833
\"Csak amikor az utolsó fát kivágták,
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
-
#393 erről nem rég volt egy film a national geographic-on, ahol digitális fel lett javítva a film, meg okos emberek elemezték, stb...
nagyon jó kis film :) -
#392 aham! -
Hajnalcat #391 Érdemes végignézni
Nagyon jó. -
Hajnalcat #390 Neeeeeeeeeeeee! :)
Pedig mindenhol vannak télen....
Népi nyelv stiglicnek is hívja őket. -
#389 -
blackgamer #388 huh, ilyen madarakat még sose láttam, jól néznek ki -
Hajnalcat #387 Ez pedig egy tengelic csapat:
-
Hajnalcat #386 -
Hajnalcat #385 Barátom is meggyvágót mondott rá. :O -
#384 -.-' -
noti83 #383 sztem inkább szőlőtőkevágó (vagy mifene van az oszlopok közt) -
#382 Először meggyvágót mondtam volna, de nem az.
Kisebb nála, talán sármány...
Nemtom:| -
#381 Szép és aranyos. :) -
Hajnalcat #380 Ilyen madarat fényképeztem le most a kertünkben. Nem veréb.
-
#379 Az EXIF-ből ezek az adatok kiolvashatók.
-
Hajnalcat #378 Szard le, írd oda, milyen géppel csináltad, aztán kész. ;)
Ezek azt hiszik, hogy mindenki fotós könyvvel a fejében születik. :))) -
#377 Már majdnem elküdtem volna pár képet amikor látom, hogy ilyeneket kell a kép mellé írni:
– A használt blende, illetve zárido értéket, ISO-érzékenység beállítást.
Ilyeneket én nem tudok, az ISO-ról olvastam egy fotós könyvben, de már bánom, hogy nem vettem meg. :p
-
Hajnalcat #376 Kaptam egy üzenetet a Föld bolygó megóvása nevű szervezettől.
Gondoltam, beteszem ide, hátha valakit érdekel a dolog:
A Photobooks (Rainbow-Slide Kiadó) és a Magyarországi Föld Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) támogatásával pályázatot hirdet "A Föld arcai”-címmel.
Az öt kategóriát (vadállatok, madarak a szabadban, makrofotók, infravörös technikával készült természetfotók, különös égi jelenségek, természetvédelem) felölelő pályázat 11 díjat oszt ki, összesen kb. 200.000 Ft értékben.
A győztesek és helyezettek ezen felül számos médiamegjelenési lehetőséget kapnak. Többek között megjelentethetik képeiket a kiíró hamarosan megjelenő fotós szakkönyvében és a pályázatban résztvevő Föld Egyesület és Madártani Egyesület nagy látogatottságú honlapjain és a Madártávlat-újságban.
Várjuk minden hobbifotós jelentkezését! A teljes kiírást megtalálhatja a következő oldalon:
link -
#375 -
COOLancs #374 Eddig ez a legjobb képem:
-
#373 Ez úgy lenne élvezetes ha 10x-ére gyorsítanánk x)
Zsír! -
#372 Őt egy építkezés alatt találtam egy téglán^^
<embed src="http://www.youtube.com/v/r_Zo-mtBSPA&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Vagy ha nemműxik:( ha valaki direkt linkbe betudja rakni, ha nekem nemmegy, megköszönném:) Katt;) -
#371 nagyon jók mind! :) -
Hajnalcat #370 A ködbe burkolózó fák nagyon tetszenek! (Y)
[szereti] -
Gabo #369 Délig szinte átláthatatlan köd borított mindent. S bár megritkult a pára, a túlpartot így is csak sejteni lehetett.
Nyugalmat várva
Vízen
Ködbe veszve -
Gabo #368 2. adag
Háló birodalom
Ösvény
Telepesek -
Gabo #367 Nagyon elsüllyedt a topik, úgyhogy linkelek nektek néhány képet a galériámból. (Amíg nem törlöm őket onnan, addig itt is elérhetőek lesznek.)
Ezek a 11.-12.-ei hétvégén készültek a Balatonnál. Azt hiszem az őszi Balatonnak is megvan a maga szépsége.
Két világ határán
Nádas mélyén
Erdő szélén -
#366 nem. de a műanyagdoboz is kicsi -
#365 lol -
#364 Szóval rendelkezel több méretű műanyagdobozzal?:) -
#363 tesómnak túl kicsi a polc -
#362 A skorpió vagy a tesód? -
#361 tesómnak volt skorpiója, miután meghalt megkérdeztem egy preparátort a tanszékről hogy mit kéne csinálni vele, most ott van a polcon műanyagdobozban -
#360 Nekem van 3 törpeschnauzerem, 1 közép meg egy aussie.
Ők a kutyik, és van még leopárdgekkó, zöldvarangy meg madárpók:)
Plusz a hozzájuk tartozó élőeleség:) -
#359 Nekem is van egy papagájom, én ilyen spéci homokot szórok a ketrecébe amiből mindig szokott csipegetni, állítólag így könnyebben emésztenek. Van még 2 macskám meg volt egy hörcsögöm, kutyám, de a hörcsög 4 és fél éves volt és meghalt. :( A kutyám szintúgy öreg volt már, őt viszont el kellett altatni, német juhász kan volt és a hátsó lábai betegek voltak, ízületes, sokat fájlalta. A szívem szakadt meg mindkettőjükért. Imádom az állatokat, de nem hozok már hörcsögöt mert komolyan, annyira szar érzés volt mikor elpusztult, hogy iszonyat. Állítólag 3 évet élnek, szóval ő még szerencsés volt a 4 és fél évével, igaz egyszer műtve volt a fülével. Meg termesztettem neki itthon búzamagból ilyen hosszúkás növényeket, nem biztos, hogy búzamag volt, de azt imádta, meg joghurtot is adtam neki azt is gyorsan elnyalogatta. -
Hajnalcat #358 De jól emlékszem, már a topik elején írtam is róla, csak a képek nincsenek már meg:
link -
Hajnalcat #357 Többieknek milyen háziállata van? -
Hajnalcat #356 Ő az:
Madinak hívom egész egyszerűen. :))
Hím és látszik, hogy már elég öreg, mert az orránál az a kék rész bebarnult, az akkor van, ha már idős.
-
Hajnalcat #355 Igen.
Várható életkora: 10-15 év.
-
#354 Hát az egy szép kor.