11074
-
gyuri12 #4867 Máskor is lesznek olyanok, leveszed a pajzsát egy Overloaddal,aztán Throw,vagy Lift,aztán bumm-bumm-bumm! -
gyuri12 #4866 SPOILER
Annyi lesz az egész,hogy a társad akar majd lenni,ő is Spectre szeretne lenni. -
#4865 Ok. már sikerült, a társaim kinyírták helyettem szerencsére xd -
#4864 Csak elindult. de mi a fenének nem indul el elsőre a gamma, mikor bekapcsolom a gépet? hm? erre varrjatok gombot, eredetiség.
Viszont most SPOILEREZNI fogok!
Megtaláltam liara doktornőt, a dukátos lányát vagy kiafenet vagy pátriarka vagyki xd . Előtte tök hangulatos volt, mikor fantommá ütöttek:D
Most újra a Fellegvárban vagyok, másodjra taliztam Conraddal, a titikzatos rajongommal. először autogrammot kért, most pedig engedtem lefotozni. Nekem nagyon gyanús ez a Conrád... vki lespoilerzné, h csali e vagy ártatlan?
:D -
#4863 Nemtom h melyik bolygón vok de mindenesetre egy nagy fehér négylábú robotot sehogysem tom kinyírni, pedig lövöm mint állat de smi. Egyszer sikerült vhogy levinnem majdnem csutkára az energiáját de azt nemtom h csináltam. Van vmi gyengepontja amit lőni kéne v. mi? -
#4862 a 'legjobb rpg' szóváltáshoz én csak annyit fűznék hozzá, hogy sztori alapon nagyon ütős a ME. De roleplay elemekben sztem a witcher azért kenterbeveri (hogy mostani játékról beszéljünk). de tény, hogy imádom ezt, azt is :) -
gyuri12 #4861 Csapat energiafelhasználása??!!:D -
-
SaGa Jr #4859 Induláskor semmi nincs. Amúgy nem ez az egyetlen dolog, ahol eltér az XBox-os változattól a PC-s változat. A linkelt részleg meg szinte csak az XBox variánsra épül.
Tapasztalni sehol nem tapasztaltam, hogy több ponttal indulnék vagy többet kaptam volna a szokásosnál. Mindig ugyanannyit kaptam mikor szerezni tudtam pontokat, mindegy hogy milyen háttérrel indult a karakter. Ahol szerepe lehet, az szerintem egyedül a kérdéses háttér biztosította plusz feladat lesz. Azok ugyanis egyfajta bonuszt jelentenek valóban és tényleg jelentős mennyiségű ponthoz lehet jutni általuk, amit ha nem teljesítünk, akkor elesünk ettől a bonusz mennyiségtől. -
SaGa Jr #4858 Férosz?? Uhh... magyarítás a köbön. :(
A zombiölés nehézkes lehet, ha az ember megy előre ész nélkül. A társak megválasztása sem mellékes, de gyakorlatilag mindegy ki van mellettünk, mindenkivel megoldható ez a szakasz.
Taktikázva (társak megfelelő pozícionálása, megfelelő fegyverek és mod-ok használata) sokkal könnyebben kivitelezhető a dolog. Fegyver módosításokból az anti personel, a mérgező/gyújtó lőszerek a legjobbak. A zombik nem gépek, így felesleges gépek ellen működő kütyükkel tömni a csúzlikat. A shotgun és pisztoly egyaránt nagyon hatékony az ilyen szűkös terepen vívott harcokban.
Az onmigel-nek semmi köze a medigel-hez. Az egyiket technikai dolgokhoz használod (APC javítás, zárak/kódolások megkerülése) és tárgyak szétszedésével szerezhető a legkönnyebben. A másik gyógyulásra van. Néhány first aid station-ből szerezhetőek, néha máshonnan is hozzájut az ember. Hatékonyságuk a csapat összesített First Aid skill értékétől függ.
Tehát attól, hogy szétszedsz tárgyakat nem fogsz kapni egyetlen egy gyógyító gélt sem. Így a válasz a kérdésedre, hogy semennyi omnigél nem kell.
Ha harcban szeretnél gyógyulni, akkor javaslom a megfelelő páncél mod használatát (medical mod-ok). Ezek adnak gyógyulási értéket. Soldier és Krogan Battlemaster képesség fejlesztése szintén ezt ad.
Aggodalomra meg semmi ok, nem lesz több ilyen jellegű zombis rész a játék során. Nagyon sok ellenfél, komoly erőt képviselők persze lesznek, szóval ebből a szempontból jó lesz felkészíteni az idegeket. -
ShaiHulud #4857 http://masseffect.wikia.com/wiki/Commander_Shepard ez alapjan igenis van befolyasa a paragon/renegade repura nezvest is. -
SaGa Jr #4856 Semmi befolyása nincs sem a paragon, sem pedig a renegade pontokra. Adott cselekedetért mindig ugyanannyit kapsz. A származás csak és kizárólag egy plusz feladatot tesz be. Az meg, hogy túlélő, hős vagy esetleg fanatikus parancsvégrehajtó vagy, jóformán csak a te megítélésedet meg pár párbeszéd szövegét befolyásolja. Másra nincs kihatással.
Ha a Földről származol, akkor egy szeparatista csoport akar veled kontaktust teremteni, hogy mentsd ki egy tagjukat.
Ha kolonista háttérrel indulsz, akkor egy öngyilkosjelölt személyt kell lebeszélni erről a szándékáról. Ő is ugyanott veszítette el a családját mint a kolonista karakter, csak ő még rabszolga is lett.
A spacer háttér meg egy szakad kéregető képében ad új feladatot, aki ismeri a családunkat és erre apellálva akar egy kis pénzt tőlünk. -
SaGa Jr #4855 Dokuments\BioWare\Mass Effect\Config\BioEngine.ini
Itt megkeresed a language sort és a HU-t átírod ENG-re. Onnantól angol lesz a felirat a játékban. De ha eleve a magyar verziót vetted meg, feltelepítheted azt is angolul.
-
ShaiHulud #4854 hat igen, ezert amoba a gyerek:) az lehet ilyen szinten kb. -
#4853 Crysist mindenki szidja. Én eddig 4x vittem végig, és bár vannak korlátai, nem is kevés, de itt van a polcomon. Nekem megérte. De megértem azokat, akiknek nem jön be. Videk, fórum alapján nem vettem volna meg. Sőt, a demó ugyan tetszett, de távolról sem adta vissza a játék hangulatát, max megalapozta... -
Zóanagyvarázsló #4852 Csak jelen helyzetben alig kapcsolódik a témához, elvégre pont arról van szó, hogy valaki még a játék műfajának sem nézett utána kipróbálás/vásárlás előtt.
Előbbi esetben ész nélkül warezol, utóbbi esetben ész nélkül vásárol. Azt pedig már egyébként is tudjuk, hogy ész nélkül játszik... -
Zóanagyvarázsló #4851 Ez nekem csak most esik le.
Ebből a szempontból kár, hogy nem vagyok a haverja... -
ShaiHulud #4850 haha ez igaz:D -
ShaiHulud #4849 jo ez igaz mondjuk, hogy kell a szemelyes tapasztalat is, ahhoz hogy megiteld az adott produktumot. sajat tapasztalatbol kiindulva is sokszor volt mar olyan eset amikor egy hypolt dolog nekem nem tetszett, illetve forditva is, hogy egy agyon fikazott pedig bejott. -
Cat 02 #4848 Egyébként a legjobban a haverja járt aki 3k ért kapott egy vadonatúj játékot :D -
ShaiHulud #4847 cod4ben nekem az jott be nagyon ahogy a jatek tortenetet elmeselte, abban szerintem nagyszeru volt, scriptek gyak ennek az eszkozei voltak. -
ShaiHulud #4846 az hogy mi a rendszerkovetelmeny az a jelenlegi temahoz nem tartozik hozza. itt volt egy amoba, aki megvett egy jatekot(allitasa szerint) amirol azt sem tudta hogy az micsoda, aztan ide jott sirni az ovodas szajaval, hogy neki ez nem tetszik. -
Cat 02 #4845 A CoD sorozat nem a singleplayerről híres. Ld xfire táblázata. -
Cat 02 #4844 Mindenki töltse le és nézze meg, de ne itt kérjen már magyarítást. Vagy magyarul akarja kipróbálni aztán talán megveszi, pff. -
#4843 Lehet az beszél belőlem, hogy viszonylag könnyű "demó" verziót szerezni, de nálam ez nem így működik. Amíg nem irányítom a saját két kis kacsómmal, addig én nem tudok dönteni. Azt látom, hogy hogyan néz ki, fórumokról azt is ki tudom szürni (ha nem a warez-ról megy éppen a vita) hogy a hozzám hasonló embereknek tetszik-e, avagy nem, de irányítás, játék közben tudom felmérni igazán a dolgot. Ott van a Cod4. ha ránézek hatalmas. Mindenkinek tetszik. Szerintem egy szkripthegy az egész, bocsi a rajongóktól, de hányok tőle.
Kritikák, videók alapján megvettem volna, és most itt porosodna a polcon, jó drágán.
De ez mellékes is. Ezek a dolgok csak a véleményem. Tiszteletben tartom a No Warez szabályt, és nem irkálok ide ebben a témakörben, továbbra sem. Félreértés elkerülése érdekében. A warezt csak mint kipróbálási lehetőséget fogadom el. Ha tetszik igenis a vásárlás mellett vagyok. Én sem örülnék, ha ellopnák azt, amin hónapokat-éveket dolgoztam. Sőt szeretném, ha minél többen megvennék. Ezért nem értem, miért nem találnak ki valamit, ami a csalódást minimalizálja, a vásárlást pedig maximalizálja. -
#4842 És hogyan tudod meg, hogy egyáltalán fut-e a gépeden? A gépigény feltüntetése max. támpontot adhat.
De pl. az én gépem P4 3Ghz, 1Gb RAM és Nvidia 6600 (sima), na most warezzel tudtam meg, hogy 1024x768 felbontásban, közepes textúrákkal, többi minimumon elég jól fut ezen a konfigon és nem is csúnya (persze nem a teljes pompájában tündököl). X2 ill X3 esetében pl. az EGosoft kiadott ún. rolling demokat, amiket kvázi benchmark tesztként lefuttathattál.
Ez alapján majd érdemes lesz beruháznom a Mass Effectre.
Mondjuk azért azt megkérdezném a többiektől, hogy
- ha a legelső küldetésnél Eden Prime-on szépen megy, akkor máshol is jó lesz-e vagy vannak húzósabb helyszínek, ahová a fenti gépen már neccesesn fog futni?
- mennyire jó a magyarítás, most hogy jobban belevetették magukat?
- mit lehet tudni a bónuszról, ami elvileg letölthető lesz?
Más. Én kipróbálás nélkül vettem meg a Witchert, ritkán csinálok ilyet. Mondjuk nem bántam meg, mert jó játék és tetszik a CD Projekt hozzáállása. Sajnos mondjuk csak crackkel lehet futtatni, mert összeveszik a Alcohollal (ezt a supporttól tudom). Ez a játék közepes beállításokkal szépen fut nálam, de hajlamos enni a RAM-ot ill. bizonyos helyeken mindenképpen szaggat.
-
Zóanagyvarázsló #4841 Ha az eéméleted szerint azt sem tudta, hogy ki fia borja ez a játék, csak lekapta a polcról (és nem, a 8k normál esetben nem az a csak úgy lekapós kategória), akkor bizony demót sem próbálna ki. -
ShaiHulud #4840 10 millio oldal van ahol mindenfele nyelven leirasokat gyartanak a jatekokrol, soot akar gameplay filmeket is nezegetsz rola, ennel tobb nem tudom minek kene. ja de igen, egy ertelmes elme, amivel ezek utan feltudja dolgozni, hogy ez a jatek az o stilusa vagy sem. -
#4839 Röviden a történet, amire az idézett hozzászólásom a válasz volt; Srác megvette, felháborodott, amiért sok a duma, és eladta a haverjának 3 ezerért. Ennyi.
Ennek kapcsán elgondolkodtam azon, hogy 1, miért van ez a hiszti itt a magyarítás körül, 2, hogyan lehetne a warez erősítése nélkül kipróbálhatóvá tenni a játékokat.
Ugyanis manapság gondnak érzem, hogy tulajdonképp kipróbálás nélkül kell(ene) megvennünk a játékokat, mivel demó egyre ritkábban van, és annyira függ a személytől, hogy mi tetszik neki, hogy egy ennyire bonyolult játéknál, már nem egyszerű dönteni annak, akinek 8 ezer forint bizony pénz.
De persze igazad van, nem muszáj játszani, csak akkor miért gyártanak játékokat, ha a döntést nem is próbálják megkönnyíteni? Én ebben sok értelmet nem látok. -
ShaiHulud #4838 hat pedig nwn2+kiegnek kozel sem votl gyenge szinvonalu tortenete, de te biztos tudod ha vegig jatszottad...oh wait. -
Zóanagyvarázsló #4837 Ez erősen szubjektív, én például viszolygok ettől az egyszerűsítő trendtől. -
#4836 Szerintem nem kéne a játékosok 80%-a nevében beszélned egyszerüen vannak akik egy crpg-ben is az egyszerüséget szeretik és te ilyen vagy.
Az AD&D szabályrendszer meg csak egy gyereknek lehet bonyolult csak egy kis idöt kell szánni rá. -
#4835 Öregem... rákattintok a játék indítására, azt nem jön be a gém . Ennyit az eredtiségról:(
Mi a fene van? -
Cat 02 #4834 Hát mikor lövöd szét a csápjait, mindig lőjj bele 1-2-t és akkor felkel 1 zombi és szép lassan öld le őket :)
Bár én Adept vok szal lökdösöm és repítem őket + Tali is ott van shotival szal repülnek össze-vissza :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Qrva Council nem enged :(
-
bgabor #4833 Hát engem nemigazán érdekel, miből fejlődött ki a számítógépes RPG műfaj. Én imádom. A KOTOR-1, Mass effect és hasonlók életem legjobb játékai között vannak.
A felesleget pedig valóban ki kell szedni belőle. Egyszerűen vannak dolgok, amiknek lehet, hogy helye volt anno az asztali RPG-knél a 80-as évek végén, de számítógépes RPG-be nem szabad rakni őket.
Emlékxem hogy kamilláztam én és még a játékosok 80%-a, amikor a Kotor sorozat kézikönyve mindenféle mentődobásokat meg hasonló baromságokat emlegetett. Nem ezek a dolgok tették naggyá azt a játékot.
Emellett én anno az NWN2-t pontosan ezek miatt a hülyeségek miatt hagytam abba. Adva volt egy halál átláthatatlan és bonyolult szabályrendszer a játékban, amit az átlag laikus gamer nemigazán tudott megérteni, hozzá pedig egy gyenge színvonalú történet.
Lehet hogy végigtoltam volna ha normális rendszere van. Itt lenne az ideje végleg elfelejteni a régi táblásjáték alapokat a számítógépes RPG-k kapcsán. A MASS EFFECT ezt remekül megvalósította, úgyhogy a műfaj jó úton halad a megújulás felé. Nagy kár hogy Kotor3 végül nem lesz, sokat vártam attól a programtól. -
bgabor #4832 Pedig ez annyira nem nehéz rész. Wrexet meg Lianát kell vinni. Az elsőt a brutális fizikai ereje miatt, a másikat a hihetetlen képességei miatt.
(magas lift képességgel csoportosan tudja lebegtetni a zombikat, jó sokáig)
Aztán shotgun+pistoly kombóval széően kiloccsantani a zombik agyát.
Alkalomadtán meg rázúzni a shogunnal egyet a növény csápjaira, aztán annyi.
Egyetértek csgj-vel, Benezia sokkal nehezebb volt. Szvsz az volt a legnehezebb fight a játékban. -
csgj #4831 Sztem ez könnyű volt. Na, a nehéz rész az inkább a kedves Benenzia-nal volt. Többet nem árulok el róla, mert vannak, akik még nem jutottak el oda (gondolom). -
#4830 Ha soldierrel vagy, és van éppen valami jó shotgunod, mindenképp azt használd még ha egy pontot sem raktál rá - sokkal hatásosabb mint az AR. -
gyuri12 #4829 Egyik legnehezebb rész a játékban,de csak akkor,ha nem megfelelő karakterek vannak melletted. Ha Soldier vagy,akkor Tali+Liara könnyen széttudja őket szedni.(Talival a klónt szedd szét, Liara meg folyton Lift/ Throw-vozzon a tömegbe) Te meg csak simán lődd őket Overkillel,vagy épp amid van.
Ha vanguarddal vagy,akkor meg Ashley+ Kaiden a jó választás(szerintem). Velük ugyanígy kell szétverni őket.
Remélem segíthettem,mert ott én is nagyon sokat szívtam... -
ricsa008 #4828 nem tom úgy veszem észre van még 1-2 bug
van amikor hirtelen a felhők közt találom magam a nagy semmibe
vagy pl most a hajon Liara val nem tok beszélni csak állunk meg hasonlók
remélem kijön majd egy peccs