11074
  • LoCk
    Ha minden jol megy 20-an kezemben a game magyar eredeti verzioja.
  • SZEG007
    hát biotic skillek csak a krogan harcosok miatt kellenek , mert immunity +sprint kombojuk elég brutális lift nélkül meg szenvedés megölni öket, föleg insanity nehézségi szinten:D
  • MrAndree
    Én szeretnék de harcban elsősorban a hatékonyság a fontos és nem az, hogy mennyire néznek ki dögösen. :)
  • Sir Quno Jedi
    Valami dögösebb páncélt adhatnál rájuk... :D
  • MrAndree
    Liara nagyon hasznos, most hogy engineer vagyok nem kell Tali és így őt meg Ashley-t szoktam vinni. Esetleg Ashley helyett Wrex-et.
  • zorrobomber
    wawaweewaa
  • Sir Quno Jedi
    No a Kroganokkal éppen ezért nem is kell leállni egyérintőzni! :D Lényeg, hogy meghaljon, mire megmoccan. Lebegve meg amúgy is nehéz rohamozni...
  • Sir Quno Jedi
    Ennél a jelenetnél (azaz előtte) Liara felizzik kéken-lilán a felgyülemlő biotikus erőtől, ahogy a fenyegetőzés beindul. Kicsit sem tűnik védtelennek olyankor, nomeg kedvesnek sem... :D
  • SZEG007
    egy krogant nem érdekli a 800-900 pajzs mert odarohan, beleüt kettöt, és megmurdelt pajzsával meg kitörölheti a fenekét:P
  • MrAndree
    Charlie angyalai. :)

Ezt meg csak úgy:
  • Lynx_TWL
    legnagyobb királyság a shotgunba high explo lőszert tenni.

nyomok egy liftet és a levegőben belekúrok a repkedő ellenfelek tömegébe, mindegyik szétszáll és megpatkol:d
  • Lynx_TWL
    lift meg throw nem nagyon hat a droneokra.
  • Lynx_TWL
    54es szinten noverian intimidatem akkora, hogy ha több pont kerülne rá akkor már kilógna a képernyőről, ennek ellenére nem tudtam használni amikor a lehallgatós csávóval beszélek.

wtf :s
  • gyuri12
    Én bent hagytam őket az ajtótól kb 3 méterre,én bementem,jöttek Robiék,lőttünk,röpködtek a biotikus képességek,és a tech skillek,meg is haltak sokan.Aztán jött a 2. Robi hullám,akkor meg már csak a Damping maradt,és azt lődöztem rájuk. De kösz a segítséget,talán ma kitisztítom azokat a bázisokat!:-D
  • SaGa Jr
    Naná hogy ütős. :) Írtam én is, hogy azért nem gyenge a kislány, de nem olyan túlélőképes alapban, mint mondjuk Tali. Egy barrier itt, egy singularity ott, plusz egy kis lift és nincs ellenfél a terepen.

Részemről saját karakterként sokáig a biotic vitte a pálmát (throw és lift miatt, némi singularity és barrier támogatással), de most nagyon elhúztam az infiltrator felé. Kommandós specializációval valami hihetetlen hatékony. Talival karöltve nincs az az ellenfél amelyik ne hanyatlana el egy pillanat alatt (2-3 akna és vége bárminek). Az öntudatos robotok (geth) kifejezetten hamar pusztulnak, főleg ha harmadiknak még Garrus is jön. Ahol nagy számú biotikusra vagy úgy egészében egyszerre sok, jól felszerelt ellenfélre kell számítani na oda Garrus helyett jön Liara. Majd ő gondoskodik a megfelelő ellenséges sűrűségről.
  • SaGa Jr
    Azok a robotok nem vészesek. Ne küldd be a csajokat, vagy legalábbis ne kövessenek mikor bemész és nem lesz gond. A nagy terem ajtajától kicsit visszább adj meg nekik egy pontot hogy ott maradjanak és onnan majd rendezkednek.

A damping a robik ellen semmit sem ér (nem használnak képességeket csak lőnek). Az biotikus és tech skillek használatát nehezíti. Nem rossz képesség csak nem ellenük. A fejlesztésére költeni felesleges, csak ha már minden más fontos skill jól fel van húzva, akkor rdemes ide pontokat tenni.
    Sokkal inkább a description és az electronics által biztosított lehetőségek (sabotage meg a másik) amik hasznosak. Mindkettő sebez, az egyik kimondottan durván hat a pajzsokra, a másik meg túlhevíti a csúzlikat a gépeken. Jó is mikor 3-4 mp-ig nem lőnek azok a fránya robik és a pajzsuk sem töltődik.

A robikra meg nem nagyon hat a singularity sem. Legalábbis a Holdon lévő védelmi robiknál nem vettem észre hogy hatásos volna. A throw az igen, meg a lift is de a singularity az valahogy nem akart működni.

Szóval a taktikával van a baj, nem a többiekkel. :) Ha nem adsz nekik más utasítást, a kísérőid mindig rád tapadva követnek. Ez pedig nem éppen jó ha szűkös a hely. Ilyenkor jöhet jól ha "kitelepíted" őket. Bevédik a területet és onnan osztják az áldást.
  • Cat 02 #4017
    Már alig tudsz várni egy bikin patchre mi ?:D

Én sztem a maszkost meg a turiant viszem mindenhova mert így tök jól nézünk ki :D
  • Sir Quno Jedi
    Azé Liara-t sem kell félteni, ha jól van fejlesztve, nagyon ütős, közelébe se tudnak menni. Tali + Liara az ideális takarító páros, ha velük vagy. Én is adept voltam, mégis őket vittem, mert egyrészt így megvolt a lánycsapat (karim is jány), másrészt fele olyan félelmetesnek sem néztünk így ki :D! Pedig de! :D

Benmész velük valahova, akkor mindenki robban, repül, bénul, beszívódik, meghekkelődik, átátll, felborul és hirtelen üres lesz a körzet... Még a fegyót sem kell elővenni. :D
  • gyuri12
    Tali is könnyen meghalhat, most pont a Holdon járok, a sok biztonsági robot pedig nem kicsit erős. Egy-egy szobában 20-an vannak,abból 6 rügtün megtámad,és nem engem,akin ott van az Immunity,hanem a két leányzót. Idegesítő tud lenni,hogy kérek egy Dampingot,vagy olyan mindent magába szívó izét,és mire ellőné a leány,már halott. Olyankor jön az Immunity,meg az Overkill,és tádám,az ellenek már csak füstölgő romok:D
    De így sokkal nehezebb,kontrollerrel célozgatni nehéz...:(
  • Cat 02 #4014
    Huh, hát én is adept vok, szal nekem nem sok értelme van, bár nem rossz csaj :D
  • SaGa Jr
    Tali könnyen hal?? Nincs még egy karakter ami annyit kibírna lövöldözés során mint ő (mondjuk alapvetően ez igaz minden olyan karakterre, amelyik fejleszti az electronics skill értékét).
    Egyrészt ott az electronics skill ami jelentősen emeli a viselt páncél pajzsainak értékét (a páncél értékén nem mutatkozik meg, de azért a program hozzászámolja).
    Aztán ott van neki még a saját speciális képzettsége is ami tovább emeli a pajzsok biztosította pontokat. Simán összeszed magának 8-900+ pajzsot. Ezt meg azért idő leverni róla. Főleg ha mondjuk fejleszti neki az ember a páncélviseletét, ad a páncéljába egy pajzstöltést gyorsító kütyüt és kész is. Ne küldd be közelharcba és nem lesz gond. Vagy ha medical módosítást pakolsz be a páncéljába akkor pláne jól jár.

Én kifejezetten kedveltem, mert valami félelmetes dolgokat művelt. Sokszor mire észbekaptam ő pisztollyal leszedte az ellenfeleket olyan távolságból, hogy én még csak be sem fogtam őket, vagy kipakolt pár aknát és azokkal keserítette az életüket. Meg kell tanulni persze hogy mikor és hová helyezi le őt az ember, de nem kellett miatta még aggódnom egyszer sem. Egy jó stukkerrel, benne pár jó módosítással (gyújtó lőszert kifejezetten utálja minden ellenfél), esetleg egy shotgun mellett bármivel leszámol.

A biotikus kisasszony már más lapra tartozik. Ő valóban sérülékeny és semmi tényleges harci fejlesztési lehetősége nincs. Őt valóban óvni kell, nem menni előre vele vagy előre küldeni. Amennyiben az ember fejleszti a barrier-t akkor a védelme máris jobb lesz. A throw és lift egyaránt hasznos support képessége amivel a csapat többi tagját támogatja. Egyértelműen nem harci karakter. Egy jó erős páncél (legjobb a colossus amit a Kassa cég gyárt, csak a színével nem vagyok kibékülve), megfelelő módosításokkal (tapasztalataim alapján neki gyógyító és pajzsnövelő kiegészítők kellenek) egészen hatékonnyá teszik őt. De egy Predator L light armor is megteszi számára... Fegyverként neki is a stukker jön jól. Pontos, erős, fejleszthető, és viszonylag gyors eszköz.

Mikor először játszottam a játékkal, akkor a katonám mellé a két tiszta hivatású idegent vittem magammal. Bármilyen problémát lerendeztünk együtt. Alapvető taktika az volt, hogy kijelöltem nekik egy pontot ahová lecövekeltek (ha volt rá lehetőség eleve fedezékbe) aztán én előre mentem és magamra vontam az ellenség figyelmét. Ők jöttek rám, én meg spuri vissza. A lányok lerendezték és meggyengítették őket, én meg befejeztem a piszkos munkát.
    A főbb sztori pontokon persze ez nehézkesebb volt, de megoldható, lévén az ember látja a környéken tartózkodó ellenfeleket a radaron, így fel tud rájuk készülni (kis térkép tanulmányozás nem árthet persze). Legrosszabb esetben meg rohantam előre és felfogtam a tüzet (immunity bekapcsolva), míg ők eljátszadoztak az ellenféllel. Az egytelen helyszín ami valóban ízzasztólag hatott a sok közelharci szitu miatt, az még Feroson volt a végjátékban. Aki már járt ott tudja miről van szó. Ellenfelek mindenhonnan jöhetnek és könnyen az ember arcába másznak.

A későbbiek során kipróbáltam a harciasabb felállást (Garrus és Wrex, így egyszerre volt nagy a harci potenciál és volt jelent a technika meg a biotikus erők is), ami valami gyilkos tud lenni (assault rifle feltuningolva mindkettőnél). Egyéb téren nem olyan hatékony, bár némi támogatást azért tud nyújtani, de harcban nincs aki megállna egy ilyen páros előtt. Végeredményben azonban a tiszta brigáddal (a két idegen hölgyemény) mindig hatékonyabban tudtam játszani.

No de majd kiderül mire jutok insane fokozaton velük. Ott lehet, hogy jobb lesz ismét a Garrus + Wrex kombó.
  • zorrobomber
    na, én minden council-es beszélgetésre azt mondtam hogy no(renegade). lehet kimaradtam jó kis beszélgetésekből? Igazából (nem vittem még végig!) nekem bűzlik a council, ezért nem állok szóba velük.
  • Sir Quno Jedi
    Asszem, de mán nem emléxem.
  • gyuri12
  • Cat 02 #4009
    De ő egy jó királynő, majd megyünk vele kertipartyzni ^.^

Huh ez a Tiara nehéz ügy volt, először rossz bolygóra mentem, aztán végre jóra. Ez a krogan meg egy köcsög, 4szer ölt meg kb :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ha Wrex et hozom lett volna valami extra ?
  • vizoo
    Hi. Van egy olyan gondom, hogy Kaidannal (a legelső csóka, aki velem volt) és a Biotikus kutató csajjal (nem ugrik be a neve) egyszerűen nem tudok beszélni a hajón. Mikor odamegyek hozzájuk és rákattintok, bejön a kis videó. Majd megjelenik a jobb alsó sarokban a radar és ennyi. Nem indul el a párbeszéd, semmit nem tudok csinálni csak betölteni egy előző állást. Tud valaki magyarázatot erre? Előre is köszi a válaszokat
  • ZSOOLT2
    Volt olyan mellékküldetés, ahol Rachnikat kellett irtani több bolygón is
  • ZSOOLT2
    Na majd az emberek...Szaporák is vagyunk, agresszívek is, 170 év meg úgyis kevés ahhoz, hogy az összes elkészült atombombát bezúzzuk
  • Shongi
    Én is így toltam, végülis ha soldier vagy a te dolgod hogy bemenj mindenhova, a két csaj meg segít a jó kis trükkeikel(lift, singularity, meg a sok robot "gyilkos" Tali skill:D)
  • wesker24
    Az én csapatom nagy részt Tali volt a decryptelés és az electronics miatt, és Wrex a harci képességei miatt. Wrex-nél kimaxoltam a barrier képességet ami egy ideig pajzsot ad neki és vettem neki egy frankó krogan páncélt. Talival már más a helyzett az tényleg képes könnyen megmurdálni de a játék vége fele már ő is kapott egy frankó páncélt.
  • gyuri12
    Ez kicsit spoileres,de csak nagyon kicsit:

Ha már Liara,akkor megkérdezem: Pont tegnap mentettem meg ööö éjfél felé, és rögtön egy olyan csapatom lett,hogy Soldier(én) űbertechnikus(Tali) és űberbiotikus(Liara). Ez jó elosztás? Eddig Liara helyett Wrex volt(őt csak beküldtem a dolgok közepébe,és megölt mindenkit,de nem voltak hasznosak a biotikus képességei). Liarának és Talinak viszont együttesen nincs annyi élete mint nekem egyedül,és nagyon sokszor képesek elpatkolni. Sokszor azelőtt,hogy tudnék lépni előtti bármit is.:(
    Milyen csapat kéne?
  • gyuri12
    A Krogan a legjobb,és a legszomorúbb faj.Az emberiség jövője inkább fog hasonlítani a Kroganra,mint a Mass Effect féle "emberiség jövőjére". Túl sokat akarunk,ezért a többiek megbüntetnek.
  • Sir Quno Jedi
    Ehhh, hol vannak ők egy olyan szapora és genetikailag agresszív fajtól, mint a Krogan...
  • ShaiHulud
    es kezdodhetne a starship troopers.:] amugy meg ott vannak a turianok is erre a celra:) anno nem voltak.
  • Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Nomármostan azé kell elengedni, hogy legyen későbbi részekben majd jó kis alienes totális háború. Anno, ha nem fogadják fel a Kroganokat, akkor a Rachnik simán kiírtják a szövetséget. Namost, most hogy a Kroganokat meg szinte kiírtották a genophage-dzsel, kíváncsi vagyok ki tudná elkenni a a Rachnik száját, ha 1x megint bedurvulnak. :D

Ójeee! Végre lenne valami melónk!
  • ZSOOLT2
    Ha elintézed, de a Councilnak tudsz rá adni egy jó okot, hogy miért, akkor nem tolnak le...
  • ZSOOLT2
    Artemis Tau cluster, a Galaxy Map Liara dig site felirattal jelöli, azon belül a "felső, jobboldali" naprendszer
  • Cat 02 #3996
    Ráaduásul Liara :)
  • Cat 02 #3995
    Jó, de olyan nincs h save Tiara, who would be a good part of ur team, so please hurry :D
  • Sir Quno Jedi
    Tudod, van olyan küldetéses naplós izé, csak meg kell nézni, hogy mik a küldijeid... :D