833
\"Csak amikor az utolsó fát kivágták,
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
-
#473 Nagyon Szépen Köszönöm! :) -
Hajnalcat #472 Heppi börszdéj!
Láttam fényképeidet, csodaszép képek vannak a csillagda mappádban. ^^ Nem is tudtam, hogy érdekelnek Téged a csillagok....
Akkor ezzel a képpel kívánok boldogat Neked:
-
Hajnalcat #471 Meggyvágó nálunk is szokott lenni néha, de ők kevesebben vannak. -
#470 Úhh mennyi madár! Tök jó :)
Én is etetem őket, hozzánk a tengelicek, cinkék, verebek jönnek, de pár napja láttam ismét (ebben a szezonban elöször) megyvágót is. Meg volt zöldike pár hete.
Pintyek nem járnak errefelé. -
Hajnalcat #469 na, itt van kép róla -
Hajnalcat #468 természet rendje -
Hajnalcat #467 Keresek róla képet, hátha találok, de azért ejha! :) -
Hajnalcat #466 Madarak nagyon nem találnak táplálékot, egyedül nálunk, mert mindegyik idejött a környékről és annyira veszekszenek az ételen, mint akik rég ettek. Szerintem rajtunk kívül más nem rak ki a környéken nekik magvakat....
ilyen nagy a hó
kertünk
madarak 1
madarak 2
madarak 3
itt középen látszódik egy zöldike, amint tátott szájjal és széttárt szárnnyal és nagy hanggal védi a magvakat
madarak 5
az összes erre a fára repül rá, ha érez valami veszélyt (tehát egy-kettő kivételével mind itt van a fán, meg lehet számolni, hogy egy csapatban hányan vannak kb.)
felnagyítva egy részlet a fából
madarak 6 -
#465 Szép képek, csak szegény halacskákat sajnálom. :( -
#464 úú, ez de kellemes látvány a szemnek -
#463 csak úgy:
-
#462 Szegény, nem élvezheti az élet egyik legnagyobb örömét. :S -
#461 ha már pinty:
Hibridpintyet találtak Baranyában
2010.02.07. 15:54 - MTI
Az erdei és a fenyőpinty hímjének jegyeit viselte magán az a madár, amely egy pécsi gyűrűző hálójában akadt fenn a közelmúltban. Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Baranya megyei csoportjának irodavezetője elmondta, a látható jegyek alapján a két faj kereszteződéséből származó hibridként határozták meg a példányt. Az irodavezető tudomása szerint nincs hazai adat ehhez hasonló esetről. Füsti és molnárfecske hibridjével azonban már találkoztak. Az állat feltehetőleg egy északról érkezett példány lehetett, mert a fenyőpinty hazánkban nem fészkel. A madár egészségesnek tűnt, bár nem szaporodóképes. Már csak azért sem lehetnek termékeny utódjai, mert feltehetően nem tud párba állni. A tojók ugyanis nem tudják elfogadni, hiszen valójában se nem erdei, se nem fenyőpinty, magyarázta a szakember.
-
Hajnalcat #460 miáú. :)
Elnézést, erdei pintyet írtam, fenyőpinty helyett. Szóval fenyőpinty szokott etetőnél lenni:
(Ő, fenyőpinty csak télen van itt, erdei pinty viszont nyáron is itt van és költ, de fenyőpinty nem költ itt. Erdei pinty pedig nem megy etetők közelébe állítólag.)
-
#459 Nálunk a kedves kóborcicák riogatják azt a kevés cinkét meg tengelicet akik látogatnak minket >.< :D -
Hajnalcat #458 Az biztos...sokszor felriadnak. -
#457 Egy a lényeg, ezek a kis apróságok félnek a karvalyoktól:) -
Hajnalcat #456 Hát verebek nálunk most nem igen vannak, inkább meggyvágó, zöldike, tengelic, erdei pinty, cinege, kék cinege...szóval ilyen érdekesebb madarak. Ha veréb van, az is inkább mezei. -
#455 Verebek gondolom nagy kussban megintcsak...:D -
Hajnalcat #454 Egyik nap fényképeztem le, amint a ruhaszárító kötélünkön megpihen egy karvaly.
Aranyos volt, ahogy a szél felputyilta a tollazatát.
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
kép6
itt meg kivágtam közelibe:
-
#453 Vizsgálatot indítanak az interneten hírnevet szerző láp ügyében?
Petíciót adott át a zöldtárcának a dunakeszi tőzegláp megmentése érdekében több civil szervezet kedden Budapesten. A dokumentumot Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára vette át, aki megígérte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.
A civilek a petícióban arra kérik Szabó Imre környezetvédelmi minisztert: indítson felülvizsgálati eljárást, amellyel tisztáznák, hogy a természetvédelmi hatóság miért szüntette meg a dunakeszi tőzegláp védettségét. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség 2009 nyarán sorolta át a területet, egy külső szakértő véleménye alapján. A zöldek ezt már csak azért is tartják aggályosnak, mert egy évvel korábban még maga a főfelügyelőség nyilvánította védettnek a területet. A talajvizsgálatok megállapították ugyanis, hogy tőzegláp-képződés van a helyszínen, ami a természetvédelmi törvény alapján automatikusan védettség alá esik.
A petíciót az Élőlánc Magyarországért, a Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítvány, a Levegő Munkacsoport, a Civil Dobogó Szív Egyesület, a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület, a Dunaparti Környezetvédők Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Lehet Más a Politika, a Magyar Madártani Egyesület börzsönyi csoportja, a Pest Környéki Madarász Kör, a Piliscsabáért Egyesület, és a Tavirózsa Környezet-és Természetvédő Egyesület mellett 3200 magánszemély is aláírta.
Kling István, a szaktárca államtitkára azt ígérte: megvizsgálják az ügyet illetve feltárják a terület természeti értékeit. Ha a felmérés valóban tőzeglápot jelez a környéken, várhatóan bejegyzik a védelmet a területre - mondta a Független Hírügynökségnek Sarkadi Márton, az összefogás egyik szervezője.
FH -
#452 mielőtt beléptem a topicba pont azt akartam beírni:
Az IPM-ben egy kétoldalas cikket szántak erre (csak a problémát vetették fel). -
Hajnalcat #451 Navégre! [felcsillant a szeme, bizakodik] -
#450 Csak lett valami eredménye:
http://index.hu/belfold/paradicsom/2010/01/26/az_mta_szerint_lapra_epitkezne_az_auchan/ -
#449 dejó:))) -
#448 hát... ha úgy istenigazából rágágognak az idegenekre, a fél falu hallja őket
amúgy itt "régen" (még néhány éve) megszokott volt, hogy libák hada vonult végig a falun, reggel ment a libapásztor, a nyitott kapukon meg szegődtek a libák hozzá. Egész nap kint volt velük a falu határában a kis tónál, majd este vissza terelgette őket, a libák meg maguktól ki-ki honnan jött reggel, oda totyogott vissza. Kár, hogy ennek az időnek már vége :/ -
#447 Nagyon szép! :) -
Hajnalcat #446 Nem tudtam, de jó tudni. :) -
Hajnalcat #445 Ma egy nőstény fácán repült ide a tujánkra és lefotóztam ablaküvegen keresztül:
link1
link2 -
#444 Szögesnyakörvet is eltudom rajtuk képzelni:D -
#443 Nagyon szépek! :) Ha megtehetném én is szívesen foglalkoznék állatokkal, mezőgazdasággal csak hát sajnos ezekből nem lehet megélni..azt mondják legalábbis. :( -
#442 Amúgy én is városban születtem, egész életemben város(ok)ban éltem, csak nem rég vok vidéken, és nem kívánkozom többé városba :D .. nagyon élvezetes pl. reggelente etetni őket, törődni velük, legyen szó baromfiról, nyúlról, stb. -
#441 -
#440 Ez az idézet a greenpeace mottója ha jól tudom:) -
#439 ismertem olyat aki a macskáját pórázon sétáltatta :) -
#438 Képet! :D Igen, városi ficsur vagyok, nem sok libát láttam. :D Egyik rokonomnál még kiskoromban láttam, de azóta egyet se. :D -
#437 jók lehetnek :) -
#436 Van egy kutyám és két libám. Igen, a két libát is háziállatnak tartom, mert nem engedem, hogy levágják, annyira megszerettem őket. Inkább megvárom, amíg tojásuk lesz és megül az egyik, majd ha kikelnek azokat a libákat nem bánom, ha akármit csinálnak majd velük, de ezt a kettőt nem hagyom. És olyanok, mint a házőrző, mert hangos gágogással jelzik, ha akárki a közelükbe kerül. -
#435 régen én is etettem őket, utóbbi években leszoktam róla mert a szomszéd eteti, így nálunk is ugrálnak a cinkék
jó idézet -
Hajnalcat #434 Remélem, nem baj, hogy ezt az idézetet betetettem a banner helyére.