174
 • Seten
  #174

  "Az első rész véresen komoly, mint egy háborús film, semmi humor nincs benne"


  Mivaan? :)

 • gregtom6
  #173
  Még annyit hozzáfűznék, hogy kiskoromban láttam utoljára az 1.filmet, és le voltam tőle nyűgözve, alig értettem, és tényleg komoly volt az egész. Nézzétek meg, jó van ott is vicc, nem azt mondom, h nincs, de nem ilyen idiótaságok, mint a 2.-ban...
 • gregtom6
  #172
  Üdv. Én is megnéztem, ezer éve láttam az első részt, szóval most megnéztem azt is, meg az újat is.
  Az első rész véresen komoly, mint egy háborús film, semmi humor nincs benne, de ez így a jó. Hisz ez NEM gyerekeknek készült elsősorban....
  A második:
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  -tele szóviccel, ami fárasztó, még csak vigyorogni se lehet rajtuk...
  -sátán macska dolog lehet, h jól néz ki, de tudni lehetett előre, h valami hülyeséggel lehet egy ilyet legyőzni...
  -hát a végén a karatézó kutyától eldobtam az agyam, h hogy lehet ekkora baromságot kitalálni, meg a végén a kártyázás is egy eszméletlen baromság. Hát hogy lehetett ilyen szart kitalálni? Fel vagyok háborodva
  -Mr. Teufel személyisége zavart nagyon, elvégre ő volt a főgonosz, most meg mintha nem is ő lenne. Még hogy ő szolgáljon ki mást? Meg az elnök is? Az 1-ben soha nem csinált volna ilyet, nézzétek meg, h ott milyen komoly az egész film, ez meg kész vicc....
  -dvd-re formált összenyomott autót betette Grabowsky a dvd lejátszóba, sztem az is hülyeség volt, meg a végén a Torzonborz igazi alakja...

  Ha ezeket nem tették volna bele, akkor meg lettem volna elégedve vele. De ne mondja azt senki, h ezek jó ötletek voltak...
 • Gregorius
  #171
  Igen, az teljesen olyan volt, mintha bejött volna a végére egy japán forgatókönyvíró.

  Megnéztem én is a filmet. Megvettem DVD-n. Csupa rosszat hallottam róla előtte, de éppen lementünk hétvégére vidékre, és gondoltam, hamár úgyis sokan leszünk, beruházok rá.

  Hát az eleje a filmnek igen lassan indult be. Nagyon vontatott volt, és visszafogottan sziporkázó. Aztán ahogy haladt előre a film, és kezdtek kibontakozni benne a szálak, egyre magával ragadóbb lett. ÉS amikor úgy tűnt, hogy na, most aztán tényleg beindulnak a dolgok, és tényleg olyan hangulatot árasztott magából, hogy egy remek film, na akkor jött a karatézó kutya. De szerencsére vége lett annak is egyszer. Reménykedtem, hogy többet ilyet nem látok. Ám a garancia erre az volt, hogy pont, amikor bemelegedtem a filmre, vége lett az egésznek.

  Még szerencse, hogy a végéről ordít, hogy trilógia lesz.
 • spike0007
  #170
  Megnéztem Én is és nekem nagyon tetszett! Ugy volt jó ahogy volt! Méltó folytatás! Macskafogó 1-2 rulezz!!!
 • W B
  #169
  nah, én is láttam eme "művet"
  a film amolyan közepes és jó közt van.
  Érdekes volt az, hogy M16 mellet még ppsh is van (fegyverek) illetve APC, ami az Aliens-ben volt. (ezen pl. szinte besz*rtam.
  Helyenként tetszet az hogy nem sima rajz, hanem használtak 3D megoldásokat, de volt ahol nagyon nem passzolt.
  A film túl hamar abba maradt, és vannak szereplők akik az első részben is szerepeltek, de itt alig volt szerepük, lényegében nem is volt értelme őket vissza hozni, csak néhány plusz poénnak.
  A végén a "titánok harca" az szánalmas, volt. De a korda gyuris poén az jó volt.
  Tetszet az a Hofis plakát. (amikor a patkányok nézik, hogy mit művelnek a rendőrrel a macskák)

  röviden ennyi, egy nézést megér. Inkább ez mint a kis vuk agyrém
 • timantes
  #168
  nekem tetszett ez a mese , viszont a végén az a karatézó kutya az szánalmas volt
 • Dick Riddick
  #167
  Én egy nagyon kellemes péntek estét áldoztam fel az életemből ezért a filmért. Az első rész a mai napig az egyik kedvencem, igazi meghatározó élmény.
  Egyszerűen nem hiszem el hogy ennyire futotta a kedves készítőktől. Annyit láttam az egészből, hogy ismét egy jó adag pénzt húztak ki a nézők zsebéből.
  Hihetetlen...
  Amikor először láttam South Parkot, azonn viccelődtünk a bátyámmal hogy a költségkeretet elk*rvázták, elitták, elkaszinózták a készítők, és a kijózanodás után két nap alatt kellett összehozni valamit a semmiből (mellesleg a sorozat szintén a kedvenceim közé tartozik). Hát a Macskafogó 2 is ezt a tendenciát mutatja nekem, csak a végeredmény inkább kiábrándító mint vicces vagy esetleg érdekes.
  Olvasgattam néhány fórumon a véleményeket, van akinek tetszett, van akinek nem (szerény véleményem szerint a második csoportban van a nézők többsége).
  Egy biztos, a moziban én sem nevettem, de senki más sem!
  Nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy ez az első rész folytatása, bármennyire is szeretnék. Erre utal a cím is. És pontosan ezért volt olyan nagy csalódás nekem. Ha más címet adnak a filmnek, egy egyszerű közepes minőségű rajzfilmet kapunk, semmi zúgolódás. De azoktól az emberektől akik az első részért felelősek, ez tényleg felér egy árulássa. Utoljára a Mátrix 2-ben csalódtam ekkorát (a harmadik részt meg sem néztem moziban).

  A véleményem: Kérem vissza a pénzemet!
 • sztyui
  #166
  Megnéztem......sajnos.
  Többet nem is érdemes írni róla.
  Poén: 0
  történet: 3
  szinkron: 0
  összevisszaság: 5
 • Zóanagyvarázsló
  #165
  *
  Emellett, igazán leírhattad volna a saját véleményedet kifejtve, ha már ennyire kíváncsi vagy másokéra.
 • Zóanagyvarázsló
  #164
  Egy véleményt le lehet írni többféleképpen is. Ugyanez igaz a kérdés feltevésre is. Jelen esetben a stílusod miatt nem biztos, hogy komolyan fognak venni. Olyan ez, mintha a színházból kitóduló emberektől kérdeznéd, hogy minek járnak ilyen helyre, amikor a mozi sokkal olcsóbb, nem kell kiöltözni, sőt szerinted hülyeség az egész. Emellett, igazán leírhattad volna a saját véleményedet, ha már ennyire kíváncsi vagy másokéra.

  Egy rövid válasszal azért részemről megtisztellek. Ugyanazért lehet szeretni ezeket is, amiért egy élőszereplős filmet. Humorért, történetért, látványért, izgalomért, mert érzelmeket vált ki belőlünk, mert adott esetben elgondolkoztat, esetleg szórakoztatja a gyerekeket. Az általad említettekről, így a Macskafogó 2-ről sem tudok konkrétumot mondnai, nem láttam még közülük egyet sem.

  Ugyanakkor meg kell jegyeznem, nem minden rajzfilm vagy animációs film mese, ez utóbbi csak a megvalósítás módját jelenti, de tény, hogy gyakran alkalmazzák mesék feldolgozásához és a fiatalabb korosztály megcélzásához.
 • zmeor
  #163
  csak a véleményemet írtam le... de azért várnék egy választ is rá
  mi a jó ezekben?
 • gz8
  #162
  Köszönjük a konstruktív hozzászólást.
 • zmeor
  #161
  nem tudom hogy mit esznek az emberek az ilyen kalap szar filmeken.
  macsakfogóék meg egon és dönci meg bűbáj meg lecsó meg a mézengúz meg az összes többi mese katasztrófa film
 • martinho040150
  #160
  én az elején nevettem az FHM reklámján
  a film pedig kalap kakszy
 • B0B0
  #159
  Többen mesélték, hogy végére fele annyian voltak a teremben, mint az elején
 • Picar77
  #158
  szerintem azért annyira nem szar mint ahogy itt egyesek mondják, egyszer lazán nézhető
  az tény hogy az egynek a közelében sincs, de van ettől milliószor szarabb film...
 • a.carkey
  #157
  Egy ilyen szóvicces poén volt amin felnevettem:
  D&B

  :)
 • Seten
  #156

  Cin City - Sin City :)

 • NZiM
  #155
  Akkor így már értem az angol szöveges dolgot. Mindenesetre számomra furcsa egyveleget szült, mindegy.
 • Dzsini
  #154
  mert külföldön is vetítik (majd), és mert az első részben is minden kiírás angolul volt (1986ban), az is megjelent külföldön (bár a Cat City angol szinkronja elég gyengécske lett szerintem)
 • NZiM
  #153
  Hali. Én tegnap láttam, sajnos ezt tényleg "kár volt elkészíteni" - hogy az elöttem hozzászólót idézzem. Hihetetlen volt azt látni, hogy az emberek a moziban teljes csöndben, egy szem nevetés nélkül képesek voltak velem egyetemben végigszenvedni a filmet. Nulla poén, nulla sztori, nulla az egész. Ne haragudjon meg senki, de ez egyszóval **ar.
  Ez az első film meggyalázása. Nekem nem érte meg az 1000 Ftot amit kiadtam érte. Ja és még valami: mostanában nagyon nagy a magyarkodás mindenütt, hát kérdem én: miért van az egérváros Cin Cityre keresztelve és a Rendőrkapitányság helyett miért van Police Station? Ezek csak apróságok, de ha már magyar filmről beszélünk (tudtommal az) akkor miről is beszélünk???... R.I.P. Macskafogó :( :(
 • a.carkey
  #152
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Például a kihangosító hangszóró szétporladása üvöltés hatására. Vagy Safranek folyamatos szívatása is (ez utóbbi hiányából fakadóan pláne nem értettem, miért áll a végén mégis bekötözött fejjel az esküvőn).


  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Mert 1x behívták az irodába, pont a végén ...


  Számomra azonban nagy csalódás, különösen, hogy az első filmet akarták MINDEN ÁRON TÚLSZÁRNYALNI, nem egy hozzá kapcsolódó folytatást készíteni. Borzasztó erölködés volt.

  Oké, volt pár tényleg szorakoztató poén, egy-két jó dialógus, de valahogy tök üres volt az egész.

  Először is mintha nem lett volna forgatókönyv, vagy valami nagyon szar, vagy valamelyik szponzor (vagy az összes) belepofázott volna az írásba. Nem tudom, de aki írta, remélem nem ír többet.

  Az animációval, a szóviccek többségével, a hangokkal nem volt probléma, sőt ..., de tény, hogy egy bizonyos harcot, annak is főleg az elejét túleröltettek benne, és abban is sok volt a kipp-kopp.
 • Seten
  #151

  Reménytelen vagy. Hagyjuk. :)

 • kambekk
  #150
  Végülis milyen égbekiáltó poént lőttem le? Szeretnék okulni.
 • Seten
  #149

  "Egyébébként hogyan lehetne másként érdemi kritikát írni...."

  Nagyon egyszerűen. Csak illik jelezni a spoiler-t. Ez annyira nehéz? 6 betű. Vagy ott van a makrókban. ctrl+C, ctrl+V. :)

 • kambekk
  #148
  Filmkritikámat a lehető legtöbb helyen kívánom az értő közönség elé - s netán a csendben figyelő alkotók elé - tárni! :)

  Ui: A Port.hu-n, tanulva az esetből, már finomítottam a szövegen. Ha valaki azt olvassa, nem lővet le semmi poént. Egyébébként hogyan lehetne másként érdemi kritikát írni bármiről úgy, hogy nem emeljük ki annak konkrét jeleneteit?

  üdv
 • Seten
  #147

  Új lehetsz még errefelé. Meg arrafelé is (a port-ra is ue-t kopiztad be.)
  Szóval van spoiler-tag is, használni illik (lsd iratlan fórum-szabály).
  :)

 • Sephi
  #146
  Na jó.

  -fav

  bye
 • kambekk
  #145
  A SPOILER az azt jelenti netes szlengben, hogy poéngyilkos? És az egy rajongói(?) fórumban miért lenne gáz? Én elvből soha nem olvasok el kritikát mielőtt a filmet/darabot ne láttam volna. (Ergo ide is azután klikletem, hogy megnéztem...)
 • Dzsini
  #144
  látod, ezzel meg te nem értesz egyet :) hidd el, sokan úgy voltak (vannak) vele, hogy az... miért ne lehetne úgy gondolni rá? semmivel sem rosszabb nézet, mint bármelyik másik.
 • Sephi
  #143
  Megvaltora? Mire fel? tiszta sor hogy nem lehet úgy csinálni folytatást hogy felülmúlja az elődöt. Nem kell úgy felfogni hogy megvalto...

  Az egyetlen példa az Uvegtigris volt. Nekem a második rész jobban tetszett mint az első.
 • Dzsini
  #142
  Egy ilyen filmről, amelyre sokan úgy vártak, mint egy Megváltóra, nehéz elfogulatlanul beszélni.
  Lehet kritikus szemmel ócsárolni bármilyen filmet - nincs tökéletes alkotás, főleg a mai, erősen túlpörgetett időkben nehéz mindenkinek jót alkotni. (régen sem lehetett, viszont sokkal kisebb volt a választék)
  Lehet azt mondani, hogy én csakazértis élvezni akarom a filmet, legyen bármi - és akkor ha valahol belül van is egy érzés, hogy nem igazán az sikerült, amire vártam, azt elnyomom, hiszen ez AKKOR IS JÓ FILM.
  Mások már az igények, a film tényleg nem lett a világmegváltó nagy csoda, de nem lehet mindenkinek a kedvére tenni (van több ismerős, akik az első részt nem szeretik, ez meg nem is érdekli őket).
  Ezek közül persze egyik sem gond, amíg nem ugranak egymásnak a különböző véleményűek, hanem beszélgetnek róla.
  (és a "márpedig istenkirály" és a "márpedig tűzrevaló vacak" álláspontot követők nehezen jönnek rá arra, hogy másnak lehet más véleménye, és azt el lehet (és kell) fogadni. senkiben nincs hiba amiatt, hogy nem egyezik a véleménye az enyémmel, és erről - főleg ízlés terén - nem kell meggyőzni)
  Kérnék mindenkit, hogy indulatoktól mentesen fórumozzon, nem kell szeretni a filmet, és nem kell utálni sem. De ha úgy gondolja, hogy nem hajlandó elfogadni, hogy valaki másképp gondolkodik, mint ő, akkor keressen egy másik fórumot hozzá.
 • Sephi
  #141
  Akkor kerdeznem ugy :

  Miért van az hogy én nem elemezni hanem élvezni ültem be? Miért van az hogy pont azt kaptam amit vártam?Nos én fel mondatot nem tudnék róla irni hisz nekem pont azt mutatta amire számítottam.

  Az emberek mar nem tudgyak élvezni a filmeket mert túlságosán "kritikus" szemük lett.
 • Sephi
  #140
  Remek SPOILERES beszámoló volt.
 • kambekk
  #139
  Én annak örülnék igazán, ha a nyersanyagokból össze lehetne rakni újra a mozit. Bár ehhez alapfeltétel kellene legyen, hogy a kimaradt részek is hasznosak legyenek.

  Stanley egér őserdei bolyongása például sok. A háttérfigurák poénkodásai (suhanó csiga, menekülő majmok) ugyan tráfásak, de nem érnek meg annyi hosszú percet (miközben a lila majmok Kabos-Kibédi poénjai kifejezetten idegenek és erőltetettek). A nagy afrikatudós felkutatása is teljesen fölösleges motívum - sem maga a rajzfigura nem érdekes, sem a jelentősége. Talán ha valami üzenettel szolgált volna a továbbiakra…
  A dzsungel-helyszín nálam egyébként is leültette a filmet. Azt még elfogadtam volna, hogy az új szereplőket itt kell megismerni, de poénok és valódi sztori híján a hely fárasztóvá válik (kivétel ez alól a két rabszolgaegér nyammogása). Az azt követő szellem megidézés pedig nem elég feszes. Mióka annyira ügyefogyottra sikeredett, hogy végül a valódi látomásakor már nem hiteles. Így nem hiszem el neki, hogy sámánként képes harcba indulni az egerek ellen.

  És itt jön be a másik szál. Az egérvonal. Úgy láttam, gondot okozott az öregítés. Persze ez alapkoncepció lett - tehát nincs mit tenni ellene utólag sem - de azzal, hogy a régi nagy hősöket mind nyugdíjazták, azzal eladták a sztori sava-borsát is. Talán lehetett volna ötvözni a régit az újjal. Ha mondjuk a nagy macskaráeszmélés (masnitlanítás) után - ami egyébként ötletes volt - Teufelék hozzáverődnek az új dzsungelmacskákhoz, azzal a szerepük is felértékelődhetett volna. És további poén- vagy konfliktusforrást fakaszthattak volna a kiújuló macska-egér harcban a két macskatábor (öregek-fiatalok, civilizáltak-civilizálatlanok) között. Így viszont bántóan el lettek butítva - nemegyszer szó szerint székbeparancsolva őket.
  Az még érthető, hogy Lusta Dick figurája nem lett megfuttatva, hisz itt már nem ő a lényeg (pláne, hogy a dzsungelben Stanley volt a kulcsfigura), de háttérsztoriként jó lett volna látni néhány életképet arról, hogy a nagy bőregeresedés után miként is éli az életét.
  Ugyanígy Garbowskynál. Láttuk ugyan, hogy Spenótgyára van, de nem tudtunk meg semmit az életéről. Pedig a laza világmegmentő szerepkör elég tág teret engedett volna hozzá.
  A 4 patkány is túl lett öregítve. Rendben, hogy az Intermaus feladat nélküli szolgái lettek, de ahhoz képest, hogy mekkora balfékek voltak hajdanán, ma már nem történik velük semmi (még csetlés-botlás sem). Pedig még akár börleszkesre is lehetett volna venni őket.

  Hiányzott néhány régi poén frissítése is. Például a kihangosító hangszóró szétporladása üvöltés hatására. Vagy Safranek folyamatos szívatása is (ez utóbbi hiányából fakadóan pláne nem értettem, miért áll a végén mégis bekötözött fejjel az esküvőn). De leginkább az első részben megszokott urbánus technikai kellékek jamesbondi felvonultatása hiányzott.

  Az alkotók alap problémája az lehetett, hogy nem tudták/akarták igazán meghatározmi a célcsoportot. Pedig ha csak a 20 évvel ezelőtti gyerekekre (és az ő csemetéikre) apelláltak volna, máris garantálhatták volna a rentábilis nézőszámot.
  A kényszeredett képi poénokból (filmes utalásokból) végig valamifajta önigazolást éreztem arra, hogy mi is tudunk ám világszínvonalon gyerekfilmet rajzolni. Akár Dzsungel Könyvét, akár Oroszlánkirályt, Jégkorszakot, vagy akár Transzformert is.
  Pedig a Macskafogó nem velük kellene, hogy harcoljon. Mint ahogy az sem biztos, hogy a csapból is folyó animációáradatban felnövő mai gyerekek igényeit egy idollá vált filmklasszikus folytatásával kell kiszolgálni – még ha a címadó masina ezirányú transzformenizálódása jól működő ötletnek bizonyult is.

  3/10
 • Sephi
  #138
  én rájottem hogy az a divat hogy egy nagy címet le szidjunk.

  De tiszteljük a másik véleményét, addig amíg az nem égeti le magát. Minden vetitesen egész terem hangosan felrohogott es te egy poént sem érzékeltél.

  Itt mar veled van a baj nem a filmmel.

  (igen van ismerősöm a Palace-ba)
 • Csacsi
  #137
  Jah, ha bárki megkérdezné, hogy miért a 2 pont? Egyedül a "patkánygengszterek" miatt :D
 • Csacsi
  #136
  Nah tegnap megnéztem moziban. Bár ne tettem volna. 2/10. Egy szem poén nincs benne. A réginek a hangulata még nyomokban sem érződik. Sajnos kárvolt elkészíteni.
 • zsoca20
  #135
  Értem.Azért köszi