S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindegy. Én megkerestem azokat az adatokat, amiket a program használ, hinni meg mindenki azt hisz, ami takar...
Más: frakcióháború FC moddal, Freedom oldalról. Kényelmesen - bár kicsit nehezebben, - mert több területen megtalálhatók, mint a freedom a háború elindítása elõtt) lenullázható a Duty frakció is. A bázis elfoglalásáért a jutalom egy Freedom Exoskeleton, meg pénz, kötszer, lõszer. Az exoval nem sokra megy, aki nem akarja használni, mert senki sem veszi meg, pedig 80 rugót érne...
A végjáték, Limanszktól nem változott.
Sztrelokot le lehet szedni mozgás nélkül. Amikor leugrik a létráról és teleportálódsz, elõre kell menni pár lépést, és leguggolni a fém szellõzõdarab mögé. Ez véd a balról jövõ lövésektõl. Sztrelok elbújik egy konténer mögé, kicsit lövöldöz, majd futni kezd. Jó idõzítéssel a hiányzó kerítésszakaszon 2 találatot lehet bevinni. Ez után egy másik konténernél tornászik kicsit, majd ismét futni kezd. Ha jól ütemezed, 3 újabb találatot tudsz elérni, ami pont elég, the end...
Kordonba csak egyszer kell ott bejönni, azt ki kell trükközni eü csomagokkal, vagy vissza a mocsárba, és felül átmenni.
A frakcióhábotú mûködik, csak bugos.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Meg az unintelligens NPC-k. 😄
Mivel elkúrták, így javaslom, hogy állítsd át újonc erõsségre és szerintem le fogod tudni "lõni" még az elején.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Ennek ellenére tudom hogy meg lehet csinálni, láttam róla a videót a jútúbon.
Szóval nekem teleportálgatni kellett, mígnem elértem a "felüljárón" oda ahol strelok felmászik a létrán és game over. Odaértem, de strelok sehol. Körbejárok, nézelõdök, keresem a villámló fejét ami elárulja hol van. Aztán észrevettem hogy valami bug folytán leesett a "felüljáróról" és ott álldogál. Ott már könnyû volt leszedni. Aztán vége is lett a gémnek, jött egy totál értlemetlen videó és kész.
Tényleg nem kicsit el lett kúrva a limanszk utáni része a játéknak.
Ez, a mûködésképtelen frakcióháború meg a cordoni géppuska a játék három gyenge pontja.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Az erõmûben hiába ugrott elém bárki, 2 lövés volt gépágyúval, ha néha bekaptam vmi sebzést, a +3 és +2-es gyógyító artifact pillanatok alatt feltöltötte az életem (az exo is segített benne).
Ennél sokkal több értelme van letesztelni a játékban a VALÓS sebzést. Érdekes mód egyezik azzal mint amit a játék a tulajdonságoknál feltûntet.
A duty-hoz belépés elõtt mentettem, megnézem a freedomos verziót is.
A híd leeresztése után visszamentem a mocsárba, felvettem az 50 rongyot és az FT 200-ast, feltunningoltattam, amennyire lehet és ekkor mentettem egyet.
Ami a normál menethez képest változott az FC hatására a sztori módban:
A mocsarat az SC gyakorlatilag az én segítségem nélkül is el tudta foglalni. Pár helyen kellett mellettük beszállni.
Cordon: az átjutás, és a Szidorovics féle csomag megszerzése ugyanúgy ment, bár ez utóbbinál több segítséget adtak a stalkerek, mint eddig bármikor. A terület elfoglalásánál se sokat kellett küzdeni, talán ha 2 csapatot kellett "venni".
Garbage-t a stalkerek szintén majdnem önállóan elfoglalták, a bejáratnál tanyázó banditák nem is voltak már ott, mire odaértem. Egyedül a bázisnál kellett komolyan besegítenem.
Yantarban az akció nem változott, megvárták míg odaérek az alapsztori szerint.
Az Army Warehouse-ban úgyszint.
Red Forest: a nagy pseudogiant az anomáliánál már nem volt ott, eltakarították a legények, ahogy a snorkokat is, mire odaértem ez alagúthoz. Megvártak vele egyébként, csak akkor indultak, amikor rájuk találtam. A tanknál 3 snork volt, a többieket Valerian tata és haverjai kiegyelték, igaz õk is odavesztek...
A híd leeresztésénél nekem gyakorlatilag csak a mesterölvészekkel kellett törõdni, a többit lerendezte a CS kontingens...
A frakcióháborúban kb 10 csapatot "rendeltem", hogy gyorsabban menjen, de enélkül is elfoglaltuk volna a Sötét Völgyet.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
WTF? A Kora meg még jónéhány pisztoly pont ugyanolyan lõszert használ mint a Desert Eagle. És szerinted az orosz 9X18 és a .45-ös között nincs akkora különbség, ami indokolná hogy jóval nagyobb legyen a .45-ös fegyvverek sebzése?
Ennél a résznél eddig mindig abbahagytam, mert a frakcióháborúhoz hasonlóan ez is nagyon gyengén van kivitelezve.
Mit kéne itt csinálni? Megyek teleportból teleportba, közben lõnek rám állandóan, gránátokat hajigálnak pont a lábam alá, és mindenfele respawnlonak az ellenfelek. Hiába lövöm strelokot amikor éppen nincs takarásban, a pszi-faszságát 50%-alá sose sikerült vinni. Aztán fölmászik a létrán, és game over. Szóval mi a franc van itt?
Az tény, hogy a pisztolyok hit_power értéke majdnem egyforma, az egyetlen kivétel a desert eagle, de az érthetõ is, mert az az egyetlen, ami erõsebb lõszert használ.
Pár lõszer és fegyver releváns értékei. Azok, amelyekbõl a találat hatását számolja ki a program:
Lõszerek:
9x18 9x19 .45 (11x43) .45 hydro
k_hit 1.0 1.0 1.0 1.2
k_ap 0.1 0.1 0.1 0.1
p_pierce 0.1 0.1 0.1 0.1
9x39_sp5 9x39_ap 9x39_pab6 gauss 5.56x45 5.45x39
k_hit 1.5 1.3 1.5 1 1 1
k_ap 0.8 0.9 0.6 15 0.6 0.6
k_pierce 0.8 0.9 0.6 15 0.6 0.6
Fegyverek
walther pm desert_eagle fort pb
hit_power 0.5 0.5 0.55 0.5 0.5
hit_impulse 75 75 75 75 80
bullet_speed 200 200 300 220 180
AK74 g36 lr300 sig550 vintar svd
hit_power 0.4 0.4 0.35 0.45 0.55 1.0
hit_impulse 100 100 100 100 120 125
bullet_speed 300 400 400 450 600 700
A tényleges érték (mekkora a találat rombolása) függ a lõszer alapadataitól, a fegyver alapadataitól, az esetleges módosítóktól és attól, hogy hol éri talált a delikvenst.
Látható, hogy pl egy AK "sebzése" 0.4, és a GP37-é is pont annyi, ám a golyó sebessége 25%-kal nagyobb, emiatt a tényleges romboló ereje, és a pontossága nagyobb, mint az AK-é.
A pisztolyoknál is hasonló a számítás...
Érdekes, hogy a pisztolylõszereknél az egyetlen különbség a .45-ös hydroshock lõszernél látszik, 20%-kal nagyobb hit_power.
Megjegyezném: az azonos lõszert kilövõ, és nagyjából azonos csõméretekkel rendelkezõ pisztolyoknál ne is várjunk óriási eltéréseket. Majd mindegyik 9x18-as vagy 9x19-est használ, a kettõ között nem nagyon van különbség.
A számok egy szép hosszú képletben felhasznált szorzók, eszerint tessék õket értékelni...
Az adatok a 10-es patch, módosítatlan adatai.
De majd jönnek okosabbak is. 😊 Van MOD, amivel orvosolni lehet, de ahhoz meg új játékot kell kezdeni.
Kicsit elakadtam..
Ott ratok amikor választani kell 2 duty vagy a freedom közül, és kikellene irtani a másikat. a freedomot választottam, elindulok, és egyszerüen megreked az utánpotlás. Eredeti játék, legujjabb patchel. Régen is ezért hagytam abba, azt hittem azota jobb lett.. a bolhapiac az egyik rész amit hiába irtok ki egyszerüen nem jönnek elfoglalni, ahogy kilépek arrébb emgyek pár métert ujrajön az összes.. ugyanez van a szemétdomb jobb also bejáratánáél egy mutáns csoporttal, kiirtom arréb megyek ujrajönnek seperc alatt, és nem foglalja el senki. a katonáknál az egyik pont az enyém a másikat nem jönnek már elfoglalni. ott is hiába irtom ki az egész bázisukat nem jönnek átvenni, és amint kimegyek ujrajön mind.
Van erre valami megoldás?..
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
1. Vagy áthúzod a beled a másik topikba
2. Vagy elbattyogsz a boltba és megveszed
Nagy az isten állatkertje, szerencsére idomár lettem...
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Fel van téve 10-es patch és a crack.Mennék kordonba ,de ki kidobb a játékból és bejön a bug report mit tegyek?
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Amúgy csak ismételni tudom magam: nem akarok senkit rábeszélni hogy más fegyvert használjon, viszont lehet itt olyan gémer akinek szintén jobban megy másikkal.
Ha már adja a játék ezt a lehetõséget, miért ne használjuk ki?
érdekes, hogy te vigyorogva 'bénázol' le másokat, de felkapod a vizet ha visszamondják 😉
Más:
kezdjünk el vitázni most a páncélokról. XD
¥ xfire: kistekila
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Nemhogy egy fullos páncélban grasszáló monolitos arcot. Mirõl beszélsz te?
ok, én az AK-hoz, de te a ballisztikához vagy béna, ahogy elnézem a vintáros közremûködésed 😉
ugyan ilyen rátával haladok elõre. és már ötödjére.
Az elõbb, bent a raktárban a katonák ellen ugyanez...
Nem elõször játszok a CS-sel sem...
A fájl elemzés kicsit késõbb...
Amúgy tényleg az, én az egész játékot végigheadshotozom AK-val mester szinten.
Vintarral is ugyanannyi lövés kell egy emberbe mint AK-val. Ha nem hiszed, próbáld ki! Lehetõleg ugyanolyan ellenfélen, ne páncélozatlan banditát lõjj Vintarral, míg AK-val exos dutyst, mert akkor tényleg kamu eredmények jönnek ki. Még az is számít hol találod el az ellenfelet, arcon lõve nincs páncél, 1 AK lövéstõl fekszik a katona (pl. kordon bázison), míg ugyanaz hátulról, a sisakot lõve 2 lövés.
Az SVD / SVU-nak nemcsak a sebzése nagy, de alapból AP lövedéket használ, a Vintarnál ilyen nincs. Ott külön van AP lõszer, ahogy AK-nál is. Az SVD / SVU 8x szkópot használ, a Vintar csak 4x-et, közel se kell menni. Az Avalanchera meg 1.6x szkóp kerül, ugyanolyan mint AK-ra.
Álcázásra legjobb a fák alján növõ bokor, abba beállva sokszor még közvetlenül melletted se veszik észre hogy lövöd õket (mocsárban, a vonat alatti banditákon, illetve dark valleyban a freedom bázison tesztelve).
A csõhossz csak egy darabig elõny, adott hossz után már hátrány. Ki is kell merevíteni hogy ne görbüljön össze-vissza lövéskor. Egy 100 méteres csõbõl lehet hogy már ki se jönne a golyó.
A NATO skuló pont a tenti csõdeformáló erõ miatt kisebb, mivel az csökkenti a pontosságot. Ezzel értelemszerûen gyengébb is. Volt a jutúbon egy frankó demonstráció, csak már nem találom, ahol AK-t és M16-ot hasonlítottak össze. Az M16-tal szép pontosan lehet lõni, de csak becsapódott a célpontként kiválasztott fába. Ezzel szemben az AK csöve lövéskor eléggé uborka lett, de átlõtte az egész fát. Páncélozott ellenfelekre jóval veszélyesebb az (igazi, nem a stalkeres) AK.
Én se tehetek arról hogy nem tudod a gyakorlatban megnézni azt amirõl beszélsz...
<#law>#law>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
viszont ha már megkerested, bedobsz te is egy táblázatot?
tényleg érdekelne, hogy csak a bénaságom miatt nem találok el valakit az AK-val, vagy alapja is van 😊
A CS fájlokon nam mentem végig, de amit láttam belõlük, a számítások a ShoC-ban használtakkal egyzenek, így ha az értékek nem egyformák, a sebzés sem az.