Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Optimus Prime
Igen, monoton és sok idõt vesz el + bugos is, néha nem mûköd az Esc. :S szal minden bolygó/rendszer elõtt ajánlatos menteni.
Persze az egész csak akkor kell, ha nem tudod elég annyit összeszedni,ami az upgrade-ekhez kell. És nem az a célod, mint nekem, hogy végig járd az összes bolygót, mint az 1-ben.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

dehogy, fele annyira sincs nehéz, mint a me1
a bolygószkennelés egyáltalán nem nehéz, inkább baromi unalmas
koschwarz
elõször nekem is túl soknak/bonyolultnak tûnt az elsõ rész után (mikor pl. elõször megnyitottam a galaxistérképet, azt sem tudtam honnan hová), de hamar meg lehet szokni. sem az üzemanyag vásárlás, sem a szonda vásárlás és az ezekkel gazdálkodás nem nagy dolog, annyira, hogy szerintem felesleges is.

az utazgatást is kb. 5-10 percig kell csak kitapasztalni.

a heckelések valóban minijátékok, bár szerintem elég szórakoztatók, fõleg hogy idõre mennek. az egyik egy memória-minijáték (amikor a lefordított lapok közül kell megtalálni a párokat) és egy megfigyelõképességes (amikor egy "kép" párját kell a folyamatosan gördülõ képek között kiszúrni).

a fejlesztéseknél már annyival bonyolultabb, hogy nyersanyag kell, meg (nemistudom) "tervrajzok", amiket venni is lehet, meg találni is.

mondjuk én speciel jobban élveztem a mako-zást a sivár bolygófelszíneken is, mint a szkennelést, de végül is, amikor látod hogy milyen fejlesztések mennyi nyersanyagot igényelnek, és a bolygókat szkennelve megtalálod a lelõhelyeket, akkor azért az elég kielégítõ érzés 😄

a harcrendszer meg jobb szerintem, mint az elsõben.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Kori
csak olvasatra ilyen

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

morcosqtya
Köszönöm!
Most olvasom a leírást, hát így látatlanban iszonyúan túlbonyolított lehet.
Szkennelés (bolygó), üzemanyag vásárlás, erõforrások, szondák, utazás, ûrhajó-fejlesztés, laborban aktiválás, dialógus megszakítás, hackelés (valami számsoros ügyességi hülyeség lehet amiket utálok), harcrendszerben a kezelés stb.

A ME1 pont eltalált volt számomra (KOTOR a referencia).

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

gratula Sok sikert a 2-höz 😊

koschwarz
grat!

igazából azért nagyobb élvezet számomra a nehezebb fokozat, mert tényleg rá vagyok kényszerítve arra, hogy a lehetõ legoptimálisabban használjam fel a saját és a csapat képességeit, és nem csak egy "egyszerû" darálás az egész, ahol akár el is felejtheted, hogy ez egy taktikai játék is. a 2-ben pl. a mech-ek már az elejétõl kezdve kihívásnak számítanak, durva ellenfelek, de tök jó érzés, amikor térdre rogynak majd szétesnek 😄

meg mondjuk rutinos játékosként már eleve kell a kihívás nekem.

morcosqtya
No végeztem vele.
Jöhet a kettõ.

Példakép státuszt sikerült kimaxolni.

Értem kinek így kinek úgy 😊

Calver
ME/ME2 igazából Veteran alatt nem valami túl izgalmas <#hawaii>
Hardcore mondjuk második részben csöppet "unalmassá" válik egy idõ után - fedezék mögött szaglászni a falat nem a világ legszórakoztatóbb dolga - de Veteran az úgy pont jó <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

morcosqtya
Így van.

Leginkább csak én vagyok lusta a nehezebb fokozatokhoz. Amikor hazajövök már nem vagyok olyan virgonc a hardcore-hoz, csak úgy kényelmesen elpötyögök.

De az tény, hogy a nehezen megszerzett gyümölcs mindig a legédesebb...

de úgy biztos nagyobb kihívás a game 😊

morcosqtya
Errõl a klasszikus vicc jut eszembe:

"- Doktor úr, ha így csínálok fáj!
- Bah. Ne csináljon úgy!"

Nem kell hardcore-ban játszani és nem halsz ki.. :-)

koschwarz
ne izgulj, nem fogsz félistenként akciózni az me2-ben. én asszem a hardcore fokozaton (vagy amelyik a legbrutálabb elõtti fokozat) tolom az me2-t, de van jó néhány helyzet, ahol csak lesek. többször meghaltam már így a játék harmadánál, mint az elsõben összesen.

Calver

morcosqtya
ME2-ben ha valaki új karaktert indít azt is kb 50-es szintrõl indítja vagy:
- kibalanszolja a játék az 50 szintnyi különbséget azzal, hogy durvább helyen kezd az áthozott karakter, míg a frissen indított mazsola küldetésekkel
- kibalanszolja azzal, hogy teljesen új képzettség és tulajdonságrendszerben kevesebb elõnyhöz juttatja a veterán karaktert
- áthozott karakterrel csak magasabb nehézségi fokozaton lehet játszani

?

Calver
van, 60, de elsõ végigjátszásra csak 50-ig tudsz felmenni.
át, ez a lényeg, a végsõ mentésbõl. attól függõen kap pár extra szintet, hogy elsõ rész végén hanyadik szinten voltál + extra crediteket.
ez meg spoiler lenne <#gonosz1> de mivel ME2 Terminus rendszerben játszódik, lényegtelen a fantomságod.

morcosqtya
Van maximalizált szint (tapasztalati) a játékban?
Shepard-ot át lehet majd importálni a mass effect 2-be?
Ott ha jól hallottam már elveszítem a fantom státuszomat?

morcosqtya
Kész is (BDTS).
Tetszett a hangulata.

morcosqtya
Megoldódott a dolog. Köszönöm!

#10162-ben írtam, hogy nincs benne 😛
Optimus Prime
Abba nincs is. Neked a magyar kiadás van meg? Mert ahhoz csak ez jó. Elõször az 1.01 majd az 1.02.
Az ME 1-et meg a nemrégi hacker támadás miatt nem lehet regisztrálni.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

morcosqtya
Igen, de én az 1.02-t tettem fel win7-hez. Ebben nem nagyon vettem észre, hogy benne lenne...

A Bring Down the Sky DLC valamelyik patch-ben (talán az 1.01-esben?) van benne.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

morcosqtya
Azért az király, hogy a Bioware oldalán nincs lehetõségem a JOGTISZTA Mass Effect játékot regisztrálni ahhoz, hogy letöltsem a Bringing Down DLC-t...

Pedig itt ezt gagyogja de rohadtul nincs ilyen opció csak Mass Effect 2 regisztráció van...

http://masseffect.bioware.com/me1/galacticcodex/bringdownthesky_pc.html

morcosqtya
Ok. Akkor csak turizmus.. 😊

Optimus Prime
Ja azok...! Azt max megmászni lehet, de bemenni nem. Csak amolyan díszítés. A gömb érdekesebb.

Asszem három proteán piramist találtam, de bemenni szerintem egyikbe sem lehet. Volt olyan amelyiknek a csúcsára felsétálva valami régészeti leletet, vagy olvasni valót dobott fel, de ennyi.

http://masseffect.wikia.com/wiki/Prothean
Itt is három piramisról írnak, meg pár romról, de ennyi, bemenni biztos nem lehet.

Optimus Prime
Kép van róla? Meg hogy melyik bolygón? Én egy bolygóra nem tudtam leszállni, egy épületbe bemenni, de ahhoz tudom hogy 75% renegade pont kell.

koschwarz
oda én sem tudtam bemenni.

morcosqtya
Egyik bolygón egy föld alatti kutatóbázis mellett a hegyoldalban áll egy piramis, amolyan Protoss nexus mûvészeti stílusban.. 😊
Ezt a térkép külön jelöli de nincs rajta ajtó, kívülrõl nem lehet bejutni és a kis bázison elvégezve a küldetést sem küld be a történet pedig valószínûleg nem egyszerû felszíni tereptárgy (mivel jelöli a térkép).

Optimus Prime
Ez igaz, ma nagy divat. Szegény, jobban összetört hogy meghaltam, mint Ash. 😄

koschwarz
agyára ment a rajongás 😄
és azt hiszem jól tükrözi azt, ami manapság a való életben is megy. lásd, cosplayers...

koschwarz
egyéni szoc. probléma.

én csak példának hoztam fel, és a lényeg, hogy szeretik a játékosok elsõre a "harcos" karaktert választani, mert annál általában tudja az ember, hogy a játék során valószínûleg tud érvényesülni.

Optimus Prime
Én olyan kedves voltam vele... erre a 2-ben egy igazi barom. Õ az új Shepard és majd õ megmutatja. Ott ugrál N7 armorban, mint valaki. A csapos meg mondta, ha nem viszem el szingularitást küld a seggébe.

koschwarz
akkor nyilván kaptál némi renegade pontot.

nem tudom ti hogy voltatok vele, de én nem tudtam csak paragon/renegade karaktert a végére kimaxolni, mivel pont úgy, ahogy a való életben is, volt akivel "bunkó" voltam, volt akivel meg jó fej.

morcosqtya
Sajnos elsõre megsértõdött mert elhajtottam. (ha már szerepet játszunk.. valós helyzetben fantomként én sem bazári majomkodnék aláírásadással, miközben civilizációkat akarok megmenteni.. kicsit banális..)

nem a kérdésedre válaszolok, de, ha bunkó vagy vele, akkor a 2-ben találkozhatsz vele. nekem viszont úgy is megjelent a 2. részben, hogy autogramot is adtam neki és le is fényképezett, ennek ellenére ugyanúgy viselkedett, mintha elhajtottam volna <#idiota>
Majd ha késõbb visszatérsz a Fellegvárba, akkor megint ott lesz és tudsz majd ismét beszélni vele.
morcosqtya
A városban jött egy férfi aki autogramot kért volna, aztán lelép, a quest meg megmarad el nem végzettnek a naplóban. Mit kell(ene) tenni a taggal?

morcosqtya
Puskák nem nagyon váltak be eddig. Kb. olyanok mint a shotgun. 5 méterig jó, távolabbra semmi hatás...

Egy jó pisztollyal eddig mindent meg tudtam oldani..

Optimus Prime
Azért a fantasyt ne keverjük ide. Az ...más. Én a Witchert is abba hagytam a chapter 2-nél.

Calver
Dark Messiah azért kismágussal elég sok ideig iszonyatosan szopatós volt, azt vegyük hozzá... az, hogy utána átmentél egy két lábon járó emberi lángszóróvá, az már más kérdés <#hawaii>

mondjuk ilyen szinten érthetõ h miért választják olyan sokan katonát, és h miért áll tõlem annyira távol - nem is tudom, h volt-e valaha olyan játék, ahol sima harcossal mentem, nem pedig többkasztú/svájcibicska karakterrel <#vigyor3>

koschwarz
szerintem a might and magic dark messiah-ban is a harcossal volt a legnehezebb végigvinni, mert a mágus és a tolvaj egy kis idõ után olyan képességeket szerzett, amivel szinte sebezhetetlen volt. mégis, alapból harcossal vitték végig sokan. a lényeg szerintem, hogy az ilyen kasztoknál tudja az ember, mire számíthat, míg a varázslónál meg tolvajnál nem tudod mennyire lesz használható.

Optimus Prime
Meg kul filmek után népszerû is a soldier class. Mint a Tökéletes katona, A katona vagy a Rambo folytán.

Az egy standard figura, lõ és kész, nem lehet bele zavarodni. Azon kívül még csak az adaptussal van tapasztalatom, akivel kb. közép szinttõl kezdve kimondottan könnyû, de elõtte azért figyelni kell rá, mert sérülékeny és a támadó értéke sem komoly. A katona viszont az elején mindenképpen jobb.
Egyébként nyilván nem véletlen, hogy a katona a standard beállítás.

Calver
két körberajongott "build" volt még valaha BioWare fórumokon (amiknek igazából ugyanaz a lényege), egyik a Vanguard Singularity-vel, másik pedig az Adept Assault Rifle-el... mégpedig azért, mert Adept-ek kezében táposabb AR mint a pisztoly (nincs se sebzésnövelõ se cooldown csökkentõ cuccuk pisztolyhoz), és nem kell hozzá pontokat feleslegesen elszórni Basic Armor-ra. na, ezért írtam <#hawaii>

Optimus Prime
Nekem az Advent Rising ugrik be elsõre. 😄

Soldier-rel tényleg jó elsõnek, normalon, aki kezdõ az RPG stílusban.

most írtad, hogy nehéz katonával menni, akkor miért azt a kasztot ajánlod a kezdõknek? 😄
Assault rifle, gépkarabély, rohampuska, vagy ahogy tetszik.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.