11074
-
steweee #9834 a gravitáció a jelen kor elfogadott fizikájának egyik legnagyobb átverése. a téridő görbület után persze...
pár év és hivatalosan is el fogják ismerni, hogy az nem igaz amit mostanáig a nagyközönség elé tártak -
bendáj17 #9833 igen hogy döntöttél? a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a rekni királynővel kapcsolatban. A 2. részben ha életben hagytad majd egy aszári fogja elmondani hogy a királynő mennyire köszönni neked. Nagy valószínűség szerint a 3-ban nagy szerepe lesz a rekniknek, mint szövetséges. -
ottar #9832 No, tényleg érdekes volt. És nehéz döntés. Kíváncsi vagyok, hogy befolyásolja a továbbiakat. :) -
Evoluti0N #9831 Olcsó megoldás, de egyben a legkézenfekvőbb is :) -
Aha, mostmár akkor szerintem asszem talán megértettem én is, hogy hogyan is van ez kérem. -
Hoz_Hun #9829 Minden idegen nyelven van benne írva krix-kraxokkal, meg úgy is beszélnek.... csak a játékba épített univerzális fordító alapól mindent lefordítva jelenít meg, hogy a földi játékosok el tudják olvasni. :) -
#9828 Nekem az szúrja kicsit a szemem a sorozatban, hogy nyoma sincs nem csak idegen karattyolásnak, de még az összes felírat is ángolul van a falakon, meg mindenhol. Krixkraxok ákombákomok, egyéb idegen írásjelek sehol.
Ezek a proteánok tudtak valamit, ha már ők mázoltak át annak idején minden falat az ismert univerzumban!
De lehet, hogy már ők is csak így találták ugye.
-
#9827 Egy érdekes kérdés semmi több:) Jó öreg CSK, Universe mit tett veled... -
#9826 Nem értem mit kell ezen ennyi rágódni. A Star Trek, Star Wars fanok se akadnak fenn ezeken, pedig ott sokall több sci-tech dolog van.
A SG1-nek legalább van öniróniája. Wormhole Extreme epizód, mely sorozat a sorozatban epizód - aki ismeri úgyis tudja, aki nem túl FF lenne - a lényeg, hogy a női színész oda megy az íróhoz és a főszereplőhöz, mert gondja van az egyik jelenettel. (Ez a technológia egyébként szerepel a sorozatban!)
- A 6-os jelenetet nem értem. Azt írja "fázisban van".
- Igen, ott fázisban vannak, ezért áttudnak menni a falon.
- De akkor hogyhogy nem esnek át a padlón?
*leírhatatlan arcok az írótól és a másik főszereplőtől, majd 20 mp múlva...*
- Ö, hát erre még majd visszatérünk. -
#9825 Egyéként a gravitáció a testek tömegéből adódik, pl ha egy szárny a fellegvárban elég nehéz, akkor lesz gravitáció... (persze egy sürű tömegközéppont kell stb... -
#9824 Artificial gravity rulz! -
#9823 Az űrhajó sem forog még is úgy mászkálnak benne, mint egy repülőn.
A jövőben majd megoldják, tudod van ez a nulladik elem, ez mindenre jó!:D -
#9822 Az űrben nincsen se fent se lent:D -
Chipii #9821 Iszonyat mennyiségű leírás van a játékban, tessék a codex részt olvasgatni:) Element zero-t használnak a mesterséges gravitáció létrehozására (ott, és olyan irányban hozzák létre, ahogy csak akarják), de többek között ezen alapul a hajtóművek működése is. A citadelen amúgy 1/3-os földi gravitációt hoztak létre. -
#9820 Én arra tippelnék mivel olyan spéci bad-ass cucc az egész, hogy van valami definiálhatatlan technológia, ami gravitációt ad. A másik, hogy erre nem gondoltak. -
#9819 Most így elősször arra gondoltam, hogy a tömegéből következően már van valami nagyobb gravitációs mezeje, de aztán eszembe jutott az mikor a végjátékban a külső részen kell rohangásznunk, az átvezető animációban mikor rá kell mágneseznünk magunkat hogy el ne lebengjünk :P, tippem szerint úgy Holdnál kisebb a természetes gravitációja. -
MaRee #9818 Akkor most egy kisebb fizikai vitát elindítok itt is :) A kérdés az, hogy a Citadelen azok akik a felső karon vannak, miért nem érzik hogy fejjel lefele vannak, és miért nem esnek le? Nem láttam sehol, hogy az állomás körbe forogna, tehát a centrifugális erő kilőve, és most tekintsünk el attól, hogy valamilyen mesterséges gravitáció van az állomáson. Lehetséges ez akkor valahogy fizikailag? -
bendáj17 #9817 sok sikert reméljük most sikerülni fog. -
MaRee #9816 Na visszatöltéssel sikerült megoldani, így már valamivel irányíthatóbb. Utolsó pályán járok, már hajnalba majdnem végig csináltam, de természetesen bekaptam egy jó kis overheat bug-ot, és a végén már kispisztollyal kellett lövöldöznöm, persze hogy meghaltam :D A végén meg ugye majdnem végig combat van és nem lehet menteni, kezdhetem előről a pályát -
bendáj17 #9815 ismerős a helyzet tényleg összevissza pattog. A Feroson meg valami állat olyan szajtókat nyomtam le hogy az hihetetlen. -
#9814 Ez az egy, amit hibának rónék fel a játéknak! Egyszerűen borzalmas, ha néha fejre állna és úgy kéne Master Chief módjára visszabillenteni is jobb lenne. Pattog, ugrál, ficánkol mindene... anno egy fórumon írtam is, hogy a Mako fizikája egy műanyag játékautóval vetekszik. :) -
Evoluti0N #9813 Tudom mire gondolsz. Ez egy bug. Nálam 2 végigjátszásnál is előjött. Nem tudom már pontosan, h mi oldotta meg a problémát. Talán 1 korábbi mentés betöltése. -
#9812 Itt egy kis tipp az utolsó részhez:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor bele kell menned a Conduitba akkor azt úgy csináld hogy mész bele egyenesen és a mikor jön egy terepakadály akkor megugratod a járművet a fékező rakétákkal (alapértelmezett gomb:Space [asszem]) -
MaRee #9811 Na igen, pontosan ez a bajom. A hegyes-völgyes bolygókon nem volt ilyen gondom, felment simán a 90°-os emelkedőn is, de itt a szűk utcákban bármire megyek rá össze vissza pattog a Mako.. -
#9810 Hát ez valami fantasztikus:D
Iloson néha az okozhat gondott, hogy ha az ember nem gyakorlottabb akkor könnyen neki lehet menni a falnak és egyéb tereptárgyakna, és máris indul is a "gumilabda effectus". -
#9809 a Mako ilyen, nem nagyon zavarog a gravitáción és egyéb apróságokon
annyi a trükkje, h fanatikus módjára került ki a lyukakat és bukkanókat - mondjuk Ilos ilyen szinten még kifejezetten kedves hely is emlékeim szerint, Feros-on minden tankcsapda után szépeket repültél
régebben lehetett is kapni Mako Mountain Climbing Team pólót, amin a következő volt látható...
szerintem zseniális -
#9808 Máshol is ezt csinálta, vagy csak Iloson jött elő ez.
Észrevételeim szerint bolygótól független az irányítása, mintha mindenhol ugyanaz lenne a gravitáció. -
MaRee #9807 Iloson csak nekem irányíthatatlan a "kocsi"? Akármerre nyomkodok pörög, forog, felborul, elrepül.. Kurva idegesítő, főleg hogy a pálya utolsó részén ugye mit kell csinálni, nem írom ki mert spoileres, de a kocsi nélkül lehetetlen megcsinálni. Ez bug, vagy valami feature, hogy esetleg ennyire alacsony a gravitáció ezért repked el a jármű minden bukkanó után? -
#9806 Akkor valamit elnéztem a játék során, mikor játék közeben feljebb vettem a nehézséget. -
#9805 szövegértelmezés egyes.
egyáltalán elolvastad, hogy mit írtam?
de segítek, leírom még egyszer, mivel most visszaolvasva benne maradt egy felesleges "ha", és ez hajlamos egyes... khmm... apróbb nehézségekkel küzdő embereket összezavarni: a nehézségnek semmi köze az elérhető maximum szinthez - ha egy Down-kórós retardált végigtolja kétszer casual-on, ugyanúgy eléri a 60-as szintet, mintha Veér István, a vérprofi gémer zúzza végig kőkeményen, insanity-n.
ami ellenben befolyásolja az elérhető max szintet, az a első végigjátszás megléte: első körben csak 50-ig tudsz felmászni, másodszorra lehet 60-as szintet elérni, és hardcore-on játszani... amin ha végigviszed, akkor lesz majd elérhető insanity nehézség. -
#9804 igen biztos nyáladzó józsika haverod szuper pro és glitchcsel ezerrel... -
#9803 utolsó két hsz: honnan veszitek ezeket? csak mert nem sok közük van a valósághoz...
nehézségi szint NEM játszik szerepet a kapott XP mennyiségében - itt van leírva pontosan az XP formulája. a különböző nehézségi szintek csak erősebbé teszik az ellenfeleket, és elég sűrűn unalmasabbá a harcot... viszont a max elérhető szinthez megint nincs semmi közük - ha Egydimenziós Józsika, a nyáladzó idióta is simán végig tudja tolni kétszer casual-on és elérni a 60-as szintet. -
#9802 Ja, csak a legnehezebb szinten lehet elérni az lv60, de csak végigjátszás után lesz elérhető. -
#9801 Nehézségi szinttől is függ az ellenfelek élete és az értük kapott XP. -
MaRee #9800 A szintedhez mérten növekednek az értékek. -
ottar #9799 Az ellenfelek hp-je növekszik a játék során? (azaz pl. egy geth troopernek ugyanannyi a hp-je akkor is, ha 50 szintű vagyok, mint ha 2?) És ugyanannyi xp-t kapok érte? :)
-
#9798 Csak válasz ki egy karaktert, akinek főkép ezt a képességét fejleszted maxra. -
bendáj17 #9797 így van szerintem is elég. -
#9796 Csapat szinten számítanak skillek, neked nem kell kódfejtés, vagy elektronika h kinyithass tárolókat, vagy lezuhant vackokat bolygókon, elég hacsak van veled olyan csapattárs akinek van. -
bendáj17 #9795 Nem lehet őket irányítani. Az elsősegélyhez medigél kell és ha nyomsz egy egy F betűt akkor lehet gyógyítani mindenkit. Igen mondjuk mérnök kaszttal minden kinyitható.