835
\"Csak amikor az utolsó fát kivágták,
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
-
Hajnalcat #475 Sikerült lebeszélnem apámat, hogy ezentúl ne vegyen virágot nőnapra, anyák napjára, névnapra és születésnapra, dejó![örül] Ja és nagyon örültem, hogy ma virág helyett bon-bont vett. Ezután mondtam el neki, hogy jó lenne, ha ezentúl is így lenne.
Elmondtam neki az érveimet:
Egyrészt ugye ott van a termeléses növénytermesztés, sok vegyszerrel, hogy minnél hamarabb megnőjjön, és ezenek a növényeknek ugye kell a hely, ezért helyet csinálnak nekik azzal, hogy kivágnak minden más növényt a területen. És ráadásul a sok vegyszertől elmegy az illata, így egybként sincs értelme, de ezáltal, hogy nem veszünk ilyen virágokat, ezáltal támogatjuk a környezetünket és ellenezzük a környezetkárosító hatásokat. Ráadásul két nap múlva el is hervad a vázában. Így kidobtunk sok pénzt egy környezetszennyező, kíméletlen módszerre, ami csak két napig tart. Amúgyse szerettem sose az ünnepeket, mert akkor sokan felesleges dolgokat vesznek meg, mert szinte kötelező. És annyira jó lenne, ha Ti is terjesztenétek ezt az ismerősök között, hogy minnél kevesebben vegyenek virágot a boltokban. A virág a természetben szép, a saját helyén, nem egy vázában, dísznek két napig. -
Ehhez kapcsolódóan egy info amit nemrég néztem: Az emberi szem szögfelbontása 1 szögperc, ezért az ennél kisebb szög alatt látható dolgokat nem tudjuk megkülönböztetni egymástól. Emiatt legalább 100 km-esnek kell lennie egy képződménynek ahhoz, hogy meglássuk a Holdon :) -
Nagyon Szépen Köszönöm! :) -
Hajnalcat #472 Heppi börszdéj! 
Láttam fényképeidet, csodaszép képek vannak a csillagda mappádban. ^^ Nem is tudtam, hogy érdekelnek Téged a csillagok....
Akkor ezzel a képpel kívánok boldogat Neked:
-
Hajnalcat #471 Meggyvágó nálunk is szokott lenni néha, de ők kevesebben vannak. -
Úhh mennyi madár! Tök jó :)
Én is etetem őket, hozzánk a tengelicek, cinkék, verebek jönnek, de pár napja láttam ismét (ebben a szezonban elöször) megyvágót is. Meg volt zöldike pár hete.
Pintyek nem járnak errefelé. -
Hajnalcat #469 na, itt van kép róla -
Hajnalcat #468 természet rendje -
Hajnalcat #467 Keresek róla képet, hátha találok, de azért ejha! :) -
Hajnalcat #466 Madarak nagyon nem találnak táplálékot, egyedül nálunk, mert mindegyik idejött a környékről és annyira veszekszenek az ételen, mint akik rég ettek. Szerintem rajtunk kívül más nem rak ki a környéken nekik magvakat....
ilyen nagy a hó
kertünk
madarak 1
madarak 2
madarak 3
itt középen látszódik egy zöldike, amint tátott szájjal és széttárt szárnnyal és nagy hanggal védi a magvakat
madarak 5
az összes erre a fára repül rá, ha érez valami veszélyt (tehát egy-kettő kivételével mind itt van a fán, meg lehet számolni, hogy egy csapatban hányan vannak kb.)
felnagyítva egy részlet a fából
madarak 6 -
Szép képek, csak szegény halacskákat sajnálom. :( -
úú, ez de kellemes látvány a szemnek -
csak úgy:
-
Szegény, nem élvezheti az élet egyik legnagyobb örömét. :S -
ha már pinty:
Hibridpintyet találtak Baranyában
2010.02.07. 15:54 - MTI
Az erdei és a fenyőpinty hímjének jegyeit viselte magán az a madár, amely egy pécsi gyűrűző hálójában akadt fenn a közelmúltban. Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Baranya megyei csoportjának irodavezetője elmondta, a látható jegyek alapján a két faj kereszteződéséből származó hibridként határozták meg a példányt. Az irodavezető tudomása szerint nincs hazai adat ehhez hasonló esetről. Füsti és molnárfecske hibridjével azonban már találkoztak. Az állat feltehetőleg egy északról érkezett példány lehetett, mert a fenyőpinty hazánkban nem fészkel. A madár egészségesnek tűnt, bár nem szaporodóképes. Már csak azért sem lehetnek termékeny utódjai, mert feltehetően nem tud párba állni. A tojók ugyanis nem tudják elfogadni, hiszen valójában se nem erdei, se nem fenyőpinty, magyarázta a szakember.
-
Hajnalcat #460 miáú. :)
Elnézést, erdei pintyet írtam, fenyőpinty helyett. Szóval fenyőpinty szokott etetőnél lenni:
(Ő, fenyőpinty csak télen van itt, erdei pinty viszont nyáron is itt van és költ, de fenyőpinty nem költ itt. Erdei pinty pedig nem megy etetők közelébe állítólag.)
-
Nálunk a kedves kóborcicák riogatják azt a kevés cinkét meg tengelicet akik látogatnak minket >.< :D -
Hajnalcat #458 Az biztos...sokszor felriadnak. -
Egy a lényeg, ezek a kis apróságok félnek a karvalyoktól:) -
Hajnalcat #456 Hát verebek nálunk most nem igen vannak, inkább meggyvágó, zöldike, tengelic, erdei pinty, cinege, kék cinege...szóval ilyen érdekesebb madarak. Ha veréb van, az is inkább mezei. -
Verebek gondolom nagy kussban megintcsak...:D -
Hajnalcat #454 Egyik nap fényképeztem le, amint a ruhaszárító kötélünkön megpihen egy karvaly.
Aranyos volt, ahogy a szél felputyilta a tollazatát.
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
kép6
itt meg kivágtam közelibe:
-
Vizsgálatot indítanak az interneten hírnevet szerző láp ügyében?
Petíciót adott át a zöldtárcának a dunakeszi tőzegláp megmentése érdekében több civil szervezet kedden Budapesten. A dokumentumot Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára vette át, aki megígérte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.
A civilek a petícióban arra kérik Szabó Imre környezetvédelmi minisztert: indítson felülvizsgálati eljárást, amellyel tisztáznák, hogy a természetvédelmi hatóság miért szüntette meg a dunakeszi tőzegláp védettségét. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség 2009 nyarán sorolta át a területet, egy külső szakértő véleménye alapján. A zöldek ezt már csak azért is tartják aggályosnak, mert egy évvel korábban még maga a főfelügyelőség nyilvánította védettnek a területet. A talajvizsgálatok megállapították ugyanis, hogy tőzegláp-képződés van a helyszínen, ami a természetvédelmi törvény alapján automatikusan védettség alá esik.
A petíciót az Élőlánc Magyarországért, a Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítvány, a Levegő Munkacsoport, a Civil Dobogó Szív Egyesület, a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület, a Dunaparti Környezetvédők Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Lehet Más a Politika, a Magyar Madártani Egyesület börzsönyi csoportja, a Pest Környéki Madarász Kör, a Piliscsabáért Egyesület, és a Tavirózsa Környezet-és Természetvédő Egyesület mellett 3200 magánszemély is aláírta.
Kling István, a szaktárca államtitkára azt ígérte: megvizsgálják az ügyet illetve feltárják a terület természeti értékeit. Ha a felmérés valóban tőzeglápot jelez a környéken, várhatóan bejegyzik a védelmet a területre - mondta a Független Hírügynökségnek Sarkadi Márton, az összefogás egyik szervezője.
FH -
mielőtt beléptem a topicba pont azt akartam beírni:
Az IPM-ben egy kétoldalas cikket szántak erre (csak a problémát vetették fel). -
Hajnalcat #451 Navégre! [felcsillant a szeme, bizakodik] -
Csak lett valami eredménye:
http://index.hu/belfold/paradicsom/2010/01/26/az_mta_szerint_lapra_epitkezne_az_auchan/ -
dejó:))) -
hát... ha úgy istenigazából rágágognak az idegenekre, a fél falu hallja őket 
amúgy itt "régen" (még néhány éve) megszokott volt, hogy libák hada vonult végig a falun, reggel ment a libapásztor, a nyitott kapukon meg szegődtek a libák hozzá. Egész nap kint volt velük a falu határában a kis tónál, majd este vissza terelgette őket, a libák meg maguktól ki-ki honnan jött reggel, oda totyogott vissza. Kár, hogy ennek az időnek már vége :/ -
Nagyon szép! :) -
Hajnalcat #446 Nem tudtam, de jó tudni. :) -
Hajnalcat #445 Ma egy nőstény fácán repült ide a tujánkra és lefotóztam ablaküvegen keresztül:
link1
link2 -
Szögesnyakörvet is eltudom rajtuk képzelni:D -
Nagyon szépek! :) Ha megtehetném én is szívesen foglalkoznék állatokkal, mezőgazdasággal csak hát sajnos ezekből nem lehet megélni..azt mondják legalábbis. :( -
Amúgy én is városban születtem, egész életemben város(ok)ban éltem, csak nem rég vok vidéken, és nem kívánkozom többé városba :D .. nagyon élvezetes pl. reggelente etetni őket, törődni velük, legyen szó baromfiról, nyúlról, stb. -
-
Ez az idézet a greenpeace mottója ha jól tudom:) -
ismertem olyat aki a macskáját pórázon sétáltatta :) -
Képet! :D Igen, városi ficsur vagyok, nem sok libát láttam. :D Egyik rokonomnál még kiskoromban láttam, de azóta egyet se. :D -
jók lehetnek :) -
Van egy kutyám és két libám. Igen, a két libát is háziállatnak tartom, mert nem engedem, hogy levágják, annyira megszerettem őket. Inkább megvárom, amíg tojásuk lesz és megül az egyik, majd ha kikelnek azokat a libákat nem bánom, ha akármit csinálnak majd velük, de ezt a kettőt nem hagyom. És olyanok, mint a házőrző, mert hangos gágogással jelzik, ha akárki a közelükbe kerül.