84
Microsoft Visual C# 2005 Express Edition
-
#84 Legegyszerűbben szerintem így lehet megoldani:
for (int i = 0; i < 1000; i++)
{
if(i % 17 == 0)
Console.WriteLine(i);
}
ennek működnie is kell majd ha minden igaz :D -
#83 Sziasztok!
kaptam egy olyan feladatot, hogy 0 és 1000 közötti 17 el osztható számokat írjam ki console app ben. valaki le tudja írni nekem ezt program kódban? -
#82 Van valami jó oldal ahol feladatok vannak (megoldással)? Ha lehet egészen az alapoktól mert kicsit berozsdásodtam :) -
#81 kellene egy kis segítség, visual c# 2008 ban az egyik programom valamiért .suo ban mentődött le és most istennek sem tudom megnyitni, még jegyzettömbben sem. Van ennek a megnyitására valami megoldás ? -
#80 Sikerült ma rávilágítani, hogy problémák vannak a leadott anyag és az elvárt programok között és visszavonta őket, éljen... -
NetHuszár #79 Megoldottam :) -
#78 Van valaki, aki ért a WPF UserControl használatához; adatcsere, eseménykezelés?
Egy normális, érthető, magyar tutor is jó. -
NetHuszár #77 Sziaszok!
Itt már leírtam a problémám: http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1079095647&no=222
Sajnos nem találok megoldást a neten, ezért nem tudom megnézni mi a megoldás. Remélem tud valaki segíteni !:) -
#76 A: Nem diploma csak 1 szar OKJ
B: Direkt azt kérem, hogy valaki magyarázza el(ha a legelső beírásom is elolvastad volna), mert egyedül sajnos nemtudom megtanulni, de a tanár lófaszt sem tanít (mert OKJ)
C: Ne általánosíts, csak mert neked úgy könnyebb. -
#75 Majd szerinted megírjuk neked, hogy valahogy átrugdosd magad valami véletlen folytán a diplomáig és felhígítsd a szakmát? :) -
#74 Most viszont, hogy igen szarul állok, már azt is elfogadom, hogyha valaki megírja :D Csak valami magyarázat kellene hozzá, mert így magában kevés. -
#73 Akkor csak így mutatóba, ezek szerinted mennyire lesznek nehezek ?
1.1 Az ijedos kaméleonok
Egy szigeten szürke, barna és zöld kaméleonok élnek. Ha két különbözo színu kaméleon találkozik, akkor annyira megijednek egymástól, hogy mindketten a harmadik színre változtatják borüket. Két azonos színu kaméleon nem ijed meg egymástól, így találkozásuk nem jár színváltozással. A sziget korlátozott kaméleon-eltartó képessége miatt legfeljebb 100 állatkával lehet dolgunk (azaz S+B+Z<101). Adjuk meg ? egy program segítségével ? azon S, B, Z számhármasokat, mely "létszámokból" indulva egy ido múlva a szigeten minden kaméleon ugyanolyan színu lesz.
1.2 Barátságos számok
A matematikusok barátságos számoknak nevezik azokat a számpárokat, ahol az egyik szám nála kisebb osztóinak összege egyenlo a másik számmal és viszont. Ilyen számpár például a 220 és a 284, hiszen: a 220 nála kisebb osztói: 1, 2, 4, 5, 10, 11, 20, 22, 44, 55, 110, s ezek összege 284; a 284 nála kisebb osztói: 1, 2, 4, 71, 142, s ezek összege 220. A feladat egy olyan program írása, mely a barátságos számpárokat állítja elo megadott határig.
6.3. Golyók
Adott N darab golyó a biliárdasztalon (R sugarú körök egy N´K méretu téglalapon, középpontjaik koordinátáival megadva). Kiválasztva közülük kettot (A és B), kérdezzük, hogy ütheto-e (látható-e) A-ból B? -
#72 vagy ez?
for=ciklus(iteráció)
if=elágazás(szelekció) (gondolom ezeket úgyis ismered)
Sajnos csak az alapokat ismerem,és programozói nyelv ismerete illetve programozói környezet nélkül nem sokat tudnék segíteni. -
#71 Ez nem jó? -
#70 Hali!
Azután érdeklődnék, hogy valaki tudna e nekem segíteni C# ban, mert olyan szintű tanítás után, hogy megtanultuk, mire jó a for meg az if, kaptunk beadandó féléves vizsgafeladatot amiről fogalmam sincs. Nem azt kérném, hogy csinálja meg valaki, hanem, hogy segítsen inkább megérteni. Ha valaki segítene, akkor küldök leírást a feladatokról.
Előre is köszi ha valaki segít. -
olivaoil #69 Valakinek esetleg nincs valami tökös háttérképe a C#-hoz?
Igaz, a Google-n már megnéztem, de azért érdekelne hogy kinek milyen van. -
olivaoil #68 Következő szünetben jövök s bemagolom az egészet! -
olivaoil #67 Anyám, a "BinaryWriter"! Ez az ami a QB-ben [OPEN x$ AS BINARY FOR OUTPUT AS 1]
Ezt hívják fogalmi vakfoltnak. -
olivaoil #66 Igen, ilyesmit próbáltam már a google-n, csakhogy nem gondoltam arra, hogy vagy tömbökben lehet tárolni a bájtokat, vagy sehogy. Magyarul nem gondoltam arra, hogy bájtból csak tömbös létezik, ennélfogva nem írtam be az array kifejezést és így 15 oldal után sem találtam rá arra, amire akartam.
De akkor most megnézem. Köszönöm! -
#65 főleg mert annyira általános dolog ez, hogy kizárt dolog, hogy nincs 1000-nél több példa rá neten -
#64 kurvanehéz lenne ám megfogalmazni amúgy a problémádat a googlenek -
olivaoil #63 Akkor mi az a NEM szövegkódolásos apis módszer, amit tudnék arra használni, hogy egy szerencsétlen árva 0-255 közötti 8 bittes bájtot valamilyen módon a merevlemezemre írjak, lehetőleg úgy hogy az regisztrálva legyen a fáljrendszerben 1 db fáljként ??????????
Quick-Basic-ben, azaz a csúnya scriptelős DOS-nál, valahogy ez ment minden nehézség nélkül egy 3 karakteres parancsal.
C#-ban vajon hány oldal kéne erre?!?
-
#62 (akarom mondani szövegkódolásos apis módszerrel) -
#61 Tudod a baj ott kezdődik, hogy te szöveg kódolással akarsz byte fájlt írni :-| ... A hiba az ön készülékében van -
olivaoil #60 De ez az, hogy az utálatos Microsoft, akit én mindig utálok, bár kényszerűen az ő termékeiket használom, mindenre gondoltak, csak a normális 8 bittes* bájtokra nem.
"Próbáltam az ASCII helyett mindenfélét, "...
Igen, én végigpróbáltam az 'Encoding'-okat, de nincs közöttük "normális"* bájkonvertel. -
#59 Nem vagyok C Sharpos, de ez magától értetődő: utána kéne nézned milyen Encodingok vannak. Az igazi ASCII kódolás 7 bites és ha megnézed a referenciát, látszik, hogy az Encoding osztálynak az ASCII konstansa egy 7 bites enkódolást ad.
keress megfelelőt itt -
olivaoil #58 Viszont most adódott egy olyan problémám, amit tényleg nem tudok megoldani, mert nincsenek hozzá előismereteim, illetve csak nagyon kevés parancsot ismerek.
Arra lenne szükségem, bármely natúr !8 bittes! bájtot fáljba írhassak. Ugye egy ilyen bájt értéke 0 és 255 között lehet (azaz 2^8 féle értéket vehet fel, mivel egy natúr bájt 8 bittes). E között a 0 - 255 között én szeretnék esetenként bármilyen értéket 1 bájtként fáljba írni (tehát lehet, hogy mondjuk a 9-es, de lehet, hogy a 234-es értékű bájtot szeretném fáljba írni.
Az alábbihoz hasonló kóddal próbálkoztam {
using System;using System.IO;class a{static void Main(){
Random a=new Random()
using(StreamWriter b=new StreamWriter(".KEY"))b.Write(System.Text.Encoding.ASCII.GetChars(new byte[]{Convert.ToByte(a.Next(0,255))}));}}
}
Viszont itt az a gond, hogy az ASCII alatt ő 7 bittes "bájtokat" ért, és ha mondjuk az a véletlenszám éppen 127 fölé esne, akkor ő konokul egy "?" jelet (&H-F3) jelet (bájtot) rak be, akármi is a szám (127 felett)
Próbáltam az ASCII helyett mindenfélét, amit a legördülő választékokban láttam, de nincs ott semmi, ami megoldaná a problémámat!
Légyszi segítsetek!!! -
olivaoil #57 OK, kész is:
using System;using System.Diagnostics;class a{static void Main(){
Console.WriteLine("Folyamat használatban: cmd.exe (parancssor)");
Process a;
a=Process.Start("C:\\Windows\\System32\\cmd.exe");
a.WaitForExit();
Console.WriteLine("A folyamat használata (cmd.exe) bezárult. Kilépéshez üssön <ENTER>-t!");
Console.Read();}}
Bocsi az egész miatt, csak nem gondoltam, hogy ilyen hamar megtalálom.
Kissé már fáradt lehetek... -
olivaoil #56 Ok, a következő parancsot megtaláltam:
class a{static void Main(){System.Diagnostics.Process.Start("cmd.exe");}}
Azaz: System.Diagnostics.Process.Start($programnév$);
Viszont nekem arra is szükségem lenne, hogy a saját program mindeközben ne fusson tovább, várja meg, amíg a külső program teljesen lefut.
Ez így megoldható? -
olivaoil #55 Hello, az lennne a kérésem, hogy lehetséges-e az a C#-ban (Microsoft Visual C# 2008 Express verziót használok), hogy a saját programomban futás közben valahol egy külső, nem saját EXE-fálj nyissak meg s futtassam? -
nvidiaracer #54 Hello
Csharp 2008 al hogyan tudok excelben keresni és a keresési eredményt több textboxban vagy lalbelben meg jeleníteni?
a segítséget előre is köszönöm -
raptorjesus #53 Valaki ezt (Brainfuck):
>++++++++++>+>+[
[+++++[>++++++++<-]>.<++++++[>--------<-]+<<<]>.>>[
[-]<[>+<-]>>[<<+>+>-]<[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-
[>+<-[>+<-[>+<-[>[-]>+>+<<<-[>+<-]]]]]]]]]]]+>>>
]<<<
]
le tudná fordítani C#, C++ nyelvre? -
#52 :S a kép elérési útvonala jó jobb klikk kép megjelenítése és működni fog -
#51 sorry* -
#50 Most a drag and droppal szórakozom müködik is prímán csak amikor áthúzom az egyik boxból a másikba akkor megváltozik a sizemodeja mivel itt írja is, hogy az eredeti méretben jeleníti majd meg, hiába állítom be a picturebox tulajdonságinál a sizemodet StretchImagera
Azt szeretném, hogy 200*100as méretben jelenítse meg vagy úgy mint a StretchImage.
vmi ilyesmi kéne, hogy size (200,100) csak nemtom pontosan hova és hogyan kell beírni így szintaktikai hibát vét... -
#49 Persze hogy nem ismeri fel, mivel azt a gombnyomásnál deklaráltad! :D
Deklaráld az eseményen kívül (ott ahol az utvonalat)! Fölösleges még egyszer leírnod ugyanazt! Kívül deklarálod, ezzel létrejön a változó tehát mindenhol eléred, gombnyomásra megnyitod a fájlokat és értéket adsz a változónak, így mikor a listboxban kiválasztod az elemet akkor már tudsz a változó egy elemére hivatkozni! ;)
(névtereknek olvass utána ha nem tiszta) -
#48 köszi a választ
én is ezen a vonalon indultam tovább csak az volt a probléma,hogy a fajlnev változómat nem ismerte fel az eseményen belül de aztán azon belül is leírtam neki hogy mi is az és így végre müködik tökéletesen -
#47 Ahogy látom itt az történik, hogy rákattintasz a gombra, megnyitsz egy könyvtárat, feltöltöd a listát és az 1.-t megjeleníted.
Na a gombnyomásra csak megnyitás és listafeltöltés legyen! Utána csinálsz a listboxodhoz egy eseményt arra az esetre, hogy a listában a kiválasztott elem megváltozott. Tehát a selected index! Ezt megtalálod az alap események között, nem kell neked létrehozni. (asszem ChangeSelectedIndex esemény, de most így fejből nemtudom biztosra. De meg fogod találni) És ebbe rakd bele a pictureBox1.Image = Image.FromFile(fajlnev[SelectedIndex]); részt, ahol a SelectedIndexet a listbox1.SelectedIndex néven éred el! -
#46 Más koncepció hasonló probléma:
Adott egy windows form mappamegnyitás dialóggal megnyitunk egy mappát ebből kiválogatja a képeket és ezekkel az elemekkel feltölt egy listBoxot és a listboxból kiválasztott fájt szeretném megjeleníteni egy pictureboxban. Egyet meg is jelenít de szeretném mindegyiknél működne.
A SelectedIndexes résznél nem vagyok képben a többi tökéletesen müxik.
forrás:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
namespace WindowsFormsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
string utvonal;
int SelectedIndex = 0;
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (folderBrowserDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
utvonal = folderBrowserDialog1.SelectedPath;
label1.Text = utvonal;
if (System.IO.Directory.Exists(utvonal))
{
string[] fajlnev = System.IO.Directory.GetFiles(utvonal, "*.jpg");
foreach (string s in fajlnev)
{
System.IO.FileInfo fi = new System.IO.FileInfo(s);
listBox1.Items.Add(fi.Name);
listBox1.SelectedIndex = 0; // EZT
pictureBox1.Image = Image.FromFile(fajlnev[SelectedIndex]); // MEG EZT HOGYAN KÉNE?
}
}
}
}
private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
DialogResult sz = MessageBox.Show("Biztos ki akarsz lépni?", "Kilépés", MessageBoxButtons.YesNo);
if (sz == DialogResult.Yes)
{
this.Close();
}
}
private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
listBox1.Items.Clear();
pictureBox1.Image = null;
pictureBox1.Invalidate();
}
}
} -
#45 http://www.softwareonline.hu/Article/View.aspx?id=1898 ezt nézd át!
És ha esetleg nem értenéd, hogy mi az a delegate, és mi miért van úgy a példában, akkor olvass utána a delegáltaknak és minden tiszta lesz! ;)