9107
  • Sidewinder
    Szevasztok.Én elkövettem azt a hülyeséget,hogy nem olvastam el elég figyelmesen a megvásárlás előtt a Clear Sky hátoldaát.A magyar változatot vettem meg tegnap.
    Felraktam a notebookomra amin windows 7 van... Majd megpróbáltam elindítani,erre kiírta,hogy ő nem indul el mert az első indításhoz rendszergazda jogkörök kellenek.Megnéztem a felhasználói fiókot,és én vagyok a rendszergazda,tehát a jogkör meglenne. Ismét csak nem indult. Akkor rámentem a kompatibilitás részre,ott is átállítottam a dolgokat, először XP-re,aztán vistára. Úgy sem ment. Utána megnéztem mit tanácsol a gép a "programkompatibilitási problémák megoldása" fül alatt. végrehajtottam azt amit tanácsolt,és úgy sem indult. Viszont később legalább elkezdte kiírni,hogy a rendszer letiltotta a "Tages Protection" című csodát,mert az "súlyos károkat" okozhatna. Ezen pedig nem tudok változtatni. Ezután megnéztem hátha valami patch segít rajta,találtam is magyar patchet,felraktam,semmi. Továbbra sem indul. Egy élmény ez a tages. Lock On Flaming Cliffs-el repülőszimulátorral játszottam régebben. Emlékszem,hogy az elején sokaknak nem tetszett,hogy a StarForce védelem minden alkalommal bekéri az ő drága külföldről rendelt DVD-jüket,mert akkor lehetett azt olvasni,hogy a SF fizikálisan tönkreteszi a meghajtót( amit ennek a szövegnek a kitalálói ellenőrzött körülmények közt soha nem tudtak bizonyítani) . Jött egy patch ami után a SF már csak hetente 1-szer kérte be a lemezt. Az Eagle Dynamics következő szimulátorának a DCS:Black Shark-nak már be sem kéri. Na mind1 a lényeg nem ez,hanem,hogy nincs e esetleg valami olyan patch ami a drága tages védelmet (mert az tűnik a hiba okának) úgy frissíti,hogy normálisan is képes legyen működni? Volt több játékom többféle védelemmel,ezek közül 5 volt StarForce-os,volt köztük 2 Securomos,egyikkel sem volt semmi bajom,mindegyik jól működött. A tages-el most találkoztam először.Szóval ha tud valaki erre megfelelő patchet akkor köszönöm a segitséget!
  • Herold
    Persze, fél Európát is átszelheted motorral úgy, hogy nem viselsz bukósisakot és nem lesz bajod, de akkor sem ajánlott.
  • Benedek
    A SoC-ot másodjára és a CoP-ot elsőre egy-egy darab quicksave-val vittem végig. Itt is csak azét kezdtem el pályánként a pálya elején mentést csinálni, mert az egyik kordoni flashdrájvot bebuktam (ismert és javított bug!).
  • Herold
    Épp ezért nem szabad mindig ugyanarra a fájlra menteni. Én 10 mentésből 8-9 alkalommal mindig új helyre mentettem az állást.
  • fery02
    Hajrá, kitartást!
    Én már döntöttem. :)
  • Benedek
    Ez már off, de azért leírom... :)

Fájó szívvel visszamentem a legkorábbi Agroprom földalatti pálya eleje mentésemhez. Ezt gyorsan letudtam, most vagy egy "földalatti pálya vége" mentésem. Két óra kóválygás után Agropromba összeszedtem flashdrájvokat, pár relikviát, megint megkaptam a napfelkelte öltözéket, találtam mág pár cuccot, sok-sok quicksave.

Aztán a stalker bázison össze akartam szedni a relikviákat, előtte közvetlenül nyomtam egy mentést és ahogy az áram anomáliába léptem kisüléskor lefagyott a program.

Valszeg közben még dolgozhatott a quicksave, mert a quicksave azóta nem töltődik vissza, szinkronizálás közben úgy marad a betöltés.

Úgyhogy... "földalatti pálya vége" mentés vissza! Végül is kis odafigyeléssel ezzel a kettőt előre egyet hátra módszerrel csak ejutok a végére. :)

(Amúgy egyszer már végigtoltam, de az kicsit gyorsra sikeredett, mert csak mentem mentem előre. Most prróbálok mindent összegyűjteni és mindent teljesíteni.)
  • fery02
    Aki arra adja a fejét, hogy S.T.A.L.K.E.R. játékkal játszik, számolnia kell a játékban előfordul(hat)ó olyan technikai problémákkal, hogy esetenként továbbjutást hátráltatja.
    Előző végigjátszás alkalmával még tavaly nekem is egy programbeli faszság miatt kellett abbahagynom a játékot. Idén is elkezdtem, most meg az áll fent, amit #8730-ba írtam.
    Hagyom a f.szba az egészet, nem éri meg az idegeskedés. :)
  • Benedek
    Hát ez lesz...

Pedig azóta találtam egy tonna Vintar BC-t, két darab S14 Thundert és két darab SA Avalanche-t illetve kaptam a mocsárnál egy fullre tuningolt napfelkelte öltözéket is. Ezeket sajnálni fogom.
  • Herold
    Tölts vissza egy korábbi mentést.
  • Benedek
    Problémám lett a CS-sel...

Agropromban járok (a végén) és kaptam egy kitörést. Annak rendje és módja szerint fedezékbe vonultam. A probléma az, hogy nem kaptam "Vonulj fedezékbe a kitörés elől teljesítve" (vagy ilyemsi üzenenetet, vagyis amikor a kitörés befejeződik), így most szabadon lófrálhatok a zónában és minden speciális karakter (kereskedő, kísérő, stb.) nem elérhető, nem vonult vissza a helyére.

Vélemény?
    Van rá fix?
    Próbáltam várni egy másik kitörést, hátha, de eltelt a játékban 4 nap, lófráltam a helyszínek között, de nem jött. Senki sem csinál semmit, mintha állna a scriptelés, minth aa kitörés még folyamatban lenne. Volt egy autosavem valahol, ott is ugyanez a bibi van. Agroprom elejéről és onnan a föld alatti pálya elejéről van mentésem, azok jók (de nem szívesen kezdeném előről).

Ezek vannak fent: angol CS, magyar felirat, 1.5.10 patch, sleep-bag mód (alvás) és travel mód (ingyen kísérő). Sosem volt ilyen gondom.

Köszi: benedek
  • CaRiuS
    Nemtudnád mondjuk elküldeni ???
  • CaRiuS
    Bakker, ez mind csak program, ingyenes scannel, ezeket énis megtaláltam, inkább csak egy xrAPI.dll fájl kéne :)
  • koschwarz
    [facepalm]
    letöltöd, beteszed ahová kell. nem kell scannelni semmit.

akkor második találat, az ingyé is van itt
  • CaRiuS
    nos igen... de itt csak a scan a free, a megoldásért már fizetni kell...
  • koschwarz
    ha mindenhol kerested akkor biztos nem találtad a google első találatát
  • koschwarz
    warez?
  • CaRiuS
    Helló mindenkinek!
    lenne egy apró problémám...
    Nem indul a Stalker m ert ahogy elindítanám kiírja h "xrAPI.dll" hiányzik a gépéről
    hiába keresem mindnhol, sehol sem találtam megoldást, remélem ti tudtok majd segíteni, előre is köszönöm !
  • fery02
    Olyan gondom van, hogy Steam-es (patchelt) változatra telepítettem a Complete mod-ot, magyarítással és olyan ordító hibák jelentkeznek, amik képtelenné teszik a továbbjutást.
    Még az Ingoványba és a Kordonnál nem is volt semmi vész, Szemétdombon vállaltam el küldetést a Fosztogatók vezetőjétől, hogy öljek meg egy emberkét. Én az életbenhagyás mellett döntöttem, vitt is tovább a szkript, hogy kijelöli nekem térképen, hogy öljem meg azt a csapatot, akivel üzletelni akar. Viszont a térképen semmi jelölés nincsen.

Akkor ugyanitt szemétdombon északon a Stalkereknél az egyik vezető megkért, hogy szerezzek meg neki egy PDA-t.
    Oké, megszereztem, visszaviszem neki, viszont továbbra is oylan válaszadási lehetőségek jelennek csak meg, mintha nálam se lenne a PDA.

Szóval nem tudom, hogy ilyenek jelentkeznek-e nálatok, de ez így összességében használhatatlan (ShoC Complete mod viszont ezzel ellenben tökéletesen működik).
  • cs1rk3
    Amugy ha beálltam a banditákhoz ki se lehet már vinni a játékot? :D
    Mert Yantarba Balga és csapata csak lő rám. :D
  • RAMyMamy
    nincs :(
  • Herold
    Nincs olyan relikviád ami leszedi, csak lassan?
  • RAMyMamy
    már megnéztem, mielőtt ide beírtam volna, meg gugliztam egy fél órát, de nem találtam semmi használhatót

mellesleg a trainerben nincs ilyen opció, csak a sugárzást veszi le, de nekem nem az kell
  • Herold
    Itt keress trainert a megfelelő verziószámhoz.
  • RAMyMamy
    tudtok olyan cheatet, amivel a pszichikus "fertőzést" le lehet szedni 0-ra?
    bementem egy olyan részre, ahonnan nem tudok kijönni csak örökélet cheattel és annyira felmegy a szintje ennek a cuccnak, hogy nem műlik el sehogy sem. elcsesztem, mert már nem mentettem vagy 2 órája, csak f5-tel :S
  • RAMyMamy
    tárgytalan, megtaláltam a hivatalos oldalon
  • RAMyMamy
    és azt honnan lehet leszedni a magyar verzióhoz?
  • Bulics
    Történelmi pillanat! Tegnap Sztrelok és csapata elérte a Zóna közepét.
  • Haven
    nekem is ez a problémám, tudtál rá megoldást találni?
  • KranaZoli #8719
    Persze, v1.5.10-est. (utolsó)
  • oneal1
    ma akarom telepíteni a game-t.

érdemes valamelyik patchet telepíteni?
    mit javasoltok? lehetőleg olyat amihez van crack :D:D

köszönöm
  • HUmanHunter
    gyémánt kiadás jobb e mint a gyűjtői?
  • Herold
    "Hol bújkáltok, szarosok?"

Nekem se tetszett.
  • Bulics
    De a magyar szinkron rettenetes, angol hangal jobb. Komolyan mondom, borzasztó, teljesen elcseszi a játékélményt.
  • mcmoha
    Igen.:)
  • Győrfi Zoltán
    Üdv.Csak egy kérdés az eredeti játék ami magyar szinkronos fut win 7 64 biten?
  • steweee
    még mindig a shoc topicja pörög. nekem csak az van még meg, majdnem végig is vittem modolatlan, de aztán meguntam. viszont megint előveszem complett moddal. kérdésem az lenne, hogy a másodk és harmadik rész milyen újításokat valósít meg a modolatlan első részhez képest, illetve sztoriban mennyire jók vagy rosszak. illetve ezekhez a részekhez is készül vmi nagymod ami teljesen feljavítja őket ?
  • Bulics
    Csak úgy, mivel unatkoztam.
  • KranaZoli #8710
    Okés-okés, gondoltam - rá lehetett ismerni, de ezt most csak úgy összehoztad Nekünk?! :)

Nekem az a tetszett ami Agropromban volt hallható (az kis részlet) olyan rock-os betét.

Ez-e:

No, ez jobb minőség:

• Bulics
    A Banditák bázisán szóló zenének a remixe...
  • KranaZoli #8708
    Letöltöttem, belehallgattam, ez mi a kecci akar lenni?!

1 biztos, nem az Én stílusom. :)