Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

böröczk
Ja persze, logikus : DDD Köszi.

Másik kérdésemre esetleg válasz? Megköszönném : P Bár ha jól sejtem, az lesz, amit magamnak is megválaszoltam, bizonyos fõküldetéses bolygó/rész után kell elbeszélgetni velük..

Kumiho #2179

Meele attack, közel mész az ellenfélhez és lõsz, ilyenkor leüti 😛

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sztem ez nem egészen hardware probléma. BioWare fórumon extrém jó géppel rendelkezõ játékosoknak is van, hogy ilyet csinál. Van akinek van ilyen baja vele, van akinek meg nincs. Persze még mindig az utóbbi a többség. De azért nem ártana ha kijönne végre egy patch rá...
böröczk
Egy borzasztó láma kérdés (illetve kettõ) következik, DE: a csapattársak mellékküldetéseit hogy tehetem elérhetõvé? Bizony rész után kell velük elbeszélgetni?
Súlyosabb kérdés: melee attack melyik nyomorúságos billentyûvel, illetve billentyûkombinációval valósítható meg? mert egy X résznél bizony kifogytam az oda kellõ gránátokból, és nem szeretnék mészárolni, hanem "kézzel támadni" a paragon csíkocska növekedése érdekében.

Amúgy én is rácáfolnék az Engeenier osztály "haszontalanságára", én speciel majdnem azzal indítottam új játékot, ehelyett végülis Infiltrator lett, Oblivionban is kedvemre való volt a tolvaj (leginkább ahhoz tudnám a taktikáit hasonlítani) még a varázsló-harcos mellett.

Kumiho #2179

Nekem is ez van 😞
Végén 2szer kellet megcsinálnom mert lefagyott az intro alatt, bár nekem elvileg ram hiba van =|

Na, én ma már nem nagyon fogok tudni rendesen Mass Effectezni :S Megint lefagyott 15 perc töltés után... pff. Ha most újra belépnék, menne 10 percig jól a game, aztán jönne megint ez. Vagy a biotikus képességek használatánál elkezdene akadni. Holnapra jó lesz kb 2 óra játékhoz :/
cikasz
Engem az zavar a feliratban, hogy azt is ugyanolyan betütipussal és szinnel irják, hogy ki beszél! látod, hogy xyz beszél hozzád és a képernyön megintcsak elkell olvasnod, hogy : xyz : blablabla. Egy hosszabb szövegnél nehéz fókuszálni, hogy most mivan 😄

http://www.akciofigura.hu

Kezdetben nem is. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy a legerõsebb flotta alatt a legerõsebb emberi flottát értettem, az Arcturus flottát ami megy felszabadítani. Szóval jogos észrevétel, mert azt kellett volna írnom, hogy a legerõsebb flottájukat.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Nem.
A fõ vonalon ott van Liara megkeresésének helye, Feros, majd Noveria. Amennyiben Feros vagy Noveria megvolt, kapsz egy újabb helyszínt. Amint ott is végeztél megint mehetsz tovább, aztán jön az utolsó helyszín.

Egyébként ha a sztorira is oda akarsz figyelni és nem akarsz ellentmondásokat vagy ellentmondásos utalásokat, akkor érdemes a következõ sorrendben vándorolni:
Feros, Noveria, harmadik helyszín (direkt nem írok bolygónevet), és így tovább. Liara megmentésének idõpontja rajtad múlik. Jó vele kezdeni (elég könnyû, hiába van ott a végén az a bizonyos rettegett ellenfél, mire oda elér az ember illik gyorsan tönkrevágnia), de nem muszáj. Amennyiben veled van akkor a megfelelõ idõben jutsz plusz infókhoz.

Ha nem az elõre eltervezett útvonalat követed nem lesz semmi bajod belõle (semmi játéktechnikai hátrányt nem jelent), de akkor a játékon belül néhány NPC mondókája kissé hülyén veszi ki magát. Olyan dolgokra utal(hat)nak, ami elméletileg már a birtokodban van, amivel még nem is találkoztál csak azért, mert nem azt a sorrendet követted amit a készítõk elképzeltek. Viszont ha a megfelelõ a sorrend, akkor pontosan tudod mire utalgatnak.

SZEG007
a legerösebb flotta nem az embereké

No igen. Ha életben marad a council, akkor végre kegyeskednek az emberiséget is bevenni, miután alaposan kivéreztették a legerõsebb flottát.
Gyakorlatilag a játék lényegi döntése nem a jóság vagy ennek ellenpontja, hanem hogy az emberiség vagy az idegenek érdekeit/szerepét teszed elõtérbe.
Ha hagyod kinyúlni a tanácsot (netán kimondottan megmondod hogy ott dögöljenek meg ahol vannak), akkor az emberiség nagyobb megbecsülésre és jókora elõnyre tesz szert, jókora felelõsség mellett, de a lényeg hogy kimagasló hatalmi pozícióba kerül.
Míg ha a tanács megmarad, akkor csak egyenrangú játékos lehet a többi 3 mellett, de marha nagy vérveszteség árán.

Prince23
Most már az utolsó csillaghalmazban vagyok, Novoriában... már bejártam mindent, még a mi galaxisunkat is, a Holdon.
ugye az uccsó küldetés ez (Novo)?

TPS-hez nyilván jobban illik, RPG-hez viszont kevésbé.
Én sem vagyok fan, mégis nagyon tetszik a KotOR, persze egy népszerû univerzum bármely játékra rásegíthet, de ez természetes. Persze már a KotOR sem hardcore RPG mivolta miatt emlékeztes, tehát a BioWare következtesen követni látszik a maga is egyszerûsítõ, könnyedebb RPG-k felé vezetõ útját.

Azért a Dragon Age-re kíváncsi lesze, elvileg az lenne hivatott a komolyabb RPG iránti igény kielégítésére.
Fenrir
A lift amúgy azért lassú mert ott tölt be tereket a játék. Btw a Fellegvárban a dokkba vezetõ lift azért jó mert ott szokták elmondani a híreket is, hogy éppen mit csináltál a nagyvilágban 😊

A halál csupán a kezdet...

Harc sokkal jobb mint a Kotorban 😊

Shongi
KotoR-al én úgy vagyok, hogy sokan dicsérik, de nem vagyok biztos benne, hogy akkor is ennyien tennék, ha nem SW univerzumban játszódna, nekem pl pont ezért nem jön be legyen bármennyire is jó az RPG része.

TDU:Shongi Cars: A:Koenigsegg CCR, B:Noble M400, C:Ferrari 612, D:Jaguar XKR Coupe, E:Nissan Skyline, G:Ferrari 250GTO Ferrari F40>everything else...nuff said!!!

Shongi
Lehet hogy nem éppen szépen fogalmazott, de gyerekes módon azzal fenyegetõzni, hogy "juj el is megyek innen, csúnya bácsik" sem sokkal jobb.
(mint látható nem léptél le, ezért mondom hogy csak egy ovis fenyegetõzés volt)

TDU:Shongi Cars: A:Koenigsegg CCR, B:Noble M400, C:Ferrari 612, D:Jaguar XKR Coupe, E:Nissan Skyline, G:Ferrari 250GTO Ferrari F40>everything else...nuff said!!!

Elõsször le akartam húzni a játékot a sárga földig de aztán egy-két apróság miatt megenyült a szivem 😊

A grafika mesés, a hangok jók, a design, történet 5-ös.

Elején idegesített a lift lassúsága, meg h minden 3. szobában tölt (3G rammal), a következetlen mellékküldetések (katonaként minden kis szaros ugráltat), de aztán ezek helyrerázódtak ahogy haladtam elõre.

Viszont a célkereszt, fedezékbe vonulás(jó lett volna neki külön gomb) zavar.
A witcher után furcsa h nincs a világnak ciklusa, az NPC mindig ugyanazt csinálják (semmit), nincs élet a világban. De a kotorok is ilyenek voltak úh végül is nem nagy ügy.
De itt a gond, ugyanis a Kotor minden tekintetben fölülmúlta a Mass effektet, érdekesebb volt, változatosabb, jobb a történet, a világ, minijátékok és persze ott voltak fénykardok.

Úh összességébe visszalépés a játék, és csalódás számomra, bár lehet h a végén lesz valami nagy csattanó ami miatt megváltozik a véleményem.

Jah igen azt kifelejtettem hogy a második postodban eléggé más van mint az elsõben pedig azt probalod magyarazni vele, valószínûleg ebbõl jött az hogy szerinte a sajat mondataid nem tudod ertelmezni<#vigyor>

Nos az a helyzet hogy a mondat elsõ felében még igaza is volt a beszólónak, csak elég gyökér módon adta elõ magát😄

igy nézett ki:

-pont emiatt felesleges az ilyen képességekre pontot rakni, illetve értelmetlen mérnökkel kezdeni a játékot.

-Már miért lenne értelmetlen?
Neked halvány fogalmad sincs arról, hogy mi az az RPG.

-Világos. Ha úgy gondolom, hogy egyik képesség kevésbé hasznos, mint a másik, az azért van, mert fogalmam sincs arról, mi az az RPG.

Komolyan, a logikád mint egy szõke nõé.

Tehát miért is nem tudod mi az RPG? Azért mert az RPGnek a lényege nem az hogy te legyél a hüdeüberkirály megasupergyilkológép. Az RPG SZEREPJÁTÉK. Belebújsz egy karakter bõrébe és megpróbász úgy játszani ahogy szerinted az adott karakter tenné.

Persze ME inkább egy interaktív akciófilm mint RPG de akkor is pont elég szerepjáték van belevegyítve hogy a mérnök épp azért ne legyen értelemtlen mert valki mérnökel akar játszani, ebbe a szerepbe akar belebújni.

Szóval nem akarlak bántani, se folytatni semmilyen flémet, dé tényleg az jön le az embernek a postjaidbol hogy nem vagy tisztában a szerepjáték mibenlétével. Egyetértek abban hogy nem tûröd el a srác stílusát, de a mondanivalójába azért volt némi igazság.

Köszönöm! <#smile>

Én mindig Garrus-t és Tali-t vittem magammal, tehát engem nagyon nem érintett 😄

1ébként mind1 h melyiket rakod hova, még a map végén eldöntheted melyiket akarok élve látni 😉

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Prince23
Akkor ez alap? H ashet meg alenkot teszik oda? ez eléggé negatívum...

Vá, igazad van... most vettem csak észre :S
Bár mint látható neked problémáid vannak a szövegértelmezéssel, így betudom a dolgot annak, hogy nem vagy teljesen komplett és nem tudod mit (beszélsz)írsz le.

Na én ezt nem tûröm tovább. Részemrõl leléptem ebbõl a topicból.
Jobb topikokban az ilyen beszólásokat kapásból törölnék, mert a béka hátsója alá viszik le a topik színvonalát.

Spoilert használj 😄

1ébként kettejük közül kell választanod, asszem 😊

Esetleg spoilert nem használnál? Van még itt pár ember, aki nem játszotta ki sztem...
Btw, benne van a kódexben, hogy éjszakánként lekapcsolják a digitális eget. És sötét lesz... Amúgy igazad van, van ilyen "beépített" életritmusunk, de biztos, hogy ez ilyen lenne az ûrben is? Na mindegy, én nem vok vmi ultraokos ember, de ezt akkor is helytelenül írta az író 😛
Prince23
Katasztrófális döntésen estünk át a ME-en Sheparddel. Nagy döntés hozatalon álltam vele Sarina geth bázisán, egy trópusi bolygón. Sajnos Alenkó hadnagyot elveszítettük😞 Ashleyt választottam, természetesen. Nagy gyász van a Normandián. Súlyos veszteség ért minekt😄
Amúgy ha mást valakiket raktam volna be a csapatomba, mondjuk Liarat és Garrust, akkor ugye valamélyüket kellett volna felajánlanom az alien csapatok élére? Vagy ez aalap, h Ash és Alenkot kell berakni? gondolom nem... véletlenül, sajnos õket raktam be... és inkább a bombahatástalanitó Ash mellett maradtam, nem mentem segíteni Alenkonak.
Pedig bírtam, inkább Garrust vagy Talit ill Liarat kellett volna feláldozzam.😄

Macccy
Csak a Mass Effect játékosnak van szétcseszve a bioritmusa a sok átjátszott éjszaka miatt <#vigyor>

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

Macccy
mûködik a billentyûzet 😊

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

jjj
Shongi
Gondolom nem úgy értették hogy a pontos idõt érzik, csak az idõ múlását, és ez teljesen rendjén van, az embernek van "beépített" életritmusa ha nem tudnád...

Magiszter
Én úgy érzem hogy 10:10-perc van. Mi ezen a logikátlan? <#idiota>

Elolvastátok a játék dobozában található novellát? Enyhén szólva rossz 😄 Jó, persze, megvan benne a Mass Effect hangulat, de tele van hibával. Én mondjuk nem bánok helyesírási hibákat, mert mindig a történet számomra a legfontosabb... De még csak nem is a helyesírási hibákkal van a baj. Hanem a logikai problémák kínosak kissé. Pl, hogy egyet említsek (nem idézve írom): Shepard megérkezik Chora Odújába 2 haverjával, hogy beszéljen a részeg fickóval (gondolom ismerõs). És a barátai között ott van Liara is 😄 Na de kérem, a részeg fickóval (Haren a neve, ha jól emlékszem) a játék elején lehet/kell beszélni, nem? 😛 Liara akor még sehol sincs. Plusz van mégegy orbitális baromság: Az író szerint a Fellegvárban nem kapcsolják ki a fényeket éjszaka sem, de az ott lakók megérzik az idõ múlását. ÉRZIK, ahogy megy az idõ -.- Eheheh

De ettõl függetlenül olvassátok el, ha még nem tettétek volna meg. Mert egészen érdekes a története. 😊
Nincs róla kép.

Ashley-rõl, aki még ki is néz valahogy, nincs kép?

Megfontolandó. Tudod, az Off topicban senki sem idiótázza a másikat. Érdekes, hogy te feljogosítva érzed magad rá. És nem elõször adod elõ. Régebben a wazerolókat sértegetted itt. Kíváncsi lennék, honnan veszed ehhez a bátorságot, ki a fenének képzeled magad. A viselkedésed alapján egy tizenéves kis szaros vagy, azok szoktak így viselkedni. Azzal a korosztállyal meg nemérdemes vitába szállni, észérvek nem hatnak rájuk.

Az meg külön érdekes, hogy a warezolóknak se a tevékenységét szóltad le, személyesen õket sértegetted. Ahogyan teszed ezt velem is.
Miért is kellene eltûrnöm egy magadfajta színvonaltalan ember sértegetését? Itt lenne az ideje, hogy a házigazda lépjen az ügyedben, azt hiszem egy egyhetes bannolás jót tenne a hozzászólásaid hangvételének.

Liara a játékban sokkal helyesebb.

Ez pedig Liara (Ali Hills)

http://www.imdb.com/name/nm0385029/
rotator
Én mérnökkel kezdtem, úgyhogy értelemszerûen Tali egyszer sem volt még a csapatban. 😄

rotator
Ez a része kellõen szörnyû és béna is lett emiatt.

Ha valaki kiváncsi rá, hogyan is néz ki Tali a maszk alatt😊)) nos íme Tali!

[/img]

Egészen pontosan Liz Sroka, http://www.imdb.com/name/nm2245907/

asszem im in love😊))
Magiszter
Hehe <#hehe> Én is beragadtam oda egyszer. Le akartam parkolni elõtte de túlmentem és hopsz. Vagy 10 percig zsonglõrködtem mire kiszabadult. Lényege hogy a fúvókákat és a kanyarodást kell használni. No meg a hátra menetelt. Ki lehet szedni csak türelem és manõverezés kell hozzá.

BaLeeX
Értem, akkor így teljesen más a dolog. 😊

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

De akkor a végén nem kell új vezetõt választani nem ?

Snexi
Próbáltam de nem mozdul,talán ha ott hagyom és vissza jövök akkore eltünik onnan?

1. Nem.

2. Ua, mint másik esetben.

Macccy
Na tegnap még este belevágtam, elkezdtem. Fekete csaj, elég jó bõr lett, aggresszív amazonnak szántam ráadásul. Egy óra volt mire megcsináltam a helyes kis arcát és az adatlapját és körülbelül 50 perc nyers játékidõt tölthettem az Éden 1 -en. Szórakoztató a felfedezés és a játék egyszerûen gyönyörû ... Tuti el leszek ezzel 20-25 órát 😊

Azt azért jó lenne, ha kivehetném a lemezt és helyettesíthetném egy no-CD fájllal, mer néha eléggé kattog már a drive :s