Természetbarátok topikja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
De befejeztem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fú, ezentúl odaírom, hogy melyik képet melyik géppel fényképeztem le, és akkor majd talán jobban fogtok örülni....
az összes többi dolog is biztos hazugság
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Akkor lehet, haver fényképezõgépével fényképeztem le, sõt, akkor biztos. 2 fényképezõt szoktunk vinni biztonság kedvéért, ha kirándulunk. Ha egyik lemerül, akkor még ott van a másik.
Nekem is van egy S7000-esem, K100D mellett az összes makrót azzal csinálom. Jó gép, már nem is lehet kapni újan.
Megkérdezhetem, milyen fényképezõvel csinálod a képeket? Élénk, és életteli minden szín, és a makró is elég jónak tûnik😊
(Én fotóztam még Alsóerdõn, Zalaegerszegnél található ez az erdõ)
Madarat majd megmutatom barátomnak...õ nagy szakértõ....
Nekem is van hasonló bogaras képem...
Szép helyen laksz. 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Igaz, Gyõr-Ménfõcsanakon, de itt is van, sõt még hasonló fa is van😄D
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
nekem felébreszteni nem sikerült, még vakuval sem<#zavart1>#zavart1>
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház
A szûznemzés az a folyamat, amikor az egyedfejlõdés csak a petesejtbõl indul meg, a hímivarsejtek részvétele nélkül.
Szûznemzés - különösen alacsonyabbrendû állatokon - meglehetõsen könnyen kiváltható. Ha például tengeri sün petéket megnövelt töménységû tengervízbe helyeznek néhány percre, utána a normál koncentrációjú vízben életképes lárvák fejlõdnek ki belõlük, hímivarsejtek "közremûködése" nélkül is.
Sok gerinctelen állatnál (pl. kerekesférgek, botsáskák, levéltetvek, darazsak, méhek), de ritkábban néhány gerincesnél is (pl. ezüstkárász, fogaspontyok, egyes hüllõk) a szûznemzés természetes folyamatként is jelen van. Meg kell említenünk, hogy szûznemzéssel fejlõdõ petékbõl mindig hím állatok fejlõdnek, de az nem általános, hogy az ilyen állatok haploidok lesznek. Az embrió szûznemzés esetén is általában diploiddá válik a fejlõdés korai szakaszában (kivételt jelentenek ez alól például a hím méhek, õk haploidok).
Mindezek azt bizonyítják, hogy a petesejt - különösen alacsonyabbrendûekben - lényegében minden információt tartalmaz, ami a fejlõdéshez szükséges, a hímivarsejt csak egy indítólökést ad a folyamathoz. Annak, hogy mindezek ellenére a szûznemzés mégiscsak szórványjelenség, evolúciógenetikai okai vannak: az az állatcsoport, amelyik a szûznemzés egyszerûségéért cserébe "lemondana" a két szülõ genetikai anyagának keveredése miatt elõálló változatos utódokról, hosszú távon nem lenne túl sikeres a természetes szelekció viharaiban.
Hétfõn hallottam errõl. 😄