felesleges a vistaban az aero felulet es a sok latvany effekt.
Valaki azt irta lejjebb, hogy ha adottak az eroforras plusszok es amugy sincsenek kihasznalva, akkor hasznalja nyugodtan csak ki a vista. En ezzel nem teljesen ertek egyet, a normalis jatekoknal van fps limit, hogy a vga ne dolgozzon feleslegesen, kevesebb eroforrast hasznaljon fel. Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy a vista hetkoznapi hasznalat soran tobbszorosen kihasznalja a pc adotsagait(nagyobb teljesitmeny, nagyobb fogyasztas, plusz penz, na most lehet ez kevesnek tunik, de akinek 24/7 megy a gepe, annak nem mindegy szerintem) Szerintem nem lehet kijelenteni, hogy jo vagy rossz a vista. Valakinek tetszik a sok "csicsa", valaki meg az egyszeruseget szereti. En a vistat nem emlegetnem meg versenykepes oprendszernek, a driver tamogatasok miatt sem(nem feltetlenul MS hiba) tovabba azert, mert meg uj oprendszer es az xp azert lehet stabilabb vagy hasznalhatobb, mert mint mar valaki mondta 6 ev volt a hiba javitasokra es sp2 nelkul es vagy 70 biztonsagi frissites nelkul az xp is eleg erdekes dolgokat tud produkalni.
En legutobbi vista tapasztalatom alapjan maradok az xpnel. Ebben mondjuk szerepet jatszik, hogy a homeprofessional valtozatban, ha barmit akartam rendszergazdakent futtatni osszeomlott explorer, lehet csak nalam jelentkezett ilyen bug. Az ultimate verzioban meg az UAC vagy mi a franc szart be es nem nagyon akartak mukodni az admin jogok. De igazabol a felesleges csicsak nem tetszettek, latvanyosak, de nekem a hasznalhatosag es a gyorsasag a lenyeg. Kivancsi lennek jatek kozben, mikor lerakom pl. a wowot vagy barmilyen jatekot kis ablakba es kozbe irok valakinek msnen es tarsai a sok plusz effekt mit muvelne, sajnos ezt nem probaltam ki. 😊
Lehet nehezebben talaltam meg dolgokat benne, de van ahol sok felesleges infot kozol, pl. en a halozat beallitasainal nem igazen ertettem minek ilyen csicsasan csinalni.
Akinek tetszik az hasznalja, akinek nem az meg nem. Ezen felesleges vitazni meg leszarozni. Van aki szerint az xp szar, mert o a 2003 szerverrel elvan, mert pl. nem jatszik egyaltalan stb.
Sok szerencset mindenkinek a vistahoz, aki probalkozik vele. 😊
Nos akkor megint kezdjük: Superfetch, ReadyBoot, ReadyBoost, új ütemezõ eljárás, védett GPU multitasking/multithreading, virtuális videó memória, új drver modell, WPF, WCF, WF, újra írt TCP/IP stack, Link Layer Topology, Aero, DX9Ex, DX10, DXVA, DXGI, Aero Glass, intágrált gyors keresés, Vistuális könyvtárak, transzakciós NTFS, normálisabb virtuális memória kezelés, Prioritásos IO, priorításos memória lapok, EFI támogatás, stb.
Ráadásul ezek többsége nem hogy az XP-ben nem volt és egy igen jelentõs részük (.NET3.0-t kivéve) nem is lesz (a XP-s DX10 egy vicc), hanem jelenleg semelyik másik operációs rendszer sem bûszkélkedhet.
Nálam még mindig 768 mega van és jól mûködik. Esetleg akik 2 gigát írnak egyáltalán próbálták már a Vista-t?
Ja és még egy Celeron a 2.4 Ghz-es proci van benne, amúgy 4 éves gép.
http://www.winportal.net
biztosan kell, hogy legyen fejlõdés, DE a vista semmilyen olyan új dolgot nem hozott, ami az xp-ben nem lett volna, és mégis erõforrás-igényesebb.
\"The voices are back... Excellent.\"
Nyugaton csak a geekek szoktak építgetni gépeket,a a többség (magánfelhasználók ofc) full configot vesz! És éppen tegnap láttam, hogy minden szaros laptopon a Pc Worldben Vista volt! Mindegyiken! Még a Via procis 256Mb-os laptopon is....ha meg megveszi valaki, hát 100% hogy anyázni fog😄 Annyira akarták sztárolni a Vistát, hogy átestek a ló túloldalára...Ja,külön meg qrva drága megvenni és szvsz messze nem ér annyit, mint amennyit kérnek érte😛
Bár az tetszett valamelyik Ms fantól, hogy a Vista nem csak op. rendszer...hát még mi? Bejárónõ is mellé? Mi a rosseb ha nem op. rendszer csak?
Személy szerint nem tervezem a Vistára váltást..egyszerüen semmi okot nem látok rá...a játékok már régesrég cseppek a híg fos tengerében pc-re, úgyhogy az egész dx10 mizéria hidegen hagy és amíg az xp kiszolgál rendesen,addig magasról teszek rá, hogy a Vista jó,jobb,rossz,rosszabb-e mint az xp😛
szerintem ennyit ki lehet húzni xp-vel, a legtöbben úgyis a word/excel/mail/net kombót használják, ezeknek meg nem kell sok power
Van pár hozzászólás.
És ha olvasgatjátok rájöttök hogy felinstalálták és utánna mit mondanak.
inkább nem linkelek be többet ha rákerestek, úgyis találtok sokmindent. Mekkora borulás hogy ez is olyan nállunk mint a politika. Ha gond van vele akkor is sokan úgy védik mintha az életük múlna rajta. Az mindegy hogy vannak problémák, stb. Úgynéz ki amerikában is változik a fogyasztói társadalom. Kezdik megnézni mit vesznek, nem csak a marketing maszlag jár a fejükben. Itthon a fórumokat olvasva visszafelé megyünk. A következõ lépés az lessz ha gond lessz a win-el akkor bocsánatotkérünk az MS-tõl hogy nállunk ez elõfordult, és nyilatkozatot adunk ki hogy ez valójában a mi problémánk nem a programozóké??????
2. Az XP 6 éves rendszer, az eltelt szokatlanul hosszú idõben a szoftver lyukai rendesen be lettek foltozva, a hardver pedig minden korábban használt PC-s oprendszernél többet erõsödött, mert eddig átlagban csak 2-3 évük volt erõsíteni, most pedig kétszer ennyi, azaz 6 évük. Ergo, mind a szoftver, mind a hardver fejlõdése a lassú váltás miatt jobban bebetonozta az XP-t, mint a hamarabbi váltások a korábbi OS-eket. Ugyanis a szoftver kevésbé bugos, mint mások korábban, a hardver meg könnyebben elhordja, mint másokat korábban. Ez ellene hat a lecserélésének, azaz most nehezebb rávenni erre az embereket.
3. Ma már egy OS, de a rajta futó szoftverek se képesek évrõl évre annyival többet nyújtani, hogy azért egy felhasználó minden áron le akarja cserélni õket. Ha valaki irodai office munkára használja, megoldja XP alatt is, ha valaki DTP-re, azt is, ha valaki netezni, azt is, ha játszani azt is, ha könyvelni, az is, stb. Ma már egy-egy új OS csak egyre inkább egy-egy spec célra nyújt többet, ami legfeljebb a rendszergazdáknak vagy az adott spec feladattal foglalkozóknak számít, de a nagy többségnek nem igazán. Ergo kissebb a kényszerítõ erõ is a váltásra. Anno egy Win 3.11 meg Win 95 vagy Win 98 és XP között nagyobb volt a kontraszt hatás. Ma igazából nem sok mindent hiányol egy felhasználó az XP-bõl a napi szintû munkájában.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Duhajkatonák: Észrevettétek, hogy már nem is a cikkrõl beszéltek?
Ráadásul érveket nem is nagyon látni, csak a saját nézõpontjaitokat vagdossátok egymás fejéhez.
Nagggyon masszeeek! 😄
Mert hihetelen "minõséges" drivert készítenek hozzájuk, ami jó instabil, hát a lassúsága meg egyszerûen azért mert laptop nem az a cél, hogy bármi is sûvítsen rajta.
Amúgy a Linux-szal meg semmi bajom nekem, viszont a mindenfelé dicsõített Open Office a jelenlegi formájában (lassú, memóriaigényes, stb.) igazi napi melóra full használhatatlan. Arra jó, hogy otthon valaki néha pötyögjön rajta. (Ha jól tudom sok sokkal jobb progi készült Linux alá, de az OO terjedése részben vagy egészben visszavetette a fejlõdésüket.)
Melóhelyen meg ha valaki ilyen Tacskó gazdaságos gépet akar és tényleg csak internetezésre, akkor biztonsági és anyagi okokból jó szívvel szoktunk ajánlani nekik magyar UHU vagy Kubuntu disztribet.
Ha valaki azért erõmûvet h az irodai és egyéb alkalmazások is nagyon kihasználják a gépet, akkor tegye. És akkor átjárja az ereit a vista feeling, kircsi. Olyan is van aki festményeket vesz h nézegesse õket...
Nyilván azok akik munkavégzéshez vennék, azok a hasznosságot tartják szem elõtt, akik meg szórakozásra, azok a csiliviliért. És úgy tûnik jelenleg az ügyfelek a hasznosságot elõnyben részesítik, vagy esetleg õk vannak többen
2006 októbere óta használok Vistát, már a bétákkal kezdtem. A PC-m nagyjából 2,5 éves, igaz, akkoriban nem tartotott az "59900 Ft-os" kategóriába. Már a Beta Vista is gyorsabban futott rajta, mint az XP. Ismétlem: gyorsabban. Nem a játékokra gondolok, nem azzal foglalkozom, bár mostanra azokkal sincs gond.
Sõt, ha hiszitek, ha nem a notebokomon is jobban ment a Vista, pedig abban csak egy 1,2 GHz-es LW-s Pentium M muzsikál, igaz 1 giga RAM-mal. Mondjuk ezt a gépet neten kívül nem sokra használom...
Szóvakl szerintem most is mindeössze arról van szó, hogy nem tetszik az Acer fõnöknek, hogy ezeken a gépeken is elfutkos a Vista, és nsokaknek nem kell újat venni.
Ha vagy a novell, vagy a RedHat elérnéi a Desktop v. Office piacon az 50%-ot, még mindíg nem lenne monpol helyzetben, mert kb: 400 egyébb disztróval kéne versenyeznie. Alapvetõen wines megközelítés amit mondazs, ami igaz is abban a világban. Az OSS világ gyökeresen más.