74
  • Supergamer_real
    Abból a pénzből amit 2 év alatt erre előfizetéssel költessz, már egy normális telefont is kapni.
  • Gerygrey
    Es persze az iPhone sokkal kisebb, mint ezek a nagytudasu PDA-k.
    Tudásban, főleg.

- a word, excel, ppt, pdf doksik olvashatok, meghozza az iPhone-hoz melto modon eredeti formatumban, pont ugy nez minden ki, mint a PC monitorjan es a megjelenitesi sebesseg is ugyanaz
    Viszont nem szerkeszthetőek. Nekem a PDA-n sokszor jól jött, hogy kéznél van Word és Excel, de nem azért mert nézegethettem táblázatokat, hanem mert létrehozhattam, szerkeszthettem.

Mondom, amig nem veszed a kezedbe es hasznalod, addig nem erted, hogy mirol beszelek. Nekem is volt PDA-m es okostelefonom egy csomo hasonlo funkcioval, de megsem hasznaltam oket, mert annyira benan voltak megvalositva es annyira fajdalmasan lassu volt a szoftver
    Nem a PDA tehet arról, hogy rossz modellt választottál. Nekem is volt bugos, nyögvenyelősen működő okostelóm (Nokia 3650) és most van egy, még csak nem is csúcskategóriás PDA-telefonm (42-ért vettem használtan 2 gigás kártyával), ami viszont mindent tud ami nekem kell, gyors, és szép is.

flash-en es a web 2.0-s eszkozokon keresztul gyakolatilag barmilyen szoftver megirhato ra.
    Azért egy webfelületű akármi sosem lesz olyan, mint egy kimondottan az eszközre írt szoftver. Hasonlítsd össze a weben játszható flash-es játékokat az asztali windowsos felhozatallal...

a Quicktime barmilyen videot atkonvertal MPEG4-be
    Külön pénzért persze. És konvertáljam át, utána még szarakodjak iTunes-szal hogy a telóra kerüljön, ahelyett hogy bedobom a memóriakártyát az olvasóba, és total commanderrel kb 3-4 perc alatt rámásolom a teljes, 700 megás divx-et, amit a PDA-m röccenésmentesen le is játszik.

Az a baj, hogy az iPhone mindentudó csodagépként van emlegetve. Abban a kategóriában, ahova a RAZR V3 is tartozik (alapfunkciókat tudó, dizájnos telefon) egyértelműen az iPhone a nyerő. Az okostelefonokhoz képest a tudása elég gyenge, egy PDA-hoz hasonlítva pedig elvérzik. Szóval önmagában semmi baj az iPhone-al, csak ne akarjuk már egy PDA-hoz hasonlítani, mert nem az, ez olyan mint gyorsulási versenyt rendezni egy motor és egy bicikli között. A bringának is megvan a maga feelingje meg a mocinak is, és bár hasonlóan néznek ki, mindkettővel közlekedni lehet és mindkettőnek két kereke van, de teljesen különböző koncepció a kettő, értelmetlen összehasonlítani.

A törhetetlenséghez pedig:
    iPhone, fejmagassából leejtve
  • onimusha
    nemtom, sztem legtöbben túlsokat vártak az iPhone-tól, szerintem baromi jól néz ki és van benne zene igaz ezt a mostani w810i-m is megadja, 3G ? méregdrága és FOS itthon a lefedettség, aki itt az előbbiekben azt irta ,hogy hiányolja a 3G-t annak jelenleg 3G-s telcsije van és ki is használja napi szinten meg van aktiv elöfizetése is vagy csak höhö szar mert nincs benne 3G, amit valójában nem is használnék ? :) , sztem kamera is fölösleges, mai összes telefonokba fos kamera van, haverom csamcsung u600 3,2mpix és sztem egy rakás szar másiknak meg K800 van sztem az is gáz, de felhozhatnánk akármilyen brand fotózásra kiélezett telcsijét is, még éretlenek/zajosak egyszóval nem megfelelök :), GPS, másik f*szság, ha közlekedsz általában tudod merre mész nem ?(kiv. taxisok :) ) ,kocsiba meg szoktak venni vmi normálisabbat nah midnegy, ettől függetlenül nem vennék iPhone-t ahogy iPodok is kimaradtak, nem tetszik, hogy csak fos iTunes-al managelhetö hivatalosan, meg nekem nem elég massziv egyik sem :),
  • Hedgehunter #31
    Az ipod azert lett sikeres mert o volt majdnem az elso mp3 lejatszo a vilagon megfelelo meretu kampannyal a hata mogott.... Most meg megismeteltek amit akkor, kiadtak egy valamit ami meg nincs es kell, es mindenki kovetni fogja jon erintokepernyos Nokia, Sony, Motorola.. Gratulalok igy kell penzt csinalni.. Ja igen, ez nem PDA de akik megveszik azoknak a 80% azt sem tudja mi az a PDA...
  • Unreal1942
    Ez közel sem PDA...max okostelefon. Így mindjárt nem olyan jó az ára.
  • Bulamer
    az írás híbákér elnézést fáartam gépeltem és diszgráfiás avygok
  • Bulamer
    http://www.pdamania.hu/content/8892/ ez mega tőbi hasónlo ketegoriás készülék
  • Bulamer
    http://www.pdamania.hu/content/8901/
    http://www.pdamania.hu/content/8890/
    itt egykis video hogy mégis menyire tőrékegy
  • Bulamer
    na zeér már elő szedem a nickem és szolok nektek hogy az eurpai darbra tervezik a 3g támogatást.
    és hogy mér ojan nagy cuc? azér mer jó ár kategoriája van amcsi pénztárcák meg engethetik maguknak
    bár ténleg nics bene nagyob teknologiai újitás de a nagy érintő képernyő és a fejlet menürendszer na meg a gyorsaság elég vonzo dolog ami nem minden pda készülékre igaz eben az ár kategoriában
  • eax
    En az OpenMoko-t jobban varom...
  • Unreal1942
    Hát én is a szkeptikusok táborát erősítem inkább. Én azt vártam tőle, hogy alapból lesz benne GPS is pl.
    Nyilván egy kiválló készülék, de az árához képest kevés amit ad. Az, hogy jobban néz ki mint egy PDA...ki nem xarja le :D
    Asus P535 szerintem jól is néz ki és a méretei is jók. Nem hiszem, hogy lecserélném egy ilyenre.
  • zzebi
    Hat, meg kell, hogy mondjam elso ranezesre, sot meg igy par napi hasznalat utan is olyan torekenynek tunik, mint egy kristaly ekszerdoboz. Csak ovatosan merem letenni az asztalra is.
    Ennek ellenere amilyen videokat a weben lattam rola az alapjan kb annyira serulekeny, mint egy tank.
    Foldhozvagtak, betonon dorzsolgettek, szoggel probatak karcolgatni a kijelzojet es semmi, egyaltalan semmi karc a kijelzon. Nem tudom hol talatak ilyen kemeny es torhetetlen uveget. Egyedul a telefon hatulja es a kerete, ami aluminiumbol van, lett karcos. Persze a funkcionalitas is tokeletesen megmaradt, meg csak ki sem kapcsolt a telefon.
  • gegeethestyle
    Egyáltalán nem különösebben sérülékeny a készülék, csak hogy a cikkben felvetettekre reagáljak. A PC-WORLD videóján gyilkolták mint atom, és alig lett kapcos, az is csak a betonra ejtés után. Kulccsal rázták egy zacskóban, mindenfélére leejtették többször, soha még ki sem kapcsolt, végig működött.
  • wbtist
    A word, excel, pdf fájlokat csak olvasni tudja ha jól tudom.
  • joebacsi
    hmm...így már azért tényleg jobban hangzik, mert én tényleg nem tapicskoltam még élőben, csak az általam olvasott tesztekből szereztem az infókat...akkor azok csak az első tesztverziók betegségei lettek volna? (pedig jópár helyen úgy írták, hogy a végleges verzióban is megvannak ezek a hiányosságok)

apple minőségben meg nagyon nem kételkedem, hurcolásztam már magammal egy-egy munkához macbookot...iphone-ban se ez volt az ellenszenves, hanem olyan kiforratlannak tűnt...de ez utóbbiban eléggé elbizonytalanítottál :)
    no mind1, köszi az infókat :)

excel függvényeket mennyire szereti?
  • zzebi
    Mondom, amig nem veszed a kezedbe es hasznalod, addig nem erted, hogy mirol beszelek. Nekem is volt PDA-m es okostelefonom egy csomo hasonlo funkcioval, de megsem hasznaltam oket, mert annyira benan voltak megvalositva es annyira fajdalmasan lassu volt a szoftver. Az iPhone-on olyan gyors az interfesz, mint egy modern PC-n es annal is jobban nez ki. Egesz addig, amig nem latod, hogy milyen hihetetlen konnyedseggel es gyorsasaggal szorfozol a weben, az IGAZI weben, nem a mobil, ossze-vissza tordelt valtozaton, addig jonak fogod tartani a sajat telefonodat is.
    Es persze az iPhone sokkal kisebb, mint ezek a nagytudasu PDA-k.

Tenyszeruen:

- a word, excel, ppt, pdf doksik olvashatok, meghozza az iPhone-hoz melto modon eredeti formatumban, pont ugy nez minden ki, mint a PC monitorjan es a megjelenitesi sebesseg is ugyanaz. Iszonyu konnyuen nagyithato es az eszmeletlen kijelzon minden tuelesen latszik. Viszont itt nem kell varni arra, hogy az Adobe Reader vagy a Word betoltodjon, mert minden villam gyorsan megnyitodik.

- az Outlook-kal tokeletesen, gond nelkul szinkronizalja magat a naptar, a telefonkonyv es a postafiokok is

- a hivatalos indoklas a 3G hianyara, hogy tul sokat fogyasztottak az elerheto 3G-s chipset-ek. Ezt alatamasztani latszik, hogy az osszes tobbi 3G-s okostelefonnak sokkal gyorsabban lemerul az aksija. Europaba mar lehet, hogy a 3G-s valtozat jon.... a pletykak szerint.

- jatekok hianya? :-) majd nezd meg egy ev mulva hany jatek lesz ra. addigra gondolom tamogatjak majd a flash-t es a java-t is

- flash-en es a web 2.0-s eszkozokon keresztul gyakolatilag barmilyen szoftver megirhato ra. Pont ugy, ahogy a Mac OS X-es widget-ek is web 2.0-s appletek, de pont ugy neznek ki es mukodnek, mintha rendes nativ alkalmazasok lennenek. Asszem a Vistan is igy mukodnek mar a Gadget-ek.

- a Quicktime barmilyen videot atkonvertal MPEG4-be, amit ratehetsz az iPhone-ra. A tomorites merteke es a minoseg megegyezik a DivX-evel, hiszen az is csak egy MPEG4 varians.

- az osszes egyeb problema konnyen megoldhato szoftverfrissitesekkel
  • joebacsi
    igen, az iPhone-nal kapcsolatban mindenképpen erényként lehet felhozni ezt az "érintőképernyős telefon ceruza nélkül, csak tapicskolással" koncepciót, illetve konkrét technikai megoldásként a multi-touchot...
    ...de ez így ebben a formában sztem még mindig csak egy túlhájpolt kiforratlan vacak, konkrétan:
    - word, excel doksik támogatásának hiánya
    - outlook támogatásának hiánya (egy ilyen kategóriájú telefonnál sztem ez a legsúlyosabb)
    - 3g hiánya (bár ahogy írod kinnt amerikában ez mégse olyan súlyos gond, de azért ennyiért ez is alap lenne)
    - játékok hiánya
    - és ami talán a legsúlyosabb, az, hogy lehet hogy egy csodálatos ékszerdoboz, de az apple ezt gondosan lelakatolta, vagyis soha az életbe nem fog versenyezni a sanyi erikszon pxxx széria symbian uiqjára, illetve win ce-re írt milliónyi 3rd party fejlesztő által biztosított szoftverellátotsággal

p910emen divxeket játszok le magyar felirattal, ebookokat olvasok egy kiforrott szoftverrel, a telefonkönyvvel együttműködő térképprogit használok gps-el, több száz játék közül válogathatok (stratégia, fps, meg minden anyámkínja :)), havi költségeket tudok elszámolni-nyilvántartani specifikus progikkal, etc, etc...

ezekután nekem iszonyat nagy parasztvakításnak tűnik az ájfón, aminek négyszeres az ára az én telefonom jelenlegi értékének :)
    oké, szép animáltak a menük, dejó :D

viszont azért remélem a multi-touchra rákap a többi telefongyártó is :)
  • Midas
    En tegnap rendeltem meg az enyemet nagyon kiv leszek ra. Sztem is jo kis telo amit az aple oldalan lattam eleg meggyozo :))
  • zzebi
    Hehe... Mindenki csak addig kikazza az iPhone-t, amig egyszer a kezebe nem adjak. Utana elsotetul a kulvilag, a szem gorcsosen kimered es egy "a k**va eletbe" hagyja el az ember torkat. Kb, mintha egy Star Trek-es Trikordert venne valaki a kezebe. Hmmm, megsem... es sokkal megdobbentobb, mint egy trikorder.

Eloszoris, ez kb fele akkora, mint egy hasonlo hardveres PDA. Masreszt, barmelyik masik PDA vagy okostelefon kinezete es kezelofelulete oskovuletnek tunik emellett. Az iPhone egy masik okostelefonnal osszehasonlitva olyan, mint egy mai Nokia telefon egy 4-5 evessel osszehasonlitva.

De hiaba mondom, mert ezt latni es tapasztalni kell.
    Eleg csak megnezni az Interneten a teszteket. Meg a legnagyobb szkeptikusok is odakat zengenek a telefonrol. Persze ennek is vannak meg hianyossagai, amiknek a nagy resze szoftverfrissitessel egyszeruen orvosolhato, de mindezen hibak ellenere az iPhone utcahosszal a konkurencia ele kerult.

Csak miheztartas vegett. Nekem is van egy, szoval tudom, mirol beszelek.
    Szemelyes tapasztalataim szerint az altalaban felhozott problemak nagyresze nem igazi problema, csak a telefon tobbi tokeletes reszehez kepest nem annyira tokeletes. A merce itt mar nagyon magas.
    Az AT&T 2.75G-s EDGE halozata teljesen OK. Persze joval lassabb, mint a wifi, de a regi modemes kapcsolatoknal joval gyorsabb. Ahol en probaltam eddig az EDGE-et, ott nehany masodpercnel tobbet sosem kellett varni egy weboldal letoltesere. A terkep, a levelezes es az egyeb netes funkciok tokeletesen es gyorsan mukodnek azon is.
    A legtobb egyeb funkcio szempontjabol a telefon szinte tokeletes: tokeletes zene es video lejatszo, kozel tokeletes es vegre 100%-osan hasznalhato web bongeszo es mail kliens, teljesen jo telefon.

Az telefon ararol: 3 eve a MotoRAZR ugyanennyiert mutatkozott be sokkal kevesebb funkcioval. Az akkor tenyleg csak a divatrol szolt. Megis, a RAZR a vilag legsikeresebb telefonja. 3 ev alatt 60 millio darabot adtak el belole a vilagon!

Most ugyanennyiert egy nagysagrendekkel innovativabb telefon kerult a piacra. Ennek is lesznek uj valtozatai uj funkciokkal es az ara is csokkenni fog.
  • Gerygrey
    Hogy valami óriási siker, az egy dolog. A Győzike is óriási siker :)

Az iPhone egy közepes, tömegigényeket kielégítő telefon (még csak nem is smartphone), kategóriájában elmegy, viszont amióta bejelentették, mindenhol világmegváltó újdonságként emlegették, annak viszont rettentően gyenge.

csak addig lehet igenybevenni amig az ember fizeti a havidijat a szolgaltatojanak, amiert cserebe kap hasznalatra egy a szolgaltato tulajdonaban levo keszuleket. (aki azt gondolja hogy az ove a telefon, annak megemlitem, hogy ha nincs ervenyes elofizetese akkor meg bekapcsolni sem tudja)
    Ezt eddig nem is tudtam. Röhej...
  • kernerster
    én nem tom lehet naon nem igaz amit mondok, de én inkább már kiadnék egy százast egy N73-ért mert abba legalább tudom használni az mp3-okat csengőhangként.Tudom hogy a későbbi frissítés maj' megoldja a problémáim de:
    Ha már kifizetek 80e-t akkor már legalább az legyen benne amit egy 60e-s is tud oké?Szoktam szidni a microsoftot de azért az mégis csak egy kiforrottab rendszer./mobilokhoz/
  • Skoda120L
    azt értsétek meg hogy amikor az Ipod megjelent akor se tudott többet mint más mp3-lejátszó mégis oriási siker lett.Többet jelent átlag felhasználoknak ijen dolgok mint a kinézet, az hogy látja az mtv-n hogy ijen van a sztároknál. meg hogy egyszerü átlátható kezelőfelület van.szal nem a tudás az elsődleges.Főleg az applenak nagy üzlet hogy 90e ért tud ojan árulni amit ha más gyártó árulna max 40-50 e kérhetne el.
  • 1488
    ezért a kis lófaszért két éjszakát a bolt előtt aludni? nem tudom mi van benne ami olyan "húdenagydolog", én maximum valami tudatmanipulátorért feküdnék ki a bolt elé.
  • NEXUS6
    ;)))

Ahhoz képest, hogy úgy kezdődik a hozzászólásod, hogy nem olyan vészes ez a telefon, elég elszomorító amiket leírtál.
  • kvp
    Nem olyan veszes ez a telefon, pont ugyanolyan hardvere van mint a legtobb mai pda-nak (arm cpu, 128 Mb ram, 32Mb rom, 4/8 Gb flash kartya, 2Mp-es kamera), csak a kepernyo nagyobb (fizikailag, nem felbontasban) es minden rogzitve van benne, mivel aki ilyet vesz az valoszinuleg ugysem tud akkut vagy memoriakartyat cserelni. (pl. mert nem tudja mik azok)

A 3g-t azert hagytak ki, mivel amerikaban meg nincs, azsiaban mar vannak jobb keszulekek olcsobban (4g-sek), europa pedig tul kis piac. A videotelefonalas pedig azert maradt ki, mivel ahhoz illik a 3g-s halozatot hasznalni, ami ugye meg nincs. Gps sincs benne, viszont jo penzert valoszinuleg meg fog jelenni kiegeszitoben es autos keszletben is. Az sms funkcio pedig az sms chat-re epul, amivel szemely szerint en az ericsson t20-ban talalkoztam eloszor. Ez jo, viszont nagyon draga tud lenni, mivel chat kozben rovidebb uzeneteket irunk es gyakrabban. Ez a szolgaltatonak elonyos, a felhasznalonak kevesbe.

Erdekes, hogy a hardvere olyan, amit a samsung chip-jei mar egy tokban tudnak, tehat az egesz elektronikat bele lehetett volna rakni akar egy chip-be is, es meg kevesebbet is fogyasztana. Az erintokepernyo szep, viszont szerintem nem tul jo otlet a touchscreen-t folyamatosan mukodtetni, mivel igy ha zsebrevagjuk akkor sokkal rovidebb ideig birja az aksi. (ugyanis ha hozzaer valami, akkor tobb aramot fogyaszt, a cpu pedig folyton ellenorzi, hogy eppen kioldjak-e a zarat) Egy mechanikus keylock kapcsolo hasznosabb lett volna.

Mindezeken tul az iphone alapvetoen nem pda es nem telefon, hanem egy szolgaltatas, amit csak addig lehet igenybevenni amig az ember fizeti a havidijat a szolgaltatojanak, amiert cserebe kap hasznalatra egy a szolgaltato tulajdonaban levo keszuleket. (aki azt gondolja hogy az ove a telefon, annak megemlitem, hogy ha nincs ervenyes elofizetese akkor meg bekapcsolni sem tudja)
  • NEXUS6
    Elhiszem hogy buli az interfész, és a szememben max 10 ezer forint pluszt meg is ér. Szal olyan 40-et talán kiadnék érte.

Talán.
  • Vucli
    Én az se értettem ki képes egy mp3lejátszóért(iPod) kiadni 55ezer ft pláne Magyarországon, mostpedig 90 000 ft egy mobilért? Én a moblilomba még a fényképező funkciót se használom soha (fényképezni ott van a digit.fénykepező), csak telefonra és SMSre használom. Biztos vannak akik nem értenek velem egyet ,de ez az egész csak azt jutatja eszembe, hogy az emberek birtoklási vágyát kihasználva mennyi sz*rt ellehet adni
  • Worki
    "volt, aki két teljes éjszakát töltött az utcán az iPone megjelenésére várva,"
    iPhone, nem iPone...
  • kanyecs
    a két érintőképernyős megoldás között kábé annyi a különbség, mint az egér és a billentyűzet között. próbáld csak meg egy órán keresztül billentyűzetről vezérelni a géped.
    igazábol itt még annyival több is van, hogy a két ujjad távolságát is érzékeli a software, ami még egyszerűbb kezelhetőséget nyújt.
  • HUmanEmber41st
    kb 80 ezerért már lehet kapni pocket PC-t telefonnal, Bluetooth-al, GPS-el...
    Igaz, h Win.mobil van rajta, de én spec. meg vagyok vele elégedve. Csak 2-3 naponta kell nyomni egy resetet :D :D Azonkívül olyan prg-t telepítek rá, amit csak akarok. Nah jó, fényképezőgép nincs benne, de jobb is. Gagyi képeket sima mobiltelóval is lehet készíteni.. :D
  • dtk1985
    Nemtom mit kell igy megőrülni az embereknek manapság ha megjelenik valami új kütyü, hihetetlen. Szivesen kiprobalnam meg minden de akkor is csak egy izmos telefon.
  • Bircsike
    a P900 és P910i is érintőképernyős mégse volt ekkora hajcihő miatta.
  • NEXUS6
    Azért egy 2G-s telóért, csak mert van rajta egy érintőképernyő ez azért elég sok.
  • echo
    remélem mindenki lenyúlja ezt a touch screenes dogot és a mezei cuccok is így fognak kinézni hamarosan :)