S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És hol lehet EM1 mesterlövész puskát szerezni?
Üdv! Tud vki eldugott plus cuccokat? Mert én csak a legfejletteb relikviakeresõt találtam meg.
Nem lehet, hogy rossz szinten vagy? Ha nem egy pont egy körben a jel, hanem valamiféle nyilhegy egy körben, akkor ott van, csak alattad, vagy fölötted...
Néha nekem is szokott.Vedd le a részletességet hátha jo lesz.
ok király mindent megoldottam 😄 na most már csak 1 a baj mikor átmennék a garbage részre akkor a betöltés végén azonnal kidob a játék "bug" izéje... 3. próbálkozásom volt és kidob állandóan...
ಠ_ಠ
ok akkor már csak 1 kérdés 😄 most már tudom melyik jel a gépész de 1 ilyen sincs 😄 hol keressem? 😄
ಠ_ಠ
Azt hiszem itt akkor vmi területtisztogatos küldi van,nézz szét és gyilok!A lila színû kör lenne a relytekhely ahhoz kellene elvileg felmászni.
Az a piros jel meg a fõküldetést mutatná ami már jelzi a szintkülönbséget.Ha lefele mutató nyíl alakja van akkor egy alsóbb szintre kell menni, ha felfelé mutat értelemszerûen feljebb.
A gépészektõl is kérdezd meg van-e vmi munka és akkor megkapod feladatnak h szerezz fejlesztéseket.Ezután tudod odaadni a pendrive-t.
tetõn is voltam de semmi amúgy jelzi a szint különbséget mert ha felmentem a tetõre megváltozott a jel
ಠ_ಠ
Akinél ruhát meg fegyvert veszel az a kereskedõ, a gépésznél csak fejleszteni lehet(fogaskerék ikonja van).Amúgy a térképen a jobb alsó sarokban ha megnyomod a jelmagyarázatot akkor kiírja mi micsoda.
Valami rémlik a kép alapján.azt hiszem itt fel kell mászni a berendezésen,esetleg a padláson vagy a tetõre kimászva nézd meg.az a baj h a szintkülönbségeket nem jelzi a térkép.Lehet h a földön van a csomag vagy egy emelettel feljebb v padlás esetleg tetõ.De ha a térképet nézve ráviszed az ikonra a kurzort akkor kiírja a pontos információkat a helyrõl,így könnyebb rájönni.
ja és arra a piros szarra nem tudok rá álni amúgy a szoba jobb sarkában van (ebbõl a nézetbõl) de ott nincs semmi
ಠ_ಠ
amúgy ha megmondod hova menti az F12-vel mentett képeket akkor rakok be 1 képet hogy hol akadtam el...
ಠ_ಠ
már 100x végig néztem és a térkép pontosan jelöli hogy hol van de rá állok és nem találom sehol illetve rá állni sem tudok mert ha rá állok és elkezdek forogni akkor arrébb megy a pont 😄
ಠ_ಠ
Itt gondolom vmi relytekhelyrõl van szó.A térképen jelölve van h pontosan hol van a zsákmány de némelyik eléggé el van dugva(faágon,kocsi alatt,csövek között,szekrényben...stb.),szóval alaposan szét kell nézni.
A gépész embereknél tudod a ruhádat fejleszteni (speciális ikonjuk van a térképen)és ott náluk tudod megvenni az éjellátót is(fejlesztési opcióként).Én már a játék elejen megvettem a mocsáros pályán lévõ gépésznél,úgyhogy te is tudod.De nem mindegyik gépész tudja a ruhát is fejleszteni(elvileg van ami fegyvert vagy ruhát vagy mindet).A pályákon talált vagy emberektõl szerzett pendrive-okkal pedig ezeket a fejlesztési lehetõségeket tudod bõvíteni.
az jó 😄
viszont elakadtam a Cordonnál már megint 😄 szétlõttem mindenki aztán most azt mondta 1 tag hogy "collect the loot" oké rendben van elmegyek oda ahol van ez a cuccos aztán nem találok semmit
kép:
lol nem találom hova teszi a képeket...
viszont elakadtam a Cordonnál már megint 😄 szétlõttem mindenki aztán most azt mondta 1 tag hogy "collect the loot" oké rendben van elmegyek oda ahol van ez a cuccos aztán nem találok semmit
kép:
lol nem találom hova teszi a képeket...
ಠ_ಠ
hi!Éjellátót a ruhád fejlesztésével tudsz szerezni.Van rá egy külön opció.
Hi!
Elakadtam a CORDON missziónál és nem találom Sidorovich-t akivel beszélni kéne ahol kidob a misszió ott lemészároltam az összes katonát és most hogy tovább?
Elakadtam a CORDON missziónál és nem találom Sidorovich-t akivel beszélni kéne ahol kidob a misszió ott lemészároltam az összes katonát és most hogy tovább?
ಠ_ಠ
Hi!Tudja vki h a SEVA ruhát hol lehetne megszerezni (esetleg jutalomként h ne kelljen megvenni), mert megszereztem hozzá az összes fejlesztést és azt használnám(elvileg az a "legjobb").Elõre is köszönöm a segítséget!
Válts át egyes lövésre, vagy 3-as rövid sorozatokra (nem emlékszem, melyik fegyvert mire lehet). A hosszú sorozatok csak lõszerpocsékolásra jók. Ha ügyes vagy, automatán hagyva is le tudsz adni duplákat, vagy hármasokat és annyi általában elég már arra, hogy lelassítsa az ellenfelet. Utána meg célzott egyes lövésekkel leszedhetõk. Pseudogiant és bloodsucker persze más tészta, ahogy a valódi pseudodog is. A teleportálós. Az elsõbe sok kell mindenbõl, a másik kettõt meg jó pillanatban kell jó helyen eltalálni, azaz többnyire gránát, vagy közeli sorozat kell bele.
Mivel a Clear Sky a ShoC elvadult változata, ugyanazokkal a nehézségekkel, ugyanazt tudom javasolni, amit anno. Szerezz egy Vintart, FT 200M-et vagy hasonló jellegû (pontlövõ) fegyvert és pontosságra tuningold, csak páncéltörõ lõszert használj. Mindenki leszedhetõ 1 fejessel, egy-két stash után lesz 3-400, ami bármeddig elég.
A másik fontos dolog pár artifact: vérzés elleni, HP regeneráló kötelezõ, ezek mellé kell egy sugárzás elleni, a másik két zsebbe meg amit találsz. Ugyanis a vérzés nevetségesre sikerült, de ha ezek megvannak, többet szinte soha nem kell kötözni és gyógyítani.
Viszont amíg nincsenek meg, a játék elején, ahol bandage sem nagyon van, rengeteget kell töltögetni. Mert még jó fegyver sincs, viszont az ellenfél a rozsdás vackaival ugyanúgy ellõ 100 méterrõl, aztán egy kóbor söréttõl is kivérzel, mert nem áll el.
A másik fontos dolog pár artifact: vérzés elleni, HP regeneráló kötelezõ, ezek mellé kell egy sugárzás elleni, a másik két zsebbe meg amit találsz. Ugyanis a vérzés nevetségesre sikerült, de ha ezek megvannak, többet szinte soha nem kell kötözni és gyógyítani.
Viszont amíg nincsenek meg, a játék elején, ahol bandage sem nagyon van, rengeteget kell töltögetni. Mert még jó fegyver sincs, viszont az ellenfél a rozsdás vackaival ugyanúgy ellõ 100 méterrõl, aztán egy kóbor söréttõl is kivérzel, mert nem áll el.
ok kösz, mert most van 1 MP5-höz hasonlító valami de csak 150 golyó van... az elég gyorsan elfogy
ಠ_ಠ
Ahogy egyre közelebb jutsz az erõmûhöz.
Lõszert lehet találni a kilõtt ellenfeleknél, illetve itt-ott ládákban. Az tény, ha nem bánsz takarékosan vele, akkor egy ideig kevés lesz, de az Agroprom undergroundban kb 800 db 9x19-est dobtam el, mert nem tudtam miatta futni, így esélytelen volt megoldani a feladatot. Késõbb se nagyon hiányzott. Az elején nagyon be kell osztani, az tény.
Lõszert lehet találni a kilõtt ellenfeleknél, illetve itt-ott ládákban. Az tény, ha nem bánsz takarékosan vele, akkor egy ideig kevés lesz, de az Agroprom undergroundban kb 800 db 9x19-est dobtam el, mert nem tudtam miatta futni, így esélytelen volt megoldani a feladatot. Késõbb se nagyon hiányzott. Az elején nagyon be kell osztani, az tény.
fegyverem az igaz van de töltény kéne bele, de ezt hogy egyre beljebb megyek ezt hogy érted? amiket elfoglaltam "bázisokat" ott?
ಠ_ಠ
Minden árusnak és "kovácsnak" eltérõ kissé az árukészlete. Minél beljebb mész a terepen, annál jobb cuccokat tudsz venni, vagy fejlestetni. Fegyvereket venni nemnagyon érdemes, mert mindent tudsz lõni magadnak, csak javításra és tunnungra legyen pénzed. Ruhákat is lehet találni, de azt nehezebb, így azon érdemes elgondolkodni, hogy veszel-e jobbat a meglévõ helyett. Ne ugorj be a reklámnak, nem mindig az a jobb ruha, ami annak látszik elsõre. Ha nem lehet bele rakni legalább 2-3 artefaktot, nem sokat érsz vele, bármilyen jónak is látszik. Van olyan, amire nem is lehet ilyen "zsebet" vásárolni, azaz soha nem fogsz plusz sugárvédelmet vagy kitartásnövelõt használni, míg azt a ruhát hordod.
ok ez a problem megoldódott 😄
most másban kéne help mégpedig:
Még a kezdõ helyen vagyok csináltam már pár küldetést meg öltem meg lõttem meg felszedtem cuccokat és eladtam cuccokat így lett 1 kis pénzem, na most az lenne a fõ kérdés hogy hol tudnék venni hasznosabb cuccokat? (pl.: ruha, fegyver stb) mert ami a kezdõ helyen van árus elég tré cuccokat árul 😄 szóval PLZ help
most másban kéne help mégpedig:
Még a kezdõ helyen vagyok csináltam már pár küldetést meg öltem meg lõttem meg felszedtem cuccokat és eladtam cuccokat így lett 1 kis pénzem, na most az lenne a fõ kérdés hogy hol tudnék venni hasznosabb cuccokat? (pl.: ruha, fegyver stb) mert ami a kezdõ helyen van árus elég tré cuccokat árul 😄 szóval PLZ help
ಠ_ಠ
Pénzszerzési lehetõségek (relikviák elkótyavetyélésén túl):
- frakciók parancsnokaitól elvállalt feladatok teljesítése utáni jutalom
- egyéb szereplõknek visszavitt tárgyakért kapott jutalom
- egy-két emberkének megcsinált visszafoglalások (õrhelyek, pályapontok ...stb)
- hulláktól elszedett cuccok eladása
Elég sok lehetõség van pénzt szerezni <#ravasz1>#ravasz1>
- frakciók parancsnokaitól elvállalt feladatok teljesítése utáni jutalom
- egyéb szereplõknek visszavitt tárgyakért kapott jutalom
- egy-két emberkének megcsinált visszafoglalások (õrhelyek, pályapontok ...stb)
- hulláktól elszedett cuccok eladása
Elég sok lehetõség van pénzt szerezni <#ravasz1>#ravasz1>
Valaki tudna mondani egy tippet az ereklye keresés,misszókon kívül hogy szerzehetek pénzt? Seva öltözetem ratyira ment 😞
Én meg pont azt vettem észre (kétszer is veszítettem el így jó cuccost), hogy ha (lentebb már említett: teherbírásunk többszörösét egyszerre elvivõ tranzakciók alkalmával #5483 és #5466) egy jobb fegyvert teszek az vezetõ/kísérõ ember lábához, akkor az kicseréli a sajátjával.
A javításról semmit nem tudok, mert már aktuálisan nem játszom a game-val, így nem is követem naprakészen a dolgokat.
A javításról semmit nem tudok, mert már aktuálisan nem játszom a game-val, így nem is követem naprakészen a dolgokat.
Az 1.508 Patch tartalmaz-e valami érdekeset ? Single player modba ? Valami program modositást NPC karakterek IQ-jával kapcsolatos dolgot változtat-e ? Pl észrevettem ebben a játékban az elözõ Stalker-al szemben ha pl odadobok egy OBOKANT egy AK74SU-val felszerelt katonának nem cseréli le a fegyverét rá . Miért ne vittek bele ilyen dolgokat a progiba ? Ki tud még egyébb érdekességeket a progival kapcsolatban ?
Hali!
Indítanám a játékot és ez a hibaüzi jön:
Cannot open file "fsgame.ltx".
Check your working folder.
(megnéztem az a file megvan neve is ugyan az)
HELP!
Indítanám a játékot és ez a hibaüzi jön:
Cannot open file "fsgame.ltx".
Check your working folder.
(megnéztem az a file megvan neve is ugyan az)
HELP!
ಠ_ಠ
Szerintem vedd meg mind a kettõt. A ShoC-t mostanában fillérekért adják és az is jó (szerinem jobb)...
akkor megveszem
kösz!
kösz!
Nincs. Függetlenek egymástól.
stalker clear sky hoz szukség van a sima stalkerre??2223
"kedvenceim" a teherbírást mittomén 500kg-ra növelõ csalás-modok...<#szomoru2>#szomoru2>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Amúgy érdemes megfigyelni, ha végigmész egy-egy pályán, de elõször csak mindenkivel beszélgetsz, minden helyszínt bejársz és minden felvállalható küldetést/feladatot elfogadsz, az összes elrejtett tárgy megtalálhatóságának információit megszerzed és csak utána indulsz a dolgok/feladatok elvégzésére, akkor a feladatok útvonala megegyezik a relikviák és a rejtett tárgyak lelõhelyeivel.
Az artifaktok is olyan sorrendben vannak egyes pályákon, hogy azok a következõ részben már pont jó szolgálatot is tehetnek nekünk. De még a relikviák eladásakor kapható ár is követi a történetet, mert minél jobban nincs már rájuk szükség vagy minél nehezebben elérhetõ helyen adjuk el, annál többet kaphatunk értük a különbözõ kereskedõknél.
A fegyverek és megszerezhetõ lõszerek egymásutánja is elég jól felépített logikát követnek.
De amúgy is tök szuper császkálni a játékban, mert az egész hangulat tök szuper, ha megfelelõ gépünk van a grafika is lenyûgözõ (tökéletesek a napszakok váltakozása, elkápráztatóak pl.a nap fényhatásai és még a vihar is, fantasztikusak a hangok és borzongató az éjszaka)
Az artifaktok is olyan sorrendben vannak egyes pályákon, hogy azok a következõ részben már pont jó szolgálatot is tehetnek nekünk. De még a relikviák eladásakor kapható ár is követi a történetet, mert minél jobban nincs már rájuk szükség vagy minél nehezebben elérhetõ helyen adjuk el, annál többet kaphatunk értük a különbözõ kereskedõknél.
A fegyverek és megszerezhetõ lõszerek egymásutánja is elég jól felépített logikát követnek.
De amúgy is tök szuper császkálni a játékban, mert az egész hangulat tök szuper, ha megfelelõ gépünk van a grafika is lenyûgözõ (tökéletesek a napszakok váltakozása, elkápráztatóak pl.a nap fényhatásai és még a vihar is, fantasztikusak a hangok és borzongató az éjszaka)
csabesz123!
"Végkifejlet szempontjából" tökéletesen mindegy, hogy melyik frakció tagjaként viszed végig a játékot, mert a SHoC-al ellentétben ennek a résznek csak egy féle vége van (függetlenként is kilehet pörgetni a game-t), viszont:
- érdemes mindegyik frakcióba legalább egyszer belépni, mert így szert tehetünk az egyes csapatokra jellemzõ felszerelésekre (ruha-fegyver-apróságok) és minél késõbb csatlakozunk, annál jobb és több cuccot szerezhetünk
- azért is jó végigjárni a lehetõségeket, mert így lesz kerek a történet és így élvezhetjük ki a játék RPG jellegét
- a megfelelõ sorrend szerint játszott logika alapján lesz teljes- és érezhetõ a nehézség fokozódása, a megszerezhetõ cuccok fejlettsége, a kereskedések hatásossága, az ellenállás keménysége ... kvázi minél jobban követed a játék logikai "motorját", annál kerekebb a sztori, annál hosszabb a történet, annál élvezetesebb az élmény
Sajnos aki csak a csõFPS szerint végigrohan a dolgokon, általában csalódottan veszi tudomásul, hogy vége a játéknak. De hát itt nem az a cél, hogy a stáblistát elolvashassuk a játék végén, hanem az összes feladat elvégzése, minden másodküldetés megcsinálása, minden pályáról az ott megtalálható artifaktok megszerzése, a frakciókkal szembeni statisztikánk maximális kiaknázása (kapcsolataink és viszonyunk folyamatos formálása). Éppen ezért nem sok örömöt okoz a különbözõ mod-ok és segítségek alkalmazása. Nem sok élményt nyújt a aztorin végigrohanni.
Viszont valóban büszke lehet mindenki magára, ha megpróbálja a történetet teljesen felgöngyölíteni, tökéletesen kiismerni a pályákon lévõ "kiskapu" megoldásokat (minden nehéz dolognak van egy egyszerûbb megoldása is, csak meg kell találni). Szerintem ez a játék manapság a legjobban összerakott produkció, de ez csak akkor lesz világos a gamerek számára, ha valóban kijátsszák a benne rejlõ lehetõségeket.
A végén pedig érdemes újra nekikezdeni a SHoC-nak (ha megfigyeled a legtöbben ezt teszik, hiszen az azzal foglalkozó topic is újraéledt mostanság). Amúgy is elég uborkaszezon van az új játékok megjelenésének frontján, már ami az ilyen jellegû és stílusú game-kat illeti.
"Végkifejlet szempontjából" tökéletesen mindegy, hogy melyik frakció tagjaként viszed végig a játékot, mert a SHoC-al ellentétben ennek a résznek csak egy féle vége van (függetlenként is kilehet pörgetni a game-t), viszont:
- érdemes mindegyik frakcióba legalább egyszer belépni, mert így szert tehetünk az egyes csapatokra jellemzõ felszerelésekre (ruha-fegyver-apróságok) és minél késõbb csatlakozunk, annál jobb és több cuccot szerezhetünk
- azért is jó végigjárni a lehetõségeket, mert így lesz kerek a történet és így élvezhetjük ki a játék RPG jellegét
- a megfelelõ sorrend szerint játszott logika alapján lesz teljes- és érezhetõ a nehézség fokozódása, a megszerezhetõ cuccok fejlettsége, a kereskedések hatásossága, az ellenállás keménysége ... kvázi minél jobban követed a játék logikai "motorját", annál kerekebb a sztori, annál hosszabb a történet, annál élvezetesebb az élmény
Sajnos aki csak a csõFPS szerint végigrohan a dolgokon, általában csalódottan veszi tudomásul, hogy vége a játéknak. De hát itt nem az a cél, hogy a stáblistát elolvashassuk a játék végén, hanem az összes feladat elvégzése, minden másodküldetés megcsinálása, minden pályáról az ott megtalálható artifaktok megszerzése, a frakciókkal szembeni statisztikánk maximális kiaknázása (kapcsolataink és viszonyunk folyamatos formálása). Éppen ezért nem sok örömöt okoz a különbözõ mod-ok és segítségek alkalmazása. Nem sok élményt nyújt a aztorin végigrohanni.
Viszont valóban büszke lehet mindenki magára, ha megpróbálja a történetet teljesen felgöngyölíteni, tökéletesen kiismerni a pályákon lévõ "kiskapu" megoldásokat (minden nehéz dolognak van egy egyszerûbb megoldása is, csak meg kell találni). Szerintem ez a játék manapság a legjobban összerakott produkció, de ez csak akkor lesz világos a gamerek számára, ha valóban kijátsszák a benne rejlõ lehetõségeket.
A végén pedig érdemes újra nekikezdeni a SHoC-nak (ha megfigyeled a legtöbben ezt teszik, hiszen az azzal foglalkozó topic is újraéledt mostanság). Amúgy is elég uborkaszezon van az új játékok megjelenésének frontján, már ami az ilyen jellegû és stílusú game-kat illeti.
A végkifejlet szempontjából persze.
Igazad lehet, így a legoptimálisabb.Amúgy a jutalmon kívül van vmi értelme annak h kihez állsz be?