Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A legnagyobb baj, hogy legközelebb szerda este jutok gép elé. :-(
Addig csak olvasok róla. :-)
persze bárhogy dönthetsz nincs megszabva, ez a klassz benne ahogy neked tetszik.

Igazad van jobb magadtól rájönni. Mindent meg lehet tudni.

:-)
Oké, akkor menek. ÉS döntök mindenütt ahogy jónak látok.
Az a bajom, hogy picit buták a magyar feliratok idõnként, és nem túl egyértelmú egy-egy dolog pl. a menürendszerben.
Nem tököltem, katona a karakterem. (Egyéb RPG-kben is Paladin, Warrior és egyebek szoktam lenni.)
De nagyon bejön a játék, a döntések szabadsága. :-)
Kedves ottar, jó hogy kipróbáltad a Mass Effectet nem fogsz benne csalódni, a 2 is nagyon klassz.
megpróbálok válaszolni a kérdéseidre:
1. 2 csapattag lehet egyszerre melletted de te döntesz ki megy veled.
2. ez nem tudom miért ilyen, valaki hátha tud valamit.
3. Csapat összeállítás a te döntésed szerint történik, minden küldetés elõtt mielõtt leszállsz a bolygóra tudsz változtatni a csapat összeállításban.
4. Akkor fontos infókat tudhatsz meg a õrzõkröl, elég érdekesek, ha nem találsz meg mindent a FAQ részben le van írva részletesen melyik merre van.
5. ha úgy döntöttél hogy nem ölöd meg Ökölt akkor az a te döntésed. Wrex biztos mond valamit de nem hiszem hogy zabos lenne. ( mondjuk nálam mindig meghalt).
6. Itt a különbözõ kihívásokra gondolsz? Azok a menü részben vannak ott meglehet nézni hogy tudod õket megszerezni( pl. 25 ellenség páncélját égesd el vagy hasonló)
7. Ha a példakép útat választottad az sokat számít a csapattagok úgy fognak hozzád viszonyulni és amikor majd a 2-be vagy majd a 3-ba importálod a mentést akkor majd vissza fog köszönteni milyen utat választottál.
8. Ha az egyik csapattagod meghal vagy adsz neki medigélt vagy ha vége van az adott csatának akkor újra élni fognak 😄
A Fantom után tényleg izgalmasabb lesz.
Ha valamit kihagytam elnézést.

Atkamon
Még nagyonnagyon az elején vagy, a legtöbb kérdésedre hamarosan magadtól is választ kapsz... Szerintem csak menj a játékkal, merülj bele, ne foglalkozz az ilyen részletekkel, jönnek majd maguktól a válaszok.

A gyorbillentyûre való kihúzással nem tudom mi van, az nekem mûködött mindig. Késõbb minden küldetés elején megválaszthatod, hogy kit viszel. Érmeket a fõmenüben találod az opciókban asszem. A csapattársak felélednek har után, ha harc közben meghaltak. De mondom, majd rájössz ezekre nemsokára...

Tiszteletem!
Pár napja kezdtem el játszani ezzel a csodával, és van pár kérdésem.
A fórumot olvasgattam ugyan, de nem akarok nagyon belemélyedni a spoilerek miatt, jobb ha magam fedezem fel a sztorit. De nem szeretnék olyan hibát elkövetni amivel a késõbbieket rondítom el.
A kérdések:
1. Jól sejtem hogy csak két csapattag lehet egyszerre? Kicsit furcsa a kiválasztási rendszer, elsõre nm igazán tudtam eldönteni, hogy a bekékült vagy a normál szín
karakterek vannak a buliban. 😊
2. Amikor különleges képességeket kellene használni, SPACE nyomással bejön a menü, utána lehet egérrel kihúzni gyorsbillentyûre. Na EZ nekem nem megy valami miatt. Van erre valami megoldás? Másnál már olvastam hasonló problemáról, megoldás nélkül.
Win7 64 bites oprendszerem van.
3. Csapat: Wrexet nem vettem fel, nem volt szimpatikus, de Kaidant lecseréltem Tallira. Jól tettem? Hol lehet csapattagokat cserélni késõbb? Most Ashley van mellette.
4. Az a melléküldetés ahol az õrzõket kell szkennelni érdekes fordulatot vettm miután beszéltem Jahleenal, akit meg akart ölni a kollégája. Beszéltem vele is, és abban maradtunk nem csinálom tovább a szkennelést. Mi van ha folytatom?
5. Nem öltem meg Ökölt miután legyõztem. Wrex ettõl zabos lesz?
6. Érmeket lehet kapni. Hol lehet errõl bõvebbet olvasni?
7. A Példakép pontszámom szépen növöget, ez késõbb mit befolyásol a játékban? A választható csapattagokkal ez áll valamilyen viszonyban?
8. Apropó: Ashleytz lelõtték az egyik harcban, de utána ott állt épen és egészségesen. Ez így van?
A játékban még csak most lettem Spectre vagy Fantom vagy mi az ördög. Gondolom innen indul be igazán. 😊
😊

na a hiba ott volt, hogy már elsõ játék elõtt átkonfigoltam a billkiosztást. és vmi módon ez a bug jelentkezett benne, visszatettem alaphelyzetbe, mentettem,aztán átmódosítottam kedvem szerint újra, de az egérgombokat nem módosítottam

bal egér gomb.

gerey
bal egér géppityu/jobb egér rakéta

nem jól emléxel, sajnos. visszaállítottam alapértelmezettre is, de úgy sem mûködik. vki meg tudná mondani hogy kell géppityuval lõni a mékóval ?

igen jól mondod.

gerey
Elsõ végigjátszásra nem is lehet elérni a 60-t, akkor még csak 50 a max, elsõ végigjátszás után kapod meg azt az achievement-et ami feloldja az 51-60 szintet, meg olyanokat amik plusz xp-t adnak. Legegyszerûbb elérni a 60-t, ha már egy végit vitt karakterrel újra kezded.

szerintem próbáld meg késõbb, csinálj néhány küldetést addig, úgy is szerintem vissza kell térni többször a Fellegvárba.

Marci0115
probáltam de nemtudok vele beszélni, szerintem bugos a játék itt

60 szint a max, Conrad mindig ott a piacon lesz ahogy mennél le az Odú nevû bárba, de nem mindig jelenik meg (3* kell vele beszélni, elsõre autogram, utána képet kér, majd õ is Fantom akar lenni)

Marci0115
hé srácok nektek mennyi volt a max level szint? mert most kezdtem ujra xboxon és van egy accsi hogy lvl 60at érd el, és nem emléxem már régen mennyit tudtam, most kb 30 körül vagyok ugyhogy csak a mellék küldiket csináltam

a másik meg hogy van egy küldetés Citadel : the fan, conrad verner-rel kéne beszélni valahol csak sehol nem találom:S

gerey
Egész pontosan így.

nekem meg van az eredeti mass effect és 64 bit-es win 7-en simán megy.
Viszont a magyar verzióra hogy tudnám felrakni a pinnacle station dlct?
Ebben tudna valaki segíteni ?Elõre is megköszönném.
szerintem is shift gomb

gerey
A shift-el igen, ha csak nem állítottad át.

Calver
sprint gombbal talán, alapból asszem shift?
már ha jól emlékszem.

"The trees move. Do you not see it?"

a tanknak hogy kell elõhozni a másodlagos tüzelését ?

az ágyúval tudok lõni, de ha jól tudom lenne neki géppuskája is...

nincs otletem, nekem elsore ment.

anti hero

Optimus Prime
A leírtakon kívül semmi. Max - legalábbis PC esetén gyakori - a Classic alapból patchelt verzió.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Marci0115
hé srácok, én xboxra szeretném megvenni a mass effect elsö részét, de amint látom 2 fajta boritoja van a játéknak, egy sima és egy amin ilyen classic felirat van, van valami különbség a kettö között?

Dante73
Rendszergazdaként futtasd, minden driver legyen fent. Nekem most pl Vista újrahúzás után csomó játék nem indult, PhysX hiányában, olyanok is, amikben nincs is benne... Azóta megy minden.

http://www.freetvmaci.info/

Próbáltad patch-elve is?
Sziasztok.
Win764bit alatt nem indul az eredeti, legális játék (elsõ rész).
Ötlet?
Elõre is köszönöm.

én se tudtam bemenni érdekes is volt.

Doom 4
Okés köszi.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

JethroHUN
Egy küldetés, Hackett admirális adja, egy Lord Darius nevû csóka, akit lelõhetsz és a barátai.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Doom 4
És mi vna bent?

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

JethroHUN
Megtaláltam wikin végre, csak akkor elérhetõ ha 80% renegade megvan. Nekem alig 5 % kb.

JethroHUN
közeli másik épületnél? nincs a közelben semmi más, csak messze a lezuhant szonda, és egy zsoldos tábor de ott nincs semmilyen kapcsoló vagy vmi,csak egy doboz, és két halott csávó.

JethroHUN
Köszi megnézem.

lolSL
elõször ki kell nyitni (asszem 3. képen mögötted kb) a közeli másik épületnél

JethroHUN
Errõl tud valaki valamit? ez egy küldetés lenne? Mert nem lehet bemenni, 50es szint után jelent meg a Hádész Gamma rendszerben. pár kép hozzá.
1 2 3 4

Elindítod a texmod-ot. Ráklikkentesz a kis mappa ikonra, megkeresed és kiválasztod a MassEffect exe fájlt. Ezután klikk a középsõ kis mappa ikonra (a piros x felettire), browse, kiválasztod a kívánt modokat (tpf fájlokat) és utána klikk a Run-ra és ennyi.
JethroHUN
és ezt a texmodot h kell használni? van ez a texmod program és két .tpf fálj de h kel la berakni a játékba?

Ja hogy ME1, akkor sajna passz😞
JethroHUN
Az ME2hö való. Nem is olvassa az ME save fájljait más formátum. 😞

Van egy Gibbed's save editor nevû progi, azzal lehet szerkeszteni a mentett állásokat - talán azzal sikerül kitörölnöd, vagy nem validra állítani a nem szükséges fegyvereket, egy próbát megér.
én se hallottam hogy lenne valami hasonló mód sajna

JethroHUN
Végig nézem szinte az egész netet hát nem találtam semmit :S forumokon is, csak kérnek, de nincs.

JethroHUN
Vannak vhol modok? olyan lenne jó ami eltávolítja a nem használ fegyverket a hátadról mint ME2ben Vanguardal minek legyen nálam a teljes szett? 😄 az zavart a legjobban anno. Most újra végig szeretném vinni 😊

persze nálam is valami hasonló a kettõ egyben lenne a klassz, mindkettõben voltak nagyon jó dolgok és annyira nem jók 😄 ez így természetes.

Ha az elsõ részt összehasonlítom a másodikkal akkor az ME1 egy jobb sztori gyengébb kivitelezésben.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Calver
Garrus-ra igen - itt már egyszer beszúrtam, csak közben netload törölte, szóval itt van ami neked kell, meg grátiszban egy kurvajó nõi Medium Colossus újratextúrázás.

"The trees move. Do you not see it?"

én is így csináltam 90 százalékban talival mentem plussz Liarával néha meg garrus-sal meg wrex-xel.