506
Pride - melegfelvonulás
-
#179 "pont ugyanannyi homoszexuális van, mint mondjuk 80 évvel ezelőtt,"-hát mondjuk ezt nem hinném,ha még annyi is lenne,80 évvel ezelőtt nem voltak ilyen nagyra.És tényleg,nem azzal van a probléma hogy meleg,hanem azzal hogy felvonul és igen valamilyen szinten hírdeti a melegséget,de az már kész röhej,hogy gyereket fogadjanak örkbe!Csináljanak!Ja, azt nem tudnak,sajnálom,ők mások! -
#178 Nem enyhe,hanem nagyon nagy,nem látod hogy poén volt. -
#177 mi az, hogy "így megy tovább"? pont ugyanannyi homoszexuális van, mint mondjuk 80 évvel ezelőtt, csak akkor mindenki titkolta.
van erre egy mondás is: "nem a világ lett rosszabb, hanem a hírszolgáltatás lett jobb". Asszem Woody Allen.
hogy mennyire társadalom- vagy természetellenes jelenség, arról meg Aspyrin hozzászólása és az én linkem szerintem elég világosan ír. a személyes szimpátia már más kérdés persze. -
#176 kis olvasnivaló, a második oldal közepe után lesz érdekesebb -
AranyKéz #175 Jó hogy meleg=meleg, de hogy a globális felmelegedést a melegek okozzák, az enyhe ferdítés.
-
#174 -
Unreal1942 #173 Korrekt. Engem mint Nemzeti érzelműt sem sértett :) -
Unreal1942 #172 És most mit kezdjek azzal, hogy történelme van a melegeknek?
Ettől még nem kell, hogy elfogadott legyen ugye?
Vagy legyen elfogadott, de könyörgöm szeretni ne kelljen már őket.
Szép nyugodtan nem hivalkodva éljék a zakkant életüket és a társadalom normálisabb részével próbáljanak meg úgy kommunikálni, hogy ne az legyen az első amikor ránézek, hogy úr isten egy buzi. Tudod be kell illeszkedni. És nem nekem kell alkalmazkodnom hanem nekik.
Erre semiképpen nem jó egy ilyen felvonulás mert minden jobb érzésű emberben ellenszenvet ébreszt (még akkor is ha elitéli a tojásdobálást és egyéb eröszakos megnyilvánulást). Az meg már teljesen abszurd, hogy gyereket akarnak nevelni! "felnőtt férfiak kamasz fiúkat választottak ki nevelésre, amelybe a szexuális kapcsolat is beletartozott" bravó! -
#171 Ez félelmetes!
Ez az egész ami folyik az országunkban. A tolerancia teljes hiánya. Mindkét részről!
Nekem nincs semmi bajom a melegekkel, vannak meleg ismerőseim, teljesen normálisak. A lényeg, hogy azok a melegek, akik nyomatják magukat a felvonulásokon, szintén nem tolerálják az egyszerű polgárt. Tudom hogy hatalmas a diszkrimináció az országunkban, de azt a homoszexuálisoknak is el kell ismerniük, hogy egy átlagos heteroszexuális ember egyáltalán nem kíváncsi egy ilyen felvonulásra és nem érzi jól magát tőle. A melegek ezt tolerálhatnák! Jól van, a saját nemedhez vonzódsz, a te dolgod NEM MÁSÉ! Ez már nem arról szól, hogy felvállalják. Felvállalás az, ha pl egy színészről pletykák terjengenek, esetleg rákérdeznek egy interjún és ő nem határolódik el a válaszadástól, hanem kimondja "Igen, vonzódom a saját nememhez.", és onnantól kész, ugyanúgy folytatja normálisan az életét. És tolerálja a heteroszexuálisokat, értem ezalatt nem fog izomból smárolni a fiújával nyílvános helyen, mert tudja, hogy ez bizony kellemetlen másoknak.
A másik ez a divatőrület, főleg lányoknál. Ez ugyebár férfikörben elfogadottabb, de én egyszerűen ettől is a falnak megyek. Rengeteg ismerősöm van, akik nem veszik zokon ha a barátnőjük más lánnyal smárol. Az én véleményem az, hogy ez egyáltalán nem normális, ez is egyfajta torz hozzáállás, csak egy ilyen kijelentés nem hat buzisnak, pedig emögött igenis van egy ferde hajlam. Ebből adódnak a hobofóbiák, ami egyfajta félelem a dologtól (véleményem szerint!) és paradox dolog, de talán a dolog legnagyobb ellenzői azok, akik hajlamosabbak a ferdeségre, hisz akinek normális identitása van, annak meg sem fordul a fejében ez az egész, nem fél a dologtól, nem foglalkozik vele, éppen ezért nem is fog agresszívan reagálni rá.
A másik csoport ugyebár pedig akik minden balhéban benne vannak. A kopasz, hungarista... stb fazonok. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy lehet valaki ennyire retardált. Mindenkinél nagyobb hazafinak látják magukat, miközben ők húzzák le az egész ország színvonalát. Amikor belelovalják magukat valami teljesen lényegtelen csetepatéba, szinte látom, ahogy látják magukat: "Harcolunk, ahogy ősapáink harcoltak! Magyarországért!". Kb ilyesmi lehet, nem is tudom talán túl sok filmet néznek. A balhé után pedig soha nem gondolják végig, hogy "akkor most pontosan mit is tettünk az országért tegnap este?". Nem akarok csúnyán fogalmazni, de sz@rt se! Ezek nem építő, teremtő cselekedetek! És ezt egyszerűen nem lehet megértetni velük! Iszonyatosan gyerekes a felfogásuk: Ha valaki nem úgy gondolja mint mi, azt MEGVERJÜK!
Aztán miután félholtra vernek mondjuk egy cigányt (aki lehet intelligens diplomás ember, vagy ugyanolyan agresszív és suta, mint ők, de persze ez a leglényegtelenebb a szemükben, a lényeg hogy cigány) azt érzik, hogy tettek valami. Valamit az országért. Mintha nem látnának a jövőben, vagy nem értenék az egészet, hogy agressziót alkalmaztak, ami csak kényszeríti az áldozatot, hogy megadja magát, nem fog tőle megváltozni. Csak dühős lesz tőle, ami talán újabb bunyókat szül, aminek talán lesz mégegy teljesen nem odaillő áldozata (mondjuk egy szimpla srác, aki kokárdát vett fel és máris hungarista) és ez csak terjed. Szóval "nagy magyarok" csak magatok alatt vágjátok a fát és szeretett hazátokat cseszitek szét!
Azt hiszem ebből az egész felvonulásból, meg balhéból is csak az látszik, hogy akik ott voltak és aktívan részt vettek a történésekben, nem is különböznek egymástól annyira. Mindenki a saját nézetét akarja érvényesíteni és embereken is átgázol ha kell. A homokosok beletolják az emberek arcába azt, amire aztán senki se kíváncsi (természetesen), a "magyarok" meg beletolják az emberek arcába az öklüket.
Ha bárki bármi negatívat vett le az írásomból, elnézést kérek. Nem ezeket a csoportokat támadom (melegeket vagy magyar érzetűeket) hanem az ezekhez a csoportokhoz tartozó suta és arrogáns embereket. -
#170 Jól van,az a lényeg hogy én nem vagyok toleráns a buzikkal szemben,szerintem ez nem normális,és ha ez így halad a Föld nem is éli meg azt hogy a globális felmelegedés (most tényleg arra a világméretű felmelegedésre gondolok ami gondot jelent) elpusztítsa,mert kihal. -
Aspyrin #169 Ez is egy nézőpont, ugyanolyan, mint a melegellenesség :) -
#168 Na ezt nem is láttam. -
#167 Tudod vannak hívők,és van egy olyan nagy könyv hogy Biblia.Ha többet akarsz megtudni akkor olvasd el. -
AranyKéz #166 isten nem létezik, soha nem létezett és soha nem teremtett semmit. Ennélfogva az érved semmis. -
#165 Ha az a kutya egy gyerek akkor meg van oldva a gyerekvállalás a melegeknek.Fogadjanak örökbe kutyákat. -
#164 Mármint veled #159 és veled #160 értek egyet csak elfelejtettem megnyomni a válasz gombot,bocsi csak olyan meleg van itt. -
#163 Most komolyan. Ez normális? -
Aspyrin #162 Mielőtt teljesen kitérsz a hitedből jöjjön egy kis történelem:
A homoszexualitás az emberiséggel egyidős, már számos ókori művészi alkotás is ábrázolta. Az egyes társadalmak viszonyulása eltérő volt. A skála a teljes elfogadástól a közömbösségen át a teljes elutasításig, sőt üldözésig terjedt.
Egy etnográfiai atlasz, az ún. Murdoch-atlasz négyezer egykori és mai társadalom legfontosabb jellemzőit mutatja be tömören. A homoszexualitás a társadalmak 60%-ában elfogadott, a kultúrába valamilyen módon beépült. A társadalmak 30%-a toleráns, tehát nincs beépülve a kultúrába, de nem csinálnak belőle gondot. Végül 10%-ot tesznek ki azok a társadalmak, amelyek tiltják a homoszexualitást, és különféle rendszabályokat hoznak ellene. Az utóbbi csoportba tartozik a zsidó-keresztény kultúra is.
Az ókori görögöknél a homoszexualitás neve pederasztia volt, amikor felnőtt férfiak kamasz fiúkat választottak ki nevelésre, amelybe a szexuális kapcsolat is beletartozott. A pederasztia kifejezést a modern időkben is gyakran használták, de mára kikopott, mivel asszociál a pedofíliára, amelynél a vonzalom tárgya kiskorú. Az ókori rómaiaknál ennek megfelelője az efebofília (latinul: ephebophilia) volt. – A görögöknél a felnőtt melegek közti párkapcsolatot azonban nem fogadták el. A kevés kivétel közé tartoznak azok az esetek, amikor a spártai katonák párban harcoltak, és kapcsolatuk hozzájárult a hatékonyabb hadviseléshez.
A rómaiak kezdetben kevésbé voltak toleránsak a homoszexuálisokkal, mint a görögök, de ez az elutasítás később jócskán megenyhült. Hadrianus császár (Kr.u. 76-138) már nyíltan élt együtt szerelmével, a görög szépfiúval, Antinousszal, akinek halála után várost alapított emlékére, az egyiptomi Antinopoliszt.
A kereszténység, az iszlámhoz hasonlóan, átvette a zsidó Ószövetség homoszexuálisokat elítélő felfogását (pl: „Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.” 3Móz. 18.22.), emiatt a középkortól napjainkig e három vallás felemás módon – inkább elítélően – viszonyul a homoszexualitáshoz. Régebben a saját nemükhöz vonzódókat akár meg is kövezték, máglyán égették meg, vagy egyéb kivégzési módokat alkalmaztak. A legújabb kortól kezdve a nyugati, szekularizálódó, de még mindig keresztény dominanciájú civilizációban az ilyen radikális hozzáállás eltűnőben van, de a muszlim országokban (pl. Iránban) ma is jelen van.
A huszadik században II. világháború idején a nácik a zsidók, cigányok, kommunisták, és Jehova tanúi mellett a homoszexuálisokat is deportálták (a zsidók sárga csillagához hasonlóan, a homoszexuálisok megkülönböztető jelzésként rózsaszínű háromszöget viseltek), és pusztították.
Az elítélés és üldöztetés miatt a homoszexuális lét megélése különböző társadalmi problémákhoz és személyes bajokhoz vezetett. Például, felhasználták személyes és politikai támadásokra, lejáratásra, gyakran fonódott össze a bűnözéssel, vagy alakultak ki az ilyen beállítottságú személyeknél különböző lelki zavarok (diszharmonikus személyiségfejlődés, frusztráció, depresszió, neurózis, szexuális aberráció, paranoia stb.).
A II. világháború, de főleg az 1968-as diáklázadások után a homoszexuálisok is megindították saját felszabadító, jogvédő harcukat. Miután a jogszabályok lehetővé tették a szerveződést, a közvélemény felvilágosítására különböző kampányok indultak, és ezeknek köszönhetően a társadalom hozzáállása lassan kezdett megváltozni.
A Stonewall Inn melegbár New Yorkban
A homoszexuálisok diszkrimináció-ellenes harcának mérföldköve 1969. június 27., amikor New York Greenwich Village városrészében (Christopher Street 57) található Stonewall Inn nevű szórakozóhelynél a homoszexuálisok szembeszálltak az őket zaklató rendőrökkel („Tactical Patrol Force”), és napokig tartó zavargások következtek, amelynek során autókat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, és sokan sebesültek meg mindkét részről. -
#161 Teljesen egyetértek veled.Isten azért teremtett Férfit(Ádámot) és Nőt(Évát) nem pedig Ádámot és Bélát. -
garfield83 #160 Persze,őket is megértem, olyan normális életet szeretnének élni, mint mi, pl. gyereket vállalni, megfogni a másik kezét séta közben,stb. Érthető, hiszen ők is csak emberek.
Ennek ellenére én nem engedném, hogy örökbe fogadjanak gyereket, nem hinném, hogy jó hatással lenne ez a fejlődésére.
Szerintem a melegeknek el kell fogadniuk,hogy sajnos amit ők művelnek az nem normális, nem hiába alkotta az embert úgy a természet, hogy egy nő és egy férfi legyen szükséges a gyermek nemzéshez.
Szeressék egymást ha nekik úgy tetszik, de tegyék ezt zárt ajtók mögött és fogadjanak be macskát vagy kutyát gyerek helyett. -
Unreal1942 #159 Már ne is haragudj, de ha valaki burnyák az nem is természetes. Hogyan vehetném természetesnek?
És igen nekem nem ártanak ez rendben van, de ahogy elöttem már válaszoltak is rá egy fejlödő gyermeknek árthatnak. Jöhet a bla-bla, hogy a szülő felelősége, de mindketten tudjuk, hogy egy gyerek fejlődésére a környezete nagy hatást gyakorol. Szülői gondviselés ide vagy oda. Ha pedig szines ruhákba öltözött vidám buzikat lát akiket szeretnek az emberek, akkor ez elferdítheti sajnos. -
Aspyrin #158 Tiszteletben tartom a véleményed, de semmi több (=tolerancia). -
AranyKéz #157 -
garfield83 #156 Részben egyetértek veled,szerintem sem kellene mutogatni magukat és tényleg arra halad a világ, hogy már a fiatalok körében "trendi" ha valaki azonos neművel smárol a discoban stb. viszont őket is megértem, nem tehetnek róla, biztosan nem ők választották azt, hogy melegek lesznek, egyszerűen ilyennek születtek. -
#155 Nem tudom mit nem értessz,a homoszexualitás NEM NORMÁLIS DOLOG!Ha más,legyen más,de ne mutogassa!Eleve ha MÁS,akkor nem olyan mint a heterók,akkor mért akar olyan lenni!Nagyon büszkék magukra!Lassan az lesz a ciki hogy valaki heteró!Na meg ez a gyerekvállalás,ne mondja már nekem senki,hogy az a gyerek nem lesz ferde hajlamú és normális családképet lát magaelőtt!Bebuzítják az egész világot. -
AranyKéz #154 << Bár az tényleg nem megoldás ma már hogy nem beszélünk velük róla, csak azért nem mind1 hogy mikor. >>
Valamivel azelőtt kéne, hogy az osztálytársaktól, szomszéd gyerektől kezd el fals infókat hallani. Az meg elég korán van.
-
#153 Ez tuti. Csak ha elengedem a suliba a gyerekem és utazik a villamoson, vagy a kocsiban és közben az utcán lát két csókolózó férfit és esetleg nem mondja nekem, attól még okozhat ez neki traumát. (Bár ez csak az én gondolatom, nem vagyok gyermek pszichológus) Meg én most nem kezdem el neki 7-8 éves korában magyarázni, hogy ilyen betegség is van és hogy nekik lényegében semmi bajuk nincs. Azt azért nem hiszem, hogy kizárólag a szülőknek kellene kezelniük ezt a problémát (is). Bár az tényleg nem megoldás ma már hogy nem beszélünk velük róla, csak azért nem mind1 hogy mikor. -
Aspyrin #152 Ez a szülők felelőssége.
A tiltott dolgok sokkal izgalmasabbak. Kellő odafigyeléssel és megértéssel kell mindent kezelni, ugyanúgy, mint akár a dohányzást, kábítószer kérdést.
-
#151 Az enyémet már nem. De egy kisgyerekét igen. Ha sok helyen látja tuti felmerül benne, hogy most wtf? Persze ő nem fog azon gondolkozni, hogy most az a két bácsi miért azt csinálja amit anyu meg apu szokott, de nem biztos hogy a helyes mederben marad a fejlődése. -
#150 Azért felhívnám a figyelmedet arra, hogy azokban a nyugat-európai országokban, melyek korábban gyarmatatrtók voltak és megnyitották kapuikat a bevondorlók számára, ma igen komoly problémát okoznak ezek a népcsoportok. Lásd párizsi összecsapások pár éve...
Persze, feljődtek, de hogy? Kifosztották a gyarmataikat... -
Aspyrin #149 Az az alapvető probléma, hogy eleve nem tartod természetesnek a másságot. Azért hoztam fel a sérültek példáját, mert azok az emberek nem tehetnek róla, hogy olyanok, mint ahogy a melegek sem.
Az nem megoldás, ha elszeparálsz egy közösséget, csak sokkal nagyobb feszültséget okoz(lásd.: iszlám fanatisták).
Azt kell megérteni, hogy nem ártanak neked. A beállítottságod nem tudják befolyásolni. -
Unreal1942 #148 Nem őket nem utálom. Ők csupán arra hívják fel a figyelmünket, hogy több odafigyelést igényelnek pl. a közlekedésben.
Míg a melegek arra, hogy ez egy természetes dolog és már már divatot csinálnak belőle. Az jöhet le a fiatalok számára, hogy ez trendi.
Van más megoldás! Otthon kell maradni ahogy eddig is. Senki nem foglalkozna velük sőt talán van akiről soha ki sem derülne, hogy meleg. ez lenne a normáls. Akkor talán mindenki elfogadná, hogy igen vannak léteznek és a maguk kis körében szépen élik a magánéletüket. NEm próbálnak nagyobb tábort kovácsolni maguknak. -
#147 Visszabb mar nem lehet... -
Aspyrin #146 Még van időd fejlődni, akár előre akár vissza. -
Aspyrin #145 #139
Vagy például a születésétől fogva szellemileg/testileg sérült ember sem nevezhető "normálisnak", mégsem ítélem el, mert ugyanaz a egy sz@ros élete van, mint nekem vagy neked és ebben nem szabad akadályozni senkit, amíg nem okoz kárt a másik számára.
A sérült embereknek is van világnapjuk, őket nem utálod amikor felhívják a figyelmet arra, hogy ők is köztünk élnek?
Más megoldás nincs, csak ha a nyilvánosság számára érthetővé válik, hogy nem mindenki ugyanolyan. -
martinho040150 #144 utálom a ********************************** melegeket
kis ************* -
Unreal1942 #143 Azzal semmi bajom, hogy kisebbség. Azzal van bajom, hogy egy rendellenes dolgot akarnak népszerűsíteni. És propagandát csinálnak neki. -
#142 nem kedvelem a melegeket de azért megdobálni őket nemkéne tojással :O
elég szociopatáknak látszottak a dobálok :) -
AranyKéz #141 << Nem mert az a normális! >>
Tehát akkor mindenkit a "normális" éppen aktuális értelmezése alapján kell megnyirbálni ?
Milyen okos gondolat. Most élhetsz, 10 év múlva viszont megölünk mert kisebbségbe kerülsz. -
Aspyrin #140 Természetesen, én sem szeretem a látványt, sőt, inkább röhögök rajta, DE NEM BUZDÍTOK SENKIT GYŰLÖLETRE emiatt.