167
  • GyuriX2572
    Láttam azt a régi ufoboncolós videot, érdekes volt. Nem gyűztek meg, hogy kamu lenne, de az ellenkezőjéről sem. Az akkori időben ilyen minőségű hamisítványt csinálni elképesztő teljesítmény (lenne?).
  • unknown nick
    "Ha nem volt semmilyen információ csere sohasem az itteni realitással a kezdetek óta, akkor mitől "akarna" annyi maradni egy ottani fizikai állandó, mint ami itt?"

"Miért is kellene két galaxisnak megbeszélnie egymás között a különböző fizikai állandók értékét?"

A csillagokban végbe menő folyamat egyáltalán a kialakulásuk mindenütt azonos, de miért marad az? (Jelenleg csak egy fajta periódusos rendszert ismerünk.) Egy olyan távoli folyamat (elemek kialakulása stb.), amelyik eddig a start óta _teljesen_ önállóan zajlott elkülönítve az ittenitől, miért működik ugyan úgy még most is mint itt, hisz az egész világegyetem kaotikus. Valamilyen közeg csak közölte vele az információt. Ha nem közölte, akkor mondjuk a színkép elemzés hasznavehetetlen és csak jelzés értékkel mutatja, hogy van ott valami. Csak épp fogalmunk sincs, hogy mi. Ha nincs valamilyen információ átadás, akkor nincs azonos viszonyítási alap sem.

Topik Off vége :)
  • L3zl13
    És igaza is van. A szó szoros értelmében tényleg UFOt lát. Hiszen ha nem látja mi az, akkor számára bármi ismeretlen/azonosítatlan repülő tárgy lehet. :D
  • babajaga
    Mert hinni az nem tudás. Miért van az hogy még soha nem került elő tisztán felismerhető felvétel hanem csak elmosódott felismerhetetlen dolog? A munkahelyemen van egy hülye aki mindennap lát UFO-t viszont újságot 5 cm-ről olvas.
  • grebber
    Ez a dolgog mekkora szar már hogy valaki azért nem hisz vamaiben mert nem láttam akkor már tuti biztos 100% hogy nem is létezhet.

Biztos hogy léteznek földönkivüliek csak nem értem miért nem mutatják meg magukat ugy igazándiból nyilvánosan :(
  • L3zl13
    Nos erre nincs bizonyíték. Csak az a megfigyelés, hogy a közeli és a távoli galaxisok ugyanúgy viselkednek. (Időben és helyben egymástól jelentősen elválasztva.)

A második kérdésedet viszont nem értem.
    Miért is kellene két galaxisnak megbeszélnie egymás között a különböző fizikai állandók értékét?
  • L3zl13
    Utánnaolvasok, ha adsz egy megbízható forrást.
    Az űrsikló lézere nyilvánvalóan szarkazmus akart lenni, sajnos nem vetted a lapot. A lényeg, a NASA lőtt rá valamire? Ha nem, akkor továbbra is fennáll a kérdés, hogy mit keresett a NASA-nál az állítólagos anyag.
  • unknown nick
    "Minden módot kizár amivel információt lehet továbbítani a fénysebességnél gyorsabban."

Csak egy érdekes kérdés ezzel kapcsolatban. Ha csak fénysebességgel terjed az információ, akkor mi garantálja azt, hogy egy távoli galaxis, mondjuk aminek a nagy keletkezés óta éppen most ér ide a fénye ugyanúgy működik, mint a miénk? Ha nem volt semmilyen információ csere sohasem az itteni realitással a kezdetek óta, akkor mitől "akarna" annyi maradni egy ottani fizikai állandó, mint ami itt?
  • L3zl13
    A rádió, és tv adások egy dolog. Bár nem egyszerű, de nem is zárható ki egyértelműen, hogy fogja valaki egy másik csillagrendszerben.
    Űrszondánk viszont még nem igen hagyta el a naprendszert. Nemhogy elérjen másik naprendszerbe. Szóval várhatunk, hogy arra reagáljanak.
  • Grifidos
    Kicsit sűrítem mert túl nagy lenne bemásólni ide, ha érdekel végig olvasod.

"A rádióadó sugárzási teljesítménye egyébként egy mobiltelefonéhoz hasonlítható – így szép eredmény, hogy 1,2 milliárd kilométernyi távolságból legalább a vivőjelet közvetlenül venni tudták."
    "Az adatok feldolgozása megkezdődött. (Az időpontok közép-európai időben a „földi vételt” adják meg. A valóságban ennél minden esemény 67 perccel korábban történt, ennyi időbe telik ugyanis, amíg megérkeznek a rádiójelek a Cassiniról.) "

Teljes cikk

Akkor most beszélgethetünk az esetleges eltérésekről, esetleges élőlények technológiai fejletsége között.
  • a_n_d_r_e_w
    rohadt messze fog hallatszani pár millió év múlva, de akkor mit keresenének már itt? A dinosaurusok legjobb tudomásom szerint nem sugároztak jeleket az űrba, bár ki tudja, tovább léteztek, mint az emberiség :)
  • a_n_d_r_e_w
    Asszem pont rátapintottál a lényegre :)
    Véleményem szerint pont az az istenhit és az UFO-hit eredete, hogy az ember képtelen feldolgozni, hogy egyedül van ;)
  • Grifidos
    Csakhogy mi rohadtúl "hangos" bolygó vagyunk.
    A sok tv és rádió adás messzire hallatszik ám.
    Meg szerte szét küldözgettünk egy rakás szondát amik a voyager névre hallgattak és tartalmazták a meghívót a földre.( Ezt sem Rodenbery találta ki a star trek-hez)
  • a_n_d_r_e_w
    Nade pont az univerzum mérete az ami problémát okoz. Ha vannak is civilizácók, akkor olyan színten vannak távol egymástól, hogy kommunikálni nem tudnak, vagy ha tudnak kommunikálni, akkor az időeltolódás lesz akkora, hogy semmi értelme.
    És még mindig azt mondom, hogy abban a nevetségesen rövid időben, amióta ember létezik ezen a bolygón, annyi idő alatt eléggé valószínűtlen, hogy bárki "pont most" jött volna ide benézni hozzánk. Azt viszont valószínűnek tartom, hogy az ő (és minden egyébb) civilizációjuk ideje is véges, azaz előbb utóbb kihalnak, tehát mint ahogy nem is tudom melyik műsorban példálóztak a karácsonyfával (azaz TFH az univerzum egy karácsonyfa, amin az égők a civilizációk. ha egyszerre égnek szép, de tulajdonképpen úgy kellen elképzelni, hogy csak pillanatokra villannak fel, majd kihúnynak), az a hatalmas esély egy intelligens civilizáció létrejöttére, amit az univerzum mérete biztosít szembekerül azzal az eséllyel, hogy ezek egymást képesek legyenek felfedezni.
  • Grifidos
    Azért 1997-ben Mexikó-városban nem két-három ember látta, hanem több tízezer ember.
  • roliika
    Jól van ne ne síírj. :D De honnét tudják szegények hogy mivel figyelik őket? :) Műhold kamerája sem láthatná őket ha olyan iszonyú fejlettek...vagy lehet ám hogy feljettek, és épp ezért nem érdekli őket hogy ki mivel figyeli őket, mert sély sincs hogy elkapjuk őket...maximum nem akarnak riadalmat kelteni, vagy mittudomén...
  • Grifidos
    1. - Hisz ön az UFO-kban ?
    2. - Hisz ön Istenben ?
    1. - Igen.
    2. - És látta már ?
  • a_n_d_r_e_w
    Sőt, a görögök meg a rómaiak is mindenféle szobrokat csináltak villámokat szóró istenekről, akkor azok is léteznek?
  • roliika
    Ez nagyjából helyes amit mondtál, egy dolgot azonban nem vettél figyelembe. Hogy nagyobb az univerzum mint gondolnád. És ezt figyelembevéve minimum milliárd olyan civilizáció élhet aki képes csillagközü utazásra, és minden feltétel adott ahoz hogy minket megértsen...persze ezt feltételezve ugyan ekkora az esély egy hóditó civilizáció létezésére is aki ha létezne, akkor már nem beszélgetnénk itt. De lehet, hogy valami oknál fogva nem jelentük számukra sem veszélyt sem nyersanyag forrást, vagy egy másik faj vagy fajok védelme alatt állunk, vagy csak figyelnek minket miket művelünk magunkkal...iszonyú sok variáció lehetséges hogy miért nem szálltak le a kertünkbe és miért nem ebédelünk velük.

Gondolj bele..ha nagyon fejlett egy civilizáció, de nem ellenséges a szándékuk, mert nem is ismerik ezt a fogalmat, csupán élik a saját életük, folyamatosan vándorolnak, tanulnak új ismereteket szereznek, akár dönthetnek úgy is, hogy nem akarják zavarni az adott bolygó populációját, csupán figyelik őket, esetleg a kományzatokkal megállapodást kötnek, hogy bármilyen veszélytől megvédik őket, cserébe megvizsgálhatnak néhány embert feltéve hogy nem fognak emlékezni semmire és nem szenvednek maradandó sérüléseket...stb...nagyon nagyon sok variáció létezhet.
  • Grifidos
    Igaz, mosolyogtató barlangrajzokat találtak mindenfelé a világban...
  • Grifidos
    Olvass utánna.
    A NASA nem folytathat ET kutatást.
    Felszinről löttek és a lövedék túl gyors rakétának.
    A lézerfegyverekről pedig csak annyit, hogy már a 70-es évek óta vannak csak rohadt nagy az energia igényük és ezért hanyagolják. Szintén olvass utánna.
    Ma hivatalosan lekorlátozták használatukat az anyahajók és a nagyobbacska hadihajók légvédelmére és nem rombolnak vele hanem a pilótákat vakítják meg.
  • L3zl13
    "Szilícium alapú vegyületek nem stabilak, ellenben a szén alapúakkal."
    Érdekes. Nekem a homok elég stabilnak tünik. :D
    De komolyra fordítva a szót, csak azt jelenthetjük ki, hogy földi körülmények között nem stabil.
    No nem kell itt semmiféle eltérő fizikai-kémiai törvényszerűségekre gondolni. Pusztán csak eltérő hőmérsékletre, nyomásra és hasonlókra.
  • AranyKéz
    << Nekem úgy tűnik hogy a felhők mögé direkt elbújnak ezek az izék, hogy a felszínről nehéz legyen megfigyelni őket.... >>

Te... Szerinted látható fényben pásztázzák az eget, hogy minden szar bezavarjon ???
  • Grifidos
    Nasa video
  • L3zl13
    3. Erre a logikára hivatkozni szintén hülyeség, mert akkor ugyanúgy hinnünk kell a tündérekben és a kismanókban is. Ettől földön kívüli élet lehetséges, csak ne így akarjuk igazolni. Ugyanez vonatkozik a 6.-ra is.
    7. Mármint a NASA rálőtt egy UFO-ra? Mivel? Az űrsikó lézerágyújával? Ha pedig a légierő/haditengerészet volt, akkor mit keresett a NASA-nál? Biztos nem adták oda nekik elemzésre, merthát ugye nekik megtiltották, hogy ilyesmit kutassanak.
  • roliika
    Nekem úgy tűnik hogy a felhők mögé direkt elbújnak ezek az izék, hogy a felszínről nehéz legyen megfigyelni őket....érdekes, hogy észrevették, hogy minden villámláskor az űr felé is elindul egy kis villám szerűség és állítólag ezért löttek fel pár megfigyelő műholdat.

Lehet, valójában ezeket a bújkáló izéket akarták akarják megfigyelni, persze lehet ez csak az én rosszmájúságom...
  • a_n_d_r_e_w
    Miért nem hiszek az UFOK-ban:

a) nézzük milyen idős az emberi faj (azt már nem is mondom, hogy mióta képes nagy távolságú kommunikációra) és milyen idős az univerzum (illetve mennyi még a várható létezési időtartama), ezekből ki lehet némi esélylatolgatással kalkulálni, hogyha léteznek is értelmes civilizációk, rohadtmód esélytelen, hogy valaha is egymásra találjanak
    b) tegyük fel, hogy két civilizáció egy időben létezik, és/vagy tudnának is egymással kommunikálni, mekkora az esélye hogy egyformán érzekelnek? Fényt, hangot, időt, stb. Űrszondáinkon jól mutatnak az ábrák, de mivan, ha nem is látják őket, jól hangzanak a hangfelvételek, de mi van ha nem is hallják őket, és mivan ha az ő életük annyival lassabb (vagy fordítva) hogy ami nekünk 100 év, azt ők 1 percnek fogják fel? Számunkra gyakorlatilag mozdulatlanok, számukra meg mi vagyunk nyüzsgő atomok...

Ezekután azt mondani, hogy az idegenek már jártak a Földön, hát mindenestre megmosolyogtató :)
  • roliika
    Ez is kemény....
  • AranyKéz
    << 1. Aki kizártnak tartja, hogy létezik az emberen kívűl más inteligens faj, az fejlődésre képtelen egyednek minősül. Már csak a matematikai esélyek alapján is. Mert ugyebár a világegyetem qrva nagy. >>

A legtöbben nem is ezt zárjuk ki, hanem hogy idejönnek, és a kurva nagy igyekezetükben hogy elfedjék a jelenlétüket, összeesküvést kötnek a nagyobb kormányokkal (anélkül hogy nem szivárogna ki!), ellenben pár őrült szeme láttára repkednek mindenféle bohókás ufókon.

<< 2. Attól, hogy a mi bolygónkon szén alapú élet alakult ki nem kizárható, hogy más bolygókon más alapokra épülő életformák jöttek létre. >>

Szilícium alapú vegyületek nem stabilak, ellenben a szén alapúakkal.

A többit majd kommentelem ha elmúlik ez az iszonyat fejfájásom.
  • Alec
    ugyanazt szajkózod mint amit a fizikusok száz éve
  • Grifidos
    Szerintem.
    1. Aki kizártnak tartja, hogy létezik az emberen kívűl más inteligens faj, az fejlődésre képtelen egyednek minősül. Már csak a matematikai esélyek alapján is. Mert ugyebár a világegyetem qrva nagy.
    2. Attól, hogy a mi bolygónkon szén alapú élet alakult ki nem kizárható, hogy más bolygókon más alapokra épülő életformák jöttek létre.
    3. Fizikára és kémiára hivatkozni szintén marhaság mert senki sem tudhatja milyen más fizikai és kémiai törvények érvényesek a világegyetem más pontjain. Ergó az emberiség tudása kozmikus szinten egy nagy büdös NULLA.
    4. Ha valamit el akarsz titkolni, irass róla könyvet forgattas filmet. Aki rájön valamire azt úgyis hülyének nézik, hiszen biztos olvasta a könyvet vagy látta a filmet.
    5. Az ufo videó eléggé necces, lehet az az ötvenes években a radiaktivitást vizsgáló kisérletek felvétele is. Egy mutáns példáúl. ( Sok kisérletet csinálnak ma is és lexarják, hogy tilos vagy sem.)
    6. Miért ne zuhanhatna le UFO ? Esetleg olyan helyről jött ahol mások a fizika törvényei és itt rákeféltek a külömbségekre.
    7. Ajánlom a szkeptikusoknak megnézésre a NASA videóját, ami után lelkesen tagadta mindenki, hogy rálöttek volna egy UFO-ra. Pedig a felvételen tisztán látszik. ( NASA azért adta ki, mert nem foglalkozhatnak ET kutatással, ha megtennék megszüntetnék őket. De érdekes... Akkor ki is foglalkozik ET kutatással ? Senki ? )
  • L3zl13
    Olvasd el a #67-es hozzászólásom. Sehol nincs benne szó szupertechnológiáról.
    (Ok hibernálás, de az sem szükségszerű, csak egy plusz lehetőség.)
  • johnnie_walker
    Bocs mindenkitől, hogy még ide kanyarodok vissza (pláne hogy offtopik), de még csak most olvastam a cikket meg a kommenteket. Szerintem a képről mindössze annyi állapítható meg, hogy az az alak nem része a környező háttérnek. Photoshop-pal levettem a fényerőt, a kontrasztot megnöveltem, és valóban látszik az a nem odaillő izé, de sokkal inkább a fantázián múlik, milyen alakot is képzelünk bele.

Szerintem egy madár lehet, ami pont elrepül a kamera előtt, de azért esküdni nem mernék rá.

Vajon miért van az, hogy az ilyen "szenzációs" fotókból sosem készül másik? (Mondjuk teszel három lépést balra, és csinálsz egy másik képet pl.)
  • angyi
    ami neked meg van otthon és fel is toltheted a netre, az aztan k*rva titkos lehet:)
    de kuldd at mailben nem mondom meg senkinek! ;)

UFO:
    a tudomany azzal foglalkozik, mekkora eséllyel alakul ki ÉLET egy bolygón (drake egyenlet). vagy a hét szám c. könyv. pl ha nem lenne ilyen ritkán nagy holdja a földnek akkor a 27fokos szöge a forgási tengelynek sokkal többet ingadozna, ergo az idojaras eleg hektikus lenne, ezert elegge odabaszna az evolucionak.. (ez már nem az élet hanem az intelligencia kérdése persze).

szoval van egy csilliárd km méretű univerzumunk, egy a sokcsilliárdhoz esély hogy élet/intelligencia születik. jó még meg is találjuk egymást van WIFI mindkét bolygón. de mondjátok mekkora eséllyel lesz a két civilizáció azonos szinten egy csillagászatilag minimális időtartalmon belül.

mi mondjuk 50 éve vagyunk képben. de még pármillió év is kevés 13 milliárd éves univerzumhoz képest, és pármillió év alatt minden bolygóval csúnya dolgok történnek. magyarul ha találkozhatunk UFO-kal akkor azok többmillió éve költözködnek. valszeg ha túléltek ennyi akkor mindent tudnak a nagy bummtól a feketelyukakig és hozzászoktak a repüléshez is. miért is akarnának elbujni egy ilyen csira 50 éves civilizáció elől? :) ÉS HOGYARÁKBA ZUHANHATNAK LE ?:)))))))))))))))))))))))) lol
  • roliika
    Fénylő penész....
  • 1hengeresVmotor
    Roswell Alien Autopsy
  • Kornan
    Szerintem penészes a fal. :D
    De lehet,hogy hasadék a szubtérben,vagy egy átjáró egy másik dimenzióba. :D
  • 1hengeresVmotor
    http://youtube.com/watch?v=QzmmlaZ9b9I

lehet igaz lehet nem ...
  • Kornan
    Egyébként a második képen az simán lehet ember,láttunk már furább kinézetű embereket is.
  • roliika
    Hogy érthetőbb legyen mire gondoltam.

"egy csőt lezáró műanyag vacak a falban" ne tessék már viccelődni! Nagyítsd ki és nézd már meg! De ha gondolod csinálhatok most is egy képet és a tapétán kívül nincs ott semmi. A számítógépről visszanézve vettem észre, mint írtam, a beállításokat próbálgattam.