S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csabesz123!
Bár mindenki úgy csinálja ahogy akarja, de az én javaslatom szerint az elején jó sokáig érdemes a függetlenségedet megtartani. Mivel elõre-hátra (össze-vissza megy az ember a pályákon) vöröserdõnél érdemes visszamenni és belépni a duty (szolgálat) frakcióba. Innen irány a katonai raktártelep. Limanszki híd leengedése után érdemes visszamenni az ingoványba (elsõsorban a jutalomért), majd a kordonban belépni a stalkerokhoz és kiírtani a fosztogatókat a szemétdombról. Innen ismét kicsit vissza a szabadságiakhoz, hogy oda is belépj. És végül szabadságiként végigmenni a játékon (persze közben a szolgálatot is le kell igázni agropromban).
De ez csak az én ötletem <#vigyor4>.
Köszi megint!Amúgy már egyszer kijátszottam csak akkor nem igazán foglalkoztam az összes mellékküldetéssel/relikviavadászattal/fejlesztésekkel,hajtott elõre a sztori vége.Most kezdtem újra és szeretném kihasználni az összes lehetõséget.Így már a mocsárban is van egy csomó cuccom és lóvém is, jóval több mint elsõ játéknál(elöször a duty mellett fejeztem be).Nem tudom meglehet-e oldani úgy az elõrehaladást h csak a játék legvégén csatlakozok vmelyik csoporthoz azért h mindenhol megszerezzem a fejlesztéseket.
csabesz123!

Valóban nem lehet véglegesen kipucolni azt a két helyet az ingoványban, de majd találkozol ezzel a jelenséggel még a többi pályán is. Valójában nem is baj, mert legalább mindig van egy kis harc ha visszatérsz egy-egy ilyen pontra, másodküldetésekben tudsz ilyenkor egy kis pénzhez is jutni, a kapcsolataidat is javíthatod az így elvállalt feladatok végrehajtásával és a hulláktól ismét elszedhetõ cuccok sem elhanyagolhatóak.
Majd ha ott tartasz, a fosztogatók is sorra visszajönnek a szemétdom pályán lévõ raktárépületbe, igaz õk nagy keservesen, de kiírthatóak lesznek ha jó logikát követsz.
Nem tudom észrevetted-e már, hogy egyes táborokban/õrhelyeken/pontokon lévõ csapatokban van néhány "különleges ember" (PDA-n kékkel jelöltek) ... ezekkel a személyekkel feltétlenül beszélgess és a "mit tudsz ajánlani" kérdésre kapható válaszokat mind vásárold meg ... szükség van ezekre. Külön jelöli a PDA azokat az embereket is, akiktõl másodfeladatokat tudsz bevállalni. Ezeket is érdemes megcsinálni, mert úgy sokkal érdekesebb a játék. Az artifaktokat/relikviákat érdemes mind összeszedni, mert azok is jó szolgálatot tesznek az elõrehaladásban.
És ne feledd! Menteni-menteni-menteni, mert lesznek szopatós részek és ha van egy nem sokkal korábbi mentett állásod, akkor nem kevés sétafikálástól mented meg magad. Nem akarom lelõni a játékélményt, ezért most nem is mondok konkrét dolgokat (ha visszaolvasol amúgy is már minden szerepel itt a topicban), de ha elakadnál nyugodtan kérdezz.
Kösz a segítséget, sikerült!Még egy kérdésem lenne hozzátok.Minden küldetést megcsináltam a mocsárban, de a térkép jobb felsõ sarkában van egy renegát "bázis" és hiába ölök meg mindenkit nem foglalják el a haverok.Késõbb pedig újratermelõdnek az ellenfelek.Északon középtájt a vagonoknál is mindig újraélednek.Van megoldás erre egyáltalán?(kissé zavarja a lelkem😊)
csabesz123!

Csinálj sûrûn mentéseket, de ne az F5-öt használd mert az csak felülírja az elõzõ mentett állapotot, hanem az "Esc" billentyûre megnyíló menüt alkalmazd.
De ha játék közben meggondolnád magad, azaz úgy éreznéd egy másik stratégiával hatásosabb lennél, nyugodtan kezd elõlrõl az egészet.
Minden egyes újrakezdéstõl gyorsabban fogod elérni azt a pontot ahol a játékot abbahagytad. Ne aggódj, hogy sok idõt elpazarolnál, mert hamar utoléred magad.
csabesz123!

A második kérdésed kimaradt, amit most nagy-nagy elnézéskérések mellet korrigálok:
Fosztogatókkal a SEVA védõruha maximálisra fejlesztéséig érdemes jóban lenni, de addig valóban ne lépj be a stalkerokhoz. Viszont vigyázz ezekkel a banditákkal, mert a fõtáborukban nem, de a pálya többi részein kirabolhatnak kicsit.
Két lehetõséged van:
-vagy messzirõl elkerülöd õket (így aztán kutya bajod nem lesz)
-esetleg amikor elkezdenek beszélni hozzád, hogy menj oda mert beszélni akarnak veled, akkor inkább hátrálj meg
Egy a lényeg, hogy ne kezdjél el lövöldözni rájuk, mert akkor ellenséggé vállnak (eleinte még akkor se keveredj semmibe, ha éppen a stalkerokkal harcolnak és akárki segítséget kér tõled). Eleinte maradj független és folyamatosan figyeld a viszonyodat más frakciókkal.
Késõbb persze majd kiírthatod a fosztogatókat is, de a SEVA maximális fejlesztéséig kerüld a viszálykodást.
tom2004!

Képet úgy tudsz felrakni, ha elõtte feltöltöd valahova ...
én ezt használom
... feltöltöd a képet, majd az ott kapott elérhetõséget rakod fel ide.
ideklikk_térkép-videók

csabesz123 !

Tökéletesen jól mondják a többiek, az északkeleti sarokban van egy leszakadt vasúti híd. Ha átmész alatta, találsz ott pár kisiklott vasúti kocsit. Az utolsó vagon alatt lesz egy bejárat. Ha bemész, a bal hátsó sarokban lesz egy félig falnak támasztott matrac. Ez alatt van a detektor a sarokban, de elég nehéz felvenni. Menj mélyguggolásban a falnak lapulva, próbálkozz következetesen és biztos megtudod szerezni. 1.5.04-es verziótól ott van, az biztos! Ha megszerezted, rögtön vedd is kézbe, mert van mögötted a vödörnél egy relikvia is.
A fenti linken nézz körül: a térképeken kívül videósegítségek is vannak. Errõl a dologról a harmadik videóban találsz segítséget.

A hely valóban elég sugárszennyezet, de leginkább a vízes területek és a "susnyás" ... maradj tehát a szárazon. Folyamatosan figyeld a kis-térképedet, mert azon teljesen egyértelmûen látszanak a terepviszonyok.

Sok sikert, jó szórakozást!
Hello!Már voltam egy kisebb alagútban ott a síneknél, nem tudom te is arról beszélsz-e ,de ott nem volt lent semmi.Megpróbálok még körülnézni.Azért kösz a helpet!
Bocsi, nem akar sikerülni a kép beszúrása. Miután átmentél a kerítésen, fordulj délre kerüld meg a tavat délrõl, fordulj északra mikor elérkezel egy újabb kerítéshez menj át vasuti felüljáron és vasuti kocsi bal vége alatt van a lejárat.

Képp újra [/img]

Megpróbáltam elmenni a Velesz helyére, a korábbi bejelölt irányba nagyon nehéz eljutni, sok a sugárzás.
Erre könnyedén el tudsz menni: ""

Csabesz ezen a linken látható képen az Ingoványba be van jelölve a kerítésen lévõ lyuk. Ez a térép nagyon hasznos léessz késõbb, nézd át alaposan.
Cs térkép

Szia Csabesz.
Nem engem kérdeztél, de megpróbálok válaszolni.
A velesz detektor északkeleti sarokban van az Ingoványban.
Kép:
Nem könnyû oda eljutni, de kb. abba az irányba kell menni, amit berajzoltam. A kerítés 2 oszlop között meg van szakítva a nádasban. Azon a környéken próbálkozz, és mentegess (sugárzás, anomália) mert nem egyszerû odajutni.
Maga az alagút egy vasuti felüljáró után van, a felüljáró jobb oldalán menj át alatta, nagyon kicsit balra tartva bokrok között meg kell találnod. Sajnos a videot már nem látom ott ahol én korábban megnéztem hogyan lehet odajutni, de egyszerûen megcsinálható, csak próbálkozz.

elírtam, eredetileg karabély volt, azt javítottam de otthagytam a "k" betüt, benéztem.

Hi ZEOOS!Segítség kellene.1-A játék elején a mocsárban elvileg meg lehet szerezni a Veles detektort a csónakház fölötti kis barlangban, de nekem ott nincs semmi.A térkép amit feltettél ott mutatja.Hol van pontosan? 2-Ahhoz h a banditákkal jóban legyek ne csatlakozzak a stalkerekhez(meg akarnám szerezni az összes fejlesztést)?Elõre is kösz a segítséget!
sikerült, köszi!

Csinálj egyet...

Olyan bizony nincs nekem

Gamedata?

Sziasztok! A magyarítást melyik mappába kell tenni?
Nálam fura mód nem mûködik sem ha a /bin-be sem ha gyökérbe teszem a hangokat.
Egyébként a /bin tartalmát ki kell másolnom gyökérbe, különben nem is indul a játék. Valami ötlet? köszi

Ez a bizonyos "képpisztoly" jó ötlet <#crazya> (persze értem, hogy mit akartál mondani, de aztán megnéztem a klaviaturát és a g-k gombok között igen nagy a távolság) <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

Persze csak viccelek (kéretik nem rossznéven venni) <#worship>
Én nem vinnék sörétes puskát, de vinnék mesterlövészt és képpisztolyt. Nátó lõszer nem vehetõ fel sok, nem árt kis lõszert is vinni (min 1000). 9x39 mesterlövész lõszert is fogsz tudni kitárazni ha nem is tömegesen.Eü csomagot és sebkötözõt vigyél bõven. Páncélnál golyóállás és szakadás ellen tuningolj, Fegyvereket tuningold maxra. Mindenképp hagyj 50k köröli rubelt magadnál, mert menetközben lesznek javítók, kereskedni csak tisztaégboltosokkal fogsz tudni, tehát nem számíthatsz rubelre, és szükséged is lessz többször is javításra.

Limanszk jellegében városi/utcai/épület harc. Van némi anomália ártalom és radioktívitás, de már nem ez a lényeg. Lõszert bõven tudsz összeszedni, viszont eü.dolgok alig-alig vannak (utolsó pályán nem árt, ha van elég sebkötözõd). Kell távolról sniperezni és közelharcra is felkészülhetsz.

Limanszkba milyen felszerelést vigyek ? Ruha , artifact , fegyver , löszer stb . Mire tuningolt fegyver közelharc vagy távolharc ? Mire tunigolt ruha , páncélzat vagy rádioaktivitás stb ? Van 400000 lovém mire költsem ?
Helo
Sikerült megoldást találnom!!!
http://stalker.hardwired.hu/ errõl az oldalról szedtem le a magyarítást és mûködik.

//"nem todom hogy lehet magyarositani, minden altalam ismert ilyen oldalon, azt irja a jatek magyarul jelent meg tehat "hint": nem lehet."
De lehet hogy van ra megoldas,de tort tort megoldas, leirhatom warez-be ha kell.
csak engem zavar hogy a traderek horibilis arakat kernek a cuccokert, es csak alamizsnat adnak ertuk?
nem olyan sokat rontanak a jatekelmenyen, legalabbis nem mind1ik, a sulylimit=500 az eleg nevetseges 😄, de a trader mod az nem rossz sot jo csak az gond hogy nem arulnak az NPC-k fegyvereket meg suitot, a fegyver hangjanak relissabba tetele meg sztm igencsak javitotta a jatekelmenyt.
amugy meg nem ilyen kis MODokra gondoltam, hanem mint a SOC ba az Oblivion Lost vagy pl a Priboi Story...
nem todom hogy lehet magyarositani, minden altalam ismert ilyen oldalon, azt irja a jatek magyarul jelent meg tehat "hint": nem lehet. amugy nekem is ilyen problemaim vannak...
Sziasztok
Én a steamen vettem meg a Clear Sky-t, de nem magyar verzió. Hogyan lehet magyarosítani?

A modokhoz még annyit, általában mûködnek, de elveszik a játék sava borsát, semmi játékélmény. Kipróbálhatod õket, én is csak addik hazsnáltam, majd letöröltem õket. Az egyikkel álitóleg lehet állítani a frakciókhoz való viszonyod, nekem az nem mûködött vagy nem tudtam mit csinálok, mert ugyanúgy ellenségek maradtak akik elõtte is azok voltak.

itt nézz körül, letölteni csak regisztráció után tudsz.
http://stalker.hardwired.hu/forum/

jo... bovebben. Hasznalja is oket valaki? Mik a tapasztalatok? Mik az elonyei?
Sanyix
igen.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hali, letezik mar clear sky-re mod?
koschwarz
akkor mondom hogy van új patch, bár csak multis dolgokat javít.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Háááát (?!) .... nagyon bepunnyadt ez a téma ("topic") <#rinya>
Sanyix
Az angol változatban ott is van, hogy ez a stalkerbeli agyperzselõ 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
na akkor az agyperzselõ is megvan 😄
valahol mintha azt olvastam volna, hogy bizony kutatólaborok is voltak a közelbe, valóságban is.

Sanyix
pedig sok köze van, a kívánságteljesítõ, a zóna élõlényként való viselkedése (ahogy a cs-ben strelok miatt sûrûsödnek a blowoutok).

Egyszerûen összehozták a piknik az árokparton-t csernobillal, nagyonjól, illenek is egymáshoz.

Vogel
Ez a csernobil-2

Csernobil 2 wiki

Vogel
hát ha a film = könyv akkor a kívánság szoba is jól bele lett véve. Sztem szép munka volt összehozni csernobilt és a filmet/könyvet.

A Sztalker c. könyvnek a címén, a csavardobáláson és az anomáliák nevein kívül nem sok köze van a játékhoz...

Elso blikkre nekem - az amugy katasztrofalisan szar - Starship Troopers 3. c film vegen levo foellensegre emlekeztet.

Masodik blikkre meg egy domb, amibe szembol belefurodott egy urhajo es utott bele egy nagy lukat (tan a predator 2 vegen volt ilyesmi )... egeszen a vegen a tavolban meg is talaljuk a roncsot 😊

Mindketto tokeletesen beleillik a Stalker tortenetebe. 😊

Amugy olvasta valaki a Stalker konyvet? En vegigragtam magam rajta, akadt is benne nemi ismeros dolog (anomaliak, csavardobalas, targy lopkodas), de eleg elvont volt az egesz, csernobilhoz persze semmi koze. Mondjuk ez a jatek keszitoit dicseri, hogy ilyen jo dolgot tudtak kihozni belole 😊

DranzerF1
Köszi. Akkor tulajdonképpen felesleges rá idõt szánni,hogy magasabb legyen.

\"Aki átbasz az basszon bét is.\"

Az az "izé objektum" semmi különleges, leginkább csak hangulati elem, de egy kis fantáziával akár még robbanás utáni földréteg képzõdménynek is gondolhatnánk. Nincs sok jelentõsége.
Frakcióháburúnak viszont nem nevezném a stalker-fosztogató konfliktust.
Sanyix
megvolt, a stalkerekhez csatlakoztam, a fosztogatók kihaltak, csak részben nekem köszönhetõen, mert a szemétdombon a raktárépületet 6x "foglaltam be", persze ahogy 200 méternél távolabb mentem rögtön bespawnolt 30 fosztogató ott. Aztán mikor a vörös erdõben kiírtottam a bányában pár renegátot, és közben jött a duty is, akkor írta ki, hogy na fiúk a fosztogatóknak vége, és a térképen láttam hogy ott vannak a raktárnál, és minden be van foglalva.
De még folytathatnám a duty vagy a freedom oldalán.
Viszont, meg szeretném tudni a végét talán kiderül hogy mi az az izé ojjektum ami a bannerben van, na meg az agropromban, yantarban, és a vörös erdõben.
De ahogy látom csak mentõs visszatöltögetõs dolog megy.

Sanyix!

Limanszki híd leeresztése után és a városba bemenve már nincs visszaút. Ha úgy tetszik ez a rész a játék levezetése. De még nagy valószínûséggel nem vettél részt a "frakcióháborúban", amikor is végleges döntést kell hoznod valamelyik csapat oldalán és a feladat nem kevesebb, mint az ellenséges tábor megsemmisítése.
Fordulj hát vissza nyugodtan a hídtól, menj el az ingoványban a tisztaégbolt bázisra, vedd fel a jutalmadat, majd szép módszeresen pucold ki az összes ellenséget az egész játékból.
koschwarz
tulajdonképpen nem mindegy? úgysem tudod megakadályozni.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"