Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

morcosqtya
Mi az az AR?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Részben osztom koschwrz Shepard nekem egy katona álláspontját, másrészt elsõ végigjátszásra a katona a legjobb szerintem. Megismered a játékot, közben úgy is irányítod a többieket is valamennyire és szokod a képességeket, de lövöldözni mégis csak egyszerûbb. A katonával szerintem nem is egyszerû, pont a képességek hiánya miatt. Egy-két kalózos krogan+mesterlövész bunkeres akciónál párszor újra kellett kezdenem. Adaptussal ugyan ott nehezebb fokozaton lazán végigszaladtam.
Na meg a katona van legfelül a választható kasztok listájában. 😊

"AR meg amúgy is inkább Adept kezébe való"
Ezt nem értem. Adaptus elvileg csak akkor kapja meg az AR-t, ha már elõtte végig vitted katonával, alapból csak pisztolya lenne. Ami tényleg brutál jó.

koschwarz
én már írtam errõl korábban: számomra shepard egy "eccerû" katona, a választott hátteréhez is ez a kaszt illett a legjobban, ez volt a beleélõs kaszt (nálam)...és ott van a két csapattárs, és ha ki akarom élni a biotikus vagy mech hajlamaimat, akkor õket utasítom. én valahogy nem tudom szétválasztani shepard-ot a két csapattárstól, számomra olyan az egész, mintha mindenki képességeit én birtokolnám, csak konkrétan shepard mozgását irányítom a wasd-dal...(én úgy állítottam be a képességhasználatukat, hogy mindent én mondok meg, mert egyébként elhasználják minden taktikát nélkülözve).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Calver
no offense, de én nem tudom megérteni miért játszik valaki katonával...

Infiltrator nem kicsit sokoldalúbb, sebzésben szinte semmi különbség nincs köztük, egyedül védelem szintjén áll kicsit jobban katona, mivel neki van nehézpáncélja is, és valamivel több HP-ja (bár Infiltrator-nál nem kell rá költeni, és ott van Assault Training helyett class talentje, szóval pontokban "kompenzálja"), meg beépített hp regenerációja (mintha az számítana).

ellenben tech képességek teljes lefedése (úgy, hogy marad pontod mindenre), és közben ellenféllel padló feltörlése két biotikus képességekkel megáldott csapattárssal... nos, igen.

max Assault Rifle lehet vonzó, de az meg sebzésben gyengébb (igen, gyengébb) mint a pisztoly, na meg... pisztolyhõsnek lenni jó móka, AR meg amúgy is inkább Adept kezébe való <#gonosz1>

"The trees move. Do you not see it?"

koschwarz
(mármint talán elsõ látásra kevesebb dologra lehet pl. a pontokat osztani, ugyanakkor a játék menetében több mindenre kell figyelni, mint pl. hogy az ellen páncélját mivel lehet a leggyorsabban leamortizálni, stb.)

koschwarz
igen, én meg is lepõdtem, mert ugye annak idején nagyon mondogatták, hogy le van butítva a 2. rész mint rpg, pedig szerintem nem (mostanában játszom a 2-vel), sõt, az elsõ rész számomra kifejezetten egyszerûbbnek hat ilyen szempontból mint a kettõ. bár hiányolom az elsõ rész fegyvermódosításait.

koschwarz
na jó, tényleg. bár én nem ezekre gondoltam elõször, amikor a harcról beszélünk, hanem inkább a taktikai, csapatirányítós részére, de valóban, a 2. rész ilyen szempontból felhasználóbarátabb.

Ha katonát játszik az ember az 1-ben, akkor gyakorlatilag párosok vannak, akiket együtt alkalmazva megoldható, hogy a nyitogatás is menjen és biotika is legyen az embernél. (Ash-Kaiden, Liara-Garus, Wrex-Tali). Ha Shepardnek más kasztja van, akkor ez azért lényegesen jobban változtatható.

A 2-t most kezdtem újra és az adaptus karakteremet folytatva még ki kell tapasztalnom, hogy kiket érdemes vinni, fõleg az elején, mikor még kevesen vagyunk. Az viszont már most úgy tûnik, hogy az adaptus kevésbé superman.
Az emelés már most hiányzik, de leginkább az a gond, hogy egy képesség használata leüti mindet egy idõre, így nincs egyszemélyes kombózás (szabadtéren emelés+lökés). Illetve, hogy a képességek inkább csak egy-egy ellenségre hatnak, vagy csak nagyon kis területre.
A talentelésre is figyelni kell, mert nagyon sok elé kell elosztani kevés pontot.

Optimus Prime
Nem igazán. Nincs gránát, a cover system spécibb, a fegyverek nem hevülnek túl, hanem újra tölthetõk. Nekem egyikkel se volt bajom, nagyon profi a harc.

A Pinnacle Station 5 euro Originen. Én is csak azért veszem majd meg, mert ME. De a magyar kiadással trükközni kell, hogy mûködjön.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

koschwarz
az 1. részben (fõleg a heckelés miatt) tényleg rákényszerül az ember, hogy olyanokat vigyen magával, akik kiegészítik shepard képességeit. a katona shepemhez pl. tali állandó bajtárs volt. de pont ezért tetszik jobban a 2. rész, mert nincs ilyen kötöttség. szép meg jó meg látványos a biotika, de a 2-ben a katona shephez legszívesebben garrust, gruntot és zaeed-et vittem. 3 katona elképesztõ tûzerõ, simán legyalulunk bármilyen ellenfelet. persze ez tényleg csak egy "eccerûen elsöprõ erõ" harcmodor 😄

koschwarz
a 2. részben is lényegében ugyanolyan a harc, csak tudnám, hogy mi volt vele a bajod...

amennyire szuper volt elkezdeni, annyira vártam már hogy vége legyen. elég kakira sikerültek benne bizonyos dolgok, többek között a harc. remélem a második rész jobb, megvan csak még nem volt rá idõm.

nincs
morcosqtya
1.02 magyart tettem fel, abban is benne van a bring down the sky?

bring down the sky és pinnacle station. elõbbi az 1.01-es patchben benne van, tehát ingyenes, utóbbi már nem, de az csak egy harci szimulátor valami, pl. idõre kell teljesíteni egy pályát, el kell foglalni pontokat, mész-lõsz, stb., nekem annyira nem jött be
morcosqtya
Vannak hozzá DLC-k??
Azt hittem csak a kettõhöz...

Calver
nyugodtan tápold mindkettõt, csak ne nagyon szórd szét pontjaidat charm/intimidate között - nekem a végére 80% paragon/100% renegát pontom volt, 54-es szinten, minden DLC-vel és küldetéssel.

Llew: Talinak szívás páncélt szerezni egyszerûen... nézd meg ezt, hátha segít

Optimus Prime
"Én másodszorra renegát karaktert akartam, de nem tudtam elég genyó lenni,"

LOL. Pedig nem nehéz, mindenkinek beszólsz. Én majd akarok egy max renegade karaktert is, Tapló Shepard néven.😊 Paragonból lehet maxot csinálni, zéró renegade ponttal.
Cuccokat én nem szoktam venni, max Shepard Spectre cuccát. A több loot.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

1. Igen, a csapatban lévõ képesség összesítése számít. Nem, nem is tudod lásd. 2.
2. Nem válthatsz, csak a taktikai képernyõn lévõ lehetõségek szintjén (fegyver, képesség, pozíció) irányíthatod õket.
3. A beállításoknál van, hogy asszem kikapcsolva, csak védekezésre és aktívan. Az aktív (= rájuk bízod) hátránya, hogy hamar ellövik õket, sokszor ugyan arra a célpontra, kiütve egymást, ami tömeges ellenség esetén probléma lehet (pl. Tali hackeléssel átállít egy gethet, amit Liara meg emeléssel semlegesíti, vagy Wrex simán lelõ, így Tali képessége kárba veszett). Az csak védekezõs beállításnál meg túl sokat kell pepecselni, gyakorlatilag folyamatosan meg kell állítanod a harcot. Én ezért hagytam aktívon, ha idõben nyomod a pauset, akkor így is elég gyakran irányíthatod õket. Aztán ha valahol nehezebb harcba futottam és esetleg meghaltam, akkor visszatöltés elõtt átállítottam védekezõsre és akkor tényleg azt csinálták amit én akartam.

Egyébként mindenképpen érdemes õket képezni, jó képzéssel nagyban megkönnyítik a helyzetedet.

Csapat összeállításnál elvileg arra kell törekedni, hogy kiegészítsenek téged, olyat tudjanak, amit te nem. Ezzel szemben viszont - közép szint környékérõl - két vagy három rész vagy teljes adaptussal (játékos+Liara+Kaiden aki megoldja a kódfejtés elektronika problémát) nagyon könnyû (legalábbis veterán fokozaton). Két szingularitással, két-három emeléssel/lökéssel, jórészt céllövölde az egész. Esetleg azt érdemes még nézni, hogy ki-milyen fegyverrel tolja, de max. közelebb kell menni a célhoz.

Tali egy jó puskával, jó képzéssel nagyon ütõs tud lenni. Második végigjátszásban én Garrust alig használtam (mondjuk kicsit el is rontottam a képzését, de valszeg mert nem elsõdleges karakterként számoltam vele). Jórészt csajbuliban toltam végig nõi karakterrel, Liara és Tali társaságában.

A példakép renegát nem oltja ki egymást, lehet mindkettõre gyúrni, de akkor egyik se lesz max. Én másodszorra renegát karaktert akartam, de nem tudtam elég genyó lenni, és a vége egy 3/4 példakép 2/3 renegát lett. A szélsõséges megoldás mindkét esetben nagyon egyhangú szerintem. Ha nem elég magas valamelyik szinted, akkor helyenként nem fogsz tudni bizonyos válasz vagy megoldás verziókat választani.

Én is csak tegnap olvastam, hogy a karakter beállítás egyébként befolyásolja a példakép-renegát hozzáállást.

Ha már úgy is kérdezünk:
Jó cuccokat hol, hogy lehet találni, venni? Wrexnek és Garrusnak találtam a Fellegvári kereskedõknél Kolosszus páncélt, de annyi. Talinak nagyon kellett volna valami jó, de a legjobb, amit találtam neki, az egy Felfedezõ X-es volt. Viszont legalább semlegesítette a környezeti hatásokat.

az adott döntések sok mindent befolyásolnak, a társak és mások viszonyát is.

morcosqtya
Jó, hangulatos és szimpatikus Garrus ex-rendör, eltalált a jellemrajza és karaktere, viszont hát Talinak meg túl jó a se..., öö a sisakja ahhoz hogy otthon hagyjam. :-)
Legaranyosabb karakter.

A példakép és a renegát értékek nem oltják ki egymást? Mindkettöt növelhetem vagy végig csak szélsöséges és kizárólagos attitüddel érdemes játszani? Befolyásolnak ezek valamit (pl. npc-k hozzáállását az ügyünkhöz), azaz mennyire kidolgozott az rpg AI a játékban?

Calver
2. nem tudsz, csak utasítások
3. használják ha beállítod, kivétel Stasis, azt neked kell benyomni - ettõl függetlenül 1 pontot érdemes rá dobni.

Tali + Wrex jó kombó, bár ha van rá pontod, érdemes Tali helyett Piszkos Harr... izé, Garrus-t bedobni, õ valamivel táposabb, csak ugye 7 ponttal több kell neki mint Tali-nak First Aid miatt...

1-2. Csak az számít, hogy valakinek a veled lévõkbõl meglegyen a képessége, irányítani csak Shepet tudod.
3. Ha jól emlékszem, akkor külön be lehet állítani, hogy használják-e a képességeket automatikusan, vagy sem; és igen érdemes megtanítani õket a képességekre.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

morcosqtya
Hülye kérdések, de még csak ismerkedek a játékkal:

1. Ha a csapatban van Tali, magas kódfejtéssel, akkor ha a saját karakteremmel (Sephard) nyitok ki ajtót vagy dobozt akkor Tali képzettségszintje számít? Azaz nem kell Õt irányítva nyitnom?

2. Tudok-e egyáltalán váltani a karakterek közt (átvenni az irányítást) mint KOTOR-ban, vagy csak úgy jönnek utánam és a taktikai képernyõn (space gomb) utasításokat adhatok?

3. Harcban ha hagyom cselekedni a társaimat, automatikusan használják a képességeiket? (emelés, sztázis, stb) Érdemes õket ilyesmikre megtanítani?

Jelenleg Tali + Wrex párossal megyek, harci adeptus vagyok.

Több helyen elõfordult velem, hogy az ellenséget átlöktem egy sérthetetlen üvegen, sõt tömör falon is. Utóbbiból aztán egy szingularitással félig sikerült kihúznom és úgy lelõni.

morcosqtya
Igen, ez volt a gond, köszönöm!

IJIazz
1.02-es patch nélkül nem indul el win7 alatt, legalábbis nálam nem ment.

Botond
Nálam is, 64 bites a win7, steames a me.
nálam ment
morcosqtya
Sziasztok!
Win7 alatt nem is indul el a játék?
Felraktam, de település után nem indul el...

Optimus Prime
Azt hiszem sikerült majd maxra végig vinni. Bár egy Feros-ost nem igazoltam vissza, meg miután a journal listrõl eltûnt a nyersanyag kutatás, hagytam a fenébe. Mert még után is találtam. Ja, és Garoth rokonát nem találtam, vagyis a Xavin-ra nem lehetett leszállni, mert nem volt Land fül. :S
De egyébként sikerült zéró Renegade ponttal végezni, olyan karaktert állítottam össze, hogy nem lett neki alapból se. Majd legközelebb egy Tapló Shepardot csinálok, aki mindenkinek megmondja a tutit. XD Azt hiszem Sentinel kasztban voltam, lehet ez a legjobb a sok képességgel... az ellenségnek esélye sincs. Bár csalódtam, mert olyan pajzsot, mint a az ellenség nem tudtam csinálni. De jó volt, mert nem kellett ügyelnem a záraknál, hogy kit vigyek. Így most az Ash-Liara párossal mentem javára. És hát... ez még mindig az egyik legjobb sci-fi/RPG játék, amit csináltak, vagy amivel játszottam.

Oh, és ha már a Mako téma... én így szeretem látni. XD

a hsz-emben az elsõ mondat a 2. részre vonatkozott, de ott volt a kettes, nem tudom, mit értettél félre 😊 az elsõ részben nem kapsz értük semmit
jah, meglepõdtem, mert ez az elsõ rész... azt hittem errõl beszélgetünk

nem sokkal jobb, mint a makonak, de szinte csak sík terepen kell vele közlekedni (hol máshol lehetne), így nem olyan idegölõ
Optimus Prime
Ennek is olyan a fizikája, mint egy mûanyag játékautónak? Bár ennek biztos nem okoz gondot egy 90% hegy. 😄

Igen, a Hammerhead DLC.
Soldiers
ez az ez egy külön DLC?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Soldiers
a repülõre-re gondolsz az lenne az a új jármû?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

IJIazz
Az a DLC azért érdekes, mert a mako-t lezúztuk amikor Ilos-ról a Citadelre ugrunk a Conduit-tel 😊 Biztos az Alliance gyors küldött még egyet shepnek, hogy az meg lezuhanhasson a Normandy-val 😄

PiszkosFred
Egy DLC formajaban van egy hasonloan idegesito jarmu 😊, de az alap sztoriban mar nincs a jarmu a kettoben. Egy masik DLC-vel szinten talalkozhatsz a mostani mako-val... bar picit maskepp, mint gondolnad.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Optimus Prime
A Mako-t lehet fejleszteni? Vagy a 2-ben már nincs?

PiszkosFred
Bizony, a kettoben nagyon nem mindegy, hogy milyen allapotban van a hajod, es miket, mikor es hogy fejlesztesz. Aranylag komolyan befolyasolhatja a tortenetet 😊 Tobb info mar spoiler lenne.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ûrhajó...
fejleszteni a hajóóóóóót ?

Optimus Prime
Én most - újra - a max kigyûjtésre török. Bár a Keeper scannerest valahogy elszúrtam. De lassan max Paragon pontom lesz.
Haj, de jó lesz végre a 2-vel játszani. 😊

ha az ásványosat megcsináltad, akkor a 2 elején kapni fogsz egy kis nyersanyagot, ezekbõl fejlesztheted a képességeidet meg a hajót
a gyûjtögetõs (ásványos is ide tartozik) küldetéseknél nem kell mindent megszerezni, hogy kész legyenek
itt van leírva, a Galaxy Collection Assignmentsnél, hogy mennyit kell megszerezni
megcsináltam minden mellékküldetést, kivéve az ásvány+egyéb gyüjtögetõst. kimaradt egy adatlemez meg vmi érc. van ennek vmi jelentõsége ? mármint mit kapok ha ez is ki lenne maxolva ?

Soldiers
Na végigvittem a elsõ részét állat volta fõleg a vége!

Akkor a második részben a pusztítokat kell keresni 😄 jó lesz

ha jól rémlik, akkor ezt a játékot nem támogatja, de parancsokkal talán lehet chatelni. ha felhozod az ablakot játék közben, akkor kiírja, hogy nyomj 1-est ehhez, 2-est ahhoz, stb., azt hiszem