Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én a legutóbbi csaj karimat nem plasztikáztam meg. kb. fele-fele arányban jó/gonosz, de egy icipicit a paragon pontja több, így minimális, alig látható hegek vannak az arcán, amitõl szerintem b...ott jól néz ki😊
morcosqtya
Nincs mit.

Arc:
Ha zavar a hegesedés az arcon akkor két lehetõség van:
1. elkezdesz példakép irányba szerepjátszani, így fokozatosan csökkennek a sebek Shepard arcán (bár erre várni kell, míg kellõen magas nem lesz a paragon érték).
2. amint meg lesz a megfelelõ mennyiségû platina, felfejleszted a dr. Chakwas által javasolt laborfejlesztést a hajón, amellyel azonnal megszüntethetõ az esztétikai hiba, ráadásul függetlenül attól, hogyan játszol tovább (így lehet renegát karaktered is baba arccal..)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

ok, kösz
morcosqtya
1. Az a keeper a központi Avira mellett nem az utolsó, nem azt kell megtalálni. Van másik. Idegesítõ de be lehet mindet gyûjteni.
2. ME2-ben új játékot kezdve meglévõ profilt importálsz. Arcválasztásnál meg ragaszkodj a régihez majd. Kasztot tudsz váltani.

és most, hogy feltelepíteném a másodikat leszebém az elsõt. Mit csináljak, illetve ne csináljak, hogy a kialakított szépséges Sepherd-em pofikája a 2-ben is visszamosolyogjon a monitoromról?
Hi evribodri,

Elsõ körben megmentettem hát a galaxisunkat. Külön tetszett, hogy nekem lány volt a fõszereplõm és a kékséges Liara lett a kedvese... 😉
Majd minden mellékküldetés meglett, a keeperscan nem, mert holografikus interface nem engedte, mondván, hagyjam békén. De mindegy is, amit nem értek, hogy az egyik bolygó felszínén találtam egy warlord épóletet, ahol az ajtónyitó panel csak grafika volt, nem lehetett használni. Gondoltam, majd egy újabb mellékküldi aktiválja...nem tette. Valaki találkozott vele?
morcosqtya
Grat! 😊

Az elsõ valahogy misztikusabb volt, a ME2 kicsit "sietõsebb". Ettõl nem rosszabb és nem jobb.
Az elsõ rész teljesen elvarázsolt, afféle bámészkodós "Alice csodaországban" érzés :-) minden vizuális és hangulati élményével együtt, míg a második inkább egy visszautasíthatatlan becsület-menet volt régi lélekben, új felszereléssel, mint egy visszatéréses akció-kémfilm: "mindent megkapsz, nézd ez is új, ez is új, ilyened is csak neked lesz, de ami a leghatékonyabb fegyver és amire legkevésbé számítanak: Te magad leszel!" 😊

ha már itt tartunk, nekem is az egy hosszabbnak tûnt, valahogy jobban megkapott a hangulata

xfire szerint:
Mass Effect - 137 óra
Mass Effect 2 - 123 óra
mindkettõben benne van 1-1 fullos végigjátszás az összes küldetéssel. mondjuk ennél jóval több lehet, mert volt olyan, hogy nem volt net és úgy játszottam, ezért nem számolta
Optimus Prime
Nálam az ME1 38 óra Steam szerint, igaz ott már ismertem a játékot, hiába mentem hardon és csinálta meg minden küldetést és bolygót.
Az ME2 is csak 50 óra, szintén hardon és szintén kivesézve, jó az összes bolygót nem szkeneltem ki.

Az 1-nél csak a BDtS DLC van meg, a 2-nél meg ugye a Cerberus-szal járók. Szóval a többi DLC-vel és magasabb nehézségi szinten jócskán kitolható a játék idõ. Meg ha néha csak az adott világban gyönyörködsz.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

én is törekedtem hogy mindent megcsináljak meg felfedezzek.

koschwarz
mennyire értelmetlen már végigszaladni a fõ sztorin, rengeteg mindenrõl lemarad a player...ha csak azt nézem, hogy sokszor a mellékküldetések sokkal érdekesebbek a fõküldetéseknél.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Kori
nekem 54 óra volt

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Jah, félreolvastam. A második 60 óra felett lett nekem is. Legalábbis elsõ végigjátszásra, mivel minden bolygót "Kimerült"-re szondáztam. Második végigjátszásnál már rájöttem, h ez tök felesleges 😄
morcosqtya
ME1: 41,5 óra, most néztem meg.

Azért érdekes mert éppen az elsõ rész tûnt hosszabbnak számomra.

morcosqtya
"63 óra, most néztem meg (ME2))"

ME2
😊

Az elsõ rész 63 óra? Azt hogy csináltad? Nekem az összes mellékküldit megcsinálva és az összes bolygót "végigmakozva" (már amelyiket lehet) is csak kb. 40 óra lett o.O
morcosqtya
Öcsém is végigrusholta és meg is bánta.
Nekem kb 58-60 óra van benne ha jól rémlik.
(*szerk.: 63 óra, most néztem meg (ME2))

Palinko
15 óra van benne, sajna nem sok mellék küldit csináltam, mindég siess ide, siess oda és hát tényleg siettem 😊 még ha tudod is, hogy nem késhetsz le semmit 😊

a név memóriám emígy sem valami jó, szóval lehet nem maradok le sok mindenrõl. a napló meg remélem részletes lesz. de a 2 esben vigyázok, és próbálok nem sietni.
PiszkosFred
Egy nap alatt jatszottad vegig az elso reszt? Akkor ne kezdj bele meg a 2-be, jatszd vegig ujra az egyet, ezuttal lassabban, a jatek nagy reszet kihagytad ilyen rovid ido alatt (ami kar, mert nagyon jo) 😊 A masodik resz jobban ertheto lesz, ha ismered az egyes karakterek hatteret.

Vagy en ertettem felre?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

morcosqtya
Biztos nem, csak nem szándékozom márciusig fent hagyni a játékot, ha lenne egy profil file, elég lenne azt menteni (pl. pendrive-ra stb).

Palinko
witchernél a save eket kellett nem volt char fájl ha jól emlékszem. szal tuti több megoldás is van, de ha már megcsinálták 1rõl 2 re nem hiszem hogy pont 2 rõl háromra kimaradjon.
morcosqtya
Viszont ME2 végigjátszás után nem generált nálam char file-okat mint az elsõ rész.
Nem világos hogyan lehet/kell majd ott (ME3) importálni.
Természetesen ME2 játékon belül észleli a létezõ végigvitt profilt és lehet vele újat kezdeni de konkrét .char file sehol nincs.

Palinko
király, köszi az információt. tegnap fedeztem fel magamnak a játékot, pont jókor, mert nem kell sokat várni az új részre 😊 de valami fantasztikus.
2. részt a fõküldetések után továbbjátszhatod, ha megfelelõ vége lett...
a döntéseket is importálja, igen, de nagyobb jelentõsége csak 1-2-nek lesz benne, meg találkozhatsz néhány jelentéktelen emberrel az elsõ részbõl. elvileg a 3-ban lesznek fontosak a döntéseid majd.
Palinko
nah meglett. csak a futkosás volt a kulcs. viszont egyik karakterem gyenge fegyverrel puffogtatott az is baj volt 😄 kár hogy játék után nem lehet folytatni a mellék küldetéseket, mindjárt kezdem a 2. részt ott majd akkor figyelek hogy ne kapkodjam el. meg reméle ma savekbõl a döntéseket elimportálja 😊
Palinko
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ezt a Saren v2 ala pusztítót hogy lehet kinyírni? mert nem igaz, elbújni is felesleg, mert lõl a robbantós kiszed, társak sincsenek helyzet magaslatán, megáll tölteni páncélt lõhetjük semmi 😄 még 1 kicsit sem sikerült leszedni az életébõl, és ha végén nekiáll páncélt tölteni húúúh 😄
Kori
csak vidd magaddal neked kell mindent csinálni, ha elég a skill pontjuk akkor te is tudod nyitni ha nem elég akkor õk se de a lényeg mindent te csinálsz

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

nem akarok hülyeséget írni, mert már nem emlékszem teljesen, de azt hiszem, hogy csak magaddal kell vinni valamelyiket és te jelölöd ki a kinyitandó cuccot, csak ki kell maxolni a tech(?) skilljüket
Egyáltalán érdemes velük foglalkozni? mit nyerek, ha újra végigjárom csak ezért a bolygókat?
ok, de hogyan adom ki az utasítást? "Nyisd ki, hülye"? 😊
Optimus Prime
Igen, ahogy haladsz és találkozol új emberekkel lesznek új rendszerek is. Ezért néha vissza kell menni. Én szisztematikusan járom át, de lehet így is kiesik.
A szondákat Talival vagy Garusszal tudod kinyitni.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Ja kösz. idõközben megtaláltam. Mivel nagy ürfan vagyok, elsõ dolgom volt, hogy bejártam a bejárható clustereket. Idõközben ezek mintha gyarapodnának, és a clustereken belül a naprendszerek is. Úk szeletek a tejútból még oké, terjeszkedik a csillagszövetség. No de egy ismert tartományban új naprendszerek? hmm.
A lezuhant szondákkal nem tudok egyelõre mit kezdeni...
morcosqtya
A magtól "lefelé" kb. 6 óránál van, helyi csillagrendszer v hasonló néven fut.

Palinko
csak annyira szerteágazó, kicsit el is vesztem már benne 😄 már rég leesett, de sztem még mindég az eleje eddig csak 1 bolygót csináltam meg a 3 közül
Szasztok,

A KOTOR két része után nem tudok rájönni, hogy nyittathatom ki társakkal pl: a bolygófelszínre lezuhant szondákat - alacsony az electronik skill-em.
Melyik rendszerben van a Föld? Egy mellékküldetés irányít oda, de a galaxisunk peremén lévõ rendszerekben - ahol lenni kellene - nem találtam Sol system-et. Tipp?
Optimus Prime
Nem tudom ki lehet lõni, de biztos. Érdemes, mert mire ki kell. Pl. electronics és locker feladatokra Tali és Garus alkalmas, így ajánlott õket fejleszteni. És így tovább. 😊
Én ezen a játékon tanultam meg RPG-t játszani.

koschwarz
meg automata szintlépésnél nem lehet kiküszöbölni, hogy esetleg a csapattagok párhuzamosan fejlesztõdjenek ugyanolyan képességekbõl, ami szerintem felesleges az elején. én legalábbis úgy játszom, hogy igyekszem az elején specializálni a tagokat, aztán késõbb úgyis lesz még pont amit el lehet szórni.

Gondolom még a játék elején lehetsz, nyilván nem a játék felénél, vagy a végénél esik le hogy hoppá a társaimat nem tudom fejleszteni. Szóval én azt tanácsolom hogy inkább kapcsold le, és a hátralévõ részben, inkább te fejlesztd a csapatod. Én személy szerint még sosem hagytam automatán, semien szerepjátékban, mert mi van ha nem ugy fejleszti ahogy kéne, vagy ahogy neked megfelelõ lenne. Lehet hogy pl felesleges dolgokra költi a pontot, sose lehet tudni. Jobb ha te magad kezeled a dolgokat szerintem.

Palinko
és igaz. de már azon is hagyom szerintem.
Lehet hogy azért, mert valószinüleg be van kapcsolva az automatikus szintlépés a számukra.

Palinko
az embereim miért nem kapnak elosztható pontokat?
Optimus Prime
Vagy vadászd le 990-ért, annyit megér. Bár tudom hó végén nincs rá keret. De ez a játék megér majd annyit. 😉

Ok, kösz, rámozdulok a témára.
Calver
virágbolti?

mert akkor hibás crack az oka, kapj le patchet + ahhoz valót.

"The trees move. Do you not see it?"

nincs fent egyáltalán patch? meg kéne próbálni
Üdv Ûrvagányok,

Segítséget kérek csillagrendszereket megjárt veteránoktól, tõletek. Problémám ugyanis, hogy nem tudok kimozdulni az úrállomásról. Kineveztek, meg minden, csak pár mellékküldetést hagytam, gondoltam, majd úgyis visszatérek. Szóval odamegyek a csillagtérképhez és aktiválom. Erre megjelenik nekem egy sötét képernyõ bal felsõ sarkában egy ablakkal, benne a Widow (azt hiszem özvegy) szó. Gondolom, a szektor neve, ahol épp tartózkodunk. De se kurzor, se egy fia csillag, annyit se látok. Egyetlen egy gomb esetében történik valami, az egér jobb gombjára, ami az instrukció alapján a zoom out. Erre megjelenik egy pillanatra egy rahednyi csillag, amely egy pillanat alatt bal lefelé kiúszik a monitorról, majd újra sötét képernyõ. A különbség, hogy a Widow helyett a négyzetben más név áll. Ha újra megnyomom, úgyanez történik, de akkor már a tejút névnek örvendezhetek. Persze se a kurzor, se a csillagok sehol. Majd újfent jobb egérgomb és kiléptem a csillagtérképbõl. Van tippetek? Valami javítás kellene? vagy a képi vezérlõn nem jó, ami a bázison vitte, mint a kisangyal?

Bohus
igen elég sok ilyen van érdemes megnézni a bolygókat.

koschwarz
na, ilyenbe még nem akadtam bele, de akkor nem hanyagolom a bolygók felderítését😄

PiszkosFred
Jopar tucat ilyen kuldetes van. A szkenner jelzi, hogy "hopp, valami rejtelyes szignalt fogtam" azonnal, ahogy bolyogra zoomolsz. Mar csak meg kell keresni a forrast (gyerekjatek), es leszallva jon egy aranylag gyors, de jovedelmezo kuldetes, legyen szo tuszok szabaditasarol, lazado stb bazis kiirtasarol, titkos anyagok visszaszerzeserol stb.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
én is csak addig szkennelek, amíg megvan a kellõ mennyiség az adott fejlesztéshez. ilyen szempontból kényelmesebb, mint az elsõ, mert nem "kell" minden egyes bolygót bejárni. bár nem tudom, hogy a 2-ben vannak-e ilyen véletlenszerû vagy elõzmény nélküli küldetések, amikre ilyen szkennelés közben lehet rálelni.