Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HeadHunter86
Köszi, szépen. Így már tetszik a dolog.
Akkor mi volt az a kamu duma hogy Shepard hangja Stohl András lesz?
Valahogy illúzióromboló lenne nekem magyar szinkron hanggal játszani 😄

én életemben olyan 30k-t már költöttem játékokra, na most ha mindenki ezt tenné, szuperek lennének a játékeladások Magyarországon. Ezért nincs bûntudatom, hiába a rohadt sok játék amit letöltöttem már...
én azt szoktam mondani, hogy majd akkor veszek meg Magyarországon játékot, ha az ország is tesz valamit Értem...
Szerepet játszol benne, már pusztán a karaktergenerálás + fejlõdés is RPG-vé tesz valamit... Na most a komplexitása az más kérdés, de nyílván nem kell mindent a papír/kockához hasonlítani... Tipikus jófajta Akció-RPG.
Nemtudom számodra mi biztosit beleélést, de ebben minden adott.Megfelelö sztori,hangulat, kidolgozott univerzum,jo karakterek.Az hogy nem állithatok n+1-el több képességet,vagy nem határozhattam el mindent az elején az sz.tem mind1.Persze kinek mi tetszik.
Riddick21
Õõõ.. ezt miért nekem? Szerintem ez így elsõ ránézésre egy akció-rpg, nincs vele semmi gond, mert abból a legjobb fajta. Kb. mint a Jade Empire, vagy a KotOR. Igazi mélység és beleélést biztosító részletesség nincs benne, de pótolták -fõleg az utóbbit- a filmszerû történetszövéssel, oszt' jónapot. Nincs ezzel semmi baj, csak attól kapok hülyét, amikor néhányan úgy adják elõ, hogy ez az rpg-k netovábbja, konkrétan rpgetalonként lett beharangozva, ami félrevezetõ.
Az jelen pillanatban a Witcher, ami sokat elárul a zsáner helyzetérõl, annak ellenére, hogy egy igen jó játék. Konkrétan az Arcanum óta az egyetlen szerepjáték, aminek mélysége van, egyetlen igazán nagy hibája az, hogy központi karakterrel dolgozik és nem egy játékos által készítettel, de ezt is ellenpontozták bõséggel.

Itt mondjuk konkrétan a KotOR utódjáról van szó, nagyon bízom benne, hogy ahhoz képest azért nem egyszerûsítettek.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Rpg szerintem nem eggyenlö a szintlépegetéssel, karaktered fejlesztgetésével ennél többröl szol.Klasszikus rpg persze semmire sem ,de ezis böven az rpg egyik fajtája párbeszédek,sztori,melléküldetések,szintlépés,karakterek stb stb.
JethroHUN
Csak azér mert szerpet játszól egy játékban attól még az nem biztos hogy RPG. Elég sok járékban van szerepszerûség és történet is.
Szeritnem az irányítás és a játék mentet dönti el igazából.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Játékról csak annyit hogy ez nem szerepjáték, legalábis nem 100%ban az. Vannak ugyan skill pontok és szintlépés. de ezek inkább csak rpg elemeknek számítanak be. Vagy a csapat kezelés miatt lenen szerpjáték? Pl a Republic Commandoban is elég jól lehetett irányítani társainkat mégsem votl RPG.
A reál idõbeni harc miatt már szerintem nem tartozhat rpg kategóriába.

rotator
Hát szerintem a kalandjátékok nem éppen rpg-k. Ott nincs fejlõdés, és nem függ semmilyen formában a karakter megformálásától a történet, legfeljebb egy-egy rejtvényt többféleképpen is meg lehet oldani, de az teljesen más.

rotator
Az akció olyan, mint a Gears of Warban, de kisebb hangsúlyt kap a kézügyesség és a reflex, sok múlik a karakterek tulajdonságain.

takysoft
pontosabban kifejtve meg... az "rpg" az jelenti, hogy Role-Playing game vagyis szerepjáték. (ergó játszol egy szerepet.)
és nem... nem minden RPg-nek van diablo-s irányítása, és nem minden rpg sárkányok leölésérõl szól.

a doom-ot nem szokták rpg-nek nevezni... szimplán azért, mert nem szól semmirõl. Ha egy játékban a történet jó, és a történetek kívül is sokmindent tehetünk(sidequestek ezerrel), és maga a világ is úgy leköt, mitn egy jó könyv... na akkor szoták RPG-nek nevezni... lehet akár lövöldözõs, akár beszélgetõs is a játék... vagy akár kardozós.

Az "RPG" általában jó jelzõ. Ritkább esetben rádobják az agyatlan diablo-klón hackslashekre is, de az kicsit hibás besorolás.....

Van a szerepjátékoknak egy érdekes alfaja... a kalandjátékok.... azért érdekesek, mert azoknak egyáltalán nincs HP, ölés, meg fegyver. Tisztán a történetet kapod... némi gondolkodás persze kell hozzájuk... néha nem is némi😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Megjegyzem ez a harc rendszer sokkal jobban illik ide.
Riddick21
30 éves? 😮
Nem túl sikeres élet? 😮
Õõõ... fú, hát megfogtál, játékról esetleg valami?

rotator
Angol hang lesz, és mellé választhatóan magyar vagy cseh felirat (sajnos angol felirat nem).

Hát azért ez túlzás... Sokkal jobban hasonlít a KOTOR-ra. Vannak benne rpg elemek, mint a fejlõdés és a harc közben a kimerevítés, parancsosztogatás, stb.
mész, kapsz feladatokat, szintet lépsz, kapsz "talentpontokat", felnyomod õket, mész tovább 😊 de hangulatos mert nem point 'n' click technologia van harcban... csipa a kedvencem de szerintem nagyon mozog össze-vissza és néha elég idegesítõ...

saxicola
Hi JethroHUN!

Nagyon érdekes történet, hatalmas univerzum,PC-re optimalizált írányítás és magyar felirat. Kell ennél több!
Az irányítás akciójátékra emlékeztetõ (nem egérrel kattingatás)

www.gportal.hu/bioshock

Te meg nyomorék vagy hogy 30 éves létedre, ennyi ész szorult beléd... Én 14 éves fejemmel senkit sem fogyatékosoztam le mert neki nem tetszett az ami nekem... Ha csak eddig látsz, kedves csõlátású akkor gondolom a való életben nem lehet(ett) túl sikeres életed... gondolom neten keresztül vagy csak ekkora arc...

takysoft
annyira RPG ez, mint a Deus Ex😄
Vannak skill pontok, meg küldetések, de alapjában véve shooter játék. abból is thrid person.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

JethroHUN
Hello
Elég ratyi lesz a kérdésem, ez jó játék?
Láttam jópár videot, trailert youtueon és nem tünt rossznak, kicsit aggaszt az h RPG, ez oylan akkor mint pl a KOTOR? egérrel kiválasztod az ellen majd a támadás :S vagy lehet normálisan alap bal egér gombal lõdözni? A csapat irányítás is elég jó, ötletes. Csak ez az rpg :S

saxicola
Szerintem hülyeség ezen vitatkozni,hiszen mindenkinek más az ízlése. A Fable is sok embernek tetszik, de ott már nagyon elmentek a linearitás irányába, de maga a történet nekem bejött.

Deálljon itt 2 adat a www.gamerankings.com-ról:

Fable PC 83.4%
Mass Effect PC 92%

www.gportal.hu/bioshock

Fogyatékos... jaj.
Tanúbizonyságot adtál az intelligenciádról, és röhelyessé tedted magad. Egy 12 évesnek nagyobb érzéke van a kultúrált viselkedéshez, ha már a személyeskedésnél járunk.
Nem itt kell eljátszaniaz izmos józsit, aki a híres 'jólmegmondja' -.-
Abba meg szarok, hogy neked mi volt a kedvenc játékod, ha lehánysz miatta, akkor is azt mondom, hogy számomra élvezhetetlen.
Ha csak ennyid van az életben, egy rohadt arcanumod, akkor megértem. Hogy lefogyatékosozol valakit, mert nem tartja ezt tiszteledben.
saxicola
Én viszont mérges lennék, ha nem jönne a warez miatt jó játék PC-re.

www.gportal.hu/bioshock

Riddick21
hányszor kell még leírni: angol hanggal és magyar felirattal jön ki.

HeadHunter86
Nyelv is magyar lesz? Mert én csak magyar feliratos, angol hangú verziót szeretnék.

rotator
Mit szeretnél tudni? Már mindenrõl írtunk korábban, ami ismeretes vele kapcsolatban.

HeadHunter86
Hol lehet infót találni a magyar verzióról? Cd galaxison kívül.

fable-el mi a nagy büdös baj van? annyi talán hogy xp alatt állandoan crash to desktop? 😄
Sziasztok.

Elfut a game AMD Barton 2600-s processzorral vagy szükséges neki az SSE2 támogatás?? (Sajnos anno a Lost Planet és COD4 pont emiatt kimaradt...)

takysoft
ehh. akkor vedd meg inkább az angolt. eleve olcsóbb is, meg hamarabb játszhatsz vele😄
ebay-en 5 ezer forintnál kezdõdik...

vártam 5 percet mégse indul
Na milyen lett a játék? Tapasztalatok? Hozza a KOTOR-1 színvonalát?

Riddick21
Még írja be valaki, hátha igazzá válik.

Zomil
kicsit visszavehetnél a nagy arcodból, nem tetszik neki pont. ettöl még nem kell személyeskedni

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Azért mert nem tetszik neki,miért kell lefogyatékosozni?

Riddick21
igen. én, de a megoldás is baromi egyszerû: várj! komolyan mondom, várni kell akár 1-2 percet is, néhány gépnél elõjön ez, mint "probléma".

Riddick21
Fogyatékos vagy. Triplán. Eddig a legjobb szerepjáték, amit PC-re kiadtak.
Menjél szépen Fable-özni, az a neked való.

hali.nállam nem megy .rákattintok az ikonra tölt aztán fekete az egész.járt már igy valaki?
na én utáltam az acranumot, pont ezért 😊
meg mert alig volt türelmem órákon át karaktert generálni 😄
harmadszorra meg azért, mert idétlen lett a hangulata a mágia meg a fogaskerekek összekeverésével...
Elvileg mûködni fog úgy, én is ezt tervezem

TDU Online: k4rL06

SZEG007
elvileg ha lesz egy jo CD kulcsom a magyar verziovol, akkor ezekkel a warezos cuccokkal is müködni fog a game, mert ugy megvenném, de csak magyar feliratra nem vagyok hajlando pénzt kidobni.

Riddick21
pfff...
Anno mikor az Arcanummal elõször játszottam, volt egy kis füzetem a gép mellett, hogy észben tartsam, hogy miket kellene csinálnom, tehát már a játék által vezetett napló is kevés volt.
Gondolom, itt mi lehet😊

Amúgy kipróbáltam én is, az elsõ benyomásaim nagyon pozitívak, hangulatos kis játék, inkább amolyan akció-kaland-rpg, kb. egyenlõ arányban elosztva, vagy inkább az akcióra pakolva a hangsúlyt, de annak nagyon profi. A grafikája is tetszik, nem értem, miért kell fikázni egyeseknek, de mindegy, jó magyar szokás, ilyenek vagyunk.
Ami egyedül nem tetszett, az a karakteralkotás. Nem az arcvonásokban akarok elveszni, hanem a tulajdonságok beállításában, a képességek finomhangolásában, de így jártam...

Saloom
kiprobáltam a játékot, frankon el lehet vele szorakozni, csak kicsit tul szerteágazo 😊

Persze, spoilerezz csak, ügyes vagy.

Why so serious?

Snexi
*videót

Snexi
Kiadott egy ideót az EA amiben egymásra tartja a fegyvert Wrex és Shepard.Vagy az nem Wrex?

Öh, ez a bug már megint elõkerült... ugyanott.. Az a legszebb az egészben, hogy megint kezdhetem újra az automentéstõl... ikszdé :S Mondjuk lehet, hogy attól zavarodott össze, hogy minden olyan mellékküldit is megcsináltam a Feros-i emberkéknek, amiket még meg sem kaptam xD Ugyanis akkor jön ez a bug, miután beszéltem az egyik küldit adó csajjal, és kiléptem a szintlépés utáni talentpont beosztásból.
nem
Elfut még ez a remek játék shader 2.0 ás videókártyákkal?