11074
-
#2264 de ha veszel egy játékot és szeretnél róla beszélgetni, vagy akár belefutottál egy kis gondba, akkor nagyon nem érdekel hogy mindenki a reloaded-et szidja egy törési gond miatt -
Edward2 #2263 szerintem marha idegesitő dolog ez a no warez forum rinya szabály. -
#2262 "Kifogytál az aktivációkból."
ehh... az kellemetlen.
kicsit foghíjas még ez a netes aktivációs dolog...
nekem pls az nem tiszta, hogy akinek nincs net. az akkor nem játszik? -
#2261 Közben még halkan megjegyezném, hogy a chatbox alasó részén található "No warez" felirata eszementül tetszik. Szép, nem zavaró, és jó helyen van. Gratula, aki kitalálta. (a banner is szép egyébként). -
MrAndree #2260 Áh jó öreg Starcraft meg a windows 98 "probléma". Beleszaladtam én is. Egy darabig nem is StarCraftoztam. Aztán találtunk valami verziót ami működött win 98 alatt is de nem mentek vele a videók. Aztán egyszercsak kitaláltam /nem röhög, 14 éves voltam/, hogy mi lenne ha a videómentes verzió EXE-jével felülírnám a CD-s de nem működő verzió EXE-jét. És ment. Szóval tulajdonképpen életemben először crackeltem valamit csak akkor még gőzöm nem volt mit csináltam. :) Azóta persze már eredetiben is megvan a StarCraft /meg a Brood War/ mert ilyen játékok megérdemlik. -
MrAndree #2259 "persze ennyire nem egyszerű, mert 1 játékot csak 3-szor lehet aktiválni, és utána meg kell látogatni a weblapot az újabb aktiválásokhoz asszem, de erről már nincs pontos infóm"
Szép is lenne ha csak a weblapot kéne látogatni. De sajnos nem. Kifogytál az aktivációkból. Lehetőségeid: Hívod EA supportot /van magyar szám de szerintem kb. annyit is ér, szóval valószínűleg telefonálhatsz külföldre/. De persze ne felejts el munkaidőben telefonálni, a szám nem él 24/7. Tehát ha mondjuk este 8kor eszedbe jutna felrakni a játékot akkor cseszheted. Hétvégén meg aztán főleg ki ne találd, hogy Mass Effectezni akarsz. De persze küldhetsz e-mailt. Olcsóbb. Csak kérdés hány nap amíg válaszolnak. Hivatalos fórumon olyanok akiknek már volt dolguk EA support-al azt mondják 2-3 nap a minimum amíg hajlandóak válaszolni. Szépséges jövőkép. :) -
#2258 én csak halkan jegyezném, meg h a reloaded csapat egyre trehányabb, kezdve az assassins creed-el, csupán 2-3 orát kellene eltölteni a kész "munkájukkal" és kiderülne, h itt bizony gond van :)
mondjuk ez engem annyira nem zavar, mert amelyik játékrol ugy gondolom, h nem csak 3napra fog lekötni hanem huzamosabb ideig azt megveszem, csak sajnos most 2 játék is van amit szivesen tolnék grid és me, de pl. gridnél 1.5 honapos csuszás van a hazai megjelenésben :S bár ennek ellenére meg fogom venni :) -
#2257 Azért az érdekesség kedvéért megosztok veletek egy gondolatot.
Ha valaki felrobbant egy épületet New Yorkban, az híres lesz(hírhedt inkább, de nem a lényeg), de ha a katonák elfognak egy drogbárót, csoda ha valaki figyeli a híradót.
Ha a viszkis megszökik a börtönből, abból amerikában filmet csinálnak, de hogy ki kapta el, azt senki se tudná megmondani.
A játékok világában ez még igazságtalanabb. Minden játékot feltörnek. Mindet. a crackerek a teljes anonimitást kihasználva szerzők ezreit károsítják igen igen sok pénzzel. A készítők szinte tehetetlenek. A másolásvédelmek gyengék, és a szabványok miatt nem is nagyon lehetnének erősebbek.(nem olvasná be a dvd-t a meghajtó, stb.) Egyedül az online játékok tartják magukat valahogy, de a tört serverek még tot is teret hódítottak.
És mégis, néha előfordul, hogy bizony a crackereknek is beletörik a bicskájuk valamibe.
A legelső csapás a Starcraft volt. Mindenki ezerre másolta, mint minden más játékot.... csak a Blizzard nem szólt nekik arról, hogy a windows új verziója már támogatja a másolásvédelmet. (Win95 alatt működtek a másolt játékok, de Win98 alatt már nem.. így oprendszercserénél mindenki nézett egyet, és megvette a játékot... én is:D).
Közben persze elterjedtek a crackek, minenki hozzá is szokott, hogy a játékok azzal indulnak el... a crackerek is hozzászoktak....
Aztán jött a settlers 3. A cd védelem mellett volt egy másik apró kis trükk..... az indító bináris exe indításkor ellenőrizte a cd védelmet, és a saját méretét. ha előbbi hibás volt, nem indult el. ha a méret nem egyezett, akkor a játék futott ugyan, de érvénybe lépett egy apró kis "bug". A kovács, fegyverek helyett malacot gyártott:D így a játékos egy használhatatlan játékot kapott.
Az ilyenekre a crackerek később rákészültek. voltka kemény diók, de azrét mindent feltörtek.
A Mass Effect is ilyesmi kicsit. A settlers esetén a kiadó hivatalosan beismerte, hogy a kovács-malac bugot ők tették a játékba, hogy a hackelt verziókat visszaszorítsák. Különösen ügyelve arra, hogy ez a vásárolt példányok esetén nehogy elforduljon. Vajon a Mass Effect is eféle védelmekkel rendelkezik? vagy csak a cracker csapat volt béna?
Annyit tudok, hogy a Reloaded általában a működőképes hackekről híres, és ha ők így besültek, akkor elképzelhető hogy az ő eszükön is túl járt a játék.
A játék másoásvédelme mindenképp megér egy misét. A kiadó úgy döntött, itt az ideje, hogy azok játsszanak, akiknek van internetük. Ma ez már úgyis alapkövetelmény. A BioShock volt az első próbálkozás. Ha kicsit nehézkésen és bugosan is, de a dolog jól indult. A serialt a net ellenőrzi, és ha minden ok, akkor szabad a játék.
Érdekes dolog például, hogy a Mass Effect dvd-jén egyáltalán nincs másolásvédelem. Bárki bármennnyi másolatot készíthet róla.(az ellenőrzés a neten történik, ha meg valaki crackeli, akkor úgyis mind1).
Így ha valaki eltöri a cd-jét, ott a másolat. a Kulcs a serial:D
(persze ennyire nem egyszerű, mert 1 játékot csak 3-szor lehet aktiválni, és utána meg kell látogatni a weblapot az újabb aktiválásokhoz asszem, de erről már nincs pontos infóm.)
Felmerül az emberben a kérdés persze, hogy ez mennyire permanens megoldás? Retro-ember vagyok. Szinte heti jelleggel előveszek a polcról olyan játékokat, amiknek nemhogy a weblapuj, de már a kiadójuk sincs meg. Tényleg biztosítani tudja a netes szervízt a EA szinte örökké? (hisz bármilyen cég csődbe mehet... és az MS is:D)
Azt meg nem nagyon hiszem, hogy ha a játék nem találná a servert, akkor magától azt mondaná: egy fene, elindulok...
Hisz akkor nem cracket kéne tölteni, hanem tűzfalat:D
A lényegre visszatérve: A játék feltört verziója 2 hibás is okoz:
-Egy bizonyos pont után(senki se tudja pontosan mikor) a játék kikapcsolja a mentési opciót. Ezután kizárólag automentés van, a játék manuálisan nem enged menteni.
-A játék bevezető szakasza után(nálam kb 2 óra játék után, de aki nem szarat így nézelődni, annak kb 40-50 perc) eljutunk oda, hogy repkedni kéne a galaxisban. A Galaxy Map funkció pedig a játékban nem működik.
Mint mondtam, biztosat nem tudok mondani, de én úgy értem, szándékos kitolás volt ez a készítők oldaláról a crackerekkel, de akár akarattal, akár véletlen képesek voltak megoldani, hogy a warezosok is letöltsene egy Demo verziót... És a játék nem drága.... sokan megvehetik emiatt:D
Aki gondolja, adózzon egy 10 másodperces csenddel a védelem készítőinek, mert remek munkát végeztek. Remek látni, hogy egy játék védelme néha így kitart.
Reloaded: ha olvassátok, és tudtom magyarul.... szégyelljétek magatokat... bénák:D
(persze nem vagyok naiv, tisztában vagyok vele, hogy a játékot a következő napokban úgyis feltörik, csak gondoltam, leírom amit gondolok. hátha érdekesnek találja valaki.) -
#2256 nyilván nem de legalább azt megtudtam hogy közvetlenül utána mi történik:D
-
#2255 és midegyik lehetöség után végignyomtad? :D
mert honnan tudod, h egy döntés csak a helyzetet befolyásolja és nem a késöbbi cselekményt? :D -
#2254 Az durva... Dehát akkor neked így szinte minden játék egylövetű!? -
#2253 ha majd újra előveszem az egy másik class miatt lesz mert én az összes történetet komolyan befolyásoló döntés elött lementettem és megnéztem az összes választható lehetőséget:D -
Edward2 #2252 rendben. nekem bátyám 2 évet járt bíróságra mivel feljelentették, pedig lofaszt nem terjesztett soha, ezért a szoftverekért 2 év felfüggesztettet kapott, de a film és zene is illegális csak nem kapott értük pluszt, de vége az offnak. -
katarzis #2251 Hát én játszottam mind a kettövel és ennek a harcrendszere jobban bejött rpg ide rpg oda. -
#2250 Egyértelmü hogy a KotOR inkább az de csak mert az ME-nek lebutitoták a játék harcrendszerét a nagyobb bevétel reményében.
A körökre osztott harcban van értelme a skill fejlesztésnek látod levezetve az adott kört itt meg csak a klikkelgetés megy ezerrel persze ez sem rossz csak sokkal butább,egyszerübb. -
#2249 Újrajátszhatósági foka milyennek tűnik? -
#2248 a vége is frankóbb:) -
#2247 2 perce vittem végig:)
megvalósítás ban nyilván mérföldekkel jobb a ME. aki utána próbálja ki a kotort az kb 10 percet bír majd játszani vele:D nekem a történet is sokkal jobban bejött.
de ha választanom kéne hogy melyik a jobb RPG azt mondanám a KotOR -
Zóanagyvarázsló #2246 Ha illegális lenne, elvben megbüntethetnének, így elvben sem. (A Mass Effect warezolásáért viszont megbüntethetnének, ha gyakorlatilag erre nincs is esély.)
Egyébként tényleg kár ezzel offolni, és a különböző jogászok is másként látják a dolgot, változtatni is fognak rajta. -
#2245 Ott a pont... -
katarzis #2244 Szerintem ezt a témát most már eléggé kiveséztük mindenki ugy szerezte be ahogy beszerezte,mostmár tényleg a játékrol kéne beszélni... -
#2243 Nem. Filmet, zenét INGYEN letölteni legális, feltölteni nem, fizetni érte (sms-warez) szintén nem.
Ellenben BÁRMILYEN szoftver nem legális beszerzése BÜNCSELEKMÉNY.
Tömören ennyi a történet.
-
Edward2 #2242 a film és zene magáncélú beszerzése is illegális csak nem büntetik. szerintem van különbség :) -
katarzis #2241 Sry félre néztem ez nekem ment ;) -
katarzis #2240 Jo elsö felében akkor én tévedtem.ennyi.egyenlöséget vonni akkoris badarság a kettö közé.Viszont a mondatod második felét nem értem elég értelmetlen is.Hol irtam ,hogy a magyar állam "számitogépes játékok terén szerepet vállal"? -
Zóanagyvarázsló #2239 Tévedés, jelenleg Magyaroszágon csak film és zene magáncélú beszerzése nem illegális nem jogtiszta forrásból, a szoftvereké viszont igen. Mellesleg a jogalkotók az előbbin is változtatni kívánnak.
Fbn Lx: Tudtommal a számítógépes játékok többségében nem vállal szerepet a magyar állam, de biztos én élek tévedésben... -
Fbn Lx #2238 hm, lehet magyar felirattal majd megveszem.
tudok angolul, jobban is élvezem angolul, csak támogatni kéne már nekem is a magyar lokalizáló gárdát :p -
Djemba #2237 magyar felirat lesz ez jó naon mert sok a párbeszéd benne:)
mikor jön ki magyarországon??? -
#2236 nekem is csipa a favorit, késöbb majd nagy accuracy-val kevésbé fog mozogni a célkereszt, érdemes minél több talent pontot rárakni :) -
neptum #2235 csak szórakoztak hogy szinkronos lesz. amúgy meg orsz hanggal és japán felirattal lenne mókás :D -
#2234 Köszi, szépen. Így már tetszik a dolog.
Akkor mi volt az a kamu duma hogy Shepard hangja Stohl András lesz?
Valahogy illúzióromboló lenne nekem magyar szinkron hanggal játszani :D -
Fbn Lx #2233 én életemben olyan 30k-t már költöttem játékokra, na most ha mindenki ezt tenné, szuperek lennének a játékeladások Magyarországon. Ezért nincs bűntudatom, hiába a rohadt sok játék amit letöltöttem már...
én azt szoktam mondani, hogy majd akkor veszek meg Magyarországon játékot, ha az ország is tesz valamit Értem... -
yaqwsxcde #2232 Mass Effect Gépigénye - www.gepigeny.extra.hu -
Fbn Lx #2231 Szerepet játszol benne, már pusztán a karaktergenerálás + fejlődés is RPG-vé tesz valamit... Na most a komplexitása az más kérdés, de nyílván nem kell mindent a papír/kockához hasonlítani... Tipikus jófajta Akció-RPG. -
katarzis #2230 Nemtudom számodra mi biztosit beleélést, de ebben minden adott.Megfelelö sztori,hangulat, kidolgozott univerzum,jo karakterek.Az hogy nem állithatok n+1-el több képességet,vagy nem határozhattam el mindent az elején az sz.tem mind1.Persze kinek mi tetszik. -
#2229 Őőő.. ezt miért nekem? Szerintem ez így első ránézésre egy akció-rpg, nincs vele semmi gond, mert abból a legjobb fajta. Kb. mint a Jade Empire, vagy a KotOR. Igazi mélység és beleélést biztosító részletesség nincs benne, de pótolták -főleg az utóbbit- a filmszerű történetszövéssel, oszt' jónapot. Nincs ezzel semmi baj, csak attól kapok hülyét, amikor néhányan úgy adják elő, hogy ez az rpg-k netovábbja, konkrétan rpgetalonként lett beharangozva, ami félrevezető.
Az jelen pillanatban a Witcher, ami sokat elárul a zsáner helyzetéről, annak ellenére, hogy egy igen jó játék. Konkrétan az Arcanum óta az egyetlen szerepjáték, aminek mélysége van, egyetlen igazán nagy hibája az, hogy központi karakterrel dolgozik és nem egy játékos által készítettel, de ezt is ellenpontozták bőséggel.
Itt mondjuk konkrétan a KotOR utódjáról van szó, nagyon bízom benne, hogy ahhoz képest azért nem egyszerűsítettek. -
katarzis #2228 Rpg szerintem nem eggyenlö a szintlépegetéssel, karaktered fejlesztgetésével ennél többröl szol.Klasszikus rpg persze semmire sem ,de ezis böven az rpg egyik fajtája párbeszédek,sztori,melléküldetések,szintlépés,karakterek stb stb. -
#2227 Csak azér mert szerpet játszól egy játékban attól még az nem biztos hogy RPG. Elég sok járékban van szerepszerűség és történet is.
Szeritnem az irányítás és a játék mentet dönti el igazából. -
#2226 Játékról csak annyit hogy ez nem szerepjáték, legalábis nem 100%ban az. Vannak ugyan skill pontok és szintlépés. de ezek inkább csak rpg elemeknek számítanak be. Vagy a csapat kezelés miatt lenen szerpjáték? Pl a Republic Commandoban is elég jól lehetett irányítani társainkat mégsem votl RPG.
A reál időbeni harc miatt már szerintem nem tartozhat rpg kategóriába. -
#2224 Hát szerintem a kalandjátékok nem éppen rpg-k. Ott nincs fejlődés, és nem függ semmilyen formában a karakter megformálásától a történet, legfeljebb egy-egy rejtvényt többféleképpen is meg lehet oldani, de az teljesen más.