Beerősít az ATI: jön a kétchipes Radeon HD 2600
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mit ér, ha megközelíti az elõzõ generáció közép-felsõjét, ha a negyede az új csúcsnak, mely maga sem egy villámjack az új kódokban? Az lenne a normális, hogy a közép legalábbis a felét hozná a csúcsnak. De igazából a 8600 nem is a közép, hanem valójában az alsó, és majd a 256 bites buszos 8700(?) lesz az. Akik meg elhitték, hogy a 8600GT(S) a közép, fizethetik a tanulópénzt.
ehh, logikus
Szal, tök ligikus, hogy ha van egy olcsón gyártható, keveset fogyasztó chipünk, ami önmagában kicsit lassabb, mint az ellenfél, és ott van a CrossFire, akkor tegyünk 2 ilyet egy kártyára, és hozzuk ezt ki bõven eladható áron.
Jé, te fejlõdsz! 😊 Csak ez a 3DFX-es dolog nem kéne, mert nem ugyanaz 25 chippel sem hozni, amit a másik 1db-bal, és megint más 2 (olcsón gyártható, keveset fogyasztó) chippel megverni az ellenfelet.
Na akkor én is hozzáteszem a saját "kritikámat", mert nagyon ráfér erre a cikkre. 😄
"Az ATI múlt hónapban megjelent csúcs- és középkategóriás fejlesztései nem igazán tudják felvenni a versenyt a rivális GeForce erõgépekkel."
Attól függ, miben. Teljesítményben igen (bár az újabb ATI driverekkel javult a helyzet), árban és fogyasztásban már kicsit más a helyzet, és mint tudjuk, ezek hányadosa határozza meg a dolgokat.
"ám a cégnek nem lehetett túl sok öröme a megjelenésben, hiszen gyorsan egyértelmûvé vált, hogy a friss fejlesztésekkel sem tudják kikezdeni az nVidia elõnyét."
Itt megint csakis a teljesítményrõl van szó.
"ahol ebben remélik megtalálni a kiutat a kedvezõtlen helyzetbõl."
Hol kedvezõtlen helyzet az, hogy az alacsony ár és fogyasztás (80nm vs. 65nm) miatt az OEM-ek nagyrészt az HD2400/2600 kártyákat keresik (és nem a GF8500/8600-asokat)? És sok egyéni vásárlónál is sokat nyom a latban az ár, fõleg a közép és alsókategóriában.
"A gyártó azt reméli, hogy a viszonylag kedvezõ ár (190-250 dollár) révén kellõ érdeklõdést keltenek majd az extrém fejlesztések."
Két olcsó, középkategóriás chipet egy panelra tenni talán nem annyira extrém.
"A lépés már csak azért is meglepõ az ATI részérõl, mert a cég sokáig lehúzta a nagyközönség elõtt a többkártyás/többchipes felállásokat. Természetesen ebben szerepet játszott az is, hogy nem állt rendelkezésére megfelelõ alternatíva, így csak szóban vághatott vissza riválisának a fanatikusoknak készülõ SLI-felállásokért."
LOL, hol van az már... Esetleg annak meglepõ, aki 5 évig kómában volt. 😊
"Nagy kérdés, hogy mennyire sikerül majd meggyõzni a vásárlókat arról, hogy igenis érdemes a két vezérlõt tartalmazó kártyákba fektetni."
Majd a számok elvégzik a munkát.
"Az ATI múlt hónapban megjelent csúcs- és középkategóriás fejlesztései nem igazán tudják felvenni a versenyt a rivális GeForce erõgépekkel."
Attól függ, miben. Teljesítményben igen (bár az újabb ATI driverekkel javult a helyzet), árban és fogyasztásban már kicsit más a helyzet, és mint tudjuk, ezek hányadosa határozza meg a dolgokat.
"ám a cégnek nem lehetett túl sok öröme a megjelenésben, hiszen gyorsan egyértelmûvé vált, hogy a friss fejlesztésekkel sem tudják kikezdeni az nVidia elõnyét."
Itt megint csakis a teljesítményrõl van szó.
"ahol ebben remélik megtalálni a kiutat a kedvezõtlen helyzetbõl."
Hol kedvezõtlen helyzet az, hogy az alacsony ár és fogyasztás (80nm vs. 65nm) miatt az OEM-ek nagyrészt az HD2400/2600 kártyákat keresik (és nem a GF8500/8600-asokat)? És sok egyéni vásárlónál is sokat nyom a latban az ár, fõleg a közép és alsókategóriában.
"A gyártó azt reméli, hogy a viszonylag kedvezõ ár (190-250 dollár) révén kellõ érdeklõdést keltenek majd az extrém fejlesztések."
Két olcsó, középkategóriás chipet egy panelra tenni talán nem annyira extrém.
"A lépés már csak azért is meglepõ az ATI részérõl, mert a cég sokáig lehúzta a nagyközönség elõtt a többkártyás/többchipes felállásokat. Természetesen ebben szerepet játszott az is, hogy nem állt rendelkezésére megfelelõ alternatíva, így csak szóban vághatott vissza riválisának a fanatikusoknak készülõ SLI-felállásokért."
LOL, hol van az már... Esetleg annak meglepõ, aki 5 évig kómában volt. 😊
"Nagy kérdés, hogy mennyire sikerül majd meggyõzni a vásárlókat arról, hogy igenis érdemes a két vezérlõt tartalmazó kártyákba fektetni."
Majd a számok elvégzik a munkát.
Geforce FX tényleg eléggé siralmas volt... volt benne nagyobb sebességû kártya és jól húzható kártya is, csak éppen nem voltak képes teljes DX9 támogatására... Így sok játék eléggé selejtesen nézett ki vele, illetve volt ami el sem indult vele...
Nem sokkal régebbi, hanem egy generációval azelötti csúcskártyáról beszélsz! Az lett volna a csoda, ha nem veri meg az X1950pro!
Az igaz, hogy a 8600GT harmad annyi teljesítményt nyújt mint a 8800GTS, de ez nem a 8600GT-t alacsonyítja le, hanem a 8800GTS-t hozza elõtérbe... csábítják az embereket a minnél drágább videókártyák iránt.
Az igaz, hogy a 8600GT harmad annyi teljesítményt nyújt mint a 8800GTS, de ez nem a 8600GT-t alacsonyítja le, hanem a 8800GTS-t hozza elõtérbe... csábítják az embereket a minnél drágább videókártyák iránt.
"A problémát az jelenti, hogy a GeForce 8800 és 8600 túlságosan jól sikerült"
hahahahahahahahahaaaaa a 8600 olyan szarul sikerült, hogy még egy sokkal régebbi 1950pro is péppé veri szinte minden tesztben 😄D
hahahahahahahahahaaaaa a 8600 olyan szarul sikerült, hogy még egy sokkal régebbi 1950pro is péppé veri szinte minden tesztben 😄D
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
szánalom volt a GeForce FX??? az 5200asnak rohadt jó ártljesítmény aránya volt, ugyanígy ATIból az X16xx kategóriának, a HD2600asnak is reményeim szerint szép ára lesz mert a Gef8600 az khm...
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Nem szar az, csak mostanában rájuk jár a rúd. Volt innovatív kártyájuk Radeon 9700nak hívták. Emlékszem még hogy annakidején haverok átjöttek hozzám megnézni a radeon 9700 kártyámat és mind lesett h milyen gyors meg fasza, õk meg szenvedtek a gef5el ami hangos volt, sokat fogyasztott és dx9 alatt annyira belassult hogy használhatatlan volt. Nagyon jó kis kártya volt ez a bizonyos radeon 9700, annyira hogy azóta se cseréltem le, már több mint 4 éve duruzsol a gépemben napi 24órában és habár már az új progikhoz nincs benne kellõ erõ ha nem akarsz lowon játszani, de a régebbi progikat szépen viszi és teszi a mindennapi dolgát probléma nélkül.
Egyszer fennt, egyszer lennt. Anno szánalom volt a GeForce FX is... 😛 (GeForce 5xxx)...
a 3dfx ma az nvidiát erõsíti, ami azért nem lebecsülendõ, tekintve, hogy mit értek el a maguk idejében. az atinak csak azért érdemes maradnia, hogy versenyre sarkallja ellenfelét - semmi másért. az nvidia messze elõrébb van és volt, pár elb*szott chiprõl az ati is mesélhetne. az utóbbinál még egyszer sem láttam olyan innovatív megoldást, ami megingatta volna a hitemet. még a firegl sem. (nv-ék ráadásul egy kiforrott gelato-val is kedveskednek a nem-játékos power usereknek)
nem mondom, hogy az ati rossz, az ati sz*r, ezek csak tények és nézetek.
nem mondom, hogy az ati rossz, az ati sz*r, ezek csak tények és nézetek.
Szerintem az áron/teljesítmény arányon dõl el a dolog, meg, hogy tudja-e probléma mentesen futtatni a játékok zömét. Ha igen, akkor nem hiszem, hogy a felhasználók többségét érdekelné, hogy hány gpu van a kártyán.
A dolog egyébként engem erõsen kezd emlékeztetni a 3dfx utolsó idõszakára, és az mint tudjuk, nem végzõdött túl jól. Sajnos az AMD dolgai nem állnak túl fényesen az utóbbi idõben, de reménykedjünk, hogy átvészeli ezt a nehéz idõszakot.
A dolog egyébként engem erõsen kezd emlékeztetni a 3dfx utolsó idõszakára, és az mint tudjuk, nem végzõdött túl jól. Sajnos az AMD dolgai nem állnak túl fényesen az utóbbi idõben, de reménykedjünk, hogy átvészeli ezt a nehéz idõszakot.
Két GPU-val nem eszik annyit, mint egy X19xx kártya egy darabbal. RV6x0 GPU-k iszonyat keveset fogyasztanak, azért veszik tonna számra a Brand PC gyártók. Bukni nem azért fog mert sz*r, hanem azért amiért bukta volt akár GF6600-ból, akár X1650XT-bõl az ugyan ilyen próbálkozás. Túl drága annak a vásárlórétegnek akit célozna, a pénzes HC gamer meg csúcskártyát vagy két GPU, SLI, CF csúcskártyát vesz, nem ilyet. Az egyetlen elõnye, hogy 4 kimenetet kezel HDCP-vel és a két GPU miatt akár 4db full HD videót is le tud nyomni zokszó nélkül (már ha ezt a driverben megoldják), viszont õrofi stúdióba akkor is Matrox vagy jobb cucc lesz ezután is a gépekben.
Azért az ATI új jövevényei a DX10 et jobban bírják 😊
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
A két IC az szép dolog csak az a baj vele, hogy a játékok "nincsenek rá felkészitve" itt van a cikk a témáról bõvebben.
"A problémát az jelenti, hogy a GeForce 8800 és 8600 túlságosan jól sikerült ..."
A 8600? Ezen jót röhögtem. Atomgyorsan hasítanak rajta majd a DX10 gámák. 😉
(Igaz ez kb. összes többi jelenlegi DX10 vasra igaz.)
A 8600? Ezen jót röhögtem. Atomgyorsan hasítanak rajta majd a DX10 gámák. 😉
(Igaz ez kb. összes többi jelenlegi DX10 vasra igaz.)
?? néztél mostanában teszteket? mert annyival nem jobb az intel. És olcsóbb az AMD proci. Ha mindezt összeveted nem olyan rossz)
Pl: teszt
szerintem annyira nem tûnik ki hogy mindenképp meg kéne venni az intelt. Árban meg megint nem érzem ezt. És ha azt nézem hogy miket csinált hogy erõfölényben maradjon, akkor mindenféleképp AMD-t veszek.
Pl: teszt
szerintem annyira nem tûnik ki hogy mindenképp meg kéne venni az intelt. Árban meg megint nem érzem ezt. És ha azt nézem hogy miket csinált hogy erõfölényben maradjon, akkor mindenféleképp AMD-t veszek.
én megy csak ATIt veszek mert igen csak besfürödtem a GeForce kártyákal már többel is. volt ameiken a szin nem stimel volt hogy egyes játékok percenként egy kockát mentek ez utobi egy hete. lehet hogy a kártyák jók de a hozzá irt szoftverel elég sokszor baj van. A redeonal még sohasem volt ijen bajom.
ezaz, zabáljon még több áramot!
kezd hasonlitani a 3DFX harcára amikor a végén a vudu 6-ba már chhip volt ha jol emléxem. ATI bukni fog, én semmi penzert nem vennék most atit
Star Trek Online: Destro /lvl:9 race:Human ship:Cruiser faction:?/
← ElőzőOldal 2 / 2