S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Vintar azért lassú, mert hangtompítós, aminek csak akkor van értelme, aha golyó szubszónikus, azaz lassú. Emiatt kell annyira figyelni az ívelésére. A sebesség hiányát a golyó nagy tömege kompenzálja. A NATO lõszerek nagyobb sebességûek, mint az AK lõszerek, emiatt a kisebb tömeg mellett is nagyobb az erejük.
A sebzés a golyó mozgási energiájából adódó erõ. ami a sebességbõl és a tömegbõl jön össze. A csõhossz a pontosságot befolyásolja. Minél hosszabb a csõ és minél gyorsabb a gyoló, annál pontosabb, egyenesebb a röppálya.
Arról én nem tehetek, hogy nem tudod a fegyvereket a játékban modellezett kinetikájuknak megfelelõen kezelni...
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
És akkoriban faltam a game-eket, szal annyira nem ástam bele Magam, mint manapság a Fallout3-ba, vagy a CS-ba.
Most már határozottan tetszik a CS. Már nem is tudom, hogy melyik tetszik jobban: A Fallout3, vagy a STALKER CS. <#vigyor3>#vigyor3>
Mivel a Call Of Pripyat megjelenése csúszik így asszem télen elõ veszem majd a SHOC-ot is.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Wow! Ez igen! THX! Monolith -> dettó!
<#worship>#worship>
Lehetséges, hogy újra le kellene töltenem a SHOC-t és nekiugrani majd ha már meguntam a CS-t. 😊
Az most 1ébként milyen állapotban van?! Mármint a SHOC?! Javítások, bug-ok, magyarítás, stb...?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Anno a ShoC-ban módosítottam a fegyverek képességeit a valós életben megfelelõ verzióik alapján és eléggé beleástam magam a játékon belüli viselkedésükbe...
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
A monolitok a kívánságteljesítõ védõi, 1 szál faszban rohangálnak a sugárzásban, nekik tökmindegy, kb. olyanok mint a zombik.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
~ 1 tár kell egy emberbe
Ha össze-vissza lõsz akkor tényleg. Erre való a célzás. 😊 Egy katona mester szinten is kifingik 1-2 headshottól. 1 ha arcon lövöd, 2 ha sisakon. És ez csak sima tölténnyel ennyi, páncéltörõvel 1 sisakra is.
az igaz hogy a fegyverek tulajdonságánál teljesen egyformák a csíkok, de szerintem ez csak hiba.
Szerinted. Én a gyakorlatban teszteltem is.
Majd utána olvasok akkor vhol.
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
~ 1 tár kell egy emberbe, lehet könnyebb a lõszer, de a másikból az egy lövés-egy hulla akcióhoz jóval kevesebbre van szükségem.
sose lövök fekve /mélygugolás??/, mert nem alap bill. beállításon játszok. amit próbáltam az állva volt. 😊
az igaz hogy a fegyverek tulajdonságánál teljesen egyformák a csíkok, de szerintem ez csak hiba.
nem akarok senkit rábeszélni más fegyverre, mint amihez szokott, csak nekem ez volt az érzésem.
¥ xfire: kistekila
Igen, lehet õket irtani. ^^
😄
Nagyobb részén már túl is adtam. 😊
Már meg nem mondom, hogy milyen, de vmi komolyabb távcsöves is volt. Szép hosszú darab. 😊
Ám!
A Monolith-osokkal kapcsolatba is lehet lépni vhogy?! Helikopter mellõl kellett felszednem vmi akkumulátort, de vannak még a térkép sarkában. Azonban megközelíteni nem tudom Õket. Azt írja ki, hogy kritikus pszihikus kisugárzás. Megyek pár métert és holtan esem össze. SEVA-ban és van már egy raklapnyi relikviám is, de semmi hatásuk.
Arra gondoltam, hogy ez lenne a térkép vége erre felé és talán így oldották meg, hogy arra felé ne lehessen menni.
De kik ezek a Monolith-osok?! És mi a szerepük a game-ben?! <#zavart1>#zavart1>
<#worship>#worship>
Távcsövesbõl jobb az SVU vagy SVD, azok 8x nagyítást tudnak, és a lövésük is eléggé maxos. Fõleg az SVU az ütõs, azzal még futni is lehet, az SVD-vel meg nem, ugyanúgy mintha exo páncél lenne rajtad.
A TRS semmivel nem pontosabb az AK-nál, max szerencséd volt a lövéssel. AK-val is lehet pontlövést csinálni, fõleg ha fekszel. Ugyanakkora körben hord mellé mindkettõ. És ami fontos: a TRS a játék leggyorsabban amortizálódó fegyvere! Vagy 20x gyorsabban kopik mint az AK.
egy téglafalnál kipróbáltam egyformán tuningolt SGI-t, TRS-t, AK-t, Thundert.
Kétszer ugyan oda csak a trs-el tudtam lõni egyes lövésen.
A vintar-t semmiért nem hagynám el 😊 ejtését már megszoktam SHoC-ban, és azzal tényleg elég egy lövés a fejbe. Az AK-val még sosem sikerült.
¥ xfire: kistekila
Én is úgy vettem észre, hogy az AK a legjobban használható fegyver. Az Avalanche-ra is csak kíváncsi voltam, hogy mennyiben más max-on, mint a Vintar.
Teljesen jogos amiket írsz! Valóban nem nagyon van létjogosultsága. Jól látod és értem amiket írtál.
<#worship>#worship>
Az Avalanche csak tárkapacitásban nagyobb a Vintarnál, viszont csak sima AK távcsõ szerelhetõ rá, ami 1.6x nagyítást tud, míg a Vintarl 4x (az SVD, SVU pedig 8x távcsõt használ). Mesterlövészpuskának ezért jóval szarabb mint a Vintar, géppisztolyként meg az AK-nál gyengébb mind sebzésben, mind tartósságban, valamint sokkal nehezebb golyót használ, így kb. 1/3 - 1/4-ed annyit tudsz magaddal vinni mint AK lõszerbõl. Semmi értelme az Avalanchenak.
Az-az, jól mondod. A Láng relikviát vittem érte.
Na, éppen ezen a 2 helyen nem jártam még. 😄
Át lehet alakítani úgy, hogy AK lõszer kompatibilis legyen?!
Ill. az Avalance-ra Nekem nem sikerült olyan távcsövet helyezni, mint a sima Vintar fegyóra. Mind2 max-on!!! Az Avalance (ha jól írom a nevét) tára Nekem 2x akkora, viszont a távcsõ nem zoom-ol annyira, mint a Vintar távcsöve. Olyat tettem rá, mint amit az AK-ra is lehet.
Army warehouseban kell a Láng artifactot visszavinni érte.
Amortizálódik az, csak nem olyan gyorsan mint a TRS301. Egy szinten van az SGI5k-val, de az AK még ezeknél is kevésbé pusztul le.
Javítani mindenhol lehet ha van elég pénzed rá.
Már próbáltam a Kordon-ban lévõ Stalker-eknél; Szolgálat-os szakinál; Agroprom-i gépésznél máshol még nem jártam.
Úgy kaptam az egyik asszem Szolgálatos-tól. Talán vmi relikviát vittem Neki vissza, már nem emléxem... 😊
De mintha ez nem is amortizálódna. Lehet ez?! Vagy csak lassabban?! Ui. begyûjtöttem egy rakás fegyót, felnyomtam 120kg-ra a teherbírásom és túladtam rajtuk. Ekkor akartam volna fejleszteni a GP-37-en (is) de nem tudtam a fentieknél, azonban úgy emléxem még a javítás is inaktív volt. Nem sokat, de azért használtam.
Szabadságosoknál még nem próbáltam.
<#worship>#worship>
Lõszerem sok volt és szerencsére a Szolgálatos-ok is besegítettek.
(de 1x lelöktek a lyukba 😊
Relikvia-t is begyûjtöttem. Most már van 2db Szent János bogár, amiknek nagyon az Egészség %-uk, de sajnos kevesebb relikviám van, ami lefelé vinné a sugárzást...
Arra már rájöttem, hogy összeszedem a szanaszét heverõ fegyvereket és akkor fent kevesebb a cuccos. Lõni még nem lõttem Õket.
Na, majd adok Nekik. <#violent>#violent>
<#zavart1>#zavart1>
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
<#zavart1>#zavart1>
Az alagút felfelé megvan, de annak a végén Nálam nem deszkafal van, hanem fémlemezek. Megnéztem kívülrõl is.
Szolgálatosok szétlövik?! De kiket?! Én nem látok semmit. <#wow3>#wow3>
De lehet, hogy már tárgytalan lett a dolog, ui. otthagytam Õket, nem foglalkoztam vele tovább, elmentem másfelé. Erre jön az üzi, hogy a küldetés megszakítva. Ennek ha jól tudom az lehet a magyarázata, hogy akinek vissza kellett volna vinnem a cuccost, Õ meghalt. (idõközben)<#nemtudom>#nemtudom>
Ettõl függetlenül majd visszanézek még, vagy visszatöltöm azt az állást és megnézem, hogy kiket(miket) is kellene lelõni, vagy hagyni, hogy a Szolgálatosok lõjék le. <#fejvakaras>#fejvakaras>
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
De most éppen ezzel kapcsolatos kérdésem lenne.
Erdésznél vagyok. Megvan az iránytû relikvia. Okés.
Azonban az 1ik Szolgálatos megkért, hogy szerezzek vissza egy Kísérleti példány vmit. Ez ugyanabban az alagútban van, ahol az iránytû relikvia is volt. A bevezetõ alagútban van és úgy lehet lejutni a levezetõ létrán, hogy az ember szétlõ pár db deszkát. Okés. Lemegyek. Tele van az hely mindenféle anomáliával, szerintem ami csak lehet és röpködnek a tárgyak. Eltalál 2x egy gázpalack és hulla vagyok. De többszöri próbálkozás után megvan ez cuccos, amit vissza kellene vinnem a Szolgálatos-nak. Azonban nem tudok visszamenni. Nem találok kivezetõ utat. A létra ami levezet nem ér le teljesen, még ráugrani sem sikerül. Futkároztam minden létezõ nyílásba, lehetséges kijárat felé, de semmi.
Vki túl van már ezen?! Ezt hogyan lehet megoldani?! Mármint kijutni?!
<#worship>#worship>
Én most visszamentem a Kordon-ba és eszembe jutott, hogy megnézem honnan a rákból is tüzeltek Rám, amikor átjön az ember. Minden egy hadsereg tagba ezért dupla annyi ólmot juttattam. 😄
A géppuskás fejét rongyosra lõttem. 😄 <#vigyor1>#vigyor1><#gun>#gun>
Na, mondom lesz raklap fegyó, amiket el tudok vinni eladni Szidorovics-nak a közelbe. De nem. Kiléptem és újra ott teremtek. 😞
PS:
Már van 3db gravi relikviám, így ha tehetném 120kg lenne amit Magammal tudok cipelni. <#alien>#alien> De sajna csak -8 van Sugárzás ellenes relikviám ennek pedig -9 kellene. Buborékból sajnos még csak 1db van.
Mindenesetre összecuccolni a 90kg is bõven elég. <#zavart1>#zavart1> Utána meg úgyis jönnek a gyógyír relikviák. <#smile>#smile>
De az a gond, hogy nem tudom leadni Sidorovichnak a cuccot mert nem nyílik ki az ajtaja!
Egy kis segítség kellene!A szemétdombon vagyok a bolhapiacon, és nem tudom leadni Dühödt Napr-nak a megszerzett PDA-t mert nem veszi el, pedig látszik a táskámban. Ugyan ez van a Kordon-nál is, hogy a térkép mutatja vegyem fel a táskát Sitkovicsnak a leltárban ugyanúgy látszik, hogy felvettem.
A bolhapiacnál ilyen üzenet jön elõ ha nyomok egy konzol (0) gombot:
Attempto use non-existent infoportion (agr_smart_terrain_2_3_simulation_task_complette)
Ez mind pirossal, talán nem jó valamilyen beállítás?
Ja egyébként 1.5.07-es versió van fent
Nekem nem így látszik...
Más: pár hete valaki kérdezte, hogy master fokozaton miként lehet élve átjutni a mocsárból a katonai bázis melletti átjárón kordonba.
Nos ötször próbáltam, kifejezetten azért, hogy kisérletezzek. Elsõre egybõl sikerült, majd különbözõ variációkban kétszer nem, majd ismét kétszer igen, úgy, hogy egytlen lövést sem adtak le rám a géppuskából.
Az eljáráshoz kell egy KA, távcsõvel. Ez összeszedhetõ a mocsárban. Lõszer az kevés van hozzá, de 10-15 golyó elég.
Amikor kijössz az alagútból, rögtön fel kell menni jobbra a töltésre, addig, hogy ráláss a géppuskafészekre. A távcsöves AK-val óvatosan be lehet küldeni a résen 2-3 lövést, amitõl a géppuskás vagy elfekszik, vagy leguggol (fedezéket keres). Ekkor rohanás, balra le, a kidõlt fa alatt. Ha fölött akarsz átugrani, lelõnek, ha alatta átbújsz, nem vesznek észre, ha meg már túljutottál rajta, nem foglalkoznak veled, bár futni még mindig érdemes, mert pár gyalog közben besétálhatott a mezõre...
A géppuskás sakkbantartásához nem egy sorozat, hanem kis idõközökkel 1-1 célzott lövés kell. Elsõre csak leguggol majd feláll, másodikra tovább marad elbújva, ekkor lehet átfutni. Ha nagy mákod van, le is tudod lõni...