Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Omingéllel akor is fel lehet törni, has gyík vagyok hozzá? Ezt az opciót ezeknél nem jelenítette meg. Igaz vagy csak 3 omnigélem volt. 😞
A feltörhetõ dolgokhoz vagy visszamégy késõbb, vagy omnigélt felhasználva töröd fel õket.
A sárga tárgyak csak arra valók, h szétlõdd õket és így nagyobb sebzést okozz a közelben tartózkodóknak.
Nem tudom, h miért osztja akkor is automatikusan a csapatpontokat, amikor manuálisra állítod. Nálam is manuálisra volt és nem állítgatta magától.
Az elsõ részhez 2 DLC jelent meg. Az egyik a Bring Down The Sky. Ez ingyenes és a magyar verzióval is mûködik, illetve a magyar nyelvet is tartalmazza. A másik a Pinnacle Station. Ez már fizetõs, valamint alapjáratban nem kompatibilis a magyar verzióval, trükközni kell vele, h mûködjön.
Fõkarakternek nekem vagy soldier, vagy biotikus, ami bejött, mérnökfélével csak gyengíted a harci képességeit.
A csapattársaknál éppen ezért legyen valaki, aki egy kicsit ért az elektronikához, zárnyitáshoz, erre jó Tali, Garrus és Alenko is. Másrészt ME1-ben a iszonyú jól használhatóak a biotikus képességek, egy lift, vagy warp a legnehezebb csatákat is nagyságrendekkel könnyebbé teszi.
A fentiek miatt a jolly-joker partitag Alenko, mert õ ért mindkettõhöz, 3.-nak meg felveszed vagy Wrex-et, vagy Liarát. De ha Alenko helyett a másik két "elektromûszerészedet" viszed, akkor is könnyen boldogulsz.

Mivel bármilyen partival sikeresen tudsz haladni, ezért a legfontosabb szempont szerintem az legyen, hogy kikkel érzed jól magad, kik passzolnak a stílusodhoz, de persze figyelembe véve azt, hogy 0.5 vagy 1 mérnök, és lehetõleg minél több bionikus képességekkel rendelekzõ csapattársad legyen😊
Ha valamit nem bírsz kinyitni, az nem gond, vagy késõbb visszamész, vagy hagyod a fenébe. Küldetéshez szükséges tárgy nem lesz bezárva, minden más meg csak pénzt jelent, az meg úgyis elkölthetetlen mennyiségben lesz.
Akkor próbálkozom velük.
Kissé lukra futottam most, A Makedón rendszer egyik bolygóján (nem emlékszem a nevére) ahol van egy erõd, amiben Nassana testvére mint kalóz tevékenykedett, belefutottam olyanba, hogy nem volt elég a kódfejtõ képzettségem. Pedig volt egy faliszéf, és egy fegyverszekrény is.
Ilyenkor mi van? Lehet valami kerülõutat csinálni, vagy menjek el, tápoljam még valamelyik karaktert, aztán jöjjek vissza? (Garrus, Tali és Liara is voltak nálam, visszamentem.)
Meg ugyanez volt egy lezuhant szondával. állok mellette és nem tudok kezdeni vele semmit.
Más:
A sárga négyzettel jelölt ojjektumokkal azaz ilyen olyan (ion :-)) cellák, üzemanyagtárolók, etc. Mire jók azon kívül, hogy szét lehet õket lõni? (Volt olyan ami mintha a pajzsaim töltötte volna.)
Más:
Hiába állítgatom át az automatikus szintlépést manuálisra, a csapattagoknál folyton okosabb akar lenni. 😞
Mi lehet a gond?
Megint más:
A DVD tokon emlegetnek egy letölthetõ bónusz tartalmat, ahhoz hogy lehet hozzájutni?
És a többi netes kiegészítõ?
Nekem a Pc Guru mellékletként kiadott verziója van, azaz magyar feliratos.
Gondolom ezek nem. Nem kavarodik össze valahogy?
Érdemes letölteni õket?
Hogy telepítsem? Mikor?
Más kérdés nincs.
Köszönöm. :-)

kösz
remélem így már megtalálom
igazad van mondjuk tényleg nem sok képességet használtam inkább a 2-ben. Mindenképp ki fogom több kaszttal is próbálni.

Calver
akkor Liara biotikus erõk tárháza miatt és hozzá Garrus ládák/terminálok ellen lenne egy hasznos kombináció, szvsz.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
csak azt vedd hozzá, hogy:
- fõkarakter kezében, Commando spec/egyéb sebzésnövelõ cuccok miatt pisztoly > assault rifle. csapattársaknál nem feltétlenül, sõt Adept is kifejezetten tud vicceskedni AR-el - de alapjáraton igaz.
- shotgunok gyakorlatilag használhatatlanok szvsz, mindig csak végszükség esetén kaptam elõ Vanguard-dal is.
- sniper rifle hasznos tud lenni, de... azt infiltator is tud <#nevetes1>

elõbb felsorolt okokból ha valaki pofozkodni akar, az Infiltrator sokkal kellemesebb választás tud lenni - gyakorlatilag rámondhatjuk, h feleslegessé teszi a katonát, mivel ugyanolyan jól lehet vele gyakni, és még extrába kap egy rakás tech képzettséget. sebzésellenállása csöppet alacsonyabb, de Master Immunity mellett ez pont semmit sem számít.

Vanguard már más tészta, õ fegyverekkel már csöppet gyengébb mint a másik két "harcos" kaszt, de ezért BÕVEN kárpótolják a biotikus erõi <#vigyor1>

meg... nekem Soldier-rel való játék valami elképesztõen unalmas volt. mész, lõsz, használsz vagy 3 képességet... meh. még Infiltrator-t is untam csöppet, hiányzott az "összes ellenfél mozgásképtelenül a fejem felett lebeg, és épp agyaggalamb-vadászatosat játszok velük" érzése <#vigyor1>

de hát, ízlések és pofonok... én mindenképpen ajánlanám Vanguard kipróbálását mindenkinek (Singularity bónusz erõvel ofc), mert az elsõ részben biza õk szvsz a legviccesebb kaszt <#hawaii>

köszi azt én se találtam meg.

Az elsõ az ott van vhol azon a folyosón, ahova leérsz, amikor nem a gyorsjáraton indulsz a Fellegvár szárnyakba, hanem a liften. Ugye 2x kell liften menni lefelé és a 2 között van egy folyosó. Ott van egy kiszögelés balra és ott lesz. Remélem, h érthetõ 😄. A következõ az a volu (nem jut eszembe a neve, aki az Árnybrókernek dolgozik) irodájában lesz. Az utolsó jelet nem lesz nehéz megtalálnod, mivel az is a Prezidencián lesz, a volu irodájának közelében és azt meg tudod majd nézni a térképen.
BÚÉK

Áruljátok már el hogy a francba kell megcsinálni a jelkövetõs mellékküldetést? Meg van a Fluxban a nyerõgép, amelyik lopja a kreditet, de hiába keresem a jelet, nem találom sehol. Esetleg van valamilyen követelménye,
kösz
szerintem is jó a Katona minden fegyver típust tud használni.

BUÉK.
Én nem cifrázom, Katona karakterrel nyomom. Na mindegy, próbálkozom, hátha találok szimpi csapattagot. 😊
Buék Shepard kalandjaiban gazdag új évet.

Doom 4
Buék!

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

majd a végén rájönnek hogy jók. Nem azt mondom hogy kaidant vagy ashleyt nem vittem én mindig mással megyek.

Calver
attól függ mivel tolod. Wrex szinte mindenkihez passzol, Liara akkor jó, ha tech-es a fõkarakter (legjobb esetben infiltrator), Garrus akkor ha biotic. Ashley egy egydimenziós katona, õ nem sok extrát ad. Kaidan tud nyitni ládákat/terminálokat, de biotikus oldalon túl gyenge ahhoz h harcban érjen valamit szvsz. Tali pedig... nos, szerintem Tali meglehetõsen fos - tech-es képességekben Garrus is bõven jó, de pofozkodás terén sokkal táposabb, még ha jobban szét is kell szórni a pontjait.

nagy általánosságban a két kaszttal ami "számít":
Infiltrator: Liara biotikus mókák miatt + Wrex seggszétrúgás és biotikus erõk okán
Vanguard: Wrex marad hasonló okokból + Garrus, mivel õ is seggeket rúg szét nagy mennyiségben, és remekül lehet vele ládákat/terminálokat nyitni

Hát igen. Azt hiszem itt a rasszizmus szó más dimenziókba emelkedett. :-)
A Normadia legénységének egy része pont ezt a négyet utálja.. 😊
van ez így a lényeg hogy haladsz. Én általában tali wrex liara garrus négyesbõl válogattam.

No tegnap volt az eddigi legdurvább csatám, a thérumon a bánya bejáratánál. A geth páncélos és barátai többször megnyekkentettek. De aztán rájöttem a megfelelõ taktikára. Még mindig bizonytalan vagyok a megfelelõ csapat összeállításában. Most Kaidan és Ashley jött velem.
jól teszed én is szoktam bár nem most 😊 de ahogy ismerem magam nem soká újra kezdem.

Ez bizony így van. Most is leültem tolni egy kicsit. 😊
sebaj a játék élmény magával ragadja az embert.

És mennyi idõ alatt nyomtad végig?
Nekem sajnos leginkább este van rá idõ, de így elég szaggatott. Tegnap is fél kettõig nyomtam. Igaz csak fél 11 tõl. Kicsit nehéz volt felkelni ma reggel. :-)
biztos lesz az újságírónõnél is 2, a klinikán is. Érdemes visszanézni.

Akkor majd késõbb térj vissza szerintem.

Szerintem bejártam a Citadelt már. Akivel lehetett beszéltem, az Úrnõ dolgait elsimítottam, Jahleent lecsukattam. De lehet hogy késõbb lesznek újak.
De én már fantomként találkoztam vele. De csak aláírást kért.
No, majd megkeresem. 😊
Köszönöm!
Beállítások azon belül Beállítások és utána játékmenet és ott kell az automatikus szintlépést kikapcsolni. a rajongó az Conrad lesz majd néhány küldetés után térj vissza hozzá jó fej lesz a 2-ben is megjelenik.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(fényképet kér, majd aláírást amikor meg fantom leszel akkor meg õ is az akar lenni.)

Optimus Prime
A Citadella-n (is) találsz majd több küldetés, többnyire egyszerûek. Én kettõt-hármat találtam miközben csatangoltam. Én nemrég úgy vittem végig, hogy: összes bolygó, összes küldetés, max paragon szint. Renegade pont csak a karakter beállítás miatt volt egy kevés. 😊

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Atkamon
Az opciókban tudod beállítani a csapattagokat. Megölheted a két bandavezért, utána még lesz lehetõséged paragonként befejezni a küldetést. Menj el minden nagyobb küldetés után a Citadel-be, és mindig ugyanott lesz a rajongó, ahol elõször találkoztál vele.

A csapat menüben, vagy valahol a beállításoknál? A felfedezéseket csinálom.
A Citadel végén hirtelen annyi küldetéssel megszórtak, hogy valami hihetetlen. 😊 Lesz majd mászkálnivaló.
Kérdés: Akaratom ellenére elvállalltam két bandavezér kiiktatását. (Kissé félreérthetõ volt a párbeszédben az absztrakt, én még érdeklõdtem volna, a szöveg is ezt sugallta.) ezért renegát pontokat kaptam. Mi van akkor ha nem csinálom meg ezt a küldetést? Lehet valahogy törölni?
A másik: Az autogramgyûjtõ rajongóval történõ találkozás után megjelent hogy érdemes lenne vele beszélni. De nem találom. Merre lehet?
szerintem érdemes minden bolygót felfedezni de te tudod. A mekó irányítás majd jobban fog menni. a csapat szintlépését belehet állítani a beállításoknál hogy senki ne lépjen automatikusan.

No ezt örömmel hallom. Mondjuk nem rossz az egyes grafikája sem, bár némelyik párbeszédnél kicsit "kockásak" az önárnyékok egy-egy karakter arcán. Majd állítgatok még rajta, indításkor nem foglalkoztam velel túl sokat, mindent felnyomtam maxra. 😊
Kérdés:
Érdemes MINDEN bolygót felfedezni?
Most indultam el Liara-ért, de meglepett a csillagtérkép durva mérete. 😊 Meg hogy aztán az egyes rendszerekben mennyi bolygót lehet még felfedezni. 😊
A Mekó irányítása még kissé akadozós, de majd belejövök. 😊
Kérdés:
Hogy lehet azt elérni, hogy ÉN adhassam a csapattagtoknak a skill pontokat szintlépésnél? Hiába csinálok bármit, szintet lépünk, és náluk 0 a szétosztható pontok száma, de néha tájékoztat, hogy milyen új dolgokat tanultak meg. 😞
így van reméljük a 3 is megfelelõ lesz.

Ha az egy fut, akkor a kettõ is fog, jobban sikerült optimalizálniuk, nem lassult, a grafika meg javult😊
Úgylátom nem kell piszológushoz járni ha valamelyik nem jön össze. :-)
a tompítás képesség egyúttal a biotikus támadások elleni védettséget is meghatározza ?

nincs mit az a lényeg hogy menjen.

Jajjdejó, köszi, nézem...
Nagypn köszönöm. Mindkét gépen menni fog szerintem.
ja egész jó kis könyv. A 2-nek is egész jó a gépigénye.

Minimum:

* Processor: 1.8GHz Intel Core 2 Duo or equivalent AMD CPU
* Memory: 1 GB RAM for Windows XP / 2 GB RAM for Windows Vista and Windows 7
* Hard Drive: 15 GB
* DVD ROM: 1x Speed
* Sound Card: DirectX 9.0c compatible
* Direct X: DirectX 9.0c August 2008 (included)
* Input: Keyboard / Mouse
* Video Card: 256 MB (with Pixel Shader 3.0 support). Supported Chipsets: NVIDIA GeForce 6800 or greater; ATI Radeon X1600 Pro or greater. Please note that NVIDIA GeForce 7300, 8100, 8200, 8300, 8400, and 9300; ATI Radeon HD3200, and HD4350 are below minimum system requirements. Updates to your video and sound card drivers may be required. Intel and S3 video cards are not officially supported in Mass Effect 2.

Ajánlott:

* Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
* 2.6+ GHz Cure 2 Duo Intel or equivalent AMD CPU
* 2 GB RAM
* ATI Radeon HD 2900 XT, NVIDIA GeForce 8800 GT, or better recommended
* 100% DirectX compatible sound card and drivers
* DirectX August 2008

http://www.pcguru.hu/pcguru/cikk/Mass_Effect_Intelligens_achievementek
Egen, ezt a revelation címût már láttam valahol...
Erõs a gyanúm, hogy én is be fogom szerezni a 2-t. :-)
De elõbb az 1. 😊
Annak milyen a gépigénye?
(Az 1-el ott véreztem el anno, hogy 14 Gb szabad hely kellett volna a telepítéshez. 😊 Nem tudtunk a Win partíción annyit takarítani, hogy elférjen. Szerencsére nejem kapott egy combos céges gépet, most azon játszom. :-) Aztán majd újrarakom a másik gépet valamikor.
nincs mit szívesen. Igen akkor az a fõmenü opciókban lesz szerintem. Ismerem az érzést én is már többször végigtoltam jelenleg nálam ez a sorozat a topon van, most is a 2-vel játszok.

van ez így mindenképp. Van már mass effect könyv is, képregény is.

Ezt az elõbb nem olvastam.
Köszönöm a részletes válaszokat.
6. Érmeket-plecsniket emlegettek korábban itt a fórumban, arra gondoltam. 😊
Eddig is izgalmas volt, meg kellett magam erõltetni, hogy a fõ szálon maradjak hogy elutazás elõtt Fantom legyek. :-)))