11074
  • Calver
    ez egyértelmű, bár a körbetáncolás is, mert ha csúnyán néz rád, kidőlsz

nálam Colossus-ok igen könnyedén haltak mindig - Lift+Warp+Overload, aztán agyaggalamb vadászat

Damping-al meg Neural Shock-al nekem az a bajom, h kevés.

Damping: 3 sec stun? tényleg? Lift 4x ennyi ideig tart, sokszor instakill, de ha nem is az, még szépet is sebez... plusz könnyű vele szétkapni ellenfelet. raktam azért kemény 2 pontot rá, annyi nem árt biotikus ellenfelek elhallgattatásához.
    NS: 5 sec stun egy ellenfélre? öööö ok.

két okosság ami most hirtelen beugrott:
    1) Master Lift mindent amit lehet felemel. MINDENT. Geth Colossus-t beleértve. gusztustalanul jó biotikus erő.
    2) Singularity + Overload csapatok ellen nem kicsit vicces tud lenni... összeszedsz 5+ ellenfelet egy kupacba, és egy gombnyomással ledarálod mindegyik pajzsát. kedves, na, mondjuk máshogy nincs is sok értelme Overload-ot használni.
  • Optimus Prime
    Én nem védekezek, támadok. Láttad volna, hogy táncoltam körbe egy Geth Armature-t vagy Colossus-t, eséyle se volt. Pajzs, fegyverek ki, meg neural shock meg damping közbe sledgehammer töltetű pisztoly. Könnyebb, mint Mako-val szórakozni, azt egyből kilövik.
  • Calver
    alap tényleg az, #10584-ben mutattam modokat, én azzal toltam, úgy szépen nézett ki.

viszont Insanity-s Engineer még mindig rémálmokat hoz elő belőlem... hogy a picsába csináltad?
    mert az oké, h Infiltrator-al én könnyedén kicsiny péniszeket firkáltam akár Heavy Turret-ekre is Immunity-nak hála (gyak. leráztam a sebzésüket), de Engineer-nek nincs gyakorlatilag *semmi* védelmi képessége...
  • Akra
    Resetelni a skill pontokat nem lehet valahogy? jó lenne...
  • Optimus Prime
    Ja igen, a Lazy Shepem használta ezt, nem akartam váltani, de kellett használható páncél - igen, néha az alap Onyx I-et használom, vagy ami abból legjobb elérhető a aksztomhoz. Iszonyú ronda, olyan mintha valami rák lennék.
  • Optimus Prime
    Pussy! Én insanity-n Engineerel mentem végig és csak pisztolyt meg a skilleket használtam.
  • Calver
    megoldás

#10586: sehogy, 100 pontot kap 60-as szintre főkari, 80-at a segítők.
    konkrétabban:
    főkarakter: 1-5 3 talent/szint, 6-35 2 talent/szint, 35+ 1 talent/szint
    segítők: 1-20 2 talent/szint, 20+ 1 talent/szint
  • Akra
    116 pont
  • Akra
    Vanguard Solo

Itt ez a video. ennyi skill ponja,hogy lehet? Ez is 2. karakter akkor?! :S
  • Akra
    Ez nem túl jó hír :D
    Már a végén vagyok,de most full elölről egy új karival,hogy meglegyen a bónusz skill.. szemétség :( A jelen karimmal gondoltam micsoda móka lesz stb. főleg nehezebb fokozaton,de így most 1 skill miatt kezdjem elölről. Ráadásul,hogy meglett végre a colossus X-es medium armor :) hát ez sucks így.
  • Calver
    na egy kis mutogatósdi, így néz ki a Colossus páncél modolva: [URL=http://imagerz.com/QEBBC0tvAwMHUV0YGAVR]#1[/URL] [URL=http://imagerz.com/QEBBC0tvAwMHUV0YQAVR]#2[/URL]
    Liara-n Westby-féle light verzió van, főkarimon Asari Commando medium, ez ha érdekel valakit szívesen feltöltöm.
    mindkettő gyönyörű, főleg alap vörös-fekete skinhez képest
  • Calver
    Colossus a legjobb páncél, és az egyik legrondább - szerencsére van mod a külsejéhez.

Spectre fegyverekből pedig VII azonnal elérhető amint van Rich Achievemented (1 milla credit), X-hez 50-es szint kell.

Bonus Talent pedig úgy működik, h használsz valamit 75-ször/fegyver esetén megölsz vele 150 dögöt, kapsz érte egy szép achievementet, és akkor kiválaszthatod következő *karakterednél* - tehát eredeti karakterrel újrajátszásnál nem fog menni.

btw ki mivel zúzza végig épp?
  • Optimus Prime
    Level 52-53 körül lesz a X-es Spectre Gear.
  • Akra
    Na sikerült vennem Normandy Requisition Officer-től Colossus X-et. (Medium Armor). Csapattársaknak is alakul már. Most lettem level 50 remélem most már a fegyverek is táposabbak lesznek. Most HMWSG VII-es használok. (IX és X szintűt még nem is láttam eddig). De a bóusz felvehető skill még mindig sehol. Nem rémlik,h köv. végigjátszásakor adná be.
  • Optimus Prime
    Az is számít, hogy milyen kasztban vagy, mert ugye van light-medium-heavy armor plusz az armor szintje I-X-ig. A Colossus melyik? Nekem az Onyx jön be, külsőre. A legtöbb páncél olyan ronda. :S
  • Akra
    Akkor Sepire nem lehet venni csak találni? :S
  • Calver
    én spec miután megvettem Kassa Fabrication license-t, utána sok-sok visszatöltés után tudtam venni a Normandy Requisition Officer-től magamnak, aztán egy küldetéssel és még több visszatöltéssel később Liara-nak is.

nem tudom h boltokban sima emberre való kiadás van-e - csapattársakra való biztosan, pl Wrex páncélját én Morlan-nál találtam meg, non-human armors alatt.

annyiban van btw szinthez kötve, h 36+ kell legyél.
  • Akra
    Érdeklődnék,hogy Colossus armort magamnak hol veszek ill. találok? Gyakorlatilag mindenkire tudtam venni már,de magamra sehol nem találok :( Level szinthez van kötve!? jelenleg 46-os vagyok minden melléküldit csinálok ,de semmi :S 2008-óta nem toltam és full nem emlékszem még arra sem,hogy mikor kapom meg a felvehető bónusz skillt :D
  • Calver
    szerintem ha ME2 topicban megkérdezed, még az is lehet, h a fordító fog válaszolni a kérdésedre
  • hben
    Sziasztok!

Most értem a végére a Mass Effect-1 nek és természetes, hogy akartam folytatni a 2-vel. Angol verzióm van, de találtam hozzá magyarítást, tehát ezzel nem is lenne problémám (az angol tudásom nem túl magas szintű). Megvannak a DLC-k is, és sorban fel is tettem őket, a sztorit kiegészítő DLC-khez pedig találtam magyarítást is. A magyarításhoz manuálisan át kellett írni a configban az INT-ez HUN-ra, azaz ezentúl a játék a magyar textfájlokat fogja keresni (amiket be kellett másolni), a DLC-k (és az alapjáték) magyarításai is xy_HUN.tlk formátumúak voltak, és mint kiderült a Genesis esetében, ezek működnek is, azaz valószínűleg a többi magyarított DLC is működni fog. De egyes DLC-knél, ahol nincs magyarítás, nem tudom hogy be fognak-e integrálódni a játékba, mert xy_INT.tlk textformátum miatt nem vagyok benne biztos hogy összeegyeztethetőek ezek a DLC-k a magyar nyelvű verzióval. Szerintetek nem fognak működni, vagy működni fognak csak eredeti nyelven? Ha tudtok megoldást mia z?
  • RAMyMamy
    sajna nem műxik :( pedig ez jó lenne
  • Hoz_Hun
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ilyenről nem tudok. Közvetve van jelentősége. Ha segítettél Talinak a Pilgrimage küldijében (ott van Gethekkel kapcsolatos információ), akkor annak kihatása van az ME2-re, aminek kihatása van/lehet az ME3-ra.
  • Hoz_Hun
    Hát, azért ennyire nem... és közben igen. Alapvetően, ha a föszálat végigcsináltad a lojális küldikkel együtt (ME2), akkor a nagy része megvan (ide vonatkoznak a DLC-k is). De csak hogy egyet mondjak a Conrad Verner-es "küldi" abszolút mellékes és vissza köszön az ME3-ban. Ahogy pl az is War Assetet ér, ha segítesz a Ferosi Asarin (Shiala), Illiumon a szerződésében. De túlnyomó részt nincs jelentősége a mellék küldetésnek.
    Ez igaz az ME1-re is, de onnan jóval kevesebb az ME3 gyakorolt hatás.
  • Fpocok
    Nem tudom mire gondolsz konkrétan. Én a kettőben csak a főküldiket csináltam, nem jártam a bolygókat scannelve.
    Amúgy igen, van olyan, ami később visszajön. Érdemes minél többet megcsinálni. Én kb 65 órát baszakodtam az első két résszel összesen, mielőtt nekiugrottam a harmadiknak, megérte.
  • berlinboy6329
    "Végtoltam" az első részt,most "tolom" a 2.-at,hogy megylegyenek a mentések a 3.-hoz és ma azt hallottam,hogy a mellékküldetések is fontos szerepet játszanak a 3-ban..Hogy vmi gagyi noname mellékküldetés,amit a liftben hall az ember,v mittudomén,nagy kihatással van a 3. részre...Tényleg így van,mert cask gyorsan végszaladtam rajta 10 óra alatt kieggel együtt.

Azt hallottam,h vmi Gethes mellék küldi,ahol vmelyik sektorban kell Getheket ölni,aztán szert teszünk vmi infóra,oszt csá..Aztán a 3-ban ez az info,ami egy mellékküldiben volt,rohadt fontos lesz.
  • Optimus Prime
    Gondolom retail verzió, vagy más... Itt nem tudom áll-e a dolog, hogy a más verzióval készített mentés oda-vissza nem kompatibilis.
    Egyébként milyen géped van? Főkép VGA, driver véget. Valamint próbáltad a Config toolt is? Vedd le a grafikát, mentsd, majd maxra. Futtasd adminként.
  • Akra
    Olyan gondom van,hogy feltettem
    az 1.01+1.02-es patchet és full
    low texture minden. Az egészet
    újra telítettem és semmi változás.
    Mentésem persze patch nélkül
    nem mükszik. ötlet? legalább mentésem működjön :(
  • Calver
    még erre akadtam most rá, nézz rá ha akarsz
  • Ryder62
    Azt utálom a saren boss fightban hogy mikor félig lelődözöd az életét jön egy átvezető majd mikor vissza kapod az irányítást a pajzsai fullon vannak megint.
  • Evoluti0N
    Ha nem beszéled rá, akkor 2x kell harcolnod vele.
  • tarko
    köszi, ezt majd kipróbálom
    amúgy ez a nyomi Saren nem volt egy nagy durranás. 2x vissza kellett töltenem a túlmelegedés miatt, egyébként szinte eltalálni sem tudott
    amúgy ugyanolyan lett volna a bossfight, ha nem beszélem rá az öngyilkosságra?
  • Calver
    Wrex ász, eddig akármilyen karakterrel nyomultam, mindig vittem. téglafal/csótány kellemes kombináció bazinagy lőfegyverekkel, biotikus erőkkel és bájos jellemmel, csípem a tagot.

Garrus-t is szeretem, Vanguard-dal vittem is, de... törékeny. nagyon.

gyorsgombra csak a saját képességeidet tudod alapból kirakni, csapattársakéhoz már külső program kell, mégpedig így: (hosszú lesz, ezért spoiler mögé teszem inkább)

autohotkey leszed, felrak, command hud bal shift-re átállít (biztos meg lehet oldani space-el is, de szvsz így kényelmesebb), aztán autohotkey script-jébe ilyesmit berak - példa, de így tudom legjobban elmagyarázni:

#IfWinActive, Mass Effect
    +1::
    Click, 58, 680
    return

+3::
    Click, 133, 575
    return

első sor biztosítja h csak ME ablakában működjön, csak az elején kell. "+" azt jelzi, h shift lenyomása kell gyorsgombhoz, 1/3 pedig a billentyű maga. Click bal egérgombbal klikkel, mögötte pedig a koordináták vannak, h hova. return "befejezi" a scriptet, kell a végére.

ez saját használatra lett alkotva, szóval 1680x1050-es felbontással működik, koordináták más monitoron mások lesznek - Fraps-el kimentesz egy képet, ott kinézed koordinátákat. a példában shift+1 Liara Throw-ját, shift+3 Liara Lift-jét aktiválja... nálam.

baromi hasznos, mert nem kell össze-vissza rángatni az egeret, és sokkal jobban pörög tőle a harc. persze így is be kell lépni command hud-ba, de nem hinném, h ez bárkinek gond lenne - csapattársak képességeit lehetetlen is lenne enélkül jól becélozni.
  • Calver
    még emlékszem régebben BioWare fórum tele volt ezzel kapcsolatos panaszkodással, szóval eredeti ide v. oda, előjön véletlenszerűen. mondjuk nekem most mázlim volt, egyszer sem mászott elő. ellenfelek ha Sabotage-t nyomnak rád, azt pedig látod, szép vörös villogás van a karakter körül.

Kaidan és Liara is eldől, de tech-es csapattársaknál kevésbé törékenyek, hála Barrier-nek: Garrus-t akármennyire szeretem, nincs semmi aktív védelmi képessége. Electronics pajzs extrája picsafüst, kb egy lövéses a srác, hiába a medium armor. Liara-nak ezzel ellentétben van egy kedves kis Barrier-je, ami nem nagy szám Immunity-hez képest, de legalább valamennyire megvédi. na meg szokásom volt hősiesen lefejelni a neki szánt rakétákat, tekintve h főkarakteremet meg sem karcolták

Wrex meg kb halhatatlan - ha feldobja Immunity-t érkező ajándékcsomagok előtt, semmi nem tudja megölni. Barrier már csak hab a tortán.

így is néha kidőltek hardcore-on, de hát nem véletlenül tanultam meg Unity-t
  • tarko
    most épp Wrex és Garrus van velem. Wrex-et mindig viszem a 2. társat meg cserélgetem.
    nálam se szokásuk folyton kifeküdni, de azért most, amíg én nagyban rohangálok a rakéták elől, addig ők csak állnak egyhelyben és néha elengednek egy-egy lövést
    amúgy ezt nem tudtam, hogy az ő képességeiket is ki lehet osztani gyorsgombra, de valszeg ezt már csak a 2. részben fogom hasznosítani.egyébként engem nem zavar, hogy meg kell állítanom a játékot az ő képességeikhez, néha jól esik nyugodtan áttekinteni a helyzetet.
  • Optimus Prime
    Nálam sose jött elő. Pedig hazai retail, Steam és Origin verziókkal is toltam. Egyedül csaj akkor jön elő, ha valami enemy engineer szétbassza a cuccaim. Míg rájöttem miért és hogyan...

Azt én tapasztaltam, hogy mind Kaiden, mind Liara hamar kifekszik. Magasabb szinten is elsőnek tuti elhull. Liara-Wrex kombó és Kaiden-Ash kombónál is. De egy nehezebb fokozaton, felturbózott Ash-Liara párossal, ha Sentinel is vagy verhetetlen. Szegény Sarennek esélye nem volt ellenem. XD
  • Calver
    ellenben nekem is sikerült most frissen befejezni Infiltrator-ral, és: ajókur...
    először is: még mindig ez a kedvenc Mass Effect részem, hibái ellenére egyszerűen zseniális.
    másodszor: az Infiltrator valami eszetlenül táp. hogy mennyire? jelentéktelen mértékben gyengébb Soldier-nél harci képzettségekben, viszont megvan minden fontos tech cucca, és kb halhatatlan. kisregény következik, de ki kell adnom magamból:

mit veszít Soldier-hez képest:
    - Shotgun, AR: kit érdekel, pisztoly a legjobb fegyver, sniper pedig remek másodlagos használatra. na meg Spectre AR elég pontos képzetlenül is ahhoz, hogy ha kaptam Sabotage-t, simán átváltottam rá.
    - Assault Training: 9% sebzés semmi. fegyver rendesen modolva ad +93%-ot, Commando+fegyverképzettség további +41%-ot. hozzá egyik "legdrágább" képzettség, és hiába ad Adrenaline Burst-ot, felesleges - Commando-val egy páncél moddal Marksmen és Immunity nonstop fenntartható.
    - nehézpáncél: ahogy a játék számolja sebzéscsökkentést, annak hála felesleges, 1-2%-nál soha nem lesz nagyobb bekapott sebzésben a különbség
    - kaszt képesség, avagy extra életerő és regeneráció: extra hp felesleges, regeneráció... na igen, ez baromi jól jön az elején, de később két Medical Exoskeleton X esetén már baromira mindegy, hogy 9 vagy 14.5 hp-t gyógyulsz másodpercenként. viszont első 20 szinten tényleg fáj a hiánya.

mit nyer:
    - hasznos tech képességeket... Sabotage előnyeit szerintem nem kell ecsetelnem, és Overload is iszonyatosan durva tud lenni pár Singularity-vel begyűjtött unszimpatikuson. Damping meh, de 2 pontot megér.
    - a lehetőséget h bármilyen csapattal nyomuljon. ez szerintem a legvonzóbb dolog az egészben - Liara + Wrex valami gusztustalan amit együtt művelnek. és tech-es csapattagokkal ellentétben túlélők: még Liara sem fog lefeküdni attól, ha csúnyán néznek rá (khmm, Tali. de Garrus is)

rá kellett ébrednem, h akármennyire imádom biotikus erőket, azt még jobban szeretem, ha *nem nekem kell használni őket*, hanem csapattársak tanítják ellenfeleket repülni, miközben én agyaggalamb-vadászatot tartok

szóval kicsiny konklúzióm: Infiltrator > all. olyan jól felépített kaszt, h mindkettő "alapkasztját" gyakorlatilag feleslegessé teszi. gusztustalan, imádom.
  • Calver
    pedig ha még tudnád, h mennyivel kényelmesebb, ha be tudod gyorsbillentyűre lőni csapattársak képességeit
    xbox verziónak ez az egyik nagy baja tudtommal: van kőkemény 3 gomb, amire berakhatsz képességet, többihez kell power wheel-el. PC-n van 8 hotkeyed, és bár a command hud sokkal kényelmetlenebb szvsz, ha az ember tudja autohotkey-t használni, simán berakja gyorsbillentyűkre csapattársak képességeit is.

csapattársakból btw kivel tolod? mert nálam hardcore-on se nagyon volt szokása Liara + Wrex kombónak lefeküdni, max néha meglepetésszerű, arccal blokkolt rakéta esetén.
  • tarko
    jájj, elég durva bug.ennél frusztrálóbb dolog nincs is a számomra:nem azért nem tudom megcsinálni mert hülye vagy béna vagyok hozzá, hanem mert a játék nem ad lehetőséget pfuuu de utálom.gyökér csapattársak meg csak kelnek és halnak.azért köszi.
    amúgy összességében tényleg nagyon jó játék.nem hittem volna, hogy ismét el tudja felejtetni velem egy pc-s játék, hogy mennyivel kényelmesebb fotelből, kontrollerrel a kézben játszani:D
  • Calver
    ismert bug sajnos, minden verziónál (eredeti, virágbolti, lényegtelen), és patch sem javítja. szóval... max reménykedni h csapattársak kivégzik
  • tarko
    Hali!
    Nem tudom, hogy csak nálam van-e ez, de rendszeresen előfordul, hogy a túlmelegedett fegyverek elfelejtenek lehűlni.Rohadt idegesítő volt(visszatöltögetésekkel eddig mindig megoldottam),de most itt a végső harc Sarennel, egy nyúlfarknyi élete maradt ÉS MINDEN FEGYVEREM HASZNÁLHATATLAN.Nem tudna valaki segíteni, hogy mit csinálhatnék ilyenkor, vagy hogy egyáltalán miért van ez egyfolytában.