Az iPhone-õrület és mellékhatásai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
most gondolkodjatok egy picit:
egy olyan dolgon vitáztok, ami nélkül ugyanolyan teljes lenne az életetek, mint vele... ti vagytok a marketingoktatás gyöngyszemei, mert képesek vagytok ezen fakkolni napokat, miközben semmi nem változik meg tõle, max annyiban, hogy a vita láttán más emberek is kedvet kapnak a termékhez, vagy éppen az ellenkezõje, még inkább más kell nekik...
nyomás ki a természetbe túrázni, kiszellõztetni az agyatokat, segíteni a szüleiteknek, vagy legyetek a kedvesetekkel, ne ilyen marhaságok miatt rohadjatok a gép elõtt és nyírjátok egymás idegeit...
nem tudom miért kell a pédéásoknak nonsztop fikázniuk, és jönni a hülyeségeikkel..dedós idióták már <#eplus2>#eplus2> lehet egész nap a PéDÉájukra hokiznak egy kis .DOC szerkesztés közben <#hehe>#hehe> aztán go iPhone-t fikázni.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Nekem is tetszik az iphone,csak ne lenne ennyire draga../meg Eu lenne USA-ban/
ruhellem a pda-s bu*kat,legszivesebben szetb*nam a fejukon a teglajukat mikor verik magukat idiotak bazz..
remelem itthon a tmobile fogja forgalmazni az angoloknal mar megvan a nyertes O2!!!
vki rebesgette itt a 1:1 atvaltast,nos 100% h igy lesz az ar kialakitva,eddig is igy volt ezekutan is igy lesz szval 120-150 korul lesz:S
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Én intelligens embereknek tartom azokat akik PDA-t használnak.Viszont ez a hsz-absolute unintelligens <#pardon1>#pardon1>.Természetesen az összes PDA közelébe sincs ennek a féltéglának igaz?mindegyik 5 centi szer 3 centis.Bravó.Idióta.
De most tényleg...igazán nem értem.Mi a fa*znak fikázzák, h hol PDA- verõ ez meg hol nem..kit érdekel?ELmondod egyszer és ennyi.Akinek nem tetszik nem veszi és kész.ENNYire rém egyszerû.De egy nagy marketinggel szembeszállni, és itt SG-n osztani az igét..én úgygondolom fölösleges.Jól csinálták a fiúk el kell ismerni és kész.Nem kell itt köpködni mint egyesek.Õk is tudják jól, h egy pda-val a tudása nem ér fel a telónak, de sok ember nem tudja, és ezt õk kihasználják..ennyi.Ennyit tesz egy izléses/szép menü/kûlcsín és a jó marketing.Én nem fogok venni iphone-t hacsaknem lemegy 40ezerre, de gratulálok nekik, h így sikerült befutniuk, viszont remélem a jövõben fejlesztik szépen a szoftvert és tényleg egy PDA verõ kis kütyöt kaphatunk kézhez.Részemrõl ennyi...a sok köpködõ kobra meg...ez lenne a tipikus magyar-irigy viselkedés? <#pardon1>#pardon1> kár...
Akinek a menüje tetszik az meg rátölti a Pdajára <#hawaii>#hawaii>
http://www.youtube.com/watch?v=yftHeF1il7s
Igen, igen... ennyire hülyék ezek az emberek... persze. De te nagyon okos gyerek vagy, használj csak WM6-ot. Te valami igazán nagy király lehetsz, hogy még arra is képes vagy, hogy egy SMS-t is összedobsz, gondolom még elengedett kézzel is megy neked...
"ok azok akik minden mar meglevo cd-juket megveszik az itunes-on"
Így van... neked van igazad. Megveszik, sõt egymás után 3-szor is.
"ha latnak egy szep kepet az iphone bongeszojeben, akkor ahelyett hogy elmentenek, inkabb megkeresik az itunes-on"
Azt hiszem tovább nem is kellene degradálnod magad.
Az ember nem dobalja, de neha leesik. En az ejjeliszekrenyrol szoktam leverni a sajatomat amikor reggel ebreszt, vagy veletlenul a taska vagy a zseb melle tesztem. Eddig a legtobb ami a jelenlegi telefonommal tortent, az az volt, hogy futas kozben kiesett a kezembol, pont a terdemnek, amirol ivesen lepattant majd repult 4-5 metert pattogva a betonon. Utolertem, felkaptam, futottam tovabb es meg az aktualis hivas sem szakadt meg (a kijelzo kibirta de a vedo perem megkarcolodott) Es csak egy sony-ericsson-rol van szo, ahol lehet mp3-at tenni csengohangnak, van benne mms (a pannon is mindig abban kuldi az udvozlokartyait), van flash-es bongeszo es amilyen fantikus vagyok a remote desktop kliens melle meg egy par gpl-es jatekot is felraktam ra. (igen pingvinesek)
Ezzel szemben a iphone egy szep de torekeny design telefon. Pont olyan, mit a nyakekkent hordhato tobbi divat telefon. A vasarlokozonseguk is azonos, de ok meg sms-t sem tudnak irni, tobbnyire mert nem hallottak meg rola. Nekik a zene es a beszelgetes boven eleg, es ok azok akik minden mar meglevo cd-juket megveszik az itunes-on, mivel nem tudjak hogy egy cd-rol at lehet masolni a szamokat a telefonba/zenelejatszora is. De ok azok, akik ha latnak egy szep kepet az iphone bongeszojeben, akkor ahelyett hogy elmentenek, inkabb megkeresik az itunes-on, hatha megvan a hivatalos hatterkepek kozott. (ps: tenyleg, van mar foto az iphone filekezelojerol? van egyaltalan neki ilyen, vagy csak az itunes kepes adatokat atvinni ra?)
nah de arra gondoltam.... hogy jó
Nem az egész apple-el van bajom, hanem kimondottan _csak_ ezzel az egy apple termékkel, csípem a laptopjaikat illetve a desktopjaikat, bár azoknak is pofátlanul magas az árképzése, de itt közel sincs meg az az ár érték arány ami mondjuk egy mac-nél megvan.
Továbbá ez a cucc, nem csak az õs mac-eseknek szól.
Azért srácok kíváncsi vagyok egy ilyen mondatra az OSX kontra Windows vitákban :D :D Na ezen most jót röhögtem. Ugyanis ezeket a mondatokat az OSX pártiak szokták mondogatni, de valahogy olyankor mindig õk a hülyék...
Khm egyszerû következtetést levonva abból az állításodból, hogy volt kb 10 telefonod/PDA-d eddig az azt jelenti, hogy (sacc/kb alapon) átlagban évi 1 telefon/PDA, amit figyelembevéve nem is csoda, hogy sose kellett aksit cserélned annyit szinte minden akksi kibír, de van aki nem cserélgeti éves szinten a telefonját (bár amilyen minõségûek a telefonok egy ideje azt figyelembevéve kénytelen)...
törés: az a földhözcsapás jó lesz lejtésnek is (földhözcsapásnál adsz neki kezdõsebességet is, leejtésnél nem nagyon).
Az õsöreg 3310-esemet a mai napig használom (immáron 5,5 éve, mindössze csak 1x kellett bele új akksit venni) egy ilyentõl max annyi baja lett volna, hogy leugrik a hátlap amit 1 mozdulattal visszarakok, és ez a telefon valóban volt már földhözcsapva (igaz véletlenül, te tisztes kezdõsebességet kapott amiért hirtelen elõakartam rántani a tokból amikor csörgött), lecserélni meg csak azért akarom mert a SIM kártya kapacitása kezd kissé szûkös lenni és a több mint 200 szám csoportosítás nélkül enyhén káosz szagú , plusz sms-t is alig képes tárolni.
A gombok hiányának annyi elõnye van, hogy azok legalább nem tudnak szétmenni, mert hát egy ideje elég silány minõségû telefonokat gyártanak, amik 1 évet kibírnak de 2 évet már nem nagyon bírnak ki a kezelõszerveik, hogy tropára ne menjenek.
eto vagy akár mondhatnám azt is, hogy apple fanboy:
Te az vagy akire hatott ez a nagy hype :) Akik itt lehúzták a telót azokat legtöbb esetben nem vakítottal el a hype. Az hogy valamibõl sok fogy nem feltétlen jelenti, hogy jó is, hanem csak népszerû. Tonna számra adhatsz el kutyasz@rt testápolóként is ha jó a marketing, de attól csak népszerû lesz, nem feltétlenül jó is.
Gondolom az fel se tûnt, hogy az egyik elõnyként reklámozott 4/8 GB-os kapacitásból csak az OS megeszik ~700-at (hoppá, de ez hiszen a 4 GB-os modellnél a teljes kapacitás 17,5%-a de a kedvedért lefordítom: baromi sok, mellesleg a PDA-kban az OS-t a ROM-ba szokás pakolni így nem a többi cucc elõl veszi el a helyet azok meg ugye a RAM-ban szoktak tanyázni). Vegyük még hozzá, hogy minden elvakult apple fanboy még elõ is fizet az extra szolgáltatásokra ami sok-sok dollárt kóstál még az egyéb havidíjakon felül is.
Nekem 2 dologra kell 1 telefon:
1. telefonálásra
2. sms küldésre
plusz esetleg, hogy a jövõben modemként funkcionáljon egy laptop mellett.
Az ilyen kacatok nem hatnak meg, max röhögök a sok tinin akik ezzel villognak a haverjaik meg a csajok elõtt.
A 11 helyett meg 21 érv amiért ne vegyünk iphone-t :)
http://iphone-forum.blogspot.com/2007/07/21-reason-not-to-buy-apple-iphone.html
Bár az elsõ egyelõre csak az USA-ra érvényes.
Viszont PDA-hoz hasonlítani enyhén szólva nem normális dolog. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy PDA-nak az iPhone egy kupac fos, és egy PDA-val összemérni olyan, mint motort versenyeztetni a biciklivel. Teljesen más célra való a két eszköz, és attól hogy van egy trendi bicikli, ami gyönyörûen csillog-villog, az még ugyanúgy nem fogja kielégíteni azt aki inkább motorozni szeret.
akinek az kell hogy hetente reset a PDA-t mivel Windows CE fut rajat, am legyen
Látszik mennyire képben vagy a PDA-piaccal kapcsolatban, a Windows CE a 90-es évek végén létezett, azóta volt már egy PPC2000, Windows Mobile 2002, 2003, 5, és most a legfrissebb a hatos verzió. Csak mert te évtizedekkel ezelõtt láttál egy Simsont és azóta más motort nem, attól még a te új biciklid ugyanúgy bicikli marad, és lehet hogy a legjobb az összes bringa közül, de én inkább egy Harley-ra gyûjtök. És elfogadom, hogy vannak a bringások, nekem semmi bajom velük, csak ne akarjanak meggyõzni hogy tekerni sokkal jobb mint csutkára húzni a gázt a mocin.
Ellenben nincs benne semmi forradalmi jelenleg. Az a 700MB-os OS egy hordozható készüléken meg elég dúrva, pláne annak ismeretében, hogy a benne lévõ proci eléggé átlag CPU.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
PDA v. nem PDA, én magasról teszek rá. Azok a funkciók, amik elérhetõk rajta (és amilyen módon elérhetõk rajta!!!!), azok nagyon tetszenek.
3G: most is 3G-s a telefonom, és szarra sem használom. Engem nem érdekel. HA Wifi közelébe megyek, akkor Skype-ozok egyet, és tovább.
GPS: valószínüleg azért nincs benne (és lehet, hogy egy jó darabig nem is lesz), mert MacOS-re sincs egy normális GPS szoftver sem... :( Ha ott megoldják, akkor talán.
(egyébként a képernyõ mérete már szerintem bõven megfelelne ennek)
Programkínálat: tuti, hogy a Widget-ekhez hasonló letöltési felület lesz, ahol ezeket a programokat az iPhone-unkra leszedhetjük (vagy iTMS-bõl oldják meg -pénzért persze :)- ). Nem kell berezelni, lesz hozzá sok program, csak még a fejlesztõknek is magukhoz kell térniük.
A kezelõfelület szerintem igenis forradalmi, a WM5-6 közelében sincsen. Tudásban viszont többek nála, egyelõre. Az iPhone azoknak jó lesz, akik iPodot szeretnének, és egy készülékben szeretnének tudni egy telefont is vele, valamint ha kedvük van netezni, mail-ezni, akkor megtehessék.
De ne essünk már át a ló túloldalára, hogy egy excel makrós táblázatot, meg a holnapi prezit egy PDA-n akarjuk összedobni, és a k*** a***-át az Apple-nek, mert ezt az iPhone nem tudja!! Hiába képes rá a PDA-m, a büdös életben nem lennék olyan idióta, hogy egy 3"-os képernyõn ebbe belekezdjek... Arra jó, hogy ha kapok valamit, megnézhetem, és telefonon ledumáljuk a változtatnivalót.
Ár, Szolgáltató: Váltsuk Apple szokás szerint a dollárt és az eurót 1:1-ben, majd tegyünk hozzá vagy 30 %-ot. Ekkor kijön a kb. magyarországi ár :) (150eFt-ra saccolom)
Példa rá: Macbook USA-ban 1099 dollár, itt pedig 275eFt... az ár csökkenhet a hûségnyilatkozatok miatt.
Törés: szerintem bármilyen más PDA szétmegy egy ilyen földhözcsapástól. Francnak kell azt dobálgatni.
Használhatóság: az igazi ereje szerintem ebben rejlik. Ha pl. böngészek a neten, és megtalálok egy jó képet, amit emailben el akarok küldeni, lehet összehasonlítani a WM5-6-tal mennyi idõ alatt végeznénk, és az iPhone-nal!
1. sokkal több funkciót tud
2. sokkal jobb minõségû
3. sokkal olcsóbb
a tervezett ára a 16 GB-s változatnak hûségnyilatkozt nélkül, kártyafüggetlenül kb 450$. Számomra ezek többet jelentenek, mint hogy a média és a sajtó mennyire fúj fel egy márkát. Az, hogy sokkal olcsóbb, valóban nem véletlen, Kínában minden sokkal olcsóbb, és a meizu elég agresszív árpolitikát folytat, hogy gyorsan tudjon terjeszkedni, fejleszteni, és benyomulni más piacokra. 2 éve még csak mp3 lejátszókat gyártott, tavaly már mp4 lejátszókat, idén v jövõre, (még nem tudni, mikor dobják piacra) már PDA-telefont is.
Én mindenestre megvárom amig kijön egy moultitouch PDA, ami nem Apple. Akkor kiegészitõket is kapok hozzá.
Szerencsére a ez a multitouch nem Apple találmány (http://www.youtube.com/watch?v=BpTBn7NsON4), igy nem lakatolhatják le. Ebben a tekintetben egy ideje túlszárnyalják a MS-ot.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ezt bírom....nahát ha egy audival belhajtasz egy betonfalba akkor vajon összetörik?hm nahát.Eszetleg ha bivajból hozzákúrod az iphone-t a betonhoz akkor természetes, h szarrá dörik.De ki az a debil aki dobálja a telefonjait?Vagy azért vesz kocsit, h xarrá török (ilyen alapon tankokkal kellene közlekednünk).
Szal ez a törés téma max a debileknek, egy meglovagolható xarság.Nekem x éve van telefonom de 1 kezemen megtudom számolni, hányszor ejtettem el, max derék magasságból, lendület nélük.De aki olyan debil, hogy fejmagasságból le ejti az meg is érdemli stb.Ennyi.
Nekem tetszik az ájfón ettõl függetlenül meizu-t vennék m8ast ha kijön MAX.még túl drága.Egy 40-et megérne nekem ez az ájfón.
Na jah, Asus elég jó cuccokat csinál. :)
http://www.wapzona.hu/index.php?kategoria=hirek&cikkid=2158
Ezt nem tudom én sem. :-) Tényleg szép és látványos a menüje, de ez akkor sem kompenzálja a sok hiányosságot, és a magas árat.
Én már nagyon várom a Meizu M8 Minione-t,
http://www.engadget.com/2007/06/30/meizu-responds-to-iphone-launch-with-more-m8-pictures/
ugyanúgy le fogja gyalázni az ipone-t, mint tavaly a m6 miniplayer az apple ipod nano-t, mind minõségben, mind tudásban.
néhány technikai infó:
méret:105mm x 58mm x 11.8mm , kisebb, mint az ipone
kijelzõ: 720x480, több mint kétszer akkor felbontás, 3.32", 16600K, "csak" érintõképernyõ
proci: ARM11 667MHz+
128MB DDR SDRAM
memória: 4, 8, v 16GB (!)
oprendszer: Win CE 6.0, szerkeszti is az office doksikat
videólejátszás: AVI, MPEG-2, RM(VB), MPEG-4/H.263/H.264, 30FPS
kamera: 0.3+ MP kamera videóhíváshoz, 3.0 MP "normál" kamera autófókusszal, bár nincs vaku, 720x480 30 fps videófelvétel,
akksi: 1500 mAh Li-ion
bluetooth 2.0, a2dp (sztereó bt fejhallgató támogatás)
Wi-Fi
tv-kimenet A/V kábelen
USB Host / OTG
GPS
DMB tuner (mobil tv)
fényérzékelõ állítja a kijelzõ fényerejét az aktuális fényviszonyokhoz
3G, edge,
Próbáltam 2.8-as kijelzõn könyvet olvasni (Acer-en), de valahogy nem volt meggyõzõ. A nagyméret (az asus különösen nagynak számít fizikailag) annyira nem gáz, kézben/kabátzsebben teljesen jól elfér, telefonálás pedig úgyis valami BT-s headsettel van megoldva, tehát nem kell fülhöz tapasztani. Egyébként úgy is mûködik, ha épp nincs kéznél a füles, de hosszabb beszélgetésnél gáz. De wifi+gps+skype, na ez már nagyon húzza az akksit, pedig mindössze arról van szó, hogy gps-el keres az ember egy elõre levadászott hotspot-ot, és utána E.T. haza :).
Szuper. Be is perelte õket valaki eme szenzoros érzékelõ liszence miatt. Persze lehet a szokásos amcsi pereskedéssel keressünk pénzt hátha bejön dolog, de pl. anno a Creative vs iPod párbajnak az eredménye 180 milla volt a Creative javára. ;)
Másrészt elképesztõ az a 4Gb memória (bár Sony W960-ban 8GB van!), de az a közröhej tárgya jelenleg, hogy 700 (!!!!!!) MB-ot az OS visz el.
Nem tudom miért kevered a rendelkezésre állást a telóéval?! Az egyik, az aktív GPS mellett a navigációkhoz viszonyítható CSAK, a másik pedig telóként nézve hozza az átlagos szintet?! Ha volna benne mikrosütõ, akkor azt is beleszámolnád a teló rendelkezésre állási idejébe, ha megállás nélkül pizzát sütsz vele aksiról??? :DDD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
De gyorsan jött a felismerés, hogy ez nem PDA és ráadásul Machintos -> azaz pl. nem cserélhetõ házilag az akkumulátor, nem bõvthíetõ alkalmazásokkal (csak amihez SteveJobs is tartja a markát, stb...)
Egyetlen újdonsága (érdekes, hogy még senki nem emlitette) amit zseniálisan alkalmaz az a "multitouch screen". Viszont azért ez sem Apple találmány.
Csak az én szaros PDA-mon van vagy félmillió menü és biszbasz és bizony mind-mind KELL, sõt néha még így sem találsz olyat, ami épp kéne. Sok funkció, sok lehetõség->hozzértést igényel a fehasználó részérõl. Az átlagtahó fukszos gyereknél ez ugye nem áll, így NEKI tökéletes választás egy Mborotvapenge, vagy egy ájfón.
Tudásban, fõleg.
- a word, excel, ppt, pdf doksik olvashatok, meghozza az iPhone-hoz melto modon eredeti formatumban, pont ugy nez minden ki, mint a PC monitorjan es a megjelenitesi sebesseg is ugyanaz
Viszont nem szerkeszthetõek. Nekem a PDA-n sokszor jól jött, hogy kéznél van Word és Excel, de nem azért mert nézegethettem táblázatokat, hanem mert létrehozhattam, szerkeszthettem.
Mondom, amig nem veszed a kezedbe es hasznalod, addig nem erted, hogy mirol beszelek. Nekem is volt PDA-m es okostelefonom egy csomo hasonlo funkcioval, de megsem hasznaltam oket, mert annyira benan voltak megvalositva es annyira fajdalmasan lassu volt a szoftver
Nem a PDA tehet arról, hogy rossz modellt választottál. Nekem is volt bugos, nyögvenyelõsen mûködõ okostelóm (Nokia 3650) és most van egy, még csak nem is csúcskategóriás PDA-telefonm (42-ért vettem használtan 2 gigás kártyával), ami viszont mindent tud ami nekem kell, gyors, és szép is.
flash-en es a web 2.0-s eszkozokon keresztul gyakolatilag barmilyen szoftver megirhato ra.
Azért egy webfelületû akármi sosem lesz olyan, mint egy kimondottan az eszközre írt szoftver. Hasonlítsd össze a weben játszható flash-es játékokat az asztali windowsos felhozatallal...
a Quicktime barmilyen videot atkonvertal MPEG4-be
Külön pénzért persze. És konvertáljam át, utána még szarakodjak iTunes-szal hogy a telóra kerüljön, ahelyett hogy bedobom a memóriakártyát az olvasóba, és total commanderrel kb 3-4 perc alatt rámásolom a teljes, 700 megás divx-et, amit a PDA-m röccenésmentesen le is játszik.
Az a baj, hogy az iPhone mindentudó csodagépként van emlegetve. Abban a kategóriában, ahova a RAZR V3 is tartozik (alapfunkciókat tudó, dizájnos telefon) egyértelmûen az iPhone a nyerõ. Az okostelefonokhoz képest a tudása elég gyenge, egy PDA-hoz hasonlítva pedig elvérzik. Szóval önmagában semmi baj az iPhone-al, csak ne akarjuk már egy PDA-hoz hasonlítani, mert nem az, ez olyan mint gyorsulási versenyt rendezni egy motor és egy bicikli között. A bringának is megvan a maga feelingje meg a mocinak is, és bár hasonlóan néznek ki, mindkettõvel közlekedni lehet és mindkettõnek két kereke van, de teljesen különbözõ koncepció a kettõ, értelmetlen összehasonlítani.
A törhetetlenséghez pedig:
iPhone, fejmagassából leejtve
xbox360+komputer
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
én mondotam vaze!!!
én mondotam vaze!!!
http://www.pdamania.hu/content/8890/
itt egykis video hogy mégis menyire tõrékegy
én mondotam vaze!!!
és hogy mér ojan nagy cuc? azér mer jó ár kategoriája van amcsi pénztárcák meg engethetik maguknak
bár ténleg nics bene nagyob teknologiai újitás de a nagy érintõ képernyõ és a fejlet menürendszer na meg a gyorsaság elég vonzo dolog ami nem minden pda készülékre igaz eben az ár kategoriában
én mondotam vaze!!!