Természetbarátok topikja

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
jé, egy kis izé

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Pistike 007

csgery
Én is<#wink>
Á, csak zavar, ha hazugnak titulálnak. Arra nagyon tudok ugrani.
De befejeztem.

Pistike 007
Nofene! Sztem #275 poén volt<#banplz>

csgery
Most ezen miért kell veszekedni am.?<#szomoru1> Komolyan mint az óvodások...
Off!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
van

Narxis
Van pasid?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

A #234-es hozzászólásban lévõket az én gépemmel fotóztam.
Fú, ezentúl odaírom, hogy melyik képet melyik géppel fényképeztem le, és akkor majd talán jobban fogtok örülni....

Hm? Az a baj, hogy ismerõs fényképezõjével fényképeztem? Nahát! Nem tudtam, hogy már ez is bûn. 😮

PíszLávJuniti
Hát ez pedig bukó :C
az összes többi dolog is biztos hazugság

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Pistike 007
A leleplezés pillanata!(:

Jééé, nem is tudtam, hogy meg lehet nézni, hogy milyen fényképezõvel készült a kép! 😮

Akkor lehet, haver fényképezõgépével fényképeztem le, sõt, akkor biztos. 2 fényképezõt szoktunk vinni biztonság kedvéért, ha kirándulunk. Ha egyik lemerül, akkor még ott van a másik.

Pistike 007
Csatlakozom!😄
Nekem is van egy S7000-esem, K100D mellett az összes makrót azzal csinálom. Jó gép, már nem is lehet kapni újan.

csgery
Érdekes, a kép szerint ez nem Fujifilm fényképezõgéppel van😊

Itt a bizonyíték😄
Nekem Adobe Photoshop 7.0 CE-m van.
Fényképezõ pedig:
FUJIFILM FinePix S7000

csgery
De az😄
Eszembe se jutott volna megnézni a tulajdonságokatXD
Pistike 007
Véletlenül nem egy HP PhotoSmart R607?😄D

csgery
Jah, rendben köszi😊
A színek sokkal halványabbak voltak eredetileg, de mivel van Photoshopom, ezért gondoltam kiélénkítem kicsit, mert úgy jobban néz ki. Szóval a képet fényképezõvel csináltam az élénkítést meg számítógéppel. 😊

csgery
Ejjha, de szép😄
Megkérdezhetem, milyen fényképezõvel csinálod a képeket? Élénk, és életteli minden szín, és a makró is elég jónak tûnik😊
Schwarz
Hú, ez tök jó :-)

Mi az a windows?

Ilyen most az asztalom háttérképe:
(Én fotóztam még Alsóerdõn, Zalaegerszegnél található ez az erdõ)

<#eljen>
Madarat majd megmutatom barátomnak...õ nagy szakértõ....

Jó képek nagyon! (Y)

Nekem is van hasonló bogaras képem...

Igen? Nahát! 😮 😄 Milyen véletlenek vannak!<#wow1>
Szép helyen laksz. 😊

Aquir
szépek

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Schwarz
Tegnap a Nagy-Hideg Hegy környékén jártam, szuper kiránduló idõ volt.

Mi az a windows?

Pistike 007
Nemrég voltam cserkelni, most szünet van, megyek egyet megint😊

Pistike 007
Nézem hogy Bezerédi kastély... Bázzeg én mögötte lévõ házban lakom😄
Igaz, Gyõr-Ménfõcsanakon, de itt is van, sõt még hasonló fa is van😄D

Narxis
<#wow1>

Amikor egy kígyó átmegy az úton:

Félelmetes lehet....

<#smile>

Aquir
ugye milre nem képes a természet? 😊

Z
"...Néhány perces elõadás után megpillanthattuk a lápot: körülbelül egy kispályás focipálya nagyságú terület, teljesen benõve tõzegmohával, amelybõl itt-ott lágyszárú növények és elvétve középmagas nyírfák nõttek, aztán egy sásos gyûrû következett, végül jött az erdõ. Víznek nyoma sem volt; nem túl különleges, pár száz négyzetméternyi moha - gondoltam. De elindultunk a „tó" közepe felé. Legnagyobb meglepetésemre a puha tõzegmohában hagyott lábnyomaink szép lassan vízzel teltek meg, és szinte minden lépésünkre még a 10-15 méter távolságban lévõ fák is megmozdultak. Olyan érzésem támadt, mintha a víz felszínén lebegõ mohatakarón járnánk, amit a természetvédelmi õr azzal magyarázott, hogy alattunk és a moharéteg alatt több mint 4 méteres mélységû víztömeg található..." --- ijh, de komoly.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

PíszLávJuniti
nyugalmi állapotban meg semmi nem látszik a szárnyából 😊
nekem felébreszteni nem sikerült, még vakuval sem<#zavart1>

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Nálunk is szokott lenni esténként. Aranyos kis dög. Jól elvan az utcai világítás fényénél. 😊

Nem, egy városban, ami szintén látható a képen.

Köszi!

Z
Talán felismerhetõ...nagyon nem volt könnyû reptében ilyen állatot fényképezni. Megkérdeztem egy biológust, hogy hogyan lehet ezeket az állatokat jól fotózni, erre a válasz természetesen az volt, hogy nyugalmi állapotában! Hát nekem nem nagyon akart lenyugodni.<#nyes>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Narxis
Nem rossz. Ott laksz?

sok

Divergencia
mennyi kis falu van arra

Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház

A képek a pirossal bekeretezett környéken készültek:

Z
Szûznemzésnek hívják:

A szûznemzés az a folyamat, amikor az egyedfejlõdés csak a petesejtbõl indul meg, a hímivarsejtek részvétele nélkül.

Szûznemzés - különösen alacsonyabbrendû állatokon - meglehetõsen könnyen kiváltható. Ha például tengeri sün petéket megnövelt töménységû tengervízbe helyeznek néhány percre, utána a normál koncentrációjú vízben életképes lárvák fejlõdnek ki belõlük, hímivarsejtek "közremûködése" nélkül is.

Sok gerinctelen állatnál (pl. kerekesférgek, botsáskák, levéltetvek, darazsak, méhek), de ritkábban néhány gerincesnél is (pl. ezüstkárász, fogaspontyok, egyes hüllõk) a szûznemzés természetes folyamatként is jelen van. Meg kell említenünk, hogy szûznemzéssel fejlõdõ petékbõl mindig hím állatok fejlõdnek, de az nem általános, hogy az ilyen állatok haploidok lesznek. Az embrió szûznemzés esetén is általában diploiddá válik a fejlõdés korai szakaszában (kivételt jelentenek ez alól például a hím méhek, õk haploidok).

Mindezek azt bizonyítják, hogy a petesejt - különösen alacsonyabbrendûekben - lényegében minden információt tartalmaz, ami a fejlõdéshez szükséges, a hímivarsejt csak egy indítólökést ad a folyamathoz. Annak, hogy mindezek ellenére a szûznemzés mégiscsak szórványjelenség, evolúciógenetikai okai vannak: az az állatcsoport, amelyik a szûznemzés egyszerûségéért cserébe "lemondana" a két szülõ genetikai anyagának keveredése miatt elõálló változatos utódokról, hosszú távon nem lenne túl sikeres a természetes szelekció viharaiban.

Hétfõn hallottam errõl. 😄

Helló lenne 1 nagyon fontos kérdesem nem tudja valaki melyik az az állatfaj amelyeknek az egyedei csak nõstények nincs hím egyáltalán azt mondták van 1 ilyen béka is HELP!!!!!!!!4

Narxis
Konkrétabban? 😊

zala megye