11074
  • Prince23
    Menteni csak úgy tudsz, ha nincs harci állapot! Ergó lehet!

pls vki nem tud segíteni? #4983
  • Cat 02 #4987
    Akkor lehet ha nem vagy tűzharcban, nincs a térképen piros pötty, nincs a térkép jammelve (tehát nincs ellenség a közelben).
  • Cat 02 #4986
    Mi az a Mátriarka ? :D
  • Japep
    Hello!
    Amúgy menteni csak akkor lehet, ha a játék engedi (F6-tal)? Néha 30 perce várok, hogy menthessek, de nem engedi...megunom, kilépek és kezdhetem előről.

Amúgy a fegyverek fognak fejlődni? Mert most még nem igazán pontosak/hatásosak.
  • MrAndree
    Igen, ő volt Bastila. Kaidan hangja meg ugyanaz aki Carth volt a Kotor-ban. A doki meg Bastila anyukája volt. Szépen összejöttek újra. :)
  • Prince23
    Végső elkeseredésben vagyok! Így még nem akadtam el. Novériában vagyok. Keresem a mátriárkát. Liárát előtte helyetesítettem Wrex-el, mert ugyebár még is csak az anyjáról van szó. És próbálgatok példaképpá válni, d enem tudok, viszont kiegyensúlyozott vagyok.
    Na a lényeg:::
    Keresem a 15-ös csúcsi szakadék szállást, ahol a mátriarka tartozkodik. A reaktort megnyítottam meg minden, de nem tudom hogyan tovább a mátriárkához:(
    pls vki mondja el mit kell csinálnom (kódtörésem alacsony, bár remélem nem ettől függ majd a mátrárkával való találkozásom, mert már fejleszteni azt nem tudom))
  • böröczk
    ő lenne, kotorban is szinkronizált
  • MrAndree
    Engineer nagyon jó, pár napja vittem végig vele. :)
    Gránátokat pedig tudsz még találni, amikor visszaérsz a kolóniára akkor a lövöldöző Fai Dan és haverjai mellett van egy láda, abban van még.
    Csapattársak közül csak Garrus-nak és Wrex-nek vannak mellékküldetései /meg Tali-nak egy fél/. Beszélgess velük sokat aztán majd mondják.
  • Cat 02 #4980
    Azt nem tudom, külön melléküldetést nem is fedeztem fel, max Wrex mikor rinyál meg mikor Ashleyvel akciózik:P
  • takysoft
    és a női Shepardról nincs kép?
  • böröczk
    Ja persze, logikus : DDD Köszi.

Másik kérdésemre esetleg válasz? Megköszönném : P Bár ha jól sejtem, az lesz, amit magamnak is megválaszoltam, bizonyos főküldetéses bolygó/rész után kell elbeszélgetni velük..
  • Cat 02 #4977
    Meele attack, közel mész az ellenfélhez és lősz, ilyenkor leüti :P
  • csgj
    Sztem ez nem egészen hardware probléma. BioWare fórumon extrém jó géppel rendelkező játékosoknak is van, hogy ilyet csinál. Van akinek van ilyen baja vele, van akinek meg nincs. Persze még mindig az utóbbi a többség. De azért nem ártana ha kijönne végre egy patch rá...
  • böröczk
    Egy borzasztó láma kérdés (illetve kettő) következik, DE: a csapattársak mellékküldetéseit hogy tehetem elérhetővé? Bizony rész után kell velük elbeszélgetni?
    Súlyosabb kérdés: melee attack melyik nyomorúságos billentyűvel, illetve billentyűkombinációval valósítható meg? mert egy X résznél bizony kifogytam az oda kellő gránátokból, és nem szeretnék mészárolni, hanem "kézzel támadni" a paragon csíkocska növekedése érdekében.

Amúgy én is rácáfolnék az Engeenier osztály "haszontalanságára", én speciel majdnem azzal indítottam új játékot, ehelyett végülis Infiltrator lett, Oblivionban is kedvemre való volt a tolvaj (leginkább ahhoz tudnám a taktikáit hasonlítani) még a varázsló-harcos mellett.
  • Cat 02 #4974
    Nekem is ez van :(
    Végén 2szer kellet megcsinálnom mert lefagyott az intro alatt, bár nekem elvileg ram hiba van =|
  • csgj
    Na, én ma már nem nagyon fogok tudni rendesen Mass Effectezni :S Megint lefagyott 15 perc töltés után... pff. Ha most újra belépnék, menne 10 percig jól a game, aztán jönne megint ez. Vagy a biotikus képességek használatánál elkezdene akadni. Holnapra jó lesz kb 2 óra játékhoz :/
  • cikasz
    Engem az zavar a feliratban, hogy azt is ugyanolyan betütipussal és szinnel irják, hogy ki beszél! látod, hogy xyz beszél hozzád és a képernyön megintcsak elkell olvasnod, hogy : xyz : blablabla. Egy hosszabb szövegnél nehéz fókuszálni, hogy most mivan :D
  • SaGa Jr
    Kezdetben nem is. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy a legerősebb flotta alatt a legerősebb emberi flottát értettem, az Arcturus flottát ami megy felszabadítani. Szóval jogos észrevétel, mert azt kellett volna írnom, hogy a legerősebb flottájukat.
  • SaGa Jr
    Nem.
    A fő vonalon ott van Liara megkeresésének helye, Feros, majd Noveria. Amennyiben Feros vagy Noveria megvolt, kapsz egy újabb helyszínt. Amint ott is végeztél megint mehetsz tovább, aztán jön az utolsó helyszín.

Egyébként ha a sztorira is oda akarsz figyelni és nem akarsz ellentmondásokat vagy ellentmondásos utalásokat, akkor érdemes a következő sorrendben vándorolni:
    Feros, Noveria, harmadik helyszín (direkt nem írok bolygónevet), és így tovább. Liara megmentésének időpontja rajtad múlik. Jó vele kezdeni (elég könnyű, hiába van ott a végén az a bizonyos rettegett ellenfél, mire oda elér az ember illik gyorsan tönkrevágnia), de nem muszáj. Amennyiben veled van akkor a megfelelő időben jutsz plusz infókhoz.

Ha nem az előre eltervezett útvonalat követed nem lesz semmi bajod belőle (semmi játéktechnikai hátrányt nem jelent), de akkor a játékon belül néhány NPC mondókája kissé hülyén veszi ki magát. Olyan dolgokra utal(hat)nak, ami elméletileg már a birtokodban van, amivel még nem is találkoztál csak azért, mert nem azt a sorrendet követted amit a készítők elképzeltek. Viszont ha a megfelelő a sorrend, akkor pontosan tudod mire utalgatnak.
  • SZEG007
    a legerösebb flotta nem az embereké
  • SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    No igen. Ha életben marad a council, akkor végre kegyeskednek az emberiséget is bevenni, miután alaposan kivéreztették a legerősebb flottát.
    Gyakorlatilag a játék lényegi döntése nem a jóság vagy ennek ellenpontja, hanem hogy az emberiség vagy az idegenek érdekeit/szerepét teszed előtérbe.
    Ha hagyod kinyúlni a tanácsot (netán kimondottan megmondod hogy ott dögöljenek meg ahol vannak), akkor az emberiség nagyobb megbecsülésre és jókora előnyre tesz szert, jókora felelősség mellett, de a lényeg hogy kimagasló hatalmi pozícióba kerül.
    Míg ha a tanács megmarad, akkor csak egyenrangú játékos lehet a többi 3 mellett, de marha nagy vérveszteség árán.
  • Prince23
    Most már az utolsó csillaghalmazban vagyok, Novoriában... már bejártam mindent, még a mi galaxisunkat is, a Holdon.
    ugye az uccsó küldetés ez (Novo)?
  • Zóanagyvarázsló
    TPS-hez nyilván jobban illik, RPG-hez viszont kevésbé.
  • Zóanagyvarázsló
    Én sem vagyok fan, mégis nagyon tetszik a KotOR, persze egy népszerű univerzum bármely játékra rásegíthet, de ez természetes. Persze már a KotOR sem hardcore RPG mivolta miatt emlékeztes, tehát a BioWare következtesen követni látszik a maga is egyszerűsítő, könnyedebb RPG-k felé vezető útját.

Azért a Dragon Age-re kíváncsi lesze, elvileg az lenne hivatott a komolyabb RPG iránti igény kielégítésére.
  • Fenrir
    A lift amúgy azért lassú mert ott tölt be tereket a játék. Btw a Fellegvárban a dokkba vezető lift azért jó mert ott szokták elmondani a híreket is, hogy éppen mit csináltál a nagyvilágban :)
  • Cat 02 #4963
    Harc sokkal jobb mint a Kotorban :)
  • Shongi
    KotoR-al én úgy vagyok, hogy sokan dicsérik, de nem vagyok biztos benne, hogy akkor is ennyien tennék, ha nem SW univerzumban játszódna, nekem pl pont ezért nem jön be legyen bármennyire is jó az RPG része.
  • Shongi
    Lehet hogy nem éppen szépen fogalmazott, de gyerekes módon azzal fenyegetőzni, hogy "juj el is megyek innen, csúnya bácsik" sem sokkal jobb.
    (mint látható nem léptél le, ezért mondom hogy csak egy ovis fenyegetőzés volt)
  • mindero
    Elősször le akartam húzni a játékot a sárga földig de aztán egy-két apróság miatt megenyült a szivem :)

A grafika mesés, a hangok jók, a design, történet 5-ös.

Elején idegesített a lift lassúsága, meg h minden 3. szobában tölt (3G rammal), a következetlen mellékküldetések (katonaként minden kis szaros ugráltat), de aztán ezek helyrerázódtak ahogy haladtam előre.

Viszont a célkereszt, fedezékbe vonulás(jó lett volna neki külön gomb) zavar.
    A witcher után furcsa h nincs a világnak ciklusa, az NPC mindig ugyanazt csinálják (semmit), nincs élet a világban. De a kotorok is ilyenek voltak úh végül is nem nagy ügy.
    De itt a gond, ugyanis a Kotor minden tekintetben fölülmúlta a Mass effektet, érdekesebb volt, változatosabb, jobb a történet, a világ, minijátékok és persze ott voltak fénykardok.

Úh összességébe visszalépés a játék, és csalódás számomra, bár lehet h a végén lesz valami nagy csattanó ami miatt megváltozik a véleményem.
  • sanyiiiii
    Jah igen azt kifelejtettem hogy a második postodban eléggé más van mint az elsőben pedig azt probalod magyarazni vele, valószínűleg ebből jött az hogy szerinte a sajat mondataid nem tudod ertelmezni
  • sanyiiiii
    Nos az a helyzet hogy a mondat első felében még igaza is volt a beszólónak, csak elég gyökér módon adta elő magát:D

igy nézett ki:

-pont emiatt felesleges az ilyen képességekre pontot rakni, illetve értelmetlen mérnökkel kezdeni a játékot.

-Már miért lenne értelmetlen?
    Neked halvány fogalmad sincs arról, hogy mi az az RPG.

-Világos. Ha úgy gondolom, hogy egyik képesség kevésbé hasznos, mint a másik, az azért van, mert fogalmam sincs arról, mi az az RPG.

Komolyan, a logikád mint egy szőke nőé.

Tehát miért is nem tudod mi az RPG? Azért mert az RPGnek a lényege nem az hogy te legyél a hüdeüberkirály megasupergyilkológép. Az RPG SZEREPJÁTÉK. Belebújsz egy karakter bőrébe és megpróbász úgy játszani ahogy szerinted az adott karakter tenné.

Persze ME inkább egy interaktív akciófilm mint RPG de akkor is pont elég szerepjáték van belevegyítve hogy a mérnök épp azért ne legyen értelemtlen mert valki mérnökel akar játszani, ebbe a szerepbe akar belebújni.

Szóval nem akarlak bántani, se folytatni semmilyen flémet, dé tényleg az jön le az embernek a postjaidbol hogy nem vagy tisztában a szerepjáték mibenlétével. Egyetértek abban hogy nem tűröd el a srác stílusát, de a mondanivalójába azért volt némi igazság.
  • bgabor
    Köszönöm!
  • Cat 02 #4956
    Én mindig Garrus-t és Tali-t vittem magammal, tehát engem nagyon nem érintett :D

1ébként mind1 h melyiket rakod hova, még a map végén eldöntheted melyiket akarok élve látni ;)
  • Prince23
    Akkor ez alap? H ashet meg alenkot teszik oda? ez eléggé negatívum...
  • csgj
    Vá, igazad van... most vettem csak észre :S
  • bgabor
    Bár mint látható neked problémáid vannak a szövegértelmezéssel, így betudom a dolgot annak, hogy nem vagy teljesen komplett és nem tudod mit (beszélsz)írsz le.

Na én ezt nem tűröm tovább. Részemről leléptem ebből a topicból.
    Jobb topikokban az ilyen beszólásokat kapásból törölnék, mert a béka hátsója alá viszik le a topik színvonalát.
  • Cat 02 #4952
    Spoilert használj :D

1ébként kettejük közül kell választanod, asszem :)
  • csgj
    Esetleg spoilert nem használnál? Van még itt pár ember, aki nem játszotta ki sztem...
  • csgj
    Btw, benne van a kódexben, hogy éjszakánként lekapcsolják a digitális eget. És sötét lesz... Amúgy igazad van, van ilyen "beépített" életritmusunk, de biztos, hogy ez ilyen lenne az űrben is? Na mindegy, én nem vok vmi ultraokos ember, de ezt akkor is helytelenül írta az író :P
  • Prince23
    Katasztrófális döntésen estünk át a ME-en Sheparddel. Nagy döntés hozatalon álltam vele Sarina geth bázisán, egy trópusi bolygón. Sajnos Alenkó hadnagyot elveszítettük:( Ashleyt választottam, természetesen. Nagy gyász van a Normandián. Súlyos veszteség ért minekt:D
    Amúgy ha mást valakiket raktam volna be a csapatomba, mondjuk Liarat és Garrust, akkor ugye valamélyüket kellett volna felajánlanom az alien csapatok élére? Vagy ez aalap, h Ash és Alenkot kell berakni? gondolom nem... véletlenül, sajnos őket raktam be... és inkább a bombahatástalanitó Ash mellett maradtam, nem mentem segíteni Alenkonak.
    Pedig bírtam, inkább Garrust vagy Talit ill Liarat kellett volna feláldozzam.:D