Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
Emberek!!!! Végigvittem e nemes játékot!!!! 20 óra 59 percembe került, s minden csillaghalmazban jártam😄
Kijelenteném: minden idõk LEGJOBB RPG-je (nem az egyik), JELENLEG!!!!!!!!!!!!!!!! Felháborító a 7990- ár. Persze nekem, nekünk ez jó, de akkor is! Ez egyminõségi játék. Többszöri végigjátszásra nagyon alkalmas. Full hangulatos. A sztori mindenképpen kiemelkedõ, és az eddigi játszott rpg-ék közül sztem ez a legjobb, leghangulatosabb, legösszetettebb, de ugyanakkor fullon érthetõ történette rendelkezõ cRpg, amit valaha láttam. Nagyon örültem annak, h nem fullad a játék vége Jade Empire, The Witcher, Assassin Creed (bár ez nem rpg) bossfight stilusára! Viszont.
BEATUFUL GAME!
Grafika: 9.5, bár tudhatna több fps prudukálást is, átlagban 30-55 közötti, viszont a Witchertól meglepõ módon sokkal optimalizáltabb!!! És ez tény
Hangok: 10, tökéletes, precíz kidolgozottságúak, borzasztóan. CoD 4 mostantól a Top2. helyen van hangi tökéletesség terén
Hangulat: sztem egyértelmû!
Küldetés felépités: egyértelmû!
Játszhatóság: egyértelmû!

cikasz
Nos a megoldás a következö (legalábbis nem fagyott azóta) a hardveres hangot kikell kapcsolni!

http://www.akciofigura.hu

Nos igen, most jöttem rá én is ebben a szent percben xD
böröczk
Javaslom a keresés opciót : D

Kumiho #2179

Vá, de kb hányadik sor ez a DisableHWShadowMaps a bioengine-ini-ben? Mert sehol sem találom :S
Sztem is... 😄 Mégis akkor mirõl beszéljünk? A játékról is szinte csak úgy lehet beszélni, hogy használunk közben spoilert. De azt használni is kéne rendesen persze 😛 A gépes fagyós problémákat is itt tudjuk megbeszélni a legjobban. Ugyanis népszerû a topic, az SG-n sokan vannak és legalább magyarul írogatunk, mert ez magyar fórum 😛 A warez meg mostanában nem olyan gyakori itt... Amit tudok törlöm, + sokan átfáradtak már az off topicba.
Hát én ezt tuti kipróbálom, mert a procim jóval vacakabb a videókarimnál 😛 És egymagos persze... és ez elvileg egymagos prociknál mûködik.
Prince23
Sztem is... ha ez mind itt megvalósulna, akkor nem lenne 5000 hsz sem.
amúgy -speciel én- én direkt a segélykérés miatt járok ide. És örülök, h létezik ez az sg.

Teljesen okés így.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

SZEG007
upsz fajta akart lenni😄

SZEG007
amugy SG forum nem valami alkalmas a játékkal kapcsolatos informáciok megdumálására, mert itt egyesek warez, mások müszaki problémákkal, megint mások spoilerekel tömik tele a forumot, ezt a falyta vitát valami magyar fansite forumra kéne vinni. vagy altopicokat létrehozni, mert ez igy jelenleg nevetséges. Amugy SG forum motor képes altopicok létrehozására egyáltalán egyáltalán?

SZEG007
akiknek sürün kikapcsol a gépe, sokszor fagy a játék azok gondolkozanak el valami jobb hütés beszerelésén.

Prince23
A gépem már másodjára kapcsolt ki. Figta magát és leállt. Mintha kikapcsoltam volna. Vajon azért, mert túl meleg van?

Illetve Fraps nélkül megy...

Viszont nálam nem indul el, ha abban a szekcióban átírok bármit is. 😞

Pont fordítva, mert alapból nyomja cpu-ról.

tobias88
Annyit csinál, hogy a GPU nem segít a CPU-nak, ezért a vkarid gyorsabb lesz, de a cpu teljesítmény lassul! Azoknak használ ez, akiknek a procija jobb, mint amilyen videókártyához szükséges lenne!
Arra tud valaki valami megoldást h ha megnézed a Squadot vagy Inventoryt és visszalépek, célkereszt helyett a windowsos egér lesz ott és nem tudok semmilyen gombot nyomni mert nem reagál :S

Örülj neki h csak kétszer 😛

cikasz
Nekem a "játék inditása" gomb lenyomása után 51 másodpercel jön be a bioware felirat. De ezekkel a kifagyásokkal a f@szom kivan már! most mióta játszani próbálok 2x fagyott ki a gém! Mivel MINDEN más játék fut rendesen igy ezzel van a baj. Nem igaz, hogy nem tudnak letesztelni tisztességesen valamit mielött kiadják!!!!!

http://www.akciofigura.hu

Nekem hardweresen van, bár Sound Blaster kártyának kéne bírni 😄

Hm... úgy tûnik, hogy ha a vezérlõpultnál a hangbeállításoknál is leveszem a hardweres gyorsítást, akkor nincs gond. Legalábbis eddig nem volt gond. De már ezt is óvatosan jelentem ki, ahhoz, hogy biztos legyek ebben, minimum 2 óra játszás kell, nem fél óra...
Találtam egy ilyet a sprintelésre, de nem próbáltam még:
"Line 122: (allow sprint all the time)

Default:
m_fMovementWalkRunTrans=0.8

Change to:
m_fMovementWalkRunTrans=1.0"
Valamelyik iniben lehet ez. Mondjuk a bioware fórumon volt, s írták, hogy mindenféleképp másolatopt csinálj a mentésrõl, ha véletlenül elcseszné.

8.5-ös ATI driverem van, a legújabb a 8.6, de azzal sok baj van a Mass Effect-nél. Amúgy a realtek driverbõl is a legújabbat tettem fel. Nemtom mit kell ügyködni, hogy végre ne fagyjon :S
Amikor harcban állsz vagy valami közvetlen fenyegetés van a környezetedben, akkor nem menthetsz. Liftben állva sem lehet menteni. Meg akad pár helyzet ahol nem fog sikerülni. Amúgy az F6-al lehet normál esetben gyorsmentést csinálni. Ha ez nem megy sehogy sem és teljesen eredeti a játék, akkor ott valami komoly gond van. Ha netán crack van feltéve, ott a hiba. A kezdeti crack-ek egy részénél ez bizony hiba maradt. Amolyan védelem a programban, hogy bizonyos idõ után nem enged menteni, csak az autosave mûködik.

A fegyverek fejlõdése alatt mit értesz? Ahogy növekszik a szinted, úgy tudsz egyre jobb cuccokat találni (nagyobb verziószámúakat azonos típusból mondjuk) és vásárolni. Emellett ott a fejlesztés lehetõsége. kell hozzá weapon mod meg ammunition mod. Ráböksz a fegyvernél lévõ üres rubrikára és feljön a módosításokat tartalmazó ablak. Ha van mod-od akkor beteheted a megfelelõ helyre.

A fegyverek pontossága részben függ a fegyvertõl (természetesen vannak adott fegyverkategórián belül pontosabbak meg kevésbé pontosak is), de részben függ attól is, hogy az adott delikvens rendelkezik-e megfelelõ szinten hozzájuk fegyverspecializációval. Minél magasabb egy adott fegyverre a skill értéked, annál pontosabb és nagyobb károkozó képességû lesz a fegyver.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

SZEG007
közelharc ugy müködik, hogy odamész az ellenfél mellé és megnyomod az egérgombot amit tüzrlésre is használsz, és egyszerüen puskatusal levered az elötted állot. Krogan harcosok ellen nem müködik amugy.

Beszélgess a társaiddal. Nem kell minden feladat után, de néhány szintlépésenként azért illendõ. Nagyjából a 3-4. elbeszélgetés környékén (vagy ha mindig egy fõ vonalhoz tartozó feladat megoldása utánra idõzíted a beszélgetést, az is tökéletes) kibökik mi a szívfájdalmuk és ekkor lehet rámozdulni a dologra (elkérni a koordinátákat, jobban utánakérdezni, stb.).

Basszus ember, használd már azt az átkozott spoiler-t legyél kedves! Nézd meg miként kell csinálni. Le van írva a makrók-nál és azt használd. Van akinek ártasz méghozzá sokat ha így spoiler-kedsz.

Vagy legalább hagyj ki jó sok helyet miután beírtad, jól elkülönülõen a spoiler szót, amennyiben nem akardo használni a beépített lehetõséget, és cak aztán írd.

Nah én akkor határoztam el h másodszor jól kibaxok velük 😄

Milyen driver-ek vannak fenn?
Nekem ezt a 10-15 percenkénti kifagyogatást folyton játszotta a program, beállításoktól függetlenül. Sõt kezdetben az istennek sem akart elindulni. Késõbb kiderült, hogy túl régi volt a videokártya driverem. Mondom oké, frissítsük a javasolt legújabbra. Na eztán elindult, de 10-15 percenként fagyás és halál.

Kerestem egy régebbi változatot a driver-bõl és lássanak csodát, azóta ha ki is fagy (4-6 óra folyamatos játék után), az nem a graf miatt van, hanem az átkozott Realtek audio hangvezérlõ miatt. Az akasztja meg a hangokat és vágja taccsra a gépet.

Az sem árt, ha az ember nem erõlteti elsõre a legnagyobb felbontást. Bár elméletileg tudná a hardware-em de a játék mégsem hajlandó futni nálam 1280x1024-ben.

Prince23
Oké már meg van oldva, thx VI-s segítséget.
Spoiler!
Most a Fellegvárban vagyok, és a Tanács nem akarja, h én is Iloszba tartsak a Normandiával, sajna elkobozták a hajót is. Most épp a Fluxba tartok, Anderson kapitányhoz.

Csak ez fagy, és szoftveresre vettem a hangokat a játék beállításainál. Ugyanis Realtek AC'97-es hangkarim van.
Audio beállítása hardveresre/szoftveresre? Valaki írta, hogy neki volt ilyesmi gond. Más játék nem fagy?

Vááá, nem igaz, hogy nem bírok játszani a megvásárolt játékommal!! :C Ez a hihetetlen mennyiségû 15 perces töltés, és fagyás megöli a játékélményt. Elsõ végigjátszásra (a tört verzióval) csak a végén volt ez ilyen gyakori, és úgy még kibírtam, de most ez így nagyon nem okés. Mindent kipróbáltam, amit probléma megoldásnak írtak a hivatalos fórumon, de egyik se vált be.
pubiloál
Voltál már lent a Hot Labs-ban? ott beszélni kell a csávóval, aztán kinyírják, egy kódot kell bediktálni a VI-nak, aztán vissza fel a Rift Stationra, és ahol volt egy lezárt ajtó, amit droidok is védenek, ott kell menni végig körbe és majd ott lesz "valahol" 😊

Japep
Nem tudom, "!" jel van, de ahogy odamegyek egybõl lesz egy másik... :S
De rögtön harc után sem tudok, pedig még mondják is, hogy "All clear"... 😊

:S

CHELSEA FOOTBALL CLUB

BlackShadow
én általában pár bolygónként odaszoktam menni hozzájuk hátha mondanak vmi újat. szerintem megvan szabva vmi belsõ óra ami után új szövegek jönnek elõ, mert én spec a fõszálat mindig a legvégére hagyom, és addigra már mindenkinek megcsináltam a mellékküldetését 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

rotator
Ha megjavítottad a reaktort akkor már nyilván beszéltél Mira-val /õ a helyi VI/ is. Márpedig õ olyan szájbarágósan mondja el mit kell csinálni, hogy annál jobban senki nem tudná itt se.

Why so serious?

Prince23
Menteni csak úgy tudsz, ha nincs harci állapot! Ergó lehet!

pls vki nem tud segíteni? #4983

Akkor lehet ha nem vagy tûzharcban, nincs a térképen piros pötty, nincs a térkép jammelve (tehát nincs ellenség a közelben).

Mi az a Mátriarka ? 😄

Japep
Hello!
Amúgy menteni csak akkor lehet, ha a játék engedi (F6-tal)? Néha 30 perce várok, hogy menthessek, de nem engedi...megunom, kilépek és kezdhetem elõrõl.

Amúgy a fegyverek fognak fejlõdni? Mert most még nem igazán pontosak/hatásosak.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Igen, õ volt Bastila. Kaidan hangja meg ugyanaz aki Carth volt a Kotor-ban. A doki meg Bastila anyukája volt. Szépen összejöttek újra. 😊

Why so serious?

Prince23
Végsõ elkeseredésben vagyok! Így még nem akadtam el. Novériában vagyok. Keresem a mátriárkát. Liárát elõtte helyetesítettem Wrex-el, mert ugyebár még is csak az anyjáról van szó. És próbálgatok példaképpá válni, d enem tudok, viszont kiegyensúlyozott vagyok.
Na a lényeg:::
Keresem a 15-ös csúcsi szakadék szállást, ahol a mátriarka tartozkodik. A reaktort megnyítottam meg minden, de nem tudom hogyan tovább a mátriárkához😞
pls vki mondja el mit kell csinálnom (kódtörésem alacsony, bár remélem nem ettõl függ majd a mátrárkával való találkozásom, mert már fejleszteni azt nem tudom))

böröczk
Engineer nagyon jó, pár napja vittem végig vele. 😊
Gránátokat pedig tudsz még találni, amikor visszaérsz a kolóniára akkor a lövöldözõ Fai Dan és haverjai mellett van egy láda, abban van még.
Csapattársak közül csak Garrus-nak és Wrex-nek vannak mellékküldetései /meg Tali-nak egy fél/. Beszélgess velük sokat aztán majd mondják.

Why so serious?

Azt nem tudom, külön melléküldetést nem is fedeztem fel, max Wrex mikor rinyál meg mikor Ashleyvel akciózik😛

takysoft
és a nõi Shepardról nincs kép?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity