Mass Effect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Arc:
Ha zavar a hegesedés az arcon akkor két lehetõség van:
1. elkezdesz példakép irányba szerepjátszani, így fokozatosan csökkennek a sebek Shepard arcán (bár erre várni kell, míg kellõen magas nem lesz a paragon érték).
2. amint meg lesz a megfelelõ mennyiségû platina, felfejleszted a dr. Chakwas által javasolt laborfejlesztést a hajón, amellyel azonnal megszüntethetõ az esztétikai hiba, ráadásul függetlenül attól, hogyan játszol tovább (így lehet renegát karaktered is baba arccal..)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
2. ME2-ben új játékot kezdve meglévõ profilt importálsz. Arcválasztásnál meg ragaszkodj a régihez majd. Kasztot tudsz váltani.
Elsõ körben megmentettem hát a galaxisunkat. Külön tetszett, hogy nekem lány volt a fõszereplõm és a kékséges Liara lett a kedvese... 😉
Majd minden mellékküldetés meglett, a keeperscan nem, mert holografikus interface nem engedte, mondván, hagyjam békén. De mindegy is, amit nem értek, hogy az egyik bolygó felszínén találtam egy warlord épóletet, ahol az ajtónyitó panel csak grafika volt, nem lehetett használni. Gondoltam, majd egy újabb mellékküldi aktiválja...nem tette. Valaki találkozott vele?
Az elsõ valahogy misztikusabb volt, a ME2 kicsit "sietõsebb". Ettõl nem rosszabb és nem jobb.
Az elsõ rész teljesen elvarázsolt, afféle bámészkodós "Alice csodaországban" érzés :-) minden vizuális és hangulati élményével együtt, míg a második inkább egy visszautasíthatatlan becsület-menet volt régi lélekben, új felszereléssel, mint egy visszatéréses akció-kémfilm: "mindent megkapsz, nézd ez is új, ez is új, ilyened is csak neked lesz, de ami a leghatékonyabb fegyver és amire legkevésbé számítanak: Te magad leszel!" 😊
xfire szerint:
Mass Effect - 137 óra
Mass Effect 2 - 123 óra
mindkettõben benne van 1-1 fullos végigjátszás az összes küldetéssel. mondjuk ennél jóval több lehet, mert volt olyan, hogy nem volt net és úgy játszottam, ezért nem számolta
Az ME2 is csak 50 óra, szintén hardon és szintén kivesézve, jó az összes bolygót nem szkeneltem ki.
Az 1-nél csak a BDtS DLC van meg, a 2-nél meg ugye a Cerberus-szal járók. Szóval a többi DLC-vel és magasabb nehézségi szinten jócskán kitolható a játék idõ. Meg ha néha csak az adott világban gyönyörködsz.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Azért érdekes mert éppen az elsõ rész tûnt hosszabbnak számomra.
ME2
😊
Nekem kb 58-60 óra van benne ha jól rémlik.
(*szerk.: 63 óra, most néztem meg (ME2))
a név memóriám emígy sem valami jó, szóval lehet nem maradok le sok mindenrõl. a napló meg remélem részletes lesz. de a 2 esben vigyázok, és próbálok nem sietni.
Vagy en ertettem felre?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nem világos hogyan lehet/kell majd ott (ME3) importálni.
Természetesen ME2 játékon belül észleli a létezõ végigvitt profilt és lehet vele újat kezdeni de konkrét .char file sehol nincs.
a döntéseket is importálja, igen, de nagyobb jelentõsége csak 1-2-nek lesz benne, meg találkozhatsz néhány jelentéktelen emberrel az elsõ részbõl. elvileg a 3-ban lesznek fontosak a döntéseid majd.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
A szondákat Talival vagy Garusszal tudod kinyitni.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
A lezuhant szondákkal nem tudok egyelõre mit kezdeni...
A KOTOR két része után nem tudok rájönni, hogy nyittathatom ki társakkal pl: a bolygófelszínre lezuhant szondákat - alacsony az electronik skill-em.
Melyik rendszerben van a Föld? Egy mellékküldetés irányít oda, de a galaxisunk peremén lévõ rendszerekben - ahol lenni kellene - nem találtam Sol system-et. Tipp?
Én ezen a játékon tanultam meg RPG-t játszani.
mert akkor hibás crack az oka, kapj le patchet + ahhoz valót.
"The trees move. Do you not see it?"
Segítséget kérek csillagrendszereket megjárt veteránoktól, tõletek. Problémám ugyanis, hogy nem tudok kimozdulni az úrállomásról. Kineveztek, meg minden, csak pár mellékküldetést hagytam, gondoltam, majd úgyis visszatérek. Szóval odamegyek a csillagtérképhez és aktiválom. Erre megjelenik nekem egy sötét képernyõ bal felsõ sarkában egy ablakkal, benne a Widow (azt hiszem özvegy) szó. Gondolom, a szektor neve, ahol épp tartózkodunk. De se kurzor, se egy fia csillag, annyit se látok. Egyetlen egy gomb esetében történik valami, az egér jobb gombjára, ami az instrukció alapján a zoom out. Erre megjelenik egy pillanatra egy rahednyi csillag, amely egy pillanat alatt bal lefelé kiúszik a monitorról, majd újra sötét képernyõ. A különbség, hogy a Widow helyett a négyzetben más név áll. Ha újra megnyomom, úgyanez történik, de akkor már a tejút névnek örvendezhetek. Persze se a kurzor, se a csillagok sehol. Majd újfent jobb egérgomb és kiléptem a csillagtérképbõl. Van tippetek? Valami javítás kellene? vagy a képi vezérlõn nem jó, ami a bázison vitte, mint a kisangyal?
Bohus
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”