11074
  • RAMyMamy
    köszi :)
  • bendáj17
    nincs mit örülök hogy segíthettem.
  • farferi
    Azaz, a q, csak az maradt ki a nyomkodásból.Mondjuk a beállításnál írhatnák.Köszi.
  • bendáj17
    az a mékó lenne és ha jól rémlik alapból q-val lehet.
  • farferi
    Hogyan kell kiszállni ebből a nyavajás kocsiból? Most megyek vele először, egy olajfinomítónál szétlőttem néhány gethet, de innen már gyalog kellene szerintem.Megnéztem a beállításoknál, végignyomtam az összes gombot, de semmi.
  • Calver
    max ilyenek, bár még ebben sincs benne az általam használt Medium Colossus armor -> Asari Commando.
  • RAMyMamy
    ehhez van valami hd textúra csomag?
  • Calver
    vajon miért játszhatja azt ME1, hogy indításkor automatikus újraírja BioInput.ini-t? ezelőtt simán ment, ma játszott egy olyat, h elindítottam, grafikai beállítások visszaálltak alaphelyzetbe, és bioinput.ini-t is felülírta az "alappal". szerencsére volt backupom, de akkor is érthetetlen.

most egyenlőre működik úgy h írásvédettre állítottam, de akkor is bosszantó.
  • Optimus Prime
    Bocs, akkor elnéztem. XD Ez esetben a linketl oldalról e a játék vagy bárhonnan, lényeg, hogy English. Kódot meg az EA support add live chaten. De reggelheted Originre is, bár kód és a DLc-t akkor is telepíteni kell. :/
  • Evoluti0N
    NEM magyar nyelvű EA classics-os :)

Az egész trilógiát nézve sztem Liara a legjobb választás románcnak. Na meg még Tali esetleg. Mindketten a videojátéktörténelem legkedvelhetőbb karakterei közé tartoznak. Kevés ennyire szerethető karakter van még videojátékokban, mint ők ketten.
  • Optimus Prime
    Magyar nyelvű és EA classics-os kiadás? Én ilyenről nem tudok, itthon a CDProjekt adta ki és nem az EA Hungary. De ha megoldottad, akkor OK. Több ötletem nincs. :)

Liara-t akkor érdemes célba venni ,ha FemSheppel vagy. :) Minden fő küldetés után beszélj minden taggal ,hogy a lehető legtöbb infót és küldetést felfedd. A románchoz mindkét személy megkérdi tőled, hogy a másik tag számodra fontos-e vagy csak barátok vagytok, Itt vigyáz mit válaszolsz!
    Számomra az eddigi legviccesebb románc az volt, mikor az egyik fő küldetés után bejött Liara és Kaiden, hogy most akkor hogy is állunk? És miért akarok egy nővel lenni. :D
  • farferi
    Windows gombbal és alt-enterrel is ezt csinálja sajna.Akkor a böngészőst félreteszem.
  • Calver
    alt+enterrel ablak módba teszed és úgy váltasz?
    gyors elindításhoz meg no intro fix.
  • farferi
    Jut eszembe, közben egy böngészős játékot is nyomnom kell mert nincs túl sok időm, viszont ha kilépek a windowsba olyan 10 percenként, a visszalépéskor lefagy a játék.Van erre esetleg megoldás?(xp van a gépen)
  • Calver
    majdnem írtam h ha átnézel warez topicba másik DLC-t is megtalálod, de aztán beugrott h te kérdezted itt annak idején fellelhetőségét
  • farferi
    Köszo.Liara megvolt még régen, amikor először játszottam végig, most muszáj lesz kipróbálni Ashleyt, amúgy is "emberiség" központú játékot akarok most játszani.
  • Evoluti0N
    És természetesen ez a #10532-re ment.
  • Evoluti0N
    Nem magyar nyelvű EA Classics-os. Ilyen "gyönyörű" szürke dobozos.
    Mindenesetre én úgy oldottam meg, h crackeltem a játékot. Multi úgysincs, működni működik, a játékot megvettem, ezért a lelkiismeretem tiszta :D
  • Evoluti0N
    Rasszista kacsa
  • RAMyMamy
    "rasszista kacsa" :DDDDDDDDDDDDDDDD
  • Calver
    elég a hajón dumálni velük. de ha Liara-val akarsz romantikázni, nem pedig a rasszista kacsával, akkor vedd fel minél hamarabb.
  • farferi
    Elkezdtem a játékot és egy olyan kérdésem lenne, hogy a "romantikus" szálak kialakításához szükséges e az adott karit magunkkal vinni a küldetésekre vagy elég beszélgetni velük?
  • Optimus Prime
    Először is milyen verziód, kiadásod van?
    A Gyémánt Kiadáshoz adtak lemezt, amin rajta volt a patchel, de az újabb budget kiadásokhoz tudtommal nincs. De a játék kiadójának oldlaán fent van minden. Arra nem emlékszem, hogy a BDtS-hoz kell-e kulcs. Mert mióta feltörték a BioWare oldalát eme dolog nem segít. Ez esetben a EA-től kérj kódot, adnak simán.
    Ha digis verziód van Steam/Origin szintén a supporton keresztül kérhetsz kódot. Letölteni innen tudod, a regisztrációt hagyd ki, mert a tavalyi BioWare oldal feltörése óta nem működik. Az EA support szó nélkül add kódot.
  • gerey
    Benne van az első patchben, cd-projekt oldalán fent van.
  • Evoluti0N
    Ti hogyan rakjátok fel a Bring Down the Sky dlc-t anélkül, h crackelnétek a játékot? Az az oldal, ahonnan kódot kellene kapnom a dlc felrakásához, már régóta nem működik. Vagy crackelitek az eredeti játékot?
  • RAMyMamy
    köszi, majd próbálkozok:D
  • Calver
    és ha már emlegettem:
    érdekel valakit autohotkey script, amivel be tudod rakni gyorsbillentyűre csapattársak képességeit? hasonlóan mint Shepard-ét, annyi különbséggel, h HUD-ot fel kell hozzá húzni.
  • Calver
    a legközelebbi amit tudok javasolni:
    itt megnézed konzolparancsokat, felpörgeted magad megfelelő szintre velük, adsz magadnak extra pontokat és felhúzod vele charm/intimidate-et előző karaktered szintjére... kb így tudod újracsinálni az arcot a legegyszerűbben.

a másik megoldás, h kicsomagolod mentésfájlt (sima zip kis extra infóval) és megpróbálod kivadászni az értékeket hex editorral (HxD pl)... elviekben meg lehet csinálni, gyakorlatban... jó kérdés, ha így akarod, tutira nagy meló lesz.

bájdöváj: ajókurvaéletbe de rohadtul tápos ez az Infiltrator. régebben szórakozgattam vele, de vagy nem merültem bele ennyire, vagy már nem emlékszem (vagy simán csak pocsékul játszottam vele), de megdöbbentő h milyen rohadtul erős, master immunity mellett közel megölhetetlen. beszarás.
    attól tartottam, h hiányozni fognak biotikus erők, de sikerült jól belőni gyorsbillentyűket, így gyakorlatilag egérrántgatás nélkül föld körüli pályára állítom ellenfeleket Liara + Wrex csapattal. egyszerűen ász.
  • RAMyMamy
    nem lehet valahogy kiszedni a mentésből az arcra vonatkozó értékeket, esetleg van hozzá valami "save editor" szerűség?
    van egy karakterem, akivel végigtoltam a játékot. még egyszer végig akarom játszani vele, viszont szeretnék neki másik arcot varázsolni. csak ugye itt nem lehet ilyenkor módosítani a fejszerkezetét, mint ahogy a 2-3. részben
  • Calver
    már csak azt kéne kitalálni, hogy most Infiltrator-kodjak vagy szórakozzak egy ilyen Vanguard-dal, ami gyakorlatilag Adept stasis nélkül, AB-vel és táposabb pisztolyakkal, és semmi ilyen nonszensz Vanguard cuccal, mint páncél (barrier meg páncél ugyanis nem működik túl jól együtt - előbbi a pajzsokat növeli, másik pedig a csak a HP sebzést csökkenti, pajzsokra semmilyen hatással sincs).

nehéz döntés, nehéz döntés...
  • Calver
    és még valami kimaradt: ne lepődj meg rajta, h Mako ágyúja zoomolni fog amikor lősz vele, egy gombon van ugye... ha nagyon zavar, rakd "FireVehicleCannon 1 | OnRelease FireVehicleCannon 0" részt be egy másik gombra, és azzal puffogtass vele.
  • Calver
    oks, íme:

dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Config\BIOInput.ini-t módosítod a következők szerint:

Bindings=(Name="RightMouseButton" kezdetű sort lecseréled erre:

Bindings=(Name="RightMouseButton",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="ToggleZoom | FOV 0 | OnRelease ZoomOff | OnRelease FOV 100 | InGamePropertyEditorLeftTrigger | MiniGame_LeftTrigger | FireVehicleCannon 1 | OnRelease FireVehicleCannon 0 | GuiKey BIOGUI_EVENT_BUTTON_LT | OnRelease GuiKey BIOGUI_EVENT_BUTTON_LT_RELEASE",Control=False,Shift=False,Alt=False)

és berakod ezeket alá:

Bindings=(Name="NumPadOne",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="FOV 100",Control=False,Shift=False,Alt=False)
    Bindings=(Name="NumPadZero",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="FOV 0",Control=False,Shift=False,Alt=False)

ezután Numpad1 beállítja a 100-as fovot, jobb egérgomb zoomol és közben visszaállítja alap fovot (szóval rendesen rá fog közelíteni), majd amikor felengeded visszaáll 100-ra, numpad0-t pedig átvezető animációk/beszélgetésekkor kell lenyomni, visszaállítja az alap fov-ot, így nem fogsz olyan dolgokat látni, amiket nem kellene. természetesen a gombok módosíthatóak, szintúgy a FOV értéke is, csak a "fov 0" részeket ne piszkáld.

annyi még, h ha állítgatod gombokat játékon belül (settings -> controls), meglehet, h el fogja rontani a jobb egér gombra rendelt dolgokat - vagy csináld újra utána, vagy kapásból az ini-ben módosítgass. de még inkább állíts be mindent előtte.
  • gerey
    A Fov az jöhetne, engem érdekel.
  • Calver
    aha. majd meglátom, egyenlőre még harci képzettségekre tápolok.
    el is felejtettem btw h milyen baromi nehéz Barrier-el nem rendelkező kaszttal az eleje - úgy szlopálják le nonstop az életerőmet, h köpni-nyelni nem tudok regen meg még nincs (ill 1 pont Krogan Ally-ból), szóval így kicsit... érdekes.

pár okosság:

quickload F9-re
    dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Config\BIOInput.ini megnyit, végefelé (Bindings közé) ezt a sort berak:
    Bindings=(Name="F9",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="LoadGame <karakterneve>00_QuickSave",Control=False,Shift=False,Alt=False)

karakterneve egyértelműen a saját karakteredé, pl John az alap.

csapattársak erőinek gyors elérése:

autohotkey-be:

#IfWinActive, Mass Effect
    +WheelUp::MouseMove, 95, 620
    +WheelDown::MouseMove, 1585, 620
    +MButton::MouseMove, 833, 965

én átraktam bal shift-re command hud-ot, szóval ahhoz működik jól. bal shift lenyomása közben egér felfelé görgetése első csapattag erőinek közepére rakja a mutatót, lefelé görgétése második csapattaghoz, lenyomása pedig Shepard-éhoz. 1680x1050-es felbontáshoz van optimizálva, szóval másnál finomhangolni kell.

ha FOV növelése rendes zoom-al érdekel valakit, azt is szívesen bedobom, bár az kicsit komplikáltabb - de nem sokkal.
  • Optimus Prime
    Hát, mióta tudom hogy mi kell ahhoz hogy a dobozokat ki tudjam nyitni mindig fejlesztem az electronics/decryption skilleket. A szórás elég vegyes, sok helyen volt easy, de az average volt az átlag.
  • Calver
    talán alapból F10-re van állítva? ini-ben az volt emlékeim szerint. amúgy Fraps a nyerő. de a macro amúgy is finomításra szorul...

viszont, ha már úgyis frissen toltad, kérdés:
    jól emlékszem, h alig van Hard container/számítógép? megesküdnék, h előző végigjátszásomkor Garrus-nál csak közepes szintre vittem fel Electronics/Decryption-t, és ha lépten-nyomon beleakadtam olyanba amit nem tudott kinyitni, előkaptam Tali-t - de úgy emlékszem alig volt ilyen.
  • Optimus Prime
    Egy olyat hogy lehet beszúrni, hogy screenshotot csináljon? Mert a BioWare mappába ott a Screenshot mappa, de eddig nem jöttem rá, hogy lenne gyári hotkey-je.

Végig vittem Insanity-n, level 55-ig jutottam, már mindent gyalog lőttem a végén, de brutális mennyiségű XP kellett volna. Ellenben profi lettem Geth Armature és Colossus gyilkolásból. Sarent is sikerült egyetlen halál nélkül lenyomni. Fura, de ahogy nehezebb a játék úgy leszek erősebb? Persze a játék kiismerése is segít, de úgy érzem könnyebb volt, mint normal vagy veteran szinteken.
  • Calver
    és ha már emlegettem (meg mert lassan a mesterévé válok), autohotkey script csapattársak erőinek hotkeyeléséhez - vigyázat, negyed másodpercet elvesz az életetekből, engine limit. majd még finomítok rajta, de egyenlőre, hátha valaki akarja használni:

#IfWinActive, Mass Effect
    Home::
    Send {LShift Down}
    Sleep, 200
    MouseMove, x, y
    Sleep 30
    Send {LButton}
    Sleep 30
    Send {LShift Up}

Home jelen esetben a gyorsbillentyű, felugró ablak pedig bal shiftre jön be. sajnos kell neki 180-200 ms mire feljön, ezért tart eddig a script.
    X és Y a képesség koordinátái - fraps-el screenshotot csinál HUD-ról, koordináták paintben megnéz, beír, örül.
  • Calver
    keményvonalas ME1 Singularity Vanguard vagyok, nekem mondod?
    addig nem nyugszom, amíg a fél szobát a levegőbe nem emelem... aztán egy Adrenaline Burst után a másik felét is
    én a kettes Vanguard-ot annyira nem szeretem, első részben viszont jobb biotikusok mint az adept.
    tényleg.

Sentinel-el meg amúgy már majdnem ott vagy, csak nincs AB, Warp, és mesterfokú gyilkolás. nagyon erősek Vanguard-ok, egyetlen bajuk viszont h rohadtul ponthiányosak... most elődúrtam régi karakteremet, így nézett ki a végére (+4 pont intimidate, 3 szabad pont), mindenre ment egy kicsi, de semmire sem elég... igaz, így visszagondolva elég szarul nevelgettem szegényt
  • Optimus Prime
    Nekem eddig a Sentinel kaszt jött be, bár Adept és Infiltrator még nem voltam. 2-ben jobb a Vanguard, a biotic charge lévén - ez már csak a 3-ban lehet jobb az omni-blade véget.
    Sentinelbe az a jó, hogy hotkey-en lehet 4-5 olyan skill, amivel azonnal kiszórhatsz egy kisebb kommandót, a pisztoly meg csak arra kell, hogy megad a kegyelem lövéseket.