833
\"Csak amikor az utolsó fát kivágták,
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
-
Hajnalcat #433 Nálunk sokat, cinegék jönnek az ablakunk párkányára enni, mert rakok ki dióbeleket és napraforgómagokat. Felkapnak egyet-egyet és rászállnak az ablakom előtt lévő öreg diófánkra és ott megeszegetik. :) Jó nézegetni őket és hallani a hangjukat. Szerintem az a csapat lehet, amelyik a diófára feltett oduban kelt ki nyáron. :) -
#432 Messze van az még. -
#431 itt a tavasz? már lehet hallani a nyitnikék-nyitnikék-et -
#430 Szabotáljuk a munkagépeket és írjunk petíciót. -
Hajnalcat #429 szia!
Sajnos nem tudok e témában ajánlani semmit se, talán a többiek.... -
Hajnalcat #428 Ismét itt volt a héten az egerészölyv.
Szakad a hó közben, azért lettek ilyen rosszak a képek.
Előszőr a nyagymamámék fenyvesének tetejében telepedett meg(ővék volt régen az a terület), aztán átment a szomszédék játszóterére(ez is a nagymamáméké volt régen) és ott a felakasztott háj, zsír rétegre ment rá az ölyv. Gondolhatjátok, hogy mennyire éhes lehet, ha már erre kényszerül rámenni...az a baj, hogy a pár méterre lévő kiserdőt elkezték kiírtani az újgazdag parasztok és nem tehetünk ellenük semmit, és sok kisállat menedékét és sok ragadozó madár élőhelyét lerombolták. A ragadozó madarak kénytelenek beljebb húzódni, ha zsákmányt szerenének, amúgy az ölyv nyáron egereket, pockokat eszik, télen kismadarakra vadászik, de mivel olyan nehéz elrejtőznie ebben a terepben(kiserdőben könnyebb), ezért nehéz zsákmányhoz jutnia. Ezért fanyarodik a döglött húshoz, ami ki van téve ember által. Az emberek egyszerűen tönkreteszik az élőhelyét. Ez ellen kellene küzdeni, de hogyan?
itt a fenyő tetején lévő nagy darab pötty a madár:
szomszédék játszótere:
Elrepül a melletünk lévő faoszlopra enni:
visszament többszőr is csippenteni egy nagyobb darabot:
-
cash888 #427 Sziasztok!
Érdekel az állati nyomok olvasása, szeretnék egy könyvet is venni a témában. Mit gondoltok erről?
Preben Bang, Preben Dahlström - Állatnyomok és –jelek
Valakinek megvan? Érdemes ezt megvenni vagy van ennél sokkal jobb könyv is? -
#426 meg a veréb^^
:D
nálunk leragadoznak mindent :))) -
#425 szép!
hazánk leggyakoribb ragadozómadara -
Hajnalcat #424 most repült a szomszéd kertjébe egy egerészölyv(valószínűleg...)
Lefotóztam. -
Hajnalcat #423 Igen, erről én is tudok, tv-ben volt róla szó a Talpalatnyi Zöld című műsorban...azt hiszem....
Jó lenne valami aláíráskezdeményezés, hogy közös erővel megakadályozzuk. Vagy élő láncot alkotni vagy ilyesmi....csak nekem sajnos messze van az a hely.
De felteszem iwiwre. -
#422 Rohadt madaras tesco, akadályozzuk meg, ha kell odaláncoljuk magunkat a fákhoz vagy valamihez amikor jönnének a munkagépekkel. -
#421 'szta*rva :o Azért ez erős. Kíváncsi leszek mi lesz ebből! -
#420 Azt a mindenit...
Hihetetlen miket nem csinálnak csak a pénzért.
Pfuu. Ideges lettem.
:( -
Quantizs #419 Gondolom ez is érdekel titeket:
-
#418 Érdekes:)
Megpihent egy kicsit:) -
Hajnalcat #417 Ma karvaj volt a kertünkben:
Ablakon keresztül fényképeztem, de ahhoz képest, hogy hírtelen kellett fotóznóm, elég jól sikerültek, szóval ilyen közel még sose repült a házunkhoz, azért is örülök.
-
Hajnalcat #416 Nagyon szépen köszönöm a választ. :) -
#415 én is Csontváry képei után figyeltem fel erre a különleges fára :) Kondor út 5. szám alatt található, Budapesten a Városligetben is van elvileg, de még nem találtam meg :(
Sopronban és az Alcsúti arborétumban van még
azért kuriózum, mert elvileg fagyérzékeny, 1-1 példánya mégis megmarad nálunk is,
a Törökországban honos faja állítólag jobban télálló
szeretnék ültetni egyet mert nagyon tetszik ez a fa -
Hajnalcat #414 Azt meg nagy zavaromban elfelejtettem megkérdezni, hogy pontosan hol található ez a fa? Melyik utcában? -
Hajnalcat #413 Gyönyörűszép! ^^ :O Nem is tudtam, hogy van hazánkban ilyen fa....el kell egyszer jutnom ide.
Ez a kép jut róla eszembe(beleszerettem):
-
#412 voltam a II. kerületben lévő cédrusnál, sajnos nem találtam magot, csak ilyen terméseket, illetve voltak nagyobb toboznak a szétesett részei, lehet abban van a mag csak ha beérik szétesik
-
#411 Szerintem is, kell hogy legyen alatta toboz, mondjuk nemtudom, hogy hogyan terem -
#410 Szerintem igen. -
#409 libanoni cédrus magot szeretnék szerezni, szerintetek ha kimegyek egyhez akkor ott fogok találni termést és magokat? -
Stickee #408 Minden látogatónak örülünk!
keptar.lapunk.hu -
#407 Mentünk Szegeden a boszorkányszigetre szemetet szedni (környezetvédelmi megmozdulás), teleszedtünk egy konténernyi műanyagot, még hülye üzeneteket is találtunk több nyelven, ugyanazt a kézzel írt oldalt magyarul, spanyolul stb még csoportkép is készült:) azokat szedtünk amik az ár miatt mindig megfog a növényzet -
Hajnalcat #406 Majomkosbor:
(orchis simia)
-
#405 Érdekes... -
blackgamer #404 mégse mutánsokat látunk? -
#403 Vagy tengeri tehén -
#402 Tavi csík? -
blackgamer #401 inkább csótányos szöcske mutáns :)
ősszel találtam két mutánst, egyik egy légy volt darázs potrohhal (sárga-feket csíkos) elég durván nézett ki
a másik pedig vagy 10 cm-es "taviszörny", tó leeresztésénél bukkant elő, rusnya jószág volt
fotó nincs, de ha érdekel titeket legközelebb majd lekapom -
Hajnalcat #400 TÉK -
Hajnalcat #399 amúgymeg -
Hajnalcat #398 Köszönöm a választ.
Közben sikerült találnom róla valamit:
itt picit lejjebb
Hemipterans -
#397 ez egy poloska (valamilyen) -
Hajnalcat #396 Most fényképeztem le ezt a bogarat a teraszunkon. Előbújt a napsütés miatt.
Valaki meg tudja mondani, hogy milyen bogár lehet?
-
Hajnalcat #395 *geographic* -
Hajnalcat #394 Pont múltkor láttam ezt az 1 órás filmet a geograhic-on.