Természetbarátok topikja

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Barátom is meggyvágót mondott rá. 😮

Pistike 007
-.-'

sztem inkább szõlõtõkevágó (vagy mifene van az oszlopok közt)

Pistike 007
Elõször meggyvágót mondtam volna, de nem az.
Kisebb nála, talán sármány...
Nemtom:|

Narxis
Szép és aranyos. 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ilyen madarat fényképeztem le most a kertünkben. Nem veréb.

Galy
Az EXIF-bõl ezek az adatok kiolvashatók.
Szard le, írd oda, milyen géppel csináltad, aztán kész. 😉
Ezek azt hiszik, hogy mindenki fotós könyvvel a fejében születik. 😊))

Narxis
Már majdnem elküdtem volna pár képet amikor látom, hogy ilyeneket kell a kép mellé írni:

– A használt blende, illetve zárido értéket, ISO-érzékenység beállítást.

Ilyeneket én nem tudok, az ISO-ról olvastam egy fotós könyvben, de már bánom, hogy nem vettem meg. :p

Kaptam egy üzenetet a Föld bolygó megóvása nevû szervezettõl.
Gondoltam, beteszem ide, hátha valakit érdekel a dolog:

A Photobooks (Rainbow-Slide Kiadó) és a Magyarországi Föld Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) támogatásával pályázatot hirdet "A Föld arcai”-címmel.

Az öt kategóriát (vadállatok, madarak a szabadban, makrofotók, infravörös technikával készült természetfotók, különös égi jelenségek, természetvédelem) felölelõ pályázat 11 díjat oszt ki, összesen kb. 200.000 Ft értékben.

A gyõztesek és helyezettek ezen felül számos médiamegjelenési lehetõséget kapnak. Többek között megjelentethetik képeiket a kiíró hamarosan megjelenõ fotós szakkönyvében és a pályázatban résztvevõ Föld Egyesület és Madártani Egyesület nagy látogatottságú honlapjain és a Madártávlat-újságban.

Várjuk minden hobbifotós jelentkezését! A teljes kiírást megtalálhatja a következõ oldalon:
link

Narxis
<#eljen>

Eddig ez a legjobb képem:

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Pistike 007
Ez úgy lenne élvezetes ha 10x-ére gyorsítanánk x)
Zsír!

csgery
Õt egy építkezés alatt találtam egy téglán^^
<embed src="http://www.youtube.com/v/r_Zo-mtBSPA&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Vagy ha nemmûxik😞 ha valaki direkt linkbe betudja rakni, ha nekem nemmegy, megköszönném😊 Katt😉
Aquir
nagyon jók mind! 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

A ködbe burkolózó fák nagyon tetszenek! (Y)

Délig szinte átláthatatlan köd borított mindent. S bár megritkult a pára, a túlpartot így is csak sejteni lehetett.

Nyugalmat várva

Vízen

Ködbe veszve

2. adag

Háló birodalom

Ösvény

Telepesek

Nagyon elsüllyedt a topik, úgyhogy linkelek nektek néhány képet a galériámból. (Amíg nem törlöm õket onnan, addig itt is elérhetõek lesznek.)
Ezek a 11.-12.-ei hétvégén készültek a Balatonnál. Azt hiszem az õszi Balatonnak is megvan a maga szépsége.

Két világ határán

Nádas mélyén

Erdõ szélén

Aquir
nem. de a mûanyagdoboz is kicsi

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Narxis
lol

Pistike 007
Szóval rendelkezel több méretû mûanyagdobozzal?😊

Aquir
tesómnak túl kicsi a polc

Pistike 007
A skorpió vagy a tesód?<#wilting>

Aquir
tesómnak volt skorpiója, miután meghalt megkérdeztem egy preparátort a tanszékrõl hogy mit kéne csinálni vele, most ott van a polcon mûanyagdobozban

Pistike 007
Nekem van 3 törpeschnauzerem, 1 közép meg egy aussie.
Õk a kutyik, és van még leopárdgekkó, zöldvarangy meg madárpók😊
Plusz a hozzájuk tartozó élõeleség😊

Narxis
Nekem is van egy papagájom, én ilyen spéci homokot szórok a ketrecébe amibõl mindig szokott csipegetni, állítólag így könnyebben emésztenek. Van még 2 macskám meg volt egy hörcsögöm, kutyám, de a hörcsög 4 és fél éves volt és meghalt. 😞 A kutyám szintúgy öreg volt már, õt viszont el kellett altatni, német juhász kan volt és a hátsó lábai betegek voltak, ízületes, sokat fájlalta. A szívem szakadt meg mindkettõjükért. Imádom az állatokat, de nem hozok már hörcsögöt mert komolyan, annyira szar érzés volt mikor elpusztult, hogy iszonyat. Állítólag 3 évet élnek, szóval õ még szerencsés volt a 4 és fél évével, igaz egyszer mûtve volt a fülével. Meg termesztettem neki itthon búzamagból ilyen hosszúkás növényeket, nem biztos, hogy búzamag volt, de azt imádta, meg joghurtot is adtam neki azt is gyorsan elnyalogatta.

De jól emlékszem, már a topik elején írtam is róla, csak a képek nincsenek már meg:

link

Többieknek milyen háziállata van?

Õ az:
Madinak hívom egész egyszerûen. 😊)
Hím és látszik, hogy már elég öreg, mert az orránál az a kék rész bebarnult, az akkor van, ha már idõs.

Igen.

Várható életkora: 10-15 év.

Pistike 007
Hát az egy szép kor.

Narxis
<#sir>

Nekem egy 13 éves hullámos papagájom van. Szegényke már nagyon öreg.

Pistike 007
Nektek milyen állataitok vannak otthon?
Ilyen kistesó meg ilyeneket ne-.-'

II Rocky II
jót

24 - Exile -Nov.23

Pistike 007
De milyet-.-

II Rocky II
irtam topikodba választ -.-

24 - Exile -Nov.23

Pistike 007
Szerintetek mi legyen a neve a gekkómnak?😊

Pistike 007
az is😄

II Rocky II
ez mi ? elsõre azt hittem h egy patkány:S
aztán vmi madárnak nézem😄
kiwi???
még nem néztem meg a képet addig azt hittem h egy gyümölcs😄

24 - Exile -Nov.23

Pistike 007
Õ egy kiwi és kihalnak minnyá:C

csgery
Jesszus<#idiota> hátöö... aranyos???😄
Pistike 007
Pistike 007
<#banplz>

Narxis
Add meg a címed és küldök egy bonsai fát. 😉

Uh, de szépek!^^.

csgery
Jó széleslátószögû kamerád van,) (kocka vagyok és én ezeket nézem a képeken...XD)
Am kurvaszép, ezen a helyen már egyszer úgy emlészem, jártam<#eljen>
Pistike 007
Leendõ erdészként ezek most jólestek😄

fotóztam párat két arborétumban

Tiszakürti Arborétum 350-400 éves kocsányos tölgy, jobbra pedig mocsári ciprus

ezek a képek pedig a szarvasiban készültek
hegyi mamutfenyõ

kaukázusi jegenyefenyõ

a park legöregebb fája volt 😞

kínai mamutfenyõ

lehet nem látszanak az arányok, de ezek hatalmas fák, nem a megszokott utcán növõ méretek