Hatvan éves a roswelli ufólegenda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez így hülyeség. Mi emberek is tervezzük a Mars expedíciót, ami több évig tart hajóidõben.
Relativisztikus sebességnél pedig hajóidõben szintén nem tart sokkal tovább az út két nem túl távoli csillagrendszer között.
És akkor még nem beszéltünk olyanokról, hogy talán alkalmazhatnak valamiféle hibernációt, vagy szimplán csak sokkal tovább élnek.
Nyilván, nem olyan, mint átugrani a szomszéd faluba autóval, de egyátalán nem elképzelhetetlen.
Fõleg, ha figyelembe vesszük, hogy nekünk is voltak/vannak hasonló idõtartamú csillagközi projektjeink komly tervezés alatt.
Lásd pl Orion projekt és utódai. (Orion projekt , Daedalus projekt, Longshot projekt)
NEXUS6
A relativitás elmélet nem zárja ki, csak épp nem ezzel foglalkozik.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

hííííííííínyeeee.....Béla meg jufót lótott.........

punishing since 2000.06.10. Nem mondamám hogy megmondtam. Ha nem mondtam volna meg... kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen...

Kössél bele vazz 😛

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

NEM. Hanem:
Mai fizika = klasszikus + spec. rel. + ált. rel + kvantummechanika.

IGEN, a kvantummechanikával együtt. Ha esetleg megcáfoltad volna, nyugodtan elmesélheted.

Mai fizika = speciális relativitáselmélet?

(Bár az "öreg" rossz kifejezés vele kapcsolatban, hiszen az 50-et sem érhette meg, lélekben meg megállt úgy 30-nál. 😊 )

<< 3. Valamiféle térugrásos/teleportálós módszerrel (amit a mai fizika már nem zár ki) >>

Miért is nem zárja ki a speciális relativitáselmélet ?

Ja, mint oly sokszor, valószínû most is a fején találta a szöget az öreg. 😊

Amikor a cikk fõcímét olvastam, arra gondoltam, hogy na, a halálos ágyán bevallotta, hogy nem is volt ott semmi, csak félreértették, stb. Mert hogy a halálos ágyán nem szokott az ember hazudni.

Eléggé sántít az a "bizonyítás", hogy azért nem lehet itt semmi (még ha ott áll elõttem, akkor sem), mert túl nagy a távolság. Ez nem bizonyítás, csak egy érv a sok között (pro és kontra). Amellett, amit Nexus6 írt: 1. Fényközeli sebességgel néhány év egy közelebbi naprendszer. 2. Fényközeli sebességnél rövidül az idõ, azaz akár többszáz fényévrõl is jöhetnek, számukra csak pár év tellik el. Az elsõ eset meg egy pár napos "kiruccanás" a számukra. (Csak vállalni kell, hogy az otthon maradottak ugyanúgy öregszenek.) 3. Valamiféle térugrásos/teleportálós módszerrel (amit a mai fizika már nem zár ki), sokkal kevesebbet számíthat a távolság.

Ez is kb olyan igaz lehet mint amikor Darwin az egész evolúcióelméletet megtagadta és megtért a halálos ágyán.

Mindez ez olyan szemtanú szerint, aki akkor még az egész ház, talán még az egész város közelében sem volt.

NEXUS6
Az a gáz, hogy ezek egy részének úgynevezett tudományos magyarázata kisebb valószínûségû, mint hogy a jelenséget csillagokból érkezett idegen lények okozzák.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

nem azt mondom az UFO jelenségek igazak...
sõt szerintem ezek mind megmagyarázhatóak máshogy
de földön kivül biztos hogy van élet szerintem

http://csiri.blog.hu

NEXUS6
És "a tudomány mai állása szerint" címû vitához még hozzátenném, hogy a széleskörûen alkalmazott technológiák nagyrészét sem tudjuk megmagyarázni. Pl aerodinamika alapjait: coanda effektus, ennek hatása a repülésben, vortexek stb.

Jó eséllyel bizonyos paraméterek között le tudjuk írni a hatásukat, és ennyi. Lényegi magyarázat, szélsõséges esetekre való predikció: zéro!!!

szerintem vannak földönkívüliek is mert ha mi vagyunk vannak mások is ...
vagy annyira fejlettek hogy nem foglalkoznak velünk mert túl primitívek vagyunk hozzájuk kéest vagy annyira értelmetlenek azo kaz idegenek hogy még a " tüzet " sem ismerik kb pár 100 éve fejlõdünk technikailag szerintem az ufo-k akik figyelnek minket ha figyelnek még igen gyerekcipõben látnak minket ne is vegyék még fel a kapcsolatot úgy 2-3 ezer évig lehet akkorra már nem is lesz ember...

Na, te is olyanban hiszel, ami már nincs: a klasszikus fizika, mint egyetemes szabályrendszer/i].

Kornan
Jah googleztam egy képet a bigfootról,meg valami ufóról. 😄 Photoshoppal jobbat lehetne csinálni,de az most nincs fent a gépemen.Paintel kicsit rögtönöznöm kelett. 😊

A zufó vitához:Biztos léteznek a földönkívüliek valahol,de nemhiszem,hogy itt jártak a földön,sokkal inkább az emberi fantázia szüleménye,ahogy a többi ilyen dolog is.Habár kizárni sem lehet.Elképzelhetõ,hogy itt laknak a szomszédba a centauri 3-as csillagrendszer valamelyik planétáján és valahogy képesek hibernálni magukat utuk során.Vagy azis lehet,hogy görbítik a teret. 😄 Keveset tudunk ahoz,hogy megmondjuk márpedig az nem lehetséges!Abban viszont biztos vagyok ,hogy az észlelések nagy része legyen szó ufóról,démnonokról,szellemekrõl,csupakabraszról tévedés vagy félrevezetés.Még ha saját szemeddel látsz is valamit ,akkor sem lehetsz 100% biztos abban ,hogy tényleg amit láttál idegen eredetû volt,vagy bármi ehez hasonló.Szóval ez a téma nyitva marad egészen addig amíg le nem szállnak és kezet nem fognak velünk,vagy szét nem rúgják a seggünket. 😄 De úgy vélem több mint 50% a valószínûsége,hogy tévedés,félrevezetés az összes eset egészen roswell óta.Pl a gabonaköröket szerintem majdnem 100,hogy emberek csinálták mégis sokan beveszik.
NEXUS6
A link ott van a 4. hsz alján!

Tökéletesen igaz amit leírtál, a tudomány mai állása szerint nincs fénysebességnél gyorsabb utazás, de még a fénysebes sem elég gyors egy ilyen úthoz.

De ugye azt is tudósok mondták, hogy kövek sem potyognak az égbõl, a levegõnél nehzebb tárgyak meg nem tudnak repülni.

De azért szintén a tudomány szerint az általunk ismert anyag és energia a világegyetem 5%-át teszi ki.

Az ufókkal történt találkozások jelentõs részében az alanyok pszichológiailag bizonyítható módon kontaktusba lépnek általuk intelligens lényeknek érzékelt entitásokkal, azokkal kommunikációt folytatnak. A hozzáférhetõ anyagokból ez biztos, ez tudományosan is többé kevésbé elfogadott.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy ez mit jelent, kik azok az intelligenciák, vagy azok-e egyáltalán.
Ezért érne sokat egy tárgyi bizonyíték.

ezzel csak az a baj, hogy a jelenlegi fizikai ismereteinkbõl indulsz ki
mintha pár száz éve azon vitatkoztak volna, hogy hajón kívül mással nem lehet átjutni az óceánon
megmég
(most nem fog érdekelni, h szépen írjak, bocs)
Az ufo és a földönkívüli élet nem teljesen uaz. Amolyan bogár-rovar kapcsolat.
De asszem valaki már írt itt hasonlót. 38as komment.
Énm személy szerint akkor fogok az ufókban hinni, ha találkozom velük, utazom velük, ilyesmi.
Addig csak a Földön kívüli életben hiszek.
ufónál itt a klasszikus kicsi-szürke-nagyszemû ûrhajósra gondolok
offtopichoz:
Szerintem a haverok megtréfálták a srácot.
Ha adsz egy angol linket, akkor elhiszem hogy ezt mondta. De az UFO-ról akkor sem hiszek el semmit. Lehet h csak halála elõtt be akart egyet keverni. Tuggya a rossebb. De azért csk gondolj bele: még ha antianyag-rakétával utazhatnál is (amivel egyébként soha nem fogsz, mert elvileg lehetetlen akkora energiát, olyan kis pontba koncentrálni, ami olyan hamar szabadul fel) még akkor is: a max sebesség fénysebesség lenne, illetve az alatt egy picivel . A legközelebbi exobolygóról már nem is beszélve, ami persze alkalmatlan az életre.

A mennyből az összes érdekes ember hiányzik

NEXUS6
Nem csak idióták foglalkoznak az ufókkal.
És ha 1 jól dokumentált eset létezik, akkor attól kezdve nincs mirõl beszélni. Amúgy ha egy drogos lát idegen lényt, akkor az már nem is létezik?

Másrészt ez a roswelli eset valszeg igaz volt.
Szal akkor most mi van?

NEXUS6
Te az ufókban nem, én meg a filmekben nem hiszek!😉))

És valamelyikünknek a világnézete közelebb áll a valósághoz.

ha egy kicsit is utánnaolvasnál akkor tudnád, hogy a regényeken kívül máshol is olvasni furcsa jelenségekrõl (Biblia, Védák stb..) csak egyszerûen másképp magyarázzák.. koronként változik ezeknek a jelenségeknek a magyarázata
Esély az van rá csak az ún "észlelések" döntõ többsége képzelgés, ismerethiány, ostobaság.Amikor egy totál rövdlátó UFO-kat lát állandóan az ostobaság pld.
És akkor szerinted/tetek a Földön kivül sehogy sincs élet a világegyetemben? Mert szerintem simán van. Elég nagy ahhoz a világ, hogy valahol kialakuljon és ahol kialakul ott fejlödésnek indulhat. És lehet pl hogy azért nem jönnek ide káfézni és háborúzni, mert nem tudnak ûrrepülni, vagy csak egyszerûen nem tudnak elég gyorsan menni.

http://csiri.blog.hu

Nektek is meséltek az ott lakó csávóról egy-két dolgot...?😄

Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...

"Tessék UFO, hidjetek bennük."

Most "hidjem" el, hogy te jártál általános iskolába, és nem buktál meg magyarból?

"Ha léteznének vagy teáznánk velük, vagy háborúznánk ellenük vagy ilyesmi...mint a filmekben...."
Ez a leghülyébb érvelés amit mostanában hallottam. Nem léteznek, csak kitalációk, mert ha léteznének, akkor úgy kéne viselkedniük, ahogy a kitalációkban. 😄
Mellesleg ha már filmekrõl van szó, akkor olyanok is vannak, amelyekben rejtõzködnek elõlünk.
"arnyek - az a kornyezo faknal lathato mekkora merteku, es milyen iranyu, es az alak eseteben is kellene latni rendesen"

Igen. Jól látható, hogy kb dél körül lehet, és a fák árnyéka semerre nem vetül, csak azért látható a fák "elõtt" mert oldalról belátsz a fák koronája alá.
Ha megnézed jól látszik, hogy sem a kerítéseknek, sem a házaknak nem látható az árnyéka.

És továbbra sem vagyok meggyõzõdve róla, hogy egy ember áll ott. Még arról sem, hogy valami "áll" ott egyátalán, és nem csak egy padot látunk oldalról. Amely esetben az árnyék is teljesen másként alakulna, bármely napszakban is vagyunk.
Már hogyne az emberi agy szüleménye lenne mikor regényekben jelentek meg elõször mint ahogy az idõutazás. Annyi esze már sok embernek nincs hogy hogyan lehet oda utazni ami már nincs, vagy ami még nincs.
Én nem hiszek istenben sem, fõleg nem az ufókban.Ez egyszerüen csak egy dolog amit valaki világhírre hozott.Tessék UFO, hidjetek bennük.Ha léteznének vagy teáznánk velük, vagy háborúznánk ellenük vagy ilyesmi...mint a filmekben....
igen, ezen a helyen ritkán járnak fehér köpenyben emberkék, csakis ufó lehet

tothzozo
Az UFO az emberi agy szüleménye szerintem.
Mint régen a tündérek, boszorkányok, vámpírok.
Az emberek emlékezete elég érdekes. Nem tudom volt-e már nektek olyan amire ti teljesen másképp emlékezetek mint valaki más.

Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein

Sztem meg csak egy szimpla bábu, elvégre színpadnak tûnik az a cuccos. Semmi érdekes.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Soundmaker: grat, tenyleg jo, bar a fej es a szel futta szoknyas rajzod kicsit ellentmondasos, de majdnem teljessen jo.

Ossze kene hozni valami fain hamis kepet, amirol a sok UFO hivo elhisz 😊

NB: arnyek - az a kornyezo faknal lathato mekkora merteku, es milyen iranyu, es az alak eseteben is kellene latni rendesen *es en sem cafolni, sem erositeni nem akarom a dolgot es nem is fogom, ugyanis folos idotoltesnek tatom a temat, de jo kikapcsolodasi szorakozasnak, amire nem mindig er ra minden ember*

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

Ha tudná az a szegény faszi h egyesek mit gondolnak rola, biztos jót nevetne 😄

rofl.. jól látom, hogy bevágtál egy képet a Bigfoot videóból és egy csavaralátétet a mezõre? 😄DDDDD
áháháhááhá ez kész ! 😊
mernék fogadni hogy lesznek kornannak követõi is, akik még hetelesebbé fogják tenni a képet 😊)

Kornan
Nah kicsit feljavítottam a képet paintel,így már látni ,hogy valami figyel az erdõbõl ami nem emberi. 😊 +2 új dolog is megjelent rajta amit eddig nem lehetett látni. 😄
kép
jah és bocs az offolásért 😄
Megnéztem én is...

Szerintem egy átlagos.. fehérbe öltözött ember (talán fehér egyberészes ruhában...
Ja és árnyéka is van... nagyjából, délben vagy max 2 körül készülhetett a kép, mert a nap magasan járt és ha megnézitek a környezõ vákat nem nyúlt meg az árnyék, csak a fa saját árnyéka látszik amit a levelek és ágak adnak. minimális az árnyék nyúlása. ugyanaz a helyzet a boltív alatt. ott sem nyújtottak az árnyékok, sõt mivel felülrõl sütött a nap érthetõ hogy a boltív alatti rész árnyékos. Így a képen látható alaknak is csak minimális árnyéka van ami a "szoknya" rész alsó felén látható sötétebb terület. az arc körüli sötét terület pedig annak tudható be hogy csukját viselhetett az illetõ. (gondoljatok régi druida pap ruházatra.)

pl.: ilyen...

a képen látható alak szerintem valóságos. Márcsak az árnyék és szélhatás miatt is a karok meg azért nem vehetõk ki igazán mert talán egy fehér palást alatt vannak elrejtve (nem tudom milyen a helyi pap viselet ott, de ha nem pap akkor lehetett valaki más aki szórakozik vagy egyszerûen valamilyen zarándok lehetett)

az én magyarázatomban:

Szóval nem hihetetlen a dolog, vagy nem szellem alak... bár egyértelmûen az sem zárható ki... ami biztos hogy a képen egy alak áll...
hagyjátok már hogy montázsoltam ! Miért szórakoznék vele ?
akármi is az, ott volt
jó, én is kétkedve fogadnék ilyen képet, de azért nem csak azt vizsgálnám a képen hogy valódi-e
Semmimi másra nem is figyeltek, csak azt vizsgáljátok hogy hiteles-e
akkor úgy mondom : tegyük fel hogy az !
látott/hallott-e már valaki ehez hasonló valamit ?

az ufókat nekem eddig douglas adams magyarázta meg a legérthetõbben:
a cukkolók zümmögtetik a földlakókat
bõvebben: nagyon-nagyon gazdag tahó aranyifjak tojnak mindenféle tiltásra, hiperszuper ûrjárgányaikon az elmaradott bolygók lakosságát idegesítik, aztán jót röhögnek az egészen valami ûrkocsmában.
;-D

Nem jó az árnyék?
Miért? Egy szellem/jelenés árnyékának milyennek kell lennie?

Ha már valamit meg akarsz cáfolni, akkor olyan módon tedd, hogy az ne a másik oldalt erõsítse.

Mo.Organnak van igaza. Ezen a képminõségen még az sem biztos, hogy ember van a képen, semmi értelme nincs azon vitatkozni, hogy milyenek az árnyékok, és ebbõl levonni, hogy hamisításról van szó.
Tinman: te jartal ott hogy ennyire tudod hogy az a pulpitus??

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

Mo.Organ: Igaz, valoban a karnak hitt resz a feljaro ele, ami furi, hogy miert is "fenyesebb" feherebb azon a reszen, mint odebb.
Valszeg pont a montazsolas vegett.
Ahogy nezem, az elszel, ami folyamatosan futna vegig, olyan mintha egy picivel feljebb lett volna pontszeruen huzva es a helyere az arnyekresz szinte lett volna "folyva".