Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogyan kell bekapcsolni hogy legyen in-game? Az Xfire-rõl van szó. Mert éezékeli a játékot, szóval ha játszom az felkerül a profilomba, de nem tudok chat-elni játékon belül.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

<#fejvakaras>
az ingyenes dlc, benne van az elsõ patchben

szerintem semmi gond nem lesz tõle
Optimus Prime
3 perc alatt adott az EA support egy BDtS DLC kódot. Már lekezdtem a játékot, így s telepíthettem nem okoz semmi... felfordulást?

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

plusz még annyit, hogy minden végigjátszáskor max grafikán volt a játék
pedig nekem jó lett tõle, akkor lehet még valamit át kellett volna nálad írni
Optimus Prime
Nekem elsõre volt ilyen, de nem volt maxon. Másodszorra maxra tettem, volt ilyen. :S Töröltem a cache-t nem segített.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

utóbbi problémára a megoldás: link (alul van)

idézem:
On the PC version of Mass Effect, large areas of land on the planet's surface may not render properly causing swaths of landscape to be a black hole, although the topography and ability to traverse these areas is retained. This error can be fixed by using repair feature of the configuration utility and deleting local shader cache files.

tehát a launcherben, a beállításoknál lesz egy olyan, hogy "delete local shader cache files", arra rámész és megjavul. elõször én sem tudtam, hogy mi a fakk van és youtube videó alapján csináltam meg azt a részt, kb. fél percenként alt+taboztam közben :S de csak elsõ és 4. végigjátszáskor jött elõ, pedig fent volt mindkét patch. de ez tuti megoldja a problémát
igen ezt tapasztaltam én is, ott Therumon tényleg fekete a talaj néha, régebben meg elõfordult hogy a deep of fieldet vagy mit kellett kikapcsolni mert annyira kockás volt az összes fény hogy valami iszonyat volt.Mintha valami starcraft átvezetõt néznék kb.De ez csak ati kártyáknál fordult elõ és azok közül is csak pár típusnál,pl x1950pro-nál.

Nálam a patchek többet rontottak, mint javítottak anno. Garrus arca nem lett nagyobb felbontású, sõt egy alkalommal minden olyan alacsony felbontású lett, mint Garrus arca és csak egy újratelepítés oldotta meg a dolgot. Szal én is texmod-ot használtam/használok Garrus arcára. Ezen kívül a bolygón, ahol Liarával találkozunk feketévé változtatta a talajt a patch. Szóval nem tudtam a Mékóval közlekedés folyamán, h hol a talaj és hol a szakadék. Vmi fájlban kellett értékeket átírni, h megint jó legyen....
Calver
Garrus pofikájára van texmodos javítás... amit láthatóan a netload gyûlöl, mivel eddig kétszer dobtam fel, de már egyik link sem él <#gunyos1>

"The trees move. Do you not see it?"

Optimus Prime
A liftben akadást javítja. Garrus arcát meg csak elvileg. Ja és kiveszi a CD checket.

Mentésekre nincs hatással,mert nem sok mindent javítanak rajta.

elsõ
második

így sorban tedd fel. mentésed szerintem nem fog tõle elveszni, de azért egy másolatot nem árt elõtte csinálni, a biztonság kedvéért
EnZsolt
1.02-eset találtam, ami magyar verzió, akkor ez az eddigi mentett állásomat is befolyásolni fogja?

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

ALC*
nekem asus p5q lapom van, ha jól tévedek, akkor nekem ACL 1200-as van
patcheléssel kellett volna kezdeni minimum😄
EnZsolt
Sziasztok!
Sajnos még mindig megvan az a probléma, amit korábban írtam, a játék sokszor leáll, hibát észlelve, vagy egyszerûen csak lefagy, miközben a töltõképernyõt nézem. Van valami tanácsotok? Patcheljem? Plusz infó, laptopon játszom Asus X59S. Elõre is köszi, Zsolt

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

Optimus Prime
Akkor nézzük típus szerint? Csak mert már most kíváncsi vagyok. Igaz, én leszedem a legújabb drivert a Realtektõl. Bár azt hiszem gyárival is próbáltam már. A típusom a Realtek panel szerint ALC883 / ALC662 így van írva, én se értem most melyik. xD Az elõzõ... huh, már ne emlékszem, de az se volt jó.

De most megvettem Steamen az 1-2-tis (retail eladva), megnézzem most mit csinál. Sokan egyébként még a BDtS-ra is írták, hogy amiatt. Épp nézem a manualt Vanguard vagy Sentinel a jó kaszt. Melyiket válasszam? 😊

Valószínû hogy csak egy bizonyos típusnál csinálja,valamelyik verziójánál.

Ryder62
Nekem is alaplapi Realtekes hangkártyám van. És hangokkal minden rendben. Sõt. Az elõzõ alaplapomon is Realtek volt. Minkettõ integrált és mindkettõt a gyári alaplapi driverrel futattam. Soha nem frissítettem az illesztõ programját se ennek se az elõzõnek.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Azért akadnak mert az elsõ rész egy magos cpu-ra lett írva.És hiába van 2-3-4 mag azokat nem használja, azok csak állnak ilyenkor.Plusz az az egy mag meg nincs olyan gyors mint egy 3,4ghz p4.Egyrészt a megahertz miatt mert minél több mag van annál kevesebb a mhz.Pl 5 magosnál ha tuningolsz akkor csak pl 3,5re megy fel ha csak 1 magot tuningolsz azt lehet magasabb órajelre állítani.Pluz ott vannak a cash memória hiába 6-8mb az a 4 magra vonatkozik, egy magra csak a fele,harmada vagy a 4-e jut attól függõen hogy hány magos ugye.
Nekem pl akad a fear 1 pedig 2x2,7ghz-es a cpu.De csak egy magot használ és az az egy mag nem felel meg a max grafikának.Ahhoz 3.4ghz-es cpu kell nem 2.7-es.

Hivatalos fórumon két felé megoldás is van a hangra. Az egyik, amit már írtam, BIOEngine.ini-ben átírni a dolgokat, meg másik is le van írva. Nekem elõbbi mûködött, úgyhogy utóbbit nem próbáltam.
RAMyMamy: Örülj neki, mert ez elég irritáló, és integrált kárytások között elég sûrûn elõforduló probléma (mondjuk az is különös, hogy nekem csak Flux-ban és a Noveria-ai bárban volt ilyen problémám, másoknak a Virmire-ön, Feros-on, meg egyéb helyeken is, ahol nekem nem).

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

a 2. rész meg úgy megy max grafikán, mint az álom...
nekem 3ghz-es pentium 4 ht-vel és 4 magos c2q q6600-val is majdnem ugyanúgy akadt, erre nem tudok mit mondani 😄
Optimus Prime
Ez egyre komplikáltabb. :S Hogy Celeron 3GHz-essel akadt, nem csoda. De az E5300 elégnek kellene, hogy legyen. Nekem is Realtek hangkártyám van, legújabb driver és szoftveres beállítással meg hardveressel is vacakolt. Bár jobb CPU-val nem volt a sok dialógusbeli akadás, de a Flux és a Vermire részeknél akadt, szaggatott vagy eltûntek a hangok. :S

nekem is alaplapi realtek van és sose volt gondom :o
Az integrált hangkártyát nem komálja, a magyar verziónak semmi köze a hanghibákhoz. A magyar verzió csak annyiban különbözik a többitõl, hogy a nyelvi fájlok mások, minden más ugyanaz; így az integrált hangkártya miatt a hanghibák a játék legtöbb verziójában megjelenne. Többen jelezték idegennyelvû fórumon (talán még hivatalosan is), hogy ilyen-olyan verziójú játékkal hanghibáik vannak. Summa summarum: nem az a baj, hogy magyar nyelvû a játék, hanem hogy az ME1 nem szereti az alaplapi hangkártyát.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Hát ez hülyeség bár nem tudom mi a valódi probléma,de pl nekem semmi hanghibám nem volt egyszer se, a fluxban sem pedig mindig is magyar verziót használtam.

Ja, és azt hiszem át is kellet állítani szoftveresre a hangokat.

Öhmm, ha arról a Flux-beli hanghibáról beszélsz, amire gondolok, akkor elméletileg megoldható egy kis ini-ben való turkálással. A BIOEngine.ini-ben írtam át a MaxChannels és a TotalAvailableChannels értékeit, most így néznek ki: MaxChannels=64 TotalAvailableChannels=62 Angol oldalon találtam, már nem emlékszem hol, de miután átírtam, nem volt se a Flux-ban, se a Feros-on, se a Noveria-n, se sehol hanghibám, alapi Realtekes hangkártyával. Ha jól emlékszem akkor a "Mass Effect Flux sound issues", vagy valami ilyesmi kulcsszóra dobta ki a jó találatot a Google.

Optimus Prime
De mint írtam nekem szarakodik a Fluxos résznél, meg talán máshol is. Vagy mert magyar verzió - ezt valaki írta valahol és boagarat tett a fülembe - vagy mert nem integrált hangkártya kéne neki. Bár vagy 5x kérdeztem, hogy másnak is vacakol-e az elmúlt hónapban, senki nem válaszolt. A 2 meg csak felirattal telepíthetõ, vagy játszhatok az E Originnel angol verzióért. Steamen van Deluxe verzió, alapból angolul.
A borító izgat a legkevésbé, mindkettõ jó lenne budget kiadása - mint más - ha rendes, angol verzió lenne rajtuk. 😞

biztos fent van neten jó minõségben az eredeti borító, letöltöd -> kinyomtatod😄
igen eléggé ronda de ez van.

Ne is mondd. Nem rég vettem meg az elsõ részt és rém ocsmány a borítója. Ilyen EA CLASSICS-os. Szürke az egész és a tetején kicsiben ott van az eredeti borító eleje.
pff
Ember 890ft a játék már ha az elsõ rész kell.Ennél olcsóbban már sehol nem kapod meg.
mass effect 1
A második rész pedig 1790.A 2 nincs együtt 3000 ft.Csak el kéne fáradni érte vagy átvenni egy pick pack ponton plussz 500ft,esetleg a kiszállítás az+1000ft.
mass effect 2

Az igaz viszont hogy eszméletlen randa a borító, nem is értem hogy attól hogy olcsóbb lett miért kell ilyen ocsmány borítót csinálni hozzá.Maradhatott volna az eredeti, max ráírják a csomagolásra hogy xy kiadás.

Optimus Prime
Mint gondoltak: van rá esély még hogy Steamen kap a játék egy 75% sale-t?
Tudom, hogy akkor nem megy a DLC, de azt remélem hogy akkor nem lesz a Flux-os bug.

Nálam sokszor mentett életet mikor már lesérültem.És épp lõttek.

Na kafa köszi, pajzs megvan már ez a medigél maradt le. Elsõ karim azt hittem azzal csak felkellteni lehet!
hát a KÉPfegyver lófaszt se sebez, max halálra rémülnek az ellenfelek ha meglátnak😄
Amúgy az élharcos az egyik legjobb kaszt szerintem,bár igaz hogy soldier-ral könnyebb.De unalmasabb is,midnig szedd le elõtte az ellenfél pajzsát mielõtt charge-olsz máskülönben szart se ér.Nézz róla videókat,kombináld a képességeket a társaidéval.Mondok egy példát, garrus leveszi a pajszot a túltöltéssel, jackob,jack vagy samara megemeli az ellenfelet utána és akkor jössz te bechargeolsz.Ennyi.Lényeg hogy a pajzsot szedd le az ellenfelekrõl utána már jöhet a biotika, plusz csináld meg minél elõbb jackob küldetését és akkor megtanulhatod a biotikus pajzsot akkor már könnyebb lesz.Ha leszedik az alap pajzsodat rányomod a biotikus pajzsot,ha pedig nagyon közel a halál akkor nyomhatsz egy medigélt is,azonnal visszaállítja az életerõdet.

Sziasztok. Nekem is lenne egy kérdésem. Végig toltam a 2. részt Élharcossal és újra kezdtem vele importálással. Na most felraktam legnehezebb fokozatra és itt jön a vicc. Élharcossal annyit szívok mint a ház és viccbõl kezdtem egy Harcos-t ugyancsak legnehezebb fokozaton és azzal komolyan egy vicc. még élharcossal meghalok 20x addig a harcossal max 1x és itt a kérdésem ,hogy mit csinálok rosszul mert ugyebár lefagyasztom õket és rájuk chargeolok ütöm ahogy bírom ,de hamarabb lelõnek és fegyverzetben nem vagyok eleresztve ahhoz képest ,hogy mit sebez mondjuk egy mesterlövész puska vagy a képfegyver.
igen neked írta 😊

Soldiers
ez nekem szólt?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Ha importálod a kataktert akkor kapsz némi kredit búnuszt meg paragorn vagy renegade pontokat, attól függõen hogy milyen döntéseket hoztál az elsõ rész folyamán.

mindkettõre a válasz: nem
Soldiers
Hali megvan a 1-2 rész és most a elsõ részt csinálom és az lenne egy pár kérdésem
1, ha végigjátszottam nem lehet szabadon szaladgálni hogy megtudjam majd csinálni a mellék küldetéseket?
2, ha végigjátszottam az 1. részt akkor a 2. részben megmarad minden cuccom mert vhol ezt olvastam

köszi

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Nekem a fél játék hátborzongató, megszoktam nézni még mindig a trailereket is, és még azokon is futkos a hideg a hátamon.De valahogy nem tudom annyiszor végigtolni mint a 2-t,mintha unalmasabb lenne vagy nem is tudom, talán a mellékküldetések miatt azok tényleg elég pocsékak legalábbis a helyszínek mindenképp.

IJIazz
Unatkoztam és elkezdtem megint játszani vele.. Nagyon bejön még mindig az egész játék, de az abszolút legjobb rész számomra amikor elõször beszélünk Sovereign-nel Virmire-ön. A zenét és a reaper hangját is annyira eltalálták, fülesen próbáltam most eléggé feltekert hangerõvel.. hátborzongató 😄

xD
Amúgy már csináltam posztert ebbõl a képbõl.

jelenleg csak az elsõ kép van meg,igaz csak a4-es méretbe de vettem hozzá keretet is😄

SZEG007
nyomtato a legkevesebb, csak be kell ugrani egy netcafe-ba, vagy egy ismeröshöz.